Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 8.9.2011 16:01:19
|
|
|
|
Wannabemommy
|
IZVIRNO SPOROČILO: lale OJ latka, kot sem predvidevala je bil moj krvni test danes negativen .
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 8.9.2011 16:20:56
|
|
|
|
latka
|
lale, žal mi je !Boš pa naslednjič imela ustrezno terapijo, pa bo potem sigurno uspelo! Komaj novembra lahko greš ponovno po zamrznjenčke, koliko M je potem potrebno čakat?
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 8.9.2011 21:09:06
|
|
|
|
lale
|
Pri spontanem postopku lahko greš kar pri naslednji menstruaciji. Ker pa so se mi jajčniki spet povečali, bom malo počakala in bom šla novembra po nova zamrznjenčka. Bom se pa skušala sedaj dogovoriti če bi lahko imela stimuliran postopek kot ti? Ta superfact moraš latka že od prvega dne menze jemat?
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 9.9.2011 9:05:43
|
|
|
|
latka
|
lale, Estrofem tablete začneš jemati 1 dan menstruacije(3x1), okrog 10 dne je UZ, potem pa sledi že ET!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 9.9.2011 10:18:16
|
|
|
|
bibk
|
Pozdravljene punce... po dolgem času se spet oglašam na forum.... in sicer me zanima kako je s čakalno dobo v MB. Tiste ki ste zdaj v postopku kdaj ste bile obveščene da ste v čakalni vrsti??? Namreč jaz sem dobila pošto da imam odobren IVF postopek in da sem v čakalni vrsti z dnem 28/07, pa me zanima kdaj lahko pričakujem da bom prišla na vrsto za postopek Hvala vam za odgovore in srečno vsem
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 9.9.2011 16:37:00
|
|
|
|
mala06
|
IZVIRNO SPOROČILO: bibk Pozdravljene punce... po dolgem času se spet oglašam na forum.... in sicer me zanima kako je s čakalno dobo v MB. Tiste ki ste zdaj v postopku kdaj ste bile obveščene da ste v čakalni vrsti??? Namreč jaz sem dobila pošto da imam odobren IVF postopek in da sem v čakalni vrsti z dnem 28/07, pa me zanima kdaj lahko pričakujem da bom prišla na vrsto za postopek Hvala vam za odgovore in srečno vsem Živijo! Midva sva po neuspelem postopku v maju bila dana na čakalno listo, junija sva imela razgovor, konc meseca pa začnem s špikanjem. Res pa je, da so bili zdaj dopusti. Po moje se nekje tri mesece po razgovoru čaka, da dejansko začneš s postopkom. Če je kako drugače, me pa ostale punce popravite. Srečno vsem!!!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 9.9.2011 18:06:52
|
|
|
|
bibk
|
Mala06 Ma kaj neuspešno si imela tudi v MB? Si potem prav dobila domov pošto da so te vpisali v čakalno listo???? Ker jaz sem probala poklicat in so mi rekli da bom na vrsti komaj drugo leto, kao v prvi polovici verjetno.... Sem kar šokirana ostala.....
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 9.9.2011 18:35:10
|
|
|
|
mala06
|
IZVIRNO SPOROČILO: bibk Mala06 Ma kaj neuspešno si imela tudi v MB? Si potem prav dobila domov pošto da so te vpisali v čakalno listo???? Ker jaz sem probala poklicat in so mi rekli da bom na vrsti komaj drugo leto, kao v prvi polovici verjetno.... Sem kar šokirana ostala..... To je bil najin prvi postopek na sploh. Na čakalno sem bila avtomatsko dana po neuspelem poskusu. Pri tebi je verjetno drugače, ker še nisi bila v postopku. Zdaj boš dobila pošto za razgovor, kjer boš dobila list kaj in kako naprej. Potem pa se spet čaka. Verjetno boš res nekje drugo leto na vrsti. Pa saj bo hitro naokrog. Mogoče te pa presenetijo vmes.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 9.9.2011 18:51:35
|
|
|
|
bibk
|
Mala06, kdaj si pa ti imela 1. postopek, koliko časa je trajalo? Mislim od 1. razgovora do samega postopka...
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 9.9.2011 18:59:01
|
|
|
|
mala06
|
Septembra lani sva bila dana na čakalno listo. Potem so tri mesec prenavljal laboratorij in niso nič delal zato, se je čakalna lista podaljšala. Februarja sva imela razgovor in nato konec aprila ter začetek maja postopek.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 11.9.2011 10:40:12
|
|
|
|
Matejčika
|
Spet jaz! M se je potem vlila na dan UZ. Sem trenutno na gonalu in D. V petek sem imela zopet UZ in je bila na jajčniku še vedno cista, ki je bila tam tudi prvi dan M. Ni mi rekla nič posebnega, samo na krvnega me je poslala (jutri grem). Sem pa zdaj brala malo po forumih, da če je na jajčniku cista, se postopek prekine. Zdaj sem pa čisto depresivna, ker mam že počasi dovolj tega vsega! Zakaj mi niso postopka prekinili že prej? Znorela bom! Res bom znorela! Vso to mučenje, jajčniki me bolijo, glava me boli nonstop, tečna sem... za kaj??!!! Za to, da mi bodo v ponedeljek tik pred punkcijo prekinili postopek?? Jaz res ne vem, kak lahko ene zberete toliko moči za vsak nov postopek? To je zdaj moj tretji in z vsakim dnem sem bolj depresivna.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 12.9.2011 7:29:58
|
|
|
|
limonca*
|
Matejčika, Pridejo tudi taki dnevi... Upam, da boš čimprej boljše.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 12.9.2011 13:17:59
|
|
|
|
~Biba~
|
Sem trenutno na gonalu in D. V petek sem imela zopet UZ in je bila na jajčniku še vedno cista, ki je bila tam tudi prvi dan M. Ni mi rekla nič posebnega, samo na krvnega me je poslala (jutri grem). Sem pa zdaj brala malo po forumih, da če je na jajčniku cista, se postopek prekine. Zdaj sem pa čisto depresivna, ker mam že počasi dovolj tega vsega! Zakaj mi niso postopka prekinili že prej? Znorela bom! Res bom znorela! user posted image Vso to mučenje, jajčniki me bolijo, glava me boli nonstop, tečna sem... za kaj??!!! Za to, da mi bodo v ponedeljek tik pred punkcijo prekinili postopek?? Jaz res ne vem, kak lahko ene zberete toliko moči za vsak nov postopek? To je zdaj moj tretji in z vsakim dnem sem bolj depresivna. Matejčika...morda bo pa cista izginila? Upaj na najboljše! Jaz sem za 4 postopek zbirala moč več kot pol leta...če čutiš da ne zmoreš, se ustavi, vzami čas zase, za vaju, ukvarjaj se s stvarmi, ki te veselijo...in moč z polno pozitivnih misli, bo spet prišla.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 12.9.2011 15:40:46
|
|
|
|
latka
|
Še tu poročam, da je bil ETZ uspešen in segrevam enega !Test imam 26.9.!Joj, sedaj pa dolgih 14 dni!!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 12.9.2011 15:51:32
|
|
|
|
~Biba~
|
ooooo latka
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 12.9.2011 15:59:50
|
|
|
|
Cameleon
|
Matejčika ne obupuj, te ciste izginejo in ni nujno, da prekinejo postopek, odvisno od ciste kolikšna je, če bi bila sila bi že prekinili! Pogumno!!! Latka zate in tvojega močno stiskan pesti!!! Lale žal mi je, pogumno v nov postopek! Midva sva danes bila na pogovoru, dobila napotke in list, oktobra pričnem s KT, predvidena punkcija pa je 23.11
< Sporočilo je popravil Cameleon -- 12.9.2011 16:02:59 >
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 12.9.2011 16:31:20
|
|
|
|
bibk
|
Cameleon kaj si prvič v MB v postopku? Kaj mi lahko poveš kdaj si bila dana na čakalno listo da si oktobra že na vrsti. Hvala
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 12.9.2011 19:06:05
|
|
|
|
lale
|
Cameleon hvala zdaj imam malo pauze, novembra pa spet po nova zamrznjenčka. Latka močno držim pesti zate Matejčika, mislim da nas lahko vedno kaj doleti, mene je najprej doletela hiperstimulacija, tako nisem imela transferja in se bila zelo žalostna Sedaj sem imela ETZ in so se mi zopet jajčniki povečali, tako da svašta. Nisi sama, mi smo s tabo....
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 12.9.2011 19:19:34
|
|
|
|
Cameleon
|
bibk maja sem imela postopek. Nekje 5-6 mesecev se čaka
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 13.9.2011 11:08:12
|
|
|
|
tulipančica
|
Matejčika mam podobno situacijo kot ti...na prvem UZ, ko naj bi prejela še inekcije Gonal so tud pri meni našli neke ciste, polipe...še sami niso bli sigurni za kaj gre, no potem so mi na tretjem UZ rekli, da naj bi šlo najverjetneje za sluznico, ki se bo s časom sama odluščila in so se odločili za nadaljevanje postopka....zdej pa čakam petek ko grem prvič na UZ po tem ko se špikam še z Gonalom in upam na najboljše ... Tud mene je šokiral, sploh po tem ko še en teden nisem vedla na čem sem (no sej še zdej ne vem za ziher), a se bo postopek nadaljeval al ne in bo potreben še kak laparo v moji karieri operacij ...ampak za enkrat postopek teče in to je najbolj pomembno, moje misli pa so usmerjene samo v en cilj v ...pa če bom zaradi tega šla še na deset operacij, samo zato, da me bo nekoč lahko nekdo poklical mama... Glavo pokonci in gremo naprej
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 13.9.2011 11:25:42
|
|
|
|
Matejčika
|
Hvala ženskice! Vem da nisem sama, samo potrpljenje me mineva. V glavnem, postopek HB nadaljujem! Danes sem bla zopet na UZ. V tretjem postopku zvem, da si je treba gonal dajat zjutraj!! Oz., da je boljše! Ker če si daješ zvečer, ponoči folikli zaspijo in ne rastejo. In meni folikli ne rastejo! Jutri moram spet it. Danes si bom pa dala gonal dve uri prej, torej ob 20:00. Še to je tak veliko, da bom prestavila, za več ur pa si ne upam. Aja, pa za cisto sem vprašala, pa mi je odgovorila, da še vedno je tam. In jo vprašam, če to ni nič narobe in mi odgovori, da če bi blo, bi mi tak povedli. Da oni nič ne skrivajo pred mano. To me je pa tak razkurilo, da se mi je začelo kr kadit iz uh! Če so mi komaj zdaj povedli za gonal, potem glih ni čisto samoumevno, da bi mi povedli za cisto! Eh... pod vplivom hormonov sem, drugače me to sploh nebi razburilo.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 13.9.2011 11:33:23
|
|
|
|
tulipančica
|
Evooooo super novica , tud men mi noben reku da je boljš da si daješ Gonal zjutraj, hmmm...
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 13.9.2011 18:48:44
|
|
|
|
Cameleon
|
Ja tole za gonal dopoldne sem jaz tudi napako delala, da sem si ga dajala zvečer, pa po moje je vsa zdravila bolje dopoldan dajati, saj si takoj par ur v prednosti. Men je sestra rekla, ker so počasneje rastli kot ostalim, ki so takrat hodile na UZ, da itak ni čudno, ker sem skor cel dan v zaostanku za ostalimi, ki zjutraj aplicirajo zdravilo.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 13.9.2011 20:40:54
|
|
|
|
športnica
|
ja jaz sem si vedno dajala vsa zdravila zjutraj. torej vse 3 postopke v MB. in sedaj ko sem v LJ, si še vedno dajem zjutraj in mi enkrat sestra reče, da si pa tu vsi dajejo zvečer. kera zmeda. kolikor vem, mi pr navodilih niso tega nič posebej izpostavile, le da naj si izberem eno uro in naj si dajem vedno takrat. ne pa ali je to dopoldne ali popoldne. kr neki.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 13.9.2011 21:04:48
|
|
|
|
Wannabemommy
|
IZVIRNO SPOROČILO: latka Še tu poročam, da je bil ETZ uspešen in segrevam enega !Test imam 26.9.!Joj, sedaj pa dolgih 14 dni!! To ja bravo latka!!!!
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiMiomi in pomen ginekoloških pregledovZdrava ženska vsak mesec dobi menstruacijo, mnoge med njimi pa se soočajo z izredno močnimi krvavitvami in neprijetnimi ...
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Filmi za odrasle.
пеперутка16
Rad gledaš "filme za odrasle"?