|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
7.12.2011 14:28:39   
Kerensa*
Partner je bivšega partnerja dolžan preživljati samo v primeru, da je bil ta partner brezposeln že v času trajanja zveze (oz. da je postan nezaposlen v času trajanja zveze), pa še to samo v primeru, če ob razpadu zveze vloži tožbo za preživnino zase. In ta mora biti odobrena, seveda.

(odgovor članu gondola)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
7.12.2011 16:17:36   
ČebelicaMaja
Pa punce nehajte no panike delat in se takoj kregat...nimamo kaj, nov zakon je tu in pač treba ga je interpretirati...gre pa zgolj za to, da so poskušali najti rešitev glede navideznih izvenzakonskih zvez... jaz imam sicer z novim zakonom drugačne težaveuser posted image  pa vendar...včeraj sem okoli 12.30 poslušala 20 min pogovor z generalno sekretarko CSD na VALu 202 in je razložila takole:
Ne bodo se upoštevali dohodki očeta, če je mati samohranilka, bodo pa morale te mame (ali pa očetje) dokazovati pri pristojnem CSDju, da so dejansko samohranilke. To bodo dokazovale preko izjav prič, ki se bodo na pristojnem CSDju izjavile pod materialno in kazensko odgovornostjo. Kakšne priče, kdo ipd ni razlagala naprej...dejstvo pa je, da se da in da tiste, katere res živite v izvenzakonski skupnosti po moje nimate kaj skrbet...malo bo več dela, ampak bo šlo skozi...kar pogumno in brez skrbi naprej...

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
7.12.2011 22:24:16   
Miša83
Kak je pri nas ne bom razlagala ali opravičevala svojega življenja.
Kako bi se pa naj dokazvalo, ne vem. Če oddaš vlogo, potem preden izdajo odločbo, morajo vsakega, za katerega sumijo, da laže, poklicat na zaslišanje in ta oseba, vse ki bi ji znale biti v korist. Ali bo CSD izda odločbo in šele po pritožbi sledi postopek dokazovanja. A torej nalagamo CSD višjo instanco, mogoče sodišča. Kolikor vem, je sodišče višje od CSD in če sodišče izda sodbo in ta postane pravnomočna o preživnini in izključnemu skrbništvu enemu izmed staršev, potem je dolžno CSD to spoštovat. Brez zamere, sem se že na sodišču počutla ko ena trapa, ki se je napumpala brezglavo, pa zahtevala preživnino. Sem že tam zagovarjala svoje rpravice in sem dobila hčerko v mojo skrbništvo in če je pod mojim skrbništvom ni tu kaj za spreminjat. Joj sem jezna.
Očitno bom mogla z novim letom zategnit pas do minimuma. Ta minimum je pa oblačila in hrana od Rdečega križa. Pa verjamem da ne bom edinauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
8.12.2011 8:11:34   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: alexjera
Nikoli pa ne bo za vse pravičem, v tem konkretnem primeru bodo na slabšem mamice, po starem samohranilke, katerim očetje otrok ne plačujejo preživnine, in starši, ki imajo s.p.

Tole mene zanima ... zakaj bodo starši z s.p.-jem na slabšem?

(odgovor članu alexjera)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
8.12.2011 8:59:44   
krogec
Meni pa se postavlja povsem drugo vprašanje - zakaj je treba ob upeljavi kakršnih koli novosti vedno najprej vse popljuvati in označiti za slabo in škodljivo in nepravično itd.!? user posted image Dajte se najprej res dobro informirat o zadevi in potem pljuvajte!!! V enem od postov (mislim da Karensa) je bilo vse zelo lepo in natančno opisano - če sta starša skupaj, se upoštevajo obojni dohodki, če sta ločena (ali pa sta šla narazen po izvenzak. skupnosti), je treba obvezno uredit preživnino! To je veljalo že do sedaj, ker tudi že sedaj mama ni mogla izpolniti papirjev (npr. za otroški dodatek) brez navedbe očeta ali pa brez navedbe sodbe sodišča o preživnini - in če navedeš sodbo o preživnini, potem nima oče za uveljavljanje pravic več nobene veze!! Če ta bivši ne plačuje preživnine vsaj tri mesece, mora mama vložiti izvršbo za preživnino na sodišče, kar je brezplačno in tudi uradniki pomagajo izpolniti papirje. Če še potem ni preživnina nakazana, se obrneš na preživninski sklad in dobiš nekaj od države - ergo to je še enkrat ponovljen vrstni red. Torej, če je mama sama z otrokom in ima vse "pošlihtano", bo csd upošteval samo te njene dohodke, kar je njena plača + preživnina (ali državna preživnina). Problem pa nastane, če papirji niso urejeni. To res ni noben baubau. Niti ni treba zdaj začeti pljuvati po administraciji, ker če hočeš nekaj dobit, moraš pač nekaj "dat/napisat". In pa na csd so večino čisto prijazni ljudje - če so stranke prijazne, ko pa pride nekdo že v naprej nastrojen da "to je vse en shit", ga bodo tako tudi obravnavali.

Pa če pogledamo še z drugega konca - vse urejat na enem naslovu in na enem papirju je dejansko bolj enostavno - primer: septembra bo šel ta veliki v šolo in bo v vrtcu ostal samo tamali - po starem bi morala na občino devat eno vlogo za določitev višine plačila vrtca in ne-kam-drugam vlogo za subvencijo šolske prehrane - zdaj se bo to uredilo na enem papiru in oddalo na enem mestu. user posted image To je samo en primer, gotovo pa je še veliko takih povezanih situacij, drugače ne bi tega poenotili. Pa ko bo csd enkrat imel tvojo mapo, bo lahko zelo hitro odločil o vseh spremembah. Tako da se meni to zdi zelo fajn zadeva. Obrazec je pač bolj dolg, ampak izpolniti je pa v končni fazi treba čisto malo - le par osebnih podatkov. CSD bo dejansko vse (papirnate) dokaze pridobil sam - samo navesti moraš, kaj naj upošteva, osnova pa je tako dohodninski izračun, v katerem je tudi že všteta npr. preživnina, če jo uradno prejemaš. Sama sem včeraj izpolnila vlogo in sem skupaj s tiskanjem porabila 5 minut.

Tudi meni pa ni jasno, zakaj bi bili s.p.-ji na slabšem? Zanje se dela bilanca, ki je temelj dohodninske odločbe, ki je osnova za izračun drugih pravic. Če pa s.p. "petrega", tu pa bi morali že prej nastopiti drugi organi (durs, inšpekcija). Sicer pa če se nekomu zdaj zdi fajn, da minimalno daje državi - čez leta se bo pa državi zdelo fajn, ko mu ne bo rabila dati skoraj nič pokojnine - in kdo bo potem spet ta slab!!?? vse je enkrat izravna... vsaj za večino (za vse pa ne more biti vedno 100%)


_____________________________

¤ ¤ ¤

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
8.12.2011 9:19:36   
Anonimen
Krogec, se strinjam s tabo.
IZVIRNO SPOROČILO: krogec
Sama sem včeraj izpolnila vlogo in sem skupaj s tiskanjem porabila 5 minut.

Samo tole me zanima ... meni so enkrat na CSDju že zavrnili vlogo, ker je nisem kupila v knjigarni, ampak sem si jo doma natisnila ... kolikor jaz vem mora po ZUPu organ sprejet vsako vlogo, ki je napisana na predpisanem obrazcu (če je obrazec predpisan) ... nič pa ne določa ali je ta obrazec "original" ali natisnjen ... imam prav?

(odgovor članu krogec)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
8.12.2011 9:29:43   
Miša83
krogec, iz tvojih ust v božja usta. Ker če bodo upoštevali zakonsko domnevo tak strogo, jaz niti socialne ne dobim, tak da z OD cca. 60€ in 120€ preživnine ne preživiva. Ni variante. Jaz si tudi ne predstavljam, da bi CSD izničil sodno odločbo. Bo pa mogoče težje dokazovat neresničnost zunajzakonske zveze na sodišču. To pa naj se ubadajo tisti, ki izigravajo zakon.

Glede poenostavitve pa je res. Super, da je vse na enem. No si mi polepšala dan, da vidim vsaj eno pozitivno stvar v tej novi ureditvi.Hvala:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
8.12.2011 9:40:51   
krogec
100% velja, da si lahko sama natisneš vlogo - saj so povezave na vlogo tako na straneh csd, minist. za delo, na e-upravi - res ni dvoma, da velja; zakaj bi človek zapravljal, če lahko doma nekaj narediš
jaz sem že zadnja tri leta vedno sama natisnila vlogo z interneta in je vedno veljalo; enkrat sem celo vlogo za zniž. plačilo vrtca izpolnila kot wordov dokument in je veljalo
dajmo si olajšat stvari, če je mogoče user posted image
--
še to - mislim, da je skrajni čas, da se neha izigravat zakone - saj to itak vedno delajo tisti, ki imajo že tako polne riti!!!!


_____________________________

¤ ¤ ¤

(odgovor članu Miša83)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
8.12.2011 9:48:10   
Tinky

IZVIRNO SPOROČILO: Otika


IZVIRNO SPOROČILO: alexjera
Nikoli pa ne bo za vse pravičem, v tem konkretnem primeru bodo na slabšem mamice, po starem samohranilke, katerim očetje otrok ne plačujejo preživnine, in starši, ki imajo s.p.

Tole mene zanima ... zakaj bodo starši z s.p.-jem na slabšem?



To pa tudi mene zanima! user posted image

_____________________________

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
8.12.2011 12:20:53   
ČebelicaMaja
verjetno misli na privatnike, ki so si nakazovali minimalne plače, plačevali minimalno vrtca, otroci zato prejemali državne štipendije... doma so pa imeli polno premoženja, hišo in najboljši avto... ja, ti bodo res na slabšem, pa morda še kdo iz srednjega razreda (še meni se bo verjetno zaradi hiše dvignil razred, pa sem čisto običajni zaposleni z univ. izobrazbo), ampak definitivno pa bo manj goljufij, kot jih je bilo...in mislim, da je bil to namen novega zakona...

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
8.12.2011 12:33:31   
zaspancek1
IZVIRNO SPOROČILO: Otika


Samo tole me zanima ... meni so enkrat na CSDju že zavrnili vlogo, ker je nisem kupila v knjigarni, ampak sem si jo doma natisnila ... kolikor jaz vem mora po ZUPu organ sprejet vsako vlogo, ki je napisana na predpisanem obrazcu (če je obrazec predpisan) ... nič pa ne določa ali je ta obrazec "original" ali natisnjen ... imam prav?



Seveda in tisti, ki ti je vlogo zavrnil, je ravnal narobe! Se je to mojemu dragemu že zgodilo pred leti in je kao moral kupiti novo vlogo. Ker si tista referentka ni dala dopovedati drugače, je pač dobila uradno pritožbo prek svojih nadrejenih. Skratka - vse vloge oz. predpisane obrazce si lahko sprintaš ali pa skopiraš, organ pa jih je dolžan sprejeti.

< Sporočilo je popravil zaspancek1 -- 8.12.2011 12:35:03 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
8.12.2011 13:29:55   
Star_a
Kaj pa moraš izpolnit,če obkljukaš za otroški dodatek? Tisto točko III jaz ne razumemuser posted image

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
8.12.2011 13:33:51   
Kerensa*
Za otroški dodatek v točki 3 izpolniš samo točko c. Samo DA ali NE. In če je DA, še dopišeš ime in priimek otroka, datum, od kdaj je odsoten in naziv zavoda ali ime in priimek rejnika.

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
8.12.2011 14:17:51   
Star_a
kakšna odsotnost?Sem blonduser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
8.12.2011 14:26:11   
krogec
tu se gre za npr. otroka s posebnimi potrebami, ki je čez teden v kakšnem vzgojno-izob. zavodu ali iz nekega razloga pač pri rejnikih
za običajne familije, kjer so otroci s starši doma, označiš samo NE
na koncu vloge so navodila, drugače pa naj ti na csd pomagajo user posted image


_____________________________

¤ ¤ ¤

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
8.12.2011 18:54:35   
Star_a
za točko c ni navodil,kar sama poglej če ne verjameš user posted image  Mah,grem jutr na csd pa naj mi sami povedo

(odgovor članu krogec)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
11.12.2011 19:06:44   
Anonimen
No končno sem se tudi jaz namenila izpolnit to novo famozno vlogo ... Izpolnila bom za znižano plačilo vrtca, če mi bodo pa preračunali še OD naj mi pa še tega preračunajo ... skratka izpolnim 1. stran, pa na 2. strani vpišem ime otroka pri subvenciji za vrtec ... potem moram izpolnit še poglavje IV. in to je to ... imam prav? No mi pa dela točka 1. v poglavju VI. težave ... z mojim sva prejšnji mesec sklenila življensko zavarovanje ... a moram to vpisat notri ali ne, in če ja, katero vrednost moram vpisat? user posted image

(odgovor članu Star_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
11.12.2011 19:10:45   
poli*
Otika- tisto se izpolnjije samo, če vlagaš za socialno pomoč oz. če sta dobila denar iz življ. zavarovanja (in ne če sta ga šele sklenila)... tko nekako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
11.12.2011 19:12:02   
Anonimen
Ja kaj pa potem izpolnim če oddajam samo za znižano plačilo vrtca? Samo prvo stran pa ime otroka na 2. strani?

(odgovor članu poli*)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
11.12.2011 20:24:40   
poli*
Jaz sem že oddala prejšnji teden.... ammm, na 3. strani sem še 3x NE obkrožila.... pa je rekla, da sem vse prav naredila.... in na 5. strani datum in podpis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
11.12.2011 20:30:43   
poli*
3. stran: III. (odgovoriš na: a, b, c, pa mogoče še f... se ne spomnim, ma mislim, da sem označila) to je to. Ostalo si pa na 1. in 2. strani že izpolnila

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
11.12.2011 20:45:56   
Anonimen
Hvala poli* user posted image

Mislim, so pa tile ki so pisali navodila res 1A ... namesto, da bi v obrazcu v II. poglavju poleg vsake pravice v oklepaju napisali katere točke je potrebno izpolniti, ne pa da napišejo da je 'treba v tem in tem poglavju izpolniti tudi to in to' ja poleg česa je potrebno izpolniti tudi to in to ... poleg subvencije za vrtec pa tudi to ne piše ... pol naj pa človek ve kaj hočejo, če tudi v navodilih nič ne piše ... nič najboljš, da vse izpolnim, pa bo zihr neki prav user posted image

(odgovor članu poli*)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
12.12.2011 11:55:43   
poli*
Otika, oprosti, ker sem nekaj stvari pozabila napisat (sem zvečer tuhrala v postelji in se prav malo zasekirala, da ti nisem vsega napisala):
Na 4. strani: (h)
Na 5. strani: (IV. 1., 2., 3.)
Na 6. strani: kraj, datum in podpis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
12.12.2011 11:55:48   
Paštetka
meni se pa navodila in tudi sama vloga zdita ful jasni in popolnoma nič komplicirani, kot sem brala vse skupja. Ko sem brala razne teme o tej vlogi ste me vse prestrašile. Potem jo pa vzamem v roke in sem bila gotova v petih minutah, kot je ena napisala s printanjem vred.

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: znižano plačilo vrtca - nova vloga, novi ...
12.12.2011 12:23:31   
Anonimen
Mah saj potem sem vse izpolnila ... edino pač najemnih pogodb in tega nimamo, ker nismo v najemu ... pač če jim koristi, da sem napisala da nihče ni gibalno oviran, za izračun subvencija vrtca naj jim pa bohpomaga ...

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?