|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kar malo utrujena
9.7.2010 12:55:59   
Hator
IZVIRNO SPOROČILO: yenny


Zgleda,da bom mogla res narediti kar nekaj sprememb,predvesm pri sebi.



user posted image user posted image user posted image
Predvsem pa skušaj na vse gledat bolj z vidika tvojega moža... ja, saj vem, njemu je lažje, ko ni cel dan z njo...ampak naši otročki nas zelo dobro opazujejo in čutijo z nami. Poskusi bit bolj sproščena in ko bo kdaj "izsiljevala" (v narekovajih, ker sem še vedno mnenja, da otrok ne izsiljuje, ampak pustimo to, saj ni važno), ji lepo razloži (pa čeprav danes še ne razume, jutri tudi še nebo, ampak en dan pa bo)....prijazno, da mora malce počakati, ker mora mamica zdaj naredit to in to, bo hitro, samo 5 minut, potem se bova pa skupaj igrale. Tako počnem jaz, pa včasih "protestira", ampak jaz mu pač  razložim, mu kaj zapojem, ga skušam zamotit...
Glede situacij z avtom...ne se obremenjevat toliko, čeprav te razumem.... tudi jaz ob zastoju pomislim...joj, kaj bo pa sedaj...ampak če bomo gleddali n ato, potem smo res lahko samo še doma. Ti lepo pojdi, pa tudi v trgovino, za začetek le po kakšno stvar, se bo punčka navadila.... in ne sekiraj se, če joče...pa ji še tam v trgovini lepo razloži, da zdaj morata počakati v vrsti, da kupita kruh, potem se gesta pa igrat. Vsak te bo prijazno pogledal, brez skrbi. Če bo pa kričala do onemoglosti, ti jo boš pa ignorirala, potem pa se znajo zgodit kaki hudobni pogledi. Pa večkrat ponovi vajo, saj vaja dela mojstra. Predvsem pa ne obupat in bodita zaprti v hiši. Pa srečno.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: kar malo utrujena
10.7.2010 3:41:08   
polma
yenny, jaz se prepričana, da otroci niso bitja, ki vsevprek izsiljujejo starše in jim vodijo vsakdan.

Moj drugi otrok je star 2 leti in od rojstva kriči, tuli v avtu, ni se vozil v vozičku, ni se hotel pestovat pri drugih, zame pa je verjetno mislil, da sem njegova na silo odrezana siamska dvojčica.
Od 8m se dere pri umivanju zob in noska.
Ko mu kaj ni prav se vleže na tla. Vsaj takrat ne kriči in voije, ampak se preprosto vleže na tla.
Dedki in babice so bili v šoku in polni nasvetov. Mimoidoči na sprehodu so buljili vame, kot da sem ga nekomu ukradla. Jaz sem bila kot strgana umazana cunja, dokler nisem dojela da fant misl resno, da smo očitno dobili, v precej mirno in tiho družino, tempirano bombico.

V avtu zadnje pol leta nabijem muziko na ful in utihne. Vem, nehumano se sliši. Zobe in nos mu umivam, medtem ko tuli kot da ga režemo na pol. Včasih bi ga user posted image user posted image user posted image . Nehumano do konca.

Pa vendar vztrajam na svojem. On očitno tudi. Ni zloben, ne izsiljuje, ne naklepa lumparij, ampak ima tak način komunikacije s svetom. V bistvu je priden fant.

Odkar govori, je veliko lažje, manj se upira, ker zna povedat kaj mu ni všeč. Glede vožnje v avtu, higiene, pravil, se bo moral pač uklonit in sprijaznit z mojim načinom razmišljanja. Ostalo bova še pregovorila.

Želim ti, da tvoja hči prej kot moj divjak dojame, da se v enih stvareh nima smisla napenjat, ker drugače pač ne gre.user posted image



_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: 10 mesečnica ne mara vožnje z vozičkom in...
6.8.2010 11:52:36   
ninicananica

Imamo 10 mesečno punčko,ki je že od vsega začetka kar precej zahteven otrok,v smislu,da te hoče 100% zase,da jo je potrebno ves čas animirati in zabavati,drugače je takoj jok.
Drugače imamo od prvega dneva rutino,vsak večer isti procesi,tako,da vsaj z nočnim spanjem kakšnih večjih težav ni.
Me pa dobesedno izčrpava vožnja z vozičkom.V vozičku zdrži nekje pol ure,pa še to samo pod pogojem,da ji ves čas nekaj podajam,da se zamoti, pa igrače, pa ključe, pa vodo za piti, pa kaj za prigriznit, skratka ves čas nekaj. Kakšen daljši sprehod je utopija,ves čas se pritožuje,godrnja,stoka in potem že kriči in joka. Ne prideš nikamor.


Enako je bilo pri naši punci. Vedno je iskala pozornost, sama ni zdržala 2 minuti. V vozičku se je vozila samo dokler je spala (pa še to sem jo najprej morala uspavati v naročju), pa mogoče še malo, potem sem jo zopet morala nositi. Dokler mi ni nekega dne prikipelo. Bila je zima, oblečeni sva bili kot medveda in je nisem mogla nesti. Enostavno sem jo dala v voziček. Kljub joku sem vztrajala, čeprav se mi je zraven trgalo srce in so me ljudje debelo gledali. Obrestovalo se pa je. Od takrat naprej sva na sprehodih samo še uživali in tudi sama je zaspala v vozičku. Brez protestiranja.

Kar se pa tiče animacij in zabave, jo je pa tudi počasi minilo, ko je začela puzati in kasneje hoditi. Pač se je sama začela zabavati, raziskovati okolico in ni več potrebovala nekoga zraven.


(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 53
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?