|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kreganje na dojki
2.8.2010 14:02:53   
biga
Moja skoraj petmesečna hči se zadnje čase še bolj kot prej krega na dojki. Včasih parkrat dnevno, včasih le ko je zaspana. Ji dvakrat do trikrat dnevno dodam Aptamil ADC (zaradi suma na alergijo) po flaški, ki ga ponavadi spije, dostikrat pa tudi zavrne. Sem že na koncu z živci, ker se že 5 mesecev matrava z dojenjem, vmes sem ji skušala ponuditi po flaški dodatek, ker teža ni šla gor, pa jo je zavračala, potem je sprejela flaško, zdaj se mi tudi ob dojenju krega in postane rdeča, vrešči, kot bi jo bolelo. Mislim, da ni zato, ker ne bi teklo, saj probam iztisnit. Sem na drugem forumu prebrala o razlogih za kreg na dojki, a mi ni jasno. Tako je hranjenje pravi problem. Slabo je, zato ji skoz ponujam tako dojke (najprej), nato še flaško. Nikoli ne vem, koliko popije, ali je dovolj le dojenje. Včasih bi najraje nehala dojit, pa vidim, da po flaški ne spije nikoli več kot 100 ml. Samo dojenje pa je premalo oz. zdrži manj kot uro in je sitna. Ves dan tako samo jeva, zmanjka pa časa za starejšega bratca, ki je povrh vsega še zelo ljubosumen. Koliko časa ste dojile in dodajale?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kreganje na dojki
2.8.2010 14:08:17   
MC09
jaz sem dojila do 6 meseca, se je sam odstavil, že prej sem pa dodajala. Glede na to, da je stara že 5 mesecev bi jaz poizkusila z uvajanjem goste hrane, nekateri začnejo že pri 4 mesecih, jaz sem pri 5,5, ker je bil zelo velik in je potreboval več. Kašico zvečer, malo sadja...

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kreganje na dojki
2.8.2010 16:17:32   
sonček88
Ciao.
Jaz imam trenutno iste probleme, moj je star 2 meseca in pol.
Isto, mu ponudim dojko naredi 3 žljuke in začne odvračati in jokati (kot naprimer da bi se napenjal), potem sem naredila Aptamil in isto..začne z jezičkom potiskati ven flaškico. Poje čez cel dal zelo malo...
Danes sem provala kupit Novalac proti krčem...malo več poje ampak kmalu začne zopet z temi problemi.
Sem klicala zdravnico in sestra je rekla, da naj provam pred vsakim obrokom spucati nosek, ker če ima poven nos tudi težje požira in seveda se jezi...tako da bom še z tem provala.

Upam, da jo problem v nosu, ki čene nevem kaj več naredit...user posted image


_____________________________

Najlepše je v družbi ljubljenih oseb.
***MATIJA***

(odgovor članu MC09)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kreganje na dojki
2.8.2010 16:38:17   
donat
jaz pa mojem sončku najprej dam flaško svojega mleka, nato vmes nekje na polovici ponudim dojko in včasih se doji, ko pa vidim da ne gre pa spet flaško. So dnevi ko je zainteresirana, drugič pa spet ne. Ponavadi si samo levo dojko izbrizgam in ji dam, nato ji desno ponudim, če noče, je ne silim, nato pa si še desno izbrizgam. nikoli ji pa ne silim. lp

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kreganje na dojki
3.8.2010 16:15:15   
veselka
tudi moja se je kregala z dojkami... sem imela tudi bolj bogo mleka do 4. meseca in sem ji zato tudi turila flašo, pa je ni nikoli sprejela, iz tedna v teden je spila manj, prav upirala se ji je, pa čeprav je lažje teklo. se je rajš matrala na joški, se kregala, skakala po njej, ampak tega pa jaz nisem mogla gledat. potem je pa z mlekom šlo na boljše.
no, doji se še zdej, vprašanje pa še koliko časa, ker grem v ponedeljek že v službo.

< Sporočilo je popravil veselka -- 3.8.2010 16:17:48 >


_____________________________

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu donat)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kreganje na dojki
3.8.2010 20:42:55   
slovenka
naš mali (2m) se zvečer pogosto krega na dojki, vse od začetka... pa sem se nekaj časa mučila, tudi dodajala, a je spil kvečjemu 40ml, potem sem pa nehala s hranjenjem. Nahranim ga malo prej, ko je še miren, recimo ob 19h, potem pa pred spanjem ponudim zizo in če se začne bunit in jezit, ga odstavim in malo nosim, da se umiri, potem gre pa kar tako spat ("brez večerje"). user posted image Se je izkazalo za dobro. Si mislim, da pač ni lačen oz. ni tako lačen, da bi se mučil dojiti user posted image dodajam pa ne. Težo dobro pridobiva, 1 kg na mesec, se potem zbudi kje ob 1h in v miru naje...

Sicer pa pri starejši pupi (sedaj 2 leti) sem nekaj šarala, teža je bolj počasi naraščala in sem se dosti sekirala, na splošno je bilo več težav z njo kot sedaj... začelo se je pri 2m, potem nekje pri 3m zvečer ni več hotela dojenja in je spila flaško mleka itd. Po 4. mesecu sem si nekje začela že mleko črpati in ji dajati in tako smo vozili do 5. meseca, ko pa ni bilo več mleka.

Biga, ne sekiraj se preveč. Te razumem, kako je s starejšim, naša je tudi ljubosumna... in sem pred porodom rekla, da če bo dojenje trajalo 40 min ena runda, pa na eno uro, kot je pri večji, sploh ne bom dojila, ker tako ob dveh otrokih ne bo šlo. Se pa mali sedaj naje v 10 min in je na tri ure...


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kreganje na dojki
8.8.2010 19:05:41   
natasarobi
Moj je isti - ne krega se vedno, ampak ko se, je tako kot da bi ga iz kože dajali. Potem pa 3x potegne in spi. Bog ne daj, da mu vzmem dojko, ker se spet dere.

Mleka imam bolj malo, ampak ko mu dodajam spije največ 40 ml. Ponoči vedno zaspi. Se pa matrava, da se sploh pristavi.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kreganje na dojki
8.8.2010 19:44:18   
JanaNaja
Pozdravljena, 

Tudi jaz imam skoraj 5 mesečnika in sva imela na začetku velike težave s pristavljanjem, ker se je neprestano kregal. Potem je dojenje steklo, po prvem cepljenju (3. mesece) pa se je ponovilo. Takrat sva se začela dojiti skoraj izključno leže, saj v takem položaju ni imel toliko možnosti, da bi se zvijal. V ležečem položaju se je umirli in tako se še sedaj dojiva večino časa. No, moj se je vsaj v polsnu čisto v redu dojil. Ko je imel slabe dni, sem kar čakala, da se je zbudil, in ga še v polsnu "priklopila". Pri mojem sinu se tudi vidi, da v zadnjih tednih, ko bolj dojema okolico, rabi več miru med dojenjem. Vsak šum, ali če mož hodi po sobi, ga zmoti. Morda je to težko ob starejšem otroku, a poskusi vsaj nekajkrat na dan dojiti v popolnoma mirnem okolju.

Kar se tiče sitnosti, pa je morda problem tudi to, da čez dan premalo spi. Meni (prvič mama) na začetku ni bilo jasno, zakaj mali tako pogosto joče. Potem pa sem ugotovila, da preprosto rabi tudi čez dan veliko spanja in po 2h urah budnosti, ga je nujno treba dat spat. No, seveda pa je treba rešiti lakoto ...

Lp,

Jana

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kreganje na dojki
21.8.2010 22:28:15   
bushi
Hej mamice!!

Moj mali fantek (15dni stari) se tudi krega na joški. Ko prime dojko povleče 3krat in spusti in spet v dretje... Sama nisem tako močna, da bi vztrajala in poslušala kričanje in gledala mali rdeči obrazek, tako si sedaj mleko pumpam. Napumpam od 90ml do 110ml na eni dojki za obrok, mali pa tudi poje približno tako količino. Pridobiva okrog 50g na dan. Ne skrbi me, da nebi dobival na teži... govorijo mi, da bom s pumpanjem ostala brez mleka. Mleko pa mi pušča že od 4tega meseca nosečnosti, tako da sem optimist. Brala sem tudi, da so nekatere brez problema pumpale dokler so otroci imeli željo po maminem mleku. Ima kakšna izkušnje s tem?!?!


_____________________________

Dobri prijatelj ve, da si dobro jajce, četudi si malce počen.

(odgovor članu JanaNaja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kreganje na dojki
6.9.2010 11:22:34   
majchi1
tudi moj mali (5,5 mesecev) se je včasih kregal, ko sem ga pristavila, pa sem se dolgo sekirala zaradi tega. Potem sem poskusila vmes podreti kupček in če je podrl kupček ali bruhnil, potem je naprej lepo pil. Mogoče ga je samo tiščalo in ni mogel spravit naprej. Se splača poskusit...:)

LpM


(odgovor članu bushi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kreganje na dojki
6.9.2010 21:16:49   
Jassika
majchi1 podpis, pri nas je isto

(odgovor članu majchi1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kreganje na dojki
7.9.2010 15:22:10   
mamsi
Joj, biga, enako imamo tut mi. Groza od dojenja. Sej človek ne bi verjel, da se otrok noče dojit, če ne bi sam doživel. Takoj ko se je mala rodila, je bila 3 ure pripeta na joško, pa še potem bi bila, če ji ne bi dala dude. Zgleda da ima tako močan sesalni refleks. Moja se krega, če teče, kadar noče, da teče in se hoče samo cartat. Takrat ji dam dudo. Ima tvoj dudo? To ful pomaga.

Ko je lačna, toliko hlasta, da se ji vse v grlu zatika in potem kašlja in joka in kupe požira,... In se naje le toliko, da ni več hudo lačna, še vedno pa ne sita in razpoložena. Tako sitnari, dokler se ne utrudi, jo nosim, da skoraj zaspi in nato pristavim. Veliko dela in pestovanja, ampak samo tako gre. Ko se naje, to nam zelo redko uspe, pa je največji cukr, zadovoljna in mirna.

Poskusi tako, tik predenj zaspi, ko je fino umirjena, jo pristavi. In če zaspi, jo spodbujaj k dojenju, naj se čimbolj naje. Potem prestavi na drugo stran.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?