|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JU - si upate?
27.8.2010 22:53:04   
Gina
tukaj   ti piše od katerega do katerega plačnega razreda lahko kdo napreduje.


tukaj   ti pa piše koliko bruto dobiš za kateri plačni razred

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: JU - si upate?
27.8.2010 22:53:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

ma ja, sj grem...najbols.
mislm slike na fb-ju. po tistem, ko sva se dobli. in mi je vstekalo...joooooj, pa saj nejn je TA! sj zdj se spomnim, ko sta v ...bar prisla zjutraj na kavo z mlekom. pa ti si zmer hotla fuuuul mleka!user posted image



Pejt spat.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: JU - si upate?
27.8.2010 22:58:54   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: njamka

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Naše kuharice imajo okol 500eur na mesec.
Drugače pa, če te zanima, lahko izračunaš natančne plače. Pogledaš v kateri plačni razred kdo pride in to je to. Čaki, ti tabelo poiščem.


No, tole pa ne bo čist držalo a ne. Dodatki prinesejo plačo tisto končno. Odvisno kolk delaš in kdaj. Pa seveda tud kok se pišeš. Ja, tud to se dogaja...user posted image



Ja tole pa pri nas ne bo niti malo držalo. Pri nas je država ukinila že dolgo nazaj vse dodatke - JU namreč. Dobivamo zgolj golo plačo. Edini dodatek, ki ga lahko dobiš je, če ustvarjaš dobiček na trgu (pa še ta samo par procentov) al pa če pridobiš sredstva iz evropskega sklada (kjer tudi jaz recimo lahko delam en projekt pol leta, dam ne vem koliko svojega denarja, da ne vem koliko vikendov hodim sem pa tja in se predstavljam, da lahko v končni fazi potegnem ven 1x na leto 40, ja prav si prebrala 40 eurov), česar pa pri nas ne more biti, ker niti ne prodajamo malic, ampak jih vozijo k nam. Na drugih področjih profita sploh ne moreš ustvarjat, tako da tistih 5% od 500eur tudi ni možnosti dobiti. Drugih dodatkov ne dobivamo, ker so ukinjeni in prepovedani, jih ministrstvo ne izplačuje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: JU - si upate?
27.8.2010 23:01:34   
Anonimen
Ja Gina, jaz dobim za 4 nočne 46€ dodatka.user posted image user posted image user posted image user posted image jao mamo bajne plače.user posted image
Dodatek za dementne je že zdavnaj umaknjen. user posted image user posted image

Pa še in še lahko naštevam.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: JU - si upate?
27.8.2010 23:15:58   
Taula
Meni je moja plača ok..bi imela več, samo ne bi šla stavkati. Kolegica dela v pisarni, za 5 stopnjo (ima 7 samo ne dobi drugje joba) in ima minimalca. Javna uprava.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: JU - si upate?
27.8.2010 23:27:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Meni je moja plača ok..bi imela več, samo ne bi šla stavkati. Kolegica dela v pisarni, za 5 stopnjo (ima 7 samo ne dobi drugje joba) in ima minimalca. Javna uprava.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ej , jest moram čimprej na svoje.user posted image

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: JU - si upate?
27.8.2010 23:32:16   
ronja
Miška, moja plača bi bila točno slovenska povprečna, če bi delala polni delovnik, tako je pa pol tega (z dodatki vred, ne vem, koliko je brez, res ne dobimo bogvekakih dodatkov, vse minimalno).

Ni glih minimalc, sem pa ravno danes računala, da moram 3 dni delat za Ronjinega poganjalčka, ki stane 56E.user posted image Tudi ko me klošarji fehtajo, jim lepo povem, da imam 400E plače in 2 mala otroka (to itak vidijo) potem se mi vedno zelo razumevajoče nasmehnejo in rečejo samo: "Ajoj, no, potem pa lep dan!" Rajši ne računam, v kolikem času njim to rata zaslužit, hehe. Pa sem recimo en majčken nadpovprečno izobražena. Ampak jaz imam druge ugodnosti: recimo to, da me moje delo veseli, da imam fajn sodelavke in šefa, da imam samo 5 km do službe in se lahko odpeljem z biciklom... Skratka, plača ni bogvekaj, ampak službe pa ne menjam. Rada tam delam in zase in za svoje sodelavce lahko rečem, da ne gledamo v luft in včasih delamo tudi v kakih zelo neugodnih pogojih (nevarne kemikalije, cel dan v temi, ipd...).

< Sporočilo je popravil ronja -- 27.8.2010 23:33:13 >

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: JU - si upate?
28.8.2010 6:45:32   
Kerensa*
Ena malenkost pa tudi mene zanima glede teh plač.

Kolikor mi je znano, je vlada uzakonila minimalno plačo 562€, kar zame pomeni, da naj manj, kot toliko, ne bi zaslužil nihče (govorim o 8-urnem delavniku). Prejšnja minimalna plača je bila, če se prav spomnim, 460€, postavljen pa je bil tudi nek rok, do kdaj morajo delodajalci plačo dvigniti na novega minimalca. Mislim, da je bilo rečeno, da 50% takoj (se pravi 51€ takoj), 50% pa do ne vem kdaj (konec tega ali naslednjega leta?). Predpostavljam, da to pomeni, da so morali vsi plačo takoj dvigniti na 511€.

Menda so bile (ali pa se obetajo?) tudi neke spremembe pri plačilu dodatkov za prevoz in prehrano. Ampak sklepajoč, da je še vedno tako, kakor je bilo (torej 100%-ni znesek najcenejšega javnega prevoza in najmanj cca. 3€/dan za prehrano), potem oseba v LJ dobi še (za npr. 22 delovnih dni) cca. 100€ dodatka za prevoz in prehrano (34€ za mesečno vozovnico za mestni avtobus in cca. 66€ za prehrano, v kolikor le ta ni organizirana na delovnem mestu in plačana s strani delodajalca).

Po tej logiki za 8-urni delovnik (podnevi - kar naj bi bilo med 6. zjutraj in 22. zvečer) nihč ne bi smel dobiti manj, kakor cca. 611€. Pa vidim, da v JU vseeno dobivajo manj.

Kako je to možno?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: JU - si upate?
28.8.2010 7:29:33   
viroza
IZVIRNO SPOROČILO: enea

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

a veš, pa osnovna šola spada tudi pod javno upravo, pa tam niso samo učitelji zaposleni, so še delavci v kuhinji, hišniki, čistilke,...user posted image


no, evo tole recimo.

upam, da bom dovolj razumljivo napisala. pač nekdo trdi, da ima cistilka na obcini (alpa v  OŠ, alpa na urgenci) vsaj tole minimalno plačo, ko so zdaj povisali plus vse dodatke.

da pod 800€ na mesec v JU ne dela nihce.

zato sprasujem



ah dej no, larifariuser posted image

naše čistilke mislim da imajo nekje okoli 550€user posted image   in to zato ker delajo od 14-22huser posted image
Sem zaposlena v tovarni in sz vsemi dodatki sem za julij dobila 536€.A ja pa še tri nočne prštejte zdraven.Me je občasno kar malo sram ko moram komu povedat kakšno plačo imam.

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: JU - si upate?
28.8.2010 9:35:34   
Anais Nin

Visoka izobrazba 13 let delovnih izkušenj, plača 900 EUR, plus 200 EUR dodatkov (prevoz in malica) - na UE

(odgovor članu viroza)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: JU - si upate?
28.8.2010 10:21:08   
polho3006
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

da pod 800€ na mesec v JU ne dela nihce.



Imam VII. stopnjo izobrazbe, delam na občini, pokrivam področje, ki ga na drugih primerljivih občionah delajo 4 in dobim 860eur brez dodatkov (ki jih seveda nimam). Pri nas nekaj velja samo tista ki VELIKO gorvori o svojem delu in na ta račun dobi vse možne dodatke,pa odlično oceno...zna lesti v ......no jaz pa nisem takšna, zato...Sem pa ponavadi tudi glavni krivec za vse kar gre narobe, ko pa so stvari narejene tipi topi je pa za to zaslužen šef in njegova...., ker jaz tako nič ne delam. user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: JU - si upate?
28.8.2010 11:00:02   
aprilčica07
Visoka izobrazba, delam sicer na mestu za višjo, 14 let delovnih izkušenj, plača 792 eur, brez dodatkov, ker jih nimamo (razen malica in potni stroški). Delam na davkariji.

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: JU - si upate?
28.8.2010 11:06:16   
cukr07
Delam v zdravstu (zdravstveni dom), imam VII. stopnjo izobrazbe, delovnik štiri dni dopoldne, en dan popoldne,  neto plača za prejšnji mesec 913€ - tukaj je vštet tudi dodatek za malico in izmensko delo.

_____________________________

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: JU - si upate?
28.8.2010 12:35:52   
liliana
V bistvu so v realnem sektorju t.i. "gospodarstvu" plače približno enake ali pa še nižje.....in ravno to je problem.....plače v javnem sektorju ne morejo enake ali pa višje kot v realnem sektorju in naraščati hitreje kot plače v realnem sektorju......

Večina ljudi s VII. stopnjo ima tudi v gospodarstvu neto plačo (brez malice in potnih stroškov) nižjo (tudi precej nižjo) kot 1000 EUR....in večina zaposlenih v gospodarstvu s V. stopnjo izobrazbe dobi plačo na ravni minimalne plače......

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: JU - si upate?
28.8.2010 13:30:51   
ronja
Pa vidim, da v JU vseeno dobivajo manj.

Ker bo JU morala to vse uvest kasneje kot ostali, če sem prav razumela. Zato ker pač ni denarja od gospodarstva in ni od kod vzet.

liliana, s teorijo se strinjam, vendar v praksi ni glih tako - na mojem področju so plače v aplikativnem/gospodarskem delu lahko tudi 3x višje (+ bonusi, dodatki za dobro delo itd... česar pri nas ni). Res pa je, da je tam bolj rutina kot tuuser posted image .

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: JU - si upate?
28.8.2010 14:23:43   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Večina ljudi s VII. stopnjo ima tudi v gospodarstvu neto plačo (brez malice in potnih stroškov) nižjo (tudi precej nižjo) kot 1000 EUR....in večina zaposlenih v gospodarstvu s V. stopnjo izobrazbe dobi plačo na ravni minimalne plače......



To ni glih res. Večina ljudi s VII. stopnjo, ki delajo v gospodarstvu ima krepko višje plače kot v JU.
In tudi večina zaposlnih v JU, ki delajo na mestih s primeljivo zahtevnostjo kot v gospodarstvu, dosegajo ali ne dosegajo minimalca. Morda odgovorim kerensi na tem mestu. Jaz sem za eno snažilko spraševala, ker je bil problem, da ne dobi minimalca (z zakonom določenega mislim), zakaj do tega pride. Če računov. odšteje z zakonom določene prispevke, pride ven manj kot minimalec. Če odšteje kolikor je treba, bo zaposlena plačala na koncu leta razliko. Neurejena ja ta zadeva, s e mi zdi. Bolj se pa ne spoznam na to, bo kakšna bolj poučena razložila. Zanesljivo pa naše delavke v plačni skupini J nimajo več od minimalca. Enako kot v gospodarstvu na primerljivih del. mestih. Če gledam delavko v proizvodnji pri nas v Pivki ali Postojni, so plače glih tkao neprimerne ljudskemu preživetju.

Kar se tiče odgovornosti, menim da ima država omejeno gledanje. Najlažje je ljudi nasrat, da toliko pač zaslužimo in nimamo kje vzet, dajte nam. V resnici gre pa za požrešno državo, ki ne zna razpolagat z denarjem, potem se pa obeša na edine, ki delamo. Hoče skregat gospodarstvo z negospodarstvom, da bodo lažje vladali in jim tudi uspeva. Pri nas dela premalo ljudi. Preveč jih še ne dela, jih noče delat, ne more delat in so prestari. Vse te množice pa zapravljajo. S tem da država ne postavlja prioritet. Hočemo vse imet, ceste, štadione, ...miliavžent luksuznih reči, katerim se država noče odpovedat. Namesto tega zahtevajo kot v fevdalnih časih denar in še več in še več od delavne manjšine, da bodo lahko še naprej zapravljali za luksuz, preko firm, ki te reči za državo delajo in ki jih nihče prav uspešno in konstruktivno ne kontrolira, kjer teče denar ven na hektolitre. Torej sama vidim državo kot trmastega otroka, ki cuza denar od gospodarstva. In kaj so naredili zdaj - gospodarstva ne podpirajo, ne olajšujejo podjetnikom prav ničesar. Zaostrujejo jim pogoje za delo, zvišujejo prispevke... Kako lahko potem pričakujejo, da se bo kaj spremenilo? Ljudje bodo imeli samo vedno manj denarja, tiste, ki bodo na cesto vrženi, bo morala država itak živet in sponzorirat.... Butasta strategija države.

Kar se JU tiče - država, ljudje potrebujejo javno upravo. Saj delavci JU niso en nebodigatreba ali nepotrebni požeruhi denarja. Brez njih bi država glih tako crknila kot brez gospodarstva. IN smo spet pri omejeni miselnosti ljudi in pri eni vreči. Povečajte vrečo raje, zaposlite več ljudi - dajte olajšave delodajalcem, ne podpirajte večno brezposelnih, omogočite dobra nalaganja v penzjon - črpajte iz njih, odpovejte se nepotrebnemu luksuzu države, efektivno kontrolirajte podizvajalce.... ne pa kregat ljudi med samo in jemat in jemat in jemat iz edine vreče ki državo sploh še gor drži. Enkrat se bo komplet vse sesulo. Enkrat bo vreča preprazna in folku se bo od hudega mal mešalo - takrat bo prepozno za razumsko ukrepanje. Zdaj se to dela. Sam se ne bo.... folk bodo še naprej kregal med sabo, strategije druge kot daj, daj, daj, daj....hočem, rabim...pa ni in ne bo. Bljak.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: JU - si upate?
28.8.2010 14:36:29   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: ronja


liliana, s teorijo se strinjam, vendar v praksi ni glih tako - na mojem področju so plače v aplikativnem/gospodarskem delu lahko tudi 3x višje (+ bonusi, dodatki za dobro delo itd... česar pri nas ni). Res pa je, da je tam bolj rutina kot tuuser posted image .



Saj v nekaterih firmah so plače višje, se strinajm in kar se meni zdi čisto normalno, da je plača v realnem sektorju večja od plače v javnem........samo tam ni samoumevno 4 uren delavnik zaradi otrok, kot v javnem sektorju, čeprav ti zakon to pravico omogoča......včasih se dela cel teden po 12 ur na dan in nadure niso plačane (zato so sicer razni bonusi in dodatki)......si lahko jutri brez službe......

Torej, imaš možnost iti v gospodarstvo......ti, jo imaš, učitelj in medicinska sestra take možnosti nimata....vendar ne greš, ker si si skalkulirala, da boljše živiš, z manj stresa, več se lahko posvečaš družini, če delaš tam kjer delaš in zato je tudi plača manjša.....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: JU - si upate?
28.8.2010 14:43:33   
buči
IZVIRNO SPOROČILO: enea

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

a veš, pa osnovna šola spada tudi pod javno upravo, pa tam niso samo učitelji zaposleni, so še delavci v kuhinji, hišniki, čistilke,...user posted image


no, evo tole recimo.

upam, da bom dovolj razumljivo napisala. pač nekdo trdi, da ima cistilka na obcini (alpa v  OŠ, alpa na urgenci) vsaj tole minimalno plačo, ko so zdaj povisali plus vse dodatke.

da pod 800€ na mesec v JU ne dela nihce.

zato sprasujem



ah dej no, larifariuser posted image

naše čistilke mislim da imajo nekje okoli 550€user posted image   in to zato ker delajo od 14-22huser posted image


Učitelj v srednji šoli (torej univerzitetna izobrazba, opravljen strokovni izpit) brez delovne dobe - torej začetnik ima 940 evrov plače z malco in prevozom. Za polni delovni čas.

_____________________________

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: JU - si upate?
28.8.2010 14:43:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

V bistvu so v realnem sektorju t.i. "gospodarstvu" plače približno enake ali pa še nižje.....in ravno to je problem.....plače v javnem sektorju ne morejo enake ali pa višje kot v realnem sektorju in naraščati hitreje kot plače v realnem sektorju......



Ni tukaj problem, ker so podatki o plačah v zasebnem sektorju zelo "slabi".
Povprečje tvori nekaj večjih proizvodnih firm, kjer je zaradi strukture dela (večinsko proizvodni delavci) podatek relativno nizek in ostale zasebne firme, kjer jih dobršen del izplačuje dohodek v oblikah, ki niso plača, ker ti dohodki niso obdavčeni. Težko je sploh primerjati podatke kot take med seboj. Podatek o povprečni plači v JU je še najbolj zanesljiv, čeprav bi tudi tukaj za kakšno pametno oceno bilo potrebno pogledati v "čreva" statistike. Kdo je zajet vanje (od čistilke - ki ni vedno - do vseh storitvenikov, ki javno infrastrukturo izkoriščajo še za zasebne profite).

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 28.8.2010 14:49:11 >

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: JU - si upate?
28.8.2010 14:45:21   
ronja
samo tam ni samoumevno 4 uren delavnik zaradi otrok, kot v javnem sektorju, čeprav ti zakon to pravico omogoča

Samoumeven ni tudi v JU, sama imam veliko srečo, da imam fajn šefa, dobro direktorico in da si lahko delo tako organiziram, da se dejansko 4urni delavnik v mojem primeru splača čisto vsem: tako službi kot meni, najbolj pa seveda otrokom.

včasih se dela cel teden po 12 ur na dan in nadure niso plačane (zato so sicer razni bonusi in dodatki)......si lahko jutri brez službe......

To je tudi pri nas: kadar si na terenu, pač delaš navadno več kot 12 ur - narava dela, nimaš kaj. Nadure pri nas niso plačane. In pogodbo imam za določen čas in po njem prav nič ne vem, kaj bo. Če si ne bom sama česa našla, mi nihče prav nič ne garantira.

endar ne greš, ker si si skalkulirala, da boljše živiš, z manj stresa, več se lahko posvečaš družini, če delaš tam kjer delaš in zato je tudi plača manjša.....

Napačno sklepanje: sem skalkulirala, da tu boljše živim, vendar ne zaradi manj stresa (tega je lahko kar precej, ko je treba kaj oddajat, za ilustracijo: vsak ki je pri nas doktoriral, je v času, ko je zaključeval (dr, članek, projekt...), shujšal za kar nekaj kil - pa nobena jih nima nič preveč, so suhe), več časa bi lahko posvetila družini v službi v gospodarstvu, kjer bi lahko pri 8 urnem delavniku delala manj kot 8 ur in bila ob petkih ob 13h doma, pa da ne bi nikoli ob večerih ali ob malih na tleh brala člankov, itd... Vendar meni je to delo všeč, to je razlika. Stres lahko prenašam, če je za nekaj, kar mi je všeč.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: JU - si upate?
28.8.2010 14:48:32   
ronja
učitelj in medicinska sestra take možnosti nimata

V bistvu že obstajajo privat šole (jezikov, organizirane inštrukcije naravoslovnih predmetov, glasbene šole,...) in tudi privat zdravniki in zobozdravniki, ki imajo tudi sestre... tako da imata možnost.
Sama nimam možnosti delat bazičnih raziskav v gospodarstvu, ker to podpira samo aplikativne, mene pa bazične bolj zanimajo. tako da smo na istemuser posted image . Vendar bi s svojo izobrazbo lahko dobila precej bolje plačano delo (pa veliko manj zanimivo zame).

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: JU - si upate?
28.8.2010 14:54:49   
liliana
Gina....

minimalno plačo mora dobiti vsak...tudi čistilka pri vas.....minimalna plača je določena v bruto znesku, tako kot vsaka plača, ker imamo pač sistem bruto plač.....in ko od te bruto plača odšteje računovodstvo vse prispevke in davke, pride ven neto plača.....na plačilni listi je običajno to označeno kot neto plača, ali neto izplačilo.....in od te neto plače pa se potem odštejejo razne članarine sindikatom, kak kredit, ki ga ima delavec in mu ga delodajalec odteguje, v nekaterih podjetjih se tu odštejejo tudi kave in pijača, ki jih delavec pije med delovnim časom v službi in imajo tak sistem, da tega ne plača ampak se mu odteguje.....in ko se to odšteje, je na plačilni listi napisano "za izplačilo" ali kako drugače.....in mnogo ljudi si potem ta znesek napačno razlaga kot neto plačo......

In ne gre se tu za kreganje ljudi iz gospodarstva in negospodarstva.....gre se enostavno za krizo, ki jo negospodarstvo občuti šele takrat, ko se mu začne "rezati" pri plačah.....gospodarstvo pa "krizno živi" že dve leti......in v nedogled ne more trajati, da plače v javnem sektorju naraščajo hitreje kot plače v realnem sektorju....

Se strinjam, država mora ustvariti okolje, da dobi delo več ljudi in da ljudje dobijo dostojno plačo....in znižanje minimalne plače, keteremu je večina ljudi pred meseci ploskala ni bila rešitev......vendar se moramo nekako sprijazniti s tem, da imamo med sabo eno dokaj mlado živečo generacijo (naše starše mislim) katerim moramo plačevati penzijon, da imamo praktično zastonj zdravstvo, čeprav se vedno hudujemo nad njim (vendar to zastonj zdravstvo in mesečna plača enega zdravnika v znesku 10.000 EUR ne gre v nedogled.....ali se bo plača zdravnika zmanjšala ali se bodo pravice pacientov zmanjšale, tako pač matematično je).....

Vendar mi ne bi ne eno ne drugo......mi bi imeli študentsko delo v takem obsegu kot ga imamo sedaj......potem bi imeli minimalno plačo 1000 EUR.....imeli bi radi penizijo skoraj večjo, kot imamo plačo......imeli bi zastonj zdravstvo in velike plače zdravnikov in ostalega osebja.....pojma pa nimamo, kdo bo to vse kril....v nedogled država kreditov za svoje plače tudi ne more jemati......

Vreča ja pa že zdaj prazna......in zato se dela to kar se dela....če ne bi bilo krize, bi se verjetno delalo čez nekaj let, zdaj se pa mora že zdaj......

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: JU - si upate?
28.8.2010 14:58:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

in v nedogled ne more trajati, da plače v javnem sektorju naraščajo hitreje kot plače v realnem sektorju....


Čeprav je na nek način logično, da je temu tako.

V zasebnem sektorju bi bilo treba gledati prejemke (beri količino denarja, ki ga človek dejansko dobi) in ne neto plačo, ker se mimo neto plače izplačuje kar velik denarja in to precejšnjemu delu zaposlenih. V JU je tega vsaj v povprečju manj, razen pri koritnikih, ki uspejo priti na vsak seminar in pobrati vse možne potne stroške. Povprečje pa živi bolj ali manj od povprečne plače.

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: JU - si upate?
28.8.2010 14:59:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Vreča ja pa že zdaj prazna......


Ne morem da ne bi.

Bolj kot se govori, da ni denarja, več ga je.

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: JU - si upate?
28.8.2010 15:00:04   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka



Ni tukaj problem, ker so podatki o plačah v zasebnem sektorju zelo "slabi".
Povprečje tvori nekaj večjih proizvodnih firm, kjer je zaradi strukture dela (večinsko proizvodni delavci) podatek relativno nizek in ostale zasebne firme, kjer jih dobršen del izplačuje dohodek v oblikah, ki niso plača, ker ti dohodki niso obdavčeni. Težko je sploh primerjati podatke kot take med seboj. Podatek o povprečni plači v JU je še najbolj zanesljiv, čeprav bi tudi tukaj za kakšno pametno oceno bilo potrebno pogledati v "čreva" statistike. Kdo je zajet vanje (od čistilke - ki ni vedno - do vseh storitvenikov, ki javno infrastrukturo izkoriščajo še za zasebne profite).


V bistvu niti nisem izhajala iz nekih statističnih podatkov.....ker sem iz Prekmurja, približno vem kakšne so plače pri nas v javnem sektorju in gospodarstvu......in pri nas je že tako daleč, da je čisti luksus delati v javnem sektorju....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?