|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dietna prehrana med nosečnostjo
5.9.2005 8:22:54   
Anonimen
pozdravljene dečve!

zanima me, če je katera dobila od svojega ginekologa kak nasvet o prehrani med nosečnostjo ali pa celo dietno prehrano v smislu, da se ne bi preveč zredila? js se recimo zanosila z 85 kilami in v prvo sem se zredila 20 kg (zanosila na 7 zdej pa res ne bi rada šeenkrat pridelala 20 kg.
se pravi kak konkretn predlog kako se prehranjevat, da ne škodiš otroku in svojim kilam.

hvala! lp lara
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   dietna prehrana med nosečnostjo
5.9.2005 8:48:19   
soncece24
Lara, skoraj vse, ki jih poznam in so zanosile s preveliko težo al od prejšnje nosečnosti al pa kr pač tak (od papice ) so se ful malo zredile. Ena prijateljica, ki je od prej mela nekje tako zalogo kot ti, se je zredila samo za 5kg. Seveda to ni pravilo in se lahko tebi zgodi 20+ (kar ne verjamem), ampak če se boš malo pazla pri hrani (predvsem sladkarijah), se ne bo. Nekak se mi zdi, da se ta suhe prej redijo v nosečnosti, ker se pač morajo več, kot pa ta malo močnejše. Nisem ti ravno veliko pomagala, ker lastnih izkušenj še nimam, sem ti pa htela dat vsaj malo moralne podpore.

lp in fajn papajta z

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   dietna prehrana med nosečnostjo
5.9.2005 11:43:36   
kati1
no ... jaz sem bila sicer med "ta suhimi" in sem do sedaj pridelala 16kg ... in imela vsak mesec pri G pridigo o kilah ... svetovala mi je: zraven OH jesti zelenjavo in zrave mesa jesti zelenjavo, torej OH in mesa nikakor skupaj . Pri vsakem obroku nehaj jesti prej, kot si res sit. Pa čim več gibanja.

Bom rekla, da sem se držala kak dober mesec te "diete" - pa ni bistveno pomagalo. Dejstvo je, da so šle kile gor (cca. 2kg na mesec) ne glede na to koliko sem jedla - očitno telo samo skladišči.

Po mojem mnenju je najbolj pomembno, da se držiš količin, ki si jih bila vajena pred nosečnostjo. Mogoče le paziš bolj, kaj ješ.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   dietna prehrana med nosečnostjo
7.9.2005 10:34:21   
2ursae
Tudi jaz sem se preveč zredila, pa še probleme z uravnavanjem glukoze imam, tako da sem pristala na dieti. Upoštevam nekaj osnovnih pravil:

nič sladkorja. Ne samo nič sladkarij, ampak tudi npr nesladkan kakav, kompot, čaj, nič medu, marmelade ... če pa je že nuja, pa dam rjav sladkor

testenine, riž - le polnozrnate. Črtala sem belo moko, ko zamesim pizzo, naredim testo iz polnozrnate in sojine moke.

ok, veliko zelenjave in sadja, to že veš. Pri sadju pa več jabolk, hrušk in jagodičevja kot pa marelic, breskev, grozdja. Slednjega zaradi sladkorja zelo malo.

od mesa le belo piščančje in ribo.

Mogoče tebi ni treba tako drastično zastaviti, ti pa povem, da se tega držim že dva meseca in v tem času se nisem zredila nič . Prebavo imam zaradi ogromno vlaknin super, pa tudi moj dobi vse, kar potrebuje, saj lepo pridno raste.

pozdravček


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   dietna prehrana med nosečnostjo
8.9.2005 13:39:45   
Anonimen
hvala!

ja mene bojo ubile sladkarije! groza!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   dietna prehrana med nosečnostjo
8.9.2005 13:43:31   
Pajaca
Lara..... sej bova drug let skup 3md udarle pa ne bova kofetkale ampak bova vsak dan najprej eno uro hit se sprehajale pa bodo šle +20kg dol!!!!

Drgač pa kaj sprašuješ neumnosti.... saj veš kako to gre. Nič sladkarij, kokakole, pic zvečer pa bo šlo vsaj 5kg manj gor!!!!! Če pa to zmoreš pa veš sam ti.... men ne rata!!!!

Aja pa čimveč miganja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   dietna prehrana med nosečnostjo
8.9.2005 13:46:55   
Anonimen
ja sej vem no, pa vseen še kej extra prašam

ja ja to pa obvezno..ko nehava dojčkat v akcijo

lp, lara

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   dietna prehrana med nosečnostjo
8.9.2005 14:03:22   
Pajaca
No evo problem rešen, prvošči si malo sadja in veselo na delo, novim zmagam naproti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   dietna prehrana med nosečnostjo
12.9.2005 11:51:33   
simonas
Zdravo punce!

Potem pa nisem edina, ki ima težave s težo. Pa sem vseeno kar .

Nikoli nisem bila suhica, vedno sem morala pazit kaj in koliko jem, pa sem imela kljub temu vedno kakšen kg viška. Imam pač baročne obline, kaj hočem .

Moja nosečnost se je prav lepo začela. Kg so najprej mirovali, potem pa so se do 17 tedna višali ravno tako kot bi se morali.

Zdaj pa je groza . V zadnjem tednu sem pridobila +2 kg. Res je, da sem se manj gibala, ker sem imela angino in sem morala ležat, pa da sem namesto navadne vode pila čaj z medom (brez sladkorja) a vseeno. Vmes je bil še en rojstni dan s koščkom zelo dobre tortice, a drugače nisem nič pretiravala ali se prenajedala.

Pojem veliko zelenjave in sadja. A je res možno, da sem se od grozdja tako zredila, ker tega pa sem pojedla res veliko zdaj ko je doma? Ne vem kaj bi bilo druga, ker se čisto enako prehranjujem, kot sem se prej.

Če mi bo dala katera kak nasvet bom resnično hvaležna. Zdaj sem namreč pridobila že +6 kg, kar se mi zdi res preveč, glede na to da nisem začela z nizko težo.

Jutri imam pregled pri G. Upam, da jih ne bom preveč slišala.

Lep dan!

Simona

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dietna prehrana med nosečnostjo
26.1.2006 12:24:25   
Tejcha
Živjo punce,

mene pa zanima, kako je z ločevalno dieto med nosečnostjo... Sama sem namreč začela z njo pred 14 dnevi... in se pozna! Sedaj pa sem ugotovila, da pod moji bije še en srček in me je strah, da ne bi kaj zamučkala... Pri ginekologinji sem naročena šele drud teden, pa bi rada vedela prej...
Dieta je 90 dnevna. Glede na to, da imam probleme s kilogrami in sem se sedaj odločila za to zadevo, me zanima, če lahko z dieto nadaljujem. Telo v roku 4ih dni tako dobi vse, kar potrebuje. Je to OK za dojenčka?  Naj povem še to, da sploh ne stradam, pojem veliko zelenjave in sadja... dieta je res dobro pripravljena (Rina)...

Hvala za iinfo in LP,

T

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dietna prehrana med nosečnostjo
27.1.2006 12:12:19   
alijana
Zdravo Tejcha, vidim da si na forumu spraševala o dieti med nosečnostjo. Jaz sem nasplošno proti dietam. Pišem ti izključno zato, ker sem se kar stresla, ko sem videla vpr: Dieta med user posted image . Jaz bi ti odsvetovala, sedaj misli na tvoje prečudovito bitje user posted image  v trebuščku. Kg boš že spravila dol po porodu. To je moje mnenje, naredi pa kakor ti najbolje veš. Želim ti lepo user posted image .

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dietna prehrana med nosečnostjo
27.1.2006 12:20:25   
Anonimen
A veš da sem jaz tudi že to premišljevala, da če bi bila še enkrat noseča, da bi od začetka bila na dieti. Saj če bi imela Gregorača, bi itak morala bit.user posted image  Bi pa na tvojem mestu kar ginekologu rekla, saj po moje morajo imeti kake napisane diete. Meni je sicer ni dal, mi je pa vmaterinsko knjižico napisal, da sem na dieti.user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dietna prehrana med nosečnostjo
27.1.2006 12:22:02   
Anonimen
tejcha mislm da bol da kr nehaš. js sem tut hujšala s to dieto ampak nikol med nosečnostjo!

(odgovor članu Tejcha)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dietna prehrana med nosečnostjo
27.1.2006 13:39:43   
Tejcha
Hvala punce, :)

Normalno, da imam raje nekaj kg več in zdravega otročka,  :)

Zanimalo me je le, če je lahko s tem kaj narobe. Zaenkrat bom prenehala, naslednji teden pa bom glede tega vseeno vprašala ginekologinjo in sporočim, kaj mi bo povedla.

Pri dieti, ki sem jo omenla namreč ne gre za stradanje, ampak le za to, da paziš, kaj ješ skupaj... prvi dan meso  pa zelenjavo, drugi dan recimo krompir pa zelenjavo, tretji dan nekaj, kar vsebuje OH, in četrti dan sadje.

LP,

T

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dietna prehrana med nosečnostjo
27.1.2006 14:39:31   
miši
Mislim,da obstajajo "diete" tudi za nosečnice, vsekakor so bolj zdrave kot ta ločevalna (sem velik nasprotnik tej grozoti, smo že veliko govorili). Bistveno je,da zdravo ješ, vsega pomalem hkrati, tvoj organizem po potreboval več folne kisline, več kalcija, več beljakovin in encimov, ne predstavljam si tega s to ideto, temveč z normalno prehrano. Poslušaj punce tukaj pa bo vse ok user posted image .
Točno tako je, kot je napisala 2ursae, nič drugače.

punce, da ne bo pomote, med je enako kaloričen kot navaden beli sladkor ali rjavi. med in rjavi pač še dodatno vsebujeta več mineralov in vitaminov, glukoze pa je enako, škoda ane.
Zdravo papajte!

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?