|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Hiperaktivnost
21.10.2011 18:01:23   
Kerensa*
Nama z g. Možem je pedopsihiatrinja rekla, da je najprimernejši čas za postavitev diagnoze ob vstopu v OŠ.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Hiperaktivnost
22.10.2011 12:02:46   
Anonimen
Ne vem ka ko naj mu pomagam.Ne vem če so tablete rešitev??
 
Vzgajaj ga.
Kot svojega otroka, ki ga ljubiš, spoštuješ in, kar je najpomembnejše - ob katerem si se pripravljena spreminjati tudi ti.
 
Odrasli imamo hiper ego težnjo, da otroke vzgojimo po svojem kalupu in da to počnemo celo pod pretvezo, da je to za "otrokovo" dobro. Bla bla.
 
Otrok naj se igra na svežem zraku, k psihiatru pa pojdita ti in tvoj mož.

(odgovor članu nadaklemen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Hiperaktivnost
22.10.2011 14:02:39   
yellowcrystalstar
tablete niso rešitev. ta ritalin je isto sranje kot kokain. a bi otroku dali kokain? poleg vsega pa vsa psihoaktivna zdravila naredijo trajno škodo možganom. vse te diagnoze in filanje otrok in tudi odraslih s pilulami je zgolj zaradi profita farmakemičnih firm.
baje hočejo v angliji čez dobro leto sprejeti zakon, da so vsi otroci, ki so mirni in sramežljivi duševno moteni in bojo morali jemati zdravila.
super, ne?


< Sporočilo je popravil yellowcrystalstar -- 22.10.2011 14:03:21 >


_____________________________

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace. (Hendrix)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Hiperaktivnost
22.10.2011 15:13:28   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: yellowcrystalstar
baje hočejo v angliji čez dobro leto sprejeti zakon, da so vsi otroci, ki so mirni in sramežljivi duševno moteni in bojo morali jemati zdravila.
super, ne?

OMB. user posted image

Tukaj je ena fajn malce starejša debata na "Ritalin - kokain" zadevo.

http://med.over.net/forum5/read.php?126,2552133

(odgovor članu yellowcrystalstar)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Hiperaktivnost
22.10.2011 21:35:53   
nejcko
Na temo Ritalin = kokain je preteklo že veliko besed.

Naj najprej povem, da sem tudi sama govorila, da zdravil sinu ne bom dajala nikoli. A zdaj jem zarečeni kruh, tako kot  so ga in ga jedo vsi starši, ki so dajali oz. dajejo svojemu otroku omenjeno (ali katerokoli drugo podobno) zdravilo, kajti prepričana sem, da je dajanje zdravil zadnja, ampak res zadnja rešilna bilka, ki se jo oprimejo starši v spopdanju s težavami, ki jih celotni družini, še najbolj pa otroku samemu prinaša ADHD.
In tisti starš, ki takega otroka nima, je zadnji, ampak res zadnji, ki bi lahko sodil o tem, kaj dajemo svojim otrokom, še zlasti če ni najmanj zdravnik ali dr. farmacije.

Pod drugo naj povem, da imam znanko, katere brat je bil pred cca 25 leti eden prvih otrok v Slo, ki so mu predpisali Ritalin. Danes je povsem normalen mladenič, končal je šolo (pričakovano v tehnični stroki) in opravlja (pričakovano) dinamično terensko delo. Ni ne narkoman ne alkoholik ne hazarder ne noben zasvojenec kakšne druge vrste.

Pod tretje, če bi res bilo vse to, kar se govori po sistemu baba čula, baba kazala, da omenjena zdravila delajo iz otrok zasvojence, jim kvarijo možgane in uničujejo telo, potem bi, sploh v Ameriki, ki je znana po največjem št. uporabnikov tega zdravila) in hkrati po sodnih procesih za vsak mačji kakec, država že bankrotirala zaradi izplačevanja odškodnin, saj bi tako "zlorabljeni" otroci (sedaj že odrasli) ali njihovi starši dobesedno okupirali sodišča in zahtevali pravico. Brez skrbi. Če ne drugje, v Ameriki bi se to sigurno zgodilo, in izbruhnila bi afera svetovnih razsežnosti. Pa nisem še nikoli zasledila zasledila česa takega.

In za konec - tako kot vsako zdravilo kot neko kemično sredstvo ima tudi Ritalin (ali njemu podobna zdravila) nekaj negativnega v sebi in ni tako zelo nedolžna stvar. Zato je njegova uporaba vsaj v Slo pod zelo strogim nadzorom, recepti se pišejo v duplikatu, straši morajo dati ob prevzemu svoje podatke, napiše jih lahko izključno in samo Pedopsihiater in noben drug zdravnik. Zato naj bi se to zdravilo uporabljalo res samo ob pravilno postavljeni diagnozi in ne kar vsepovprek vsakemu malo bolj živahnemu otroku.

Odločitev za zdravilo je bila zame osebno ena težjih odločitev v mojem življenju. A dejstvo je, da je moj otrok drugačen in potrebuje pomoč, kakor je dejstvo, da bolnika z rakom tudi zdravijo s kemoterapijo, za katero je znano, da zruši celoten imunski sistem, s čimer je  bolnik še dodatno ogrožen. A v sili hudič tudi muhe žre in če obstaja vsaj majhna možnost, da se stanje izboljša, človek pristane tudi na tako stvar, ki je morda malček skregana z vsem logičnim in razumskim.

Kakor veliko bolnikov  z rakom kljub kemoterapiji umre, jih nek odstotek vendarle preživi. Tako tudi hiperaktivni otroci lahko ob pomoči zdravil odrastejo v povsem normalne ljudi, nek odstotek pa jih seveda  zabrede. Kdo lahko sodi, da je kriv ravno Ritalin?
Nihče. Kakor nihče ne more soditi o tem, zakaj so nekateri povsem "normalni in pridni" otroci zrastli v luzerje.

Mogoče ima pa samo usoda prste vmesuser posted image



P. s.  Bolezen rak in kemoterapijo sem vzela zgolj za primer, ki mi je trenutno padel na pamet.  Šlo je samo za primerjavo uporabe nekega zdravila, ki naj bi hkrati škodilo in koristilo. Moj namen ni bil primerjati težavnosti in resnosti bolezni ali karkoli podobnega.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 22.10.2011 21:44:15 >

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Hiperaktivnost
22.10.2011 21:46:39   
Colt
Podpis pod Nejcko. Razlagati o ADHDju staršem normalnih otrok, je kot da bi marsovca probal naučit slovenščino. Drug svet, drugačne izkušnje, drugačni pritiski...čisto vse je drugače. Kot bi sitega probal učit, kako je če si lačen. In Ritalin oz kemija, je res zadnja ''rešilna'' bilka, ob vseh plusih in minusih. Biti starš otroka s takšno diagnozo, pa je že samo po sebi umevno da si zaslužiš vsaj doprsni bronasti kip, če se ti ne zmeša.

_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Hiperaktivnost
22.10.2011 23:10:25   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: yellowcrystalstar


baje hočejo v angliji čez dobro leto sprejeti zakon, da so vsi otroci, ki so mirni in sramežljivi duševno moteni in bojo morali jemati zdravila.
super, ne?



A bejž no user posted image A kar vsi? Pa kar zakonsko bodo to določili user posted image
A to si gledla kak film zona somraka al kaj?



Aja, poudarek je na BAJE  user posted image

(odgovor članu yellowcrystalstar)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Hiperaktivnost
23.10.2011 7:06:37   
ZARA
Nejcko jst pa vem za primer, ko so fantiča hoteli dat na Ritalin in se je mama odločno uprla, češ, naj ga zaposlijo, da ne bo moteč pri pouku. No, na koncu se je izkazalo, da je imela še kako prav. Fant je samo blazno pameten in ko so ga testirali so mu namerili IQ 156. Pač par let je potreboval, da je sprocesiral ločitev in smrt očeta v OŠ, potem se je čez noč obrnilo na bolje.

Pa jst sem samo debato prilimala, tudi za druge.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Hiperaktivnost
23.10.2011 7:22:34   
Kerensa*
Na linku, ki ga je prilepila Zara, je jasno navedeno, kako funkcionirajo možgani hiperaktivnega otroka, navedeno pa je tudi, zakaj tako funkcionirajo. Zato je navedba...
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Otrok naj se igra na svežem zraku, k psihiatru pa pojdita ti in tvoj mož.

... točno nekaj takšnega...
IZVIRNO SPOROČILO: Colt
Razlagati o ADHDju staršem normalnih otrok, je kot da bi marsovca probal naučit slovenščino.

Da pa Ritalin ni popolnoma nedolžno zdravilo (katero pa sploh je?), je pa lahko kristalno jasno vsakemu laiku. To ni zdravilo, ki bi ga za brezveze predpisali na recept; ob izdaji ni za brezveze dodatne kontrole dokumentov; in ni za brezveze v skupini zdravil, od katerih lahko postaneš odvisen. Nisem strokovnjak, zato ne vem, ali je odvisnost odvisna od ene izmed snovi, uporabljene za izdelavo ali od česa drugega, ampak od večine močnih zdravil, predvsem pa od tistih, ki se uporabljajo v psihiatriji, lahko postaneš odvisen. Zato je tudi predpisan toliko bolj natančen način uporabe in tudi način prenehanja uporabe (odtegnitveni sindromi). Po tej logiki je torej vsako močno zdravilo droga (ne samo Ritalin), samo s to razliko, da se zdravilom zato reče zdravilo (in ne droga), ker so njihovi večinsko dokazani pozitivni učinki večji od potencialno nedokazanih škodljivih/stranskih.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Hiperaktivnost
23.10.2011 9:37:21   
urška
načeloma se podpišem pod nejcko. ja, zdravila so res zadnja stvar, ki naj bi se je poslužili. vedno je treba prej izkoristiti vse ostale mžnosti. in ne, tisti, ki takega otroka nimajo, nimajo kaj pametovat o tem kako so ta zdravila škodljiva.

moti pa me to, da bolj ko berem te zgodbe o adhdejčkih, bolj mi je jasno, da predpisujejo zdravilo kar po spisku. isto je bilo pri nas. brez kakršnegakoli nasveta kaj in kako s tem otrokom. ok, dobila sem dve angleški knjigi ki sem si jih lahko kopirala. res super. na vsak način so me hoteli prepričati, da on brez zdravil ne bo zmogel. pa vidim, da je letos situacija v šoli popolnoma drugačna, da ne rečem idealna.

in meni se zdi, da tudi v tem primeru (predpisovanje zdravil) postajamo amerika. ja, saj govrijo kako je vse nadzorovano, ampak čez nekaj let jim zna vse uiti iz rok. v zda imajo točno določeno koliko tablet ritalina lahko naredijo na leto, pa se je že naredilo, da jim je zaloga pošla v septembru. mislim, da se je nesmiselno slepit, da se to pri nas ne more narest.

jaz imam recepte doma že nekaj mesecev. ampak za strattero. pa me do danes še ni nihče vprašal kaj sem naredila s tableti. ali sem jih dvignila, ali jih je jedel....priznam, da sem vzela recept samo zato, da je psihiatrinja nehala težit in sem ji povedala, da jih najbrž ne bo začel jest, pa vseeno. lahko bi jih dvignila v lekarni in prodala. toliko o nadzoru. dejstvo je da imajo na svetovalnem toliko otrok (z različnimi dagnozami), da enostavno nimajo časa se ukvarjat z vsemi (bravo javno zdravstvo). jaz pa na zdravljenje brez psihološke obravnave ne pristanem. in oni so mi prvi pregled otroka (po tistem ko naj bi začel jemat) ponudili čez 4 mesece. ne, hvala.

za konec: v šoli je kar ok. doma je druga zgodba. ampak dokler bo v šoli tako kot je, zdravil ne mislim uporabljati.

nejcko:user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Hiperaktivnost
23.10.2011 13:52:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Pod tretje, če bi res bilo vse to, kar se govori po sistemu baba čula, baba kazala, da omenjena zdravila delajo iz otrok zasvojence, jim kvarijo možgane in uničujejo telo, potem bi, sploh v Ameriki, ki je znana po največjem št. uporabnikov tega zdravila) in hkrati po sodnih procesih za vsak mačji kakec, država že bankrotirala zaradi izplačevanja odškodnin, saj bi tako "zlorabljeni" otroci (sedaj že odrasli) ali njihovi starši dobesedno okupirali sodišča in zahtevali pravico. Brez skrbi. Če ne drugje, v Ameriki bi se to sigurno zgodilo, in izbruhnila bi afera svetovnih razsežnosti. Pa nisem še nikoli zasledila zasledila česa takega.


Amerika JE pred bankrotom.
Še več, klkjub enormni farmacevtski industriji in lobijem je to dežela bolnih ljudi in država, kjer je pričakovana starost življenja lani padla!
Tako da..kar naj ostaja referenca, sama zase. Naj zastruplja sama sebe.

Moje mnenje: vsak starš, ki želi otroku dobro, bi moral pred takšnimi in drugačnimi zdravili najprej sam oz. v paru eno leto obiskovati psihiatra. Potem bi lahko rekel, da je naredil vse.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Hiperaktivnost
23.10.2011 15:17:32   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Moje mnenje: vsak starš, ki želi otroku dobro, bi moral pred takšnimi in drugačnimi zdravili najprej sam oz. v paru eno leto obiskovati psihiatra. Potem bi lahko rekel, da je naredil vse.


podpis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Hiperaktivnost
23.10.2011 16:24:08   
pelin
Milli jaz se pa ne morem in nočem podpisati pod tvoj post...vidi se, da brcaš precej v temo oz. stresaš svoje ogorčenje na starše, ki bi po tvoje rešili svojega otroka z ADHD diagnozo če bi ga vodili na svež zrak in se eno leto  srečevali s psihologi ali psihiatri...Verjetno se ne zavedaš kakšne bolečine povzročaš s svojimi komentarji staršem teh otrok....staršem, ki so pripravljeni in, ki delajo še marsikaj drugega kot hodijo na pogovore k psihiatrom, ki vsakodnevno poslušajo graje v šoli, vrtcu, okolici čez njihovega sina, hči..., ki si kljub vsemu trudu pri vzgoji, zaradi tebi podobnih ljudi, očitajo, da so slabi starši....
V tej debati si me spomnila na neko drugo, kjer Tehnofil tako  kot ponavadi za vsako božjo težavo , ki tare ljudi krivi družino, neprimerne partnerske odnose, zanič starševko vzgojo in podobno...Pri tem tako kot ti, pozablja, da človek marsikaj prinese s seboj na svet oz. zaradi težav pri rojstvu ( poškodba glave, patološko stanje novorojenca...) za vedno ostanejo posledice le teh komplikacij v takšni obliki... če se malo doizobraziš, lahko vidiš, da se sindrom ADHD v večini primerov pojavi zaradi prej naštetih vzrokov in da je še najmanj takšnih primerov, kjer pride do tega sindroma zaradi neprimerne vzgoje...
Za večino primerov ( pa jih na žalost ni malo), ki jih poznam, bi lahko rekla, da imajo zlate starše, ki bi lahko bili pravi zgled ostalim...s tem seveda zelo pomagajo svojemu otroku s takšno motnjo...žal pa vseh simptomov in nezaželjenih reakcij ne morejo vedno  popraviti oz odpraviti do take mere, da bi otrok lahko kolikor toliko normalno funkcioniral v družbi...šoli, vrtcu...Takim otrokom zdravila pomagajo...resnično pomagajo....bolj kot svež zrak in enoletni obiski staršev pri psihiatru...
Ne bom pozabila ene od specialnih pedagoginj, ki je eni od mamic,ki je kljub ogromnim težavam njenega otroka v šoli vztrajno zavračala zdravila za fanta...Mamica je ves čas govorila...:"Bova že zdržala...bova že zdržala..."Pri tem je mislila nase in na partnerja...Pedagoginji je bilo enkrat dovolj in ji je nekoliko ostro odgovorila " da vidva bosta mogoče že zdržala, ker sta odrasla...vajin otrok pa očitno ne...
Ne zagovarjam uporabe zdravil kar tako počes...brez ustreznih testov, preverjanj, opazovanj...vendar je na žalost večkrat tako, da sama ljubezen, skrb in super duper vzgoja nista dovolj...
Tudi jaz se strinjam s Coltom, ki pravi, da si marsikateri od teh staršev zasluži doprsni kipuser posted image ....Nejcko, Kerensa in ostale user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Hiperaktivnost
23.10.2011 16:45:08   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: pelin
Pri tem tako kot ti, pozablja, da človek marsikaj prinese s seboj na svet oz. zaradi težav pri rojstvu ( poškodba glave, patološko stanje novorojenca...) za vedno ostanejo posledice le teh komplikacij v takšni obliki... če se malo doizobraziš, lahko vidiš, da se sindrom ADHD v večini primerov pojavi zaradi prej naštetih vzrokov..


sorry pelin, ampak tole je lahko malo zavajajoče. ni vsak adhd otrok imel poškodb pri rojstvu, no. vidiš, jaz pa poznam veliko takih adhd-jevčkov, ki niso imeli težav pri rojstvu. pa to niti nima veze - mislim, da je to napor za straše IN zato da sebe in situacijo v kateri so, bolj spoznajo in temeljiteje analizirajo, najdejo več poti katere jih omogočajo lažjo "vožnjo"; mislim, da jim lahko terapija samo pomaga. no, vsaj jaz gledam miljonarkino pripombo s tega stališča..

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Hiperaktivnost
23.10.2011 16:53:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Verjetno se ne zavedaš kakšne bolečine povzročaš s svojimi komentarji staršem teh otrok....


Bolečine si v prvi vrsti povzročajo sami.

In..če je omemba psihiatra boleča tema za njih - razlog več, da ga obiščejo.

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Hiperaktivnost
23.10.2011 16:56:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

mislim, da je to napor za straše IN zato da sebe in situacijo v kateri so, bolj spoznajo in temeljiteje analizirajo, najdejo več poti katere jih omogočajo lažjo "vožnjo"; mislim, da jim lahko terapija samo pomaga. no, vsaj jaz gledam miljonarkino pripombo s tega stališča..


Najlažje je reči, moj otrok je naporen, hiperaktiven...naredil sem vse zanj. Ja, ok.

Ampak naredi še kaj zase, od tebe črpa otrok. Vsaka posledica ima svoj vzrok. Kako bomo pomagali otroku, če še sebi ne znamo.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Hiperaktivnost
23.10.2011 17:15:18   
pelin
Nikjer nisem napisala in kao zavajala ljudi, da so vsi ADHD-ejčki tako zaradi komplikaciji pri rojstvu...napisala sem, da jih je več takih, ki se s tem rodijo ( sindrom je skoraj v 80% deden)ali pa taki postanejo zaradi komplikacij pri porodu....le manjšina je takšnih, ki postanejo to zaradi neprimerne vzgoje...in ne ...mislim, da nobenemu od teh staršev ( razen seveda zahojenih izjem)ni obisk psihiatra kaj tako groznega ali nedopustnega....poudarjam pravzaprav to, da dajo ti starši veliko več in veliko hujših stvari skozi, kot pa je obisk pri psihiatru ali pedagogu.
Sama ne gledam na Milijonarkino pripombo tako kot ti....ona prikazuje večino teh staršev kot brezobzirnih odraslih, ki si mažejo oči in prelagajo krivdo za svoje nesposobno starševstvo na druga ramena...institucionalna, otrokova.....ker se jim ne da za otroka potruditi in ga raje malo zdrogirajo....
Res se najdejo tudi taki posamezniki, vendar imam sama ravno nasprotne izkušnje, ko starši vztrajno iščejo krivdo pri sebi, si non stop očitajo, v medsebojnih partnerskih odnosih iščejo krivca ...na koncu pa se žal nemalokrat izkaže, da oni in otrok resnično rabijo še kakšno dodatno pomoč, ki pa ni vedno le v iskanju neustreznosti pri vzgoji in kritiziranju le te, ter skakanju od enega do drugega psihologa......

In še to....to kar  Miljonarka poudarja kot kao čudežno zdravilo ( obisk psihiatrov, posvečanje otroku, pomoč sebi in posledično drugim....), so zadeve, ki jih velika večina teh staršev naredi najprej...nikogar namreč ne poznam, da bi kar na vrat na nos odhitel k zdravniku in mu naročil, da naj mu baj de uej priskrbi Ritalin, ker je mulo neznosen...No, ker Zemlja  vse mogoče nosi, so verjetno kje tudi taki primeri, vendar meni še ni bilo dano srečati nobenega...


< Sporočilo je popravil pelin -- 23.10.2011 17:21:57 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Hiperaktivnost
23.10.2011 17:41:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

In še to....to kar  Miljonarka poudarja kot kao čudežno zdravilo ( obisk psihiatrov, posvečanje otroku, pomoč sebi in posledično drugim....), so zadeve, ki jih velika večina teh staršev naredi najprej...nikogar namreč ne poznam, da bi kar na vrat na nos odhitel k zdravniku in mu naročil, da naj mu baj de uej priskrbi Ritalin, ker je mulo neznosen...


In koliko jih poznaš, ki so intenzivno delali na partnerski vezi in odnosih v družini, preden so otroku dali zdravila?

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Hiperaktivnost
23.10.2011 19:30:47   
pelin
Koliko jih poznam, da so intenzivno delali na partnerski vezi in odnosih v družini  ?...v bistvu vsi, ki jih poznam, da imajo doma takšnega otroka, so najprej delali na tem....Trenutno imam v skupini dva primera...deklico in dečka....oba starša sta zelo prizadevna, takoj , ko sem ju na individualnih urah opozorila na to, sta se pozitivno odzvala....obiskala psihologa ( najprej sama, potem z otrokom), marsikaj spremenila pri sebi in posredno tudi pri otroku...skratka nista se izgovarjala na to in ono, temveč takoj začela delati na tem, da bi se stvar pričela izboljševati še pred vstopom v šolo....Pri deklici so napredki opazni, pri dečku še ne tako zelo...Imam tudi kolegico, katere sine že nekaj časa jemlje Concerto, saj se je po večletnem prizadevanju stanje kljub sto in  eni terapiji ( družinski, otrokovi,...)ter za izvoz nasvetov z vsakim letom slabšalo....Na svetovalnem centru v Ljubljani, ki ga še vedno obiskujejo, so jim svetovali zdravila....Po prvi skepsi, so se odločili da poizkusijo...Do sedaj so vsi ( tudi otrok) zadovoljni z njimi, saj so napredki opazni...Takšnih in drugačnih primerov poznam za izvoz....mogoče ti ga lahko predstavim tudi čisto od blizu...od doma...Tudi naš najmlajši ima precej simptomov ADHD in tudi mi smo zaradi tega že romali k psihologu. Po testiranju, pogovorih in opazovanjih, je psihologinja potrdila, da bi to lahko bilo to, vendar v blažji  obliki... Iz prve roke ti lahko povem, da kot starš vedno najprej iščem vzroke pri sebi, če se z mojim  otrokom dogaja kaj nenavadnega... Tako je tudi pri vseh primerih , ki jih poznam....rada bi rekla, da jih je malo, pa žal temu ni tako...

Kaj pa ti draga Mili....od kje črpaš ta svoj cinizem, to svoje prepričanje, da so ADHD-jčki vsi otroci iz neurejenih oz. anarhično naravnanih družin....vsi otroci staršev, ki so preleni, da bi se potrudili za svoje otroke, vsi revčki iz partnersko razdrtih razmerij, vsi otroci mamic, ki dobijo drisko ob misli na psihologa in atkov, ki se zanimajo samo za piksno piva in nogomet....
In končno....tudi mene zanima koliko primerov pa ti poznaš, ko so starši kar od danes na jutri brez vseh predhodnih terapij in drugih poskusov pomoči , otroka na ena dva tri zadrogirali...?






< Sporočilo je popravil pelin -- 23.10.2011 19:32:55 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Hiperaktivnost
23.10.2011 19:36:37   
pelin
 
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Podpis pod Nejcko. Razlagati o ADHDju staršem normalnih otrok, je kot da bi marsovca probal naučit slovenščino. Drug svet, drugačne izkušnje, drugačni pritiski...čisto vse je drugače. Kot bi sitega probal učit, kako je če si lačen. In Ritalin oz kemija, je res zadnja ''''rešilna'''' bilka, ob vseh plusih in minusih. Biti starš otroka s takšno diagnozo, pa je že samo po sebi umevno da si zaslužiš vsaj doprsni bronasti kip, če se ti ne zmeša.

Sicer pa brez veze nakladam sto na uro...ko pa je že Colt vse tako lepo napisal...

< Sporočilo je popravil pelin -- 23.10.2011 19:37:21 >

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Hiperaktivnost
23.10.2011 19:38:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Kaj pa ti draga Mili....od kje črpaš ta svoj cinizem, to svoje prepričanje, da so ADHD-jčki vsi otroci iz neurejenih oz. anarhično naravnanih družin....vsi otroci staršev, ki so preleni, da bi se potrudili za svoje otroke, vsi revčki iz partnersko razdrtih razmerij, vsi otroci mamic, ki dobijo drisko ob misli na psihologa in atkov, ki se zanimajo samo za piksno piva in nogomet....


To je tvoje prepričanje in tvoj cinizem.

Moja predpostavka je, da težave otrok izvirajo tudi v veliki meri iz težav, ki jih imajo starši s sabo in med sabo.

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Hiperaktivnost
23.10.2011 19:46:44   
pelin
Na tvoje vprašanje sem ti z veseljem odgovorila, ti na moje še vedno nisi...čakam...pa naj je s cinizmom ali brez...

In glede tvoje predpostavke....da, tudi jaz se strinjam , da odnosi v družini igrajo veliko vlogo tudi pri otrocih s sindromom ADHD...vendar te težave v večini  niso krive za motnjo, saj tu ne govorimo o nevzgojenih, nekulturnih...mini samorastnikih in prestopnikih ampak o otrocih z resno zdravstveno motnjo..In končno to ni le moje prepričanje, predpostavke in predvidevanja....to je zraslo na zelnikih veliko bolj pametnih tet in stricev kot sem jaz...


< Sporočilo je popravil pelin -- 23.10.2011 19:57:13 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Hiperaktivnost
23.10.2011 20:02:50   
nadaklemen



IZVIRNO SPOROČILO: pelin


Kaj pa ti draga Mili....od kje črpaš ta svoj cinizem, to svoje prepričanje, da so ADHD-jčki vsi otroci iz neurejenih oz. anarhično naravnanih družin....vsi otroci staršev, ki so preleni, da bi se potrudili za svoje otroke, vsi revčki iz partnersko razdrtih razmerij, vsi otroci mamic, ki dobijo drisko ob misli na psihologa in atkov, ki se zanimajo samo za piksno piva in nogomet....
In končno....tudi mene zanima koliko primerov pa ti poznaš, ko so starši kar od danes na jutri brez vseh predhodnih terapij in drugih poskusov pomoči , otroka na ena dva tri zadrogirali...?


Točno tako.


 


_____________________________

buči

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Hiperaktivnost
23.10.2011 20:06:09   
StrawberrY
Oh mili, zdaj ga pa biksaš. To je moje mnenjeuser posted image Ne vem ali še nisi bila nikoli v družbi res hiperaktivnega otroka, staršev. Če bi zadeve poznala malo bolj globoko najverjetneje ne bi takih izjav ven dajala.
Je pa fajn bit pameten ja, dokler nimaš takega otroka sam.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Hiperaktivnost
23.10.2011 20:12:57   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: pelin
da, tudi jaz se strinjam , da odnosi v družini igrajo veliko vlogo tudi pri otrocih s sindromom ADHD...vendar te težave v večini  niso krive za motnjo, ..


samo če logično pogledaš - cca 80% dedno; je imho dosti povezano z odnosi v družini, s kakim od staršev ki je sam imel to težavo v mladosti in zelo verjetno nosi določene simptome v odrasli dobi (cca 60% otrok ima kasneje tudi "Adult ADHD").. seveda se nekaj odraža tudi v odnosu/odnosih, posledično tudi na otroku..

hočem samo rečt, da zna delo na sebi staršu samo pomagat, ker to imho JE povezano z odnosi v družini. ravno zato ker je dedno in ker vpliva na obnašanje človeka in s tem na odnose. je subtilno, to je res, samo je tam in je povezano.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 23.10.2011 20:17:14 >

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?