|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
14.5.2012 17:25:07   
tulpek
z akcijo se načeloma počaka do pregleda, da G preveri, če je vse ok zaprto ali nekaj takega, sicer lahko pride do kakšne okužbe. Če pa že, pa obvezno s kondomom.

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Aprilčki 2012
14.5.2012 17:55:31   
_vanilija_
Ja problem je da zaspi dokler doji, oz. verjetno malo poje kar ji je dost za 15 min, potem zaspi, jsto jo pustim, potem se zbudi in tko cel dan... :)

Ja, kuza je moj :) To smo bli enkart v Izoli in jedli sladoled, je mislila da ji hocem dat malo sladoleda pa je prsla cist blizu objektiva in skljoc :D Je ratala ful dobra slikica :)

_____________________________

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Aprilčki 2012
15.5.2012 10:22:34   
frinina
hoja mamice,

za mano je pregled pri G, tako da zdaj pa spet akcija.. user posted image , naju tudi že oba matra, da bi se malo postiskala.

meni je G predpisala tabletke Cerezete, pa berem malo na netu, ampak vrjetno se ne bom odločila, da bi jih jemala. kaj se boste ve odločile?

mi imamo že tako dva pikeca in akcija je končana....

lepo se imejte!

lp

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Aprilčki 2012
15.5.2012 13:48:35   
pobalinkaa
Po dolgem času spet en lep pozdravček od naju s Pio.

Čas tako beži, da res ne utegnem sploh kaj konkretnega napisati, mi je pa uspelo prebrati celo za nazaj, ker moja princeska spančka že od 11h.

Vanilija hvala za tale link, se mi zdi da nam bo kar prav prišlo; vsaj meni ker sem vedno mislila, da moji ni prav ko je jamrala na previjalni neh user posted image . Zdaj mi je jasno da je revčka lačna user posted image .

Sva imeli 10.05. pregled pri pediatrinji (1m in 5 dni), naša pupa se je zredila na 4910g,(porodna 3490, odhod iz porodnišnice 3350g) in zrasla za 6 cm, obseg glavice pa se je tudi povečal za 3 cm. Pediatrinja je bila nad njo več kot navdušena user posted image . Se samo dojiva in to po potrebi, ko je lačna jo pristavim. Ima še nekaj težav z vetrovi, pa ni več tako hudo; uporabljamo homeopatske granule iz kamilice-so z Dunaja, in so pozitivno preizkušene že na 7 otrocih. user posted image . Bownova terapija pa je tudi naredila svoje. Skratka Pia zaspi nakasneje 22.15 in spi potem nekje približno 4-5 ur, potem pa na 3 ure zbujanje. V dopoldanskem času je rada pokonci tam nekje 2 uri in se najkasneje do 11 revčka utrudi in zaspi. Popoldan je pa čisto odvisno, včasih samo je, jo previjem in spet spi, včasih je pa potem od nekje 16 ure pokonci pa vse tja do večera. Vmes neko matranje s spanjem, in posledično jok zvečer preden zares zaspi, saj je že preutrujena.

Jaz sem imela včeraj pregled pri proktologu in dobila neko mažico, jeseni pa kontrola, upam da se stanje umiri.

V četrtek imam G, tako da tudi midva komaj čakava potrditev zauser posted image , saj sva nestrpa že nekaj časa, vmes sva poskusila, vendar ni bilo pravega filinga, bolelo je, potem pa sem še krvavela, sveža kri...tako da sva kar hitro odnehala...

Skratka, živajte, moje cukrček se prebuja user posted image


(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Aprilčki 2012
15.5.2012 15:26:46   
CAC
POZDRAVLJENE, PUNCE!

Sem tukaj nova, sem vas pa od začetka malo sledila, ko smo še bile vse na začetku nosečnosti, ker pa sem imela ful dela v službi, potem pa doma, nisem utegnila, da bi se vam pridružila v čvekanju.
Tudi moja Neža je aprilska in sicer 11.4., tehtala je 2800 g in 49 cm, ker je bila rojena 9 dni prej in sicer zaradi pomanjkanja plodovne vode so mi dali umetne in je morala ven. Sva imele že prvi pregled in tehta 3670 in 52,5 cm, tako da lepo napreduje. Se izključno dojiva, saj imam mleka dovolj, celo sestre so me v bolnici drugi dan prestrašile, da si bom mogla po vsakem dojenju črpat, ker imam preveč mleka, mala pa tega ne bo pojedla. Prvih nekaj dni sem res črpala, potem pa se je nekako uravnalo, hvala bogu.
Opažam, da nekatere pišete o krčih in kolikah- tudi jaz se moram potožiti, da Nežo kar redno mučijo krči pa tudi prdci in to cel dan. Zvečer med 18 in 21 je najhuje, takrat sploh ne spi in jo je treba samo nosit, jo pa tudi vmes pristavljam, a kaj ko ne more niti jesti normalno sirota, tak jo muči- meni vleče bradavico ali pa jo v joku spusti in potem mleko teče... Skratka niti najmanj nisem pričakovala da bo deklico tako mučilo. Imamo še fantka, ki bo konec julija star 4 leta, pa kolikor se spomnin, ga ni tako fejst mantralo - bolj popoldan in zvečer, sicer je pa spal normalno. Neža niti ne spi mirno, ampak se tudi v spanju ves čas nekaj toži- eeee. Sem nekaj strani nazaj prebrala, da je ena aprilčica tudi pisala o enakih problemih. Dajem ji Bio Gaio, po nasvetu pediatrinje pa pred vsakim drugim obrokom 10 kapljic Sab Simplex. Če ne bo za dober teden kaj bolje, mi je svetovala, naj poskusim Coliprev. Zdaj ji to dajem od petka, pa zaenkrat nobene velike razlike. Tudi meni je svetovala, naj pazim pri prehrani, tako da sem, kot pravim svojemu možu, na suhi prehrani- to za mene pomeni brez pohanega, ocvrtega, kave, itd.  Rekla mi je tudi, da ima dosti zraka v trebuščku in da jo to muči, saj kot opažam, pri dojenju dosti zraka požre, pa čeprav podre kupček, ga še vedno dosti ostane- velikokrat tudi kolca.
Zanima me, kako ste kaj ve glede kave? Jo pijete normalno ali ste se ji odpovedale? Jaz le z težavo, saj imam rada kavo, še posebej zjutraj spijem INSTANT NESCAFE.
Sem razmišljala, da bi pila brezkofeinsko?!
Tudi kopat jo zvečer ne morem normalno, saj se dere na vso grlo in potem nimam niti volje, tak da jo zdaj včasih med dnevom samo prebrišem z mokro krpico. Pa tak sem si želela, da bi jo kopala in da bi to bil en lep dogodek... eh. Moji živci so včasih zaradi tega neutolažljivega jokanja totalno hin, zadnjič sem celo jokala z njo- mož me je samo gledal, kaj mi je. Sem rekla, če pa ne vem več, kako bi jo nosila, tolažila, kaj bi ji dala, da bi se nehala jokat.
Zaspi potem okrog 21-22 ure in spi včasih do 1h, včasih pa tudi do 2h, s tem, da  vmes cel čas nekaj nekaj stoka, včasih tudi prdi. Potem spi naprej, včasih do 5h, včasih  je malo budna, in potem do 7h ali 8h ali pa tudi samo pol ure-odvisno od krčev. Prejšnji dan je potem bila budna in jo je mučilo do 11 ure, včasih pa spi in je ok.

Tako so najini dnevi kar naporni, upam, da bo vse hitro minilo.

(odgovor članu pobalinkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Aprilčki 2012
15.5.2012 23:43:17   
krispin
Dober večer in pozdrav novima aprilčicama... Sem končno našla nekaj časa tudi za računalnik, pa upam da mi uspe kaj napisat. user posted image

Včeraj sem bila pri G, vse ok. Pripomnila je le, da so me res ful prerezali in bo zagotovo trajalo malo dlje, preden bo nehalo boleti. Tudi jaz sem dobila recept za Cerezete. Si nisem še nič prebrala, baje da so pogoste vmesne krvavitve prve 3 mesece. So pa edine tabletke, ki jih lahko jemljemo med dojenjem... Meni nekako ni, da bi šla nazaj na kondome in druge mehanske metode, tko da si bom še prebrala če imajo kakšne čudne stranske učinke. user posted image

vanilija - tudi meni je na začetku ful spal med dojenjem. Ko vidiš da neha vlečt, oz. da samo še malo seslja, jo poskusi spodbudit tako, da s prstom parkrat suneš njeno bradico, kot bi ji hotela zapreti usta (ne biti preveč nežna). To so mi svetovali že v porodnišnici, baje da na ta način spodbudiš, da se zopet vklopi sesalni refleks. Ko to ne pomaga več, sem ga prestavila na ramo, da sva podirala kupček (tudi če ga ni bilo treba) in potem kmalu spet nazaj na joško. Karkoli, da sem ga vsaj malo "zdrmala". Ene parkrat sem mu šla tudi umit obraz, ali pa sem ga previla oz. vsaj slekla in nazaj oblekla.
Koliko časa pa pije, preden ti zaspi? Kaj pa, če jo potem, ko zaspi odstaviš in pustiš spat? Lahko se bo naspala in zbudila krvoločno lačna in med dojenjem potem ne bo zaspala? (To pri mojem ni delovalo, je kar spal in sem ga morala potem kljub temu budit...)

Psička je luškana za pojest. Imam podobno slikco našega, ko je takole rinil v fotoaparat. :)))

CAC - med kolikami sem tudi jaz na začetku poskušala dojiti, ampak je bilo tako kot pri tebi in sem odnehala, ker je samo še dodaten zrak požrl in je bilo še slabše. Podojim ga šele, ko se krči končajo. Kolcamo pa obvezno vsaj enkrat na dan, kljub temu da dosledno podiramo kupčke.
Če ima veliko zraka v prebavilih pazi pri pristavljanju, da pravilno zagrabi in ne bo požirala preveč zraka. Čim večkrat podirajte kupčke - mogoče tudi med dojenjem. Poskusi z masažo trebuščka v smeri urinega kazalca, da ji pomagaš izločiti pline.
Sab Simplex jaz našemu dajem po 15 kapljic z vsakim podojem, kot je v navodilih za novorojenčke tudi predvideno. Zakaj pa je vaša pediatrinja svetovala le pred vsakim drugim obrokom in samo 10 kapljic?

Mi se kopamo, ko se krči umirijo. Včasih tudi šele ob 10 zvečer in mu topla voda prav paše po tistem napenjanju.
Kaj pa če poskusite še Tummy Tub? Enim otročkom ful paše in še fajn se sprdkajo v njem?

Kava in razne instant "svinjarije" kolike poslabšajo. Meni je patronažna odsvetovala vse s kofeinom in teinom. Odkar smo dobili krče pa tudi zelenega/belega čaja ne pijem več. Mi ni problem, ker je manj jokanja in tudi kofe potem manj nujno rabim... user posted image

Saj bo. user posted image Poskusita se z možem čim več izmenjevati, ko so krči najhujši. Zna biti zelo stresno, ko poskusiš že vse živo, otrok pa še kar joka, potem pa za povrh še začuti nervozo staršev... Nama je krče zadnji teden uspelo nekako omejiti, danes ga je recimo zvilo samo dvakrat, ampak se je tudi zgodilo, da je res jokal durh. Začel je že zjutraj, nadaljeval popoldne in končal šele ob deset_ih zvečer. Meni je pomagalo, da sem mu med nošenjem pela. Na ta način sem ostala mirna (težko živčen poješ nežno uspavanko), on pa je slišal moj glas, kar ga je vsaj malo pomirjalo. Tudi če joka in imaš občutek, da delaš vse narobe - to ni res. In ko odpovejo vsi nasveti - veliko zaleže že samo tvoja bližina, zato ne obupaj.

No, sem se spet razpisala...
Lahko noč vsem :)

< Sporočilo je popravil krispin -- 15.5.2012 23:51:14 >

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Aprilčki 2012
16.5.2012 9:57:33   
CAC
Jutro!

Hvala Krispin za te nasvete, bom poskušala probat jo dojit, ko se  umiri, ampak včasih to traja tudi po 2-3 ure. Ker sem jo hotela tudi z dojenjem pomirit, sem jo dala zraven, pa sicer zagrabi, ampak samo za kakšnih par sekund, potem pa se spet krči. Je pa res, da pri tem požre še več zraka, kar slišim jo.
Ne vem, zakaj mi je rekla 10 kapljic Sab Simplexa in to pred vsakim drugim obrokom-mogoče zato, ker ima malo teže (3690 po prvem mesecu)? Ne vem. Sem pa tudi prebrala na navodilih, da se daje 15 kapljic z vsakim podojem.
Jaz je ne morem skopat, ko se krči umirijo, ker takrat od vsega napora, joka in krčev, zaspi. Včeraj sem jo imela zunaj v vozičku do 18.45, ker je bil še sonček in je kar spala, vmes se je nekaj hotela buditi in je prdela, pa sem vozek malo peljala sem pa tja in je zaspala. Zato pa je danes zjutraj že od 6.30 do 8.30 imela krče in sva jo nosila. Zdaj je zaspala, ampak slabo spi, ker se vmes cel cajt prebuja in stoka. Se mi zdi, da ko je lahko zunaj v  vozičku, da je še nekak najboljše in da jo zamotim, da ne joka ko ima krče. Ampak danes spet piha veter in je sveže, tak da vprašanje, če jo bom lahko peljala ven. Nekam dostikrat mi kiha čez dan in tudi ponoči?!

Danes sem si kupila brezkofeinsko nescafe kavo in jo spila pri zajtrku. Že en teden nisem pila kave, pa ni bilo nič boljše. Ne vem, sem že cela zmedena glede hrane. Eni pravijo da se je treba pazit, drugi spet da nič ne pomaga pri kolikah, da pač mora zrasti in bo minilo samo user posted image

Danes je stara 5 tednov...

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Aprilčki 2012
16.5.2012 10:04:19   
_ada_
Dobro jutro...
včeraj sem opravila pregled pri ginekologu,sicer sva že prejšnj teden imela akcijo ker sem se itak uredu počutila,ampak je kar peklo.Včeraj je pa po dolgem času zopet pasalouser posted image .Dala mi je Yaz tabletke,ki jih bom začela jemat šele ko preneham dojit,ker moja mala se zelo slabo doji,se kar noče,tako da misli da več kot dva mesca se ne bo dojila,tako da bom takrat začela jemat ko dobim menstruacijo.Do takrat se bo treba pazit.Drugač mi je vzela bris,uz me je pregledala in še nič ne kaže da bo rdeča kej kmalu.

CAC...tudi jaz sem jo probala dojit ko ima kolike,amapk je še slabš,pa še trgala je dojko zraven.Jaz svojo fajn stisnem h seb,nogice pokrčim jo prekrijem da ji je toplo pa masiram trebušček.Pa čajček od komarčka ji dajem vmes ko ima pavze,da mal tekočine dobi ker se tako spoti,pa še naj bi pomagal pri zvijanju ane.Drugač pa dudo vleče ves čas ko nevem kaj ko jo matra,in ji je lažje.Tko da probi s tem,ker se vsaj drla ne bo tolko pol.

No po včerajšnjem sončku dane szopet dež,pa še tak mraz je v stanovanju,groza,sem tamalo morala tok oblečt da se ne bi prehladila.


(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Aprilčki 2012
16.5.2012 11:14:51   
Skarjice
Pozdravljene,

Na hitrco.
CAC... mi smo jih tudi imeli sedaj ene 3 popoldneve, ne zaporedoma. Verjetn zaradi hrane.
Začne prdat in potem jokat. Rešujem s koroškimi kapljicami, dudo in bolj sedeč položaj- ležalnik.
Tole s koroškimi kapljicami na dudo kar pomaga, presenetljivo.
Zvečer jo skopam, če jo zlo matra, tud pomaga.
Patronažna pravi, da jo zvija verjetno ker se preveč naje, tudi malce poliva. Tako, da ko poje, jo ne
pristavljam več. Potem podreva kupčka, jo dam v ležalnik in če joka, dudiko. Potem podre kupčke ter
polije/pobruha kar je odveč, (ji kar malce odleže)  in potem tudi lažje zaspi.

D vitamina ne dajemo in tudi ne bomo. Pa naj pogruntajo ene druge kapljice, po katerih ne bo
naših ljubčkov zvijalo.

Kava.. jaz pijem žitno kavo. Pa tud drugače kar pazim kaj jem, oziroma zlo omejeno jem.
Ena teorija pravi, da hrana ni povezana s krčki in da so krčki zaradi nerazvitega črevesja,
kar se mi zdi olajšajoče (saj se pol ne sekriaš pa obremenjuješ toliko, zakaj si kaj pojedu in povzročil
otročku toliko boelčine), drugače pa ne verjamem čist v to.
Pa nič čokolade ne jem. user posted image

Mazanje, uporabljam ribje mazilo pa je zlo učinkovito za mozoljčke in luščenje kože. Mandljevo olje
se mi zdi, da nič ne pomaga.

user posted image mene ful matra da bi, sam moj ma malce predsodkov.

Spanje naša je tudi skoraj celo popoldan pokonci- od 2 do 10 zvečer. Vmes so kratki spanci. Kdaj pa spi celo popoldan,
tak da nimamo še nekega ritma. Ponoči se pa zbudi od 2-3x, pa hitr zaspi nazaj, problem so samo podiranje kupčkov.

Možje... Ja mojega tudi ni veliko doma, tak da smo bolj same. Je kar naporno z 2 majhnima otrokoma.






(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Aprilčki 2012
16.5.2012 11:29:47   
ovnica8
Ojla jaz imam pa sele v petek pregled pri G in oba ze komaj cakava. Glede kontracepcije ne mislim nic vzeti,ker planirava imeti cimprej se enega. No glede tega se morm se z G posvetovati kako in kaj,vsekakor bi rada zanosila se v casu pprodniske. Ne vem pa kolk imamo kaj sanse glede na to da se 100% dojiva. Pa se danjic mi je ena rekla,da ce zanosis,da moras potem prenehat z dojenjem. Jaz bi ga pa rada dojila vsaj do 6 meseca,potem se itak presalta na hrano in je moje mleko samo se za odzejat in crkljat.

Nas ima tudi se kar kolike,najhuje je zvecer (od 18-22),ga pa okoli 19 ure skopava (ful uziva v banci in se tudi totalno sprosti,in tudi vmes ko ima krcke jih lazje prenese,verjetno ker tako zelo uziva v vodico),drugace sem pa ravno vceraj mojmu M rekla da prav sovrazim dojenje ob 20.uri(po kopanju,ker ga tako krcki matrajo da mi trga bradavico,brca na polno,se joka in krici,zvija...grozn,meni kar srce poka ko ga gledam. Ampak poje pa vseeno normaln obrok,trajo sicer malo dlje(ponavadi poje v 10 minutah obrok,takrat pa traja cca 20 minut),potem pa ga zavijeva v tetra plenico v bubico,obvezno more imet dudico v ustih in ga ful stisnes k.sebi rahlo treses in delas zraven sssss zvpk. s pomocjo te metode se pptem po ene pol urce umiri in zaspi. se sicer pptem zopet zbudi (po ene 20 minutah,ko ga odloziva v stolcek) in potem ponovimo postopek, potem ga okoli 22 ure se enkrat previjem in podojim(takrat se ze totalno umiri) in zaspi do ene 2-3 ure ko se zopet podojiva in potem se ob 6-7(tole uro zadnje dni podaljsuje). Tako da smo si ze kar eno rutino vpeljali. Cez dan se pa doji tocno na 2 uri(bolj poredko kdaj tudi na 3).

Imam pa eno vprasanje...skoraj prepricana sem,da ima nas mali mozoljcke po obrazu(in tudi kaksnega po telesu) zaradi alergije. ker sem ze tako omejena s prehrano,ne vem kaj naj se odrezem iz svojega jedilnika(edino jogurte lahko dam se stran). Pri pediatrinji sicer se nismo bili,imamo sele naslednji teden prvi pregled(stari bomo pa 7 tednov),zato me zanima ce ima katrera kaksne izkusnje s tem. Kaj lahko pomaga pri alergijah,kaj je najbolje odrazati iz jedilnika....ker glede kolikov vem da ni bilo nobene razlike kaj sem jedla(sicer strocnic itak nisem jedla,kofein ali nekofeinska kava ni bilo nobene razlike,edino pijem kavo z rizevim mlekom,ker ga po kravjem mlwku noro crvici-to pa smo opazili).

Aja pa se eno vprasanje,a katrea ve kaj pomeni ce dojencek ful jezicek kaze? midva sva ze iskala po netu razlog (kao ce to pomeni da mu je slabo,vmes sem pomislila tudi na soor-pa me je v lekarni pomirila da nima tega). Na netu sem nasla zato samo podatek da pac raziskuje svoje misice in da zato steguje jezicek. Ta razlaga mi je malo cudna zato sprasujem se vas.

Aja se to vceraj sem odnesla vlogo za vrtec,so mi povedali,da je itak oddana po roku(ja vem to,ce se je pa rok zakljucil 5 dni pred njegovim rojstvom grrrr),in da lahko kar pricakujeva da bova dobila zavrnjeno,mogoce bomo sprejeti v naslednjem letu(13-14). Mislim kaj pq vmes? Kako boste ve shendlale glede tega (mislim da imako vsi aprilcki ornk problem s tem). Sem ze tam v vrtcu norela da je to diskriminacija na podlagi datuma rojstva in da mi potem avtomatsko zipademo iz igre (jah takole pa reagiramo ovncki(kar pripravite se na take sitkote ;-)).

Sedaj pa moram spakirat stvari pocasi,ker imava popoldne z malckom prvo telovadbo(ze komaj cakam),pa se OD morm spotoma odnest. lep pozdrav vsem in uzivajte v tem prijetnem (:-P) dezevnem dnevu hehe

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Aprilčki 2012
16.5.2012 13:06:50   
CAC
Hvala  za nasvete. Bom malo probala upoštevat, pa upam, da bo kaj boljše. Sicer sem že včeraj opazila, da ji je v vozičku kar fajn, ampak do 22 ure jo ne morem meti zunaj user posted image  

A pol mi svetujete, da tudi brezkofeinska kava ni nič drugače kot prava? Pijem pa jo z sojinim mlekom, ker se izogibam kravjemu, pa tudi jogurtov ne jem , če že, si kupim sojine, ki pa niso tak dobri..

Tudi naša Neža ima mozoljčke, take rdeče pikice, ampak samo po obrazu in sicer od ličnic do ušes, pa po bradi in pod brado, pa mi je rekla pri zdravnici, da lahko da od vročine, ker ji je prevroče ali pa se koža čisti. Po telesu nima nič. Sicer čudno, da bi ji zdaj bilo vroče- pa jih ima tudi, predvsem izrazite pa so, ko se redno joče.
Jaz jo imam oblečeno v kratkem bodiju in gor majčko z dolgimi rokavi, spodaj pa pliš hlačiče. A je preveč obečena? V hiši imamo okrog 21,5-22 stopinj. Dosti mi kiha, pa si mislim, da bi jo bilo v sami majčki mrzlo.
Jeziček- ga tudi kaže včasih, pa se mi ne zdi nič čudno, prej po hranjenju sem še gledala ,da je malo bel. Ne vem, zakaj bi to kaj pomenilo?

Zanima me, ali budite svoje malčke čez dan, če kaj dlje spijo, kot 2 oz. 3 ure, ko bi se naj dojili? Meni je včeraj zunaj spala 4 ure, pa ne vem, ali bi jo zbudila po 3 urah ali ne?  Zanimivo pa je to, da se vedno, ne glede na to kako dolgo spi podnevi ali ponoči, vedno zbudi zaradi prdcev in krčev in nikoli zaradi lakote- vsaj kolikor jo opazujem, ker se potem, ko jo kar redno črviči ali fejst prdi, zbudi.

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Aprilčki 2012
16.5.2012 13:32:37   
Arwen_84
Helow lejdis,

bujenje: jaz ne budim...sicer pa tko čet dan ne spi več kot 1,5h skupaj...se mi zdi, da je to non-sense...Na začetku (prvi teden) mogoče še...pa pri kakšnih t.i ''zaspančkih'', ki pojejo malo manjši obrok, mogoče tudi...če pa otrok poje normalno....se mi zdi, da tako kot hrano potrebuje tudi spanec...in če kdo drug kot dojenček bo hitro povedal, da mu kaj ne paše??-če bo lačen, se bo že zbudil. Naša se tudi bolj al manj zbudi, ki jo kej črviči...včasih malo postopka in zaspi nazaj, včasih se razbudi in potem jo dvignemo...in gleda dokler ne začne jokat za lakoto...itd.

krči: jih HB nimamo...vsaj nekega joka, brez tolažbe ne....malo jo kaj zvije med spanjem...in proti jutru (tisto spanje od 4-6h) skozi nekaj trza, se malo prebuja, pogleda, malo postoka, itd....včasih jo vidim, da nardi to in pol prdne...Sej menda je dobro, da otroci veliko prdijo?-to meni, d ajim plin uhaja in jim ne zastaja not, kot pri tistih s krčki...al se motim? No, naša tudi kaka kar dosti...al je pa samo malo umazana, ko ji ujide med prdcemuser posted image . Malček je mela rdečo ritko in rdeče pikice...ampak smo namazali z sudocrem in je šlo v 1 dnevu vse stran, tko da ima spet ritko lepouser posted image .

grško seno: sem si tudi jaz kupla čaj...čeprav nevem točno zakaj ...ker mleka imam načeloma dovolj (glede na to, da ga hranim še v zmrovalniku,,,) ampak se mi zdi, da zadnje dni mi nekako jožka ne prideta k sebi v popoldanskem času...mala odspi tiste 30min-1,5h in pol spije svoj obrok....in meni do naslednjič malo štrajkajo (če spi 2-3h oz grem jaz sama počivat za 1,5h vmes je spet na fuull). Se mi zdi, da moje telo tudi potrebuje počitek, HB si ga lahko privoščim 1x na dan...No, kakorkoli tole seno je meni prav dobro za jestuser posted image , pa da vidimo, če bo malo hitreje to nastajalo (čeprav vem, da itak sproti nastaja...samo, če je bolj prazno not..pol mala počasi suza, traja 1h in poje komaj 40ml..(drugače to traja 15-30 min in spije 100-120ml) ....jaz imam pa full glavobol pol....aja, pa vrti se mi med dojenjem - a to še kera opazi?) Sicer imam zraven litre vode, tko da vmes obvezno pijem...

prehranski dodatki: a jih ve jemljete? varjanta elevit, fembion in podobno?...jaz namreš ne jem nič svežega sadja in zelenjave tudi ne (no razen solate)...pa ne zaradi dojenja ampak, ker ne maramuser posted image Vem, da se čudno sliši ampak tko je...pa mi verjetno manka en kup mineralov in vitaminov...tko da sem med nosečnostjo pridno jedla elevit...sedaj pa vsak drugi dan tudi...

dopust: Vem, da so pri vseh naporni dnevi (eni manj, drugi bolj) ampak v teh (danes ne) čudovitih dnevih verjetno že razmišljate, če boste kam šle na dopust?...jaz sem iz kopra, ampak sva z user posted image vedno šla na morje (kdaj eksotika, drugič dalmacija....) malo za spremembo okolja, itd...res da vidim morje iz terase...ampak tole slo morje mi ni glih bog ve kaj (za kako urco čez teden se ofriškat že...da bom cele dneve preležala kje na plaži a že dolgo ne...). Ker smo letos trije, pa to itak odpade....smo pa rezervirali apartma na Krku v začetku septembra...mala bo takrat dobre 4 mesece, mislim, da že dovolj za preživet en teden drugje...pa tudi pot ni dolga (od tu mamo 1-2h), tko da se že veselimo prvih počitnic....user posted image

gugalnik/počivalnik: a vaši otročki že kej not vstrajajo? Mi jo v fazi ''aktivnosti'' damo not - da ni skozi po rokah, ...in zdrži ene 15min pol se pritožuje in jo damo ven...meni bi blo pol ful fajn, če je ona lahko not jaz pa delam druge stvari okoli....Zdej vem, da je še premala, ker je ne zanimajo igračke, ki dol visijo, itd tko da se ne zamoti (se če si ti zraven, da ji poješ), čim se pa umaknem pa ni več dobro...

grem kosilo skuhat (pri meni včasih kosilo nastaja celo dopolne...med spanjem user posted image si pripravljam stvari...in jih postopoma dajam kuhat...tko da je nekje okoli 14h recimo skuhanouser posted image , če ne pa moj dokonča al pa tamalo čuva...

lep danuser posted image

_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Aprilčki 2012
16.5.2012 16:16:14   
_vanilija_
gugalnik/počivalnik: mi smo Tino probali parkrat dat notar, ampak je bla 5 min in potem takšno dretje.... Nič ji ni všeč razen moje (.). Sem ji rekla da ji očitno v šolo bom mogla spakirat (.)(.) ker se bo tolk navadila na mene.... user posted image

dopust: Smo mislili it na začetku julija v Novigrad, ampak smo se premislili, ker še vedno večino dneva Tina samo sesa in mi je brez veze biti v nekakšnem apartmaju in da ona doji. Lahko sem tudi doma... Bomo še vidli... Ja, in še to, na začetku julija nič ni več fraj user posted image Potem bomo verjetno septembra šli.

prehranski dodatki: sem pila elevit ker mi je ostalo še od nosečnosti, ampak zdej se ne spomnim vsak dan. Mabi blo fajn za pit, ker zdej samo jem krompir, riž, piščanca, zeleno solato, paprike, bučke in jabolko. Tudi mleka ne pijem več, ker sem vidla da Tina ma krče ko sem pila 2 šalce na dan. Tudi kafe sem nehala pit, ker edino lahko pijem kafe z mlekom... Tko da bom počakala še 2 meseca, potem bom počasi vse začela.

grško seno: Arwen_84, ne preteravaj z čajem če maš mleko, ker se lahko zgodi da dobiš mastitis. To ful svetujejo da se pazi.

bujenje: Zdej ko se dojimo nimam potrebe da jo zbujam, itak nikoli ne spi več kot 2h in to samo 1x ali 2x na dan in 1x ponoči user posted image

D vitamin: mama mi je rekla (tko je blo včasih) da se D vitamin dodaja samo v mesecih ki majo R v imenu, tko da je zdej maj in ni potrebno user posted image Mi smo itak kupili tistega italijanskega pa bom z njim probala, če bo imela krče zaradi tega bom nehala.

_____________________________

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Aprilčki 2012
16.5.2012 16:43:28   
Skarjice
Pozdravljene,

Dons mi mala full spi, dež morda?!? user posted image

Mozoljčki....tam približno pri 2 mesecih se pojavijo na obrazu in nekaj časa trajajo,
čiščenje kože. Če jih ima pa po hrbtu pol je pa skor zihr, da je preveč oblečen otrok.
Če je pa alergija, se pa drugod pojavijo.

Bel jeziček... mi je pa ravno sedaj patronažna komentirala, mamo tudi bel jeziček. Je rekla,
da se v tem primeru rade pojavijo razjede v ustih, je treba gledat. Če se pojavijo imajo v
lekarni nek gel, da s tem mažeš in ne boli. Jaz sem pa mislila, da so obloge od mleka user posted image

Za krčke, res pomaga par zeleščnih kapljic ali čaj preden začneš dojiti.

Za dost mleka pomaga tudi polenta. Pa zlo prijazna hrana za dojenčke (jih ne zvija).

Hrana na katero so lahko dojenčki alergični, je pa lahko mleko, jajca, pecilni prašek,
jagode, čokolada, paradižnik,....

Zanositev in dojenje... Baje res moraš nehat dojit, če zanosiš. Dojenje povzroča krčenje
maternice, posledično nevarnost za splav. To mi je pa kolegica rekla, ker je zlo hitro zanosila.
Pa dojenje tudi ni 100% zaščita.


(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Aprilčki 2012
16.5.2012 17:22:19   
CAC
Vanilija, kam pa hodite v Novigrad? Ker mi tudi hodimo tja, imamo hišo tam.
Mi bomo šli na dopust nekje med 16 in 20 avgustom, ker bo vsaj tastarejši malo po morju čofotal.

Zgleda da je dež naredil svoje- najprej je spala dopoldne, zdaj jo že od 15.30 mučijo krči in ne more in ne more zaspati....

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Aprilčki 2012
16.5.2012 19:11:31   
Arwen_84
Še ena tema zapokomentirat...

uspavanje; kje vaši otročki zaspijo? Naša je prej v postopku dojenje-previjanje-aktivnost-uspavanje. Meja med aktivnostjo in uspavanjem se vidi tako, da rata nervozna, kjerkoli drugje kot v naročju (tako, da jo imam jaz ...se pozibavam na žogi in ji pojem)...takrat začne ful zehat, zapira očke in napsloh vidiš, da se jih trudi imet odprte...Če jo v tej fazi dam v košaro ni šans, da se tam noter sama umiri (tudi, če sem jaz zraven, jo tapkam, dude noče) in se spet razbudi in jo morem spet uspavat...Če pa zaspi v naročju (dovolj trdno) in jo prestavim v košaro pa je ok...samo tole uspavanje na rokah je že zdaj meni mučno...pa ima 4kg...kje je meja, ko se otrok s tem prenavadi? In kako potem od tega odvajat?...Pri novoroječku jaz ne verjamem v razvajanje - ker mu daš vse kar tisti trenutek potrebuje...če je to sedaj uspavanje na rokah, pač je - ali se motim in delam narobe...in bo tako več problemov kasneje, ko otroka več nebom mogla držat in bo neka osnovna potreba po bližini prešla v razvajanje?user posted image

Na (.)(.) je ne pustim zaspat - razen po kopanju zvečer in seveda ponoči...pa še to se odstavi sama in se z licem gor uleže....ne tko, da bi prow zaspala z bradavico v ustih. Sicer je pa dojenje tko prvo v vrsti budnosti in ponavadi na koncu (pri uspavanju) niti ne išče (.), jaz je pa ne ''silim'' s takim načinom pomiritve...razen, če med aktivnosto postane lačna in jo dam nazaj na (.)...potem se tam res najhitreje umiri in ko neha cuzat...zaspi v naročju - če dovolj trdno je prestavljanje v košaro uspešno, če ne...smo spet na začetku...Je za naju res izziv: ''A že ziher spi...a probamo, itd...''user posted image

_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Aprilčki 2012
16.5.2012 21:31:24   
_vanilija_
IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84
Je za naju res izziv: ''A že ziher spi...a probamo, itd...''


Arwen, ko berem tisto kar si napisala je kot da nas gledam user posted image . Samo jst jo pustim da zaspi na (.) ker leže dojim in mi je lažje kot da jo nesem po rokah, zdej ma 5kg. Ponoči mi se ne jo prestavljat v posteljico pa spi pri nas od 2eh do 6ih. Upam samo da se ne bo navadila tolk na nas da pole sploh ne bo hotka spat sama... Tudi mene zanima kadaj se bo to nehalo, če bo sploh sama začela spat sama, ali jo bomo mogli začet dajat v posteljico in jo pustit da joka dokler sama ne zaspi...

CAC, jst še nikoli nisem bla v Novigradu, smo mislili rentat apartma. Btw, rodile smo na isti dan user posted image

_____________________________

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Aprilčki 2012
17.5.2012 6:28:54   
_ada_
Dobro jutro...danes sem tok zgodnja,ne morem spat,pa ne da bi bla naspana,ampak od vsega napora včerajšnjega.Včerajšnji dan je bil katastrofa,mala je celo popoldne polivala,imela grozovite krče(sem ji začela dajat v nedeljo Gas Bimbima je samo slabše,tako da če jih katera uporablja in ji nucajo ji jih podarim),sem misnla da se mi bo zmešal,spala je samo na rokah po 10 minut in to do 23.00 zvečer,sploh nevem kako je zdržala bogica to matranje.Ko je zaspala sem samo padla v pojstlo,hvala bogu je spala in se je pol prvič zbudila šele ob 3.00 in zdej še spi.

Uspavanje...naj bi otroci pri 6 tednih se že začel navajat na neko rutino,in uspavanje na rokah al dojkah se hitr navadjo.Jaz svojo zdaj zvečer ko jo skopam,v pižamo,pocrkljam,zapojem uspavanko in dam v posteljico,ji dam dudo in ji zapojem še ene dvakrat uspavanko,ko začne zapirat očke ugasnem malo lučko in prižgem samo na hodniku tolk da vidi mal svetlobe da je nebo strah,ponavadi se sliši še ene pol ure,vmes mogoče dvakrat grem še dudo dat ker ji pade in pol sama zaspi.Tako da upam da ostanemo pri tem ane.

Zanositev in dojenje...poznam dve ki sta zanosili v času dojenja,sta polno dojili,nista pa vedli da sta noseči in otročka sta začela ful polivat,v glavnem ni jima mleko pasalo in potem sta šele ugotovili da sta v bistvu noseči.

Bujenje...sem jo zbujala samo takrat ko sem imela problem s težo zaradi napredka,drugače ne zbujam več,ko spi naj spi.

Dopust...na morje grem konec avgusta s svojimi starši ker je velik atrij,pa v bistvu zaradi zraka grem bolj z njo,drugače z mojim ne bova šla,ker je premajhna,bomo šli jeseni v kake toplice.Bova pa šla dol v BiH h njegovim v naravo za 14 dni.

Aja gugalnik...am zdrži not 10 minut potem pa dretje.Ah sej bojo se počasi se navadl vsegauser posted image .
No tolk od mene.

< Sporočilo je popravil _ada_ -- 17.5.2012 6:30:19 >

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Aprilčki 2012
17.5.2012 8:38:46   
CAC
Jutro!

Spet slaba noč- se je zbudla ob prdenja ob 00.30 in po previjanju in hranjenju ni mogla zaspat do 3h. Jest sem fertig, mož pa valda tudi in spi v službi user posted image
Ko je končno zaspala je bil mir do 6h, potem pa spet nemirno spanje in prdenje, sem jo podojila, pa še vedno ista situacija, jaz ne morem niti zadremat zraven nje, tako se oglaša na vsakih nekaj minut sirota. Vmes malo hoče zajokat, ampak potem jo mine in hoče spat, pa za nekaj minut spet ista zgodba... tak da sem kar vstala in čakam, kdaj se zbudi starejši, tamalo pa kdaj bo začelo tako mučit, da bo redno jokala.

Uspavanje: Arwen tudi naša zgodba glede uspavanja je skoraj povsem taka- mene že vse križ boli od nošenja. Zdaj imam tako tehniko, da jo položim v stajico v dnevni-imam veliko osemkotno in ji dam dudo ter jo z stajico vozim sem ter tja, kot bi bila v vozičku. Nekajkrat mi je že uspelo, da je zaspala. Tudi mene je malo strah, kako bo kasneje, da se ne bi navadila tega, vendar sem nekje na netu brala, da se v tej fazi dojenčki še ne morejo navadit na to, kasneje pri nekaj mesecih pa že. Tak da upam, da jo bodo ti krči in prdenje čim prej minili, da jo bom kako drugače uspavala.

Zdej grem gledat, kakšna je situacija v spalnici, če jo še vedno muči...

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Aprilčki 2012
17.5.2012 10:12:24   
Arwen_84
Helow lejdis,

ja vidim, da smo vse tam-tam v podobnih situacijahuser posted image .
Kot sem jaz brala (seveda knjige so eno, praksa drugo) se novorojenčka ne more razvadit - do 2,3 mesecev je pomembno, da otroku daš vse kar on potrebuje, zahteva,...in to čimprej...Vem, da je cela znanost ugotovit kaj jok pomeni...ampak tudi tega se bomo naučile (aja, tisti movie vanilija sme pogledala...in je super...ampak naša ne govori tega jezika ampak mandarinščinouser posted image , tko d ani Nah-a, Heh-a, itd, hehe). Ampak nekako vem, ko se zbudi je lakota, naslednji jok je za previjanje, pol je igranje in pol je tečna in zeha - je čas za spanje). HB krčev vmes ni, tko da nekega neutolažljivega joka še nisem doživela...se je pa včeraj drla ko jesihar pa je že vse imela...in sploh nisva vedla kaj naj z njo....pa sem jo položila na previjalno in je v sek utihnila (pa je nismo previli, ker je bla pred 30min in je bla čista),,,tko, da je rabla očitno samo spremembo okolja...in svoj mir...ne pa bit po rokah...je blo meni tudi čudno...ampak je kar mirno opazovala na previjalni 30min...ko je začela spet protestirat sva jo dvignila...
No, se pravi - moj user posted image kdaj že tečnari, da lahko zaspi samo v naročju, da zakaj, takoj, ko gre v košaro začne jokat, itd....zdej še gre, ima 4kg..kaj bo kasneje nevem...ampak če zahteva bližino, toplino...jo pač zahteva in če jo pustimo jokat v košari...se ne bo sama umirila in zaspala...ampak bo od tega dobila eno zelo negativno izkušnjo....tole uvajanje ''''vzgoje'''' lahko pomoje začneš kasneje, ko otrok že razume......se pravi, da ga budnega ali napol v spanju daš not in si zraven...mu kaj poješ, malo tapkaš po ritki in zaspi...ali pa, ko bodo vrtiljaki zanimivejši...se malo zamoti z lučkami in svetlobo in zadrema...ZDaj se mi zdi vse tole še prehitro, da bi kar sama dojela da lahko zaspi sama v košari, kljub temu da že komaj gleda...(naša ima dobre 3 tedne)...in če ji paše zibanje na žogi...bomo pač zdej to tko počeli...pol, ko zaspi ...jo prestavim v košaro in spi dalje...ponoči pa tko spi v svoji pojstlici, ki je ob najini pojstli...ampak ponoči nimamo problemov...se zbudi, ji dam (.), se odstavi, zaspi in jo fant da nazaj v svojo pojstlico in spi naprej...nevem zakaj čez dan ne zaspi tko trdno.

rutina Se pa polnoma strinjam, da se to uvaja...ker baje to dojenčkom daje občutek varnosti...ker nekako začne razumet, da vsakemu dejanju sledi drugo dejanje...in je na to pripravljen...in počasi se nebo histerčično jokal, če kaj ne dobi v isti sek..ker bo dojel, da to vedno sledi in bo tudi sedaj (to spet kasneje), ampak nekje in enkrat moreš začet....seveda se vmes prilagajaš in seveda je zdaj še ritem malo porušen...enkrat odspi 1h, drugič 2h..lahko pa samo 15min...ampak vsaj neke okvirje postaviš...čemu kaj sledi, glede na to kako otročku paše...kopanje recimo vedno približno ob isti uri, itd. Nam se je tko noč precej izboljšala, ker smo jo nehali previjat in se vmes oglašat...itd.

CEC: ma naša, ko nekaj piska in se prebuja vmes zjutraj (od 4-6) in nekaj hrrrgga....meni se zdi, kot da se en dinozaverček oglaša iz pojstlice...moja user posted image samo buli not kot v eno čudouser posted image . Mislim, da je to NON-REM spanje (samo površinsko, ker jo kej črvička in pol ne more trdno zaspat)...in skozi neke glasove spušča...ko se malo glasneje oglasi jaz kar skočim in ko pogledam v pojstlo spet spi in je tiho 5min,10min , pol pa spet...ene prakrat sem si dala čepke za uhauser posted image , moj user posted image itak spi brze problemov tudi s temin včasih še smrčiuser posted image ..in jaz sem kot vojak zraven naperjena, da ne morem spat..ampak .ko se je oglasla prava sirena...(beri:llakkoottaa) sem jo čula iz najglobljih svojih sanj...ampak če ne drugo...rezultat: jaz sem odspala tiste 2h, moj user posted image tudi, mala pa tudi (trdno verjetno ni spala, ampak dremala vsaj in če ni jokala je to OK).

_ADA_:moj post pri primorkah, sem glih o tem razlagala...

IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84

Zdravo,

Plenička in duda: Najlažje bi blo, če bi ti slikala...ampak naša žal dude noče zaenkrat in je bla tista 1h z njo v ustih bolj slučaj kot pravilo, ko je bla kolegica tu. V glavnem tko je nardila...v košari je mala ležala na boku...med steno košare in malo je dala tetra zloženo pleničko, ki je delala oporo dudiki v njenih ustih...se pravi je to blo tko: stena košare-terta plenička-duda-usta od male...in vsakič, ko je zadremala in bi ji duda ven padla ji jo je držala v ustih tetra plenička...tko, da je samo malo boljše spet zagrabila in cuzala naprej...Nevem, če razumešuser posted image . Tko, da ji duda ven ni padla in tudi, ko se je predramila je imela dudo še vedno v ustihuser posted image .



Komaj čakam toplejše dneve, meni se bo not sfuzlalo...pogrešam gibanje, sprehode ob morju,...in telovadbo....morem se malo pozanimat kdaj lahko začneš...se mislim it vpisat na kako vadbo dojenčka v bazenu ...al pa normalno telovadbo skupaj...Mam še 8kg od nosečnosti in kljub polnem dojenju nikamor ne grejo...pa sploh ne jem dostiuser posted image . Se mi zdi, da se nikamor ne premaknem čez dan in je to krivo. Sicer sem zdaj na svoji ''''normalni'''' teži, ker sem bla prej precej pod...ampak bi blo fajn dat še kako kg doluser posted image . Sploh pa tale trebušček...Je moj popi kot ena jama...aja, pa lineo negro sem dobila poporodu (prej je nisem mela)user posted image A to gre stran sploh? Pa popi in okoli imam tudi nekam čudno temen, pigmentiran...user posted image . Strij pa HB nisem dobila, so geni in karitejevo maslo res pripomogliuser posted image . Zdej pa že klobasam...boljše, da grem malo noge u luft dat, dokler tamala spi.

Lep dan user posted image


< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 17.5.2012 10:18:48 >


_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Aprilčki 2012
17.5.2012 19:24:32   
CAC


Vanilija- Ja, sam tvoja pupa je bila za cel kilogram težja od moje, hehe

Novigrad je res lep, priporočam...

Neža je danes imela svoj slab dan- cel dan jo je zvijalo, prdela je in zelo slabo spala, tako ni bilo že dolgo. Potem sem jo ob 16.30 napokala v voziček in sva šle na dvorišče pred garažo (je lepo vreme, sam tu pri nas piha veter)- je sicer z težavo zaspala ob dudi, pa še zdaj spi. HB.
Ne vem, kaj bi jo to tako mučilo- sem pa včeraj jedla medenjake- je možno, da jo od tega, ker je tu dost meda? user posted image
Zdaj čakam, da se zbudi in se naje, potem pa počasi kopat.

Gugalnik oz. ležalnik- naša v njem zdži par minut, potem se dere. V soboto dobim na posodo tistega, ki ga lahko vklopiš, da malo trese. Upam, da ji bo všeč.

< Sporočilo je popravil CAC -- 17.5.2012 19:26:05 >

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Aprilčki 2012
17.5.2012 20:05:41   
danijela1987
tudi mi smo imeli danes slab dan ... vzrok za slab dan pa je bila prečuta in prejokana noč. se je mala hotela non-stop dojit, potem pa je bruhala in jokala, ni podrla kupčka ... bila je kot mali čuk - midva sva napol spala, ona pa gledala. je ležela mojemu user posted image na prsih, on je spal, ona ga je pa gledala, pa jedla in se crtala pri meni ... katastrofa ... danes sva jo poskusila držat malce dlje pokonci čez dan, tako da upam, da bo ponoči spala ... pa še umivanje nas čaka zvečer - močno upava, da jo bo potem zmanjkalo in bo vsaj kako uro skupaj spala ... user posted image

nasploh se imamo pa krasno, pridno jemo (in posledično pridobivamo na teži), se veselo crtamo in uživamo na veliko ... user posted image aja, pa Plivit sem skenslala - jutri dobimo Oleovit iz Škofje Loke - upam, da po njem Manca ne bo imela krčev ...

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Aprilčki 2012
17.5.2012 20:29:06   
CAC
Danijela1987- tudi midva sva najprej hotela dati ime Manca. Lepo ime.

Nam je pediatrija tudi namesto AD3 dala plivit, pa nit enega, niti drugega nisem dajala. Tudi svojemu sinu nisem teh kapljica dajala. Mislim da v tem lepem sončku to res ni potrebno, pa še zvijalo bi jo bolj.

(odgovor članu danijela1987)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Aprilčki 2012
18.5.2012 11:44:07   
krispin
D vitamin - prebrala sem, da bi moral otrok biti na soncu najmanj 2 uri, da bi ga dobil dovolj, nekaj pa ga dobi preko materinega mleka. Midva sva praktično vsak dan na sprehodu, ampak ravno "pržit" na soncu pa ga ne mislim. Ker mu Oleovit HB ne povzroča krčev, mu ga kar dajem.

Prehranski dodatki - jem Elevit, zaradi železa (sem slabokrvna) in zaradi odpornosti. Z dojenjem so mi šle kile ful dol in me je strah, da ne bi kaj zbolela.

Liinea nigra - baje kar traja, da izgine, tudi par mesecev po porodu. Meni se ful vidi, sicer sem se je kokr navadila, ampak bi vseeno rada, da čim prej mrkne.

Dopust - jaz bom s tamalim od julija dalje verjetno kar skoz na morju, mamo dol vikend in bova skoristila. Tamalim itak ful paše morski zrak, meni pa tudi, da ne bom poleti v tem ljubljanskem betonu. user posted image

Rutina - midva se ji nisva posebej posvečala, ker ni bilo potrebe. Čez dan ga ne budiva, dopoldne in popoldne strnjeno več odspi, drugače pa je itak buden in takrat se na polno ukvarjava z njim. Ritem se je vzpostavil sam od sebe in zaenkrat kar funkcionira.

Uspavanje - Zaenkrat nimava problemov, da ne bi hotel zaspati. Ko ga zmanjkuje in je malo sitkan, mu pojem in pestujem (bližamo se 5 kilogramom tko da bildava roke), dostikrat pa zaspi po dojenju. Odstavi se sam. Pri tako majhnih še ne razmišljam o razvajanju, mi je normalno, da potrebuje najino bližino. Spi brez problema sam, v košku. Jokat ga pa jaz ne bi puščala, ne zdaj pa tudi potem ne, ker je to prevelik stres za otroka. Sem v parih knjigah prebrala, kaj se dogaja na čisto fiziološkem nivoju, če to počneš, pa ni glih fajn...

Kako jih dajete spat? Spijo na boku, ali se že kaj obračajo? Moj se zadnja 2 tedna z največjim veseljem nekako prerine in spi na hrbtu in to ne glede na to, kako dobro mu založim hrbet. No, vsaj glavo ima postrani... Pa roke hoče imeti obvezno odkrite, tudi na sprehodu. Zadnjič mi jih je dvignil nad glavo, ko sem ga tako vztrajno pokrivala. user posted image Prstki na rokah so zato pogosto mrzli, ampak ne trpi rokavičk in pokrivanja...

Gugalnika/počivalnika nimava, dude tudi ne. Čez dan ga imam večkrat v slingu in mu je fino, ker je ob meni, pa še vidi kaj počnem in mu dogaja na polno.

< Sporočilo je popravil krispin -- 18.5.2012 11:46:28 >

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Aprilčki 2012
18.5.2012 14:18:55   
_vanilija_
Moja ne spi na boku, ni šans... Od samega začetka smo ji dajali brisače in pleničke, ampak nič ne pomaga... Zmeraj se obrne na hrbt. Tko da jo zdej pustim spat na hrbtu, prej sam jo non stop obračala pa jo zbudim pa noče zaspat in tko non stop. Naša se itak tolk premika, sploh ne spi mirno, zmeraj se nekaj oglaša, premika, .... Še v nosečnosti so mi zmeraj rekli ko sem šla na UZ da mamo zelo živahnega otroka user posted image

D vitamin - mi smo kupili zdej tistega italijanskega, včeraj bi mogla dobit 2x po 3 kapljice, sam ji dala sam 1x da vidim če bo dobila krčke in ni. Btw, zakaj sploh rabijo D vitamin? In kaj se bo zgodilo če ji ne bom dajala tega, ali če pozabim kakšen dan ji dat kapljice?

CAC, upam da nam bo uspelo najti kakšen apartma v Novigradu user posted image . Jst mam ful rada morje in to nam je blizu. Btw ne verjamem da so krči od meda, jst ga jem vsak dan z semeni iz čaja (drugač jih ne morem pojest) in naša Tina jih nima nekaj preveč, mislim ne joka tko da ji ne moreš nič... A piješ mleko? Meni so rekli da od mleka majo ful krče in sem nehala čist piti mleko.

IZVIRNO SPOROČILO: CAC
Neža je danes imela svoj slab dan- cel dan jo je zvijalo, prdela je in zelo slabo spala, tako ni bilo že dolgo. Potem sem jo ob 16.30 napokala v voziček in sva šle na dvorišče pred garažo (je lepo vreme, sam tu pri nas piha veter)- je sicer z težavo zaspala ob dudi, pa še zdaj spi. HB.


Kaj si ti iz Ajdovščine pa ti piha? user posted image


Arwen, tudi moja je začela nekakšne čudne zvoke proizvajat. Sem jo en dan dajala na (.)(.) in dokler sem jo naštimala je rekla "Oj joj!" kot da sem ji nekaj naredila... Sem se začela ful smejat. Komaj čakam da začnejo govorit, mislim po tisto svoje da jih nič ne razmeš, a oni govorijo, govorijo, govorijo.... user posted image

_____________________________

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?