|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Delitev premoženja
4.8.2005 23:50:21   
Aba
Hojla!
Mene nekaj zanima, če se komu kaj sanja o tem. Ločujeva se zaradi njegove nezvestobe in nasilja. V času, ko sva bila poročena, sva sezidala hišo na moji zemlji, ki sem jo dobila z darilno pogodbo, in z denarjem od stanovanja, ki sem ga prav tako dobila z darilno pogodbo. On je v hišo vložil le 5 mio, kar je v primerjavi z mojim vložkom zelo malo. Sedaj od mene zahteva 30 mio. Nekaj sem se že posvetovala z odvetnikom, ampak on od te številke ne odstopa, v nasprotnem primeru je rekel, da me bo tožil. A se vam zdi to normalno?
Hvala za vaše mnenje!
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Delitev premoženja
4.8.2005 23:52:09   
Anonimen
Popolnoma normalno je, da te hoče tožiti in dobiti čim več. Pusti ga, naj te toži, kajti v vsakem primeru bo izgubil in moral potem kriti kar precejšnje sodne stroške. Najbrž bo zapravil ravno tistih 5 milijonov, kolikor mu pripada. :)-:)-:)-

(odgovor članu Aba)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Delitev premoženja
5.8.2005 5:43:17   
k1
za točne podatke se obrni na tale forum:

www.e-svetovanje.com/pravniki.net/

dobiš kar hitro odgovore, če so jim znani.

kolikor se meni zdi, se premoženje, skupaj ustvarjeno deli na pol pol. upam da imaš shranjene vse račune in ostalo, da boš lahko dokazovala svoj vložek. pa naj me kera popravi, če ni prav.

je pa res, da v takem primeru vsak oskubi drugega kolikor se le da. vso srečo.

lp:rozica:


(odgovor članu Aba)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Delitev premoženja
5.8.2005 6:42:06   
Anonimen
Saj ima najbrž spravljene darilne pogodbe namesto računov.

(odgovor članu Aba)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Delitev premoženja
5.8.2005 7:20:04   
tinaaja
Ce je bila darila pogodba narejena izkljucno nate, potem je to TVOJE in se na to ne gleda kot na nekaj, kar je pridobljeno v teku zakona in last obeh. Vse to lahko dokazujes z darilno pogodbo. On je upravicen do svojega vlozka, ki ga mora dokazat z racuni. to je teorija, ponavadi pa je zraven se malo drugih dejstev, zaradi kateih se lahko stvar zakomplicira.
Kot je bilo receno, naj te tozi.

(odgovor članu Aba)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Delitev premoženja
5.8.2005 7:58:34   
zoya_
Aba, ker imaš darilne pogodbe in s tem dokaze, da si to v zakon prinesla ti, ti ne more tega vzet. Tako da lahko te toži, samo nič ne bo dosegel. Ni zakon kar tako napisan, da je po ločitvi kar pol pol... Če si ga kdaj prijavila zaradi nasilja, potem bo tu še lažje za sodnika, če bo prišlo do sodišča.

(odgovor članu Aba)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Delitev premoženja
5.8.2005 8:24:49   
k1
ja ma saj to je normalno, kar je prinešeno v zakon, se ne deli. ostalo pa ni več tako enostavno..

(odgovor članu Aba)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Delitev premoženja
5.8.2005 8:39:15   
dolenjka
Se kar podpišem pod ostale, drugače pa ti iz izkušenj bližnjih povem, da bo potegni ta kratko! Svetujem ti res pasjo odvetnico Tjašo Andree Prosenc, ki je za take primerke kot je tvoj, najboljša med najboljšimi!

(odgovor članu Aba)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Delitev premoženja
5.8.2005 9:39:19   
Anonimen
On lahko zahteva od tebe toliko, kot je vložil v hišo, torej tistih 5 mio, pa še svoj vložek v obliki dela bi mogoče lahko dobil. Toda koliko vem, je dokazovanje na njegovi strani, če se odloči, da te bo tožil. Torej on mora imeti račune ali bančne izpizke ali kaj podobnega, s čimer dokaže svoj delež.
Nikakor pa ti ne more vzeti nečesa, kar si dobila ti z darilno pogodbo. To je samo in izključno tvoje. Kljub temu si dobi DOBREGA odvetnika, da ne bodo kaj čudnega ugotovili na sodišču (ker se tudi to občasno dogaja).

(odgovor članu Aba)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Delitev premoženja
5.8.2005 11:56:31   
Aba
Punce, hvala. Darilne pogodbe imam res vse spravljene, pa tudi računi za gradnjo hiše so napisani več ali manj name. Pa na koncu sem se tudi ojunačila in ga prijavila na policijo, tako da naju itak čaka vsaj ena obravnava. Samo, toliko sem že utrujena od teh njegovih groženj, da sploh ne vem več, kaj bi, samo rada bi, da bi bilo to čim prej mimo. Besna sem sama nase, ker sem toliko časa trpela in pustila, da je šlo vse tako daleč (otrok, hiša). Morala bi narediti konec, ko me je prvič udaril. No, pa kar je, je.

(odgovor članu Aba)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Delitev premoženja
5.8.2005 12:00:27   
dolenjka
Nikoli ni prepozno!! Misli nase in na svojega malega sončka in nikar ne obupaj! Bodi močna! Tu smo zate!
Naj vaju z otročičkom :angel: čuvajo!

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Aba)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Delitev premoženja
5.8.2005 12:04:49   
PREVARANA
Aba...čist premalo si opisala situacijo.
To kar si dobila z darilno pogodbo ostane tebi, kar pa sta skupaj zgradila in ustvarila pa gre pol pol....vedno.Cenilec oceni vrednost hiše in če je hiša visoko ocenjena (ne vem koliko je stara),se ti lahko zgodi, da boš morala izplačat še veliko več kot 30 milijonov. Vso to dokazovanje na sodišču pa je povezano z ogromnimi stroški in ne bo izgubil samo on, ampak tudi ti. Iz primera ene znanke ti lahko povem da je njen mož dokazal, da sicer ni toliko vložil kot ona, je pa vse sam pri hiši delal in se je tudi to upoštevalo.
Najboljša rešitev je vedno sporazumen dogovor kot pa tožba, ker pač odvetniki in sodišča stanejo čist preveč. In končno potem tudi tebi ostane več. Forum pa sigurno ni pravo mesto za reševanje takih težav, ker tu dobiš zgolj mnenja in predvidevanja.
Vso srečo ti želim.
lp

(odgovor članu Aba)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Delitev premoženja
5.8.2005 12:14:59   
MetkaM.
Prevarana ima prav. To dokazovanje na sodišču stane ful živcev in časa in denarja. Malo razmisli, če nočeš te zgodbe zaključit čimprej. Vprašanje je, če se ti gre za denar ali le za maščevanje. Posvetuj se s kakim odvetnikom.

(odgovor članu Aba)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Delitev premoženja
5.8.2005 12:17:58   
tinaaja
Prevarana, ze res po eni strani, po drugi pa lahko ona uveljavlja skrb za gospodinjstvo, druzino,...
Aba, vzami odvetnika, z mozem komuniciraj le preko odvetnika, ob vsaki groznji pa klici policijo, imej diktafin sabo, da ga posnames - sicer mislim, da to ni veljavno kot dokaz na sodiscu, ampak imas pa dokaz vseeno..
Cestitke, da si se odlocila in se postavila zase in otroka - in res NIKOLI ni prepozno.:bravo::bravo::bravo:
Drzim pesti :miska::miska: pa dobro uredi.

(odgovor članu Aba)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Delitev premoženja
5.8.2005 12:41:47   
nesrečna
aba lahko ti povem le, da si je moja sestra preko sodišča premoženje (sicer je šlo le za stanovanje) in je rekla NIKOLI VEČ SODIŠČA. To je bilo toliko enega pranja umazanega perila in laži. Ko pa je hotla priče, pa se noben od "prijateljev" ni postavil na njeno stran, češ da nočejo imeti posla s sodiščem. Cenilec ji je ocenil stanovanje veliko več kot je mislila in ko sta plačala stroške (stroški so se delili) sta oba ugotovila kolk sta bila butasta, da se nista mogla zmenit. Ta denar bi ostal otrokoma, ki sta še mladoletna. Iz napak se pač učimo.
Upam, da bo tebi bolj uspelo.:)

(odgovor članu Aba)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Delitev premoženja
5.8.2005 12:47:27   
Anonimen
Sicer verjetno samo blefira, saj kaj pa ima za izgubit? Proba lahko dobit čim več. Se pa ne deli nujno vse, kar je bilo v zakonu narejenega na pol. Kar si ti v zakon prinesla z darilno pogodbo ali tudi če si dobila, ko si bila že poročena, je samo tvoje. Drugo pa se deli, glede na delež koliko je kdo prispeval. Če bo on uveljavljal lastno delo pri hiši, lahko ti kot enakovreden delež uveljavljaš gospodinjstvo in svoje drugo delo. Ne morejo pa ti vzeti nečesa, kar si podedovala.
Če bi slučajno šlo vse na sodišče, pa res dobrega odvetnika in naj on rihta vse zadeve.

(odgovor članu Aba)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Delitev premoženja
5.8.2005 16:06:53   
Anonimen
;)res je kar si podedovala samo ti je le tvoje ostalo se deli na pol.moja starša se tožita že 12 let pa še ni nič rešeno.zame so te tožbe in sodišča prava bedarija.odvetniki le puntajo toži daj pritožbo pa se vprašate zakaj?ker oni na tem služijo.vsaka tožba in pritožba stane preko sto tisoč.vem so mi moji povedala,namesto,da bi se takole zmenili brez sodišč in vsega cirkusa samo tožijo na eno sodišče na drugo itd...pomisli v kaj se boš spustila.verjamem,da ti ni lahko mu tolko pustiti ali dati preko sodišča boš mu še več.če te kaj zanima mi piši privat ti povem bolj natančno kajti brala sem odločbe od moje mame,ki jih dobiva.12 let veš kolko je to se že vleče in nič rešeno.:zmeden2:

(odgovor članu Aba)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Delitev premoženja
5.8.2005 16:32:26   
nesrečna
Odvetniki so itak srečni, če se lahko pritožijo, dobijo več in več in več. Saj ni problem najti pasjega odvetnika, ampak ga je tud treba plačat in to prokleto plačat. Zdaj pa računaj še na to, da si bo tudi on vzel pasjega odvetnika. In pol?

(odgovor članu Aba)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Delitev premoženja
5.8.2005 20:30:13   
Aba
Jaz sem itak za to, da bi se zadeva rešila sporazumno, ne preko sodišča. Gre za to, da se mi ne zdi fer, da toliko zahteva od mene. Na hiši sva vedno delala skupaj, ko pa sva prišla domov, je bil on vedno utrujen, mene pa je čakalo kuhanje, pospravljanje, pranje... Zdaj se mi zdi pa grozno, da se bom morala odreči vsemu, za kar sem se trudila ves ta čas. In to me boli. Prav tako me boli, ker bi on rad zaslužil na žuljih mojih staršev in starih staršev. Zato se ne dam kar tako. Vem, da ga bom morala izplačati, samo ne tako vsoto. Punce, to so take travme, ko se ti zruši vse, za kar si živel, vam povem.
Hvala za vzpodbudne misli!

(odgovor članu Aba)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Delitev premoženja
5.8.2005 22:19:55   
Nataša R.
Če imaš spravljene vse pogodbe in račune za hišo potem nebi smelo biti težav z delitvijo. ker če ti dokažeš da si prispevala več kot on potem je to plus zate. Če pa tega nimaš se bo premoženje delilo na polovico ne glede na to koliko je kdo prispeval. A se z njim ne gre pogovoriti po normalni poti.

(odgovor članu Aba)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Delitev premoženja
5.8.2005 22:21:32   
Nataša R.
Kar pa se tiče groženj je prav da si ga prijavila. in je bolj da samo pokličeš policijo ali odvetnika če se ti prebliža.

(odgovor članu Aba)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Delitev premoženja
6.8.2005 18:21:57   
mila31
lahko ti svetujem le, da se poskušaj zmenit s tvojim, jaz se tožim že 3 leta in sem zapravila že celo premoženje za odvetnike in sodišča. Bila sem v podobni situaciji kot ti in tud nisem hotla popustit. če bi lahko čas zavrtela nazaj, bi raje poiskala drugo pot, samo sodišča ne. Sem živčna razvalina od vsega tega. SE mi zdi, da pri nama sploh več ni vprašanje kdo bo koliko dobil, temveč kdo bo zmagal.

(odgovor članu Aba)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Delitev premoženja
6.8.2005 19:20:22   
SanjaS
Prepis na otroka je velika neumnost, ker samo trenutno navidezno reši zadeve. Predstavljaj si, kaj bo, ko bo otrok zrasel... lahko se ti zgodi, da jo bo še iz hiše metal.:(

(odgovor članu Aba)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Delitev premoženja
6.8.2005 19:27:52   
Aba
Z njim se da pogovoriti po normalni poti samo, če bi pristala na vse njegove zahteve. Zdaj sem ga prepričala vsaj v to, da če mu odvetnik oz. notar dokaže, da sem mu dolžna manj, bi to sprejel. Zdaj se meniva, kdaj bova šla s papirji do notarja, pa da mu on to razloži. Saj ga ne morem premakniti niti toliko, da bi šel na CSD, da bi se tam zmenili za obiske in preživnino. Hiše pa itak ne morem prepisati na otroka, ker nisem samo jaz lastnica. Sicer pa itak ne vem, kaj se bo zgodilo jutri, ko je tako spremenljiv, enkrat reče tako, drugič je spet nekaj drugega, novega. Groza!!!

(odgovor članu Aba)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...





sindarin

Kaj ima največji vpliv na vašo odločitev o nakupu igrače?

lastne izkušnje z igračo (30%)

najdene informacije prek interneta (7%)

informacije od znancev, prijateljev, staršev (27%)

izgled igrače (18%)

nasvet prodajalke (4%)

drugo (13%)


Število vseh glasov: 151

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!