|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroka (4,5let) ne ubogata
26.12.2012 10:21:27   
lery
Lep pozdrav!
Prosim za svetovanje kaj naj storim! Imam dvojčka stara štiri leti in pol.Sta zelo živahna, mene in moža ne ubogata prav nič. Imamo pravila ki sta se jih držala, sedaj kakšen mesec pa to ne gre več. Norita po stanovanju,tolčeta po vratih...Ko gremo v trgovino se že doma pogovorimo kaj bomo kupili in kako se obnaša v trgovini ,oba kimata da razumeta ko pa stopimo not je vse drugače.Kaj naj storim ko beseda ne pri njima ne velja, tudi spat gresta včasih brez risank, na začetku sta jokala zdaj pa jima je vseeno.Obljubita da bosta ubogala,deset_ minut pa je vse po starem. Najbolj pa mi je hudo ko ju dam sedet,da razmislita takrat sem grda mami,eden me brca in govori da me ne mara,da to ni pravično...Ko ga vprašam zakaj je tak, zakaj to govori reče saj ne bom več pa se vse to ponovi kmalu ali pa naslednji dan.Ne vem več kaj naj storim, če ima kdo kakšen nasvet prosim za pomoč.

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 7.1.2013 22:32:31 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Na pomoč
26.12.2012 14:20:36   
petea
zato, ker vesta, da bo čez 10 min vse po starem, pač malo počakata, pa sta spet ta glavna


starša pač ne vztrajata pri zastavljenih mejah, onadva pa seveda to preizkusita in vesta, da si lahko dovolita več, kot je bilo rečeno, saj ne bo (takojšnjih in njima neprijetnih) sankcij


je pač zelo neprijetno biti v javnosti strog in odločen starš, ki zahteva določen red od otrok npr. v trgovini

(odgovor članu lery)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Na pomoč
26.12.2012 20:39:45   
tajtaja
Preverjeno preizkušena metoda v trgovini je, ko stvari uidejo nadzoru, ju enostavno primeš za roko, odložiš košarico ali pustiš voziček kar tam in mirno z njima odkorakaš(pomeni, da ju malo bolj konkretno stisneš za te nežne ročiceuser posted image ) ven in direktno domov. Brez pogajanja, pregovarjanja, ker te itak ne bosta slišala (verjetno se bosta drlauser posted image  ampak...).
Potem v sobo in dokler se ne umirita, ne smeta ven.
Ko se umirita, prideta ven (verjetno ponižna kot male muce) ampak potem še o tem dogodku nič ne razpravljaj. Če te kaj prosita, bodi bolj zadržana, odgovarjaj najnujnejše....pogovor o tem sledi šele zvečer, ko je situacija popolnoma mirna.

Ko boste šli naslednjič v trgovino, se doma spet dogovorite za pravila in tudi kaj bo, če jih bosta kršila. Zagotavljam ti, da boste šli brez vsega maximalno 2x iz trgovineuser posted image , če boš dosledna, rezultat ne bo izostal!

Verjemi, imam 5 otrok, zadnja dva sta dvojčka, po karakterjih so različni, da bolj ne bi mogli biti ampak ene metode delujejo, čeprav mene v tistem času boli srce od žalosti....ampak, dolgoročno je boljše, da me boli srce kot pa da mi glavo raznese user posted image  od jeze.

_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Na pomoč
26.12.2012 21:06:31   
irenav
Moja dva sta stara 4 leta in 3 mesece. V trgovini sta mi včasih težila, vendar sem bila vedno nepopustljiva. V avtu, preden gremo v trgovino se dogovorimo kaj ne smeta in to je to. Saj prosita za to in ono...vendar je odgovor vedno NE. Na blagajni občasno dobita liziko ali celo kinder jajček...včasih pa nič. V šoping grem zaradi tega brez problemov. Res pa je, da ju še vedno vozim okoli z nakupovalnim vozičkom...tako imam večjo kontrolo, da ne pohajta okoli...pa mislim, da bi sedaj tudi brez tega šlo, saj ko se odpravljamo na parkirišču stojita ob meni...vesta, da ne smeta letat okoli, da so tam avti; me kar ubogata. Doma je seveda druga pesem. Lahko rečem, da imam enega zelo pridnega otroka (punčka)in enega malo manj. Fantje so pač fantje. Pri nas je nočna mora za atija jutranje vstajanje našega fanta, ki noče in noče iz postelje. Je pa bilo pred leto ali dvem huje...sedaj je veliko boljše.
Vedno jima razložim zakaj hočem, da nekaj ne počneta...npr. ne segajta po kozarcih ker tistega v njih tako nočeta jesti (kislih kumaric in paprike), pa še če pade na tla se bo razbilo in se lahko porežemo. 4letniki razumejo in jim logična razlaga pomaga, da nekaj ne naredijo....2 letniki tega ne razumejo, zato ju takrat nisem vozila v trgovino...če pa že, smo bili zelo hitro zunaj :).


_____________________________

2.9.08 sta se rodila moja sončka!

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Na pomoč
26.12.2012 21:45:22   
lery
Hvala za te informacije,bom naslednjič upoštevala vse to v trgovini. V skrajnem primeru grem pa sama. Kaj pa naj storim doma ko naju ne upoštevata in se mi smejita če jima govorim da se to ne dela. npr. norenje in skakanje po sedežni,če gremo kam ali mi dobimo obiske je tekanje in kričanje kar tekmujeta kdo bo bolj glasen,ko je zajtrk,kosilo...se igrata vmes če vzamem igračo je jok ,če pa hrano pa tudi.Kje sem ,sva zgrešila rada bi da se imamo lepo pa sem vsak dan bolj izmučena in res ne vem kakšno kazen naj jima dam da se bosta zavedala da tako to ne gre.

(odgovor članu irenav)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Na pomoč
27.12.2012 7:05:59   
lily32
Najbolj pa mi je hudo ko ju dam sedet,da razmislita takrat sem grda mami,eden me brca in govori da me ne mara,da to ni pravično..


Naj ti ne bo hudo, to je del starševstva. Otroci rabijo meje in mi jih moramo postavljati. Ne dovoli, da te brcajo.

Preberi si ti dve temi: prva in druga; je veliko koristnih nasvetov.

Na prvi predvsem kar je napisala metulj333, na drugi pa gina in ronja.


< Sporočilo je popravil lily32 -- 27.12.2012 7:07:40 >

(odgovor članu lery)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Na pomoč
27.12.2012 7:54:53   
irenav
Pri nas pomaga:

- štetje do tri
- nalepke - nalepko dobi če je priden/a, nič če je poreden/a

Predvsem pa veliko ampak res veliko potrpljenja. Vedno pa ju po dretju ali histeričnem napadu (ko se pomirita) vprašam, če je bilo to dretje v redu...vedno jima je žal. Zavedata se, da to ni sprejemljivo in, da se imamo bolj fajn če sta pridna...vsaj tako se mi zdi, saj je trmarjenja manj.


_____________________________

2.9.08 sta se rodila moja sončka!

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Na pomoč
27.12.2012 9:29:01   
Paštetka
Se strinjam s peteo in tajtajo do zadnje pike.
Lery, nič v skrajnem primeru grem pa sama. Tvoja nalga je, da ju naučiš obnašanja v trgovini. In če boš šla sama ju ne boš.
Kako doma ? Na enak način. Vse pustiš in narediš, kot sta ti svetovalu za v trgovino. Doslednost je najpomembnejša. Ne 5 krat opominjanje za eno in isto stvar. Opomniš oz. opozoriš,kaj se bo zgodilo, če te ne upoštevata in potem to uresničiš. Smejeta se ti, ker samo groziš in itak nič ne narediš ali se ti pa smejeta kako si na robu obupa oz. iz tvoje reakcije. Reagiraj mirnoin skoz na isti način, pa boš videla, kdo se bo na koncu smejal.
Enako regiraš, ko ste na obisku. Se opravičiš in ju postrojiš ali se dvigneš. Jaz te ne bi ravno lepo gledala, če bi mi otroka razturila stanovanje. Onadva nista nič kriva, ampak starš. In če ju ti ne bi postrojila, verjami,da bi ju jaz. user posted image


(odgovor članu irenav)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Na pomoč
27.12.2012 9:37:09   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Vse pustiš in narediš, kot sta ti svetovalu za v trgovino. Doslednost je najpomembnejša.


Točno to.
Če se dereta, se pać dereta - saj sta otroka. Če imaš slabo vest, ju ne mej do njiju, kvečejmu do ljudi v trgovini, ki morajo tako obnašanje prenašati.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Na pomoč
27.12.2012 10:46:30   
petea
Če ti bo kaj v pomoč - odhajamo na celodnevni izlet, ki bo vključeval tudi nakupovanje ...
Z vsemi otroki ...


Že nabiram potrpljenje...user posted image

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Na pomoč
27.12.2012 12:59:18   
m_o_i
to, kar opisujes ti, je pri nas obnasanje pri atiju, pri mami pa je drugace.
bom na kratko: jaz vidim IN pohvalim tudi lepo vedenje, jaz recem razbitemu kozarcu "nic hudega, samo da se ti ni kaj zgodilo", jaz ga velikokrat cez dan poklicem k sebi in recem, da mu moram nekaj povedati na useska(in recem, da ga imam rada")
skratka-dobita tvojo pozornost tudi, ko sta pridna!?
reces "hvala" za tisto, kar lepo /prav naredita!?

v trgovini nikoli ne da nic v kosaro, se manj krici, ce ne dobi; pravzaprav me vprasa, ce moramo kupit to in to user posted image
zadnjic mi je brisal s kokakolo po steni, da bo lepo cisto user posted image . rekla sem mu pac, da je zelo priden, ker mi pomaga, da naslednjic pa naj prosi za vodo, ker se lepse cisti z njo. potem sva skupaj obrisala(kolko je pac slo dol) packe na steni in je bil cisto navdusenuser posted image

mi je tudi s krpo komplet vodo iz wc skoljke nakapljal po kopalnici. moker je bil do vrh glave, ledene roke...mirno sem mu povedala, da v to vodo padajo kakci in lulanje in da ni najbolj cista. preoblekla sem ga, prosila, da pocaka v dnevni, jaz pa sem pocistla. sem prisla v dnevno, pa mi mulc rece oprosti, mama, hvala, mama user posted image

ze bluzim user posted image "hvala", "rada te imam", "priden si, mama je vesela" pri nas dela cudeze user posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Na pomoč
27.12.2012 16:06:48   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i
..., jaz ga velikokrat cez dan poklicem k sebi in recem, da mu moram nekaj povedati na useska(in recem, da ga imam rada")

user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Na pomoč
28.12.2012 9:27:22   
tečla
Imam 4 letnika in poznam to smejanje ko bi rada nekaj dosegla. A moj je to delal ko  je v videl da me je pripeljal do roba obupa, ko je videl da je zmagal, da že blefiram. Zdaj reagiram drugače. Opozorim enkrat, povem kaj se bo zgodiloče ne bo ubogal, naslednjič izpolnim kar sem rekla. Pa čeprav to pomeni dretje in protest. Če se začne dret ga mirno pošljem v njegovo sobo in povem da lahko pride k meni ko so bo umiril. Ponavadi pride čez cca 5 minu umirjen in mi pove da je razmislil in se opraviči. NIKOLI ne kritiziram NJEGA ampka njegovo OBNAŠANJE. in kot je napisala m_o_j_ pohvala zelo zelo zaleža. In da ve da ga imam brezpogojno rada.  in da sem zanj tu kadar me potrebuje.
V trgovini nimam problemov z njim, ker imava že od nekdaj dogovor da si lahko izbere ENO stvar pa naj bo to žemljica, mleko, sok ali kak posladek. Igrač pa itak ne kupujemo kar tako, se jih že ob različnih praznikih nabere toliko da me je groza. Pa tudi vedno ga vključim v nakupovanje in ima on pomembno nalogo da prineso stvari ki jih potrebujeva v voziček.
Je pa tako da se tudi jaz vedno ne počutim dobro in imam manj potrpljenja, potem mu, ko prestopi mejo, povcem da sem zelo huda in da naj me pusti par minutk da se ohladim. In se umaknem. Pa sva kasneje boljše volje oba.

Pa še nekaj,pri mojem 4 letniku opažam, da je zelo nekooperativen če je lačen ali utrujen.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Na pomoč
28.12.2012 18:24:27   
lery
Ponovno se vam oglašam. Tokrat vam sporočam da smo šli včeraj na Dedka mraza v LJ. Že doma smo se dogovorili če se ne bosta držala pravil gremo domov.Vse je bilo vredu dokler si ni eden zaželel svetlečih palic,sablje...Rekla sem da ne in je bil spet jok in histerija,nato sem pokleknila k njemu in mu strogo rekla da gremo domov,če pa si želi videti Dedka mraza naj se umiri.Ko je videl da zdaj pa resno mislim in ne obljubljam tako kot doslej se je umiril.PO dolgem času smo se imeli lepo,ko smo se vračali mimo tistih stojnic ko imajo te palice je rekel tega ne maram,in me prijel za roko.Bila se zelo srečna.Tudi danes smo imeli doma malo izpadov smo šli v sobo nato pogovor.Hvala vam za vaše nasvete,mogoče sem res preveč grozila ukrepala pa ne.Vem da bo potreben čas...user posted image user posted image

(odgovor članu tečla)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Na pomoč
28.12.2012 19:08:34   
m_o_i
bravo, mami user posted image

z malimi koraki, pa bo user posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu lery)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Na pomoč
28.12.2012 19:26:49   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

bravo, mami user posted image

z malimi koraki, pa bo user posted image
Ja, naj vztraja. Še malo, pa bodo tak pridni, kot naši user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?