|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pogovori o spontanem splavu
2.4.2012 9:49:13   
srečki
Dspela ja je normalno. Jaz po prvem čiščenju nisem nič krvavela, M dobila po 14 dneh in bila za poln mesec dalj noseča kot v drugo. V drugo pa tko k ti praviš en dan rjavkast en dan nič...pa M sm čakala k zmešana in jo končno dobila 31.3.

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
   RE: Pogovori o spontanem splavu
2.4.2012 18:14:04   
zaspančka
Na žalost se tudi jaz pridružujem tistim, ki so doživele SS. Meni se je zgodilo točno 5 tednov nazaj, bila sem nekje 7, 8 tednov noseča. Točno ne vem, saj še nisem imela pregleda pri G, ko se mi je ulila kri in je bilo moje tako pričakovane nosečnosti konec. user posted image Na srečo sem se sama sčistila, tako da ni bilo treba nobenega "posega". Krvavela sem skoraj 14 dni. M pa za zdaj še nisem dobila. Glede na to, da so rekli, da z novo nosečnostjo ne rabim čakati, z možem nisva imela od splava dalje nobene zaščite. Zdaj sem pa malo zmedena, ker ne vem, koliko časa naj čakam, da pride M oz. kdaj lahko delam test, če se je slučajno že prijelo.user posted image

Koliko časa po SS ste ve dobile prvo M?

_____________________________

4.6.2009 - Tjaš
12.2.2013 - Tinkara

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
   RE: Pogovori o spontanem splavu
3.4.2012 9:58:39   
Spirit75
Pozdravljene punce,

včasih sem bila že na tem forumu (kaki dve leti nazaj). Potem pa sem se nekako odmaknila. V tem času sem dala skozi 3 postopke ICSI, vendar na žalost brez uspešno.

No kakorkoli, v mesecu marcu je tudi nama uspelo naravno zanosit. Čeravno naj ne bi mogla (vsaj glede na mojo diagnozo). No, očitno tudi diagnoza ni vedno prava, kajne.
Vendar pa se je po parih tednih nosečnost končala s ss. Priznam, da tudi vedela nisem, da nama je uspelo. To je pokazal urinski test, na katerega me je poslal ginekolog. Niti pod razno nisem mislila, da je kaj takega mogoče, kajti dobila sem menstruacijo točno tako kot je morala priti. Po končanem enotedenskem krvavenju (je pa res, da to krvavenje ni bilo res tako kot pred menstruacijo - a kdo bi res vedel da sem res zanosila) sem še kar krvavela naprej in naprej. Tako sem poklicala k ginekologu, ki me je takoj sprejel.
Takoj sem pristala na bolniški, a žal očitno prepozno. Je že mesec od tega, vendar je bolečina še toliko večja, kajti še vedno sva brez otročka (oba sva še starejša - 36+).

Hvala da ste me brale in če mi bo katera ponudila kakšno tolažilno besedo - se vam drage moje lepo zahvaljujem

(odgovor članu zaspančka)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
   RE: Pogovori o spontanem splavu
6.4.2012 13:35:17   
srečki
Zaspančka če so ti rekli, da lahko kar takoj zanosiš pol daj...seveda če si to želiš. Hm kako je pa z M po takem SS kot si ga imela ti je pa najbolje da vprašaš svojo G ali pa počakaš na naslednjo M. Namreč jaz sem po prvem SS dobila po 14 dneh pa sem splavila v 5 mescu, sedaj v drugo pa je več k en mesec ni bilo. user posted image user posted image user posted image

spirit 75 hm najprej user posted image user posted image user posted image Ne vem sploh kaj naj komentiram, na žalost je ogromno žensk celo mlajših ki še nimajo otrok (vem, da to ni nobena tolažba) tudi jaz sem ena izmed njih in si jih želim. Če lahko vprašam kakšno diagnozo so ti postavili? Kaj ti je tvoja G svetovala za naprej. Te bodo kaj dodatno pregledali? Jaz ti svetujem, da delajta še na tem in ko boš spet noseča naj te dajo na bolniško

(odgovor članu Spirit75)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
   RE: Pogovori o spontanem splavu
9.4.2012 13:58:46   
dspela
zaspančka, Spirit75.. žal mi je user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem v petek dobila vabilo za genetski posvet 25.4 ob 10.00. Ta posvet je zaradi ploda, ki so ga poslali na genetiko.
Ve katera kako dogo traja in kaj vse morama imeti zraven?..napotnico,..?
Isti dan ob 14.00 imam izpit....

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
   RE: Pogovori o spontanem splavu
9.4.2012 14:03:39   
dspela
Ve katera kako dolgo traja genetski posvet za plod? Pa še kaj vse moraš izmeti zraven? Napotnico,....
Jaz sem dobila vabilo za posvet v sredo 25.4 ob 10.00...imam pa isti dan ob 14.00 izpit.

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
   RE: Pogovori o spontanem splavu
9.4.2012 14:14:08   
Anonimen
tudi jaz moram ta teden na čiščenje... imam pa na izbiro, da grem lahko v postojno ali šempeter - za katero bi se odločile ve? A gre lahko kaj narobe (lahko kaj zafrknejo)?
Ful me je strah...

(odgovor članu dspela)
  Neposredna povezava do sporočila: 1857
   RE: Pogovori o spontanem splavu
9.4.2012 14:28:39   
Anonimen
jaz sem bila na čiščenju v šempetru. Po moje je čisto vseeno, kam greš. Naj te ne bo strah, sama sem bila na čiščenju prejšnji mesec in to res ni (v fizičnem pomenu besede) res nič hudega. No, vsaj pri meni ni bilo. Najhuje od vsega je bilo čakanje in metuljček v roki. Potem greš v ''operacijsko'', zaspiš in se zbudiš v sobi, ko je vse mimo. Jaz sem imela prvo uro rahlo (ampak res minimalno) bolečino v spodnjem delu trebuha, potem pa čisto nič več. Kolikor sem sama poučena o zadevi, mislim, da lahko gre narobe le na tak način, da te sčistijo premalo (ampak to se dogaja res res redko), imaš potem krče in greš ponovno na čiščenje. V primeru, da dobiš vročino pa gre najverjetneje za vnetje in dobiš antibiotike. Ta poseg kot poseg res (vsaj po moji izkušnji) res ni nič strašnega. Držim pesti, da bo tudi pri tebi tako. Pa srečno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1858
   RE: Pogovori o spontanem splavu
9.4.2012 17:58:49   
Anonimen
A moram nest kaj s sabo (ok, zdr.izkaznico, napotnico in te stvari itak... kaj pa spalna srajca, brisača ipd)??

(odgovor članu srečki)
  Neposredna povezava do sporočila: 1859
   RE: Pogovori o spontanem splavu
9.4.2012 21:56:01   
Anonimen
Rabiš zdr. izkaznico, napotnico, če pa imaš še kakšno potrdilo o krvni skupini, ga tudi vzemi s sabo - lahko tudi materinsko knjižico, če imaš to tam noter napisano - če si že rodila, lahko tudi od prejšnje nosečnosti, če je v tej nosečnosti še nisi dobila. Glede pižame in druge 'opreme' pa ne potrebuješ nič. Oni te preoblečejo v svoje, po posegu dobiš eno tako res veliko gazo (ne vem, kako bi temu lahko rekla). Ko greš domov, si pa daš en vložek - tega pa le imej s sabo. Jaz sem vzela kar tistega velikega nočnega, ampak nisem veliko krvavela. Po posegu moraš še cca. 2h ležat in nič jest ali pit. Ko imajo druge kosilo, dobiš ti sendvič in sok. Potem je bil že kmalu čas za obiske, ko je prišel moj in potem sva skupaj počakala, da so me odpustili. To pa verjetno veš, da te brez spremstva ne spustijo domov zaradi narkoze.

upam, da sem ti vsaj malce pomagala. Pa srečno user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1860
   RE: Pogovori o spontanem splavu
9.4.2012 22:03:35   
Lili28
a

< Sporočilo je popravil Lili28 -- 9.4.2012 22:06:40 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
   RE: Pogovori o spontanem splavu
9.4.2012 22:09:36   
Anonimen
Ne, ne rabiš čisto nič. No, napotnico in zdr. izkaznico. Če pa imaš kakršnokoli potrdilo o krvni skupini, bodo sestre zelo vesele. Rabiš še en vložek in spremljevalca za domov.

Upam, da sem vsaj malo pomagala in naj mine brez zapletov pa srečno user posted image

(odgovor članu Lili28)
  Neposredna povezava do sporočila: 1862
   RE: Pogovori o spontanem splavu
9.4.2012 23:09:10   
Anonimen
Koliko ur pred posegom se ne sme jesti?
Lahko pojem večerjo prejšnji dan?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1863
   RE: Pogovori o spontanem splavu
10.4.2012 8:26:34   
katra55
Večerjo lahko poješ normalno. Če se prav spomnim je meni zdravnica rekla, da bi moralo biti od zadnjega obroka vsaj 9 ur.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
   RE: Pogovori o spontanem splavu
11.4.2012 12:45:00   
Spirit75
Zdravo,

za srečki:

Moja diagnoza je "neprehodna jajcevoda"- nepovezava z maternico. V glavnem čudno, čudno. Sprašujem se sploh kako je sploh prišlo do zanositve, ampak očitno je.
Na kakšne dodatne preiskave me ginkolog ni še pošiljal. Očitno meni, da ni potrebno, vendar se bo moralo na tem področju malo spremeniti. V juniju poskusim z umetno oploditvijo (4. postopek) potem pa bomo videli, kaj se bo izcimilo za naprej.

Te pa vprašam čisto tako (mogoče se bo slišalo čudno) - katere preiskave bi lahko dala še skozi. Kot sem povedala sem do sedaj imela laparoskopijo in nič drugega.

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
   RE: Pogovori o spontanem splavu
12.4.2012 20:46:30   
Anonimen
Takole, pa sem tudi jaz reživela čiščenje. Ni bilo nič hudega, še najhujše so vse tiste igle... Me pa danes (3.dan) še kar boli v spodnjem delu trebuha, kot pri m... a je to normalno? Krvavela sem pa samo malo prvi dan, potem pa ne več.

Zdaj pa čakanje na naslednji dve m...uh...kako ste to preživele? se mi zdi, da se bo zelo vleklo....

Lp

Anonimna user posted image

(odgovor članu Spirit75)
  Neposredna povezava do sporočila: 1866
   [Brisano sporočilo]
13.4.2012 8:27:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1867
   RE: Pogovori o spontanem splavu
13.4.2012 9:13:50   
srečki
Najprej en lep pozdravček,

spirit75 hm ne bi bila zelo rada pamentna, amapak a ne obstaja neka zadeva, ki ti lahko jajčnike razpiha? No ne vem nekaj sem slišala....samo ne bi vedla povedati točno. Malo se pozanimaj! Me pa še zanima h kateremu G hodiš? Za take zadeve je baje najboljši dr. Tomaževič, ga punce precej hvalijo in je predvsem za reproduktivnost (če še nisi bila pri njemu, se mogoče naroči kar samoplačniško) saj veš kako pravijo, več glav več ve. Dodatno mnenje ne škodi. Hm drugače pa...a so sigurni da je do SS prišlo zaradi tvojih jajčnikov? Sicer katere preiskave pridejo zate v poštev ti ne bi znala svetovati, ker pri meni je malo drugačna zadeva. Je pa res, da je pri nas kar se tiče zdravstva popolna katastrofa, ker na žalost moraš imeti 3xSS da kar koli postorijo in te dajo kam naprej, razen če se sam ne potrudiš in ne težiš. Hm če pa te še kaj zanima mi lahko pišeš tudi na ZS.

minkaP jaz ti svetujem, da je najbolje, da narediš tako kot so ti svetovali. Pa SREČNO!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
   RE: Pogovori o spontanem splavu
13.4.2012 11:41:38   
tanja26
Živijo,

tudi jaz sem imela prejšni teden čiščenje user posted image in sem tudi v dilemi koliko časa čakati. Prvi pregled imam šele sredi maja, ampak mislim da bom čakala največ 2 M, bom videla kaj bo rekla na pregledu. Najraje bi začela takoj po pregledu, vendar se bojim da ne bi zaradi prehitre zanositve še enkrat prišlo do ss.
Drugače imam doma že enega sončka, prva nosečnost je potekala bp. lp

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
   RE: Pogovori o spontanem splavu
13.4.2012 15:19:19   
dspela
zaspančka, jaz sem po prvem in drugem splavu dobila 35 dan...zdaj tretjič pa sem dobila 30 dan (včeraj). Poskusi test narediti po ciklusu, ko si ga prej imela. Nekateram se ne spremeni ciklus, nekaterim pa.

anonimen user posted image , bo minilo, verjemi. Vem kako je to, ko šele prvo M dobiš in si misliš..joj ko bi le že to bila ta 3 M. Midva sva mogla prvič in drugič čakat 3 M...sedaj pa ne vem, kako dolgo..ker imam prepoved zanosit, dokler se ne ugotovi vzrok
Kje je šele to!

minkaP, jaz ti svetujem ,da počakaš... in narediš kot so ti rekli.

tanja26, žal mi je user posted image ...saj boš imela pred 2 M pregled in boš videla kaj ti bo rekla.

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
   RE: Pogovori o spontanem splavu
15.4.2012 20:59:32   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: tanja26

Živijo,

tudi jaz sem imela prejšni teden čiščenje user posted image in sem tudi v dilemi koliko časa čakati. Prvi pregled imam šele sredi maja, ampak mislim da bom čakala največ 2 M, bom videla kaj bo rekla na pregledu. Najraje bi začela takoj po pregledu, vendar se bojim da ne bi zaradi prehitre zanositve še enkrat prišlo do ss.
Drugače imam doma že enega sončka, prva nosečnost je potekala bp. lp



Jaz bi tudi začela kar po drugi m... Prvo moram itak počakat, potem imam v drugi polovici cikla po njej pregled, pol bi pa kar začela...upam, da bo ok tako. V bolnici niso nič rekli od tega, bom vidla, če reče kaj gin... Amapk zdaj moram itak še čakaaaaaaat na m, pa pol na pregled...uf....

Anonimnauser posted image


(odgovor članu tanja26)
  Neposredna povezava do sporočila: 1871
   RE: Pogovori o spontanem splavu
16.4.2012 7:52:43   
zaspančka

IZVIRNO SPOROČILO: dspela

zaspančka, jaz sem po prvem in drugem splavu dobila 35 dan...zdaj tretjič pa sem dobila 30 dan (včeraj). Poskusi test narediti po ciklusu, ko si ga prej imela. Nekateram se ne spremeni ciklus, nekaterim pa.



Sem dobila user posted image , en dan preden bi bilo 6 tednov od SS. Danes jo je ravno konec, tako da bova z možem zdaj šla spet v akcijo, da se čimprej "prime" in upamo tudi obdrži. user posted image

_____________________________

4.6.2009 - Tjaš
12.2.2013 - Tinkara

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
   RE: Pogovori o spontanem splavu
16.4.2012 7:53:39   
zaspančka
Dvojni post...

_____________________________

4.6.2009 - Tjaš
12.2.2013 - Tinkara

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
   RE: Pogovori o spontanem splavu
22.4.2012 19:36:42   
dspela
zaspančka, držim pesti, da se čim prej prime in da se bo obdržalo.

< Sporočilo je popravil dspela -- 22.4.2012 19:37:23 >

(odgovor članu zaspančka)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
   RE: Pogovori o spontanem splavu
27.6.2012 11:14:15   
kejti
Pozdravljene,
evo sem imela čiščenje oz. abrazijo v nedeljo. Me je kar prizadelo. Vsaj enega sončka imam doma.
No bo treba spet naprej mislit.

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?