|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vojna vihra
6.9.2005 13:29:43   
muki1
No, evo mene, končno sem se prebila med temi mnogimi forumi in podforumi do pravilnega- vsaj upam. BTW-nova ringaraja mi še vedno ne ugaja, ampak pomoč bi mi vseeno prav prišla.
Problem je s prehrano v vrtcu.
Kar se tiče urnika, ki ga imajo na steni, še štima, vse lepo in prav, čeprav imajo vmes kakšne nore kombinacije( hrenovka in riž ). No, nekak se trudijo da prehrana zajema vse skupine in bla bla bla.
Problem je v tem, da skoraj vsak dan, ko pridem v vrtec po malo, imajo na mizi neke ****rije. To je čips, smoki, slane palčke, ali kekse.
Ker je hčerka začela zahajati v vrtec šele aprila letos, se takoj na začetku nisem upala nekaj sliniti in potihem sem upala, da je proti poletju vse nekak razpuščeno. Potem so bile počitnice, sem čakala na jesen, kako se bodo zadeve odvijale, pa vsepo starem. Ko sem prišla prvi dan po malo v vrtec, na mizi čips in smoki. Malo sem se sprenevedala pred vzgojiteljico, češ...o, prvi dan pa je že imel negdo rojstni dan? Pa mi je rekla da jim je to še od junija ostalo. Potem sem kar naravnost usekala, da upam, da mojemu otroku to ne dajejo vsak dan za jesti, ker to za tamale res ni zdravo, pa tudi doma ji tega ne dajeva. Pa mi je vzgojiteljica zatrdila, da naša tega ni jedla, mogoče smoki ali dva, čipsa pa sploh ne.
Saj ji nisem verjela, ravno en dan pred tem smo bili na obisku, kjer je bil na mizi čips, pa se je basala kot nora. Saj ji dava tu pa tam smokije, čipsa res ne. Pa tudi kekse jemo doma, ampak se mi zdi, da bi v vrtcu, ki je ena vzgojna ustanova, ja lahko malo več imeli v glavi in jim teh svinjarij nebi dajali. To mi da misliti, da se jim ne da hraniti otrok pri obrokih, malčki so potem lačni in jih filajo s tem, da starši ne dobimo občutka, da naš malček hodi z vrtca lačen.
No in danes imamo sestanek starši in vzgojitelji. Ali naj izpostavim to kot problem, ali se tudi vam zdi, da pretiravam? Kako je s tem pri vas?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Vojna vihra
6.9.2005 14:00:28   
SaaS
Jaz bi tudi pričakovala, da v vrtcu ne dobijo tega. Razen mogoče res, ko ima kakšen otrok rojstni dan. Tudi meni se zdi, da bi se vrtec - kot vzgojna ustanova moral iti zdravo prehrano...
Moj začne oktobra z vrtcem. Upam da tam ne bo čipsa in podobnih stvari, ker sem podobnega mnenja kot ti.
Na sestasnku pa ti kar načni temo, boš vsaj videla, kaj o tem mislijo drugi starši. Če vas je več istega mišljenja, boste lažje prepričali vzgojiteljice.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Vojna vihra
6.9.2005 14:03:35   
Anonimen
Škoda, da si dala tak naslov, gotovo bi dobila več odgovorov, če bi bolj nazorno napisala, za kaj gre.
Sicer pa jaz mislim, da je čisto na mestu, da na sestanku to izpostaviš kot problem. Jaz bi, če bi se mi zdelo to basanje s čipsi in smokiji prepogosto. Kar tu očitno je, če jim dajejo, kar je ostalo od junija. To res ni prav. O.K., če je rojstni dan ne rečem, ampak to se je takrat, ko se proslavlja, potem pa ne več. Pri nas vse, kar ostane od dopoldnevnega praznovanja, dajo za domov, ne pa da imajo otroci to po spanju ali pa celo naslednje dneve (in mesece) za malico. To res ni prav. Jaz bi bila tudi jezna. Posbeno pri neješčih otrocih je to problem. Ker je res bolje, da popoldne doma pojejo vsaj kaj sadja, kot pa da se nabašejo s smokiji.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Vojna vihra
6.9.2005 14:03:56   
alesmedved
Starši imet pravico vedeti, kaj se dogaja z otrokom v vrtcu in tako tudi lahko izpostaviš ta problem. Najbolje je, da se v skupini odločite kaj boste prinašali ob rojstnih denvih. Priporočam vam, da starši zmenite in začnete prinašat v vrtec kakšno sadje li kaj podobnega. Namreč ob rojstnem dnevu otroci ne pojedo vsega in tako to shranimo in otroci to včasih (vsaj pri nas) to pojedo - recimo ko so full pridni in veliko naredimo, včasih pa kar tako.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Vojna vihra
6.9.2005 14:04:30   
muki1
No aleluja. Saas, hvala za odgovor. Na stari ringaraji, bi dobila več odgovorov( smajli ki kuha mulo).

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Vojna vihra
6.9.2005 14:08:45   
muki1
O že več odgovorov. Splišni, jaz pa sem tak naslov dala ravno zaradi tega, ker sem mislila, da bo zanimiv . No, bom naslednjič bolj konkretna. Hvala tudi ostalim. Sem se že odločila, da bom rekla na sestanku, da mi to ne ugaja najbolj, upam le na podporo drugih staršev.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Vojna vihra
6.9.2005 14:13:56   
saratanja
mislim, da moraš to temo nujno načet v vrtcu. Sploh, ke očitno ravno starši kupujejo svojim otrokom, da to nesejo na rojstnodnevno zabavo.

Sicer mi še nismo v vrtcu, me pa vseeno pogreje, ko mojemu enoletniku začnejo ponujati smokije, pa čipse. Komaj dopovem, da je trenutno čisto navdušen, ko dobi sadje in se meni ne zdi potrebno navajato ga na bombone in čipse.

Sicer pa, tudi naš je dobil prvi in sedaj tudi edini bombon v življenju od medicinske sestre....ki ga je sicer vtaknil v usta in potem izpljunil, kot nekaj nagravžnega

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Vojna vihra
6.9.2005 14:16:37   
MarijaPo
Jaz bi temo vsekakor odprla. Zelo verjetno je sicer, da bodo drugi starsi nasprotnega mnenja (ker radi vidijo, da pride njihov otrok domov cist nabasan, ker je pol bolj miren in ker mu ni treba dat za jest), vendar se ne daj in vztrajaj.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Vojna vihra
6.9.2005 14:33:26   
muki1
E vidiš MarijaPo, ravno tega me je strah, da me bodo imeli za afno, saj itak sami te stvari pošiljajo v vrtec. Tudi jaz sem mnenja, da jim to paše, ker so otroci res siti. Jaz v Nežo do večerje skoraj nič ne dobim, tudi za večerjo bolj malo je, je pa res da je v času brez vrtca shujšala v bauhija, ki je bil kar fajn napet. Pa sem ji jaz doma tudi dajala jesti.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Vojna vihra
6.9.2005 17:42:05   
bskrle
Tudi jaz se zgražam, ker je v šoli, kjer sem v službi za malico sladoled, frutabela, dosti sladkega ...
Vem, da je to tema vsakega sestanka s starši ...
Kot vem se delajo kompromisi med zdravo, raznovrstno in hrano, ki jo otroci jedo
mISLIM, DA NE BOŠ DOSTI DOSEGLA, a to še en pomeni, da bodi tiho. Povej svoje mnenje.
Jaz bi prosila, da moj otrok te hrane ne dobi, obrnila bi se tako na vzgojiteljico kot vodstvo vrtca.
Mi smo šele 1 teden v vr¨tcu, tako da o hrani tako hitro še ne bom sodila

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Vojna vihra
6.9.2005 21:46:42   
tejčica
Tudi meni se čips in smokiji ne zdijo primerni za vrtec. Jaz sem s hrano v našem vrtcu zelo zadovoljna in velikokrat ko berem tedenski jedilnik dobim še kakšen predlog za domače kosilo. Jedilnik je zelo pester in vsebuje veliko zelenjave, sadje imajo pa vsaj pri 2 obrokih če ne že pri vseh.

Res pa so problem rojstni dnevi. Pri nas je vzgojiteljica že na prvem sestanku povedala, kaj naj se prinese v vrtec ko ima otrok rojstni dan oz. kaj ni zaželjeno. Če pa že prinesejo čokolado ali kaj podobnega, pa nas to čaka v otrokovi omarici in starši sami damo otroku če želimo. Moja miška za rojstni dan nese v vrtec domače piškote (seveda brez prelivov, nadevov...), suho sadje in pa sok. Raje dam zraven kakšne piščalke , klobučke in pisane servetke kot pa da bi pretiravala s sladkarijami. Tako smo naredili že dvakrat in vedno je dobro izpadlo.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?