|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 II. del
25.8.2010 22:10:40   
MalaNeli
ja hvala enako. tut meni je zeelo všeč da sem tako mlada. in tudi upam da bo pasledni kar kmalu. da ta malo zraste, pa stoji na svojih nogah. user posted image user posted image v poklicu še nisem takem ampak najbrž enkrat bom. imam vse pogoje za to, pa mogoč bom naredla še kaj naprej :) pa bom tut jaz lahko do penzije z malimi otročički :) jeeej :)

hvala, si me kr mal pomirla. sem že res razmišljala da bi se raje postavla bol na stran pri tej temi, da nebi bilo kakega "obsojanja"

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Novemberke 2010 II. del
25.8.2010 23:35:42   
tejci1981
Zori - kje si nabavla ta Malinov čaj?
Mislim, da ima teekane brestfeeding čaj (čaj za "dojenje").

Sošolke - iz OŠ in SŠ imajo lani in letos pravi babyboom user posted image user posted image user posted image , sicer pa smo v 29 letu,...vedno sem se pritoževala, ker sem decemberska, pa najmlajša,...zadnja leta pa nič več user posted image user posted image user posted image !!!!



(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Novemberke 2010 II. del
25.8.2010 23:49:16   
Mateja81
Pozdravljene.

Pumpica za mleko - meni je prvič tako rekoč rešila življenje. Najprej si je nisem mislila kupit potem sem se pa odločila da jo bom ker sem našla eno ugodno Aventovo na Bolhi. Že prvi dan, ko sem prišla iz bolnice sem dobila naval mleka in sem imela čisto trde prsi in na njih rdeče lise...potem sem klicala svojo zdravnico ki mi je svetovala naj si mleko izčrpam.  In res je pomagalo - drugače bi ziher dobila vnetje to pa boli kot user posted image . Midve z mojo pumpico sva bili ful dobri frendici, ker sem imela res veliko mleka in sem si ga potem črpala in ga dajala v skrinjo. Tako sem lahko šla kdaj za dalj časa od doma moj pa je veselo nahranil malega s flaško maminega mleka.user posted image

Otrdevanje trebuha - meni otrdeva že od kakega 18. tedna vsak dan vsaj od 5-10 x pa mi je rekel moj G da ni panike razen če bi bilo otrdevanje npr. v določenih pogostejših intervalih. Spomnem pa se, da se mi je v prvi nosečnosti isto dogajalo pa je bilo vse BP na koncu. 

Lep pozdrav vsem in uživajte.

_____________________________

12.02.2008 je prikukal na svet naš sonček Patrik

(odgovor članu tejci1981)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 0:01:22   
zori82
Zori - kje si nabavla ta Malinov čaj?


V eni zeliščni lekarni oz. trgovini (ne vem kk se ji reče) v Celju v City centru. Majo jih pa povsod v zeliščnih trgovinah al pa na tržnicah.

(odgovor članu tejci1981)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 0:04:36   
ljubljana
evo moja mala je zaspala,js bi pa po netu za kšnim novim kavčom pobrskala,pa nimajo nč ugodno.bomo mogl kr v štacune,rutar,lesnina,dipo.pa da tm vidmo...ta zdjšn je tooook usran,da me je kr sram. groza.otroc pa še mami štorasta pa pride do tega da se sploh ne vidi več kašne barve je biu.


Pojdi pogledat še v Fortrade na vrhniki zadnjič so imeli en rdeč trosed s podaljšanim delon na enem delu iz pravega usnja znižanega iz 1400 na 700 EUR, pa ogromno raznih kavčev imajo.

majabar čestitke za 1 mesto, carica siuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

tejci1981, a niso maline in čaj iz njih prepovedani za nosečke? Ker naj bi lahko sprožili porord?

malinov čaj je priporočljivo pit 3 tedne pred porodom (meni se zdi 6 tednov pred porodom prekmalu), ker mehča maternični vrat in naj bi ugodno vplival na raztezanje materničnega vratu, poleg tega ima baje isti učinek laneno seme.

mala neli jaz sem imela prvega otroka pri 19 (pet dni pred 20 rojstnim dnevom) sedaj pa pri 31 čakam četrtega in za nič na svetu tega nebi spremenila. Lahko sem splanirala dovolj razlike med otroki. Poleg tega imam lahko tudi veliko družino, kot sem si vedno želela.

Starost mamice pri prvem otroku je seveda najbolj odvisna od same želje in načina življenja ženske. So tako prednosti kot slabosti če jih imaš zelo kmalu kot tudi če počakaš na bolj zrela leta. Ko si mlad (okoli 20) se ne sekiraš preveč, vse gre samo po sebi, imaš veliko enrgije vendar gre tudi vse nekako mimo, ni tako močno doživeto kot kasneje, ko si pa po 30 ali okoli 35 ti je pa vse težje in bolj naporno. Je pa zato samo doživljanje materinstva in nosečnosti bolj globoko in čustveno.

aleksa
kaj je katera že gledala kaj kakšne so kaj cene pumpic za prsi oziroma za mleko, če ga imaš preveč?
ČE imaš preveč mleka si ga moraš izbrizgat samo toliko da sprostiš pritisk, saj se ti v nasprotnem primeru, če si izbrizgaš vse dela še več mleka. Preberi si knjigo Dojenje in materinstvo iz srca. Najboljša črpalka je pa aventova.





(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 7:23:44   
nadinne
Jutro.

Leta...jaz sem tudi 27 user posted image  Nas je res veliko...letnik 83 je zgleda ploden...midva tudi še nisva tako hitro upala na zanositev...sem pričakovala da bo ratalo enkrat proti koncu tega leta, no pa bom takrat že zibala user posted image  Jaz si tudi želim 3 otročke, ampak bom videli kako bom najprej enega sfolgala user posted image  Bo pa to dete najlepše darilo za moj roj. dan...sicer dober mesec prej, ampak vseeno...praznujem na novega leta dan user posted image
 
emma83...glede tašče...tudi moja je mojemu user posted image  težila da kako punco neplodno si je našel...da sigurno ne bo nič vnukov...tok stara pa nič, pa še kontracepcijo jemljem (to je kar ama ugotovila)...no pa sva jo tudi na realna tla postavila user posted image  No in sedaj ko pa sem noseča pa skoz teži to ni prav ono ni prav...pa da skrivava otroka, da se ne sme pohvalit sosedom in žlahti itd...da to nesrečo prinaša! HALOOOO?! Ravn včeraj je imela take monologe...jaz sem samo z očmi zavijala in si želela da bi koga zadavla user posted image  Pa vse kar sva rekla, ko sva naznanila novico je bilo, da ni treba takoj po telefonu vsem razglasit. Mislim a je ona noseča al sem jaz? Vešča stara...se opravičujem amapak včasih gre pa vse čez rob...se moram malo izkašljat user posted image  Se potem bolje počutim.

Malinov čaj...hvala za info. Sedaj vem kdaj ga bom začela piti...če mi ne bo seveda povzročal zgage, kot večina sadnih čajev user posted image

Jeeee....dons je pa že mali petek...to mi deli user posted image  Ampak zaspana sem pa še zmerej user posted image

Je treba delat...

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 8:17:24   
Renesme**
jutro

Sem si slikico dala v avatar pa da vidimo če dela...pol sem pa slike gledala od začetka nosečnosti, pa si misliš, o sem bila suha (pa takrat nisem ravno tako mislila)user posted image

danes dobimo obiske, svakinjo in nečaka, pa še tamala je ostala doma, tako da se bodo lahko še mal igrali.

starost pri 1. otroku- jaz tudi če bi ga hotela imeti pri 21. to ne bi šlo- finančno, jaz sem bila študentka, moj je takrat ravno končal faks in šel v vojskouser posted image , če ni denarja je bolj težko...če bi pa čakala, da bova imela svoje stanovanje in vse pošlihtano...potem bi bila pa lahko brez njihuser posted image
Men je bilo 25 ravno super starost za otroka, za študentkouser posted image

malinov čaj- dobi se ga v Sanolaborju (vsaj 4 leta nazaj) pije se ga pa zadnji mesec...pomaga pa toliko kot masiranje presredka, Dianatal gel....torej enim ja drugim ne.

< Sporočilo je popravil Renesme** -- 26.8.2010 8:18:10 >

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 8:30:45   
phelps
Dobro jutro!

Črpalka za mleko, jaz jo v naprej ne bom kupovala. Jo bo šel moj iskat, če bo potrebno (itak je Mueller odprt od 8.00 do 21.00), bo pa (če bo) od Aventa, ker jo vse pohvalijo.

Leta, hehe, številka je meni osebno popolnoma nepomembna, pomembno je kaj je v glavi. Nekdo je lahko pri 20tih bolj zrel kot drugi pri 30tih. Za naju lahko rečem, da sva bolj ziheraša kar se življenja samega tiče. Bi pa z lahkoto počakala še kako leto ali dve, ker se imava tudi sama super. Pa sva rekla okoli novega leta, naj se zgodi, kar se mora (in pričakovala, da vsaj pol leta ne bo ratalo) in konec februarja šok ob plusku - v pozitivnem pomenu besede user posted image

Danes greva pa v šolo za starše, nadaljevanje oz. nega otroka in matere po porodu. Jeeej user posted image Upam, da bom imela spet čast videti mojega delat keglove vaje user posted image


_____________________________

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 8:40:41   
škorpijonček_
Dobro jutro,

evo mene, še vedno v pojstl, pa bi še bla jutri, sam kaj ko imam na šiht še tolk za narest. Pa še cuker test je jutri...kako dolgo to traja, tiste, ki ste že ble? Samo enkrat spiješ tekočino ali večkrat? Jst grem prvič, če je pri odgovoru kaj v pomoč.
Drugače iz nosa še full teče, ponoči nisem mogla spati, pa sem si kar Operil stisnila notri, pa baje da ni nič nevarno za nosečnice, le paziti je potrebno, da v zmernih odmerkih. Jst drugače brez tega ne bi spala niti minute. Sedaj si bom šla verjetno še po Granobil, ker me grlo malce boli, pa da preprečim, da se v kaj ne razvije.

Sem pa mal brala po netu in obstaja prav nosečniški prehlad, razlog zanj so velike hormonske spremembe. Hja, očitn se je vse skup nabralo in udarlo ven, pa sam da bo kmalu vse ok.

Mali brca kot nor, trebuh prav premetava. Ko si rečem še tri mesece, se mi zdi kar veliko, ko pa tam do 12 tednov, pa sploh ne več toliko. Postajam pa malce bolj ¨zaležana¨, full se počasi obračam iz enega na drug bok, vstajam počasneje, ker me vsake tolk kaj zategne tam spodaj levo ali desno. Še ko kihnem se raje pokrčimuser posted image .
Drugače pa že komaj čakam dopust in izležavanje, pa kopanje v morju. Mislim, da bo prav pasalo.

Kmalu bo sonček in spet vroče, tko da uživajte.

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 8:45:41   
MalaNeli
jutro.
hm, mislim da test traja 50min. al 1h. neki takega.
men so najprej vzeli kri, potem sem mogla 5min pit tisto
zmes :)
potem pa čakaš da ti še 2gič vzamejo kri in greš...

pozdravi se čimprej. čene pa... bo morje pozdravlo ;)


lep dan

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 8:51:05   
nov2010
Dobro jutro user posted image !

No tale ohladitev mi je pra v pasala sem spala kot top.

Naj malo poročam o včerajšnjih zadevcah, ki smo jih imeli.

Pregled - z našim malim čmrlom je vse OK. Pridno rastemo (sicer mi teže ni povedala), migamo 100 na uro in zaenkrat imamo še dovolj prostora tako da tudi mamice ne nabijamo tolk močno v trebuh. Izvidi krvi so OK, sicer mi je rekla da naj tablete za žalezo sedaj jem samo na 2 dni in ne več vsak dan. Samo tolk iz preventive, da ne bo spet drastično padel. Urin pa je bil tudi BP. Edino pritisk naj si doma kdaj pa kdaj pomerim, ker pri zdravniku imam ponavadi spodnjega vedno tam malo pod 90 (kaj češ sindrom belih halj).
Pa naredil smo eno majceno slikco, tko da bomo lahko dopolnili naš arhiv user posted image .

Aja pa dobila sem potrdilo o PDP - imamo ga 20.11.2010. Tako da to sedaj lahko nesem na CSD in začnemo urejat papirje. Za porodniško pa na listu piše, da nastopimo 23.10.2010.

Šola za starše - uf bilo nas je kot rusev, se pozna da so bili dopusti in skoraj 2 meseca tečaja niso imeli. Tako da sem jaz zadnja med njimi ki bo rodila najkasneje. Nekatere imajo rok že čez en teden - upam da jim bo zneslo. Najbolj zanimivo pa je bilo to, da je bil en očka sam in nato pove da je prišel samo toliko če mu lahko že kar takoj dajo potrdilo, da je žena že v porodnišnici. Tako da bomo vidli če bo danes prišel na vajo dihanja sigurno še niso rodili, drugače pa že zibljejo.
Patronažna sestra je povedal kar par zanimivih stvari - tako da mislim da bo kar zanimivo. Spored pa je kar pester tako imamo danes ponovno 2 uri in pa potlej še naslednji teden od ponedeljka -  četrtka.

Leta pri 1.nos. - no jaz sem 14 dni nazaj doplnila 29 let. In se mi zdi da v tej situaciji je to ravno prav za mojo prvo nosečnost. Saj sem po naravi taka, da imam rada predvsem vse pošlihtano. In zato smo kar malo odlašali, tako da smo lepo prišli do svojega stanovanja, redne službe in pa tudi skupaj z mojim sva izkoristila ta leta za različne aktivnosti in potovanja. Potlej bomo pa videli kako nam bo šlo s tem in če bo vse OK bomo mogoče čez kake 2-3 leta naštimali še kakšnega.

Pupica za mleko - trenutno še nimamo kupljene in tudi ne vem če jo bomo kupili kaj prej kot bi jo potrebovali. Če bo potrebna bom že mojga poslala ponjo.

Malinov čaj - super da ste to povedale, ga bom pila potlej zadnje tri tedne. Saj to so gotovo posušeni sadež malin - ali ga dobiš celo v filtru?

škorpijonček - čim prej se pozdravi, saj te naslednji teden čakajo čudoviti dnevi user posted image

No tolk mal sem opisala kaj se je dogajalo pri nas včeraj.

Lepo se imejte še naprej in uživajte!

< Sporočilo je popravil nov2010 -- 26.8.2010 8:57:28 >

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 9:27:59   
november2010
Dobro jutro!

Sam tolk da vas mal pozdravim :)

Vidim, da se je kar razvila debata o letih :) Meni osebno ke res fajn, da pašem bolj med mlade mamice (čeprav prvi otrok je bil popolnoma nenačrtovan user posted image , zdajšnji pa zeloooo načrtovan in težko pričakovan pa je trajalo skoraj leto in pol da sem zanosila). V glavnem je en kup dejavnikov, ki vplivajo na to, kdaj ima ženska otroke, je pa res zdaj ful velik razpon med starostjo mater in jaz osebno sem vesela, da spadam med mlajše. Drugač pa - vsak po svoje in ob svojem času.

Sedežne - midva sva tud v iskanju nove sedežne, zaenkrat še bolj gledava, do novembra pa upam, da se bova podstopla kej kupit.... Bi pa ful imela sedežno v svetli barvi (bež), ker je ostali del dnevne pretirano v rjavi, pa zdajšnja sedežna je v rjavi in vse skupaj pride zelo temno.... se pa po drugi strani pri dveh otrocih kar mal bojim dat notr bež sedežno.... Kake izkušnje?

Srečanje - a pol velja za naslednji petek 3.9. ?

To je zaenkrat to, se še kej oglasim, ker bom itak cel dopoldan spet delala za računalnikom.... :(




(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 9:55:42   
Soncchhek
jutroooooooooooooooooooooooo

jaz pa danes dobre volje....čeprav ful nenaspana.....bolijo me kolki....pa po tem ko sem zlikala celo 10 majčkuser posted image , čist izmozgana....vseeno dobra volja.....ker.....je moj buši tak lepotec no user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . a nismo prekrasne aaaaaaa?????

zatekanje? jaz opazim....zvečer....da imam malo zatečene noge...da se mi recimo na nogah poznajo črte od nogavičk...to je to. ni še krize......res pa je da zadnje čase vedno manj solim hrano....pač tako....mi paše.

a Magnezij jeste v obliki tabletk Magnesol ali kaj drugega?

starost?no jaz sem 31....prvi otroček....in kot sem že zapisala, presrečna z mojim partnerjem in vesela, da nimam otrok s prejšnjim(i)user posted image .....Tako da moje mnenje je vedno bilo, da leta niso merilo za otročka.... jaz sem si vedno rekla....ko bo tapravi čas in tapravi partner in zdaj se je vse ujelo..

MalaNeli, jaz sem s tvojega konca doma....če boš hodila v materinsko na Ravne na kor. je res tako....da samo 6.9. prideš tja....se vpišeš in to je to.
Pa nič se obremenjuj, kaj drugi mislijo glede tvoje starosti....dol ti visiuser posted image !

NOvemberkka, bež sedežna? zakaj pa ne....ampak jo pač zaščitiš s kakšno dekico....če že ni takšen material, da se dol pobriše....

Jaz sem pa zadnje čase tako sladkosnedna..,pa ne sladkarije.....sladko sadje mi diši...sladke breskve, nektarine.....ko pa tega lahko tako malo naenkrat pojem....

Lep dan punce !





(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 10:45:20   
aleunam
Zori, a sta našla stanovanje? Glede tel. št. Jaz sem včeraj mislila poklicati taščo, pa sem klicala k mami v službo. user posted image

Starost in user posted image  - moja mama je (nenačrtovano) zanosila pri 39ih in rodila pri 40ih, pa ne vem, če je kdaj pojamrala, da jo boli križ ali kaj podobnega. user posted image  Vem, da je še delala 8 dni po nastopu porodniške, ker je šla direktorici "na roko". Torej, dokler je vse v redu, ne vidim problema tudi do 40ih ali še pozneje. Vse je stvar odločitve posameznika. Ampak sama ne bi predolgo čakala. Včasih se mi zdi, da starejši starši (npr. v našem primeru) tolerirajo kakšno stvar več, ker jim je škoda živcev. user posted image  Je pa res kot pravi Ljubljana, vsaka starost ima svoje + in -.

Zatekanje - jaz sem začela hitro zatekati, v bistvu že v tisti hujši vročini, ki je bila pred meseci. Se ne sekiram, ker drugega kot grd izgled, ne vidim in čutim v tem. Noge pa lahko držim više samo do par stopinj. Bog ne daj, da bi jih imela v kotu 90 stopinj glede na telo. Me v bušiju tišči.

Mateja81, si me spomnila na shranjevanje našega mleka... Sem že nameravala vprašati. Kako je s tem, ga lahko daš za kakšno uro v hladilnik ali ga je boljše vzdrževati pri telesni temperaturi? Ali je dobro samo sveže? Pa upam, da se nam kaj več oglasiš. user posted image

Renesme, vidimo tvojo lepotičko. user posted image

Škorpijonček, jaz sem šla v laboratorij, popila cuker, počakala točno eno uro, dala kri in šla domov. Če nimaš ure, pojdi čimprej zjutraj, pa mogoče ne zamudiš veliko v službi. Tam pa poskusi čim hitreje zaključiti z delom in leti domov v posteljo. Da si nam zdrava do poroke! user posted image

Malo sem razmišljala, če bi posteljico prebarvali še z kakšno drugo barvo. Dobila sva rabljeno, belo in barvo je potrebno v vsakem primeru obnoviti. Mogoče bi dodali malo rumene ali pa nežno modre (večina bo ostala bela). Pa ne vem, če obstajajo za les. Komaj čakam, da jo očka obnovi... Je čist navdušen nad prihodom user posted image . Včasih se tako prijetno razneži, boža in ljubčka bušija, čeprav mu mali ne nameni brce. Zgleda, da ga res pomirja.user posted image

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 10:53:19   
zori82
dan

leta tud js sem 27 rodila bom pa pri 28 in se mi zdi ravno prav. Mi je pa blazno šlo na živce ko so vsi okoli nas spraševali kdaj bo, kaj čakava, bi že bil čas bla bla blauser posted image . Bova že mi2 povedla kdaj bo čas oz. kdaj sva pripravljena. Konc koncev to ni nakup avta, ampak odgovornost za celo življenje. No zdj so pa vsi tečni glede imena...a že vesta kako bo ime, joj pa ne to ni ok, mislim haloooo bova že mi2 povedla kako bo sej je najin otrok... aaaaaaaa ta folk

črpalka za mleko mi bo kolegica posodla, ki jo ni potrebovala tako da je čisto nova

malinov čaj bom prepisla kar piše na škatlici....Flora d.o.o. zelišča Rogatec. Pijemo po 34. tednu. Priprava: 2 čajni žlički rastline prelijemo z 250ml vode, počasi segrejemo do vrenja in precedimo. Mlačen čaj pijemo po požirkih in sicer zjutraj in zvečer po 1 skodelico.

novemberka men je full všeč bež sedežna in si jo tudi sama nekoč želim. Sj zdj je že večina iz teh materialov ko jo lahko brišeš z mokro krpo, če ne jo pa dodatno zaščitiš s kakšno dekico pa je.



(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 10:57:39   
zori82
aleunam ne nisva še nič najdla. So full slabe ponudbo, večina oddaja študentom al pa cene nabijejo do onemoglosti. Sva jih šla ene par gledat ( ojoj kaj folk vse oddaja) pa niso bli ok.

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 10:59:27   
Valentina85
Dan user posted image

Jaz sem staknila prehlad in nism nič spala ponoči. Najbrž je kriva klima ki jo užigajo v pisarni, ker nimam pojma kje bi ga staknila sedaj. Mal me po grlu špika in nos mam zamašen... Sovražim te prehlade. Dobro da je jutri petek, se bom mal poštimala čez vikend user posted image

Drugače sva šla pa z mojim včeraj v Lj mal vozičke gledat, ker nisva do sedaj nabavila nič. Ker imava oba, vsak svojega cliota morava temu podredit tudi izbiro vozička, saj si menjave avta trenutno ne moreva privoščiti. Tako da sva gledala pri uvozniku Peg peregota - Mami d.o.o. v Trzinu Pliko P3 Switch Modular- s košaro, športnim delom in lupinico pride s popustom na gotovino 500 €. Všeč mi je tudi Skate model, predvsem ker ima drugačen ročaj-enodelen, se pa na večje zloži in pol bi mogla v avtu odstranit polico na prtljažniku, saj drugače ne gre noter. Sva pa gledala potem še v Bc in PIkapolonici, pa sm bla kr mal razočarana nad trgovkami, ker nimajo ravno dosti pojma o vozičkih, ena ga še zložit ni znala... user posted image A je katera že ali namerava nabaviti katerega od teh dveh modelov?

Danes začneva s šolo za starše, v bistvu je bila že v torek ampak nisva šla ker je bilo začetno predavanje-začetk nosečnosti itd...danes pa predava ginekolog..

lepo se imejte



(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 11:07:33   
MalaNeli
Soncchhek a ti si že hodla na šolo? Hehe, saj pravzaprav mi. K se ful odlično počutim,  pa čeprav tako mlada :). jaz pijem magnesol tablete. Uf... user posted image sladkosneda na sadje. user posted image mogoč je to v naših koncih user posted image , jaz že od začetka nosečnosti naprej ŽIVIM za sadje. Odvisno od sezone. user posted image Je res da imam že nasplošno rada sadje, ampak sedaj ga res jem v OGROMNIH količinah user posted image . Z limonado vred. user posted image





(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 11:18:51   
Mateja81
aleunam - kar se tiče shranjevanja mleka me je na to spomnila patronažna sestra, ki je prišla po porodu k meni. Rekla mi je, da zdrži zamrznjeno mleko v skrinji tudi do 1. leta (ampak meni se to ni zdelo najbolj apetitno). Jaz sem si kupila aventove lončke (10 kom/komplet) in sem jih napolnila z mlekom ter dala kar v skrinjo. Tako sem imela bolj ali manj skoz na zalogi dober liter mlekauser posted image . Ampak sem si pa res izčrpala vse, ko me je pričelo tiščati. Pa mi ni bilo nikoli žal. Potem pa sem starejše neporabjene lončke (na katere lahko s svinčnikom normalno napišeš datum shranjevanja) zamenjala s svežim mlekom. Jaz sem jih imela shranjene tam nekje do 2 meseca - potem sem jih pa raje zavrgla.
Zori - folk je pa itak tečen 100/h... ne se sekirat ti se jim samo smej in uživaj v blaženih dneh. če ne prej bodo vse potrebno izvedeli 2.11. ko boš rodila (na moj roj. danuser posted image ). Je pa drugič kar se tega tiče ful boljše - folk pol manj sprašuje.
A drugače pa iščeta novo stanovanje?

Lp

_____________________________

12.02.2008 je prikukal na svet naš sonček Patrik

(odgovor članu Valentina85)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 11:25:06   
Soncchhek
MalaNeli, jaz grem zdaj septembra v MŠ....se mi je maj/junij zdelo prehitro, zdaj pa mi je malo žal da nisem že takrat.....upam da bo zanimivo, ker ne vem če se mi bo drugače dalo 2 uri sedet....al kolikor pač traja...
Moj pa bo mogoče samo kdaj lahko šel z mano, ker ima tak beden delovni čas..

jaz sadje lahko jem....ampak moram zarad noseč. sladkorne pazit na količine....bi ga pa požrla neomejeno...

Mateja81, zdaj sem se spomnila, ko pišeš o zmrzovanju in shranjevanju mleka...sem velikokrat bila varuška nečakinji.....pa je imela alergije na mleko......in ko je bila njena mami v službi....je bilo mleko lepo izčrpano, v hladilniku.....in si pač na tem delal tamali kašice...... ene parkrat....sem mleko lepo pogrela+ vmešam kašico...pol pa ko poskusiš, a je ok..a je dovolj vroča ipd...avtomatsko dala v usta žličko kašice na tem mlekuuser posted image ...... smeha šepaše !!!

(odgovor članu Mateja81)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 11:28:35   
MalaNeli
Soncchhek a tako da greš v Ravne? Ja lepo. tut meni se je maja zdelo prehitro, pa isto upam da bo zanimivo. al pa vsaj da bi sedeli na čem udobnem. bomo že preživeli.

sladkorna :S najbrž ni fajn. hvala bogu da je nimam.

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 11:31:52   
aleunam
A potem zamrznjeno mleko pogreješ ali ga pustiš, da se samo povrne v prvotno stanje? A ni nič narobe, če ga pogreješ v mikrovalovni? Se vidi, da bom prvič "v tem". user posted image

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 12:29:25   
Destiny86
Jaz jih imam 24, partner leto manj od mene, otročička sva načrtovala v tem letu, saj sva oba zaključila s faxom, on se je za stalno zaposlil, pa še stanovanje imava svoje, sicer majhno, ampak prijetno, za tri čisto dovolj user posted image  sem računala zanositi nekje med poletjem, pa se nama je posrečilo v prvo že v začetku februarja user posted image  Razen naju so bili vsi okoli šokirani, res, da sva med prvimi, najini vrstniki, kolegi niti še sanjajo ne o user posted image , ampak o žuranju, potovanjih, ... Nama pa se je zdel pri najinih letih lih pravi čas za naraščaj, saj sva si oba od vedno želela postat mlada starša, najbolj so me motli razni komentarji, da se nama je sigurno ponesrečilo, pa da si ne upava na glas povedat ... skoz eno uho noter, skozi drugo vn, saj je za naju najin fantič nekaj najlepšegauser posted image  Ampak vsak ve zase, kdaj je zanjga pravi čas, user posted image  je odločitev za celo življenje, prijetna, a tudi odgovornauser posted image
Mi pa z MŠ začnemo naslednji teden, škoda le, da je termin le ob 8.00 zjutraj, tako, da moj ne bo mogu z mano, ker mu služba tega ne dopušča, mu bom poročala doma user posted image
Danes me čaka veliko dela, moj user posted image  praznuje ju3 rojstni dan, pa mu moram neki spečt za v službo, popoldan pa upam, da mi uspe na plažo skočit, da se vsaj malo osvežim v tej vročini user posted image

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 12:37:09   
MalaNeli
plaža...ooo jaz tut.
mi2 sva tudi načrtovala, sicer sva svoje stanovanje dobila šele po tem.
:) hehe, imava pa 4sobno, tako da bi lahko bili kar 3je na enkrat. ampak bo za začetek en dovolj.

mi2 pa mogoče letiva v Ikeo v soboto, če bo grdo vreme itaq ni kaj drugega za počet. pa delam malo seznama.

joški mi pa tako točijo, da teče po meni. ne morm pa bit cel dan v modrcu. ta seznam dokončam, se stuširam, potem pa kuhat. :) jeeej

(odgovor članu Destiny86)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Novemberke 2010 II. del
26.8.2010 12:49:36   
lottyka
Dobro jutro,

leta - no jaz sem med starejšimi bom imela pri 31 prvega, drugače pa podobno razmišljam kot nov2010. Meni ni žal, da sem se odločila da bom imela kasneje. Meni je bilo pomembno da imam stvari poštimane predno imam otroke, torej redna služba, stanovanje, pa tudi poroka je bila meni pomembna preden se odločim za otroke. Moram pa reči da vidim tudi prednosti če imaš otroke ko si mlad. Od mojga user posted image sestre sta obe imeli prvega pri 18-ih in sedaj so otroci že v osnovni šoli, zadnji začne s šolo drugo leto. To se že veliko sami porihtajo, ni potrebe biti skoz zraven, ni več vstajanja ponoči,... Pri mojih letih imata obe spet malo več časa zase in za svoje hobije, medtem ko jaz šele začenjam s tem kar sta obe že dali čez in bom imela čedalje manj časa za svoje stvari. Torej kaj je boljše? Oboje ima svoje pluse in minuse. Jaz sem imela prej časa na pretek, onidve pa ga boste imeli sedaj, ko bom jaz v plenicah tičala user posted image . Res pa je, da jaz si sebe nikakor nisem mogla predstavljati z otroki pri 18, še niti pri 25 ne. Sem se pa prav zamislila in nasmejala zraven zadnjič, ko sem našla neko škatlo s stvarmi še iz osnovne šole in noter tudi en anketni list in eno vprašanje je bilo "Kdaj mislite da boste imeli svoje otroke?" in moj odgovor je bil "Po 30, ker prej hočem še kaj doživeti in potovati, ne pa samo skrbeti za moža in otroke." Tako da evo jaz grem po dolgo pozabljenem planu ki sem si ga začrtala že v osnovni šoli user posted image .

malinov čaj - sem že slišala zanj ampak se še nisem odločila ali ga bom pila ali ne. Če ga bom, ga bom začela šele ko bo bebika smatrana za donošeno, prej ne.

črpalka za mleko - jaz je v naprej ne bom kupovala, sva pa z mojim zmenjena da v kolikor bi jo rabila, jo gre pač on takoj kupit. Si je že ogledal ponudbo in kje jo imajo. Upam samo da ne bo potrebe po njej ravno v nedeljo user posted image .

šola za starše - Jaz še čakam na datum, kdaj se začne. Ponavadi se začne nekje po 10 v mesecu. Grem pa sigurno v Septembru. Moj bo šel z mano samo na tista obvezna dva.

srečanje - bi z veseljem prišla ampak 3.9. bom ležala nekje na obali in namakala noge v morje. Upam da se zmenimo še za kakšnega, pridem sigurno.

Ko smo ravno pri morju user posted image danes grem plačat akontacijo in sicer greva v Apartma kar v Portorož od 2. - 5..Sicer ravno navdušena nisem nad našim primorjem ampak moj se ne upa nikamor drugam z mano, da če je kaj narobe da imava pri roki porodnišnico. Če bo vse o.k. pa greva naslednji vikend nekam v Istro potem. Ni ravno za letos planirana Grčija ampak boljše kot nič pa sigurno. Upam samo da bo še vreme za kopat, da grem mal sprobat plovnost trebuha user posted image .

magnezij - Jaz pijem Donat in Magnesol. Malo kombiniram odvisno od tega koliko me zgaga matra, ker Donat je dober tudi za zgago.

bež sedežna - moja mami jo ima pa moram reči da jo je treba kar prati občasno. Ampak vsaj zaenkrat gre lepo dol, pa jo ima že ene 5 let, tako da mogoče se res splača preveriti material, da je kakovosten pa če se bo lepo pral. Ampak ona jo pere 1x mogoče 2x na leto. Drugače pa je super, jaz bi jo tud mela, prav poživi prostor.

zatekanje - Jaz zatekam že nekaj časa ampak moram reči, da neke panike še ni. Sem videla par nosečnic pred koncem ko so imele noge res kot čevap, komaj da so lahko kaj obule in upam da do tega ne pridem ali pa vsaj čim kasneje. Pri meni počasi napreduje, vsaj teden mam malo več vode v telesu.

mleko v zmrzovalniku - to pa tud mene zanima kako je s tem. kako ga pol pogreješ?

Tole sem pa pisala lih dve uri danes user posted image , sem vmes še kosilo pojedla, filane paprike in pire, pa par telefonov opravila,... Zdej pa počasi ven, pa it morje plačat pa na en sprehod. Pa nazaj na kavč user posted image .


(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?