|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Fizična kazen včasih
29.9.2010 22:44:10   
lotty4
Pri nas pa je bilo drugače. Velikokrat tepena, oziroma pretepena, zlasana in prekloftana. Nič pogovarjanja samo grožnje. Oče je bil vedno tiho, mami pa je kar tolkla. Če sem se pri domači nalogi zmotila me je z glavo ob mizo, zvečer me je zvlekla s postelje,  ko je prišla iz popoldnaske službe ob desetih in opazila v zvezku grdo pisavo zlasala in skloftala. Včasih sem uspela zbežati včasih tudi ne. Mene danes včasih ornk zvije ko se spomnim, pa sem ji odpustila, ampak ti grozni spomini ostanejo. Ne tepite svojih otrok!!!! Trpimo tudi kasneje!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
29.9.2010 22:55:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lotty4)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
29.9.2010 23:05:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Fizična kazen včasih
30.9.2010 8:05:44   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

za ocene sta mi nonstop težila, za vsako trojko je bil ogenj v strehi.. meni je to bolano, sori



Evo pr nas isto, le da me zaradi ocen nista nikoli tepla, tudi nadirala ne. 3 nisem smela prinesti domov in pika. Če je padla kaka 3, pač nista hotela dat podpisa. V naši šoli si moral vsak test pokazat staršem in prinest nazaj podpis. Meni pa je bila to najhujša kazen, da nista podpisala. Trojka je bila najhujša nočna mora v OŠuser posted image . Pa zjutraj me je prej zbudil in sem se mogla 20 minut učit. To pa si štejem v dobro, ker mi je ta navada ostala še potem v SŠ in na faksuuser posted image


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Fizična kazen včasih
30.9.2010 18:51:37   
Raho
Po riti sem dobila samo 1x - en udarec - od fotra, pri 16. Ampak verjamem, da se ni mogel zadržati. Po moje sem jo še dobro odnesla. Dobila pa sem zato, ker sem popolnoma nove leviske 501, ki sta mi jih kupila za božično darilo razrezala z žiletko (takrat se pri nas še sploh niso dobile, jaz pa sem za njih nabijala ene 4 mesece vsak dan).

Ampak odkrito povedano bi bila večkrat raje nastavila rit kot pa da smo imeli megalomaske pogovore o tem, kja je prav in kaj ne. O, ti so bili mučni!

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Fizična kazen včasih
1.10.2010 7:33:45   
barni
Vidim, da vas je veliko, ki vam je bilo psihično nasilje hujše od fizičnega. Tudi meni.

Tudi jaz sem bila kdaj kaznovana fizično. In sem bila užaljena. Sploh, če sem jih dobila po mojem mnenju neupravičeno. Samo danes nimam težav zaradi tega in tudi razumem, da sem s svojim jezikanjem in obnašanjem  marsikdaj stvari prignala na rob.

Sem bila pa velikokrat deležna tudi psihičnega nasilja. Nabijanje slabe vesti, kako so vsi zdaj žalostni zaradi mene ali prizadeti, litanije in vpitje...vse to pa še danes vpliva name in se enih stvari ne morem otresti, bilo mi je mučno to poslušati in še potem konec se mi je zdelo da še kar traja. In še danes me strese, ko pomislim na to.

Ne vem zakaj, toda vseeno se mi kljub vsemu še vedno zdi, da se veliko bolj poudarja slab učinek fizične kazni, na psihično nasilje pa se kar malo pozablja.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Fizična kazen včasih
1.10.2010 9:21:07   
kalbo
Mislim, da se zadnje čase vse preveč meša jabolka in hruške in enači neškodljiv udarec po riti s pretepom. To, kar je doživela lotti, ali pa umpalumpa je fizično izživljanje nad otrokom zrelo vsega obsojanja. Madona, da svojega otroka premlatiš ko zadnje prase v svinjaku in nisi sposoben niti ene besede zraven....
Sicer nisem ponosen na niti en moj vzgojni ukrep po riti, ker to jemljem bolj kot izhod v sili in se zavedam, da bi mogoče šlo tudi drugače, sam vseeno sta po mojem to dve popolnoma različni stvari.

Mislim, da smo v zadnjih 100 letih prišli iz ene skrajnosti, kjer je vsak, ki je mel pet minut časa mlatil otroke z raznoraznimi šibami, palicami, šolskimi ravnili, do tega, da te bodo za plosk po riti svojega otroka malo manj ko zaprli

< Sporočilo je popravil kalbo -- 1.10.2010 9:24:17 >

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Fizična kazen včasih
1.10.2010 9:44:52   
blaža
jaz sem ujela eno okoli uh, ko sem bla stara 14 let. smo bli zmenjeni za eno uro, mislim, da je bla deveta, prišla sem pa ob devetih pa pol, ker smo čakale s prijateljico, da bo igral en naš kolega, ker so bli neki koncerti.

In, ko sem prišla domov, sta me čakala mama in tata za mizo, pri luči, ker je bla zunaj že tema.

Ujela pa sem eno samo zato, ker mi ni blo jasno zakaj se tako razburjata za te pol ure. In sem skozi ponavljala očetu zakaj, zakaj, zakj mi kao teži. In me je klofnu. Pa ne, da bi blo močno, al pa da bi mela odtis roke na obrazu.Kr tko eno, saj me ni nikoli tepu.

Mama me je pa znala zlasat ko ji je prekipelo. ampak, ona pravi, da je blo samo 1x user posted image . najbrž sem si fajn zapomnila.user posted image


No in tisto, ko sem ujela eno od tata, mi je zdej vse jasno. Umrla bi od straha, če mojega otroka v temi, ne bi blo ob uri domov.takrat, pa nisem mogla razumet.

Sem bla pa pol pridna. Nikoli zamujala in vedno prišla kot smo se zmenli ali še prej. Ker sem vedla, da če se bom držala dogovora, se bomo lahko vse zmenli in tako je tudi vedno bilo.

svojih otrok ne tepem. Niti pod razno, se mi ne zdi ok. Mislim, da bi ju s tem prizadela, ker tega nista vajena. Vedno se vse zmenimo in pomenimo, čeprav, ko mi prekipi, znam pa fajn tulit, čeprav se trudim, da ne bi, in mi je pol žal, če sem kričala nanju. Se bo poboljšala. user posted image . No na srečo je to redko.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Fizična kazen včasih
1.10.2010 10:03:19   
maya2
Ja sem jih tud kdaj dobila, nikoli brezveze, sem danes čist normalna (vsaj mislim no user posted image ), sem bila pa precej jezikava (no zdaj imam tako hči, pa se mi vrača user posted image ).

No zaradi šole, ocen in podobnega pa res nikoli, in se mi zdi to zelo kruto do otroka, ker se že tako ali tako počuti slabo, potem pa še s strani staršev taka graja... res hudo user posted image


_____________________________

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Fizična kazen včasih
16.10.2010 20:07:08   
majčica1508
Se ne spomnim dneva,da nebi bila tepena,skoloftana.....Po pouku sem morala takoj domov,ven nisem smela...
Posledic HB nimam,nisem vase zaprta,sem kar fino komunikativna.....In HB za mojo pametno odločitev pri 18 zapustiti
dom....Oprostila sem,stiki so 1-2 letno..............

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Fizična kazen včasih
19.10.2010 16:26:30   
malabiba30
sem jih dobila kdaj pa kdaj po riti.....in prev je da sem jih - to ni na meni pustilo nobenih posledic....

samo poglejmo, kako smo bili vzgojeni MI (ko smo še kako fasal) in kakšni so danes najstniki.... mislim da so s časom začele stvari malo uhajati iz rok.....žal

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Fizična kazen včasih
19.10.2010 16:31:06   
ronja
Če primerjam sebe (ki sem jih zelo malokrat dobila, pa še za takrat misliva jaz in moja mami, da ni bilo prav) z vrstniki, kjer je bilo fizično kaznovanje bolj praksa, se mi ne zdi, da bi bila kaj slabše vzgojena. Pri meni je mami s tem samo avtoriteto in spoštovanje izgubljala. Hvalabogu, da se tega ni dostikrat posluževala.

(odgovor članu malabiba30)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?