|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otroček in pes
28.2.2004 17:23:45   
SU
Upam, da teme nisem preveč zgrešila, ampak se mi zdi, da nekako paše sem k vzgoji... Doma imava s fantom !2! pasji dami. Trenutno še nisem niti "v čakanju" na sonček, bova pa v kratkem pričela "delat na tem". Sama komaj čakam na to, imam pa malce treme glede navajanja kužatov na malo štručko, ko bo privekala na svet. Vem, da psičk ne bova smela zapostavljat, ju pustit da pregledata, prevohata malo bebico, itd. itd. Prebrala sem že milijon in en nasvet glede tega, ampak mene še vseeno zanima ali ima katera/kateri med vami kakšne izkušnje s tem?? Res bi bila vesela kakšnih "zgodbic" v zvezi s tem (!pozitivnih!!)! Hvala in LP!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   otroček in pes
28.2.2004 17:52:15   
kika
ojla Su!
Tudi jaz imam psičko in ko smo mi začeli delati na pikici,smo tudi zbrali en kup informacij.Najbolj pomembno je.da se pes ne čuti zapostavljenega.Se pravi,da mora imeti isto pozornosti kot prej al pa še malo več(kar zna biti zelo težko).Tudi ko pridejo obiski,morajo najprej pobožati psa(če je pes seveda tako navajen) in šele potem planit k otroku.Pa dobro je tudi,da ko si še ti v bolnici,da mož nosi domov uporabljene pleničke,da se pes privadi otrokovega vonja. Od začetka bo pes ful radoveden,pa bo silil v otroka(vohal,lizal),pa mu moraš do ene meje pustit(ne smeš otroka držati daleč vstran od psa).saj bosta živela v skupnem gospodinjstvu.Ko pa pes enkrat sprejme otroka za svojega,potem pa ni več problem.Kasneje ko se začne otrok plazit,pa je treba paziti,da ne sili v psa(še posebno ko se pes umakne),da ga ne vleče za ušesa rep,da ga ne udari...Je pa spet odvisno kakšno pasmo imaš,ker so eni bolj drugi pa manj potrpežljivi.Kar pa se tiče dlak in "sterilnosti"pa ni problem,saj ima otrok dovolj odpornosti(paziti je treba prve mesece),pa še dokazano je,da se otrok zraven psa odlično razvija tako psihično kot tudi,da dosti kje ravno pes pomaga narediti otroku prve korake...Ti se nič ne sekiraj,nastale težave pa boste reševali sproti. Upam,da sem ti kaj pomagala,če pa te zanima še kaj konkretnega,pa vprašaj.A lahko zvem kakšno pasmo imaš?
lp kika

A ja,pa pazit moraš,da pes ne podre otroka (ko mu izkazuje ljubezen),saj veš da lahko skoči nanj od veselja,pa je otrok že na tleh(da otrok ne ujame strah pred psi).Moraš pa potem pazit.da ne bo otrok šel k vsakemu psu,saj niso vsi tako prijazni kot vaš.
pa pa

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   otroček in pes
28.2.2004 18:13:07   
SU
Hvala kika za informacije. Imava nemško ovčarko in landseerko. NO je zelo potrpežljiva, land. pa malo manj... V glavnem zanima me še nekaj : kako je s pranjem pasjih "cunj"? Namreč najini, posebej v tem vremenu, umažeta celo goro odej, pregrinjal, itd. namenjenim posebej njima! Vse to, zdaj, vržem v pralni stroj in posledice so malce "neugodne" (nekaj dlak po pralnem stroju)... Seveda ga temeljito očistim ampak ali bo to dovolj, ko bo pri hiši dojenček? Je bolje, da vsaj prve mesece perem pasje potrebščine drugje? Kako si se znašla ti? Sem res vesela, da si se oglasila, ker še niti ne "delamo na tem", pa imam že tremo pred morebitnimi težavami... LP

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   otroček in pes
28.2.2004 18:50:50   
Nogavička
Živjo Su,

jaz sem že v pričakovanju male bebice (27t)in doma imamo tudi pasjo damico - nemško bokserko, ki je seveda prava scrkljanka. Seveda jo bomo ob bebici še vedno enako crkljali. Kar se pa tiče pralnega stroja - jaz dam po njenih cunjah pralni stroj na zadnje izpiranje, pa mi vse potencialne dlake odplakne. Ker pravijo, da ni dobro praznega stroja zalaufat, dam noter nekaj čistih cunj za brisanje po tleh.

L.p.

Tea

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   otroček in pes
28.2.2004 19:11:15   
kika
su!
Veš jaz še nimam bebice,ampak nasvet od Teje se mi zdi ful uporaben,kar se tiče pranja.Čeprav jaz imam namen prve mesece pasje cunje prati ločeno,ker po moje bo že itak dovolj dlak po kavču...
Jaz pa imam stafordko in moji prijatli prav tako in je z otrokom res ful prijazna in nežna.Sem pa srečala enkrat eno gospo,ki mi je povedala,da od takrat naprej ko je rodila,se njena psica sploh ni več gonla,ker je vzela otroka za svojega mladiča,imeli pa so potem ta problem,da niso smeli povzdignit niti glasu nad otrokom(niti slučajno,da bi dobil kakšno po riti),ker ga je psica preveč čuvala.Še posebej pred tujci(ga ni smel nobeden pestovat).Jaz sem ti to napisala,ampak lahko je ženska tudi malo pretiravala.
Drugače pa nikar ne delaj panike,ker so naši ljubljenci bolj prilagodljivi,kot mislimo mi.
javi se kaj,ker mene tudi zanima vse v zvezi s to temo,da bomo čim bolj pripravljeni,
čav bav

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   otroček in pes
28.2.2004 22:24:58   
_Arwen_
Oj kika, stafordko maš??? kewl, pri nas imamo 3letno pitbullko...razvajenko...
Drugače pa smo o tej temi že pisali SU, če malo pobrskaš po arhivu...nekaj punc se nas je že oglasilo, ki imajo kuže in kužke doma in imamo ali pa pričakujejo male sončke...
lp

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   otroček in pes
29.2.2004 11:23:40   
kika
Nika tudi moja bo maja stara 3 leta.
Če si za bi si lahko izmenjali sliki premo maila,ker jaz mam ful rada te pse,ker so takšni kokoli.
napiši mail,če pa ne moreš bom ga pa jaz.
Daj sporoči.

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   otroček in pes
29.2.2004 11:25:15   
kika
Nika pod kaj naj gledam(napiši mi prosim forum in temo),ker ne najdem.hvala

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   otroček in pes
29.2.2004 12:16:42   
SU
TeaD, le zakaj se tega nisem prej spomnila? Bomo pač takrat porabili malce več vode pri pranju! Itak perem že sedaj pasje cunje ločeno od najinih, ampak potem bomo pač še malce bolj temeljiti. Se še oglasim, saj bom, ko bomo malce bolj "konkretno delali v smeri otročka", sigurno imela še milijon in eno vprašanje . Hvala za nasvete-zdaj sem malce pomirjena. Kika, če pa ti pade še kaj zanimivega na pamet, pa le sporoči, da se res pripravimo na naše "družinsko-pasje-človeško" sožitje ! LP

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   otroček in pes
29.2.2004 12:36:07   
_Arwen_
Oj kika...moj e-mail je nika@zipp.nu, moja spletna stran pa www.slo-apbt.com.
Eden od threadov s to tematiko je recimo tale
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=2&id=6608&msg=43600&idk=89
Oglasi se

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   otroček in pes
10.7.2004 22:35:42   
Anonimen
:sloncek::bravo:Mi imamo doma tri kužate pa tri muce in eno rdečo ribicoin kar je najbolj važno VNUČKA.Ko ga je hčerka prinesla domov so bili vsi trje zelo firbčni,pustila je da so štručko ovohali.Potem pa ni bil več zanimiv,no samo eden si ga je prilastil ko je pančkal v vozičku pod lipo.Hči mu je rekla da naj ga čuva,potem pa hmalu nihče ni smel zraven.Po parih dneh pa je počasi pozabil.Sedaj ko se mali plazi po vseh štirih so tako smešni za videt naenkrat so 4 kužki.Otrok ki raste gor v družbi z živaljo bo zelo družaben socializirav bo hitreje,kot ostali.Nič se ne sekiraj bebica bo imela družbo.:rozica::sloncek::morje:Pozdrave pa vso srečo vam želim.

(odgovor članu SU)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?