|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011
26.8.2010 8:17:25   
HoneybeeMaja
Dobro jutro tudi z moje strani!

Mišyka jaz sem imela žal že pred nosečnostjo težave s krčnimi žilami,sem govorila z zdravnico v žilni ambulanti,pa mi je svetovala kompresijske dokolenke (70 ali celo 140
den),zadeve se ne da preprečiti,lahko jo samo malo omiliš.

Sometimes when you hope for a miracle,you get two...

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
   [Brisano sporočilo]
26.8.2010 8:23:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Teyla)
  Neposredna povezava do sporočila: 1827
26.8.2010 8:29:07   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

Dobro jutro !

Jaz imam precej težav z nogami oziroma s krčnimi žilami, ampak zaenkrat le na levi nogi. Tudi noge mi občasno že zatekajo, čeprav še ne prav močno. So me pa noge vsakič tako peklensko bolele pred prihodom tečke, da sem mislila, da mi bo noge odprlo.
user posted image Enkrat sem bila sicer že na UZ krčnih žil, in mislim, da se bom enkrat odločila in šla na operacijo, da mi poštimajo te zadeve.
Nosim kompresijske dokolenke, ampak samo tale 2 dni, ko se je ohladilo, bom pa prav kmalu nabavila še ene kompresijske hlačne nogavice.

Še 1 teden pa bom že v 5.mesecu nosečnosti, hura! user posted image

Misliš v 4.mesecu nosečnosti? Jaz sem v 17.tednu, pa to še ni 5. mesec. Ali pač? user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1828
   [Brisano sporočilo]
26.8.2010 8:46:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Teyla)
  Neposredna povezava do sporočila: 1829
26.8.2010 9:10:55   
sara1986
Jaz bom v soboto 17.teden user posted image  Sem pa mislila da je 20.teden 5 mesec?? Sedaj pa sem v četrtem .:)

Neposredna povezava do sporočila: 1830
26.8.2010 9:22:09   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

Teyla, Na RR sem našla tole zadevo in se je držim, napisala pa jo je ena bodoča babica, tako da bo že držalo. user posted image ( 10 lunarnih mesecev)

12 - 15/6 = 4.mesec

16 - 19/6 = 5.mesec

20 - 23/6 = 6.mesec

24 - 27/6 = 7.mesec

28 - 31/6 = 8.mesec

32 - 35/6 = 9.mesec

36 - 40t. = 10.mesec

Prvič vidim kaj takega. Se ne spoznam na to, ampak zakaj jih je 10? user posted image So lunarni kaj drugačni od "navadnih"? 

< Sporočilo je popravil Teyla -- 26.8.2010 9:23:18 >

Neposredna povezava do sporočila: 1831
26.8.2010 9:23:33   
sara1986
Že kaj bolj čutite user posted image user posted image user posted image ?

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 1832
26.8.2010 9:25:00   
Teyla
Joj, jaz še nič. user posted image Ti jih že čutiš?  Bi prav z veseljem kaj začutila, pa je po moje krivo tudi to, da si ne vzamem dovolj časa, da bi se sprostila in pomirila. Razen pred spanjem, takrat me pa že kmalu zmanjka. user posted image

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 1833
26.8.2010 9:56:23   
maurica
Dobro jutro, čeprav zame ne najbolj user posted image . Me je celo noč bolelo grlo, zjutraj pa še glava. Tako da sem na čajčkih.

Glede vozičkov je pri meni pomembno naslednje:
- da se lahko športni del obrača v obe smeri
- da se lahko športni del poleže za 90 stopinj
- da so vse gume napihljive (nenapihljive se lahko sčasom obrabijo, sploh če ne voziš samo po pločnikih)
- da ga lahko normalno dvignem (s tem da jaz sem bolj drobna in mi je itak vse bolj težko)
- da se vse gume odstranijo z vozička z enim klikom
- nakupovalna košara
- enostavno odstranjevanje in menjavanje košare, lupince in športnega dela
- da gre na voziček Queenyjeva košara in max-cosi lupinica (ta košara je najpogostejša in se je da lažje dobit od kakšne prijateljica ali pa tudi na bolhi za ful ugodno ceno, so pa zelo malo rabljene, v povprečju 3 mesece; lupinica maxi-cosi pa zato, ker naj bi bila najboljša - pa ne da so ostale slabe, ampak to nekako najbolj pohvalijo)
- tudi bremza je zelo pozitivna zadeva

No, jaz sem ugotovila, da imajo bremzo samo tisti vozički, ki so malo težji (npr. Freestyl, GT3, Jane), ostali je nimajo. Morda zato, ker so lažji in je tudi voziček lažje zadržati po klancu navzdol user posted image  Za te vozičke so mene še opozorili, da smo malo širši in imajo nekatere težave v trgovini (med policami) ali pa celo ne morejo čaz kakšna vrata. So pa idealni (skoraj obvezni) za tiste, ki bi z vozički radi rolali.

Midva sva bila včeraj še v Pikapolonici in sem se totalno navdušila nad Maxi-cosi mura 3 vozičkom. Ima vse zgoraj naštete karakteristike, razen bremze:
http://www.maxi-cosi.com/ot-en/strollers/maxi-cosi-mura-3
Čeprav na sliki ne zgleda tako lep kot v živo. Imajo pa eno ful hudo turkizno barvo, ki mi je noro všeč.

Drugače pa zelo hvalijo tudi mutsyja, boogabuja, jane, GT3.

Še nekaj: bodite pozorne tudi na letnik istega vozička, namreč novejši imejo nekatere drugačne lastnosti, kot starejši (npr. jane, mura 3 ...)!!

Še ena ugotovitev: idealnega vozička ni! user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1834
26.8.2010 10:20:06   
Teyla
No, napihljive gume je že ena taka stvar, za katero nisem vedela. Ročno zavoro bi tudi imela, ampak so zelo redke, tako da to ne bo odločilen faktor.

So mi všeč skoraj vsi vozeki, katere tu gor dajete. Tako da hvala za ideje in nasvete. user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 1835
26.8.2010 10:25:02   
sara1986
Jaz jih ful!!! Res!! Ko sedim v službi pri miru, čutim kot bi ribice v meni plavale user posted image user posted image  Me prav zanima, kje nosim posteljico. Komaj čakam pregled...

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
26.8.2010 12:43:30   
maurica
Jaz pa še nič ne čutim, nobenih metuljčkov in ribic user posted image .

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 1837
26.8.2010 13:19:13   
sara1986
IZVIRNO SPOROČILO: maurica

Jaz pa še nič ne čutim, nobenih metuljčkov in ribic user posted image .

maurica, saj bo!!!! Nekatere, prej druge spet pozneje... user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 1838
26.8.2010 13:22:20   
ninchi9
Maurica - ful dobro napisano!! Res je, tudi moj voziček ima slabosti, ki sem jih šele naknadno ugotovila - košara nima zračnika, ampak ker bo to zimski otrok, verjetno niti ni potreben.. Pa kolice grejo malo težje dol, pa kaj češ zdaj...

Kar pa se tiče metuljčkov - jaz ne vem, če jih že čutim... Zvečer, ko se vležem na hrbet, nekaj čutim, ampak ne bi rekla, da so to metuljčki, prej "balon", ki se napihuje in spet spusti... No, ne znam še ločit, ali je to od prebave, ali pa se res nekaj dogaja. user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 1839
26.8.2010 15:27:43   
DIANE
jaz zaenkrat edin čutim napihljivost pa kakšen vetrc od odzadej zapihlja heheheuser posted image
upam pa da bom kmalu čutila kake metulčeke...dones me še neki grl boli...

zmatranasm pa tok jaw, pa danes še po službi greva stanovanje gledat itak me bo na rt vrgl kakšna cena bo...razmišljam kje dnar dobit k se bova zakreditirala bo konec...sam a ni to svin**** da so take obupno visoke cene...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 1840
26.8.2010 15:51:11   
d´ori

Jaz že nekaj čutim. Sicer nisem prav prepričana, da je to a čutim kot da bi se nek mehurček razpočil user posted image user posted image Upam, da bom vsak dan bolj čutila.

Joj vozički. To je zame cela znanost. Nekaj sva že po netu gledala in že približno veva kaj bi imela a se mi zdi, da bo treba malo v kako trgovino pogledat. Če vidiš v živo in ga probaš je prav gotovo drugače kot gledati na netu. Ker nama ga bo tašča nabavila nebi rada, da je predrag, ker imam občutke kot da bi jo izkoriščala.

Ja računanje v katerem mesecu si je pa tudi cela znanost. Na tečaju za zgodnjo nosečnost so nam povdarili, da traja nosečnost 10 luninih mesecev ali 9 koledarskih + 7 dni. Tako, da bom jaz zdaj računala tako, da bom prišla v 5 mesec 2.9. glede na PDP 2.2.  Čeprav niso meseci enako dolgi a le tako pridemo do 9 mesecev in ne 10, saj se mi zdi, da bi me malo čudno gledali, če bi januarja okrog razlagala, da sem v 10 mesecu user posted image

Uživajte v tem lepem sončnem dnevu!

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 1841
26.8.2010 15:53:53   
maurica
Še nekaj pri vozičkih sem se spomnila (sem čisto not padla, he he); za trikolesnike je izredno pomembno, da se:
1. sprednje kolo vrti za 360 stopinj
2. da se lahko sprednje kolo blokira in se pol vrti samo za 180 stopinj.

Prvo je pomembno zato, da se lahko voziček enostavno manevrira na mestu, kar je praktično v kakšni trgovini in drugih omejenih prostorih, pa za hitro obračanje, drugo pa je pomembno za na sprehode oz. daljše relacije (da se kolo ob kakšnem kamenčku ne zatrese in zablokira, ker ga čisto obrne).

Drugače pa mene še kar grlo boli , čakam, da moj lubi pride iz službe in mi prinese tablete za grlo.

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 1842
26.8.2010 16:08:47   
cukica
maurica,če te oreng boli grlo si mal sladkor prežgi in zalij z mlekom,pa pij toplo nuca,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 1843
26.8.2010 17:29:47   
KLARA 1
pozdravljene punce!

Se javljam po dolgem času. Pri nas je vse OK, na 2. pregledu smo poslušali srček in preverili težo, pritisk. Sem pa tako zeloooo utrujena. A je še katera? Me kr skrbi, ker ne vem, ali je to zato, ker premalo spim, ali pa zato, ker mi ščitnica nagaja? Zadnjič sem jo kontrolirala v juliju in takrat je blo še OK. Moram se malo spočit. Kolk pa ve kaj spite? Jaz 6-7 ur, ker moram zjutraj zgodaj v službo, vstajam že ob 5ih. Lepo se imejte in upam, da vse izberete zase najustreznejše vozičke. Jaz imam Peg Perego Pliko in mi je fajn, ker je mali, lahek in gre zlahka v avto.
Lp

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1844
26.8.2010 17:53:19   
lil_
klara user posted image za pregled in poslusanje srcka...jst tut komi cakam da grem. jst sm tut ful utrujena, sam sem slabo merilo, ker tut men scitnica nagaja. sam sej ce si jo kontrolirala in je bla vredu, pol mislm da nebi smel bit nc narobe. jst spim velik vec kot ti. ce ponoci ne, pa cez dan nadoknadim. doma nardim kar lahko, vec pa zov nemorm.

nej se jst mal pojamram kar se vozickov tice. no rabm vozicek za dva. in ze pri tem se izbira zmanjsa na minimum. pol bi rada da sedita en zraven drugega. fajn bi blo da bi se dal obrnt, da lahko gledata mamico, al pa okrog sebe. glede na to da sm doma v klancu bi blo fajn ce bi mev rocno bremzo in glede na to, da smo ven iz mesta in da je kar nekaj makadama, bi mi prisla prov velika, napihljiva kolesa. aja pa kosare morta met roce...mogoce se ksni zdi smesno...ampak so kosare brez rocev. aja pa kar se kosar tice, bi rada da je kosara kosara, ne pa tko k vids pr ksnih vozkih, k majo kr ene vrece...mislm men je to cist cudn. da bi na vozek spravla lupince sploh ne razmislam...itak mam namen jih met v kosarah, lupince pa met sam za vozno. aja to da nej nebi biv presirok in da nej bi sov cez vsa vrata mi je nekak samoumevno user posted image to k nekatere govorite o obracanju koles...vrjamem da je pomembno, sam jst zov se nism prsla tok delc. al pa nakupovalne kosare...najbrz je res fajn da je velika, sam sej pravm, ce dobim vse ostalo tko k hocm, bom tut ksne druge stvari spregledala user posted image

je pa zanimivo, da v baby centru sploh nimajo neke hude izbire vozickov za dvojcke. res da se nisva se nic zanimala, sva se samo sprehodila med vozicki in pogledala tisto kar je razstavljeno. sva bla tut v eni pikapolonici...in sploh ni blo nobenga vizicka za dvojcke. tko da bomo mele dvojne nosecke se kr neki dela user posted image v MC je blo par vozickov, z vrecami namest kosar, al pa so bli taki, k so namenjeni mal vecjim user posted image

pr ns se ni nobenih user posted image , se mi pa "zogica" kar lepo pozna. sploh nimam tazga lepga trebuscka, ampak zgleda tko, kot da bi pod majco dala zogico v velikosti velike grenivkeuser posted image neznam razlozit. je pa zanimivo...ce lezim na boku, se zogica prestavi bol na stran, ce lezim na hrbtu, je na sredi. vceri sem mela nad sramno kostjo na desni kr bulo...pa jo mal pobozas, pa pol cez cas zgineuser posted image

(odgovor članu KLARA 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1845
26.8.2010 19:18:44   
d3lfink4
Vozički ... jst sm tud pregledala po dolgem in počez vse kar sm našla (za user posted image user posted image ) ... pa ma res vsak kak + in kak -, tko da bo treba kompromis nrdit pa neki "uporabnega" zbrat. Pa da ne govorimo o cenah, skor kot bi avto kupval user posted image user posted image

Jaaaa, lil_, o taki bulici sem jst zadnjič govorila, to mam jst tud user posted image sploh zvečer, ko se na hrbet uležem in se mi trebušček mal poleže, se prav vidi (in ful čuti) tabulica. Mi je kr všeč user posted image Ampak metulčkov, ribic, mehurčkov al karkol takega ... pa žal še nič user posted image no, sej še bojo ... pol se bomo pa kmal prtožvale, da so premočne user posted image

Uh, tile mesci ... ne vem, 10 jih je??! user posted image user posted image Nč ne razumem ... no kakorkoli, jst bom kr pri tednih ostala rajši, sem pa začela s 17., tak da to bo najbolj ziher.

Mogoče mal neumno vprašanje ... ampak kok pa sploh zgledajo krčne žile? Ker jst mam tko mal razpokane žilice (rdeče-vijolčne barve) spodaj čist pri gležnju. Sicer me ne motijo in nič ne bolijo ... a je to to? Noge mi pa, hvala bogu, še ne zatekajo. Vsaj neki. Me pa vsak dan, 1x-2x peče zgaga in to ful. Kaj šele bo ...

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 1846
26.8.2010 20:02:22   
lil_
ma jst bi ceno ze nekak prebolela, ce bi vsaj dobila neki tazga k hocem in mi je vsec user posted image

tut men je ta bulica vsec...jih ze zdej lahko mal pobozamuser posted image ostalih stvari tut jst se nimam. ja sploh za dvojne nosecke pravjo da pol k zacneta brcat zgleda nekak tko, kot da bi mev v trebuscku hobotnico user posted image

krcne zile zgledajo kot male bulice, sigurno si vidla ze pr ksni starejsi gospe. tvoje zazpokane zilice se pomoje vidjo zarad tanke koze, to majo tut ponavad ksni starejsi, k pravjo da se jim koza tanjsa user posted image ce pa lahko iz tega nastanejo krcne zile pa nevem. se se pa men pred leti nardile na mecih take tanke crtice...men zgleda kot cisto tanke strije, pa zdravnica ni mogla ugotovit a so zacetki krcnih zil, al so strije, sam ni slo nic naprej, tko da se danes nevemo kaj je. sej pravm tiste krcne zile k jih jst poznam so bulice.

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 1847
26.8.2010 21:12:32   
little*miss
IZVIRNO SPOROČILO: lil_

nej se jst mal pojamram kar se vozickov tice. no rabm vozicek za dva. in ze pri tem se izbira zmanjsa na minimum. pol bi rada da sedita en zraven drugega. fajn bi blo da bi se dal obrnt, da lahko gledata mamico, al pa okrog sebe. glede na to da sm doma v klancu bi blo fajn ce bi mev rocno bremzo in glede na to, da smo ven iz mesta in da je kar nekaj makadama, bi mi prisla prov velika, napihljiva kolesa. aja pa kosare morta met roce...mogoce se ksni zdi smesno...ampak so kosare brez rocev. aja pa kar se kosar tice, bi rada da je kosara kosara, ne pa tko k vids pr ksnih vozkih, k majo kr ene vrece...mislm men je to cist cudn. da bi na vozek spravla lupince sploh ne razmislam...itak mam namen jih met v kosarah, lupince pa met sam za vozno. aja to da nej nebi biv presirok in da nej bi sov cez vsa vrata mi je nekak samoumevno user posted image to k nekatere govorite o obracanju koles...vrjamem da je pomembno, sam jst zov se nism prsla tok delc. al pa nakupovalne kosare...najbrz je res fajn da je velika, sam sej pravm, ce dobim vse ostalo tko k hocm, bom tut ksne druge stvari spregledala user posted image

Narobe razmišljaš user posted image Mi ko smo šli recimo v šoping smo jo normalno peljali v lupinici in je vedno v avtu zaspala. Potem pa sem samo lupinico iz avta vzela, jo dala na podvozje in smo že šli. Nisem je rabla iz lupinice prestavljat v košaro in se zaradi tega ni zbudla.

Čestitke vsem za preglede, in brcike. Jaz še nič ne čutim. V sredo imam pregled, potem pa gremo zvečer na morje. user posted image
Te dni pa sem bolj leteča, ker kupujem vse za praznovanje rojstnega dne, ga mamo v soboto. Jutri pa bo moja miška stara že leto dni. Joj, kako čas beži. Se mi zdi, kot da sem se nedolgo od tega za Tio pogovarjala o brcikah, zdaj pa je že tako velika.

Uživajte

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 1848
26.8.2010 21:22:17   
d3lfink4
Narobe razmišljaš user posted image Mi ko smo šli recimo v šoping smo jo normalno peljali v lupinici in je vedno v avtu zaspala. Potem pa sem samo lupinico iz avta vzela, jo dala na podvozje in smo že šli. Nisem je rabla iz lupinice prestavljat v košaro in se zaradi tega ni zbudla.

Jah ... sam problem je, ker so dvojni vozički (vzporedni) tko ozki, da gor niti slučajno ne greta dve lupinici. Tko ozki pa so zato, da lahk greš skozi vsa al pa vsaj skoz večino vrat. user posted image Oboje skup, pri vzporednem vozičku pač ne gre ...

Oooo, morje, lušte ... uživajte! Mali pa vse naj naj za rojstni dan! user posted image

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 1849
26.8.2010 21:22:18   
d´ori

Jaz imam krčne žile ža kar nekaj časa in niso tiste male rdeče žilice, ampak prave modre žile, ki na določenih delih izstopijo (spoh ob vročini) Pri meni izstopajo na večih delih noge, na enem mestu je videti žilo samo kaka dva centimetra, na drugem pa že kar cel preplet žil. V MŠ so nam povedali, da lahko v hudih primerih nabreknejo tako, da so debele kot palec user posted image Upam, da se nam, ki jih že imamo ne bo tako poslabšalo. Še bolj pa so zoprne in celo nevarne krčne žile, ki se pojavijo na sramnih ustnicah, presredku ali celo v nožnici. Te znajo biti nevarne ob porodu, ker lahko počijo in nastane kar huda krvavitev.

Ja ti meseci so pa res zoprni, jaz sem tudi v glavnem kar na tednih a ko komu rečeš v katerme tednu si te pa kar čudno gleda in potem moram malo preračunati, da je vsem vesoljnem svetu jasno kje smo že user posted image

Uf ste me potolažile, saj sem jaz prvič čutila to bulico na trebuhu. Ko sem šla spat in sem ležala na hrbtu se je pojavila in mi ni bilo nič jasno zakaj je tam. Sem mislila, da se samo pri meni kaj takega dogaja pa je očitno to čisto normalna stvar. Poleg tega imam včeraj in danes občutek, da točno čutim kje imam maternico, saj prav čutim eno žogico v trebuhu, sploh, če se prepognem. Zdi se mi tudi, da se mi je v dveh dneh trebuh znatno povečal user posted image Tako, da moram že kar paziti kako sedim, ker me drugače vse nekaj žuli. Očitno naše dete veselo raste user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Izbira porodnišnice: Pomembna vprašanja za...
Če ste se odločili, da boste rodili v porodnišnici, si obvezno shranite tale seznam vprašanj za porodnišnico.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?