Tulipan12
|
IZVIRNO SPOROČILO: betricija ko ste že pri CSD...jaz jo bom nesla tisti dan, ko bo še 60 dni pred porodom. tudi jaz želim, da imam čimveč plač, dokler nisem nastopila z bolniško. ker se ti potem pri obračunu vsak cent pozna. kako bo pa potem z ostalimi obrazci (od očetovskega dopusta, otroškega dodatka) se moram pa potem zmenit. pomojem bova dala vlogo za otroški dodatek takoj po novem letu, ko dobim še plačo za december. bova ravno še v zadnjo skupino padla. pa 20€ je tudi nekaj. za ene planice.sicer se pa moraš itak vse sam pozanimat. tudi ne vem kako je z enkratno pomočjo ob rojstvu otroka, ki jo dobiš od občine. pri nas je okol 180€. mogoče bo po novem letu kaj več. pa v službo moram poklicat, da me dajo na seznam za dedka mraza. da bo najina čebelca že dobila prvo darilo od službe. glede na krizni čas, pa upam, da ne bodo ravno letos ukinili tega. Glede na to, da sem rodila lani, se verjetno ni kaj dosti spremenilo: otroški dodatek: če oddaš 90 dni po rojstvu, dobiš vse od rojstva za nazaj, če zamudiš, pa za sproti. Mi smo še zaenkrat 3 člani, oba zaposlena in imam 27evrov - ne vem, če je še manj, lani sem dobila 25, pa se mi je pri obnovitvi zvišalo za 2 evra, čeprav ne vem zakaj, ker ti gledajo isti dohodek kot pred rojstvom otroka in ne tekočega. Občina Maribor da 100 evrov, obrazec oddaš po rojstvu otroka (ne vem koliko časa imaš, ampak jaz nisem letela prve dni), rodila sem aprila in dobila nakazilo junija. Mogoče katera mamica, ki ima že otročka ve kako je s tem, če imaš enega od prej ali daš za njega glede na povečano število članov kako novo vlogo ali samo javiš, da je še en član ali to oni kar sami zavedejo, ko oddaš vlogo za novega člana?
|