|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010
23.11.2010 14:54:37   
Natalija28
IZVIRNO SPOROČILO: benika

OK, OK, če je tako, potem je vse vredu. Vas je pač veliko v žlahti. In zaradi tega se ni potrebno nič razburjat. Vsakemu svoje, a ni tako. O samem obredu krsta ti pa jaz nisem nič pametovala in upam, da stavek ni letel name

Ni letel nate ne.user posted image

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2526
23.11.2010 15:02:09   
tinkatonka

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

evo zdej sm še v zakonik cerkvenega prava pogledala in prau 873 člen: Boter ali botra naj bo samo eden ali ena, lahko pa sta eden in ena.

tko, da dve botrici ne morta bit...

mislim nočem iskat krega, samo to gre pa na nek način za spolno diskriminacijo!!!

in zakaj ne kje dovolijo dve botri. kot v benikinem primeru, drugje pa ne? Ao tem tud kaj debatirate na faksu? me zanima zakaj toliko razlik med župnijami.

lp tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 23.11.2010 15:06:50 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 2527
23.11.2010 15:06:08   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

tko, da dve botrici ne morta bit...

mislim nočem iskat krega, samo to gre pa na nek način za spolno diskriminacijo!!!

Jaz pa mislim, da v bistvu tule ne gre za diskriminacijo ampak za zakoreninjeno načelo cerkve, da morata otroka vzgajati moški in ženska. In ravno zaradi tega težijo k temu, saj naj bi botra prevzela funkcijo staršev, če se njima kaj zgodi.

Mah, meni je to kompliciranje Cerkve neumno. Ne gredo v korak s časom, so ozkogledi in nefleksibilni. In če se spuščamo v detajle...otroka ne krstijo, če starša nista poročena, ker otrok ne bo vzgojen v smislu krščanstva, medtem pa nekateri duhovniki pa lahko posiljujejo otroke. Kje je logika? Ni je, žaluser posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2528
23.11.2010 15:06:48   
mala
Kavica potem jutri ob 10:30 - kolosej, super-prideva prej pa skočva še v H&M če je že kaj znižanjuser posted image

Krst - midva jih dava krstit, ker v to dejansko verujeva...sama nisem bila vzgojena v veri in sem se za zakramente odločila sama okoli 20leta..moj pa je bil že tako vzgojen.

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2529
23.11.2010 15:12:14   
katrinka
hmmmm...a vam povem se en primer kako je vse odvisen od zupnika:
moj brat in svakinja sta porocena - tudi cerkveno, pred poroko sta imela oba le krst, z zupnikom sta se zmenila da bosta zakramenta delala po poroki - ne vem zakaj....tako da jih je cerkveno porocil, kmalu po poroki pa je zal zupnik umru....

midva sva koncno nasla botrico za naso najmlajso - samo se povedat ji morava...hehe
pa denar zbrat da vse skupi finacirava - vse bi slo ce me ne bi tako pasje drago prisla gostilnauser posted image

midva nisva cerkveno porocena pa ce bodo kompliciral bomo ze zupnika nasli ki bo opravil krst - sicr pa ne bi smel biti to pogoj ker ne bi smeli otroku odreci krst - moje mnenje - cist laicno

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 2530
23.11.2010 15:13:55   
tinkatonka
Jaz pa mislim, da v bistvu tule ne gre za diskriminacijo ampak za zakoreninjeno načelo cerkve, da morata otroka vzgajati moški in ženska. In ravno zaradi tega težijo k temu, saj naj bi botra prevzela funkcijo staršev, če se njima kaj zgodi.

aha ok...no s tega pogleda pa nekako razumem. Se vidi, da nisem bila vzgojena v veri. Sem pa kot otrok šla tudi kdaj na srkivaj k verouku user posted image me je ful zanimal kaj tam počne večina mojih sošolcev in sošolk user posted image

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 23.11.2010 15:16:24 >

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2531
23.11.2010 15:15:13   
benika
Pri nama vem, da bo župnik kompliciral in Manje ne bo želel krstit. Zato jo bova odnesla v vojašnico k vojaškemu župniku ali pa v Kropo, kjer imamo osebna poznanstva z župnikom. Sramotno je, da se mora v teh časih krst delati skorajda na skrivaj, tako kot se je včasih. Me prav zanima, kako bi cerkveni dostojanstveniki upravičili krste včasih, ko je otroka h krstu prinesla babica, brez vednosti staršev, pa nihče ni kompliciral.user posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2532
23.11.2010 15:31:52   
Natalija28

Pri nama vem, da bo župnik kompliciral in Manje ne bo želel krstit. Zato jo bova odnesla v vojašnico k vojaškemu župniku ali pa v Kropo, kjer imamo osebna poznanstva z župnikom. Sramotno je, da se mora v teh časih krst delati skorajda na skrivaj, tako kot se je včasih. Me prav zanima, kako bi cerkveni dostojanstveniki upravičili krste včasih, ko je otroka h krstu prinesla babica, brez vednosti staršev, pa nihče ni kompliciral.user posted image

Tudi meni ni všeč, da tako komplicirajo-nekateri župniki. Te pa ni bistvo krsta otrok, da ga s tem zakramentom odrešimo izvirnega greha in da je botrova in starševska naloga da ga vzgaja v cerkvenem duhu ter, da v primeru, da se staršema kaj zgodi le-ta skrbi za svojega krščenca? Baje naš župnik nič ne komplicira. Vsaj nekaj.user posted image  

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2533
23.11.2010 15:48:45   
Izabelina
ja nažalost je tko, da velik župnikov stvari dela posvoje in se ne držijo tistga kar piše v zakoniku in v nauku... ker po zakonu cerkve ne bi mogle bit dve botrici pa po zakonu še marskej ne bi smel bit al pa bi moral bit pa ni...

pa ne sam cerkveni zakoni, tut državni (pedofilija) - js mam občutek, da se velik župnikov počut večvredne, da misljo, da so nad takšnimi in drugačnimi zakoni, ker so pač posvečeni...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 2534
23.11.2010 16:42:24   
Jazzy1
IZVIRNO SPOROČILO: NiNiBo

Jaz sem tudi za kofi jutri, a se dobimo kot je standard KOLOSEJ OB 10.30? Ali kaksna druga lokacija?

Mogoče pridem tudi jaz, sicer mava ob 12:30 UZ kolkov, ampak mogoče mi rata vseeno do takrat pršibat.
A bo katera v mestu v četrtek?

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 2535
23.11.2010 16:44:26   
Jazzy1
IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28

telovadba: no, jaz sem trenutno na dieti, kot razgibavanje pa se ukvarjam z zumbo - mi je ful svetovna. Sploh samba, ki je še ne obvladam in se nasmejim še zraven.user posted image

Vidš, meni je pa vsaj ene pet strokovnjakov odsvetovalo intenzivno vadbo (aerobila, tek) do vsaj 5 mesec po porodu (tud jaz sem bila namreč za zumbo prijavljena za decembra), pa so me pol z argumenti prepričali, da še malo počakam. Tako da žal ostajam zaenkrat pri (statičnem) pilatesu in hoji. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2536
23.11.2010 16:46:13   
Jazzy1
IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1

Jaz sem tudi za kofi jutri, a se dobimo kot je standard KOLOSEJ OB 10.30? Ali kaksna druga lokacija?

Mogoče pridem tudi jaz, sicer mava ob 12:30 UZ kolkov, ampak mogoče mi rata vseeno do takrat pršibat.

Aja, a bi slučajno lahko lokacijo na citypark spremenili????? Saj samo tokrat...user posted image user posted image

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 2537
23.11.2010 17:02:21   
khurde
IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28

No, evo - ni je teme, ki bi se jo dalo lepo normalno speljat brez nekih butastih komentarjev in prepirov!!!

natalija, oprosti, ampak "prepir" si ti začela. izabelina je na čist lep, kulturen in nikogar obsojajoč način na glas razmišljala in vprašala, ti si pa v zrak skočila kot da bila na trampolinu. in če ne znaš normalno sprejeti tudi drugačno razmišljanje in mnenje, ne postavljaj vprašanj iz teme, ki je na celem rr že v splošnem znana kot provokativna. ne vem, a se počutiš totalno ogrožena, ko katera poda drugo mnenje, pa čeprav ne leti direktno nate a pač ne sprejemaš drugačnega mišljenja. in meni je point foruma oz. vsakršnih dialogov ravno v tem, da nekomu poskušam razložiti svoje stališče in da mi nekdo skuša približati svoje, drugače je vseeno, če se s steno pogovarjam.

jaz nisem krščena, moji otroci tudi ne. če se bodo kasneje odločili, pa tudi prav.

srečanje... mali prehlajen, jaz tudi, drugače bi prišla. ta večja pa zdele non stop lula in vpije "bode!" zraven, tko da greva k zdravniku pogledat... sumim na kakšno vnetje user posted image  je pa problem šele popoldne nastal, v vrtcu niso nič omenile, da bi imela kakšne težave.

benika, hvala za obnovo user posted image user posted image user posted image

If you're too open-minded, your brain will fall out.

Neposredna povezava do sporočila: 2538
23.11.2010 17:20:39   
benika

Aja, a bi slučajno lahko lokacijo na citypark spremenili????? Saj samo tokrat...user posted image user posted image

Zaradi mene tudi lahko, samo ne vem, kje bi bil kak primeren kafič. Ve kr predlagajte, meni je vseen kam pridem, samo da je na mizi kavaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauser posted image

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 2539
23.11.2010 17:26:43   
Jazzy1

Zaradi mene tudi lahko, samo ne vem, kje bi bil kak primeren kafič. Ve kr predlagajte, meni je vseen kam pridem, samo da je na mizi kavaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauser posted image

Spodaj je npr. Rustika, ob stranskih mizah se mi zdi da je dovolj prostora. Zgoraj je en coffeeshop, sam tam ga je že manj. Sej vem, morda res ni tolk dobrega placa kot v Koloseju. user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2540
23.11.2010 17:41:35   
Sabine

IZVIRNO SPOROČILO: tannya

Ninibo: jaz grem tudi na NBO, sem tudi sicer vključena v en projekt ZF. Morava kakšno rečt na to temouser posted image .

Jaz tudi user posted image . Naslednji teden grem.

tudi jaz user posted image

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 2541
23.11.2010 17:47:02   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: Sabine

Ninibo: jaz grem tudi na NBO, sem tudi sicer vključena v en projekt ZF. Morava kakšno rečt na to temouser posted image .

kam ste vključene?

(odgovor članu Sabine)
Neposredna povezava do sporočila: 2542
23.11.2010 17:50:59   
tinkatonka

kam ste vključene?

ja to tud mene zanima user posted image

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2543
23.11.2010 17:52:35   
tejči28
Tak,pa sem prehlajena še jaz.user posted image  Zdaj pa lahko samo čakam,kdaj bom prehlad prenesla na mala dva.No, upam, da ne. Se je pa dominiku naredila skula in zdaj ne pusti,da mu mažem z propolisom,ker je grenki.Še lahko s čim drugim to pozdravim al samo čakam,da se samo zaceli?

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu Sabine)
Neposredna povezava do sporočila: 2544
23.11.2010 17:53:35   
Sabine
Zdravstvena fakulteta - Babiška šola je imela nek projekt Zdrave ženske - zdrave družine prihodnosti.
kopiram:
"20 nosečnicam z normalno potekajočo nosečnostjo, ki se soočajo s posebnimi izzivi, bomo nudili celostno babiško skrb (v tujini znano pod izrazom team midwifery). Organiziramo pripravo na starševstvo (predavanja 10 ur), individualne konzultacije in preglede v nosečnosti, po želji spremstvo in podporo pri porodu, poporodne individualne konzultacije in preglede na domu ter skupinska srečanja.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2545
23.11.2010 17:57:09   
benika
Kaj pa je to skula?

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 2546
23.11.2010 18:05:47   
Sabine
Mogoče je skula kakšen soor oz. afta?
Če je tako, mu kupi Apis Gola sprej s prečiščeni propolisom, ker ne peče. Ali pa naj si spira usta s žajbljem. Tako so nam rekli, ko je imel sin afte.

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 2547
23.11.2010 18:09:04   
tejči28
ja mi rečemo skula,tista razjeda,ki se naredi na notranji strani ličnice.Pa mu mažem z propolisom,pa ne pusti,ker je grenki.Spirat še ne zna,pa pljuni tudi ne dosti ven.Kar pogoltne. 2 leti je star.Bom probala z tem sprejem.Hvla za nasvet. 

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu Sabine)
Neposredna povezava do sporočila: 2548
23.11.2010 18:18:40   
Jazzy1

Zdravstvena fakulteta - Babiška šola je imela nek projekt Zdrave ženske - zdrave družine prihodnosti.
kopiram:
"20 nosečnicam z normalno potekajočo nosečnostjo, ki se soočajo s posebnimi izzivi, bomo nudili celostno babiško skrb (v tujini znano pod izrazom team midwifery). Organiziramo pripravo na starševstvo (predavanja 10 ur), individualne konzultacije in preglede v nosečnosti, po želji spremstvo in podporo pri porodu, poporodne individualne konzultacije in preglede na domu ter skupinska srečanja.

Ne, jaz ne grem na to.

(odgovor članu Sabine)
Neposredna povezava do sporočila: 2549
23.11.2010 18:30:10   
Sabine
Jazzy1, jaz zdaj tudi ne user posted image v to sem bila vključena med nosečnostjo. Zdaj grem pa na NBO, naslednji teden.

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 2550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kako vemo, da je otrok sit?
Prvi dnevi z novorojenčkom so polni čustev, neprespanih noči in vprašanj. Eno najbolj pogostih je: Ali je moj otrok dovo...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?