|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Premalo sesa....???
1.7.2010 8:47:37   
alesha
Doma imam dvomesečno punčko, ki se samo doji. Včeraj sve imele tudi pregled pri pediatru, od koder sem šla zelo slabe volje. Ta mesec je namreč pridobila samo 500 guser posted image . Prvi mesec jih je 860 g. Pediater je rekel, da je to premalo in da naj ji 2x na dan dodajam po 60 ml (ker se ta trend ne sme nadaljevati). Čist sem bila na tleh, kako je to možnouser posted image , ker vem, da imam mleka dovolj. Seveda mi hudič ni dal miru in sem jo včeraj podojila, nato pa ji dodala še 60 ml mleka po flaši, ki jo je brez problema sprejela. Popila je vse. Še predno sem ji dala flašo, sem jo hotela podojiti še na drugi joški, vendar jo ni in ni hotela sprejetiuser posted image . Drla se je, kot da ji ne vem kaj delam.

Ker imam še od prejšnje hčere doma pumpo, sem danes si probla izčrpat, če je res problem v tem, da nimam dovolj mleka. Najprej sem jo ob 6.00 podojila, nato pa sem si ob 7.20 iz iste dojke načrpala še 80 ml (pa še bi lahko, vendar sem nehala). Torej ni problem v tem, da ni dovolj mleka.... ampak ne vem, očitno mala ne sesa dovolj intenzivno in dovolj dolgo. Kako to spodbuditi???? Ko se doji, večrat vmes neha in jo moram kar naprej stimulirat, da še malo potegne. Doji se okoli 15-20 minut, kar bi človek pričakoval, da je dovolj, samo očitno ni. Ali ima katera nasvet kako pripraviti otročka, da bi bolj sesal. Očitno je res malo bolj nežne sorte, ker me od vsega začetka bradavice niso nič bolele.

Se mi pa večkrat zgodi, da ko jo skušam pristaviti se začne jokat, glava umika stran, se odriva, pa vem da je lačnauser posted image user posted image . Ne vem zakaj se tako obnaša. Včasih imava res borbe s tem dojenjem.

Sploh ne vem kaj naj naredim. Podoji se samo na eni dojki, drugo potem noče... ali naj res dodajam.... kaj naj še probam???? Res ne bi rada prešla na flašo.

Hvala za nasvete in izkušnje!


_____________________________

Najina lubica LUNA - 28.05.2007
...in še ena lubica PIKA STELA - 2.5.2010
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Premalo sesa....???
1.7.2010 12:48:28   
sanosan
Da te malo potolažim!

Teža je samo en dejavnik, po katerem lahko ugotavljaš ali je z otrokom vse vredu ali ne. Včasih so pediatri preveč obsedeni s krivuljami in pridobivanjem teže otroka. Nismo vsi po razpredelnicah in krivuljah narejeni, pa če jim to paše ali ne.
Moje mnenje je, da preveriš najprej polulane in pokakane plenice, če je dovolj polulanih plenic, potem pomoje otrok ne potrebuje dodatka, saj ji zadostuje dojenje. Drugo merilo je splošno stanje otroka, torej, da je koža napeta in da otrok napreduje, potem verjetno ne rabi dodatka.
Jaz ne bi ravno najbolj upoštevala nasveta pediatra in bi še počakala z dodajanjem, bi pa normalno dojila naprej (mogoče, če bi že kaj dodajala, bi si po podoju izčrpala mleko iz dojke in to dodajala).
Sama imam 3 otroke, prva dva sta bila izključno dojena do 6. meseca, tretjega še dojim (star 3 mesece) in ti lahko iz izkušenj povem, da ko se otrok naje se naje. Tudi moj najmlajši med podojem včasih neha vlečt, tako da se malo pogovarjama tačas in če želi potem še pit, ga pustim, drugače pa nehama. Pri dojenju sem se vedno ravnala po otroku in sem ga pristavljala, ko je jokal, nikoli se nisem ravnala po uri.
Moj nasvet je torej takšen, doji naprej kot si do zdaj, čim manj kompliciraj in čim bolj uživaj.

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Premalo sesa....???
1.7.2010 12:51:48   
Naina
To imate pa kar zanimiv problem, ampak definitivno bi poskusila vztrajati z dojenjem. Mislim, da če ti ponoči lepo spi, če ti čez dan ne joka, da je toliko kot popije, popolnoma dovolj zanjo.  Poznam dojenčico, ki popije ogromne količine adaptiranega mlega in je tako suhcena in lahka ... Včasih nas zdravniki tudi prestrašijo s temi šablonami od tabel. ;) Naredi po svoji presoji. Drugače pa je glede dojenja uporabna knjiga; Dojenje in materinstvo iz srca, ali pa se morda obrni po nasvet na http://www.dojenje.net/. Upam, da čim prej rešite problem. Pa srečno.

_____________________________



(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Premalo sesa....???
1.7.2010 12:56:47   
sanosan
Malo sem pobrskala po netu glede pridobivanja teže dojenih otrok, in sem zasledila, da bi naj po starosti 6. tednov bilo normalno pridobivanje od 0,5 kg do 1 kg na mesec do starosti 6 mesecev. Glede na to, jaz ne bi dodajala ničesar.

< Sporočilo je popravil sanosan -- 1.7.2010 12:57:42 >

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Premalo sesa....???
2.7.2010 0:38:14   
benči
Joj, Alesha... kot bi brala svojo zgodbo...

Pediatri imajo res svoje fore. Moja starejša hči je bila lep zalit dojenček, pa je pediatrinja vsakič težila s krivuljami, pa da glede na težo ob rojstvu ne pridobiva dovolj. Ja, itak, ob rojstvu je imela 4.600g in znano je, da veliki dojenčki manj pridobivajo na teži. Trikilski cimer jo je pri treh mesecih šišnil s 6.300g user posted image , ona je imela pa dobrih 6. Njemu so težil, da se redi preveč. Kdo bi vedel!user posted image

Kar se pa dojenja tiče...imam z mlajšo (3 mes.) sedaj iste probleme. Občasno si črpam mleko (ker ga imam veliko, al pa moram kam brez nje) in tega potem dobi po stekl. In kar na lepem se je začela odvračat (pa vreščat zraven) od dojke, kot navajaš tudi ti. Po cuclju pa poje, kolikor dobi. Rešitev je v tem, da skenslaš flašo in vztrajaš pri dojki. Če je otrok zadovoljen, mirno spi in zgleda normalno rejen, je vse ok, dobi dovolj mlekca. Res pa je, da meni v primeru, da bolj malo vleče, začne količina mleka upadat. S pogostejšim dojenjem - kadar otrok hoče (nikoli nisem gledala na uro!) pa se spet zveča.
Pri moji punki pomaga, da jo podojim leže, kadar sede noče zagrabit dojke. Ne vem, kaj se ji takrat dogaja... mogoče se ji sanja o flaški, iz katere samo teče, pri dojki mora pa delat, delat...user posted image

sanosan ti je v zadnjem stavku dobro svetovala.
drži se!


(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
2.7.2010 8:01:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu benči)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Premalo sesa....???
2.7.2010 8:27:56   
sanosan
Za mleko nazaj dobit je edini način ponovno pristavljanje in ukinjanje hranjenja po flaški.

Jaz bi se v tem primeru obrnila še na kakšno svetovalko LLL, da bi videla kaj oni pravijo glede pridobivanja teže v tvojem primeru in tudi glede ponovnega dojenja.

< Sporočilo je popravil sanosan -- 2.7.2010 8:32:04 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Premalo sesa....???
7.7.2010 22:16:06   
Barbara_L
Sama sem imela podoben problem, torej-mali se je hranil, a bil hkrati nenehno lačen in jokav. Ni bilo videti, da ima krče ali kakršno koli drugo bolezen. Sesalni refleks sicer ok, vendar je hitro odnehal in se nato po 1 uro crkljal. Tako je bilo že v porodnišnici, kjer se je jokal praktično non-stop, še ped. je rekla, če slučajno ni dobro podojen. Doma se je to nadaljevalo, velikokrat sem jokala, ker mu nisem znala pomagati, videlo se je, da mu nekaj manjka. In bolj ko sem bila nervozna, slabše je šlo dojenje, poleg tega sem bila mnogokrat za vse sama (ok, bolje to, kot da bi mi kdo pametoval do nezavesti), mleka je bilo pa dovolj. Nekega večera sem mu naredila 100 ml novalac-a, popil ga je v šusu in tako hlastno, kot da ne bi jedel že en teden. No, od takrat naprej se sicer še dojiva, vsak dan mleko izčrpam, vendar sva bolj ali manj na novalacu in to nama obema ustreza. Za obsodbe se ne sekiram, niti jih ne poslušam, namesto tega raje uživam s svojim otrokom v lepih trenutkih.

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Premalo sesa....???
9.7.2010 10:49:02   
mamsi
Dokler napreduje, je vredu, kdo pa pravi, da morajo vsi otroci enako napredovat. En prej, drug kasneje. Po moje je pač počasen jedec, pa sigurno noben dojenček (razen bolan) ne bo ostal lačen. Če pediater ni ugotovil nobene bolezni, mene nebi plašilo in bi dojila naprej.
Naša je tudi tako delala, se dojila, potem pa se obračala stran,... Sploh prve tedne je blo katastrofa njo nahranit, nikakor ne bit priklopljena. Sem spremenila prehrano, pa se je zelo umirila in veliko lepše jé. Mogoče ji je mleko "smrdelo". Dokler nisem začela pazit, kaj jem, je blo res težko podojit. Zdaj rada pije in se na joški umiri, razen kadar izdatno sesa, požira zrak. Potem nori, se zvija. takrat jo odložim na posteljo, ji dam dudko, da se pomiri, ko pa se začne zvijat jo pokupčkam in spet pristavim in lepo pije naprej. Tako traja dojenje tudi 1 uro, naje pa se.

Poskusi ukinit mleko, mlečne izdelke, močne začimbe, čebulo, česen in ne pretirano solit,... pojej kakšne polnozrnate piškote pa bo morda raje pila mleko, bo bolj sladko. Preveč cukra spet ni dobr.

Lp

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Premalo sesa....???
9.7.2010 11:01:11   
ledenaa
Moj mali je v 4 min  pojedel na moji joški malo več kot 100 ml ,tako da čas koliko je na dojki ni pomemben

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Premalo sesa....???
9.7.2010 13:54:34   
mamsi
Pri nas pa je važn, kolk časa je na joški, in verjetno še kje drugje. Nekatere otroke je pač treba spodbujat k sesanju, niso vsi hitri in drzni user posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Kdaj so prenehale kolike ali napenjanje vašega dojenčka?
Itkica



do 3. meseca (63%)

v 4. mesecu (22%)

kasneje (15%)


Število vseh glasov: 218

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!