|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 9:05:49   
Pia*
Pri nas je bilo vsa leta v navadi, da si moral na veliko pogostiti pa naj bo to v službi z domačimi ali prijatelji.

Ponavadi je moj rojstni dan potekal tako, da sem en dan prej začela že peči in pripravljati potem pa 3 dni strežbe, priprav, peke nakupovanja in tako naprej. Ker seveda ne morem na 1x povabiti sodelavcev, domačih in prijateljev se to razpotegne v 3 dni. Po možnosti čez vikend.
Konec vsega se vsa izmučena vsedem in razmišljam čemu mi je tega treba, da se svojega rojstnega dne niti dobro ne spomnim razno to da sem uničena in tako je že več let zaporedoma.

Letos razmišljam, da bi za tistih 400€, ki jih zapravim za praznovanje porabila zase za svojo dušo in šla nekam kjer mi ne bi bilo potrebno poslušati joj a to pecivo si naredila prejšni mi je bil boljši, lani si imela obložene kruhke zakaj imaš letos narezek. npr. lansko leto se je neomejeno spilo vodke letos bi wiski. Groza! Vsako leto razmišljam si zapisujem za vsakega posebej kaj pije kaj je ali je vegeterjanec ali mesojedec, da vstrežeš vsem mi je postalo mučno! Nihče ne ceni mojega truda, sploh domači velikokarat kako pikro spustijo. Nihče pa se ne ozira na to, da je to moj dan.

Letos sem jim sporočila, da naj jutri ne hodijo saj ne želim praznovati, da se je pri meni to končalo. Seveda sem bila deležna zgražnja (češ kaj jo je spet pičilo) kot je pa to v navadi mi direktno ni nihče povedal vse sem zvedela po nekih ovinkih. Edina oseba, ki stoji na moji strani sta moj in tašča.

Sedaj me pa zanima kako je pri vas ko ve praznujete svoje rojstne dneve, da vidim če sem samo jaz malo čez les!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 9:12:00   
uškinamama
400 evrov za pogostitev user posted image ....

Rojstni dan praznujem na praznik -dan kulture, tako da smo takrat na smučanju z sinom in možem. Čez dan smučamo, kosilo, popoldne grem na masažo/ savno/ solarij/ fitness/cerkev/ tek/...samauser posted image , zvečer se malo pomečkamo ....in to je to. Ko se vrnemo , naredim kosilo za starša in brata . V službi častim kavo z avtomata in s sabo prinesem škatlo piškotov. Tako  nekako delam zadnjih petnajst let.





_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
7.12.2012 9:15:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 9:16:02   
susica
tudi meni se zdi 400 eurov zelo preveč
jaz sem ponavadi za rd na morju tako da ga ne praznujem, če že potem doma povabim starše moje in partnerjeve, brata in kolege na kavo pijačko in torto in je to to.
če lahko povem svoje mnenje, se mi zdi, da tvoji povabljenci pridejo k tebi samo zaradi hrane in pijače na pa zaradi tebe same.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 9:21:12   
tečla
Če že /ponavadi ne/ praznujem postavim na mizo postavim to kar je MENI dobro, koneckoncev je to MOJ dan. Če ti paše evo tu je če ne, pa sorry miško nisi v hotelu. Da bi si zapisovala vse želje in se mantrala da vse to izpolnim NA-A. Res raje 400 eurov porabi zase in družino, kaj pa drugi mislijo pa..Briga te.

(odgovor članu susica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 9:23:11   
Pia*
Da razložim 400eur.

Največji problem so domači MOJI. Pri nas se še vedno vabi babice, dedke, tete in strice, bratranci in sestrične eni imajo že svoje družine vsako leto je en član več. Včasih je bilo lažje zadnja leta jih komaj stlačim v stanovanje!Sama bi si želela moje starše od mojega starše in brate in sestre. To je pa to!
Ampak ne pri nas se smatra da smo velika družina in se vidimo samo za rojstne dneve tako, da praznovanje mora biti. To se pravi vidimo se sigurno 1x na mesec obstajajo tudi meseci ko se 3x.

V kolikor bi si želela samo ožjo družino bi bili dolgi nosovi zato sem zaključila z vsemi!

(odgovor članu susica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 9:26:25   
ronja
Letos razmišljam, da bi za tistih 400€, ki jih zapravim za praznovanje porabila zase za svojo dušo in šla nekam kjer mi ne bi bilo potrebno poslušati joj a to pecivo si naredila prejšni mi je bil boljši, lani si imela obložene kruhke zakaj imaš letos narezek

You've got my blessing.

Pa kaj si nora? Zakaj bi se matrala z žurkami, če ti ni do njih? Z žurkami za TVOJ rd, ko naj bi bilo kot si ti želiš?

Edina oseba, ki stoji na moji strani sta moj in tašča.

Potem imaš vse pokrito! Glavno, da te tvoj podpira, če te pa še tašča, pa še toliko bolje! Ma daj, tvoj dan je, praznovanje je optional, je tako in s tistimi, ki si jih ti želiš.

Kako sama praznujem? Kar se družine tiče, tako kot Ankica, v službi pa prinesem eno torto in imamo to za kosilo (navadno nas par praznuje hkrati in nekdo prinese sladko, nekdo slano -jaz sem navadno za sladko;). To je to. Nobenega kompliciranja, samo za našo skupino, prav fajn. Kar se primarne družine tiče pa smo se včasih še dobivali za vse rdje in praznike, zdaj pa mi niti ni več do tega in se ne dobivamo več za moj rd.

Praznuj kot ti paše, saj je tvoj rd. Če komu kaj ni prav, lahko za svoj rd naredi tahudo žurko z milijon narezki in pecivi in to jim lahko kar direkt ali pa po ovinkih povešuser posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 9:38:15   
Tippi
Evo me. Še ena, ki je malo čez les. Jaz rojstnih dni ne praznujem več od približno 25 leta dalje. Pa tudi sicer, ko sem ga praznovala, nisem mogla toliko denarja porabiti niti v sanjah. Običajno smo z družbo šli ven, sem počastila pijačko, dve, in to je bilo to. Zdaj pa se še spomnim ne, da mam rojstni dan. Me na to spomni moj lubi user posted image dobim voščilo osebno, ko se srečamo s prijatelji (redko kdaj vsi na kupu), počastim, kavo, pivo, in podobno in je to to. veliko voščil pride tudi po telefonu, pa je rojstni dan mimo. user posted image Obdarujemo se tudi ne, razen res najbližjih, pa še to gre za malenkosti. kakšno leto se pa z lubijem tudi odpoveva obdarovanja en drugega, in greva na kaj dobrega pojest, na kakšno izi večerjico.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 10:06:34   
thaiss
400 € ??? user posted image
svoj RD praznujem z možem in sinom, gremo na kosilo, tortico itd
najožje člane (očeta, sestro, taščo) ob priliki povabim na kosilo, na račun mene in moža, ker praznujemo v razmaku par dni
v službi plačam kavo
za vse skupaj ne zapravim 100€

< Sporočilo je popravil thaiss -- 7.12.2012 10:07:23 >


_____________________________

****************************************
najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

****************************************


(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 10:20:57   
Paštetka
od kar sem rodila, več ne praznujem. user posted image To pa zato, ker imava z otrokom tako skupaj, da enostavno pozabim in nimam časa user posted image
Torej, ko sem otroka pripeljala iz porodnišnice sem imela RD, ampak sem pozabila nanj user posted image user posted image oz. se ga vsaj ne spomnim user posted image . zdaj pa itak je skoz sine na tapeti za RD in mami peče in pripravlja...tako, da..

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 10:30:54   
šrimpf
midva s sinom imava rojstni dan s 6-dnevnim razmikom v prvi polovici julija, zato oba rojstna dneva praznujemo skupaj. ko bo večji, bo to seveda malo drugače user posted image
naredimo pa piknik na vrtu, povabljeni so predvsem sorodniki (moji starši, partnerjevi starši, najini bratje in sestra z družinami oz. partnerji). s kolegicami gremo na pijačo in tortico (to je bolj poredko, zdaj ko so otroci), v službi pa nimamo navade na veliko praznovat.


< Sporočilo je popravil šrimpf -- 7.12.2012 10:39:09 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 10:34:13   
josephine27
v službi plačam kavo iz avtomata pa en pladen peciva.

doma je pa pri nas kar en velik piknik žur na terasi in vrtu. imam srečo, da imam rojstni dan poleti. pridejo družinski prijatelji in sorodniki. nas je kar precej. ne delam nobenih razlik in pride kdor hoče. mož ima rojstni dan 6 dni za mano in narediva zabavo kar skupaj. porabimo nekje med 100-200 eurov, čeprav običajno polovica pijače ostane in jo imamo potem doma še pol leta za pit. meni je ful fajn. ne vem kako bi praznovala pozimi, ker v stanovanje ne bo mogli vsi it.

se je pa tudi že zgodilo, da smo praznovali samo v družinskem krogu, ker smo bili ravno takrat na morju pa mi je kar nekaj manjkalo.

v tvojem primeru pa, če ti je to 3 dni muka pa res nimaš kaj razmišljat saj je to navsezadnje tvoj dan. naredi tako, da bo tebi všeč.

_____________________________



(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 10:41:39   
majčica1508
Rojstni dan,a to se še praznujeuser posted image ................
Za najine rojstne dneve gremo ven na kosilo,tortico.......
Ko pa mali dve praznujeta imata pa torto doma..............

< Sporočilo je popravil majčica1508 -- 7.12.2012 10:42:02 >

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 10:50:07   
petea
@Pia,
naš letni proračun za vsa rojstnodnevna praznovanja IN darila ne doseže 400 €, kaj šele za en rojstni dan.


Še en namig, glede na to, da kmalu praznuješ: marsikatere toplice slavljencem za rojstni dan nudijo brezplačni ali pa vsaj cenejši obisk kopališča in savne, pokazati moraš samo svoj osebni dokument ...

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 10:58:49   
Hope2
Za moj RD pa itak vsi grejo na britofe svečke prižigat, tak da nimajo časa zameuser posted image

Ne praznujem, če kdo pride, dobi kaj za grickat ali kako sladico (domačo ali kupljeno) in pijačo- me ne gane, še manj, da bi komu kuhala kaka kosila ali 3 dni prej pripravljala.

Imava pa tudi midva s sinom skupaj RD, pa njemu priredimo zabavo, zame smo pa kar tiho, tak da ljudje niti ne vedo in jim je pol nerodnouser posted image .

400 evrov pa niti za otrokov RD skupaj z darilom ne zapravimuser posted image



< Sporočilo je popravil Hope2 -- 7.12.2012 10:59:55 >

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 11:07:15   
naja17
OMG sej si se mi prov zasmilila... Močno upam, da si resnično privoščiš nekaj zase in uživaš v svojem RDju. Hkrati tudi to, da ti začne dol mahat, kaj si drugi mislijo in kaj govorijo, to je tvoje življenje!

Jaz RD zdej kr skombiniram s sinom, prej smo šli pa al ven kej pojest al pa kr doma kak narezek, torto pa obiski kr s sabo prnesejo. Za 6 odraslih in 2 otroka zunej nisem nikol plačala več kt 80 eur s pijačo vred, pa smo dobr jedl, ne pice :).

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 11:12:19   
ronja
Kar se denarja tiče, nisem pametna, ker mamo različne proračune; pri nas za vseh 5 z darili vred navadno res ne pride toliko. Za ta denar si rajši kaj privošči in si kupi darilo, kakršno si želiš, boš ti bolj zadovoljna, če bojo pa sorodniki meli dolge nosove, pa njihov problem. Če bi bili tako zelo povezana družina, bi si želeli videt in ti ne bi nihče težil, zakaj ni ne vem kako zrihtano to pa to. Če pa so srečanja muka, je pa brezveze.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 11:38:27   
gsatalema
Tudi pri nas ne praznujemo na veliko. Otroka, ko sta bila še mala, smo jima doma pripravili tortice, kakšne prijatelje in malo pogostili, tako da ni bilo nič posebnega. Babice in dedki pa tako pridejo vedno....
Sedaj ko sta večja/velika, praznujeta z svojimi prijatelji po svoje. Le za sinovo 18. se spomnim da smo kake 3 tedne delali same neke piknike(ima poleti), družina, prijatelji, gasilci....
Za naju z možem pa kar hitro porihtava stvari- jaz poleti in smo ponavadi na morju, mož pa sedaj pozimi in izkoristimo tisti vikend za kakšne toplice in smo sami, rešeni vse obiskov - sicer če kdo pride točno tisti dan (če je med tednom), seveda kakšna pečena zadeva , kava, pijačka ki je doma... Nič posebaj planiranja in vabil in posebnih izdatkov... to kar imamo mi sami najraje, drugi pa kakor želijo

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 11:53:45   
razglednica
spečem si tortouser posted image , prižgem svečko in pihnemuser posted image
ali pa kupim sparovo tortouser posted image

....na nedeljo naredim kosilo za najožjje člane in to je touser posted image
.....ne zanima me kaj bodo drugi rekliuser posted image
za 400 eurov privošči si kajuser posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 12:36:02   
nananaja
Mi vabimo za rojstne dneve moje in moževe sestre in brate z družinami ter starše, starih staršev pa nimamo več, sicer bi jih tudi vabili. Tudi oni nas vabijo tako. V širši družini smo že kot otroci vabili le nekatere sorodnike, saj ima moja mama deset bratov in sester. Konkretno na rojstni dan pa se z družino kam odpravimo sami, to delamo za možov, moj in od hčerk rojstni dan.

Vedno se dogovorimo, kdaj bomo praznovali, redko je to med tednom in točno na rojstni dan. Včasih pripravimo enostavno kosilo, včasih poleti žar, včasih le narezek pozimi. Nikoli nihče ne komentira, kakšno hrano, pecivo ali pijačo je kdo postregel. Tudi pomagamo si pri pripravi, če se dela žar ali kosilo, torej vem, da bodo sestra, svakinji in mama pomagale kaj narediti, če bo treba. Mi se sicer poznamo toliko, da vemo, kaj od koga pričakovat, zato teh problemov nimamo, pa nas je že kar konkretno število. To, da ti nekdo nekaj komentira, pa da to izveš po ovinkih... tudi jaz bi se odločila naredit konec takemu praznovanju.

Edino enkrat sta moja sestra in bratova žena napadli mojega moža, ko je za eno praznovanje naredil mufine z oreščki namesto s čokolado, na mojo željo :) pa še to je bila bolj šala ali zgolj reakcija v presenečenju.

(odgovor članu razglednica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 12:44:34   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: razglednica

spečem si tortouser posted image , prižgem svečko in pihnemuser posted image
ali pa kupim sparovo tortouser posted image

....na nedeljo naredim kosilo za najožjje člane in to je touser posted image
.....ne zanima me kaj bodo drugi rekliuser posted image
za 400 eurov privošči si kajuser posted image


podobno user posted image

ma ja, naredi si od zdaj naprej svoje rojstne dneve in si vsako leto nekaj privošči zase in kakor tebi paše za ta denar user posted image user posted image user posted image user posted image

zgražanja si pa deležna ker si jih razvadla in zdej se pač bunijo ker si jim odvzela zastonj fešto. ne sekiraj se, kot so se je navadili, se bodo odvadili. tisti, ki te majo res radi te bojo pa poklicali in voščili brez da bi rabili za to pogostitev. najbolj je važno da ti ožja družina stovji ob strani in to že imaš user posted image

(odgovor članu razglednica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 13:44:52   
Najaa
BK (kakor bi rekla ronja user posted image ) sem delala velike žurke za vse prijatelje, kolege... večdnevne žurke na vikendu na morju. Zadnja leta pa pa se je praznovanje omejilo na ožje člane družine, beri tašča mi speče torto, jaz pa naredim kosilo za njegove starše in mojo mamo. No ja, letos sem šla prvič po menda 6-ih letih celo žurat ven zvečer.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 15:08:26   
tix
Mi smo si malo na istem. Ogromna familija, že samo bratje pa sestre s familijami, kje so še kakšni prijatelji. Ampak si ne dam toliko dela, mi jih povabimo za poletne rojstne dneve na piknik, zimske na kakšen narezek, domača torta in to je to, če se mi da povabim starše na kosilo, lani sem jih, letos ne pa ni bilo nobene hude krvi. mogoče imam to srečo, da gostje niso zahtevni.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 15:24:50   
Pupa1
Mi praznujemo moj in mozev rd z mojimi in mozevimi starsi,ampak meni je to super. Vsega skupaj nas je torej 6 odraslih in najina otroka. No, pa moj brat,ki nima se druzine. Jaz specem krompir,naredim solato, kaksne zelenjavne priloge, torto narocim v slascicarni, sama specem kaksno rolado, piskote, meso pa grem iskat kar v gostilno. Ponavadi pohanega piscanca.. Torej v kosih, potem pa hitimo domov, da bo se dovolj topel haha... Malo ze dolgocasno vsako leto isto, ampak pojedo ga pa vsi na endvatri...tko da jim je pol fajn..jZ ful cenim te trenutke... Rojstne dneve vidim kot priliko, da smo vsi skupaj, se dobro najemo, malce napijemo,razvijemo kaksno dobro debato, skratka res se imamo lepo. Je pa res, da se sicer ne vidimo zelo pogosto s starsi,saj zivijo dalec.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 15:43:24   
end1
Pia* kako te štekam, enako pri meni. Pa sem že poskusila to izpustit, pa kar sami pridejo, pa se silijo, kdaj lahko pridejo, jaz pa si želim le miru.

Drugo leto imam okoroglo obletnico, žaluser posted image , in sem se odločla, da grem na dopust z družino magari sam za dva dni in me ni.

Uškinamama user posted image user posted image user posted image tako nekako si jaz želim praznovati, upam, da mi uspe.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?