|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 10:37:37   
biga
Prosim za vaša mnenja/komentarje, a naj že takoj povem, da mi ne svetujte, naj otroka po riti, ker ga nisem še nikoli udarila in ga niti ne mislim. Torej: zadnje tedne imamo celo norišnico doma. Imamo 6,5-mesečno punčko in 3-letnega fantka, ki je sestrico težko sprejel, še zdaj je ljubosumen in je ne upam pustiti dlje kot za minutko same z njim. Seveda so dnevi, ko je dobre volje, bi se z njo igral, jo nasmejal, dostikrat pa jo prime tudi bolj grobo, bi jo brcnil ipd. Skušam uporabljati čim manj "ne"-jev, a je težko. Zadnje dni (pravzaprav po malem ves mesec, odkar je zamenjal vrtec, skupino in vzgojiteljico) je sin še posebej trmast, se histerično dere, tepe, če ni po njegovem. Je imel obdobje tepeža, ko je bil majhen, ki je minilo, zdaj pa je spet začel. Bom povedala konkreten primer od včeraj, ki pa se ponavlja dnevno. Smo se odpravljali na popoldanski spanec, ko se sin spomni, da ne gre spat. Sva rekla z možem, ok, potem pa le počivaj ali se igraj v sobi. On pa takoj histerično v jok, nakar me je udaril s pumpo (prinesel jo je iz garaže). Sem mu jo vzela, seveda še hujši jok. Potem me je pol ure prosil, seveda se cmeral in drl,naj mu jo vrnem, da bo priden. No, nisem mu je dala. Vsakič ko je zamahnil proti meni, sem ga zaprla v sobo za premor. Tam kriči, tolče po vratih, odprem, če se je že pomiril, še kar udari. In tako vztraja tudi po eno uro, če je treba. Skratka, premor očitno ne zaleže. Sem se skušala vmes z njim pogovorit na miren način, a ni šlo. Enostavno noče poslušati, tudi, če pa že, potem čez čas spet prosi za pumpo. In ko rečem ne, spet akcija, dretje in histerija. No, potem je le zaspal, ko je šel ati z njim v posteljo. Zaradi grdega obnašanja nismo šli na konjske dirke, kot smo nameravali, a se itak ni spomnil, če ne, bi bilo še huje. take scene imamo vsak dan. Se noče občeli/sleči/umit - on bi še eno knjigico prej prebral, včasih pipustim, če pa je že pozna ura, potem rečem, najprej umit in če bo čas, še ena knjigica. Pa spet histerija in bi udaril. Kaj naj naredim, kako naj ukrepam? Seveda mu je potem hudo, se opravičuje, pravi, da me ima rad, ko vidi, da sem huda in žalostna. Včeraj mi je šlo kar na jok, ker smo se vsi skregali. Dejansko z možem nisva mogla ukrotiti triletnika. Seveda se je potem še hči zbudila in v jok, ko je slišala dretje. Verjamem, da imate take oz. podobne primere obnašanja. Jaz se skoz sprašujem, če je kaj kriv vrtec, saj se od takrat obnaša tako. Prej so bili le občasni izpadi, zdaj pa skoraj vsak dan. A je smiselno mu zvečer ne povedati pravljice ali se odpovedati crkljanju v njegovi postelji? Kaj, če ga nekaj teži, pa ne pove? Nočem mu škoditi, hkrati pa ne morem dopustiti, da bi triletnik obvladoval mene. Mora se zavedati, da ne tepemo. Čeprav je to slišal že stokrat, še kar počne, ko mu kaj ni pogodu. Kakšen vzgojni ukrep bi tukaj zalegel? Da mu vzamem kake igračke, ne pomaga, ker se z njimi itak ne igra. Pravljic ne gleda, razen živžava. Kaj torej?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 10:47:57   
Anonimen
Glede na napisano, nimaš kaj, kot da vztrajaš pri tem, kar trenutno počneš. Če je treba stokrat, pa stokrat, samo ne popuščaj. To je pač obdobje prve trme in to je treba dat skozi. Nimam občutka, da vaju nadvladuje. Le še dojel ni, da ne sme vsega. user posted image

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 11:51:27   
kalbo
Prosim povejte mi, kaj naj naredim z mojim nemogočim otrokom, samo ne recite mi, naj naredim kaj hudega temu ubožčku.user posted image Če te mahne s pumpo, ne vem no, čez pet let te bo z motiko in ti boš še vedno prijazno ponavljala...to se ne sme in popuščala da ja ne bo norel in jamrala okoli, kako ne obvladaš otroka. Se sploh zavedaš, da se bojiš lastnega otroka? Mogoče je pa čas, da mu primažeš eno čez rit vsaj takrat ko te mahne s pumpo. Vse je enkrat prvič.
Sam opažam, da povsod, kjer se gredo tole demokratično milostno vzgojo otroci peljejo starše kamor se jim zdi, jih mlatijo, v trgovini mečejo stvari s polic, nemočne mamice pa gledajo in z milim glasom ponavljajo, to se ne sme, nismo se tako zmenili, enega poznam, ki se celo med vožnjo odpne zleze na prve sedeže in mlati po mamici...pol pa meni upajo spustit, ti maš srečo, k maš tko pridne otroke, k dajo v štacuni gmah. Ja luba duša, je treba kej narest za to in kdaj oziroma velikokrat tud zaropotat, ne samo prosit.

Že sam tole...ni hotel spat...ja dragi sinko, pa ni treba...pol je zaspal, ko je šel ati z njim....tega je polno tam gor in vse to so popuščanja, ki ne bodo pripeljala nikamor.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 4.10.2010 11:54:33 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 12:00:14   
mamamajča
Izjemno me fascinira, da v veliko temah, ko prebiramo o obnašanju otrok, zasledimo- nov vrtec, nova vzgojiteljica, itd.... Aha, od tu torej izvirajo težave, problem rešen.

Potem me pa zanima, kako točno ti reagiraš, ko udari oz. zamahuje proti tebi? Primeš, poveš da se to ne sme in konec? Ali kako kaznuješ?

Glede na obnašanje in odnos do sestrice bi ti predlagala, da namesto popoldanskega spanca pustiš spati tamalo, s sinom se pa ukvarjaš, ker kriči po pozornosti...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 12:19:35   
Tonchka
Evo, jaz se do zadnje črke strinjam z Kalbom. Niti pod razno pri takem obnašanju ne bi prosila naj odneha (npr. mlatit, ...) ampak bi to odločno zahtevala. In ukrepala. Npr. ko te bo naslednjič hotel mahnit, poklekni ali se skloni, da bosta oba v enaki višini oči, odločno ga primi za rokici, glej v oči in ZAHTEVAJ naj odneha.
In ja, tudi meni se zdi, da vseprevečkrat starši vidijo krivce za vedenje otrok vsepovsod drugje, edino tam ne kjer bi morali.



(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 12:23:35   
mateyka
se popolnoma strinjam s Kalbotom. če kdaj kako čez rit daš,še ne bo zatravmiran.otroci so pametni - če vejo da so si zaslužili, čudežno nimajo travm user posted image

če pa že - glede na tvoje želje in situacijo razmišljamo o kaki drugi metodi, razmišljam, da bi bilo mogoče zvito, da mu tudi pokažeš alt_ernativo tepežu. da mu tupiš, ne samo "ne tepst" ampak kaj naj namesto tepeža naredi. kaj bi ti naredila ko si jezna, zafrustrirana? kako bi rada da on reagira namesto tepeža? si mu kdaj kaj rekla kaj bi rada, si ga usmerila?

se pa strinjam mamamajčo - to kar počne, nima logike not in to pomeni samo eno stvar: dolgčas mu je in hoče pozornost od tebe. naša dela bedarije, ko ji je dolgaš in ni animirana. pa to ne mislim v smislu, da jo je treba zabavat in si ti njen/njegov zabavljač. ampak da ima pred sabo misijo, nalogo, da dela nekaj kar ga zanima in je zaposlen. mogoče želi bit s tabo zaposlen, da skupaj kaj delata, ne vem. vem pa, da otroci, ki so "bizi", niso taki in pika.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 4.10.2010 12:26:23 >

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 12:23:50   
oka
Sem se skušala vmes z njim pogovorit na miren način, a ni šlo.


Predvsem se moraš z njim pomeniti, ko se umiri, ko sam pride do tebe. Takrat mu razložiš zakaj je bila kazen, kaj je bilo narobe itd. Nikoli pa se ne splača (vsaj po mojih izkušnjah s trmo in ihto) pogovarjati z otrokom in mu dopovedovati med njegovo ihto. Takrat si tiho, vztrajaš pri svojem s čim manj besedami in basta.

In ni samo vrtec kriv za tole. Verjetno je tudi že pogruntal, da vaju tako vozi naokoli in da v tistem času dobi ogromno pozornosti, takrat je namreč ne deli s sestro.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 12:52:37   
mamamajča
ja, tole o pozornosti- sem tud ciljala na sestrico.
Sprememba je, jasno. Tudi, če je sestrica stara že skoraj 7 mesecev, še ne pomeni, da je zdaj dojel, da tako pač je in pika.

Tudi sama imam triletnika in smo v pričakovanju dojenčka, pa ti lahko povem, da mi že zdaj kdaj živčke žre, kaj šele bo.
Ampak imam vedno nekaj na zalogi, da dobi čimveč od mene in tudi ob dojenčku bo moralo ostati tako.

Otroci iščejo pozornost. Največ je dobijo točno takrat, ko so nemogoči. Saj veš, ko se nekje pridno igra, ga pustiš. Ko zganja bedarije, skočiš. Na tak način mu nudiš pozornost in to je tvoja napaka, ne njegova...

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 13:34:33   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Prosim povejte mi, kaj naj naredim z mojim nemogočim otrokom, samo ne recite mi, naj naredim kaj hudega temu ubožčku.user posted image Če te mahne s pumpo, ne vem no, čez pet let te bo z motiko in ti boš še vedno prijazno ponavljala...to se ne sme in popuščala da ja ne bo norel in jamrala okoli, kako ne obvladaš otroka. Se sploh zavedaš, da se bojiš lastnega otroka? Mogoče je pa čas, da mu primažeš eno čez rit vsaj takrat ko te mahne s pumpo. Vse je enkrat prvič.
Sam opažam, da povsod, kjer se gredo tole demokratično milostno vzgojo otroci peljejo starše kamor se jim zdi, jih mlatijo, v trgovini mečejo stvari s polic, nemočne mamice pa gledajo in z milim glasom ponavljajo, to se ne sme, nismo se tako zmenili, enega poznam, ki se celo med vožnjo odpne zleze na prve sedeže in mlati po mamici...pol pa meni upajo spustit, ti maš srečo, k maš tko pridne otroke, k dajo v štacuni gmah. Ja luba duša, je treba kej narest za to in kdaj oziroma velikokrat tud zaropotat, ne samo prosit.

Že sam tole...ni hotel spat...ja dragi sinko, pa ni treba...pol je zaspal, ko je šel ati z njim....tega je polno tam gor in vse to so popuščanja, ki ne bodo pripeljala nikamor.


user posted image user posted image user posted image
Se strinjam.

Imamo prijatelje, ki imajo po njihovih besedah "neobvladljivega" sina. Ko smo šli skupaj na kosilo, je ta otrok plezal po vseh sosednjih mizah, po lesenih ograjah med mizami, dol skakal, razbijal steklene svečnike, ker je tolkel z njimi,... Mama in oče sta sedela. On je rekel, da je mali pač neobvladljiv. Ja, seveda, če mu pustiš, da počne kar hoče. Še najlažje je reči, da se ga ne da ukrotiti, ker to ne zahteva nobenega truda. Vzgoja je pač zelo naporna stvar.

Pa ni samo ena čez rit ukrepanje. Ga močneje primeš, zvlečeš stran od tega kar počne, pošlješ na ohladitev ali kateri kazenski ukrep že imate,...pač je treba aktivno odreagirat.  

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 4.10.2010 13:36:03 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 14:50:46   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: biga
Smo se odpravljali na popoldanski spanec, ko se sin spomni, da ne gre spat. Sva rekla z možem, ok, potem pa le počivaj ali se igraj v sobi. On pa takoj histerično v jok, nakar me je udaril s pumpo (prinesel jo je iz garaže).


Ne, ne morem mimo tega. Mislim, a razumeš?

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 15:19:40   
agataema
Zelo dobro navodilo je v knjigi "Z otrokom lahko sodeluješ". Kot so že napisale, ko otrok dela nekaj narobe in te nikakor ne posluša, ga primeš in odpelješ ali na odmor ali pač stran. Tudi mi imamo muhastega triletnika, ki bi ga najraje večkrat čez rit, ampak to itak nič ne pomaga. Pač treba je vedet, da otrok ne smemo prosit ampak jim moramo pokazat, da je treba ubogat. Pa ne s tepežem, pač čisti primer pri nas: T. pridi si bova obula čevlje. Itak, da ne posluša in ne uboga. Ga grem iskat, primem za roko in odpeljem na mesto kjer se obuva čevlje. Prvič je ob takem manevru jokal in ihtaril, ampak pač nisme izpustila roke in sem ga obula. Drugič je šlo že brez joka.

Pri nas je pravilo, da tepst in grizt se ne sme. Ob takih primerih mora iti v sobo na stolček na odmor, da se tam stuli. Za vsako stvar se z njim ne prepiram, ker se mi ne da vedno ampak temeljne stvari, kot so tepež in grizenje pa dosledno upoštevamo, da se ne sme in je za to tudi kaznovan.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 17:27:35   
Splišni
- Ne hodi ponj v sobo med osamitvijo, tam naj bo toliko časa, dokler se ne umri, ko se bo, lahko sam pride nazaj. Niti se z njim ne pogovarjaj in mu ne pojasnjuj stvari med tem, ko straja "napad", niti pozneje dolgovezno razlaganje ni niti potrebno niti primerno. Pumpo si vzela zato, ker mamice se tepst ne sme, basta.

- Zvečer, predno rečeš, da je konec knjigice, povej, da bosta prebrala še eno, potem pa bo konec. Otroci so radi prej opozorjen in da se še nekaj čsa njihova priljubljena dejavnost opravlja, da vejo, da še 5 minut, potem pa dost. V tem slislu. Tako da računaj že vnaprej s še eno pravljico.

- Vrtec ni kriv v smislu, da je tam kaj narobe, je pa sigurno lahko že samo menjavanje skupine, kaj šele vrtca na splošno, lahko stresno za otroka. Enako prihd novega družinskega člana, če pa je oboje skupaj, pa ...


(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 17:48:58   
bskrle
podpišem pod kalbota, eno po riti- ne je ne.
Sem že 3 triletnice preživela, tako da vem

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 18:46:32   
kalbo
Pa tista po riti ni ravno nujna, sam po udarcu s pumpo...user posted image . Vse ostalo pa seveda paše zraven, poiskat vzroke za takšno vedenje in potem reagirat odločno in vstrajno brez popuščanj. Če je ne, je ne, pa če glasilke ven vrže. Ko ni dretja, moraš seveda kje popustit, da pokažeš, da se dretje ne splača. Predvsem pa se ne boj lastnega otroka in ko ga pošlješ na dretje v sobo, ne hodi not toliko časa, dokler ni tišine, potem sledi pogovor.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 19:07:15   
mateyka
Ne hodi ponj v sobo med osamitvijo, tam naj bo toliko časa, dokler se ne umri, ko se bo, lahko sam pride nazaj.


točno to mi prakticiramo in dela čudeže.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 19:13:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

- Ne hodi ponj v sobo med osamitvijo, tam naj bo toliko časa, dokler se ne umri, ko se bo, lahko sam pride nazaj. Niti se z njim ne pogovarjaj in mu ne pojasnjuj stvari med tem, ko straja "napad", niti pozneje dolgovezno razlaganje ni niti potrebno niti primerno. Pumpo si vzela zato, ker mamice se tepst ne sme, basta.



podpišem tole. ne rabiš ga niti po riti, če si dosleden pri izvajanju kazni.

priznam pa, da sem sama večkrat izgubila živce in je dobil tudi kakšno okol ušes. user posted image

(odgovor članu Splišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 19:30:13   
Anonimen
se popolnoma strinjam s Kalbotom. če kdaj kako čez rit daš,še ne bo zatravmiran.otroci so pametni - če vejo da so si zaslužili, čudežno nimajo travm user posted image


Sam res.

Bejba je dobila ene par čez rit ta vikend, sredi parka, ko se ni nehala navijat.

Ko se je doma umirila in jo vprašam, če jo je kaj bolelo, pravi nič. Dvakrat nič.
Samo potem je bila še doma v kazni, dokler se ni vsem opravičila. In pridejo vmes prijateljice in jo kličejo ven...In vpije mala "V kazni sem" user posted image . Ampak to je bilo huje od tistih parih čez rit.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 21:34:11   
biga
Hvala za odgovore. Bom kar vsem odgovorila, kako je pri nas. Prebrala sem knjigo Elizabeth Pantley, ki ponuja nasvete o vzgoji in izbranih se skušam držati ravno zato, da se ne poslužujem tepeža. Doslej je bilo stanje v mejah normale, pogovor je ponavadi zalegel, ali pa je šel na ohlajanje v sobo. Tam sem ga pustila (brez da bi hodila notri), da se je nehal trmati in je poklical, da je v redu. Vse to je bilo pred rojstvom sestrice. Do takrat je bil "obvladljiv", če naj uporabim to besedo. Z možem sva se ogromno ukvarjala z njim, ker je bil kot dojenček veliko bolan in nekajkrat v bolnici še več, tako da priznam, da je mogoče bila napaka, da ga nisva več prepustila samemu sebi. Tako se danes težko zamoti (sploh v stanovanju) in mu je dolgčas. Takrat ponavadi izbruhi trme. Skratka, s prihodom sestrice je postalo težje, kar sem pričakovala, smo se na to pripravili, ga vključevali v vse, povezano z novim družinskim članom. Še bolj sva se morala z možem ukvarjat z njim kot z malo. Ne iščem krivcev za svojega "neobvladljivega" otroka, kot je ena napisala. Pravim samo, da so vrtec oz. spremembe, povezane z njim, morda kaj vplivale na obnašanje mojega sina. Vem, ker je zelo občutljiv, zelo je bil navezan na prejšnjo vzgojiteljico, bilo je le 6 otrok, zdaj jih je 19, in ne dobi tolikšne pozornosti. Vem, da otroci s trmanjem kličejo po pozornosti, če je sicer ne dobijo, ampak moj sin je dobi več kot dovolj. Le da jo mora zdaj deliti s sestrico. Težava je tudi ta, da se  je treba tudi z malo veliko ukvarjati, ker imamo že skoz težave s hranjenjem, slabšem pridobivanjem teže, zadnje dni mi tudi skoraj nič ne je, vsi smo nervozni, in posledično tudi slabše reagiramo na njegove izpade. Da bi se bala svojega otroka? Bog ne daj. Vselej se na tepež in kričanje odzovem, počepnem, ga primem odločno za rokice in rečem, da se to ne dela. Ponavadi je odnehal, a kot pravim, zadnje dni je pa hudo, ker začne kričati in noreti. Včeraj sem ga dala petkrat v sobo, držala kljuko, ker je hotel ven, na koncu pa se vseeno ni pomiril. No, se je, ampak ne zaradi kazni v sobi. Zato razmišljam, če je ohlajanje dobra ideja. Eni otroci so zelo vztrajni. V vsakem primeru odpade pri meni tepež, kar je ena po riti, ker če edino tako lahko obvladam svojega otroka, potem sem slaba mama. Drugače delam vse, kar je Splišni napisala, le da ohlajanje ne pali več - ne ohladi se, pa če je notri ne vem, koliko časa. Pa za knjigico tudi rečem, tole je zadnja, potem greva v posteljo. Ampak je potem vseeno sitnarjenje. Hvala bogu, da tudi starši vztrajamo. Ponavadi sem dosledna, ko nekaj rečem, naredim. Težava je le, ko sem npr. zunaj z malo, ki mora jest, pa mi sin skače okoli, prosi, naj se grem ravno takrat igrat z njim, rečem, da ne morem takoj, da se bova potem igrala, on pa takoj dretje in histerija, ni šans, da ga ignoriram, če grem stran, gre za mano, zamotil se sam ne bo, potem še mala joka in noče jest. Kaj takrat? Morala bi ga samo zagrabit in nesti notri, pa bi odpadlo igranje. Samo nisem mogla, ker sem imela malo. Je prenehal, nisem se šla igrat z njim, se je pa sam zaigral. V določenih primerih je težko biti dosleden, četudi veš, kaj bi moral naredit. No, zdaj sem se razpisala, ampak toliko, da je jasno, da me sin ne vrti totalno okoli prsta, vem pa, da je v nekakšni stiski, sicer se ne bi vsak dan tako obnašal. Mogoče bo jutri na sestanku v vrtcu kaj takega, kar mi lahko pomaga. Čeprav je po besedah vzgojiteljice moj otrok med najbolj mirnimi in poslušnimi v skupini - priden, da ni kaj. No, očitno si potem da duška doma.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 21:41:38   
zmajaz
Samo en preblisk vmes - a ni bilo glede tegale ohlajanja pri varuškah po TV rečeno, da se otroka NE SME zapreti v sobo in recimo držati kljuke ali zakleniti, da ne more ven? Da se mora otrok naučiti, da tisti čas sedi, kjer si mu določil, ne da bi bil v to fizično prisiljen - da to bolj pali? Seveda ga je treba od začetka 100x nest nazaj, ker pobegne, ampak moraš toliko časa vztrajati in ga nosit nazaj, dokler ne odsedi neprekinjeno tistih minut (kolikor je star - če je star tri leta, je to 3 minute). Saj ne vem - samo razmišljam - tako sem zasledila, ko je varuška opozorila starša, ki sta izvajala ohlajanje tako, da sta otroka zprla v sobo in držala kljuko.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 22:05:16   
biga
Ja, možno, samo če jaz ne bi držala kljuke, bi mi jo takoj ucvrl ven iz sobe in mahal naprej. Že tako ga moram stokrat peljat v sobo, preden se ohladi. Pa ne peljat, ker noče prostovoljno, moram ga nesti ali odvleči, kar je skoraj isto, kot če bi ga po riti. Mah, saj ne veš, kaj je prav.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 22:22:42   
zmajaz
Ja - saj vem, da bi. user posted image  Sam po mojem (čisto laičnem) mnenju je tu fora v tem, da ko ti uspe doseči, da odsedi tiste 3 minute, ne da mu je fizično onemogočeno oditi, si v resnici zmagal, ker se je dejansko pokoril tvoji volji - če pa je notri, ker pač ne more ven, se pa ni vdal kazni in razsaja še naprej. Ne vem - samo razmišljam "na glas". Kako to doseči pri zelo vtrajnem otroku je pa spet druga pesem ... Na TV jim je sicer uspelo tudi pri najbolj zateglih - samo tiste varuške so pač strokovnjakinje.

Naša bo tudi čez nekaj mesecev stara 3 leta - bomo videli, kaj naš še čaka - zaenkrat še lepo vozimo, zato tudi nimam nekih preveč pametnih nasvetov iz prakse ...

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
4.10.2010 22:37:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kako obvladati 3-letnika?
4.10.2010 22:38:45   
botrca
Mislim, da kakšna po riti ne bo škodila. Če bi mene vdaril s pumpo bi to naredil samo 1x. Imam doma triletnega otroka in vem kaj in kako ga obvladat.  S pogovori ogromno pridobiš, ampak pri nekaterih stvareh kot je tepenje, ščipanje, grizenje... pa pri meni ni pardona, tu sem pa malo bolj "groba" in moj sin je to dojel. Če pa ne gre na lep način, pa ga pustim da se umiri pol pa gremo naprej. In takrat mu razložim kaj je bilo narobe in zakaj. V trgovini je enako, ve da se mora lepo obnašat in nimam nekih posebnih težav. Še celo ve, da če se bo lepo obnašal lahko si zbere "samo" eno stvar in tu ni popuščanja. In najbolj srečna sem, ko mi rečejo kako lepo vzgojenega sina imam. Pa tudi glede pozdravljanja...user posted image

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
4.10.2010 22:40:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
4.10.2010 22:44:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu botrca)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?