|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako naprej?
3.3.2011 16:31:10   
klara2007
stari smo 4m.
opazila sem da nimam več dovolj mleka, zato me zanima če že naj začnem z uvajanjem goste hrane (počasi) ali naj samo dojim, zraven pa dodajam aptamil.
kakšne so vaše izkušnje in s čem naj začnem...čeprav bi rada da bi imela svojega mleka dovolj vsaj do 6muser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako naprej?
3.3.2011 18:13:27   
tix
Jaz sicer ne razumem kako ni dovolj mleka, če skoz dojiš se zkoz dela :) drugače pa lahko začneš z zelenjavo pri 4 mesecih

(odgovor članu klara2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako naprej?
3.3.2011 18:16:10   
nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: tix

Jaz sicer ne razumem kako ni dovolj mleka, če skoz dojiš se zkoz dela :) drugače pa lahko začneš z zelenjavo pri 4 mesecih


po mojem mleka ni premalo poskusi z pogostejšimi podoji ker ponavadi se mleko ustvarja po vpraševanju večkrat dojiš več ga imaš , drugače pa ja z zelenjavo lahko začneš pri 4 mesecihuser posted image

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako naprej?
3.3.2011 20:43:28   
klara2007
naša je lena za dojenje...je dokler fajn teče,potem pa bi šla kar na drugo dojko...
začelo pa se je s tem,ker je od začetka kar naprej spala in so mi svetovali, da naj iz ene na drugo pristavim da jo predramim...in od takrat je takouser posted image
je minutko potem pa sploh noče več vlečit in jo morem dat na drugo.tako da nepoje veliko, tudi potem mleka ne more bit veliko...od začetka je še šlo ko je pojedla po 70-90, zdaj pa rabi že 150-180 pa je jok ker ni dovolj...

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako naprej?
4.3.2011 9:09:11   
NEVA-1
Ti ji sicer lahko začneš uvajt gosto hhrano, samo boš morala dodajat tudi mleko, ker ga bo še manj, ker boš posledično manj dojila, zato bi jaz vseeno poskusila z večjim številom podojev, ti pa si ostanek mleka iztisni, da bo dojka vedno prazna, ko končata z dojenjem...pa ne obupat, tudi če boš dodajala mleko bo z malo še vedno vse ok...

lp

(odgovor članu klara2007)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako naprej?
4.3.2011 20:45:30   
deveta
ena moja prijateljica je imela enak problem in je oklevala enako kot ti. Pol ja pa začela dodajat in mala je pogruntala da s stekleničke bolje teče in ni želela več dojke.
Je rekla, da ji je žal, da ni vztrajala in si mleko po dojenju iztisnila in tako ustvarjala lažno sesanje in novo tvorbo mleka. Samo takrat se ji ni dalo, ji je bilo lažje stekleničko pripravit.

(odgovor članu NEVA-1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako naprej?
4.3.2011 21:05:31   
valerija77
samo tudi če si bo iztiskala mleko in ga dajala po flaški bo ugotovila da je lažje. ker praviš da je pri podoju samo kratek čas in potem želi drugo, pomeni da se samo odžeja, nasiti pa ne. ker mleko je pač najprej redko za odžejat, šele potem je bolj mastno in nasitno. poskusi z večkratnim podojem in poskusi še jo naslednjič spet dati na isto stran, če pa ne bo šlo pač prestavi, ker najmanj kar si želiš je, da je otrok znerviran in joka, ker takrat bo še manj pojedla. če pa kljub naporom ne bo šlo, pač začni z dodajanjem mleka (morda celo kr svojega) in pa kako zelenjavo začni uvajat, bo pa še vedno potrebovala vsaj 5-6 obrokov mleka, ker zelenjave tudi ne bo pojedla veliko. upam da ti uspe dojenje podaljšati in da čimdlje dojiš. če pa ne, pa glavo gor, ker zaradi tega ne boš slaba mati. jaz sem imela pri obeh smolo, da imam velike prsi, mleka pa nisem imela praktično nič, niti za en obrok.

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
4.3.2011 22:19:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu valerija77)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako naprej?
5.3.2011 9:30:18   
Lu
Jaz sem ravno včeraj dobila paket z flaško od Medele. Flaška je narejena tako, da tisti otroci, ki se že dojijo, oz. znajo prijet dojko, je ta flaša skoraj taka kot da bi otrok pil iz dojke, saj mora napraviti vakum, da priteče iz flaške mlekec. Danes jo preizkusim. 

_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako naprej?
7.3.2011 21:35:17   
tinkamarinka
Če je otrok lačen, mu dodaj. Predvsem zvečer. Med 3 in 4 mesecem običajno pride do krajše krize med ponudbo in povpraševanjem (otrok naenkrat rabi več, mama pa nima). Preden ji daš flašo jo vedno najprej pristavi k sebi. Če bo vseeno nehala pit pri tebi se ne sekiraj, ker so otroci različni.

Pri moji flaša ni vplivala na dojenje, ker sem ji dodajala le zvečer. Ta drugi je bil prvih 5 dni življenja hranjen le na flašo, pa ni imel večjih problemov it na dojko (razen tega, da sem ga rukala, ko je nehalo tečt). Zdaj imam problem, ker mu jaz sploh ne morem dati mleka po flaši, ker ga ne mara in pljuva ven (star 5,5 mesecev)user posted image , tako da ga zvečer dohrani mož.

Pomembno pa je, da dovolj piješ in jo čimvečkrat pristaviš. Če ona spije do 180 ml/obrok 7 obrokov na dan, je to več kot 1 l tekočine za njo. torej moraš spiti vsaj 3 l tekočine, če hočeš imeti dovolj mleka. Pa do pomanjkanja pride predvsem zvečer, zato bi ji jaz dodajala le zvečer (razen, če je lačna tudi čez dan).

(odgovor članu klara2007)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako naprej?
9.3.2011 10:00:05   
freya
Zdravo!
Se bom priključila kar tej temi. Imam podoben problem z nenadnim pomanjkanjem mleka, sploh zvečer, že pri 1,5m staremu. Ta starejša se je dojila brez problema do 11m,  tako da sem zdaj malo zgubljena.

Ko omenjate iztiskanje mleka (kar ga je še ostalo) po podoju na eni strani, a je to obvezno ročno ali lahko s črpalko? Meni se zgodi, da takrat, ko sem v stanju, da bi si ga šla iztisnit (po dolgem podiranju kupčka), tisti višek mleka izgine user posted image . Ponoči sem šla poskusit, pa je prej še teklo ven, ko sem pa skušala stisnit, pa ni bilo nič. Torej, kako potem izpraznit?


(odgovor članu tinkamarinka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako naprej?
9.3.2011 19:23:23   
nusi
lahko si pomagaš s črpalko, meni se na roke že ne bi dalo, pomoje je črpalka še bolj učinkovita. Že parkrat sem prebrala, da so si punce s črpalko pomagale po podoju, tudi če ni skoraj nič priteklo, ker s tem stimuliraš nastajanje in potem je mleka vedno več (ob rednem dojenju seveda).

(odgovor članu freya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
9.3.2011 21:22:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako naprej?
10.3.2011 8:40:55   
freya
metulj333,
ne me narobe razumet. Nikakor si ne mislim črpat vsega mleka in mu ga po flaški dajat, gre samo za tisto mleko, ki ostane po podoju, če ne izprazni cele dojke. Ponoči sem poskusila na roke, rezultat: 2 kapljici in ful bolelo, sem rajši nehala. Sicer je pa ponoči spet bilo mleka za izvoz, zvečer bo pa totalna kriza.

Ko pa že ravno omenjaš priraščen jeziček, kako ste to rešili? Je moral na poseg? Ker je meni tudi pediatrinja omenila, da mu malo jeziček zategne, ampak da se bo to šele bolj kasneje videlo, a bo potrebno kaj ukrepat. Pa me čisto tako zanima tvoja izkušnja s tem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako naprej?
10.3.2011 10:51:06   
koala
Klara, pri štirih mesecih so nekateri otroci že pripravljeni na gosto hrano, ampak jaz bi v tem času še vessno poskusila z povečanim številom podojev in črpanjem mleka, ročno ali z črpalko kakor ti bolj ustreza.


_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu freya)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




piflar
dojenček223

kaj si boste mislili o svojem otroku če bo piflar

ponosna bom nanj (66%)

naj dela kar hoče (21%)

sramovala se ga bom (1%)

nevem (12%)


Število vseh glasov: 1348

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!