Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 8.11.2011 12:23:03
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: šaci Pozdravljene :) vidim da ste na teh forumih ful pridne, tak da bom se jaz z vami malo pridna :) ce mi lahko kera pomaga, glede tega da mi pove kaj naj pricakujem od 14. februarja naprej...namrec na stvari je tak....ginekolog mi je pred 14 dnevi napisal napotnico za ambulanto za neplodnost v mbju, s partnerom se trudiva ze vec ko leto dni na , no pred pol leta sem pa jaz zgubila menstruacijo, pol sem si morala zacet merit bazalno temperaturo, meseca maja mi je ginekolog napisal primolut sem dobila menstruacijo, pol pa spet nic do tega mesca ko mi je spet napisal te tablete in zdaj jo mam...no naredil pa je test moje hormonske slike, pa krvi in partnerju spermogram ter meni se ultrazvok zdaj nazadnje na katerem je ugotovil da imam na obeh jajcnikih ciste ali bule kot jih je sam poimenoval...zdaj pa me zanima kaj naj pricakujem oz na kaj naj se pripravim februarja ko grema s partnerjem prvic v ambulatno? Zagotovo prvi razgovor, ki ni kr takoj-danes se naročiš, jutri ga že imaš. Krvna slika, spermiogram, UZ v času menstruacije...ko bodo tam našli ciste, boš šla na operacijo, ali transvaginalno laporoskopijio ali histeroskopijo, to spet čakaš, menstruacijo, se naročaš na oddelek, če ni že poln plan prideš tist mesec, če je poln, potem ne... Po OP spet razgovor in šele takrat se bo doreklo kako in kaj naprej. Tako da tvoja pot zagotovo ne bo tako kratka. Letos ziher ne prideš na vrsto za OP.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 8.11.2011 12:26:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa še to - v življenju sem se ravno v neplodnostni ambulanti naučila, da za vsakim dežjem posije sonce in da je potrebno v življenju delati majhne korake, da dosežeš željeno. Vso srečo.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 10.11.2011 17:11:15
|
|
|
|
šaci
|
ja sem se nekak ze sprijaznila s tem da res nebo to v nekem kratkem casu...ampak vse cakate tak da moj jaz kr z vami cakala :) na kaj pozitivnega :) zanima me se samo nekaj glede menstruacije, ce jaz zdaj do februarja ko mam razgovor v mb ne dobim menstruacije ali naj grem prej se do svojega ginekologa al naj kr pocakam do termina v mb? me je pa kr malo strah tega vsega skupaj kaj je in kaj se bo :(
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 10.11.2011 19:50:33
|
|
|
|
Cameleon
|
Evo na UZ vse ok, prejela zdravila in pričnem s pikanjem. Zdej pa gre zares
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 11.11.2011 12:00:32
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: šaci zanima me se samo nekaj glede menstruacije, ce jaz zdaj do februarja ko mam razgovor v mb ne dobim menstruacije ali naj grem prej se do svojega ginekologa al naj kr pocakam do termina v mb? me je pa kr malo strah tega vsega skupaj kaj je in kaj se bo :( Jaz se na tvojem mestu ne bi več dogovarjala z osebnim ginekologom. Počakaj na razvgovor in pol bodo zagotovo takoj prvo porihtali tvojo menstruacijo. Ker je način zdravljenja drugačen kot pri osebnem ginekologu počakaj. Pri katerem zdravniku pa si naročena?
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 11.11.2011 12:11:54
|
|
|
|
šaci
|
ja sej sama nekak vec ne vem, klko se lahko osebnemu ginekologu zaupam. Ker sem pol leta vsak mesec enkrat mela pregled da je reko da bomo zrihtali to menstruacijo po me je na vsakem pregledu samo pogledal pa mi ultrazvok naredo, ampak zdaj na zadnjem pregledlu ko sem bla pa mi kr rece da mam nekaj na jajcnikih in da to prekriva kr celi desni jajcnik, levega pa se kao ne v celoti...nevem no ce je to mogoce da ti iz enga mesca v drugega se kr to nardi res nevem ce je to mogoce. Ja ko sem se narocala mi je tam povedla samo da sem narocena 14. februarja, ni pa mi povedla ne ure in ne pr katerem zdravniku. Pa tut ko sem napotnico pol tja odnesla jo je samo vzela in je blo to to..
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 11.11.2011 16:55:50
|
|
|
|
mala06
|
Živijo! Da vam še tukaj sporočim. Danes sem imela uz in sem videla najinega škrata Sem presrečna, čeprav mal razočarana nad g., ki mi ni nič povedala sama, vse sem jo morala vprašat. Pa saj ni važno, samo da je vse ok. Punce držte se in navijam za vsako posebej!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 11.11.2011 21:03:33
|
|
|
|
andreja83
|
Mala06 res ti iz srca čestitam, to more bit fenomenalen občutek ko vidiš srčka . Itak upam da se ti pridružim kr hitro, bom full molila tist cajt Čeprav mi optimizem full niha Sam do mojega bližnjega srečanje z inekcijami do januarja je še kar daleč, sam mi full hitro mineva kar me še najbolj veseli Ej čist mirno ti želim, drži se nam
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 14.11.2011 10:46:11
|
|
|
|
womanpolice
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala06 Živijo! Da vam še tukaj sporočim. Danes sem imela uz in sem videla najinega škrata Sem presrečna, čeprav mal razočarana nad g., ki mi ni nič povedala sama, vse sem jo morala vprašat. Pa saj ni važno, samo da je vse ok. Punce držte se in navijam za vsako posebej! Vem kako je to... to je res neverjetn občutek.... se spomnim kot bi blo včeraj.. sm mislila, da ga bom že slišala, pa nič... potem pa mi G pokaže neko utripajočo belo pikico :-D pa reče "no, takole pa srček bije"... jst pa "kje???" hihihi in mi pkaže spet :-D Res, super občutek ,ki ga želim prav vsaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Čestitke, Mala!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 14.11.2011 10:47:31
|
|
|
|
womanpolice
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala06 Živijo! Da vam še tukaj sporočim. Danes sem imela uz in sem videla najinega škrata Sem presrečna, čeprav mal razočarana nad g., ki mi ni nič povedala sama, vse sem jo morala vprašat. Pa saj ni važno, samo da je vse ok. Punce držte se in navijam za vsako posebej! Čestitke!!!!!!!!!!!!! Se spomnim kak je blo, ko sm ga jst prvič vidla. Neverjetn občutek. Ga želim prav vsaki!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 14.11.2011 10:49:31
|
|
|
|
womanpolice
|
IZVIRNO SPOROČILO: andreja83 Mala06 res ti iz srca čestitam, to more bit fenomenalen občutek ko vidiš srčka . Itak upam da se ti pridružim kr hitro, bom full molila tist cajt Čeprav mi optimizem full niha Sam do mojega bližnjega srečanje z inekcijami do januarja je še kar daleč, sam mi full hitro mineva kar me še najbolj veseli Ej čist mirno ti želim, drži se nam Andreja, a bomo mi pol skup v postopku? Kdaj maš prvi uz? Jst mam 5.1. takrat vrjetn dobim tud špikice za domov.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 15.11.2011 14:17:59
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: šaci ja sej sama nekak vec ne vem, klko se lahko osebnemu ginekologu zaupam. Ker sem pol leta vsak mesec enkrat mela pregled da je reko da bomo zrihtali to menstruacijo po me je na vsakem pregledu samo pogledal pa mi ultrazvok naredo, ampak zdaj na zadnjem pregledlu ko sem bla pa mi kr rece da mam nekaj na jajcnikih in da to prekriva kr celi desni jajcnik, levega pa se kao ne v celoti...nevem no ce je to mogoce da ti iz enga mesca v drugega se kr to nardi res nevem ce je to mogoce. Ja ko sem se narocala mi je tam povedla samo da sem narocena 14. februarja, ni pa mi povedla ne ure in ne pr katerem zdravniku. Pa tut ko sem napotnico pol tja odnesla jo je samo vzela in je blo to to.. To še vedno lahko pokličeš, oziroma boš morala za uro, pa še za dodeljenega zdravnika vprašaj. Itak imaš potem preglede pri vseh...razgovore pa vedno pri svojem. Boš videla, da bo Valentinovo kmalu
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 15.11.2011 14:20:27
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: šaci ja sem se nekak ze sprijaznila s tem da res nebo to v nekem kratkem casu...ampak vse cakate tak da moj jaz kr z vami cakala :) na kaj pozitivnega :) zanima me se samo nekaj glede menstruacije, ce jaz zdaj do februarja ko mam razgovor v mb ne dobim menstruacije ali naj grem prej se do svojega ginekologa al naj kr pocakam do termina v mb? me je pa kr malo strah tega vsega skupaj kaj je in kaj se bo :( Ko boš klicala za uro - kar boš morala povprašaj še za zdravnika h kateremu si dodeljen. Itak spoznaš vse, ko si enkrat v postopku obravnave, razgovore imaš pa vedno pri svojem. Boš videla, da bo Valentinovo kmalu
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 15.11.2011 16:55:10
|
|
|
|
andreja83
|
IZVIRNO SPOROČILO: womanpolice IZVIRNO SPOROČILO: andreja83 Mala06 res ti iz srca čestitam, to more bit fenomenalen občutek ko vidiš srčka . Itak upam da se ti pridružim kr hitro, bom full molila tist cajt Čeprav mi optimizem full niha Sam do mojega bližnjega srečanje z inekcijami do januarja je še kar daleč, sam mi full hitro mineva kar me še najbolj veseli Ej čist mirno ti želim, drži se nam Andreja, a bomo mi pol skup v postopku? Kdaj maš prvi uz? Jst mam 5.1. takrat vrjetn dobim tud špikice za domov. womanpolice jst mam prvi uz 19.1, tk da bom malo kasneje za tabo. Mogoč pa se vidiva, če ne pa se itak vzpodbujamo tukaj!!!!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 15.11.2011 20:57:27
|
|
|
|
ananaska78
|
Pozdravljene! Žal mi je za vse, ki v tem krogu niste uspele . Bo ša naslednjič!!! Pozitivno naprej! Jaz sem imela 10.11. prenos zamrznjenča. Z mano so bile same tujke (3 iz Hrvaške, 1 iz Srbije) :) Test je 23.11. Je še kakšna trepetalka tu? Dolora kako je s tabo? Punce lahko noč!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.11.2011 9:59:46
|
|
|
|
Dolora
|
Prejšnji teden sem imela UZ in so ugotovili, da sta se vgnezdila oba, ampak da enemu slabše bije srček. Tako sem morala počakati še en teden in včeraj so ugotovili, da se en ne razvija več in srček mu tudi več ne bije, drugi pa je lepo zrasel in so rekli, da bi naj bil v redu. Zdaj pa se že lahko naročim pri svoji osebni zdravnici. Malo sem žalostna za drugega, ampak vesela, da mi je vsaj en ostal in močno, močno upam, da bo ostal do konca... Držim pesti, da boš tudi prišla za nami srečnicami
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.11.2011 15:53:17
|
|
|
|
andreja83
|
Dolora čestitke, zdej vse mirno v ti želim!!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.11.2011 19:52:14
|
|
|
|
Cameleon
|
Dolora kot si rekla, glavno da je en ostal in, da se lepo razvija Ananaska držim pesti! Moj prvi UZ nič posebnega, en folikel 10 in nekaj manjših, v petek ponovni UZ.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.11.2011 20:45:35
|
|
|
|
ananaska78
|
Dolora čestitke! Kaj bi dala jaz za en srček . Camelon hvala za pesti. Jaz kontra - da boš imela čim več lepih foliklov.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 18.11.2011 17:39:03
|
|
|
|
bibk
|
Womanpolice verjetno si spregledala, ma poglej pod zs :) Hvala
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 18.11.2011 21:32:01
|
|
|
|
womanpolice
|
Dolora srečno in uspešno do konca!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 18.11.2011 21:33:21
|
|
|
|
womanpolice
|
IZVIRNO SPOROČILO: andreja83 IZVIRNO SPOROČILO: womanpolice IZVIRNO SPOROČILO: andreja83 Mala06 res ti iz srca čestitam, to more bit fenomenalen občutek ko vidiš srčka . Itak upam da se ti pridružim kr hitro, bom full molila tist cajt Čeprav mi optimizem full niha Sam do mojega bližnjega srečanje z inekcijami do januarja je še kar daleč, sam mi full hitro mineva kar me še najbolj veseli Ej čist mirno ti želim, drži se nam Andreja, a bomo mi pol skup v postopku? Kdaj maš prvi uz? Jst mam 5.1. takrat vrjetn dobim tud špikice za domov. womanpolice jst mam prvi uz 19.1, tk da bom malo kasneje za tabo. Mogoč pa se vidiva, če ne pa se itak vzpodbujamo tukaj!!!! aha, no super. Mogoče pa se res kaj vidimo. jst imam predvideno punkcijo nekje 18.1. - če bodo celice rastle kot morajo (kar bi z Menopurjem morale, saj sem vedno odlično reagirala nanj, na Gonal sem slabše reagirala - pa vendar sva ravno z Gonalom prišla do Erike :-) ). Itak pa, da se vzpodbujamo ena drugo. Srečno!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 18.11.2011 21:33:57
|
|
|
|
womanpolice
|
IZVIRNO SPOROČILO: bibk Womanpolice verjetno si spregledala, ma poglej pod zs :) Hvala Bibk... oprosti očitn sm res spregledala. Nism dost na forumu... :-/ imaš ZS in rešitev za tvojo težavo. Lp. p.s. kdaj začneta?
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 19.11.2011 17:59:15
|
|
|
|
mala06
|
Živijo moje mariborčanke! Še vedno vas spremljam in čekiram kaj se dogaja dolor za malega borca. ananaska78 držim pest, da zagledaš . A boš delala kaj prej test, a boš šla kr na krvnega? Sem firbec Tudi za vse ostale navijam, da mi čim prej sledite
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 20.11.2011 20:42:36
|
|
|
|
ananaska78
|
Stvar je taka, da je danes 10.dan od prenosa zamrznjenčka in sem naredila test. Mislim, da je negativen :(. Malo še imam upanja, da bo jutri drugače, saj se mi je zdelo da se je čisto čisto malo obarvala tista druga črtica (res mini mini mini minimalno). V jajčnikih me ful špika tako da se lahko hitro tudi ulije ... Bomo videli jutri...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiBeremo: Refleksologija za začetnikeTežave z maternico ter menstrualne in menopavzne težave lahko omilite tudi z refleksno samomasažo.
Zadnje s foruma
SmučanjeMichonne RRAli vaši otroci smučajo?Da (
53%)

Ne (
29%)

Ne še (
18%)
Število vseh glasov: 17Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!