|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  190 191 [192] 193 194   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 11:52:58   
škorpijonček_



IZVIRNO SPOROČILO: D0aisy

Majabar- verjetno so ga po porodu površno izmerili. Povej nam komu je bolj podoben, tebi ali atiju? Po moje je ful cotkan, pa še bolj bo.

Jaz sem glih kar iz pregleda. CTG še nič ne kaže, težki smo že čez 3 kg, pa ful lepo slikico obrazeka sem dobila. Plodovnice dovolj, tko da očitno še ne gremo rodit, čeprav komaj čakam.
Naslednji pregled imam 16.11.

Ječi-čestitke za fantka!!!!
 

A na CTG se vidi kolk je dete veliko in težko? To si imela verjetn še UZ, ne?

(odgovor članu D0aisy)
Neposredna povezava do sporočila: 4776
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 12:20:10   
zori82
Pozdravljene drage moje user posted image mamice in user posted image

najprej hvala za čestitke
v soboto sva prišli domov. Obe se počutiva ok, Nija je pridna, papca in pančka

za nazaj vas ne bom brala ker je preveč vsega
sem pa zasledila da je kar nekaj novih mamic in user posted image , tako da vsem skupaj iskrene čestitke za user posted image in user posted image .

vse ostale ki pa še čakate pa želim hiter in čim manj bolečin


porodno zgodbo vam pa napišem naslednič ko bo malo več časa user posted image

papa


(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 4777
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 12:20:10   
aleksa83
Pozdravljene,
user posted image tak, pa pišem še enkrat, ker mi je vse dol zbrisalo, pa tako zelo sem se razpisalauser posted image , zdaj pa mi več ni,...

Na ctg-ju je bilo vse vredu, naslednji ctg 16.11

Kaj še je bila katera druga danes v Mb na ctgju
' mogoče smo skup sedele, pa saj se ne poznamo,...

Čestitke vsem user posted image , vsem mamicam , očkom ,...

pri nas pa še je vse mirno,...

Moram it kuhat,...

se še potem oglasim,...


_____________________________

Ljubezen se rodi iz veselja, s katerim gledata drug drugega, hrani se s potrebo, da spet vidita drug drugega, in se zaokrožita, ko se ne moreta več ločiti! (Jose Marti)

Aleksa

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 4778
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 12:22:41   
D0aisy
Tako je škorpijonček, še UZ sem imela-verjetno zaden pri svoji G.

Lepo se imejte pupe!

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 4779
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 12:33:22   
MalaNeli
Moja porodna zgodba.
:)
vse se je začelo v sredo 20.10. :) na ta moj željeni datum. Gibov nisem čutila že celo noč. In kar  ni mi dalo miru. Ves čas pa sem imela krče. Kot včasih pri menstruaciji. Tako sem zjutraj vstala in poklicala h ginekologu, pa mi je sestra rekla, da naj grem kar v porodnišnico.
Z dragim sva šla uredit še zavarovanje za moj avto, pa še tehničnega sva želela, ampak jaz sem rekla, da bova to, na poti nazaj domov.
V porodnišnici so me najprej sprejeli na CTG. Jaz ga nisem videla, ker je bil obrnjen stran od mene in ko sem bila v sobi sama, je prišel drgai zraven in mi govori o eni krivulji, da skače, pa rečem jaz ja to je srček, ka pa druga, je reku ja druga je pa ravna. Ah seveda! Bili stra obratno in una ni skakala, ampak je risala velike gore, tista bolj ravna, pa je bila srček. Jaz sem si oddahnila, da je z najinim dojenčkom vse vredu, čeprav jaz ne čutidm gibov. Potem pa pride babica pa reče: "vi maste pa popadke, bote tako tu ostali." To še nič ni pomenilo. Tako sem šla še na pregled h ginekologinji, ki mi je obrisala plodovne ovoje v materničnem vratu. Odprta sem bila samo 1cm a me je zadržala na oddelku.
Bil je točno 38.teden moje nosečnosti.
In potem je CTG cel dan risal lepe hrib in doline. Drugih posebnosti ni bilo.
Ponoči na stranišču sem imela rdeč izcedek. Ampak so mi zjutraj razložili, da je to zaradi tistega ginekologinega brisa. Jaz sem krče še vedno isto čutila, a gibov otroka ne. Na pregledu sem bila še vedno odprta 1cm, bil ja pe maternični vrat skrajšan in zmehčan. Ampak na CTGju ta dan ni bilo ničesar. Bila sem že čisto na koncu in ta četrtek popoldne sem želela domov. Moj je bil doma cel teden, jaz pa v bolnici brez dogajanja. Sem se že šla skoraj dogovarjat da grem domov, pa sem se potem le odločila, da počakam petek in jutranjo vizito, potem pa grem domov. :D
No pa je bila bolj svetla noč. Od 2h naprej sem hodila po hodniku. (vmes sem šle pe za pol ure ležat) Pregledala sem vse barve ki so jih napacali tam rjava,roza,neka oranzno-roza, rumemena,zelena, modra,vijola, pa milijon roza vrat pa sred oranzno-roza stene so okrog vrat popravljali rumeno. :D ja vse to sem pogruntala.
In zjutraj začnem gledat na uro. Popadke sem imela med 6-10min. Praktikant ki je prišel merit pritisk, me je kar malo po strani pogledal, ko sem mu rekla da grem domov :). Jaz nisem več verjela da so to popadki. On pa se je že zanimal, če je lahko zraven pri porodu :), seveda, če pa si vmes premislim bo pa že izvedel. Ampak je bil zabavan fant, 1 leto mlajši od mene. Potem pridejo sestre postiljat posteljo - pa vidijo v kakšnem stanju se in mi predlagajo, naj ničesar več ne jem, če se slučajno kaj odvije. Pa pride nekaj čez 8 še SKUPNA vizita, to pomeni 10 ginekologov :D in tista ki me je prejšni dan pregledala reče: "Ta je pa za v porodno". Pa takrat ni naredila nobenega pregleda več :). Pa dobro, sem mislila. Spakiala svoje stvari v torbo, vzela telefon in plašč ter šla nadstropje višje v porodni blok.
Sem mislila da grem na CTG. In tako tudi rečem babici, ker pa je bil CTG poln se obrnem in želim nazaj v sobo. Pa pridem do vrat in me sreča ginekologinja, ki ji ni jasno kam grem. Ko pa ji povem, pa me ona odpelje, ampak ne na CTG ampak v PORODNO user posted image . No saj, pač nisem prav razumela. :D
Tam me teta priklopi na kapalno, pa še svečko sm dobla in sm čakala. Da prime svečka in vse skupaj. Praktikant pa je prišel gledat en porod in vmes še malo mene. :) Pa se mi je zdelo da imam manj popadkov ko zjutraj :). Vroče mi je bilo ker je ob 9 že na polno kolikor je še imelo moči sijalo sonce. Mislim da so mi kapalno dali 8:40. Potem pa sem jim 3x ušla iz kapalne, da sem lahko hodila na wc. Iz večjih razlogov :), ker je bilo tam hladno, ker je pasalo na wcju predihavat popadke in ker me je malo še tiščalo. Ta 3jič sem šla še vmes v kopalnico - kjer je bilo še bolj hladno in fino. Vzela vložke in šla nazaj ter ostala prikloplena na kapalni. Ah ja pozabila. Ko so mi dali kapalno so mi tudi predrli mehur. In ob 10 ko sm prišla 3jič iz stranišča sem poklicala dragega.
Prispel je okoli 11 ure. Takrat so bili moji popadki že kar močni. Sedela sem na žogi, predihavala popadke in vmes počivala. Potem sem popadke preživljala dvignjena iz žoge, z rokami na ramenih mojega dragega in glavo na stran da sem počivala. Na koncu mi je najbol pasalo da sem bila na kolenih na postelji, se z roko držala za naslonjalo postelje, ki sem ga imela dvignjenega po želji. 3x sem se samo obrnila, da me je babica pregledala. Potem pa ne vem več ure :) samo še, da je prišla še druga babica in da smo začeli zares. Nevem koliko potiskov je bilo, vem samo, da je bila glavica že malo zunaj, da sem jo božala - NI MI BILO JASNO OD KJE TOLIKO LASI :), vprašala sem če je lahko kaj narobe, potem pa smo čakali popadek :). Moj srček je pomagal pristiskati  na moj trebuh, ena babica je bila pri moji levi nogi, druga pa je lovila najinega dojenčka. In ko je KONČNO prišel popadek, je prišla tudi najina PUNČKA. user posted image Jaz sem se samo nasmejala in rekla dragemu: "Punčko maš." Pa sem že imela toplo štruco na svojem trebuhu. Majhno, jokavo in prečudovito!!!
Nisem se pretrgala. Nisem bila šivana. Ni bilo ničesar. :) Ko sem čez 3h prišla v sobo. Sem vstala in šla v prejšno sobo pozdravit punce in po svoje stvari.
POTEM PA SVA Z NELI IMELI NAJBOLJŠI CIMRI V SOBI TAKO DA SO 4JE DNEVI V PORODNIŠNICI BILI NAJBOLJ ČUDOVITI IN POLNI SMEHA, VESELJA IN TUDI MALO JOKA.

(odgovor članu D0aisy)
Neposredna povezava do sporočila: 4780
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 12:35:06   
Valentina85
Živjo!

Čestitke JEČI user posted image user posted image user posted image

Danes sem si privoščila spanec do 10h, na wc pa sem šla presenetljivo samo 1x. Včeraj so mi potem po vseh pripetljajih zrihtali avto. Popoldne pa sva z mojim montirala karnise in zavese mi je gor postavljal. Na koncu sva bila že oba vsega sita in je v dnevni samo namontiral karniso, pa mi je mama prišla obesit zavese. Sem probala sama pa se morm ful stezat gor, me je začelo nekaj špikat in sem potem prepustila mami. Danes si proviščim frizerja, zvečer pa dobim sošolke s podiplomca na obisk. Jutri pa posteljico iz Poljčan, potem pa bi kar šla .... sej veste kam... v Rim seveda user posted image

Punce, dejte mi mal razložit kako poteka ctg, jaz imam jutri prvega.

Lep dan



(odgovor članu D0aisy)
Neposredna povezava do sporočila: 4781
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 12:37:11   
kapesanta
Pa kaj zdaj čarajo tu na RR - jst mam čedalje več stvari napisanih z belo barvo - pol pa označujem vse da vidim kaj spodi piše (mislim da so vse povezave pisane z belo) - a pri vas tudi?

Aja - dobro jutro vsem skupaj - sem napisala že s telefona 2x post, pa je vsakič javil napako - pol pa zajtrk, pa sprehod, no zdej sem pa za računalnikom, kjer lahko vse skupi copy-paste uredim, tko da bom probala še enkrat vse napisat...

VOZIČEK: ga še nimamo - baje so jim vse tekstilne dele poslali prevelike, ker se je izdelovalcu podrl program - v četrtek naj bi že prispeli novi in naj bi bil voziček pripravljen. Še dobr da pridno čaka v trebuhu user posted image .

GIBI: tud jaz manjkrat čutim - večinoma ko sedim ali ležim čutim, če sem na terenu pa ne čutim nič.

Simonmojca - kolk DVD ti pol pošljem za 2 in 3 sezono Prava kri (4 še ni, ne?) - pa na ZS mi daj prosim naslov kam poslat. Pošlji pa prejemnik plača poštnino, prosim.

no če se še kaj spomnem pa napišem kasneje

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu D0aisy)
Neposredna povezava do sporočila: 4782
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 12:42:02   
kapesanta
MALANELI - super zgodbica, pa še nč šivana, fino user posted image user posted image user posted image

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 4783
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 13:09:53   
nov2010
Hej!

No kako smo? Pri nas se še kar nič ne dogaja. Je pa tale vreme čist vpliv na mene naredil, saj se mi res čisto nič ne da. Edino kar je sem dala en stroj cunj prat. Ker sedaj res skoz gledam da je koš za umazano perilo skoraj prazno. Saj bi moj znal to naredit ampak gotovo bi mu to kapnilo potlej zadnji dan ko bi jaz že domov pršla.

Vidim pa da je danes bolj mirno. Zaenkrat očitno ni še nobena na poti v Rim.

Valentina - tudi jaz imam jutri prvi CTG in me prav zanima kaj bo pokazal. seveda pa imam prej še pri G pregled in bomo videli če bo kaj odkrila da se dogaja.

Ja ta dva dni pa RR res ornk nagaja, zgleda je slabo vreme in vse nosečke in mamice gor visijo.

No grem sedaj počasi še kosilo prpravt, da bomo mal pojedl. čeprav sploh nimam še ideja kaj naj bito bilo.

Srečno vsem tistim ki se boste namenile v Rim!

< Sporočilo je popravil nov2010 -- 9.11.2010 13:11:05 >

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 4784
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 13:15:33   
philadelphia
Zori dobrodošla doma!! user posted image

MalaNeli lepa porodna zgodba. user posted image    Jaz bi tud kej takegauser posted image

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 4785
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 13:39:40   
tejci1981
Dan!

Nekaj jezi ta RR,..., napišem, pol me pa ven vrže,....no pa gremo še enkrat

ČESTITKE VSEM NOVOPEČENIM MAMICAM!!!!!!!!!!!!!

Midva z sončkom sva imela včeraj kontrolo v neonatalni ambulanti, zaradi kontrole teže, pa je vse vredu - HB.
Na glavici od zadaj ima kefalhematom, ki pa naj bi čez nekaj časa izginil (taka mehka buška, ki mu je ostala od poroda).

Mene vsi, ki me srečajo v trgovini ali na ulici čudno gledajo, češ pred enim tednom si rodila kaj te delaš pokonci in zunaj , ........ če pa mi nič ne manjka - nič me ne boli, nisem utrujena, da bi mogla skozi doma biti in ležati.......

IZVIRNO SPOROČILO: lottyka

 Drugače pa se polno dojimo, mleka imam dovolj še za 3 zraven, tako da mi delajo prsi kar problem, ker so prepolne in bolijo. Tako da si jih moram občasno kar malo izčrpati.




Mi posodiš malo??????
Mene vsi tako zgroženo pogledajo, ko povem, da sma z malim na flaški, ker sem čisto suha in brez mleka - varianta slaba mama .
Črpam si najmanj 8x na dan, tudi ponoči, pa je mojega mleka za cca 10-15ml max.

za vse prestrašene. Mislite na svoje bebice, ki jih dobite, ko bo vse končano, pa bo šlo lažje!!!

MalaNeli - lepa zgodbica!

Grem počasi kosilo pripravljati!

Lep dan in srečno pot v Rim, če gre katera!

(odgovor članu Eruvande)
Neposredna povezava do sporočila: 4786
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 14:04:36   
philadelphia
tejči1981 kok mi grejo na živce ljudje, ki so pametni in ti dajo slab občutek, če ne dojiš. Ne poslušaj jih!

Sej bi rade vse dojile, ampak če ne gre, pač ne gre. Trenutno berem knjigo Dojenje in materinstvo iz srca, ki jo je pred časom predlagala ena tukaj in moram povedat, da te kr malo pomiri. Piše tudi o problemu nedojenja in izkušnjah mamic. Verjemi, da nisi edina s tem problemom in naj te opazke ljudi ne prizadenejo preveč user posted image . Itak pa otrok potrebuje še kaj več kot pa samo joško in dojenje. To pa mu seveda lahko daš!

Uživaj s svojim sončkom in bodi gluha in slepa za ostale opazke user posted image !

(odgovor članu tejci1981)
Neposredna povezava do sporočila: 4787
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 14:12:50   
kapesanta
IZVIRNO SPOROČILO: tejci1981
Mene vsi, ki me srečajo v trgovini ali na ulici čudno gledajo, češ pred enim tednom si rodila kaj te delaš pokonci in zunaj , ........ če pa mi nič ne manjka - nič me ne boli, nisem utrujena, da bi mogla skozi doma biti in ležati.......

Mi posodiš malo??????
Mene vsi tako zgroženo pogledajo, ko povem, da sma z malim na flaški, ker sem čisto suha in brez mleka - varianta slaba mama .
Črpam si najmanj 8x na dan, tudi ponoči, pa je mojega mleka za cca 10-15ml max.


če je lep dan, pa glede na to da je še vedno kar toplo, kar šibita okrog - svež zrak ni še nobenem škodu.

MLEKO: pozanimaj se za eno pršilo - baje da za mleko kar pomaga, drugače pa user posted image in želje da vseeno še priteče v večjih količinah - no pa tud če ne bo, ne bo edino dete, ki je ob flaški gor zraslo.

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu tejci1981)
Neposredna povezava do sporočila: 4788
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 14:27:18   
severnica77
Joj, tudi mene ven meče. Ponoriš! No, pa gremo še enkrat.

Pri meni se še nič kaj konkretnega ne dogaja. Naslednji CTG imam na rok, to je v ponedeljek, 15.11., če se prej kaj ne zgodi user posted image .

Sem pa že kar nestrpna, nestrpen je moj in še vsi ostali okolimene. Res sem mislila, da bom tega drugega user posted image  rodila prej, ko pa vsi pravijo, da se ta drugi rodijo načeloma prej ... Zdaj pa sem praktično na koncu user posted image . No, saj v vsakem primeru bo kmalu. Me prav zanima koliko čez rok te v MB pustijo.

Štetje gibov - Jaz gibe čutim še vedno ful, vmes so pa tudi takšni, ki jih ne začutim, se pa čutijo, če imam roko na trebuhu. Štejem pa jih kot neke serije. Če fejst miga sem in tja, gor in dol je to en gib. Potem mora biti vsaj minutko ali dve čisto mir in ko spet začne je to spet drugi gib. Torej štejem serije gibov. Tako so mi vsaj naročili. Jih pa ziher naštejem do kakšne 10. ure ali 11. ure, odvisno tudi od tega kdaj se zjutraj zbudim.

Mala neli - super porodna zgodba.

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 4789
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 14:27:45   
majabar
pajac, se strinjam. Malo mi je skoda, da ima v uradnih papirjih napacne podatke, a ni pomembno, samo, da je zdrav!
Majchi, ja, 9cm v 1 mesecu je tudi veliko, pa se isti komentar babice, kot pri nas. Samo, da sta oba OK.
DOasy, vsi tu pravijo, da je meni podoben, moji doma, pa da je tudi dragemu, useska ima zagotovo po njem. Sicer ima zelo temne ucke, kot dragi, kozo pa svetlo, laske rjave, temnejse kot sva jih imela ob rojstvu z bratom. Sicer vem, da je vsaki mami njen otrok najlepsi, tako je tudi nama najin. Je pa kar neverjetno, kako ga vsi hvalijo, da je pravi lepotec, ima ze celo vrsto obozevalk. Vceraj v trgovini je prisli kaksnih 10 prodajalk in so ga obcudovale, je kar delo zastalouser posted image .

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 4790
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 15:25:57   
kapesanta
punce ali katera ve:
ali je mačja bolezen mikrosporija ali toksoplazmoza in kako je z nevarnostjo proti koncu nosečnosti

v vrtcu pri Roku imajo namreč en primer mačje bolezni (razjeda na čelu) ki pa je od danes zdravljena, otrok lahko hodi v vrtec, samo da ima rano pokrito. Sta me vzgojiteljici danes opozorili zaradi nosečnosti in ker se Rok z njim najraje igra. Sem že klicala na ginekologijo, pa moram kasneje klicati nazaj, dobro bi bilo da bi vedela diagnozo (in kje naj jo dobim, ker ne povejo kdo, pa tudi v vrtcu jih ni več). Zdaj pa ne vem kaj naj - Rok je šel k babici, dokler tega ne zvem.

komentar: zdej maš pa priložnost da greš prej rodit user posted image

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 4791
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 15:30:28   
philadelphia
Kot jaz vem je to mikrosporija. To je nek krogec s krastico in je zelo nalezljivo. Kako pa vpliva na nosečnice pa ne vem.  

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 4792
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 15:39:54   
severnica77
Tudi jaz mislim, da je to mikrosporija. Kolikor vem ni nevarna za nosečnost (ne pa me držat za besedo). To je kožno obolenje in ne sistemsko, kar pomeni, da ne pride do okužb notranjih organov. Kar pa je drugače pri toksoplazmozi. Oboje pa je "mačja" bolezen.

Se je enkrat za to zanimala moja sestra in vprašala G, ki ji je rekel, da na nosečnost ne vpliva, da pa je fajn pozdravti pred nosečnostjo oz. tudi med nosečnostjo, vendar takrat z dovoljenimi zdravili oz. kremami v nosečnosti.

Najbolje pa je, da res pridobiš uradno mnenje.

< Sporočilo je popravil severnica77 -- 9.11.2010 15:45:02 >

(odgovor članu philadelphia)
Neposredna povezava do sporočila: 4793
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 15:42:21   
philadelphia
Pa sej, če Rok nima tega fleka oz razjede, potem itak ni problema (sam ne me za besedo držat). Če pa ima, naj mu pa tvoj maže to in zalima z gazo in to je to. Nobene nevarnosti.

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 4794
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 16:03:51   
simonmojca
Ravnokar prejela sms.
 
Haj. Bucika13 RR tu.
Ze od 8h zjutraj me muči moja štručka, ki pa kar noče na svet.
Cakamo na odločitev o CR.
Srečno vsem vam, ki ste še za mano.
 
user posted image
 
 
Upam, da čim prej stisne k sebi svojo štručko in dobimo veselo novičko

(odgovor članu philadelphia)
Neposredna povezava do sporočila: 4795
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 16:17:44   
philadelphia
Držim pesti za buciko13 user posted image user posted image . Naj gre vse po sreči!!!

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 4796
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 16:19:58   
miya84
No tako,jaz sem lih iz CTG-ja,vse ok,potem me je še vaginalno pregledala,maternično ustje je zmehčano,odprta nisem pa še nič.
Tisto ki mi je zadnjič odtekalo,ko nisem vedla al je urin al celo plodovna voda,je naredila test,in rekla da plodovnica ni,tako da je najbrž nekontrolirano urin stekel ven. Sam da je vse ok user posted image .

Naslednji pregled in CTG imam v torek 16.11.

Sem pa danes pri G srečala še eno nosečko,ki ima rok takoj dan za mano,18.11 in nism mogla vrjet kok ma malga bušija,pol majšga kt jst heh,k da nebi bla noseča,res se ji bl tko vidi k bi bla samo malo zrejena v trebuh,res zanimivo,jst pa zgledam k bi 2 mela notuser posted image .

< Sporočilo je popravil miya84 -- 9.11.2010 16:20:35 >

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 4797
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 16:32:22   
Majchi
Bucika 13, srečno!user posted image user posted image  Upam, da te tvoja štručka ne bo več predolg matrala. Drži se!

Jaz sem bla pa spet na piciuser posted image . Ah, sej se bom pol mogla brzdat, sploh če bom dojila.

Tejči, glede dojenja se res ne sekiraj. Ti je library lepo povedala. Jaz sem v prvo lahko, krasno nama je šlo, ampak to še ne pomeni, da bo šlo tud v drugo na easy. So pa to moje pobožne želje. Nikoli ne veš, kako reagira telo.

Kapesanta, upam da vi ne staknete česa. Tud če ni škodljivo, ni glih fajn feeling tole.

(odgovor članu miya84)
Neposredna povezava do sporočila: 4798
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 17:02:57   
Nenya
bucika13 drži se, upam da je že konec

_____________________________

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 4799
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.11.2010 17:07:36   
Renesme**
midva sva doma....čisto na hitro

hvala vsem za čestitke....mali je pridkan, čeprav že ve, da je ponoči v moji postelji najlepšeuser posted image ...

glavno kar vam moram povedati
1. porod je bil čisto z mojimi popadki, 2. porod čisto z umetnimi popadki in je enako, boli enako!!!
 
Bila sva dan dlje v P zaradi mojega povišanega pritiska pa še tablete za domov sem dobila, mi je pa danes že padel in upam, da tako ostane...
 
V porodno sem prišla ob 18h z nerednimi in šibkimi popadki po klistirju...pregled-odprta 3cm...pa je bil mali še previsoko in so se bali predreti mehur, da ne bi izpadla popkovina, so se odločili za najnižjo dozo umetnih, dobila ob 18:30h, da se mali spusti...čez 1 uro odprta 4cm, predrli mehur....popadki še zmeraj ok, dobila masko (imajo nove in je zakonuser posted image - jaz bi jo še za domov....)no ob 20:20 so se začeli popadki na 3min- še zmeraj z najnižjo dozo umetnih popadkov- CTG je zdaj celo nekaj zabeležil vsake toliko časa- pohvala kolegici, ki me je 3 ure držala za trebuh in namesto CTGja beležila popadke....vglavnem ob 21h pride druga smena, me babica pogleda odprta 9cm, gremo rodit...ob 21:08 je bil pa rojen....baje se ekspresno hitro odpiram....jah je moglo biti hitro, da je šla kolegica lahko domov k svojim malčkom....imam eni tini mini šivček, ki ga praktično ne čutim....


Bolj na dolgo in široko pa drugič 

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 4800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  190 191 [192] 193 194   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  190 191 [192] 193 194   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?