|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 10:34:49   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
saj, če smo se vse naučili in vse vedeli, je bilo dobro.....


liliana, imam obcutek, da otroke z vedenjskimi motnjami in ADHD-jem meces v isti kos.



A lenoba je zdaj že tudi vedenjska motnja......?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 276
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 10:42:39   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
In zgodovina nas torej tudi uči, da v preteklosti motenj ADHD niso tlačili v poboljševalnice in posebne zavode, ampak je marsikdo med temi tudi marsikaj dosegel, se izšolal, ni pa blestel na vseh področjih, od slovenščine do fizike.....

Saj je tudi danes točno tako.


Nikjer nisem trdila, da so kar vse po vrsti stlačili v poboljševalnice in posebne zavode (mene tudi niso user posted image ), nekatre pa so.
Zavedati se moramo, da so vsi omenjeni živeli v nekem svojem času, ko so vladale drugačne razmere kot danes, ko je šolanje potekalo drugače kot danes, zato je primerjanje DaVincija in npr. mojega otroka kot šolarja povsem brez veze.  Definitivno v času DaVinčija otroci niso 8 oz. 9. let vsak dan sedeli v šoli po 6-8 ur dnevno. Že to je razlika. Tudi šolali se niso vsi, vsaj ne v taki obliki, kot se šolajo današnji otroci. Tudi kontrolk niso pisali tako pogosto kot danes, niso imeli toliko knjig, ki jih posledično niso mogli pozabiti doma itd. itd.
Poleg tega so ti geniji bili največkrat odkriti s strani določenih oseb, ki so posatli njihovi meceni, mentorji, zaščitniki, sponzorji ... torej so imeli za seboj eno osebo, ki jih je porivala naprej.


Pa konec koncev to sploh ni pomembno.  S temi osebnostmi sem samo hotela povedati, da ADHD otrok ni potencialni pijanec in luzer, ampak se v marsikaterem skriva nesluten talent, enako mnogo kot pri vseh drugih otrocih.
In itak da je logično, da vsi nismo za vse, da se vsak spopada po svoje s stvarmi, ki ga ne zanimajo, pa jih vendarle mora početi. In da se vsak razvije in (za)blesti na nekem določenem področju.

Kar pa se odločb tiče - nismo si jih izmislili starši otrok s PP, še najmanj starši otrok z ADHD. V bistvu niti pojma nimam, kdo si jih je izmislil in kdo uzakonil. In še enkrat - večina ADHD otrok je odločbo pridobila na pobudo šole in strokovnih delavcev šole, to lahko trdim - če bi se na tem področju vodila kakšna evidenca (mogoče tudi se), bi celo lahko dokazala.

In ne nazadnje - tudi v naših časih, ko ni bilo nobenih odločb, so v redne šole hodili otroci s PP, redki sicer, a vendar so. To so bili otroci staršev, ki so bili trmasti in vztrajni in neomajni. Ne vem sicer, če so imeli takrat kakšno posebno pomoč s strani šole, ampak določene prilagoditve so gotovo imeli. Jaz sem npr. imela sošolca v paralelki, ki je po mojem laičnem mnenju imel CP - rok ni mogel uporabljati, torej testov gotovo ni pisal (sam). Prav tako je bil njegov govor skoraj nerazumljiv in izredno počasen - se prav spomnim, da sem se dostikrat spraševala, kako ga učitelji sploh razumejo. Gotovo je imel neke prilagoditve.

Odločbe ali ne, PP ali ne, ADHD ali ne, vsak se mora boriti na svoj način, da pregura tole šolo čez in v končni fazi svoje življnje. Če ima pri tem kakršnokoli pomoč, toliko bolje. Če ima ob tem še razumevanje okolice, toliko bolje.  Samo v tem je keč.

Sicer pa - pustimo našim otrokom vsaj malo otroštva. Ne sicer, da bi zagovarjala nasilje in vandalizem, ampak od nekdaj so se v šoli otroci malo ravsali med sabo, fantje sploh, od nekdaj s(m)o otroci med poukom radi poklepetali, ušpičili kakšno vragolijo, morda celo izzivali učitelje. Od nekdaj. In vsi otroci, no velika velika večina. In kar je najpomembneje - otroci sami so se naučili reševati probleme med sabo, s(m)o se zgarbali, ampak čez 10 min smo bili spet prijatelji. Problem rešen.
Danes pa uletavajo starši in kričijo o pravicah svojih otrok in rešujejo probleme in se vtikajo vanje. In če en starš vpije, da njegov otrok zaradi enega ADHD sošolca ne more delati - a se vam ne zdi, da s tem da lastnemu otroku fin izgovor za morebiten neuspeh: Zaradi unega ADHD sem pisal cvek.  Japajade

Moj ADHD se tudi zgovarja, da ga je ta pa ta izzival in je zato znorel ali pa je uni tudi to (kakšno neumnost) delal - pa mu vedno rečem: A imaš svojo glavo? Uprorabljaj jo vendar!!!!


Zatorej ne bojmo se za naše otroke, da bi zaradi kakšnega "drugačnega" otroka bili za karkoli prikrajšani. Naučimo jih raje uporabljati lastno glavo. Ne iščimo krivcev, ampak raje svoje otroke naučimo, da so sami odgovorni za svoj (ne)uspeh in dejanja.

Pa ste me spet zvabile v debato user posted image Sem čist hiperaktivna in ne znam nehat user posted image


< Sporočilo je popravil nejcko -- 9.11.2011 10:47:28 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 277
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 10:43:53   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
za Toma Cruisa pa - on je jemal ritalin pa vseeno verjame da je ADD mit. meni zanimivo stališče nekoga, ki je bil diagnosticiran pa vseeno NE verjame da obstaja Attention Deficit Disorder kot stanje/bolezen (ne vem kot kaj je uradno točno klasificiran in ali sploh kak status ima)..


ej, on je scientolog - saj to vse pojasni user posted image  


ja luba duša, pol ga pa ne dajat za zgled malim ADHD-jevčkom user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 278
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 10:57:12   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Tom Cruse je v enem od svojih intervijujev javno spregovoril o svoji motnji ADHD in o zdravljenju z Ritalinom - malo poguglaj, mogoče se da še kje kaj najti na to temo.
Tudi Bill Gates je še vedno živ, ti pa lahko celo link prilimam:
http://www.celebrities-with-diseases.com/celebrities/bill-gates-richest-man-in-the-world-and-presumed-adhd-sufferer-2044.html


nejcko no, jaz prav dobro googlam user posted image
glede "gladkosti" Mozarta in enačenje z adhd - pač ne moremo tko na horuk, ne?
za Gatesa ti že v naslovu piše presumed - mislim da vsi vemo kaj to pomeni.
za Tom Cruisa pa - on je jemal ritalin pa vseeno verjame da je ADD mit. meni zanimivo stališče nekoga, ki je bil diagnosticiran pa vseeno NE verjame da obstaja Attention Deficit Disorder kot stanje/bolezen (ne vem kot kaj je uradno točno klasificiran in ali sploh kak status ima)..

glej, ne mislim se prepirat - samo pravim da ni dokazano da so imeli ahhd in to je resnica, okoli dokazov ni debate. lahko pa debatiraš kaj se tebi ZDI. to je čisto druga stvar.


Tom Cruse tudi verjame, da je treba rojevati v tišini, ker hrup ob porodu škodi novorojenčku. Morda obtožuje svojo mamo, da je med njegovim rojstvom preveč kričala, in je zaradi tega imel kasneje težave. user posted image

Lej, tudi jaz se ne mislim prepirati. Navedla sem nekaj oseb, ki so s to motnjo domnevno ali resnično povezane, o tem presodi sama.

Če tebe boli glava, jaz pa tega ne vidim, niti tega ne morem dokazati niti tega ne more dokazati RTG, EEG, EKG, ne nevrolog ne kakršenkoli -log  ... torej lažeš, da te glava boli?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 279
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 10:57:51   
urška

IZVIRNO SPOROČILO: liliana


Deloma ja......ker se spomnim, da sem jaz šele v srednji šoli "osvojila" to reševanje nalog, da nisem preletela vseh.....pa nisem imela motnje ADHD.....in ne samo jaz, večina nas je delala v šoli tako......smo preleteli najprej vse naloge......saj, če smo se vse naučili in vse vedeli, je bilo dobro.....če pa katerega vprašanja nismo vedeli pa nas je zagrabila panika in nismo rešili tudi tistih nalog pravilno, ki smo jih drugače vedeli, samo zaradi ene naloge, ki je nismo vedeli nam je padla koncentracija in nas je zagrabila panika.......verjamem, da tudi sedaj otroci, ki nimajo motnje ADHD rešujejo teste tako, da preletijo najprej vse naloge......


glej, ti si spaničarila, ker naloge nisi znala. in ne govorim o tem, da on preleti vse naloge, on začne reševati eno, skoči na drugo in jo na pol reši in hkrati pozabi da prve sploh ni končal. razumeš? on naloge zna (za razliko od tebo, ki si se ustrašila, ker naloge nisi znala). govorim za mojega sina, seveda. (lani je bil edini v razredu, ki je imel pravilno vse naloge pri matematičnem tekomvanju).

nisi pa odgovorila na moje vprašanje: a ni bolje da se mojega otroka med testom odstrani iz razreda, da ne motih ostalih? ali tudi v tem vidiš protekcijo in takoj pomisliš na to, da njemu pa tam učiteljica vse reši? menda pa ja ne....

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 280
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 11:04:06   
urška

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
vse druge ste pa samo napadale in obtoževale..





ne posplošuj. če je kdo napadal, sem bila to jaz. sicer ni bilo tako mišljeno, najverjetneje se je pa bralo tako. dejstvo je pa to, da se mi nekako ne ljubi stvari zavijat v celofan in olepševat. če je to napad, tudi prav.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 281
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 11:10:37   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
In zgodovina nas torej tudi uči, da v preteklosti motenj ADHD niso tlačili v poboljševalnice in posebne zavode, ampak je marsikdo med temi tudi marsikaj dosegel, se izšolal, ni pa blestel na vseh področjih, od slovenščine do fizike.....

Saj je tudi danes točno tako.


Nikjer nisem trdila, da so kar vse po vrsti stlačili v poboljševalnice in posebne zavode (mene tudi niso user posted image ), nekatre pa so.
Zavedati se moramo, da so vsi omenjeni živeli v nekem svojem času, ko so vladale drugačne razmere kot danes, ko je šolanje potekalo drugače kot danes, zato je primerjanje DaVincija in npr. mojega otroka kot šolarja povsem brez veze.  Definitivno v času DaVinčija otroci niso 8 oz. 9. let vsak dan sedeli v šoli po 6-8 ur dnevno. Že to je razlika. Tudi šolali se niso vsi, vsaj ne v taki obliki, kot se šolajo današnji otroci. Tudi kontrolk niso pisali tako pogosto kot danes, niso imeli toliko knjig, ki jih posledično niso mogli pozabiti doma itd. itd.
Poleg tega so ti geniji bili največkrat odkriti s strani določenih oseb, ki so posatli njihovi meceni, mentorji, zaščitniki, sponzorji ... torej so imeli za seboj eno osebo, ki jih je porivala naprej.


Pa konec koncev to sploh ni pomembno.  S temi osebnostmi sem samo hotela povedati, da ADHD otrok ni potencialni pijanec in luzer, ampak se v marsikaterem skriva nesluten talent, enako mnogo kot pri vseh drugih otrocih.
In itak da je logično, da vsi nismo za vse, da se vsak spopada po svoje s stvarmi, ki ga ne zanimajo, pa jih vendarle mora početi. In da se vsak razvije in (za)blesti na nekem določenem področju.



Se strinjam, da je potrebno upoštevati več dejavnikov......in jaz sem samo primerjavo nadaljevala in dodala svoj vidik, ti še sedaj svojega in debata ter razmenjava mnenj pač poteka tako......

quote]In ne nazadnje - tudi v naših časih, ko ni bilo nobenih odločb, so v redne šole hodili otroci s PP, redki sicer, a vendar so. To so bili otroci staršev, ki so bili trmasti in vztrajni in neomajni. Ne vem sicer, če so imeli takrat kakšno posebno pomoč s strani šole, ampak določene prilagoditve so gotovo imeli. Jaz sem npr. imela sošolca v paralelki, ki je po mojem laičnem mnenju imel CP - rok ni mogel uporabljati, torej testov gotovo ni pisal (sam). Prav tako je bil njegov govor skoraj nerazumljiv in izredno počasen - se prav spomnim, da sem se dostikrat spraševala, kako ga učitelji sploh razumejo. Gotovo je imel neke prilagoditve.

Na vsaki šoli je bilo nekaj otrok s posebnimi potrebami......res da so bili redkejši kot danes, bili so pa......tudi v našem razredu je bil en učenec, ki je pisal teste vedno sam, v kabinetu z drugim učiteljem, da ni motil ostalih.....pa smo take otroke otroci sprejemali.......in vsak starš, ki ima takega otroka mora tudi danes, kljub odločbi delati mnogo več kot ostali starši....mnogo več mora s takim otrokom z odločbo ali brez delati tudi učitelj, ker koliko razumem, ima tak otrok individualno pomoč 5 ur na teden....za vse druge ure je zanj odgovoren učitelj.....in ta mora sam, ob sodelovanju seveda še drugih 20 učencev (in staršev) v razredu, obvladovati takega otroka....in če je to za starša težko in mukotrpno delo, mora biti še bolj mukotrpno delo tudi za učitelja, ker mora ta obvladovati še ostalih 20 otrok in nemalokrat specifičnih zahtev še vseh 21 staršev......

Sicer pa - pustimo našim otrokom vsaj malo otroštva. Ne sicer, da bi zagovarjala nasilje in vandalizem, ampak od nekdaj so se v šoli otroci malo ravsali med sabo, fantje sploh, od nekdaj s(m)o otroci med poukom radi poklepetali, ušpičili kakšno vragolijo, morda celo izzivali učitelje. Od nekdaj. In vsi otroci, no velika velika večina. In kar je najpomembneje - otroci sami so se naučili reševati probleme med sabo, s(m)o se zgarbali, ampak čez 10 min smo bili spet prijatelji. Problem rešen.
Danes pa uletavajo starši in kričijo o pravicah svojih otrok in rešujejo probleme in se vtikajo vanje. In če en starš vpije, da njegov otrok zaradi enega ADHD sošolca ne more delati - a se vam ne zdi, da s tem da lastnemu otroku fin izgovor za morebiten neuspeh: Zaradi unega ADHD sem pisal cvek. Japajade


Se strinjam s tem v celoti.....dodala bi pa tudi to, da se verjetno kdaj pojavi tudi situacija, ko starš otroka z ADHD vpije, da ta ne more delati, ker ga ostali otroci, učitelji diskriminirajo in zafrkavajo......tudi otroku z ADHD se ne daje na ta način lep vzgled, ker se njegov neuspeh prav tako tolerira na račun izgovarjanja......ker če tak otrok obiskuje šolo, če se njegovo vedenje lahko oz. se korigira in obvladuje zgolj s trdo in dosledno vzgojo......ne more biti krivda zgolj na drugih starših, otrocih in zaposlenih na šoli.......

Moj ADHD se tudi zgovarja, da ga je ta pa ta izzival in je zato znorel ali pa je uni tudi to (kakšno neumnost) delal - pa mu vedno rečem: A imaš svojo glavo? Uprorabljaj jo vendar!!!!


Tako je, moja se tudi že pri 4,5 letih na marsikaj in marsikoga zgovarja.......pa ji vedno pač ne verjamem, ker jo poznam......

Ne iščimo krivcev, ampak raje svoje otroke naučimo, da so sami odgovorni za svoj (ne)uspeh in dejanja.


Se strinjam.....

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 282
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 11:12:52   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: urška


IZVIRNO SPOROČILO: liliana
vse druge ste pa samo napadale in obtoževale..





ne posplošuj. če je kdo napadal, sem bila to jaz. sicer ni bilo tako mišljeno, najverjetneje se je pa bralo tako. dejstvo je pa to, da se mi nekako ne ljubi stvari zavijat v celofan in olepševat. če je to napad, tudi prav.


Ne posplošujem.....in nikar ne misli, da si edinstven primer na forumu......user posted image


(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 283
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 11:15:03   
urška
in ko smo že pri slavnih z adhdejem: justin timberlake je še en primer. on je jemal ritalin. michael phelps ima adhd. on je bil na ritalinu. ty pennington (oddaja extreme makeover: home dition) ima adhd. jemal je zdravila.
samo nekaj primerov, če že tom cruise ne zadosti vašim zahtevam.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 284
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 11:18:28   
urška

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

vse druge ste pa samo napadale in obtoževale..





Ne posplošujem.....in nikar ne misli, da si edinstven primer na forumu......user posted image




posplošuješ! ker VSE DRUGE te pač niso napadale.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 285
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 11:19:32   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: urška

in ko smo že pri slavnih z adhdejem: justin timberlake je še en primer. on je jemal ritalin. michael phelps ima adhd. on je bil na ritalinu. ty pennington (oddaja extreme makeover: home dition) ima adhd. jemal je zdravila.
samo nekaj primerov, če že tom cruise ne zadosti vašim zahtevam.


To so vsi Američani, a ne? 
Pa lahko hitro najdemo še en dokaz več, kako se tam Ritalin zlorablja user posted image

Hec.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 286
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 11:23:21   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: urška


glej, ti si spaničarila, ker naloge nisi znala. in ne govorim o tem, da on preleti vse naloge, on začne reševati eno, skoči na drugo in jo na pol reši in hkrati pozabi da prve sploh ni končal. razumeš? on naloge zna (za razliko od tebo, ki si se ustrašila, ker naloge nisi znala). govorim za mojega sina, seveda. (lani je bil edini v razredu, ki je imel pravilno vse naloge pri matematičnem tekomvanju).



To sem že v enem postu prej opisala.....kaj sem mislila....koncentracija je bila tudi v mojem primeru motena, le faktor motive je različen, ker jaz sem tudi ostali dve nalogi znala......mogoče bo moja vnukinja čez nekaj let tudi dobila diagnosticirano motnjo za ta problem, ne vem, ali pa bodo vsi otroci reševali teste na način, da ne bodo videli ostalih nalog.....medicinska znanost pač vsako leto bolj napreduje.......

nisi pa odgovorila na moje vprašanje: a ni bolje da se mojega otroka med testom odstrani iz razreda, da ne motih ostalih? ali tudi v tem vidiš protekcijo in takoj pomisliš na to, da njemu pa tam učiteljica vse reši? menda pa ja ne....


Bolje.....vsakega otroka je bolje odstraniti iz razreda, če moti ostale......moj sošolec v osnovni šoli je recimo vedno tako pisal teste.......

Protekcija je pa lahko široko in različno definirana......otrok učitelja ali župana bo pač imel v šoli vedno protekcijo......njegovi starši seveda ne bodo takega mnenja, starši drugih otrok pa......tudi cigani so lahko v šolah protežirani.......ker ne prihajajo k pouku tako točno in redno kot ostali......

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 287
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 11:25:02   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: urška


IZVIRNO SPOROČILO: liliana

vse druge ste pa samo napadale in obtoževale..





Ne posplošujem.....in nikar ne misli, da si edinstven primer na forumu......user posted image




posplošuješ! ker VSE DRUGE te pač niso napadale.



Nisem mislila sebe osebno.......user posted image

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 288
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 11:27:30   
urška

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Bolje.....vsakega otroka je bolje odstraniti iz razreda, če moti ostale......moj sošolec v osnovni šoli je recimo vedno tako pisal teste.......




torej odločba, ki jo ima (oz. mogoče bo imel) moj otrok ni plus samo zanj, ampak tudi za ostale učence v razredu?

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 289
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 11:29:27   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: urška

in ko smo že pri slavnih z adhdejem: justin timberlake je še en primer. on je jemal ritalin. michael phelps ima adhd. on je bil na ritalinu. ty pennington (oddaja extreme makeover: home dition) ima adhd. jemal je zdravila.
samo nekaj primerov, če že tom cruise ne zadosti vašim zahtevam.


A nisi ti bila tista, ki je pisala, da zdravniki ritalin dodeljujejo kar po spisku......?

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 290
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 11:30:51   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: urška


IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Bolje.....vsakega otroka je bolje odstraniti iz razreda, če moti ostale......moj sošolec v osnovni šoli je recimo vedno tako pisal teste.......




torej odločba, ki jo ima (oz. mogoče bo imel) moj otrok ni plus samo zanj, ampak tudi za ostale učence v razredu?


S tega viditka ja......samo moj sošolec ni imel nobene odločbe......

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 291
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 11:34:20   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: urška

in ko smo že pri slavnih z adhdejem: justin timberlake je še en primer. on je jemal ritalin. michael phelps ima adhd. on je bil na ritalinu. ty pennington (oddaja extreme makeover: home dition) ima adhd. jemal je zdravila.
samo nekaj primerov, če že tom cruise ne zadosti vašim zahtevam.


A nisi ti bila tista, ki je pisala, da zdravniki ritalin dodeljujejo kar po spisku......?


Samo bistvo je, da so imeli diagnosticirano HA, (zlo)raba Ritalina je tukaj postranskega pomena.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 292
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 11:41:19   
urška

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: urška

in ko smo že pri slavnih z adhdejem: justin timberlake je še en primer. on je jemal ritalin. michael phelps ima adhd. on je bil na ritalinu. ty pennington (oddaja extreme makeover: home dition) ima adhd. jemal je zdravila.
samo nekaj primerov, če že tom cruise ne zadosti vašim zahtevam.


A nisi ti bila tista, ki je pisala, da zdravniki ritalin dodeljujejo kar po spisku......?


rekla sem, da ko imaš enkrat diagnozo, ga ni problem dobiti. tudi pri nas ne. čeprav pravijo, da je vse zelo kontroliralno. najbrž je bolj kot v ameriki, tako blazno pa spet ni. v ameriki pa itak za adhd predpisujejo še marsikaj drugega ne samo ta tri zdravila, ki so na voljo pri nas.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 293
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 11:44:16   
urška

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: urška


IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Bolje.....vsakega otroka je bolje odstraniti iz razreda, če moti ostale......moj sošolec v osnovni šoli je recimo vedno tako pisal teste.......






torej odločba, ki jo ima (oz. mogoče bo imel) moj otrok ni plus samo zanj, ampak tudi za ostale učence v razredu?


S tega viditka ja......samo moj sošolec ni imel nobene odločbe......


no in ta vidik je pomemben. če ne najbolj pomemben: da niso kratene pravice drugih otrok zato, ker ima njihov sošolec primanjkljaje. in ne samo, da tvoj sošolec ni imel odločbe pa so mu zadevo prilagodili, verjemi, da tudi danes marsikje učitelji tako naredijo pa nimajo vsi otroci odločb. v tem primeru je namreč va
no to, da vsi otroci rešijo teste in so lahko ocenjeni a ne?
če mene vprašaš, slepi ne bi potreboval nobene odločbe, da bi bil lahko preverjan druge kot pisno. pa verjemi, da jo imajo vsi.
v čem je torej problem?

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 294
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 11:50:04   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: urška

in ko smo že pri slavnih z adhdejem: justin timberlake je še en primer. on je jemal ritalin. michael phelps ima adhd. on je bil na ritalinu. ty pennington (oddaja extreme makeover: home dition) ima adhd. jemal je zdravila.
samo nekaj primerov, če že tom cruise ne zadosti vašim zahtevam.


To so vsi Američani, a ne? 
Pa lahko hitro najdemo še en dokaz več, kako se tam Ritalin zlorablja user posted image


Hec.



salvador dali,picasso, alberto tomba, princ charles

user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil urška -- 9.11.2011 11:55:46 >

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 295
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 12:03:17   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: urška

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: urška

in ko smo že pri slavnih z adhdejem: justin timberlake je še en primer. on je jemal ritalin. michael phelps ima adhd. on je bil na ritalinu. ty pennington (oddaja extreme makeover: home dition) ima adhd. jemal je zdravila.
samo nekaj primerov, če že tom cruise ne zadosti vašim zahtevam.


To so vsi Američani, a ne? 
Pa lahko hitro najdemo še en dokaz več, kako se tam Ritalin zlorablja user posted image


Hec.



salvador dali,picasso, alberto tomba, princ charles

user posted image user posted image user posted image user posted image


A kar vsi???  Bog se nas usmili user posted image Še dobro, da sploh še kakšen gozd na svetu obstaja, da niso že vseh poteptali od silnega sprehajanja user posted image

Ok, ok ... grozna sem vem. Grem raje nekaj pametnega počet user posted image

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 296
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 12:13:40   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: urška


no in ta vidik je pomemben. če ne najbolj pomemben: da niso kratene pravice drugih otrok zato, ker ima njihov sošolec primanjkljaje. in ne samo, da tvoj sošolec ni imel odločbe pa so mu zadevo prilagodili, verjemi, da tudi danes marsikje učitelji tako naredijo pa nimajo vsi otroci odločb. v tem primeru je namreč va
no to, da vsi otroci rešijo teste in so lahko ocenjeni a ne?
če mene vprašaš, slepi ne bi potreboval nobene odločbe, da bi bil lahko preverjan druge kot pisno. pa verjemi, da jo imajo vsi.
v čem je torej problem?


Zgolj v tem, da če odločbo dobi prava oseba.....pri slepem skoraj ni deleme, ali je človek slep ali vidi.....pri ADHD pa tak dvom vedno obstaja......ker stanje ni tako enostvano vidno kot pri slepem ali gluhem ali pri tistem s cerebralno paralizo....prav tako je tanka meja med ADHD in razvajenostjo......

In ker vsi starši niso tako pošteni kot ti, nejcko in kerensa......ker obstajajo tudi starši, ki jim moralnih vrednot primanjkuje, ki želijo izsililiti odločbo (pa izgleda, da res obstajajo, ker če že ne gre za verjeti že mojcazigi, gre za verjeti nejcko) in jo tudi izsilijo......v takih primerih pa potem gre za problem......ker v takem primeru pa je otrok protežiran, tudi če ga učitelj označi kot razvajenega ali lenega ali s premajhnimi intelektualnimi sposobnostmi, ga mora protežirati zaradi odločbe......

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 297
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 12:16:10   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: urška

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: urška

in ko smo že pri slavnih z adhdejem: justin timberlake je še en primer. on je jemal ritalin. michael phelps ima adhd. on je bil na ritalinu. ty pennington (oddaja extreme makeover: home dition) ima adhd. jemal je zdravila.
samo nekaj primerov, če že tom cruise ne zadosti vašim zahtevam.


To so vsi Američani, a ne? 
Pa lahko hitro najdemo še en dokaz več, kako se tam Ritalin zlorablja user posted image


Hec.



salvador dali,picasso, alberto tomba, princ charles

user posted image user posted image user posted image user posted image


Da niso oni bili zgolj seksualno hiperaktivni.....user posted image

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 298
   [Brisano sporočilo]
9.11.2011 12:19:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 299
   RE: Hiperaktivnost
9.11.2011 12:28:28   
urška

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: urška

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: urška

in ko smo že pri slavnih z adhdejem: justin timberlake je še en primer. on je jemal ritalin. michael phelps ima adhd. on je bil na ritalinu. ty pennington (oddaja extreme makeover: home dition) ima adhd. jemal je zdravila.
samo nekaj primerov, če že tom cruise ne zadosti vašim zahtevam.


To so vsi Američani, a ne? 
Pa lahko hitro najdemo še en dokaz več, kako se tam Ritalin zlorablja user posted image


Hec.



salvador dali,picasso, alberto tomba, princ charles

user posted image user posted image user posted image user posted image


A kar vsi???  Bog se nas usmili user posted image Še dobro, da sploh še kakšen gozd na svetu obstaja, da niso že vseh poteptali od silnega sprehajanja user posted image

Ok, ok ... grozna sem vem. Grem raje nekaj pametnega počet user posted image



njihov problem je predvsem ta, da se nimajo kje sprehajat. ker so jim stalno za vratom paparaci. zato še lahko najdemo kje kak nepoteptan gozduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?