|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nasvet prosim
11.8.2005 13:10:03   
tris
Živjo! Kaj naj rečem sem čisto iz sebe. Naš korenjak star 3,5 mesece je bil do sedaj kar priden razen da ga malo muči napenjanje in krčki čeprav pije novalac ac proti krčem. Ma dobro to rečmo bo že šlo enkrat mimo, ma sedaj ne razumem nekaj dni tako vrešči da ga z možem komaj utolaživa in ne vema kaj mu je. Ko ga položim na previjalno mizo se začne dret ma nasploh ko ga položim dol da leži je katastrofa. Če gleda naokrog se mal časa zamoti pol pa spet krik ma to je tak krik da mali izgubi sapo in se ne potolaži. Ne vem ali je to ihta-fota ali kaj ma itak ga ne morem pustit tulit pri tej starosti ker se tudi bojim za kakšen pruh al kaj.No v glavnem do sedaj ni tega nikoli počel, je pa res da je bil v torek cepljen ma nima vročine in niti mu ni nič oteklo da bi ga tako močno bolelo. Res svetujte mi kaj bi lahko bilo ali mogoče je to samo tako obdobje ali ga tako napenja,toliko lačen ma poje približno 120 ml mleka (je premalo)...je imela katera podoben problem??? :zmeden::zmeden::zmeden:
Lep dan in že v naprej hvala za odgovore!:zmeden2:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Nasvet prosim
11.8.2005 13:13:21   
Wahoo RR
tris...pri nas je bilo isto ( in še pri marsikateri..sej ti bodo napisale ) kar naenkrat se je začelo vreščanje...trajalo je nekje 3 tedne...no zdej pa cel mesec nč več...

Je pa palila večinoma samo joška ( pa ni bla lačna ) včasih pa nič...samo nosit, mirit...

Pri tej starosti mislim da ne delajo tega nalašč

ne vem sicer od kje to pride...ampak mine...

(odgovor članu tris)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Nasvet prosim
11.8.2005 13:19:19   
BibaJ
... torej še nas to tudi čaka. Jaz ti bom samo napisala, da Jaša že 2 tedna (star je 3 mesece) poje 180 ml na obrok. Imamo pa Hipp 1.

Upam, da bo hitro minilo!:metulj:

(odgovor članu tris)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Nasvet prosim
11.8.2005 13:24:44   
smrka
naša je stara slabe 4 tedne pa vsak večer ob isti uri tuli da bolijo ušesa, komaj jo umiriva KOMAJ! En večer nisva zdržala in sva jo peljala v bolnico pa je babica rekla da ima poln trebuh plinov in da se matra prdnit pa tud kakat. Ocitno ga nekaj matra, mogoce grci.. nevem.. sicer je pa rekla babica da je to normalno da tuli. Ti pa budi samo mirna, ker otrok cuti ce si napeta in bo potem še bolj tulil.

(odgovor članu tris)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Nasvet prosim
11.8.2005 13:25:15   
rainbow
halo!

Ja, tak je to z našimi :duda:; moja tudi kriči,če ji kaj ne paše ali ko je utrujena;
ležat sploh ni več fajn, bi že sedela; tudi recimo ko ne more dat v usta kake ropotulje, jok da je kaj

Ni nujno, da so lačni, morda bi radi več videli, komunicirali, bili bolj aktivni; naša je dober mesec vadila dviganje glavice in trupa na ležalniku in se zdaj že krasno dviguje in skoraj že sedi, no; se samo čudim.

je pa naporno, ampak lepo!!!!

uživajte:rozica:

(odgovor članu tris)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Nasvet prosim
11.8.2005 13:32:43   
taška30
Tudi pri nas doma imamo malo 'vreščalko'. Začelo se je pri cca. 1 mesecu in pol - prvič me je skoraj kap, ker je čisto brez sape ostala za par sekund.
Zdaj pa tko: včasih par dni nič, potem kakšen dan 3x. Pa recimo: na morju se je drla kot bi jo na pol dajali vsakič ko smo jo previjali. Prejšnji teden se je cel teden drla, ko je prišla iz banje, potem pa en dan kot bi odrezal in vse ok. Včasih jo popade ko je zaspana, pa ne zna sama zaspat. Včasih pa kar iz ljubega mira (oz. verjetno ji neki ne paše pa jaz ne znam dešifrirati kaj). Se pa to sliši kot užaljeno, jezno kričanje.
Joška sploh ne pomaga, ker med kričanjem ne vidi in ne sliši. Ponavadi samo poneha po cca. 3 minutah na rokah - ponavadi potem zaspi.
Sem se pa že kar navadila, eni dojenčki pač milo jokajo, drugi pa občasno kričijo.
Jo pa že toliko poznam da vem kakšen je jok za lakoto, kakšen za prebavo, kakšen ko jo kaj zaboli in to kričanje nima z naštetim nič zveze.
Upam, da bo minilo...
Sem pa že par dni v veliki dilemi ali je že čas za 'vzgojo' - da jo pustim da se zdere ali je še premajhna :zmeden2: Se pa bojim da se tole ne razvije potem v raznorazna kričanja in metanja ob tla sredi trgovine ko so večji, če tega ne zatreš v kali, pa če se še tako kruto sliši.
Zaenkrat jo še vedno vzamem v roke.

Skratka, tudi jaz rabim nasvet.
Taška
Lp

(odgovor članu tris)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Nasvet prosim
11.8.2005 13:42:06   
tris
Ja taška30 to se tudi jaz bojim da bol ko bo rastel slabše bo več bo hotel in izsiljeval. Ma tudi jaz ga vedno primem v naročje da ga pomirim ma kakšen krat se prav steguje in postane cel trd tako da se ga ne da niti skrčit:(( in potem ko ga dam v posteljco in ga tam božam pa duda ven in noter potem komaj se umiri in tarna še nekaj minut.
No saj pravim, upam da bo to obdobje minilo in hvala vsem za tolažbo!!!:duda:

(odgovor članu tris)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Nasvet prosim
11.8.2005 14:10:50   
taška30
Še tole si preberi.
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=52114&idk=89
Meni je dal predvsem Ginin post malo misliti...

(odgovor članu tris)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Nasvet prosim
11.8.2005 20:19:50   
špelin@
Joj, dekleta, saj ne vem, kaj anj rečem - drugega kot: mogoče vam je malce v tolažbo, da nas je kar nekaj takih. Mamic z malimi zahtevneži namreč. Naša mala pika nima krčev, ima pa napade sitnobe, ko se dere iz čistega dolgčasa ali pa zaradi utrujenosti, ko noče zaspati, da ne bi česa zamudila. Tudi na rokah se dere, če ji je dolgčas, tako da ne bi kdo mislil, da ji manjka topline.

Za svoje potrebe sem izumila eno metodo, ki meni ogromno odtehta. Ko mala začne težiti, ji dudko malo namočim v kuminov sirup, postopek ene parkrat ponovim in imam par minut mir. Sori, ampak malo počitka za ušesa odtehta tudi morebitne posledice... Nehakli smo jo nonstop prenašati in tudi uspavanje zvečer je zdaj v ležečem položaju, božam jo, ji dajem dudko in v eni uri zaspi.

Mimogrede: če vas zanima, imajo eni probleme zaradi preveč pridnih otrok, ki ne jokajo ;) Nikoli nam ni prav...
http://med.over.net/phorum/read.php?f=11&i=379029&t=379029

Lahko se tolažimo s tem, da bo minilo. Tudi moja prva pika je bila takšna, po nekaj mesecih pa je postala najbolj priden otrok pod soncem. Pri šestih mesecih je bilo biti z njo čisti užitek.

:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu tris)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Nasvet prosim
11.8.2005 20:22:02   
špelin@
Ja, taška30, Gina je dobro napisala...

(odgovor članu tris)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?