|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 9:59:09   
nadinne
Helou.

Jeee petek! user posted image  Kok sm happy user posted image

Ikea...ja jaz grem mogoče tudi jutri...bo slabo vreme, mojega verjetno ne bo doma, pa bom prosila očeta če me pelje user posted image  Bomo še videli. Seveda v Celovc...mam uro vožnje po stari cesti user posted image

Urša08...blagor da lahko spiš dlje...jaz vsak dan ob 5h vstanem za v službo...danes sem že ob 4.30 ker sem mogla še peljat avto k mehankarju preden sem šla v Lj. Se mi pozna...pol ure manj spanca in že grozno zeham. Najhuje je ker se ponavadi okol 3h ali 4h zbudim ker me tišči na wc, potem pa ne morem zaspati nazaj, tako da sem moj dan začne okoli 4h zjutraj user posted image  Potem pa še za vikend niti ne morem spat, ker imam bioritem naštiman na tako zgodnje vstajanje...sem pa potem čez dan čisto hin user posted image  Ob 17h bi šla kamot spat do zjutraj user posted image

streptokok B...jaz bom vprašala na naslednjem pregledu...bi pa šla no. Bom videla kaj mi bo g svetovala.

pregled MV...meni ga še ni sploh...no ja, verjetno ga je na prvem in drugem pregledu, ko me je pogledala vaginalno, samo ni niti omenila kaj v zvezi s tem...od aprila me pa ni več vaginalno gledala. Verjetno to sledi na koncu nosečnosti. Jaz imam naslednji pregled v 31. tednu, potem bom pa verjetno imela na kake 3 tedne pregled...ne verjamem da bo na 4-5 tednov, saj bi prišla drugače šele v 35. ali 36. tednu user posted image  Mislim pa da sta dve nosečki enkrat v čakalnici razlagali, da ctg delajo od 36. tedna naprej. No bomo videli...saj to bo hitro...sploh tiste ki ste na začetku novembra.

DM...tisto torbo za voziček ala previjalna grem danes po službi pogledat, če bo še kaka...rabim črno, ker imam rdeče črn voziček. Upam da jo dobim...ena znanka jo je lani kupila tam in je zelooo zadovoljna user posted image

Uživejte še ta poletni dan...mam filing da bo potem kar konec poletja...sej ne da bi pogrešala vročino...samo za ponedeljek je napovedanih le 16 stopinj! To pa tud ni fajn ne?


(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 10:07:28   
ljubljana
IZVIRNO SPOROČILO: Valentina85
Drugače sva šla pa z mojim včeraj v Lj mal vozičke gledat, ker nisva do sedaj nabavila nič. Ker imava oba, vsak svojega cliota morava temu podredit tudi izbiro vozička, saj si menjave avta trenutno ne moreva privoščiti. Tako da sva gledala pri uvozniku Peg peregota - Mami d.o.o. v Trzinu Pliko P3 Switch Modular- s košaro, športnim delom in lupinico pride s popustom na gotovino 500 €. Všeč mi je tudi Skate model, predvsem ker ima drugačen ročaj-enodelen, se pa na večje zloži in pol bi mogla v avtu odstranit polico na prtljažniku, saj drugače ne gre noter. Sva pa gledala potem še v Bc in PIkapolonici, pa sm bla kr mal razočarana nad trgovkami, ker nimajo ravno dosti pojma o vozičkih, ena ga še zložit ni znala... user posted image A je katera že ali namerava nabaviti katerega od teh dveh modelov?


Jaz ima  GT3 in se mi zdi pilko zelo švoh, seveda je to popolnoma drug voziček ampak sta ga imeli obe prijateljici pa ga jaz nebi kupila.
Se mi nekateri Chiccotovi modeli marele zdijo dosti bolj kompaktni in se bolje obnašajo na makedamu ali pa na tlakovani cesti, za po trtevniku in globokem pesku so majhna kolesa skoraj neuporabna ker ga rineš kot buldožer pa se komaj premikaš.

poglej tega je tudi sestavljiv pa malo preveri tudi ostale proizvajalce predvsem trdnost pa košaro in sistem spuščanja naslona, trdnosti naslonjala... Dobro preglej, da ti ne bo žal.

Malinov čaj je iz mladih malinovih listov in ne iz plodov. Nabira se jih preden malina zacveti. Ali pa kupi posušene v lekarni.user posted image

Vloga na CSD, vlogo vam ne bodo vzeli prej kot 60 dni pred porodom tako da imate še obilo časa in jo lahko če imate rok recimo 15.11. oddate tudi do 15.10.

Pogrevanje v mikrovalovni je za hrano škodljivo. Spremeni strukturo mleka. Če se le da raje uporabljajte klasično toplotno obdelavo na štedilniku kot pa mikrovalovno.

pa še strokovno mnenje
shranjevanje mleka

A mogoče katera ve ali so mogoče potlej proti koncu pregledi kaj bolj pogosti?


ja na koncu so na 2 tedna

IZVIRNO SPOROČILO: nov2010
Aja pa še eno vprašanje. Kolikokrat vam pa kaj g. maternični vrat pregleda. Meni ga je sedaj samo enkrat (8 tednov nazaj), pa sem mislila da mi ga bo včeraj tudi pa ni bilo nič.


ČE ni nujno tega ne počnejo, meni ga ni nikoli pregledovala.

Sem danes osebno z porodno babico govorila glede gela (mislim da nekaj na Dianastan) pa je rekla da je to metanje denarja stran in da je to spet ena farmacevtska fora kako pobrati denar mamici, ki si želi čim lažje rodit. Dejstvo je, da so vedno rojevali brez kakršnega koli gela in da telo poskrbi da otrok zdrsne ven tako kot je treba, kar se trenja tiče. Je rekla da je to tako kot da bi preden pojeste banano še žlico olja spile, da bo lažje zdrsnila po grlu. Tako da jaz se sigurno ne bom odločila za ta gel. 

(odgovor članu Valentina85)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 10:13:50   
ljubljana
user posted image
Izbrizgavanje in shranjevanje materinega mleka > 
user posted image
Piše: dr. Špelca Morojna, svetovalka za dojenje pri Mednarodni zvezi za dojenje (La Leche League International) in mednarodna diplomirana laktacijska svetovalka - IBCLC

Izbrizgavanje in shranjevanje materinega mleka (Higienski napotki in napotki o shranjevanju mleka veljajo za zdrave in donošene otroke) Medtem ko se mnoge doječe matere s potrebo po izbrizgavanju svojega mleka ne srečajo nikoli, nekatere z rednim brizganjem ohranjajo proizvodnjo mleka (laktacijo) in hranijo svojega otroka izključno z izbrizganim mlekom. Med tema dvema skrajnima situacijama pa je veliko mamic, ki si mleko izbrizgajo občasno, zato pa imajo celo vrsto razlogov. Preden začnemo opisovati metode izbrizgavanja in načina shranjevanja mleka, si oglejmo najpogostejše razloge oz. situacije, ko je izbrizgavanje mleka potrebno.

Prvi dnevi po porodu Idealno se dojenje začne v prvi uri po porodu, ko je dojenček najbolj pripravljen na sesanje. Mala lačna usta so najboljša črpalka in hkrati vplivajo tudi na izločanje hormonov, ki uravnavajo tvorbo mleka. Seveda pa se materi in dojenčku lahko dogodi, da njun skupni začetek ni tako idealen. Otrok morda sploh ni sposoben sesanja in takrat je zelo dobro, če si mamica z rednim črpanjem sama vzpodbuja naravno delovanje svojih dojk. Z izbrizgavanjem kolostruma je dobro začeti približno v 24 urah po porodu, to pa je odvisno tudi od stanja matere in novorojenčka. Prvo materino mleko imenujemo kolostrum in njegova tvorba se začne v kapljicah. Velikokrat je rumenkaste barve in je zaradi svoje sestave nepreceljive vrednosti za novorojenčka, zato je vredno shraniti vsako kapljico. Če bo šlo po sreči, bo otrok v kratkem začel pri prsih sesati sam in takrat bo postalo izbrizgavanje nepotrebno, mleko pa obilnejše. Na tem mestu naj še enkrat poudarimo tolikokrat povedano pravilo, da je zaradi tehnike sesanja pri prsih zelo tvegano dojenčku ponuditi izbrizgano mleko po steklenički, saj se dojenček sesanja šele uči in kaj lahko se ga priuči na napačen način. Veliko mamic je v skrbeh, ker si mleko lahko izbrizgajo le v zelo majhnih količinah. Temu botruje dejstvo, da je kolostruma v prsih dejansko zelo malo (vendar dovolj za potrebe prvih dni), in pa dejstvo, da se mamica izbrizgavanja šele uči. Velikokrat pomaga pogled ali misel na novorojenčka, v odsotnosti pa tudi fotografija ali kos oblačila.

Redno in občasno izbrizgavanje zrelega mleka Tudi če dojenje na začetku ni bilo mogoče, običajno po nekaj dneh lepo steče. Kljub temu pa je kar nekaj mamic, ki imajo občasno potrebo po izbrizganju mleka. Kdaj je izbrizgavanje smiselno? Mamice imamo različne obveznosti in čeprav je najlepše, da se lahko v celoti posvetimo svojemu dojenčku, včasih naletimo na situacijo, ko moramo otroka zapustiti za dlje časa kot je njegov trebušček poln in zadovoljen. Za take primere si lahko mamica v enem ali več obrokih izbrizga nekaj mleka, ki ga primerno shrani, otroka pa lahko nato nahrani nekdo drug. Še enkrat naj poudarimo, da se je bolje izogibati uporabi stekleničke, sploh če je otrok mlajši od 6 tednov. Včasih so dojke polne in prepolne mleka, otrok pa nikakor ne želi piti tako pogosto, da bi jih izpraznil. V kolikor postane občutek v dojkah boleč in otrokovega obroka ni na vidiku v kratkem času, si mamica za svoje olajšanje lahko izbrizga nekaj mleka. Pomagalo bo, če si pred tem na dojko položi topel obkladek. Izbrizgati si je potrebno le toliko mleka, da popusti boleč občutek v dojki, nikakor pa naj mamica ne poskuša izprazniti dojke. To bi njeno prekomerno proizvodnjo le še poslabšalo, tako pa se bo sčasoma sama uredila in prilagodila otrokovim potrebam. Nekatere mamice iz različnih razlogov otrok ne dojijo, ampak si redno in za vse obroke izbrizgavajo mleko. Takšne morajo načinu izbrizgavanja in shranjevanja mleka posvetiti več pozornosti, saj je to del njihovega vsakdana.

Miti in resnice o izbrizgavanju mleka Veliko mamic prejme nasvete o nujnosti rednega izbrizgavanja mleka po vsakem podoju, o preverjanju količine mleka z izbrizgavanjem, o izbrizgavanju in škodljivosti mleka v primeru vnetja dojk in povečani proizvodnji mleka kot posledici izbrizgavanja. Od navedenih resnic drži le slednja. Če ima namreč mamica premalo mleka, bo z redno dodatno stimulacijo dojk proizvodnjo povečala in najverjetneje sčasoma zadostila otrokove potrebe. V tem primeru je izbrizgavanje priporočljivo po vsakem obroku (če otrok dovolj ne izprazni dojk) ali med obroki - najbolje se bo znala odločiti mamica sama. Če se zdijo dojke ves čas prazne, dodatna stimulacija z izbrizgavanjem kljub temu pomaga, zato ni potrebno prehitro obupati. Dojenček pa naj v tem času vse svoje sesalne potrebe poteši pri prsih, naj torej ne sesa dudke ali stekleničke. Kadar je mleka preveč, velja obratno. Mleko se tvori po naravnem zakonu ponudbe in povpraševanja, zato z rednim izbrizgavanjem po vsakem obroku prsim sporočamo, da dojenček poje več kot v resnici. Zato dojke odgovorijo s povečano proizvodnjo in začarani krog je sklenjen. Poleg tega je potreba po izbrizgavanju po vsakem obroku izredno nepraktična, saj je mamica vezana na dojenje zgolj doma ali na krajih, kjer lahko potem opravi tudi črpanje. Pri povečani proizvodnji mleka naj velja torej, da si mamica v primeru zelo neprijetnega občutka napetosti izbrizga le toliko mleka, da napetost popusti. Doji naj pri vsakem podoju le na eni dojki, nikakor pa naj ne zmanjša količine popite tekočine, saj bi tako zelo škodovala presnovi svojega telesa. Sčasoma se stanje uravnovesi. Še vedno je včasih slišati nasvete, da si je v primeru zastoja mleka v mlečnem vodu ali vnetja dojk (mastitis) potrebno mleko izčrpati in zavreči. To nikakor ne drži, saj je prav dojenček tisti, ki bo mamico najprej Â>>rešilÂ<< zastoja ali vnetja, ki ga je povzročil zamašek v mlečnem vodu. Mleko lahko takrat otrok povsem varno pije, saj je z njim hkrati zaščiten pred bakterijami, ki so povzročile vnetje. Tudi količino mleka v prsih je povsem nesmiselno preverjati z izčrpavanjem, saj le zelo izkušena mamica lahko izčrpa toliko mleka kot ga zmore dojenček, začetnica pa je nad količino razočarana in (pre)hitro sklepa o premajhni zalogi v svojih prsih.

Kaj je pomembno pri izčrpavanju mleka Najpomembnejše pri izbrizgavanju mleka ne glede na metodo je dvoje: izkušnje in sprožitev izcejalnega refleksa. Mleko se v dojkah nahaja v majhnih rezervoarčkih na koncu mlečnih vodov globoko v prsih. Hormoni skrbijo za to, da mleko ne teče kar ves čas (razen po kapljicah), ampak se iztok mleka sproži, ko prsi dobijo sporočilo, da je sprožitev zaželena. Običajno izcejalni refleks sproži dojenček z začetnimi hitrimi gibi ustnic in veliko mamic po tem v prsih začuti znano ščemenje. Prsi se napnejo, mleko priteče in dojenček spremeni gibanje oralnega aparata âEUR" molze mleko in pije v dolgih požirkih. Mamice, ki ne začutijo ščemenja, sprožitev refleksa opazijo po obnašanju dojenčka. Če želi mamica izbrizgati mleko, ki je shranjeno v rezervoarjih dojk, mora najprej sprožiti izcejalni refleks. To lahko stori s primerno stimulacijo bradavice s prsti ali s hitrimi gibi črpalke, mnogokrat pomaga tudi topel tuš in popolna sprostitev ter miselna koncentracija na otroka. Šele ko začuti ali opazi povečan tok mleka, se učinkovito brizganje lahko začne. Morda bo za začetna izbrizgavanja potrebovala nekaj več časa, vendar bo sčasoma spoznala način delovanja svojega telesa in izbrizgavanje bo postalo mnogo enostavnejše in učinkovitejše.

Načini izbrizgavanja mleka Med mamicami se je v novejšem času uveljavil modernejši način izbrizgavanja mleka s pomočjo prsne črpalke, medtem ko so matere stoletja uporabljale ročni način, ki je lahko ob pravilni izvedbi zelo učinkovit. Ročni način je primeren za občasno izbrizgavanje mleka, čeprav se ga nekatere mamice poslužujejo tudi pri rednem izbrizgavanju. Je prijeten, učinkovit, čist in zanj ne potrebujemo nikakršnih pripomočkov. Dojk pred izbrizgavanjem ni potrebno umivati, medtem ko je higiena rok zelo pomembna. Izbrizgavamo vedno v čisto posodico, ki je za domačo uporabo ni potrebo prekuhavati ampak le umivati z vročo vodo in sredstvom za umivanje posode. Preden začne izbrizgavati, je pomembno, da si mamica sproži izcejalni refleks. Ko mleko prične teči, si s pomočjo opisane tehnike lahko lepo izprazni dojko. Tehnika, ki jo opisujemo, se je po imenu predlagateljice uveljavila pod imenom
Marmetova metoda.
MERMETOVA METODA ROČNEGA IZBRIZGAVANJA MLEKA  user posted image  A.     Najprej prsi rahlo masiramo s krožnimi gibi, nato jih pogladimo s prsti proti bradavici in malce potresemo. B.     Nato nastavimo palec nad bradavico, kazalec in sredinec pa pod bradavico tako, da tvorimo črko C. Vsi prsti so od bradavice oddaljeni 2.5 do 3.8 cm. C.     S prsti pritisnemo dojko proti telesu, nato pa prste zavrtimo proti bradavici tako, da pritisnemo na jezerca pod areolo (temnim kolobarjem), v katerih se nahaja mleko. Postopek ponavljamo 5âEUR"7 minut na vsaki dojki.D.     Ponovimo postopek A, brizgamo vsako dojko 3-5 minut.E.     Po potrebi še enkrat ponovimo postopek A in brizgamo vsako dojko 2-3 minute.
Dandanes je na trgu veliko prsnih črpalk različnih proizvajalcev. Najbolj učinkovite so dvojne električne prsne črpalke za nastavljivo frekvenco črpanja, s katerimi lahko najbolje oponašamo dojenčkov naravni ritem in prihranimo veliko časa. V Sloveniji jih je zaenkrat moč najti le v bolnišnicah. Med mamicami so bolj uveljavljene ročne prsne črpalke in vsaka mora poiskati takšno, ki ji najbolj ustreza glede nežnosti, velikosti in učinkovitosti. Za mamice, ki si redno črpajo mleko, je smiselna nabava dveh enakih enoročnih črpalk, saj tako bistveno skrajšajo čas brizganja mleka in popolneje izkoristijo sprožen izcejalni refleks, ki se vedno sproža na obeh dojkah hkrati. Ker ima materino mleko izredne antibakterijske lastnosti, za domačo uporabo črpalk ni potrebno prekuhavati (morda občasno), ampak le natačno umiti z vročo vodo in milnico. Nato naj se črpalka osuši na zraku, pokrita s čisto krpo.

Shranjevanje materinega mleka Materino mleko je izredno odporno na tvorbo kvarnih bakterij, saj lahko kolostrum (mleko v prvih 6 dneh po porodu) hranimo pri temperaturi 27-32°C celo do 12 ur. Hranjenje zrelega mleka je podano v tabeli.

 TemparaturaZrelo mleko  Pri temparaturi 19°C 24 ur Pri temparaturi 19° - 22° C  10 ur Pri temparaturi 25°C 4 6 ur V hladilniku 0° - 4°C  8 dni V zmrzovalnem predalu hladilnika 2 tedna V zmrzovalniku za globoko zmrzovanje, ki je del hladilnika  (temparatura varira, ker se vrata pogosto odpirajo) 3 - 4 mesece v samostojnem zmrzovalniku za globoko zmrzovanje najmanj 6 mesecev Pri hranjenju mleka v hladilniku se na vrhu nabere plast smetane, kar je povsem normalno. Preden mleko ponudite otroku, ga le pretresite. Matere, ki si izbrizgavajo mleko, imajo priložnost spoznati še eno čudovito lastnost materinega mleka - nalogo, da otrokov prebavni sistem navadi na hrano, ki jo bo kasneje užival v družini âEUR" spreminja se namreč vonj, okus in celo barva mleka glede na hrano, ki jo je zaužila mamica. Hranjenje materinega mleka je smiselno tudi, če otroka izključno dojite in si mleko le občasno izbrizgate. Ponudite ga lahko starejšemu otroku ali prihranite za pripravo mlečnih obrokov za otroka v drugi polovici prvega leta. Ob tem je potrebno vedeti, da s prekomernim segrevanjem uničimo veliko koristnih sestavin, zato raje ponudimo le mleko, segreto na telesno temperaturo. Za hranjenje ali zmrzovanje mleka so najbolj primerne steklene posodice (ki jih ne smemo napolniti do vrha), nato plastične (bolj primerna je prozorna plastika kot zamegljena), šele na zadnjem mestu so plastične vrečke. Razlog za to je v možnem razpoku vrečke, vendar so ob previdni uporabi vrečke lahko zelo praktične in tudi higienične.

Zamrzovanje in odtaljevanje mleka Mleko zamrzujemo v količinah, primernih približno za en otrokov obrok. Pri tem lahko mleko tudi dolivamo oz. zmrznemo v obrokih. Pri tem bodo nastale plasti, ki jih premešamo ob odtaljevanju. Zamrznjeno materino mleko najlažje odtalimo pod tekočo toplo vodo. Segrejemo ga do telesne temperature. Nikakor ni priporočljivo, da mleko segrevamo v mikrovalovni pečici, ker se lahko neenakomerno segreje in povzroči celo opekline, poleg tega pa se uničijo številne koristne snovi. Kot smo videli, je izbrizgavanje in shranjevanje mleka lahko v določenih primerih zelo koristno. Seveda naj velja, da je najbolje otroka dojiti pri prsih, saj namen dojenja ni le prehranjevanje. Če pa se zgodi, da mora mamica zamenjati dojenje pri prsih s hranjenjem z materinim mlekom - torej z izbrizgavanjem, potem lahko čustveno plat dojenja nadomesti z veliko telesne bližine, hranjenjem otroka v svojem naročju in omogočanjem veliko stika kože na kožo. Povezanost, ki jo čutita mamica in dojen otrok, tako gotovo ne bo izostala.

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 10:18:19   
nov2010
Hej, Hej user posted image !

No najprej da se mal raz...., natipkala sem cel kup in potlej me ven vrže. Tale RR zadnje čase res skoz mal šteka. Od sedaj naprej najprej pišem v notepadu in potlej samo kopiram.

Joj včerajšnja vročima pa je bila res obup zame. In še predavanja od šole za starše smo imeli v predavalnici, kjer klima ni delala. In še prva predavateljica, ki nam je razlagala o zobni negi in preventivi je zamujala, tako da je potlej naslednja morala začet kasnej in se nam je vse skupaj zavleklo. Ko sva prišla domov sem bila čist utrujena in tudi trebuh mi je kar otrdel, tako da sem šibnila samo pod tuš in nato na kavč kjer sem dala vse 4 od sebe.

No kako ste kaj danes? Jaz komaj čakam, da bo konec delovnega dne in šibnem domov. Pa še danes popoldne sva prosta, ker nimamo šole za starše. Bova šla najprej malo v nabavo, potlej pa še na kratek obisk k mojim in k tašči. Jutri pa morava še malo stvari v kleti pospravit in pa pripravit vse v otroški sobi, ker nama v ponedeljek pridejo montirat vgradno omaro. V nedeljo pa sigurno šibnemo na kakšen kratek izletek in se bomo mal spočil ter pocrklal. Se že veselim vikenda - jupi user posted image

phelps - tudi mi smo imeli včeraj dihanje in porod. Smo imeli res eno super babico, ki je vse lepo razložila. Kaj posebnega pa so vam povedali glede presredka? Nas je opozorila le to, da mormo res dobro z babico sodelovat in res pritisnit takrat ko ona reče in če reče ne res ne pritiskat, ker lahko res pride do raztegnin. Ali so vam povedali še kaj bolj pomebnega? Nam je pa tudi razložila gleda tega novega Diental gela. V Kranjski porodnišnici ga že uporabljajo in tako ga ni potrebno kupiti v lekarni in prinest s samo. Pa še tako sedaj delajo da ga vbrizgajo toliko kot je potrebno, ponavadi 1-2 tubi in ti ga na koncu tudi toliko računajo. Kar pa potlej pride ceneje kot v lekarni.
Drugače pri dihanju pa smo se na začetku vsi bolj smejali potlej nam je pa prav lepo steklo.

No sedaj pa še malo na delo, da bo tale petek hitreje minil.

Uživejte in maksimalno izkoristite vikend!user posted image

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 11:04:21   
phelps
Nov2010, glede presredka nam je povedala predvsem o predhodni masaži in ostalem. 1 mesec pred porodom naj bi si ga vsak dan masirale z oljem (kakšnim sem pozabila, bom pogledala malo po netu), pomagala naj bi tudi topla kopel oz. inhaliranje (kot pri prehladu), da se vsedemo na npr. bide z vročo vodo, vendar ritke niso v stiku z vodo. In da so zelo pomembne keglove vaje.

_____________________________

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 11:07:47   
novemberska


Živjo souser posted image !

Joooj ste vse vesele, da je petek...men pa prav nič ni lepo, ker vem da se končuje moj dopust. Sva lih prišla z morja...kjer smo uživali 100/h...najinuser posted image se je čist umiril, tko da me je že mal skrbelo kaj  je narobe. En dan cel dan nisem čutila niti enega giba...zvečer ko sva se vlegla, pa je mojuser posted image dal roko na trebušček in je rekel, da naj da očiju eno brco, pa je dvakrat zapored tko lepo brcnila....nama je blo prav smešno.
Ni glih fajn ko ne brca...mam raj da se non stop premetava...mogoče je pa res kaj na tem, da se okoli polne lune mal umiri.

Phelps mam eno vprašanje zate...kdaj so ti pripeljali voziček, dopoldne al popoldne. Nama ga v pondeljek pripeljejo sam sva oba v službi dopoldan.user posted image

Nč punce grem razpakirat, pa mal pospravt, pa cunje oprat.....

Se kaj oglasim bolj zvečer...lep vikend vsem.

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 11:33:13   
phelps
Novemberska, vozek je prišel preko DHL. Naju so iz Vir Potens poklicali en dan prej in rekli, da bo tudi dostavljalec poklical (da bo kdo doma). Vendar niuser posted image , pripeljal ga je dopoldan, ampak je bil na srečo doma moj oče, ki ga je prevzel.

Na tvojem mestu bi omenila trgovcu iz Vir Potens, da ga dopodan ne moreta prevzeti.

Mi je pravkar moj poslal sms, da so okna že pomita user posted image . Mi je takoj lažje v duši user posted image


< Sporočilo je popravil phelps -- 27.8.2010 11:35:09 >


_____________________________

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu novemberska)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 11:53:51   
malajka84
Dan punce, je v vaših koncih tud takšna sparina k tu? Sam iz hiše sm stopla..pa sm bla vsa mokra in sm sam tuš eš vidla.

dm-ove torbe...sm dasn bla s kolegico u DM-u in jo bom sigurno kupla, men je všeč no, velka predalčki znotraj par zunaj, kaj vem, jst sm zadovoljna s tem kar sm vidla, pa še notr dobiš neke pleničke pa kremce,...pa 25€ s emi lepše sliši kot 60 ali več:)

lakota ponoči....uf ja poznano, grem na wc pol pa še po kak kos kruha al pa kašno breskev,..neki je treba in pol sedim v kuhinji pa moj pride..pa se mi sam smeji...sam kaj naj, če mi je kr slabo, tolk sm lačna:)..sej tolk d neki malga pojem, pa je pol ok:)...kaj čmo...tko je:)

wuhuuu začeli smo 30.teden....jst že komi čakam....:)


< Sporočilo je popravil malajka84 -- 27.8.2010 11:55:51 >

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 12:38:51   
Renesme**
mene tudi tale rr nekaj zafrkava...

naš user posted image  ima danes spet ekstra aktiven dan, pa je to tako lepo, ampak včasih se tako upre ali brcne, da je kar malo neprijetno...

Jaz sem pa ravno plačala 17 eur za popravilo rolete, sem jo premočno gor potegnila in se je staknila, počila...no delal je 5 min, brez materiala....user posted image  Mislm živa bedarija...včasih sploh ne vem zakaj sem fax delalauser posted image

Danes se mi nič ne da, še na pošto moram popoldan, pa dobro bi bilo kaj pospravit, pa se mi ne da...user posted image

Evo danes je 30t, še 10t- recimouser posted image , saj gre kar hitro...

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 12:46:35   
MalaNeli
:)
mi2 sva pa dala zadnič 3€ za mehanizem, pa en nama je naredu zaston. zdaj pa moj zna. tk da lahk vse unilčim :). hehe, predn sva se selila so mi jih menjali, ampak ne vem kk jim je ratalo 3 ven izpustit. :)
jao jao

30T ja :S men se pa zdi da zdaj nikamorn ne gre. Pa vsak dan tako aktiven dojenček. Ta bo po moje prišel ven pa kr na nogah stal. :) To je najbol živo bitje kar jih poznam. Še 2letni fantek od kolegice je bol miren ko pa to bitje v mojem trebuhu :).

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 13:06:00   
Renesme**
malaneli- moja starejša je bila v trebuhu ful mirna- kar mal preveč, pol pa aktivna 100/huser posted image

Jaz pa že komaj čakam, da vidim to malo bitje, ga stisnem k sebi...vse si spet preveč idilično predstavljamuser posted image Potem se pa prepričujem, uživaj še ta 2 meseca s Tinkaro, pa sama, počivaj, delaj kar hočeš, gledaj po tv kar hočeš...ker potem tega spet nekaj časa ne bo....

< Sporočilo je popravil Renesme** -- 27.8.2010 13:07:00 >

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 13:11:57   
MalaNeli
hehe :) če bo pa nasprotje bo pa mogoč pr drugmo drugač :)
haha
ja ... ti si lahk predstavlaš.
pr meni je pa to... :) hm.
še vse tk daleč nekje, ko nimam še ideje kk bo zgledalo

danc sm sanjala da sm rodila doma :) v bani :) hahahah

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 13:40:32   
Destiny86
Pozdravljene user posted image , je tudi vam tako vroče, danes kar teče iz mene, zunaj kaže 35C, sem skočla samo do trgovine pa na pijačko in sem že vsa fertikuser posted image
Sem pa danes prvi pajacek za našega user posted image  kupila, se nisem mogla upret skušnjavi, ko pa je bil tako cartkanuser posted image   Sem ugotovila, da tle na obali imajo v Oviesse še najlepše stvari, velika izbira tako za punčke kot za fantke, tako, da sem potem kar navala in kupila še body, pa nogavičke, kar se jih ne morem nagledat in si predstavljat našega fantiča v njih user posted image
Maternični vrat mi je moj ginekolog do sedaj še na vsakem pregledu pregledal, je reku, da on to vedno rad sproti spremlja, tako, da ga bo kontroliral do konca.
Kar se pa tiče Streptokoka B sem ga vprašala, pa je reku, da šele po 37. tednu, je pa samoplačniško.
Lep vikend vsem user posted image

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 13:44:57   
škorpijonček_
Hojla,

no, pa smo prestali, nč hudga ni ta cuker test user posted image .
Sem pa rekla, če me lahko še pregleda, ker imam dva dni čuden izcedek in je res našla glivice, tko da sem spet na svečkah.
Pa srčka smo poslušali user posted image . V ponedeljek še šibam po injekcijo in sem do 17.9. frej s pregledi. Prav priporočala mi je morje in namakanje v morski vodi, tko da komaj čakam, da gremo.

Malo bolje sem, bi še pasalo danes ležati, sam kar je treba je treba narest, mam rada popucane stvari na šiht, da mi slučajn kdo kaj ne očita.

Majabar tud men je rekla, naj kar folno jem do konca, da sam pomaga proti anemiji...nč ne škodi, tko da jst še kar jem.

Za tele torbe v DM ste me pa tko zrajcale, da grem tud jst pošpegat, če bi bla za nas.

Še ena ura in domov, pa vikend user posted image .

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 13:46:19   
škorpijonček_
Aja,

meni je danes sam rekla, da MV zgleda ok in ne bo drezala tja, tko da raje ne gledajo tega.

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 15:57:06   
emma83
Dan, petek je jeeeej user posted image user posted image user posted image .

Jaz sem danes ful hitela domov, ker so baje napovedana neka neurja za popoldne, okna sem imela pa odprta. Pa izgleda, da ne bo nič od tega.

Punce a katero od vas tudi že boli sramna kost? Mene včeraj in danes grozno boli, komaj hodim.

MV meni ga ni še nič gledal, po moje bo to bolj proti koncu, itak imam v ponedeljek pregled, mogoče bo kaj pogledal. Za streptokok se grem pa tudi jaz obvezno testirati.

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 17:38:15   
maa2010
hello souser posted image ,
koliko ste načvekale v par dnevih user posted image No, pa še bom jaz malo pokomentirala.

Pumpico za mleko imam že doma pripravljeno user posted image Imam tale Aventov sistem in bom tudi jaz mleko shranjevala.

sma z mojim zaključila user posted image Morem pa povedati, da je bila kr zguba časa, niti praktične vaje, niso bile podobne vajam, bolj predavanju, da o dihanju sploh ne govorim user posted image Zdi se mi, da bi naša MB porodnišnica lahko tole bolje organizirala.


IZVIRNO SPOROČILO: škorpijonček_

Aja,

meni je danes sam rekla, da MV zgleda ok in ne bo drezala tja, tko da raje ne gledajo tega.


Moja G je meni do sedaj na vsakem pregledu pogledala MV z UZ in vaginalno... Res pa je, da je na začetku nosečnoti izgledalo, kot, da imam vse premaknjeno user posted image Sedaj pa je očitno ok :)

Se mi je pa včeraj nekaj smešnega zgodilo, čisto nosečniško pogojeno. Mi2 z mojim se selima in si želiva v novi spalnici leseni strop pobarvati na belo; torej jaz sem šla včeraj po barvo, ker jo je zmanjkalo in sem v merkurju po nesreči, po sebi zlila barve za 10€. Prodajalec pa mi je prinesel eno krpo in me potem odpeljal do stranišča za zaposlene, da sem si lahko umila dol barvo user posted image Še dobro, da je bila na vodni osnovi, ker drugače res nevem kako bi to vse dol spravla...

Uživajte user posted image



(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 18:21:43   
majabar
Pri meni nic novega, vas samo malo pozdravim. Kar ne morem verjeti, da se mi je zacel 32. teden. Se malo, cisto malo;).

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 18:23:01   
MalaNeli
majabar a ni čudovito. :) pri meni teče 31 teden. :) in komaj čakm.

VREME pri nas tako piha, da samo čakam da nas odpihne :) joj ka dela :)

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 18:32:19   
Renesme**
tole vreme danes je groza, prej je ful pihalo, zdaj je pa vse mirno, no upam da bo kaj dežja, ker je vroooče........

Jaz imam tudi Aventovo črpalko že pripravljeno, prvič sem jo rabila 4 mesece non stop....

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 21:58:32   
naša beba
Hah, sem pa optimist!!! berem 199 stran prejšnjega foruma in vidim, da imam samo še eno stran za predelat... aha, pol pa me doleti še par strani drugega dela... nič, bodo ti posti morali počakat na jutrišnji dež...

Se mi zdi, da že sto let nisem kaj napisala, no saj kaj dosti manj pa res ne...

Smo bili na enem krasnem dopustu (moj lubi, njegova prva hčerka -12 let, jaz in naša beba). Fenomenalno fantastično. Vreme prekrasno, voda topla, valovi minimalni, gužve pa vsak dan manj.

No, v bistvu ima naša beba po novem določen spol. Na 4D je bila ginekologinja 100%, da mi kaže sramne ustnice... Torej bomo imeli pupo!!!!! Juhuhu!!!! Sem pa še vedno malo skeptična, ker vdsi trdijo, da imam trebuh za fantka... nič, bomo pa pripravili rezervni modri paketek...

Ker torej nimam pojma kaj čvekate v drugem delu, pač ne bom kaj komentirala... kot da je to kaj novega ko sem tako gostobesedna, a ne.. :)

Zunaj tako lepo dežuje in upam, da je to znak za mirno noč, me kar zdela "spanje" zadnje čase. Ponavadi traja vsaj tam do kakih dveh, da morem zaspat. Pa ne da ne bi bila utrujena ali pa kaj takega. lahko se komaj privlečem do postelje, ko se pa vležem, sem kot jastreb... očke na okroglo, zaspanost pa uide najbrž k zgornjemu sosedu...

Se grem še malo pocartljat, pa pogledat, če je še kak film na zalogi za pogledat, tv programi najbrž nimajo kaj pametnega...

Nočko...

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Novemberke 2010 II. del
27.8.2010 22:11:41   
MalaNeli
user posted image user posted image user posted image na programu nič. tako kot vedno.
mi2 uživava vsak na svojem računalniku. odprt balkon, da slišiva dež.
vsake tolk ulije ko iz škafa. se bo vsaj mal shladilo.
sicr nimam kaj prot vročini, prej proti mrazu (ker nimam kaj oblečt)
pa tut nism rada ful oblečena. prav neudobno se počutim.

JEEEEEEJ jutri greva pa v shoping! Saj ne vem več kaj vse imam na seznamu.
Kolkr vem pa večino končnih stvari za dojenčka. Pa neke malenkosti za naju.
Potem pa greva skupaj po nujna oblačila za prvih 10 dni doma :)

seznam:
body 4x
bombažne spodnje žabice 2x
bombažne sp. kapica 2x
hlačke, majčka, kapica - komplet 2x
tople nogavičke, copati pliš 2x
brisača z rokavičko 1x

tetra pleničke 20kom
bombažne tetra krpice 5kom

IN TO JE TO :)
pa sm zaklučla tam do nov. :) al pa decembra :)

poslikam če kaj lepga kupiva

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Novemberke 2010 II. del
28.8.2010 7:40:57   
Renesme**
IZVIRNO SPOROČILO: MalaNeli

seznam:
body 4x
bombažne spodnje žabice 2x
bombažne sp. kapica 2x
hlačke, majčka, kapica - komplet 2x
tople nogavičke, copati pliš 2x
brisača z rokavičko 1x

tetra pleničke 20kom
bombažne tetra krpice 5kom

IN TO JE TO :)
pa sm zaklučla tam do nov. :) al pa decembra :)

poslikam če kaj lepga kupiva



a to je vse? al drugo že vse imašuser posted image  jaz bi imela to pomoje glih za 2 dni- mogoče...glede na to, da rabijo 2x dolgi rokav in čez pliš pajaca ali hlače...
Lahko se zgodi, da se ti tako fino polula, pokaka mimo plenice, potem ga moraš spet skoraj celega preoblečt, mleko ven bruhne in je moker okoli vratu (no tukaj slinčki kar pomagajo)
No je pa res, da če imaš sušilni stroj rabiš 1/2 manj cunjic kot če ga nimašuser posted image

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Novemberke 2010 II. del
28.8.2010 8:23:12   
MalaNeli
:D to je vse od oblačil. zaenkrat :)
računam da še kaj dobim iz druge roke.
pa da mi bojo mogoč kaj prnesli v bolnco :)
pa pol ko bo pač 14 dni staro boma šva v šoping, ko bomo
vidli kk vlko sploh rabi :)
to je pa za začetek :)

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Novemberke 2010 II. del
28.8.2010 8:36:14   
Urša08
Mala neli to je pa res mini seznamček. A ne bi bilo fino vsaj za kak mesec nakupit da ne bi bilo treba z malo štručko sredi zime v šoping?

Renesme iz izkušenj vem ja kako je k se ti tako pokaka da ga je treba vesga preoblečt, al pa kupček spusti, pa spet preoblačenje,... Edino veš kaj mi ni jasno zakaj dvoje dolge rokave + pajacek / kompletek? Jaz mam doma dva zimska otročka (januarček in februarček) pa sem mela pri obeh gor body z dolgimi rokavi + pajacek /kompletek za doma in seveda copatke. A si kje to slišala?

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?