Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: missD mogoče kateri pride prav... izposoja tehtnic, črpalk. LINK jaz razmišljam o izposoji tehtnice, sploh če bom (močno upam da bom) dojila. Jaz sem imela tehtnico sposojeno 2 ali 3 mesece, ker smo se toliko lovili okoli dojenja in pridobivanja teze in me je ful pomirjalo, da sem lahko sama sledila. Veliko babic in pediatrinj pravi, da to starse prej v stres spravlja, ko stejejo vsak gram, ker teza pac niha, sam je se bolj stresno, ce se trudis malcka futrat in nimas pojma, ce kaj pridobiva. Tako da v vprasljivih primerih je prej olajsanje kot stres, ce pa patronazka natehta pridobivanje teze, je pa rajsi ne vzemi. Jo moras pa uporabljati samo za orientacijo. Midva sva tehtala 1x na dan pred spanjem in pogledala napredek vsakih par dni, ksne pa tehtajo po vsakem dojenju... V glavnem pocakaj na patronazko in bos videla napredek in zadovoljstvo dojenckov, potem pa po potrebi. Mene je v glavnem pomirjala, sam ksne lahko prej napsihira kt pomaga. Lupinica na vozicku - pri nas je bilo tako, da sem ga komaj cakala polect v iztegnjen polozaj iz lupinice, ce se je pa predramil, pa je takoj zaspal nazaj po par metrih voznje. Vecinoma je tako pri dojenckih. Tudi vse sprehode prespijo kot angelcki . Z lupinico smo ga vozickali dosti kasneje, ko je ze okrepil vratne misice in hrbtenico. Takrat sva pa Quinny Zappa nabavila zaradi kompatibilnega podvozja za lupinico, pa smo ga veliko uporabljali, ker je res majhen in prirocen za v avtu imet in kamorkoli na hitro skocit z lupinico. Pred tem pa je bila lupinica samo za voznjo z avtom. Lija30 zimske vrece za 1 leto v leclercu nisem opazila, nisem niti gledala, sem pa idela, da imajo tamalo za v lupinico za novorojencka. missD pri nas zacnejo ob pol osmih in ne nehajo do popoldan . v prvi nosecnosti je sosed komplet hiso renoviral in so skor celo leto to furali, po moznosti direkt v steno, ki meji na mojo spalnico... ni za govort. Hud tricikel! Trebuscek ti je zrasel pa zaoblil se je, prav luskan je .
|