|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 59 60 [61]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Primorke!!
8.6.2012 9:11:24   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: bankc

Kimica ja prstke pa na žalost kar hitro najdejo, čeprav jaz sem mojemu sinu kar vztrajno turila dudico dokler jo končno ni zagrabil. Ker je vseeno lažje odvajat od dude kot od prsta. Živ primer za to sem bila jaz, ker sem vlekla prst do osnovne šole user posted image


Ja, sej moja je dude navajena že odkar smo domov prišli iz P user posted image user posted image Ampak sedaj sta ji palčka nekako bolj zanimiva user posted image user posted image Jaz sem tudi vlekla palčka, a samo do 2 leta in še to samo par minutk preden sem zaspala user posted image

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
   RE: Primorke!!
10.6.2012 15:41:41   
_vanilija_
user posted image



Nena
, 21.12.2011, user posted image Gašper user posted image (2720 g, 52 cm)

Kimica
, 22.01.2012, user posted image Alina user posted image (3320 g, 51 cm)

Trobentica, 22.01.2012, user posted image user posted image

Pathra, 2.2.2012, user posted image Sofija user posted image (3555 g, 56 cm)

Simona84, 4.3.2012, user posted image Tia user posted image (3390g, 53cm)

Sirenetta, 29.3.2012, user posted image Evelin user posted image (4120g, 55cm)

_vanilija_, 11.4.2012, user posted image Tina user posted image (3800g, 53cm)

Arwen_84, 23.4.2012,user posted image Naia user posted image (3200g, 51 cm)


user posted image user posted image : 6
user posted image user posted image : 2

Skupaj št. user posted image : 8


(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
   RE: Primorke!!
11.6.2012 8:45:38   
škrpijonka
moja miška pa je danes stara 11 mesecev in jaz sem nazaj v službi

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
   RE: Primorke!!
21.6.2012 10:36:08   
LadyMa
ola primorke kje ste? Vem, da nas ni malo, vsaj sodeč po obisku materinske šole. user posted image
Kaj kej počenjate v teh vroooočih dneh? Ste na plaži, v službi, doma? Jaz sem kar doma in izgubljam čas z branjem knjig, gledanjem TV,...user posted image

(odgovor članu škrpijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
   RE: Primorke!!
25.6.2012 19:00:59   
pika001
Pozdravljene user posted image , pa tudi nič več user posted image ,
Sporočam vam veselo novico - tudi mi smo 21.6. našega škrata Tineta prinesli domov! Mere so nekoliko ekstremne - 4.770g, 56 cm in obseg glavice 38,5 cm... so se v porodnišnisi kar načudili, ker se tak velikan bolj poredko pojavi.
No, moja porodna izkušnja ni bila lih lepa. V petek 15.6., ko sem imela pregled se je moj gin. odločil še 1x pogledati na UZ, pa mi rekel, da on zaradi velikosti ne bi več čakal, da popadke kaže tudi CTG, čutim jih že 5 dni in da mi svetuje, da poskušamo malo pospešit s svečko. Odprta sem bila samo 1cm, MV pa še dolg, ampak zmehčan že cca 2 tedna prej.
Tako je rekel, da naj kar grem v porodnišnico (popoldan ob 14.00), od koder so me poslali nazaj domov, da raje jutri (v soboto 16.6.) zjutraj ob 7.00 pridem, da se ne bi dogajanje zavleklo pozno v noč. Sem se strinjala, saj me je začelo kar črvičiti in malo me je panika, saj si nisem želela sprožati ampak upati na naraven potek... mislila sem, da se mi pa mogoče v tem času samo začne. Zamanj.
16.6. zjutraj ob 7.00 sva prišla v porodnišnico. Takoj so naju napotili v porodno sobo. Dr. ki je prihitel ob sprejemu pa je povedal, da je moj gin. klical in mu razložil, da je plod velik in mu povedal dimenzije, pa da naj bi bila glavica velika 38 cm... no, v glavnem da bi naredili kar CR, ker se izgleda glavica ne more spustiti. Me je skoraj kap, ker na to pa sploh nisem bila pripravljena. Prosila sem, da bi želela vseeno poskusiti po naravni poti in da ne bi želela CR. Potem sem rekla, da sem jedla zajtrk in itak takoj ne morejo narediti CR... pa so rekli, da lahko poskušamo. Partner je počakal ta čas ko sem dobila klistir in so me obrili. Takoj sem dobila umetne popadke (ob 7.20), ki so takoj bili lepo močni in na 3-5 min., do 14.00. V tem času sem se odprla za slab 1 cm, MV se ni skrajšal, tako da sva se s partnerjem po tem odločila za CR. Ker sem imela možnost epiduralne sem jo želela izkoristiti, da bi bila pri porodu prisebna. No, to je tudi splavalo po vodi, saj sem med pripravami na CR, ko so me zvezali na tisto mizo in delali razne neprijetnosti, ki sem jih še čutila skoraj začela jokat. Anastezistka je takrat rekla, da mi bo dala nekaj, da mi malo olajša, ker epiduralna še ni prijela. Takrat sem zaspala. Ko sem se zbudila sem čutila, kako mi en šari po trebuhu in me je fuul bolelo... sem začela govorit da me boli (to se spomnim) naprej pa mi je moj povedal, se nisem spomnila nič. Da mi je dala nekaj, sem nehala jamrati, trajalo je 5 min, ko sem spet začela, da me boli, vse čutim... no, v glavnem potem mi je dala pravo anastezijo in sem zaspala. Njemu pa so rekli, da naj gre ven.
Mož pa je takoj dobil sina in ko so me pripeljali iz operacijske mi ga je tudi pokazal, jaz pa sem rekla joj, kako jel lep in vprašala, če ga lahko dam na jošk. Seveda so se vsi smejali. Ko mi je anastezistka rekla, da vsaj 24 ur ne, ker sem dobila toliko zdravil, da bi slabo vplivalo, sem spustila solzico, saj sem si ful želela dojiti. No, ti trenutki so mi kar nekako zbledeli in seveda sem takoj ko sem malo prišla k sebi želela dojiti otroka. Ta malega so mi pripeljali vsake toliko, tako da to mi je bilo zelo všeč, da sem ga lahko pobožala, pocartala, vstat in ga dvigniti pa zaradi bolečin nisem mogla.
Sedaj ko smo stari 1 teden se nekako trudim dojiti, 20-60ml potegne pri meni, nato dobi dodatek. Ker je tako velik tudi več rabi in po CR je itak problem dobiti mleko, sploh pa če ne pristavljaš prve 24 ur. Trudim se, upam da mi kmalu ne poči, saj je najhuje, da je mali že razvajen na flaško (imam Aventovo in se samo temu lahko zahvalim, da nekaj sesa, saj s kakšno drugo še to ne bi). Je pa tudi to vsak dan malo bolje, danes sem npr. dojila pred vsakim obrokom. Je pa Tine tudi nepotrpežljiv, saj sesa zelo lakomno in ni zadovoljen, če takoj ne teče. Potem bradavico izpljuva ven in živčno joka. user posted image

Ko bom imela malo časa bom prebrala kar ste napisale tačas ko me ni bilo, sedaj moram it, bi pa čestitala vsem ki ste postale mamice in srečno zaželela vam, ki še niste.
Upam, da vas nisem preveč prestrašila, ampak mislim, da je treba povedati tudi slabo kar se lahko zgodi.

(odgovor članu LadyMa)
Neposredna povezava do sporočila: 1505
   RE: Primorke!!
26.6.2012 12:02:57   
bankc
Pika001 čestitamuser posted image user posted image user posted image
Sam tvoj je pa res pravi dec, si res lahko ponosna... No porod pa važno da je za tabo, čeprav res nisi imela najleše izkušnje. Tole z epiduralno mi pa sploh ni jasno, da ti ni prijelo...So mi šle kar kocine gor ko sem brala tvojo zgodbo. No sam najbolj važno je, da sta oba zdrava in vredu, sedaj pa boste lepo uživali doma in se cartali.user posted image user posted image user posted image

Evo jaz sem pa včeraj stopila v 39. teden in sem imela danes drugi CTG in je naš fant res zaspane, ker kar nič ne kaže da bi se mu mudilo ven. Edino kar je, da je že menda da ekstremno nizko dol spuščen,...Tako da čakamo pa čakamo in sem res že nervozna, še posebej ker me je prvi presenetil in ne vem kako je tečno tole čakanje. Pa nimamo kaj, kaže da mu ne odgovaja da bi se rodil v tej vročini, še posebej, ker v hiši še ni klime user posted image . Jaz sam upam, da ne bom šla preveč čez rok. Pol me pa še vsi ob živce spravljajo, ker non stop telefonarijo in sprašujejo če je že kaj... Halooo sej bomo povedali ko bomo rodili user posted image .

Škrpijonka čestitam za 11 mesecev user posted image in sočustvujem s tabo, ker si že nazaj v službi. Kako čas beži ko si na porodniški, čisto prehitro mine.

LadyMa mi se kar veliko gibljemo na okoli. Ta mesec smo imeli sama praznovanja, pa veliko se hodimo kopat (jaz sicer namakam samo noge). Veliko časa preživim tudi pri prijateljici ki je februarja rodila dvojčici. Sta mi takooooo cotkani, da prav z veseljem hodim tja in kaj pomagam,če le lahko. Drugače pa veliko delamo na hiši, da bo čim prej vse narejeno in pospravljeno...


(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 1506
   RE: Primorke!!
26.6.2012 12:04:44   
bankc




PRIMORSKE NOSEČKE 2012


user posted image



JANUAR

kimica86, 20.1.2012, doma 0 , Ankaran, pričakujemo user posted image user posted image
Trobentica_, 25.01.2012, doma 0 , Divača, pričakujemo user posted image user posted image
Pathra, 30.01.2012, doma 0 , Koper, pričakujemo user posted image user posted image


MAREC


simona84, 2.3.2012, doma 0 , Koper, pričakujemo user posted image user posted image
sirenetta, 30.03.2012, doma 1 user posted image 4 l , Koper, pričakujemo user posted image  user posted image


APRIL


_vanilija_,01.04.2012, doma 0 , Nova Gorica, user posted image user posted image
smrketa3, 28.04.2012, doma 2user posted imageuser posted image 6l, user posted image 3l, Koper, user posted image

Arwen_84, 23.4.2012, doma 0 , Koper, pričakujemouser posted image user posted image

JUNIJ

mina88, doma 0 , 01.06.2012, user posted image
pika001, 05.06.2012, doma 1 user posted image 13 l , Postojna, pričakujemo user posted image user posted image
škratka 007, 20.6.2012, doma 0 , obala, pričakujemo user posted image

JULIJ

sandra85, doma 1user posted image user posted image 4l, Portotož, user posted image
bankc, 2.7.2012,doma 1user posted image user posted image 4L, Pomjan,pričakujemo user posted image
Elieli, 11.7.2012, doma 0 ,?,user posted image
TinKkara, 12.7.2012, doma ?, ?, pričakujemo ? user posted image

AVGUST

crtek, 16.8.2012, doma 0, Kras, user posted image


SEPTEMBER

manuelca, 4.9.2012, doma 1user posted image 4 in pol, Izola, user posted image (ali user posted image )
LadyMa, 27.9.2012, doma 0 user posted image , ?, pričakujemo user posted image

OKTOBER

Medved Pu, 13.10.2012, doma 0 user posted image , Goriško, pričakujemo user posted image
Bodoba mamica, ?, doma 0 user posted image , Nova Gorica, pričakujemo user posted image

SKUPAJ = 20

št. user posted image : 6
št. user posted image : 4
št. user posted image : 10






(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
   RE: Primorke!!
26.6.2012 12:07:45   
bankc



user posted image



Nena
, 21.12.2011, user posted image Gašper user posted image (2720 g, 52 cm)

Kimica
, 22.01.2012, user posted image Alina user posted image (3320 g, 51 cm)

Trobentica, 22.01.2012, user posted image user posted image

Pathra, 2.2.2012, user posted image Sofija user posted image (3555 g, 56 cm)

Simona84, 4.3.2012, user posted image Tia user posted image (3390g, 53cm)

Sirenetta, 29.3.2012, user posted image Evelin user posted image (4120g, 55cm)

_vanilija_, 11.4.2012, user posted image Tina user posted image (3800g, 53cm)

Arwen_84, 23.4.2012,user posted image Naia user posted image (3200g, 51 cm)

Pika001, 16.6.2012, user posted image Tine user posted image (4770g, 56 cm)

user posted image user posted image : 6
user posted image user posted image : 3

Skupaj št. user posted image : 9



(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
   RE: Primorke!!
28.6.2012 21:15:20   
bodoba mamica
lep pozdrav punce


kaj menite o novih zakonih , ki jih sprejemajo to leto? zmanjšanje plačila porodniške , odstranitev paketa za novorojenčke če presegaš minimalno plačo na 3 člane, občina ne prispeva nič več k rojstvu
meni se ne zdi pravično no user posted image
vedno morajo rezati - manjšati nam in tavelikim pa nič


kaj pa mati samohranilke kako pa zjimi a jim kaj ostane al tudi njim vse odvzamenjo???


lepo se mejte

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
   RE: Primorke!!
2.7.2012 13:39:45   
LadyMa
Oj, kar se tiče naše države in tega, da varčujejo na nosečnicah oz. novorojenčkih jih je lahko vse po vrsti sram!!!
Ko je nataliteta upadala, so vsi jamrali, da tako, ne bo šlo naprej. Sedaj, ko se nataliteta veča jim tudi ni rav. Žalostno je, da imajo za izgovor recesijo, po drugi strani pa vidimo, kako vlada zapravlja naš davkoplačevalski denar Npr. za reševanje NLB... in podobno.user posted image

Zdaj sem klicala na CSD kjer so mi povedali, da ne ukinjajo paketov, temveč jih dobijo družine na cenzus kar pomeni, da oče in mati ne smeta presegati 64% neto plače. Za enkratno denarno pomoč s strani občine pa moram poklicati v času uradnih ur, ker nisem nikjer zasledila, da bi tudi to ukinili. Kje je ostala ta naša socialno država?user posted image

(odgovor članu bodoba mamica)
Neposredna povezava do sporočila: 1510
   RE: Primorke!!
6.7.2012 11:36:36   
sirenetta

Kopiram iz FB (upam, da Bankc ne bo huda, ker objavljam):


5.7.2012 ob 16:26 je na svet prijokal najin sinko Adrian. Velik je 55 cm in tezak 4120 g.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Velik dečko, he he, naključje da ima popolnoma enake mere kot moja Evelin, ko se je rodila!

Upam, da porod ni bil pretežek in nestrpno čakam poročilo, ko se vrnete domov!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

En velik objem z naše strani in dobrodošel Adrian!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LadyMa)
Neposredna povezava do sporočila: 1511
   RE: Primorke!!
6.7.2012 12:29:17   
Arwen_84
čestitkeuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 1512
   RE: Primorke!!
6.7.2012 13:14:08   
Arwen_84
hehe, sm vidla še slikco na FB:) Pa dobivajo ''niki'' na RRju tudi podobo:))

_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
   RE: Primorke!!
7.7.2012 22:28:42   
sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84

hehe, sm vidla še slikco na FB:) Pa dobivajo ''niki'' na RRju tudi podobo:))


user posted image Ja, ja... user posted image


Ej, Primorke a ste za to, da se selimo k "dojenčku", ki zdaj ko je Bankc rodila, mislim, da je skrajni čas...


Arwen, veš mogoče, če je na RR že odprta tema Primorski dojenčki ali kaj podobnega?

Jaz sem včeraj malo brskala pa nisem nič našla...Če ne predlagam, da odpremo in se preselimo, da malo oživi debata tudi tu na RR user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1514
   RE: Primorke!!
10.7.2012 20:39:22   
Arwen_84
hm,nisem nikoli spremljala...tko na hitro pa nisem nasla...ja, lahko...zdejse tko tu mesajo nosecke in pol z dojencki...tko,da bi blo ze zaradi razlicnih tem verjetno smiselno:) mi pa fb ni glih vsec..ker ena pac neki napise, druge pa komentirajo..pol se pa neka debata razvije in kej pametnega vmes, pa tezko najdes...no, tale rr je za take pog bolj prakticen se mi zdi...:)tko, da jst sem ZA!jao pisem na gsmju pa mi bo roka odpadla...mala pa priklopljena...kak jo sem fajn mama:)sam kaj, ko mmore bit tiho da se umiri...pol edino to lšahko delam...
drugace ste ok?verjetno se vsi bolj noter hladimo....ssem mislila, da ne bom nikoli tega rekla..ma pogresam burjo:)

_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
   RE: Primorke!!
11.7.2012 0:30:23   
sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84

hm,nisem nikoli spremljala...tko na hitro pa nisem nasla...ja, lahko...zdejse tko tu mesajo nosecke in pol z dojencki...tko,da bi blo ze zaradi razlicnih tem verjetno smiselno:) mi pa fb ni glih vsec..ker ena pac neki napise, druge pa komentirajo..pol se pa neka debata razvije in kej pametnega vmes, pa tezko najdes...no, tale rr je za take pog bolj prakticen se mi zdi...:)tko, da jst sem ZA!jao pisem na gsmju pa mi bo roka odpadla...mala pa priklopljena...kak jo sem fajn mama:)sam kaj, ko mmore bit tiho da se umiri...pol edino to lšahko delam...
drugace ste ok?verjetno se vsi bolj noter hladimo....ssem mislila, da ne bom nikoli tega rekla..ma pogresam burjo:)


Hahahah anka jaz pogrešam burjo user posted image user posted image user posted image

Meni je tudi fajn tukaj klepetat user posted image ...no, kolikor pač čas dopušča...zdaj imam še sina doma, da ni glih celo leto v vrtcu, tako da imam časa bolj malo, ma dobro pa vsaj zvečer je mir pa sem lahko za računalnikom...

Allora nič ko dejmo odpret novo temo med dojenčki...Če vam je vsem ok naslov teme Primorski dojenčki, bi jaz kar odprla?

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1516
   RE: Primorke!!
11.7.2012 0:41:56   
sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: bankc





PRIMORSKE NOSEČKE 2012


user posted image



JANUAR

kimica86, 20.1.2012, doma 0 , Ankaran, pričakujemo user posted image user posted image
Trobentica_, 25.01.2012, doma 0 , Divača, pričakujemo user posted image user posted image
Pathra, 30.01.2012, doma 0 , Koper, pričakujemo user posted image user posted image


MAREC


simona84, 2.3.2012, doma 0 , Koper, pričakujemo user posted image user posted image
sirenetta, 30.03.2012, doma 1 user posted image 4 l , Koper, pričakujemo user posted image  user posted image


APRIL


_vanilija_,01.04.2012, doma 0 , Nova Gorica, user posted image user posted image
smrketa3, 28.04.2012, doma 2user posted imageuser posted image 6l, user posted image 3l, Koper, user posted image

Arwen_84, 23.4.2012, doma 0 , Koper, pričakujemouser posted image user posted image

JUNIJ

mina88, doma 0 , 01.06.2012, user posted image
pika001, 05.06.2012, doma 1 user posted image 13 l , Postojna, pričakujemo user posted image user posted image
škratka 007, 20.6.2012, doma 0 , obala, pričakujemo user posted image

JULIJ

sandra85, doma 1user posted image user posted image 4l, Portotož, user posted image
bankc, 2.7.2012,doma 1user posted image user posted image 4L, Pomjan,pričakujemo user posted image user posted image
Elieli, 11.7.2012, doma 0 ,?,user posted image
TinKkara, 12.7.2012, doma ?, ?, pričakujemo ? user posted image

AVGUST

crtek, 16.8.2012, doma 0, Kras, user posted image


SEPTEMBER

manuelca, 4.9.2012, doma 1user posted image 4 in pol, Izola, user posted image (ali user posted image )
LadyMa, 27.9.2012, doma 0 user posted image , ?, pričakujemo user posted image

OKTOBER

Medved Pu, 13.10.2012, doma 0 user posted image , Goriško, pričakujemo user posted image
Bodoba mamica, ?, doma 0 user posted image , Nova Gorica, pričakujemo user posted image

SKUPAJ = 20

št. user posted image : 6
št. user posted image : 4
št. user posted image : 10








(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 1517
   RE: Primorke!!
11.7.2012 0:46:59   
sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: bankc




user posted image



Nena
, 21.12.2011, user posted image Gašper user posted image (2720 g, 52 cm)

Kimica
, 22.01.2012, user posted image Alina user posted image (3320 g, 51 cm)


Trobentica, 22.01.2012, user posted image user posted image

Pathra, 2.2.2012, user posted image Sofija user posted image (3555 g, 56 cm)

Simona84, 4.3.2012, user posted image Tia user posted image (3390g, 53cm)

Sirenetta, 29.3.2012, user posted image Evelin user posted image (4120g, 55cm)

_vanilija_, 11.4.2012, user posted image Tina user posted image (3800g, 53cm)

Arwen_84, 23.4.2012,user posted image Naia user posted image (3200g, 51 cm)


Pika001, 16.6.2012, user posted image Tine user posted image (4770g, 56 cm)

Bankc, 5.7.2012, user posted image Adrian user posted image (4120g, 55cm)

user posted image user posted image : 6
user posted image user posted image : 4

Skupaj št. user posted image : 10





(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
   RE: Primorke!!
11.7.2012 0:55:48   
sirenetta

Evo Primorske mamice imamo odprto novo temo na forumu dojenček:

http://www.ringaraja.net/forum/m_5957603/mpage_1/key_/tm.htm#5957603

Veselo na klepet! user posted image

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 1519
   RE: Primorke!!
12.7.2012 14:06:42   
bankc
Ojla Primorke!

Da se končno javim še tukaj. Je kar težko vmes najti čas in napisati zgodbo. user posted image

Že nekaj časa nazaj se mi je začelo dogajat, da user posted image nisem čutila kakor bi mogla, zato sem mogla šteti gibe. Nakar se mi je proti koncu PDPja začelo dogajat, da ga nisem čutila po cel dan in tudi na CTGju so ga le s težavo prebujali. Ko pa sem imela CTG že čez rok, se pa sploh ni hotu več zbujat in je cel CTG mirno prespal, kljub temu da je babica tresla trebuh in ščipala in delala ne vem kaj vse. Tako da se je moj G prav na hitro odločil, da je pa vseeno bolje če sprožimo, kot pa da smo vsi živčni, če je vse ok. No tako so me na torek 5.7.2012 poslali v porodnišnico. Ko sem prišla tja, je tam vladal kaos, ker je bilo toliko porodov tisti dan in en dan pred tem, da niso imeli frej pojstl niti v porodni in niti v sobah. Najprej niso bili ziher če bi me sploh sprejeli in so klicali mojega G, kakšno je njegovo mnenje in je rekel, da ne bi odlašal in da naj me probajo sprejet. No in so me poslali v klistirnico in nato sem tam čakala na frej porodno sobo. No malo pred 12 uro so me končno sprejeli v porodno, kjer so ugotovili, da se je otroček premaknil gor, da MV še- ni dovolj zmehčan in da sem odprta samo 2cm. Najprej so mi dali umetne popadke na srednjo jakost, po pol ure pa na max in mu opravili vaginalni pregled. Kar naenkrat je na CTGju pokazal da mojemu user posted image pada utrip. Nastala je panika, sestra me je obrnila na bok, porinila kisikovo masko na glavo in poklicala G ter zdravnico. Jaz sem se skoraj začela jokat, sestra pa me je mirila, da se moram umirit. No končno je spet pokazal normalen utrip. So mi pa ustavili sprožitev za pol ure, da je bila dvorana za CR prazna, če bi bilo slučajno potrebno. Čez pol ure so mi spet dali popadke na max (v spremstvu ne vem koliko zdravnikov) in je bilo vse ok. Na kar so mi ponovno opravili vaginalni pregled in je user posted image spet padel utrip. No smo pa takrat ugotovili, da mu pade utrip, vsakič ko sem na hrbtu. Boga babica se mi ni upala več izvajat pregledov, tako da mi jih je opravljal Lovšin. No pol je šlo pa zelo hitro naprej. Po polnih umetnih, so mi dali še inekcijo za mehčanje MV in predrli mehur. In naslednje kar se spomnim je prišla babica Renata in rekla, sedaj pa ko te prime samo potisno. Najprej sploh nisem dojela da zdaj gre pa zares, no pa sem se hitro spravila k sebi in z največjim olajšanjem pritiskala in tako je ob 16:26 prikukal najin sine Adrian. Velik 55cm in težak 4120g, z obsegom glavice 37. Je bil hiter porod, vendar pa zelo inteziven in sem res srečna da je zamano in da končno catam svojega sineka.

Je pravi zakladek, edino loviva se malo z dojenjem, pa nama gre že na bolje. Nimava še pravega ritma, tako da enkrat mi vmes spi 4 ure enkrat pa samo 1,5 ure. Tako da upam da kmalu preideva na ritem 3 ur. Na začetku sem mu dodajala, sedaj mu že drugi dan ne dodajam nič. Tukaj se moram zahvaliti naši Serenetti ki mi je pomagala z nasvetiuser posted image user posted image

Evo se vam pa z veseljem pridružujem še na RR Primorskih mamic user posted image .Se klikamo

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
   RE: Primorke!!
13.7.2012 0:40:57   
sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: bankc

Ojla Primorke!

Da se končno javim še tukaj. Je kar težko vmes najti čas in napisati zgodbo. user posted image

Že nekaj časa nazaj se mi je začelo dogajat, da user posted image nisem čutila kakor bi mogla, zato sem mogla šteti gibe. Nakar se mi je proti koncu PDPja začelo dogajat, da ga nisem čutila po cel dan in tudi na CTGju so ga le s težavo prebujali. Ko pa sem imela CTG že čez rok, se pa sploh ni hotu več zbujat in je cel CTG mirno prespal, kljub temu da je babica tresla trebuh in ščipala in delala ne vem kaj vse. Tako da se je moj G prav na hitro odločil, da je pa vseeno bolje če sprožimo, kot pa da smo vsi živčni, če je vse ok. No tako so me na torek 5.7.2012 poslali v porodnišnico. Ko sem prišla tja, je tam vladal kaos, ker je bilo toliko porodov tisti dan in en dan pred tem, da niso imeli frej pojstl niti v porodni in niti v sobah. Najprej niso bili ziher če bi me sploh sprejeli in so klicali mojega G, kakšno je njegovo mnenje in je rekel, da ne bi odlašal in da naj me probajo sprejet. No in so me poslali v klistirnico in nato sem tam čakala na frej porodno sobo. No malo pred 12 uro so me končno sprejeli v porodno, kjer so ugotovili, da se je otroček premaknil gor, da MV še- ni dovolj zmehčan in da sem odprta samo 2cm. Najprej so mi dali umetne popadke na srednjo jakost, po pol ure pa na max in mu opravili vaginalni pregled. Kar naenkrat je na CTGju pokazal da mojemu user posted image pada utrip. Nastala je panika, sestra me je obrnila na bok, porinila kisikovo masko na glavo in poklicala G ter zdravnico. Jaz sem se skoraj začela jokat, sestra pa me je mirila, da se moram umirit. No končno je spet pokazal normalen utrip. So mi pa ustavili sprožitev za pol ure, da je bila dvorana za CR prazna, če bi bilo slučajno potrebno. Čez pol ure so mi spet dali popadke na max (v spremstvu ne vem koliko zdravnikov) in je bilo vse ok. Na kar so mi ponovno opravili vaginalni pregled in je user posted image spet padel utrip. No smo pa takrat ugotovili, da mu pade utrip, vsakič ko sem na hrbtu. Boga babica se mi ni upala več izvajat pregledov, tako da mi jih je opravljal Lovšin. No pol je šlo pa zelo hitro naprej. Po polnih umetnih, so mi dali še inekcijo za mehčanje MV in predrli mehur. In naslednje kar se spomnim je prišla babica Renata in rekla, sedaj pa ko te prime samo potisno. Najprej sploh nisem dojela da zdaj gre pa zares, no pa sem se hitro spravila k sebi in z največjim olajšanjem pritiskala in tako je ob 16:26 prikukal najin sine Adrian. Velik 55cm in težak 4120g, z obsegom glavice 37. Je bil hiter porod, vendar pa zelo inteziven in sem res srečna da je zamano in da končno catam svojega sineka.

Je pravi zakladek, edino loviva se malo z dojenjem, pa nama gre že na bolje. Nimava še pravega ritma, tako da enkrat mi vmes spi 4 ure enkrat pa samo 1,5 ure. Tako da upam da kmalu preideva na ritem 3 ur. Na začetku sem mu dodajala, sedaj mu že drugi dan ne dodajam nič. Tukaj se moram zahvaliti naši Serenetti ki mi je pomagala z nasvetiuser posted image user posted image

Evo se vam pa z veseljem pridružujem še na RR Primorskih mamic user posted image .Se klikamo


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

...rosne učke od branja porodne zgodbe in samo da se je vse dobro izteklo in vesela, da vama laufa dojenje! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lepo se cartajta naprej user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
   RE: Primorke!!
16.7.2012 15:14:34   
LadyMa

IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta


IZVIRNO SPOROČILO: bankc

Ojla Primorke!

Da se končno javim še tukaj. Je kar težko vmes najti čas in napisati zgodbo. user posted image

Že nekaj časa nazaj se mi je začelo dogajat, da user posted image nisem čutila kakor bi mogla, zato sem mogla šteti gibe. Nakar se mi je proti koncu PDPja začelo dogajat, da ga nisem čutila po cel dan in tudi na CTGju so ga le s težavo prebujali. Ko pa sem imela CTG že čez rok, se pa sploh ni hotu več zbujat in je cel CTG mirno prespal, kljub temu da je babica tresla trebuh in ščipala in delala ne vem kaj vse. Tako da se je moj G prav na hitro odločil, da je pa vseeno bolje če sprožimo, kot pa da smo vsi živčni, če je vse ok. No tako so me na torek 5.7.2012 poslali v porodnišnico. Ko sem prišla tja, je tam vladal kaos, ker je bilo toliko porodov tisti dan in en dan pred tem, da niso imeli frej pojstl niti v porodni in niti v sobah. Najprej niso bili ziher če bi me sploh sprejeli in so klicali mojega G, kakšno je njegovo mnenje in je rekel, da ne bi odlašal in da naj me probajo sprejet. No in so me poslali v klistirnico in nato sem tam čakala na frej porodno sobo. No malo pred 12 uro so me končno sprejeli v porodno, kjer so ugotovili, da se je otroček premaknil gor, da MV še- ni dovolj zmehčan in da sem odprta samo 2cm. Najprej so mi dali umetne popadke na srednjo jakost, po pol ure pa na max in mu opravili vaginalni pregled. Kar naenkrat je na CTGju pokazal da mojemu user posted image pada utrip. Nastala je panika, sestra me je obrnila na bok, porinila kisikovo masko na glavo in poklicala G ter zdravnico. Jaz sem se skoraj začela jokat, sestra pa me je mirila, da se moram umirit. No končno je spet pokazal normalen utrip. So mi pa ustavili sprožitev za pol ure, da je bila dvorana za CR prazna, če bi bilo slučajno potrebno. Čez pol ure so mi spet dali popadke na max (v spremstvu ne vem koliko zdravnikov) in je bilo vse ok. Na kar so mi ponovno opravili vaginalni pregled in je user posted image spet padel utrip. No smo pa takrat ugotovili, da mu pade utrip, vsakič ko sem na hrbtu. Boga babica se mi ni upala več izvajat pregledov, tako da mi jih je opravljal Lovšin. No pol je šlo pa zelo hitro naprej. Po polnih umetnih, so mi dali še inekcijo za mehčanje MV in predrli mehur. In naslednje kar se spomnim je prišla babica Renata in rekla, sedaj pa ko te prime samo potisno. Najprej sploh nisem dojela da zdaj gre pa zares, no pa sem se hitro spravila k sebi in z največjim olajšanjem pritiskala in tako je ob 16:26 prikukal najin sine Adrian. Velik 55cm in težak 4120g, z obsegom glavice 37. Je bil hiter porod, vendar pa zelo inteziven in sem res srečna da je zamano in da končno catam svojega sineka.

Je pravi zakladek, edino loviva se malo z dojenjem, pa nama gre že na bolje. Nimava še pravega ritma, tako da enkrat mi vmes spi 4 ure enkrat pa samo 1,5 ure. Tako da upam da kmalu preideva na ritem 3 ur. Na začetku sem mu dodajala, sedaj mu že drugi dan ne dodajam nič. Tukaj se moram zahvaliti naši Serenetti ki mi je pomagala z nasvetiuser posted image user posted image

Evo se vam pa z veseljem pridružujem še na RR Primorskih mamic user posted image .Se klikamo


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

...rosne učke od branja porodne zgodbe in samo da se je vse dobro izteklo in vesela, da vama laufa dojenje! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lepo se cartajta naprej user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Bankc, hvala bogu, da se je vse srečno končalo.user posted image Sem prav vesela. Ko sem brala tvoje besede se mi je prav koža naježila. Želim vam čimveč lepih trenutkov z vašim otročičkom.user posted image user posted image

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 59 60 [61]
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 59 60 [61]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?