Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 13.9.2011 21:10:54
|
|
|
|
Wannabemommy
|
, moje misli pa so usmerjene samo v en cilj v ...pa če bom zaradi tega šla še na deset operacij, samo zato, da me bo nekoč lahko nekdo poklical mama... Glavo pokonci in gremo naprej To si pa tak lepo napisala, je res da je to nekaj najlepšega, jaz sem kr v ko me sine mami pokliče, res lep občutek. verjemi tud ti ga boš izkusla
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 13.9.2011 21:14:12
|
|
|
|
Wannabemommy
|
Torej pri meni nič novega sem trnutno na Femodenu, 26.9 grem po dipherelne al kak se jim že reče končno se že premika, čeprav sem jaz prišla ke hitro na vrsto glede na to da sem komaj junija imela razgovor in da imam punkcijo predvideno 20.10.se mi zdi kr ok, za MB Punce me pa nekaj zanima a ste imela kaj nihanj v razpoloženju po vseh teh hormonih????
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 14.9.2011 9:22:52
|
|
|
|
~Biba~
|
punce a ne mislite, da če bi bili kaki rezultati raziskav, da gonal pomaga dopoldan bolj, kot pa zvečer, da nam tega ne bi v ambulanti povedali? oz. nas sploh ne bi spraševali kdaj si želimo injicirat, ampak bi nam kar dali navodilo..zjutraj saj smo vsi zaradi istega cilja tam, tudi medicinsko osebje.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 14.9.2011 10:11:53
|
|
|
|
hubika
|
Wannabemommy se je le začelo, jaz tudi začnem ta mesec jemat tablete Femoden, in me nekaj zanima, 6.11. morem vzet zadnjo tableto, ta dan morem poklicat v mb, 10.11. pa mam uz, in takrat dobim tudi injekcije, ali kdaj ? Ker punkcijo mam predvideno okrog 23.11., ET, pa 3 ali 5 dan. To bo najin 1. ICSI postopek, zato sem še malo "nerodna" .
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 14.9.2011 10:46:45
|
|
|
|
tulipančica
|
Hej Hubika, jst sem že en teden pred zadnjo tableto Femoden dobila prve špike Diphereline, ti maš pa očitno mal drugačen postopek in boš inekcije verjetno dobila tako kot si napisala, predvidevam... aja, glede stranskih učinkov inekcij pa vsaj pri meni ni neke panike, edino glavoboli me mučijo občasno ... LP
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 14.9.2011 16:43:52
|
|
|
|
nitana
|
Zdravo punce, mi lahko katera pomaga prosim na prvem razgovoru sem dobila tri napotnice za odvzem krvi-mislim da za hormone, ščitnico in klamidijo... kri sem dala 18.8. v laboratoriju v mb, takrat sem dobila tudi listek s katerim lahko dvignem kopijo izvidov in ko sem danes šla tja po to kopijo sem dobila samo rezultate hormonskih preiskav, kri za ostale preiskave pa baje pošljejo v druge laboratorije in tako niti izvidov nimajo... Zdaj bi vas pa vprašala ali je do kopije teh ostalih izvidov sploh mogoče priti in kje? Predvsem me zanimajo za ščitnico rezultati. naslednji posvet v mb imam komaj konec novembra, pa bi mi blo fajn če bi kaj prej zvedla približno na čem sem s temi izvidi.. saj vem da me razumete Lepo bodite in če bo katera vedela odgovor na moje vprašanje ji bom zelo hvaležna..pozdravček vsem
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 15.9.2011 21:48:17
|
|
|
|
Wannabemommy
|
IZVIRNO SPOROČILO: hubika Wannabemommy se je le začelo, jaz tudi začnem ta mesec jemat tablete Femoden, in me nekaj zanima, 6.11. morem vzet zadnjo tableto, ta dan morem poklicat v mb, 10.11. pa mam uz, in takrat dobim tudi injekcije, ali kdaj ? Ker punkcijo mam predvideno okrog 23.11., ET, pa 3 ali 5 dan. To bo najin 1. ICSI postopek, zato sem še malo "nerodna" . jaz vzamem zadnjo tbl. femodena 2.10. po injekcije pa moram 26.9. tak da se verjetno že tist dan začnem pikat? po moje Uz pa mam prvi 6.10. Tud meni je to prvi postopek, tak da nisi edina, ki je malo nerodna , prvič je nama ratalo po normalni poti, pol pa po ss so me dali na čakalno listo. Tak da sem na istem kot ti, le 1 mesec pred tabo
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.9.2011 9:28:24
|
|
|
|
hubika
|
Wannabemommy nikoli si nisem predstavljala, da naju bo kaj takega doletelo, da bova mogla it na OBMP, ali če ne gre drugače, hvala bogu da obstaja vsaj ta možnost, da tudi me pridemo do . Jaz sem vedno imela željo imet tri , sedaj bom pa že presrečna, če bova imela vsaj enga.. Ampak jaz sem full optimistična, in sem si rekla, da bo že 1. postopek pri nama uspešen . Sem pa šla sedaj še 1x navodila za pripravo za postopek prebrat, in mi piše, zadnja tableta 6.11., datum aplikacije Gonal-F 11.11. Tak da se verjetno začnem ta dan špikati ? Lep vikend vsem skupaj, mene še dans čaka popoldanski šiht, vikend sem pa frej .
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.9.2011 11:20:47
|
|
|
|
Cameleon
|
hubika pol sva pa midve skupaj v postopku ;) Ko vzameš zadnjo tabletko pokličeš v pisarno, da te naročijo na UZ in takrat prejmeš municijo.
< Sporočilo je popravil Cameleon -- 16.9.2011 11:21:57 >
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.9.2011 12:50:49
|
|
|
|
hubika
|
Cameleon kak fajn, potem pa boma skupaj trepetali in se vzpodbujali ena drugo , no pa saj za vse ostale tudi ki ste ali boste v postopku.. Hvala ti za info, malo se še lovim, in rajši vprašam tukaj na tem forumu, ker ste vsevedke . Cameleon kdaj maš predvideno punkcijo? Si v Mb-ju? Si dobila mogoče listek zelene barve, 33 ctx? Če si, potem sma v isti skupini .
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 17.9.2011 18:28:43
|
|
|
|
Cameleon
|
Jap ta list je, predvidena punkcija 23.11 . Skupaj bova trepetali
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 17.9.2011 20:13:32
|
|
|
|
hubika
|
Cameleon jupi že komaj čakam... Skupaj boma trepetali in se vzpodbujali, na koncu leta pa dobili najlepše darilo , ki nama bo čez 9 mescev polepšalo življenje, ko boma v rokah držale .
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 18.9.2011 12:32:26
|
|
|
|
Matejčika
|
V petek sem imela punkcijo. 19 celic. Boli me še zdaj, pa izcedek imam, kar do zdaj nisem nikoli imela. No, danes pa so me klicali iz laboratorija, da je malo zarodkov in da naj pridem jutri na transfer. Zdaj pa sem čisto fertik, žalostna, depresivna... Sra****
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 18.9.2011 12:33:25
|
|
|
|
Matejčika
|
Aja, če berete moj podpis... kombajn sem že uničla.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 18.9.2011 12:41:26
|
|
|
|
bela.kava
|
IZVIRNO SPOROČILO: Matejčika V petek sem imela punkcijo. 19 celic. Boli me še zdaj, pa izcedek imam, kar do zdaj nisem nikoli imela. No, danes pa so me klicali iz laboratorija, da je malo zarodkov in da naj pridem jutri na transfer. Zdaj pa sem čisto fertik, žalostna, depresivna... Sra**** hej hej kje sem pa tebe našla, še dobro da obstaja tale desni stolpec ... ej kombajn še rabimo ... sicer pa koliko sem jaz nazadnje sledila, veliko ali malo je čist vseeno, en se mora prijet pa bo. Navijam
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 18.9.2011 13:46:33
|
|
|
|
~Biba~
|
danes pa so me klicali iz laboratorija, da je malo zarodkov in da naj pridem jutri na transfer. Zdaj pa sem čisto fertik, žalostna, IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava IZVIRNO SPOROČILO: Matejčika V petek sem imela punkcijo. 19 celic. Boli me še zdaj, pa izcedek imam, kar do zdaj nisem nikoli imela. No, danes pa so me klicali iz laboratorija, da je malo zarodkov in da naj pridem jutri na transfer. Zdaj pa sem čisto fertik, žalostna, depresivna... Sra**** hej hej kje sem pa tebe našla, še dobro da obstaja tale desni stolpec ... ej kombajn še rabimo ... sicer pa koliko sem jaz nazadnje sledila, veliko ali malo je čist vseeno, en se mora prijet pa bo. Navijam Tudi jaz sem pomislila na tole...ni važno koliko, važno da je...držim pesti!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 18.9.2011 16:32:45
|
|
|
|
Matejčika
|
Ooo hej BK! :) Kako si? Saj me ne skrbi to, da.jih je malo. Skrbi me, da je transfer na 3 dan in da so slabo razviti. Je rekla, da lahko vsi propadejo do srede.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 19.9.2011 7:45:03
|
|
|
|
limonca*
|
Matejčika, kako je bilo na ETju?? Držim pesti na polno, saj veš!!!!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 19.9.2011 10:45:43
|
|
|
|
Cameleon
|
IZVIRNO SPOROČILO: Matejčika Ooo hej BK! :) Kako si? Saj me ne skrbi to, da.jih je malo. Skrbi me, da je transfer na 3 dan in da so slabo razviti. Je rekla, da lahko vsi propadejo do srede. Ja lahko propadejo, lahko pa da ne! To imajo pravilo, če jih je manj kot 4ali5 vstavijo 3dan. To ni nujno slabše, pri tebi jim je prijetneje kot v skladišču. Kr pogumno, me navijamo
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 19.9.2011 14:47:54
|
|
|
|
tulipančica
|
Hej punce, evo pregurala do punkcije, napovedano jo imam v sredo ... a je bila še katera v podobni situaciji, da je imela bolj mal foliklov? Jst mam na levi strani namreč samo enega na desni pa so mislim da štirje...no, sej niti točno ne vem a je to mal al ne, ker mi noben od dohtarjev ni nič omenu, jst buča pa se tud nisem zrajtala vprašat...ponavad mi pamet zablokira glih takrat ko bi mi najmanj smela, pol ko pa pridem vn iz ordinacije pa dobim razsvetljenje kar se vprašanj tiče ... aja, še to sem pozabila vprašat če katera ve, kolk je tista optimalna debelina endometrija? Stiskam pesti in navijam za
< Sporočilo je popravil tulipančica -- 19.9.2011 15:05:33 >
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 19.9.2011 14:54:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Kolikokrat ste imele uz pri spontanem postopku z zamrznjenčki? meni se je zgodlo, da sem imela uz, nato dobla teste za ovulacijo za čez vikend, na 14 dan je bil test pozitiven, na uz ni blo videt rastočega folikla, skratka lažen rezultat na testu. Ker pa nima imam na 28-35 dni, je lahko ta mesec ovulacija pozna npr. 20 dan, vendar so mi kr prekinli vse in rekli, da momo probali naslednji mesec. Zdaj mi ni jasno, zakaj ne naročijo še na en uz in vidijo, če bo ta mesec ovulacija bolj pozna in bi vseeno izpeljali postopek??
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 19.9.2011 17:24:40
|
|
|
|
Matejčika
|
Ja... jaz sem imela danes ET. :) Nisem prej prišla javit, ker sem prišla domov, šla na kavč in zaspala za nekaj ur. :) Torej, dva mladička grejem, zdravnica in biologinja sta mi rekle, da lepša ne bi mogla bit, da sta oba zelo lepa. Druga dva pa sta bolj tak - slaba. Vprašanje če bosta preživela do srede, da bi ju zamrznili. 4.10. pa imam test. Mam pa še precej povečane jajčnike, dr.Kovačeva mi je rekla, da premalo pijem, čeprav spijem vsaj 2 litra na dan. Mislim, da imam rahlo hiperco. Ampak baje da to samo koristi pri vgnezditvi. UPAM!!!! Mož že dela načrte, kak bo treba večji avto nabavit. :)) Jaz sem dokaj mirna, edino boli me pa precej. Bolj kot pred ET. Pa to bo mnda zato, ker grizeta v sluznico, da bi se čimbolj dobro prijela.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 19.9.2011 17:28:31
|
|
|
|
Matejčika
|
Anonimna, vodilni folikel se vidi na UZ že čisto na začetku ciklusa. Torej na 14 dan, bi moral bit vodilni folikel velikosti nekje 12mm, če bi imela M na 35 dan ali še bolj pozno. Tak da nebi prekinili, če bi bil viden kak vodilni folikel. ;) Optimalna debelina endometrija pa je tam okoli 10mm. 7mm je minimalna, 12 pa idealna.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 19.9.2011 17:35:45
|
|
|
|
tulipančica
|
Matejčika, vesela za tebe k radio, ...držim pesti da fajn zagrizeta in se čim bolj udobno namestita ... evo zdele vidla za endometrij...no jst sem ga učeri mela 18 danes pa že 24...pa to te ubije, ka mi dela ta
< Sporočilo je popravil tulipančica -- 19.9.2011 17:40:06 >
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 19.9.2011 19:05:02
|
|
|
|
mimikimi
|
Matejčika, folikel je bil 12mm, sluznica 7,5 mm, zdravnica je dejala da ovulacije še ni. To se mi je že v prejšnjem postopku zgodlo in je bla ovul na 22 dan, ko so hotli zamrznjenčka vstavit so ugotovli, da je šele ovul. zato se mi zdi čudno, da me niso dali še na en uz in bi vidli, če bi bla kasneje ovul. Jaz se pa v vsej tej zmedi nisem spomnila, da bi jim rekla še za en uz.
< Sporočilo je popravil mimikimi -- 19.9.2011 19:06:17 >
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiOvulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Zadnje s foruma
Filmi za odrasle.
пеперутка16
Rad gledaš "filme za odrasle"?