|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   STRIJE
6.9.2005 14:18:46   
KMALU
Katero kremo ste uporabljale proti strijam?
Kdaj ste jo zacele uporabljat?
In kje ste kupile kremo?

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   STRIJE
6.9.2005 14:53:03   
Edna
Obstaja dosti takih krem. Verjetno ti jih bodo naštele druge punce. Jaz pa ti bom povedala pač svoje mnenje.

Včasih ni pomembno kakšno kremo uporabiš, ampak je v veliki meri odvisno, ali boš dobila strije ali ne, od elastičnosti tvoje kože. Ene se mažejo z "najboljšimi", pa jih kljub temu dobijo. Ene pa uporabijo kar navadna mleka za telo in jih ne dobijo. Jaz ti bi priporočila mandljevo olje. Menda lahko dosti pomaga ali celo pomaga. Kupiš ga lahko kar v lekarni. Mazati pa se začni čimprej!

Želim ti lepo nosečnost brez strij!



(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   STRIJE
7.9.2005 0:04:17   
petarda
Tako kot je napisala že Edna...obstaja jih veliko, vendar je vse odvisno od tipa kože.... Lahko kupiš Aventovo-mislim, da sodi med dražje, vem da jih imajo v Arielu, lahko Weledino olje - to se dobi v DM-ju, lahko Vichijevo-v lekarnah za okoli štiri tisočake, lahko pa..in pravijo, da je tudi zelo učinkovito...olivno olje...dobi se ga v lekarni...pri nas 2 dcl približno tisočaka in pol...vsekakor je zelo pomembno, da si kremo ali olje dobro vmasiraš v kožo, tako bo učinek večji, in seveda, da ne nosiš pretesnih oblačil....


Sicer pa, če ti je dano, ti je dano...Ene sploh ne razpokajo, ene že takoj na začetku, ene pa v zadnjem tednu nosečnosti...

Veliko sreče in LP

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   STRIJE
7.9.2005 7:54:49   
*zvezdica*
jaz se že pridno mažem z oljem od welede...kakšen bo razultat bomo pa še vidl

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   STRIJE
7.9.2005 10:21:52   
sazi
Mažem se skoraj že od začetka nosečnosti z eno kremo (Sanonan), ki je cenovno zelo ugodna (kupljena v Interšparu, v Baby centru stane pa 2x toliko). Ker sem mnenja, da je večinoma vse odvisno od kože same (kot so že druge napisale) se mi ni zdelo smiselno investirati v drage kreme, saj 1 tubo porabim v 14 dneh.
LP in želim nam vsem trebuščke brez strij (predvsem pa zdrave otročke)

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   STRIJE
7.9.2005 10:47:24   
kati1
ojla

uporabljam Aventovo ... začela takoj, ko so se pojavili znaki strij na dojkah (enkrat maja) ... mažem vsak dan in ni nič napredovalo ... dobiš jo pa praktično povsod (lekarne , trgovine z otr. opremo, veleblagovnice).

Kar se pa cene tiče 4.500 SIT se mi ne zdi velik, glede na to, da jo mam že 4 mesece in se mažem vsak dan: trebuh + dojke + stegna (je ne porabiš ful - to je tud pomemben podatek in ponavadi to velja za dobre kreme)

Verjetno pa je res, da ni pomembno tolk kakšna je krema, ampak to, da se redno vsak dan mažeš ... pa tud če je ojle

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: STRIJE
29.9.2005 10:59:02   
ursa_p
Meni so v soli za zgodnjo nosecnost rekli samo, da je zelo pomemben vitamin E! Ko sem pregledovala kreme prav proti strijam v nosecnosti, ni nobena vsebovala vitamina E, za Vishy-jevo ne vem, ker je niso imeli! Kako se kaj vam rekli?

Trenutno uporabljam Otrosko negovalno olje Babylove Pflegeol, ki vsebuje vitamin E, zato sem ga tudi vzela (bil je edini)! Ga je katera uporabljala ali pa ga se vedno?

Lp, Ursa

(odgovor članu kati1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: STRIJE
29.9.2005 11:01:42   
karin412
Jaz uporabljam Weleda olje proti strijam. Na sploh mi ta kolekcija, ki je naravna, odgovarja. Tudi naraven vonj.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: STRIJE
29.9.2005 11:11:46   
mml
Jaz se mažem z Decleor-jevo kremo zvečer in z oljem zjutraj...cena je sicer precej visoka (prodajajo v Douglasu in Mullerju), ampak zaenkrat je zadeva učinkovita...bom pa videla kako bo v naslednjih tednih, ker zanekrat niti nimam ne vem kako velikega trebuha. Sicer je pa koža na trebuhu in stegnih, kjer se mažem, mehka in elastičan in tudi celulit na stegnih, ki se mi je pojavil v prvih tednih je izginil.
Se pa strinjam, da je odvisno tudi od tipa kože, velikosti trebuha in hitrosti večanja trebuha.
Uffff...nikoli ne znam napisat na kratko...sorry

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: STRIJE
29.9.2005 13:58:51   
Anonimen
res je vse odisno od elastičnosti kože. Jaz sem se mazala celo nosečnost s kremami proti strijam, ... Na koncu ko sem imela že takooo velik trebuh, da se nisem videla, sem vsakič vprašala mojega, če je kje kakšna strija. Pa  pravi, ene dve črtici sta- in jaz seveda tega nisem videla. ko pa sem rodila in je zginil trebuh me je bilo pa kar groza, ker je bilo polno strijuser posted image user posted image . (še zmeraj se mi poznajo, pa je že od tega več kot 9 mesecev)

(odgovor članu mml)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: STRIJE
29.9.2005 14:48:26   
Andy13
Ninny, tvoj odgovor me je prav malce razžalostil, saj sem si mislila, da so strije opazne že, ko še imaš trebuh. user posted image
Za nastanek strij je res najpomembnejša elastičnost kože.
Zelo pomembno je, da se mažeš redno in sama se zjutraj namažem s kremo proti strijam, ki se hitro vpije v kožo. Kupila sem jo v Trstu v lekarni in menda je dobra. Zvečer pa se namažem s čistim mandljevim oljem, ki kožo zelo nahrani in navlaži. Dobiš ga v vsaki lekarni. Priporočajo tudi olje žitnih kalčkov.
Ko zaključim z delom in bom doma, pa se bom še pogosteje mazala, saj opažam, da imam trebuh res iz dneva v dan večji...
Še tole, ni nujno, da če se mažeš z določeno kremo, da strij ne boš dobil, vse je v elastičnosti kože in glavno je, da se mažeš s čimbolj mastnimi in hranljivimi kremami oz. še bolje z olji. user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: STRIJE
29.9.2005 17:40:00   
soncek&luna
na zacetku sem se mazala z aventovim oljem, pa sem ugotovila, da mi susi kozo... zdaj pa se ze nekaj mesecev mazem zjutraj in zvecer s  L'occitane karitejevim maslom....res, da je me najdrazjimi kremami, vendar vsi mi pravijo,da nimam se nic razpok...upam, da bo tako tudi ostalo

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu Andy13)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: STRIJE
29.9.2005 21:49:01   
janč
jaz sem jih uporabljala kar nekajvrst pa ni nič pomagalo
gin. mi je rekel da je dovolj če je že kaka mastna krema, vendar si strije predvsem odvisne od kolagena v koži, tako da imam ves trebuh kljub mazanju ves raztrgan, oz.v strijah
kolegica je med prvo nosečnostjo porabila kar 22 krem proti strijam, pa ji prav tako ni nič pomagalo

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: STRIJE
29.9.2005 22:41:49   
Anonimen
Jaz uporabljam Balea kremo proti strijam (blagovna znamka od DM), v bistvu ne piše gor glih, da je proti strijam, ampak za bolj čvrsto in elastično kožo. Stane pa 700 SIT. Meni je všeč, ker se hitro vpije in ful dobro diši. Nečesa mastnega pa nočem uporabljat, ker bi imela vse cunje pol mastne.
Zaenkrat se mi ni še nobena strija naredila, ampak imam še dosti fore, sem "šele" v 25. tednu. Upam, da se ne bojo naredile, če pa se bojo, pa kaj čem? Trudila sem se preprečit, da bom pa po tri jurje dajala za neko olje, ki mi verjetno glih tako ne bi pomagalo, če mi tudi ta krema ne bo, bi bilo pa škoda denarja. Itak je res še največ odvisno od naravne elastičnosti kože. S kremami in olji verjetno samo malenkost pripomoremo.

(odgovor članu janč)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: STRIJE
30.9.2005 7:04:09   
GILDA
jaz uporabljam normalno mandljevo olje že od 2 meseca nosečnosti dalje in mažeam, mažem - masiram vsak večer ,....paše fuluser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: STRIJE
30.9.2005 7:56:42   
Udb
Jaz sem se vso nosečnost mazala z mandljevim oljem, pa še to zelo neredno (na 2-3 dni), ko me je koža srbela! Do sedaj (skor 38t) se mi ni naredila niti ena strija (sem potrkala!!).

Je pa dosti odvisno od kože - če imaš neelastično, potem ti ne bo pomagala nobena krema - dokaz je kolegica, ki se je celo nosečnost zelo mazala z neko posebno kremo proti strijam (ne vem točno katera firma), pa ji je trebuh tako razpokal, da je bilo zelo grdo za pogledat!

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: STRIJE
30.9.2005 8:11:03   
DrejcDrejc
Okej, eno neumno začetniško vprašanje: Kje vse pa nastanejo strije? Kje vse se je treba mazati? user posted image

_____________________________

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: STRIJE
30.9.2005 8:40:50   
ursa_p
IZVIRNO SPOROČILO: DrejcDrejc

Okej, eno neumno začetniško vprašanje: Kje vse pa nastanejo strije? Kje vse se je treba mazati? user posted image


Po prsih, trebuhu in bokih! Pa tudi malo okoli! user posted image  
V glavnem pa tudi tam, kjer se redis.

Lp, Ursa

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: STRIJE
30.9.2005 14:20:43   
Jessy
Pri meni je bilo pa takole:
kupila sem Avonovo kremo proti strijam in si z njo mazala trebuh. Kmalu opazim strije na joškicah. Kdo bi pomislil, da se bodo pojavile tam - pa dobro, naj jim bo, samo da jih na trebuhu ni! Potem sem kupila še Afroditino mleko s stretch effectom (mandeljevo) in se s tistim redno mazala vsako jutro (z Avonovo pa pred spanjem) in strij ni bilo. Nekje v osemem mesecu zamerkam ene 3 strije na strani, nad boki - groza! Kdo se je spomnil tudi tam pomazati??? OK! Tudi to je bilo sprejemljivo, le da jih na trebuhu ni! En dan pred porodom, sem v porodnišnici ponosno kazala svoj lep trebušček, brez strij, svojima prijateljicama, ki sta prišli na obisk!
AMPAK...po porodu SO SE POJAVILE STRIJE!!! user posted image user posted image user posted image  Zdaj jih imam pod popkom - k sreči so bolj blede, jih pa ni malo - imam jih na obeh straneh v pasu, pa tudi na desnem stegnu so se našle.
Mislim, da kaj dosti res ne moremo narediti sami! Se pa tolažim s tem, da sem vsaj nekaj naredila, da jih ne bi bilo.
Aja...pa po tuširanju sem se skoraj vsakič namazala tudi z Penatem otroškim oljem. Mislim, da je bilo vlage v koži več kot zadosti!
Želim vam več sreče s strijami!!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: STRIJE
30.9.2005 19:09:28   
eya
Oj!
Sama sem sicer bolj na začetku nosečnosti, a sem se vseeno že začela mazati-z oljem za reaktiviranje od Justa. Bomo videli aprila, če kaj pomaga, baje pa ful. Sicer pa so me opozorili, da je mazanje zelo pomembno tudi po porodu, ko se trebuh vrača v normalno stanje. Saj tudi v splošnem velja, da strije ne nastanejo samo ob prehitrem redenju, ampak tudi hujšanju.
Pa lp!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: STRIJE
30.9.2005 19:28:44   
san
jaz imam pa to sreco, da je moja koza zelo elasticna in mi koza ni razpokala ne po prvem in ne po drugem porodu. mazala sem se, ampak nic vec kot prej - zvecer po tusiranju, vcasih - velikokrat sem tudi pozabila. tudi meni je G rekla da je vse odvisno od tipa koze in da ce se bom mazala s kaksno kremo je pomembno le to, da je mastna

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: STRIJE
30.9.2005 22:30:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: eya

Saj tudi v splošnem velja, da strije ne nastanejo samo ob prehitrem redenju, ampak tudi hujšanju.
Pa lp!


To pa res drži! Jaz sem pred leti zelo hitro zelo veliko kg izgubila in imam od takrat po stegnih prav grde strije!

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: STRIJE
1.10.2005 16:23:15   
KMALU
kje kupim to mandljevo olje?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: STRIJE
1.10.2005 22:55:00   
Anonimen
Nobene posebne kreme nimam. Imam kar navaden losjon za vlaženje kože, kajti strije tako ali tako nastanejo samo zato, ker se koža razteguje in lahko popoka, če je presuha. To je vsa umetnost.

(odgovor članu KMALU)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: STRIJE
3.10.2005 10:33:24   
Andy13
IZVIRNO SPOROČILO: KMALU

kje kupim to mandljevo olje?


Čisto mandljevo olje lahko kupiš v vsaki lekarni. user posted image

Lp, Andy

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?