womanpolice
|
spelchy 3 - ko najmanj pričakuješ, se zgodi nepričakovano. TI bom povedala svojo zgodbo iz MB... Dr. Reljič je na prvem razgovoru rekel, da bomo v postopku z Menopurjem, ker očitno odlično reagiram nanj. Na dan, ko se je dokončno "delila" terapija pa je bil en drug dr., (ker je bil dr. Reljič na BD), kateri mi je predpisal Gonal. Ker zaradi slabih izkušenj v LJ nisem upala dr. nič reči (kaj se je odločil dr. Reljič) in sem pač vzela GOnal. Dnevni so tekli, celice niso rastle kot bi mogle. So rastle ampak zelo počasi. KO se je ciklus bližal koncu, je bil moj vodilni folikel velik le 16 mm (za punkcijo se odločijo, ko je vodilni velik med 18 in 20 mm). Že skoraj vsak dan sem hodila v MB na UZ-je, presekirala se, ker celice niso rastle s takšnim tempom kot bi morale... Šla do dr. Reljiča po nasvet. Je reku, da najboljše, da takoj opravimo punkcijo, drugače bo že cikla konec. Imela sem 23 celic (sploh jih nisem toliko pričakovala zaradi rasti celic), in čakali so naju trije zarodki. PRVIČ v življenju sva imela enga za v zamrzovalnik. Vstavili so dva, ki se nista prijela. Po menstruaciji sem šla po pingvinčka in ta pingvinček je danes star oz. stara :-D 9 mesecev in pol. Hočem ti povedati, da sem se čist vdala že v to, da ne bo uspelo. Z zamrznjenčkom pa si sploh nisva delala utvar, ker imajo slabši statistični rezultat kot pa sveži zarodki. Psihično sem že bila pripravljena, da se vrnem v službo. Prepričana sem bila, da ne bo uspelo in v to sem se vdala. No, in osmi dan po ETZ sem videla magični plusek na testu (rahlo črtico, zato sem še isti dan šla v Adrialab v LJ, kjer je bil nosečniški hormon 52 in vedela sem da je uspelo..). Glavo pokonci!!!! Nič ni izgubljeno!!! V nobenem postopku, pri nobeni posameznici ni nobenega pravila....
|