sirenetta
|
IZVIRNO SPOROČILO: bankc Ja sej upam na najbolje! Jaz sem drugače bolj suhe postave, vendar vem kako se je težko znebiti odvečne kilaže. V prvi nosečnosti sem se zredila za 18kg in mi je ginekologinja skoz težila, da je to preveč! Sedaj ko sem v druge noseča imam pa tak apetit da ni za verjet in ratala sem pravi gurman! Jedla bi pa samo tisto, kar ni najbolje ( gorgonzola, školjke, surove ribice,....) . Sej sicer surovih ribic v nosečnosti še nisem jedla, mi pa vsak dan padejo na pamet! Sladkarij se pa vseeno raje ogibam, pa belega kruga, ki bi ga lahko jedla od jutra pa do večera Se pa moj samo smeji kakšne kombinacije bi jedla! Prejšnji teden mi je noro zapasal domač pomfri, zraven pa zrezki v gorgonzolni omaki ! Ali pa si na kruh namažem marmelado ali nutelo, zraven jem pa salamo! Se tolažim da me bo po porodu minilo! Oj, vidim, da ti dišijo ribice...mogoče tvoj potrebuje več omega3 maščobe...poskusi s takimi v nosečnosti dovoljenimi varjantami: losos (se zelo priporoča) - kupiš sveže fileje in popečeš v ponvi, prav tako skuša, v omejenih količinah je dovoljena tudi polenovka na belo, tuna pravijo da raje ne oz. ne več kot 100g na teden (sicer je tudi bogata z omega3). Lahko pa tudi kupiš v lekarni Femibion (od 4.meseca dalje) - je polovica tabletk s folno kislino, druga polovica pa je ribje olje oz. kot neke prosojne kapsule z Omega3 maščobo. Če se pa bolj nagibaš k naravnim variantam pa imajo v lekarni pravo ribje olje v steklenički in potem to jemlješ po enkrat na dan eno malo žličko (edino malo je zoprno za požret dol, ampak se da). Gorgonzole pa se raje izogibaj - plesen je lahko zelo škodljiva za razvoj ploda. Mogoče ti manjka cink ali pa kalcij, ki ga vsebujejo siri, tako da siri ja, samo ne ravno gorgonzola. Glede želje po sladkem pa lahko poskusiš s kakšno sadno varianto, ki zna bit glih tako slastna pa še zdrava...recimo ribana jabolka (vitamini), pa vmes vmešaš nekaj rozin ali suhih brusnic (železo), nekaj mandljev (magnezij) in po želji dodaš malo navadnega jogurta...njamele!
|