|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2013
9.3.2013 8:36:20   
happy85
Jupi veselo ste se razpisale user posted image

Cunjice bom počasi začela iskati po podstrešju, prala jih bom pa z istim praškom kot od ostalih - edino mogoče bom na začetku uporabljala še funkcijo dodatnega izpiranja. Pri prvem ni bilo nobenih problemov. No bodijev imamo nekaj 50/56 velikost in nekaj 56. Pa smo oboje v prvo rabili, čeprav je imel 3,5 kg - pa prve št. tudi ni hitro prerasel, sem cela neučakana gledala kdaj bom lahko kakšne male pospravila pa se mu ni kar nikamor mudilo user posted image user posted image
Kupila pa to rundo nisem še nič. Ob naslednjem obisku LJ bom verjetno pa najdla kaj, bolj za dušo. Sem počasi tudi jaz začela raziskovati tele seznamčke kaj se rabi za v porodnišnico, iz porodnišnice in doma takoj ob rojstvu... Tako da nekaj stvari za osebno higieno bo treba še kupiti (mam eno tako čudno navado, da vedno ko pakiram krtačke, šampone,.. moram kupiti novo- tudi za na morje vedno s tem kompliciram).

CSD bo treba počasi iti obiskati, da začnemo urejati papirje. Na tole denarno pomoč nič kaj več ne računam. V prvo sem jo pa prav fino izkoristila, ko so bili še paketi in smo posteljico vzeli.

No upam, da napoved o snegu ne drži, ker sedaj pa bunde verjetno res ne bom mogla več zapeti. Na plašču bom pa danes gumbe prestavila, da ne bo tako napeto vse skupaj user posted image Nastija meni sorazmerno s trebuhom tudi rit raste (če ne še hitreje) in potem, če imam pajkice in pulover čez izgledam kot eno ogromen krof... No saj bom hvala bogu kmalu doma in bom trenirke lahko nosila, pa navadne majice...

Joj vas kar občudujem, ko še šolo/faks zraven opravljate - meni je bil v času študija, že samo študij dostikrat preveč, si prav ne predstavljam, da bi zdaj morala za knjigami sedeti... Me že branje kakšne knjige utrudi...

No kg so po prvem porodu kar lepo šli dol, samo si kar ne upam biti optimist, da bo tudi v drugo tako - je bilo v prvo kar pestro z malčkom in je pomoje to veliko vplivalo na padec teže - ker pazila res nisem nič.

Janejane že kaj razmišljaš kako bojo izgledali sprehodi z dvema otrokoma? Razmišljam o nakupu tega "podstavka" na katerega stopi starejši otrok, ampak so cene visoke, pa še zdi se mi, da ga bom s tem samo razvadila in sploh nič ne bo hotel peš hoditi. Ima mogoče katera izkušnje s tem?

Dekompresija - tudi jaz prvič slišim za to. A pa to je samo v Ljubljani? Si predstavljam, da mora to zelo blagodejno učinkovati na noge user posted image


(odgovor članu Janejane)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
   RE: Majčice 2013
9.3.2013 12:44:30   
NatašaC
Pozdravljene!
Sem se odločila, da vam še jaz kaj napišem. Sem vas sicer nekajkrat brala, a ponavadi ni časa. Malce bolj sem brala aprilčice, a tam so že vse skoraj v nizkem štartu za porodniško. Mene pa čaka še več kot mesec službe. :| No ja, bomo že. Zanimivo mi je brat, da je ena srednješolka in planira kako in kaj z ocenami. Jaz tudi planiram kako in kaj z ocenami, sam zato, ker delam v šolstvu in bi rada čim več ocen zaključila, preden grem. Čeprav vseh mi ne bo uspelo. Večino pa računam da ja.
Drugače pa zdaj počasi začenjamo iskat nov avto, ker ga moramo kupit, ker bo trenutni premajhen. Čakamo namreč 4 dete in če hočemo vsi skupaj kam, bo enostavno treba kupit enoporostorca. Sam problem je, ker mami ni uspela veliko prihranit. Ma za eno škatlo bo že.
Drugače pa imam rok sredi maja, a bom rodila konec aprila najbrž ali pa mogoče začetek maja, ker me čaka 4. CR.
Tako da načrtujem, kaj vse moram nabavit oz. pripravit, da me kaj ne prehiti, ker potem bo imel očka preveč dela. V službi pa marec itak tako pester, da se ven ne vidim. Pregledi pa tudi bolj pogosti, sicer sem ok, sam ker sem po 3. CR me malo bolj kontrolirat mislijo.
Lepo bodite.

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1352
   RE: Majčice 2013
9.3.2013 15:55:31   
karinailena
happy85 Lepo, počasi napreduješ :) Ne, ne upajmo, da ne bo snega. sem optimistična da bo lepo vreme še naprej :) Heheh, ja jaz sem vesela, da imam le še 6 tednov šole. Učenje me čudežno na zmatra, za knjigo ko berem pa tudi jaz hitro zaspim user posted image
NatašaC Počasi ti bo uspelo, ne skrbi :) Kako pa se kaj obnašajo do tebe učenci pa to? :) delaš v osnovni ali srednji?
Uff bosta pa velika družinica, saj vama bo uspelo an lepi enoprostorec najdit :)


(odgovor članu NatašaC)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
   RE: Majčice 2013
11.3.2013 6:44:19   
happy85
NatašaC potem pa imaš izkušnje kako potekajo "priprave" pri načrtovanem CR. Na različnih straneh različni podatki kako se dogovoriš o teh stvareh. Če ni skrivnost, zakaj pa CR? Kako pa okrevanje po večih CR in skrb za starejše otroke takoj po rojstvu? in počutje med nosečnostjo? Ni nobenih problemov pri šivih? Če preveč zaslišujem, pa kar spreglej tale odstavek...
Mora biti pa naporno takole, če moraš v šoli že tako na hitro poskrbeti za zaključek šolskega leta. Bojo pa otroci veseli, ker bodo imeli že tako hitro pod streho ocene in bodo lahko uživali v pomladi user posted image
Avto za 4 otroke, tukaj je pa potem že omejen iskalni izbor...

Kako ste drugače preživele tale deževen vikend? Meni je šel dež že pošteno na živce, sem šla kar na en sprehod v dežju, da sem se malo pohladila user posted image

(odgovor članu karinailena)
Neposredna povezava do sporočila: 1354
   RE: Majčice 2013
11.3.2013 9:22:21   
Nastija
Janejane hehe saj si prav napisala, samo je bilo Nastja že zasedeno, pa sem potem še en i notri vtaknila ;)
V 32. tednu se naročiš potem imaš pa cca. dvakrat na teden, te pa že zelo hitro naročijo ko pokličeš, dajo ti tri različne termine in potem izbiraš (lahko tudi da ti rečejo da prideš isti dan popoldan, naslednji dan itd.). Jaz vem da sem bila zelo zadovoljna in bom tudi zdaj to izkoristila itak je zastonj, tiste pol urce si bom pa že vzela zase :)

happy85 temu se reče getho butty :) Jaz moram priznat da sem jo kar malo pogrešala ko sem shujšala in sem bila fulll vesela ko je spet začela rasti (drugače treniram trebušne plese že kar nekaj let in mi malo večja rit prav pride hehe).

A ni bilo včasih tako da smo dobili in paket oz. denar namesto tega + enkratno pomoč ob rojstvu otroca cca 300 €?
Ja midva bova z mojim šla ta mesec urejat te stvari. Kakšne pa so cene teh podstavkov? Jaz razmišljam da bi od vzela babyboom voziček (tikolesnik), se mi zdi kar vredu pa še tako fino poličko ima spredaj, da ne bo lubosumja, pa zakaj bratec ja, jaz pa ne. Že zdaj se včasih pritožuje da jo nogice bolijo če mora kam hodit (nokoli je ne bolijo če je treba s prijatelji laufat 3 ure po igrišču). Drugače pa bomo probali čim manj razlik delat in enako pozornosti obema, itak bo dojenček potreboval več pozornosti, ampak bomo probali da mu ona to da, da se bo pomembno počutila in ne zapostavljeno.

NatašaC user posted image čestitam, meni je vedno ful lepo slišat da ima kdo več otročkov. Midva z mojim sva tudi oba za tri, moj celo za štiri. Sigurno vam ni nikoli dolgčas. Verjamem pa, da je težko kaj prihranit ob treh otročičkih. Kaj pa že imaš oz. pričakuješ?
Polepšaj otrokom počitnice in daj vsem eno oceno več kot si zaslužijo, hehe.

Snega še ni oz. ga ne bo do srede, tako pravijo. Jaz se tolažim s tem da mogoče bo samo deževalo. Drugače pa ta vikend je bil bolj v krogu sorodnikov. Moj je v soboto in nedeljo delal 12ur, tako da sem v soboto šla po mojo princeso ki je prespala pri tašči in me je ona razvajala s kosilom in skutinimi palačinkami pa štrudlom itd., v nedeljo sva šle pa s Tijano k moji mami na krvavice,repo pa krompir pa spet strudel...hehe. Jaz vsak dan štrudl, kile pa kar gor :) A ugane katera kaj imam danes med drugim za malico? hehe, če pa z sabo dajo :) Mi kar paše ker me tako razvajajo v nosečnosti...mi je tašča rekla da potem me ne bo več tako razvajala ko ne bom več noseča, sem ji rekla da bom večkrat noseča :)
Mam zelo veliko srečo, ker imam super mami in super taščo. Najbolj mi je pa všeč da tako ena, kot druga ne čuvata Tijane ko je pri njima, ampak se z njo ukvarjata. Pravi tašča, da čuva jo dedi, ker pač gleda da se ji nič ne zgodi. Npr. sta mi s tamalo naredile za 8. marec iz rdeče in bele fimo mase verižico in potem je par kroglic tijana še v bleščice pomakala in je res najlepša, v trgovini ne najdeš lepše. Ful sem bla vesela. Pa rožice spoznavata, mi tamala reče da teloha ne smeš vohat, ker te potem glava boli in jaz seveda to zamešam za žafran, rečem to so tiste rumene in vijolčne, pa pravi tijana: ne mami bele so :) No potem smo ugotovili da mami pozna druge rožice kot babi, ker mami je iz mesta babi pa skoraj v gozdu živi. Moram priznati da se po zvončkih, marjeticah, trobenticah, zlaticah, kronicah in žafranih moje poznavanje travniških cvetlic ustavi (no še kislice vem katere so, samo ne vem če to spada med trave ali rože) ostale rožice se pa dobijo pri babi ali pa v cvetličarni.


No lep ponedeljek še naprej...

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
   RE: Majčice 2013
12.3.2013 11:28:07   
Nastija
Eno vprašanje...ali namerava katera shranit matične celice?


(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 1356
   RE: Majčice 2013
12.3.2013 11:31:32   
Nastija
No pa sem prehitro gumb stisnila :)

Uglavnem če katera namerava shranit, ji lahko dam bon za 100 EUR, sem dobila tri ker sem od Tijane celice shranila, pa tudi od Alexandra jih bom, ampak sama lahko samo en bom unovčim, tako da mi še dva ostaneta za podarit :)

LP

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 1357
   RE: Majčice 2013
12.3.2013 17:57:20   
babyboooom

o

< Sporočilo je popravil babyboooom -- 12.3.2013 18:04:23 >

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
   RE: Majčice 2013
12.3.2013 18:03:13   
babyboooom
oj, kok pa to sploh stane? nekih 2000 za 15 let?? baje lahko tud iz mlečnih zob. a kej veš o tem?
jst pr hčeri nisem... pa se mi skor ne-fer zdi zdej za sina. kaj pa vem. upam, da mi ne bo kdaj žal...
btw: men je slabo. a ni to značilno za 1. tromesečje, ne pa za tretje ;)

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
   RE: Majčice 2013
13.3.2013 8:13:23   
Nastija
Stane 2.000 EUR za 20 let...potem pa lahko spet podaljšaš(če razdeliš to na mesec je 8€). Da se tudi iz mlečnih zob, samo je potrebno zob ven spulit, ko sam stran pade je že prepozno, ker so potem celice že mrtve. Najbolje je iz popkovine, najboljšo vitalnost imajo, pa še veliko več jih dobijo. Vzamejo jih ko popkovina neha utripati in ko bi jo itak prerezali (tako da otrok ni za nič prikrajšan). Meni se zdi smiselno, glede na to koliko bolezni lahko pozdravijo pa še v primeru odpovedi organov lahko iz teh celic nove naredijo npr. ledvice (seveda upamo da naši malčki tega nikoli ne bodo potrebovali, ampak kaj če. Tako si vsaj siguren da nisi izpustil možnosti da mu pomagaš). Cena je res velika, ampak glede na to koliko damo za vso opremo, igrače in še kakšne nepotrebne stvari...ne vem no, jaz jih bom shranila. Sveda pa bom vsem rekla, da namesto pliškotov in bodijev, nakita zame (od raznih dedkov in babic, tet in stricov) in ostalih stvari rajši prispevajo zraven, da bom hitreje kredit odplačala (se da tudi na obroke vzet).
Kar pa se tiče da jih pri hčeri nisi, je velika možnost (v primeru da če bi jih ona slučajno potrebovala), da bi ji od sina ustrezale (ker imata več skupnih genov), telo bi jih lažje sprejelo kot pa od nekega tujca (če bi sploh našli primernega darovalca). Pozanimaj se o možnosti zobka, pri njej če se ti ne zdi fer. Samo pri Neocelici te možnosti nimajo, ker še ni dovolj potrjena. Malo si preberi in se pozanimaj, eni so za, drugi so proti. Glede na to da se da vzeti na obroke je kar dostopna cena. Ampak moraš pohiteti z odločitvijo, morajo ti pogodbo poslati, katero potem ti vrneš in nato naročiš komplet za odvzem (to je predplačilo 210 EUR se mi zdi) ostalo pa potem ko preverijo kakovost celic....jaz naprimer sem pri hčeri bila malce pozna in sem v porodnišnici prepozno povedala da imam tudi to sabo, in ko so ji odvzeli je bila vitalnost zelo dobra, količina pa majhna (samo 19.000 ali nekaj takega - dovolj za zdravljenje levkemije, premalo za ledvičko), zato nisem rabila preostanka plačati (so jih vseeno shranili) in v primeru če bi slučajno kdaj rabila (upam da ne) jih bodo takrat odmrznili, namnožili (da bo zadostna količina za vsa zdravljenja) in potem naj bi plačala še preostanek.
Uglavnem midva še vedno plačujeva kredit za avto, ki sva ga kupila lansko leto (letnik 2007) in sem ga po 6 mesecih pustila v steni, pri 30 na uro, po čisti neumnosti - rezultat avto totalka. Sva razbitino zamenjala za kio rio karavana 2000 letnik (dela super, se res ne morem pritoževat) :), če bom plačevala nekaj kar nimam bom pa valda tudi celice ki lahko mojemu največjemu zakladu rešijo življenje.

Mogoče si kaj takega pojedla :) Drugače pa je nekaterim skozi vso nosečnost, samo če te je vmes minilo, je verjetno hrana.

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 1360
   RE: Majčice 2013
13.3.2013 9:31:23   
happy85
O matičnih celicah je vedno le več govora, samo jaz se pa ne opogumim za tako stvar. Sem bolj staromodna glede teh stvari, imam občutek, da s tem preveč posegamo v naravne procese. Zna pa biti, da mi bo čez par let žal...

Nastija potem bom pa po porodu začela trebušne plese plesati, ker postavo očitno imam za touser posted image samo verjetno to ni dovolj, rabiš še občutek za ritem, ki sem ga pa nekje izgubila in ga ne najdem user posted image

babyboooom očitno je bilo včeraj nekaj v zraku glede slabosti...

Glede rolke za pritrditev na voziček pa vidim, da cene zelo nihajo - od 50 do 150 eurov. Je pa težko kar preko spleta kupiti, ker ne paše vsak na vse vozičke... se pa bojim, da se bi s tem samo razvadil in ne bi hotel več sam hoditi...

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 1361
   RE: Majčice 2013
13.3.2013 10:54:08   
pridna_janja
http://www.zps.si/otrok/odpoklici-2013/odpoklic-dva-modela-vozickov-bugaboo.html?Itemid=724

_____________________________

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
   RE: Majčice 2013
13.3.2013 12:19:19   
*cinca*marinca*
Ojla!
Včerej nikakor nisem mogla pustit komentarja, je bla ceu večer ena napaka na forumu. No do dons sem pa že pozabila kaj sem sploh hotla napisatuser posted image .
Ko je že ravno govora o matičnih celicah - jest sem se odločila za darovanje celic v javno banko. Če že drugega ne, mogoče s tem vsaj pomagaš komu drugemu. Konec koncev te nič ne stane in vsaj ne gre vsa popkovnična kri v nič.  V zasebni banki mi žal ne znese, so že drugi krediti previsokiuser posted image . No, sicer pa upam, da mi tega tako ali tako nikoli ne bomo rabili.
Kako se kaj počutite? Mene sedaj kar redno vsako noč grabijo krči v nogeuser posted image . Pa pred spanjem pijem magnezijeve šumečke, mogoče bo treba dozo pojačatuser posted image .

Lepo bodite *cinca*marinca*


(odgovor članu pridna_janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1363
   RE: Majčice 2013
13.3.2013 18:48:17   
MojaV
Mi smo pri prvem otroku shranili popkovnično kri v javno banko, pri drugem bomo pa tudi. Vse je brezplačno, nobenih komplikacij ni, pa še dober občutek imaš, da lahko morda nekomu pomagaš. Samo pravočasno je treba naročiti tisti paket z opremo.

Kako ste, punce? Meni je bilo tudi nekaj slabo, ampak mislim, da zaradi stresa. Sicer pa vse po starem.

Še vedno nisem kupila niti ene same samcate stvari za dojenčka. A nisem grozna? user posted image

(odgovor članu *cinca*marinca*)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
   RE: Majčice 2013
15.3.2013 10:08:19   
Nastija
Hehe, tudi jaz nisem še nič kupila, razen banjico, pa še to sem na bolhi našla rabljeno pa še vgrajen termometer ima, jeej. Sicer imam še kar nekaj opreme od tijane - tiste ta glavne (postelja, lupinica...)
Je pa moja mami že kupila od Tomya ful dobro 3v1 (torba, previjalna podloga in pa stolček za v gostilno), ker imamo kar precej veliko družino...in ponavadi vsaj 1x na mesec praznujemo kak r.d. (v nedeljo ga od mami in od tete, prejšnji mesec smo od bratranca in mojga dedka) tako da gremo velikokrat ven jest in tak stolček ful prov pride.

http://www.mimovrste.com/artikel/1390909536/tomy-sedez-torba-3v1-1118#galerija

Kar se tiče krčev, jih jaz nimam, samo dvakrat me je zgrabil krč, pa še to je takoj popustil, od takrat pa nič, pa nobenih tablet ne pijem...

Drugače je pa danes 31. teden user posted image , jeej še 9 to go oz. 63 dni in bo Alexander zunaj, da ga bomo lahko ljubčali in crkljali. Kok mam jaz že zdaj tega škratka rada, ne morem verjet, verjetno tudi zato ker že vem kaj me čaka :) Pa ko vidim kakšnega novorojenčka (zadnjič ko sem bila s Tijano na plesnih vajah ima njena prijateljica 5 t staro sestrico) sem čist raznežena...

Poroda me ni čisto nič strah, zaenkrat sem kar pogumna, hehe (mogoče bo potem kak teden pred rokom)

(odgovor članu MojaV)
Neposredna povezava do sporočila: 1365
   RE: Majčice 2013
16.3.2013 10:03:17   
NatašaC
karinailena: Delam v OŠ. Učenci so čisto ok, skrbi jih samo kdo bo prišel namesto mene. Drugače se pa trudimo dobit zadnje ocene, da jim zaključim. En razred imam že pod streho. Druge pa upam da do konca marca. Če se ne zgodi, da bom preveč manjkala.

happy85: Ja, na pripravah za CR sem bila pa že 2×. Zdaj me čakajo v tretje. V Lj to izgleda tako, da greš v 4. nadstropje porodnišnice, kjer se potem celo dopoldne ukvarjajo malo s tabo. Vzamejo ti kri, izmerijo pritisk, pošljejo te na EKG, naredijo UZ. Vmes pa seveda čaaaakaaaš. Na koncu se pogovoriš z zdravnico in določita datum za CR. Tu si lahko malce zmišljuješ, koga bi rada, pa kdaj. Kolikor je seveda možno.
Zakaj CR? Prvi zaradi prenošenosti (12 dni čez rok, sprožanje z vaginaletami (po 4, kar je maksimum, da jih dobiš sem bila odprta le 2 cm, 8 ur umetnih - še 2 cm, nenapredovanje, zato so se odločili za CR, na koncu pa ugotovili, da je bil mali kao šele 39 tednov star). V drugo pa zato, ker je bil prvi CR, pa samo 20 mesecev razlike, pa se 2 dni čez rok še ni nič samo začelo. V tretje pa itak ni debate več - CR v vsakem primeru, čeprav mi je dva dni prej se začelo samo in mi je začela odtekat voda. Zdaj pa sploh ni debate - bojo delali 1 teden do 14 dni prej, da se ne bi mogoče kaj samo začelo.
Okrevanje - v tretje najboljše. Sicer ni bilo neke panike, pri drugem se mi je rana malce odprla, pa sem morala it nazaj v porodnišnico za par dni, ker so se mi pojavile neke ciste, ki smo jih z antibiotiki pregnali. Po tretjem CR sem bila pa bp. Prvi pa - kaj pa vem, drugače vredu, sam vse je novo, tako da je človek malce izmučen, pa predvsem psihično je bilo naporno. Nosečnosti pa vse BP. Nosim pa vse zelo visoko, tako da mi sploh ne pritiskajo dol. Posteljica je zadaj zgodaj, tako da ni možnosti vraščenosti, šivi so ok. Me je Pušenjak nazadnje dobro pokrpal. Glede šivov se pa splača malce težit, ker se potem ko šivajo bolj potrudijo. Prvič sem bila precej grdo zašita. Tako da glede tega je Pušenjak car. Notranji šivi, samo zadnji je zunanji.
Skrb za ostale pa ni bila panike. Prvič je večji že veliko govoril, bil precej samostojen, tako da smo imeli tiste 6 mesecev pri obeh plenice, potem se je pa večji odvadil. Drugič sta bila pa že oba starejša toliko večja (32 in 52 mesecev), pa se je z njima dalo lepo zmenit. Zdaj pa tudi računam da ne bo panike, ker precej razumejo, večja dva pomagata, tudi mlajši vedno boljše upošteva navodila. Glede tega me ni strah. Če zdaj lahko grem z vsemi tremi kamorkoli dejansko in se znajo obnašat, pa lahko gremo tudi v trgovino brez karkoli kupit njim, računam da tudi z enim več ne bo panike. Edino logistike in priprav je precej.
Glede službe in zaključevanja pa pač je malce bolj tempo, sam sem to splanirala že oktobra in se dogovorila z ravnateljem, tako da mislim, da bom večino lahko izvedla. Kar ne bom bodo pa že drugi. Čeprav se mi zdi fer do otrok, da poskusim jaz zaključit, da bodo imeli enake možnosti.
Glede avta pa - bomo videli. Mojemu se kar nikamor ne mudi, pravi da se lahko tudi potem furamo tako (pač on ne bo šel zraven), ampak mi ni čisto ok. Rada bi šla kaj gledat na teren, da vidim v resnici velikost, pa nikoli ne najdemo časa. Moj misli, da je še čas, pa ne vem kako naj mu to pojasnim, da ga jaz nimam več veliko. Ker me je samo strah, če bi morala prej iti in na koncu ležat v porodnišnici in čaaaaakaaat. So me začele malce kosti zvečer bolet - mislim, da se vse skupaj malce hoče razširjati, pa me je strah, da ne bi bilo preveč boleče, ker potem moram takoj v P. Ko bom pa tam me pa itak ne bodo spustili domov več. Raje poskušam čim več počivat, samo da mi ne bi blo še treba it.
Včeraj sem nesla papirje na CSD, pa me je vprašala zakaj že tako zgodaj (1 možen dan, ko sem lahko oddala). Bila sem ravno tam blizu, pa rada bi imela vsaj to urejeno, če me mogoče kaj preseneti. Ker ko začnem s porodniško itak ne bo časa skoraj nič, ker bom samo 14 dni na porodniški, potem pa v P.

Nastija: doma imam 3 fante, kaj bo pa še ne vemo. Sam da bo zdravo, karkoli že bo. Tudi če bo punca, bo itak hočeš nočeš napol fant ob teh treh divljakih. Obleke bo pa tudi modre podedovala. Če bo pa fant bo pa tudi gangster, ker že tretjega vidim, kako se mora boriti za svoj prav. Ja, je pestro, ampak lepo.
Jaz sem pri tretjem hotela shraniti matične celice v javno banko, pa mi na porodni postelji povedo, da pri CR pa to ne gre. Ne me vprašat zakaj, pa sem vedno in vsem trobila, da bom imela CR in sem kljub temu dobila vse stvari, kot da jih lahko, pa niso potem hoteli. Zdaj pa itak nisem niti pomislila na to možnost.

Odštevam do porodniške, ker se mi ne da več hodit v službo, pa bo še kar treba. Pa čakam pomlad, tako kot vsi drugi najbrž. Lepo bodite.

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
   RE: Majčice 2013
18.3.2013 11:07:15   
babyboooom
kok pa jst komi čakam maj. kot 1. bom ponorela s tem snegom, kot 2. pa tud noseča se mi ne da bit več.

(odgovor članu NatašaC)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
   RE: Majčice 2013
18.3.2013 15:54:18   
karinailena
Evo končno sem lahko prišla na forum. Že več kot 1 teden je bila neka napaka in sem potem bila zelo vesela, ko sem videla da je danes le delalo.
Imeli smo danes pregled, punca ydrava s 2,1 kg in lepo rastemo, mamica tudi dobila še +5 kil dodatnih. se še nismo obrnili, upam da se bo, če ne mi ne uide CR.
Sem pa tudi lepo zaprta in MV je dolg 35, to da super :))
Sama tudi upam, da zguram te ocene vse, saj imam le en mesec, saj je 19ti april zadnji moj dan v šoli, potem pa počivam doma.
shranjevanje celic. Midva sva rekla, da bova to vzela in bova odplačevala na obroke, saj je zelo super in če lahko pomaga otroku zakaj pa ne.
Naredila sva tudi materinsko šolo prejšnji teden, čaka naju le še predavanje s pedagoginjo.
Bila sva tudi v sredo na CSD in sva vložila za starševski dodatek :)
Potem pri rojstvu pa pridejo še ostale stvari v poštev, prej ne morem nič zrihtat. grrrr.
Pa še ta sneg današnji mi je poslabšal razpoloženje, ampak bomo že.
Čuvajte se. user posted image

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
   RE: Majčice 2013
18.3.2013 16:09:48   
happy85
hehe babyboooom razmišljam čisto enako kot ti user posted image tudi jaz komaj čakam maj !! saj potem si bomo pa še želele, da bi ostali še malo v trebuhu, ko bomo mogle se ponoči zbujati user posted image

NatašaC hvala za odgovor. Ja tole z datumi je pa večkrat problem. No najbolj pomembno je, da se je vse lepo izšlo. Ah to čakanje je pa očitno kar značilno za preglede... Potem boš pa že kmalu vedela kdaj boš rodila, glede na to, da ti bojo že toliko prej dali rok?

Občudujem mamice, ki imajo več otrok in jih znajo vse lepo poštimati. Jaz imam pa že samo z enim celo norišnico, ko kam grem.

Drugače pa komaj čakam april, da začnem s pripravami na novega člana in potem bo mogoče kaj hitreje šel čas do maja... Vidim, da se vse kar pridno zadržujete in ne hitite s pripravami prehitro. Jaz sem v prvo kar naprej nekaj brskala in raziskovala in se tokrat prav težko zadržujem, da ne prehitevam.

Jaz sem včeraj tudi čist navdušena ratala, ko sem videla enega malega dojenčka. Joj komaj čakam, da tudi jaz primem svojo štručko v roke.

Krči pa redni spremljevalci - magnezij ne naredi dobro na prebavo in imam raje krče kot pa da me zvija zaradi prebave... pomaga mogoče gibanje. Pa mogoče malo smešno, ampak opazila sem, da je bolje, če spim v spalni srajci kot pa v pižami z dolgimi hlačami...

Sem pa prav vesela, da sem danes doma, ker slišim, da je na cesti pravi kaos in se nikamor ne premakne....

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
   RE: Majčice 2013
18.3.2013 17:02:50   
MojaV
Tudi jaz komaj čakam maj in se pridružujem zmrdovanju nad snegom. Dost je blo!!!

Karinailena, 2 kg že tehta vaša punči? Juhuhu! A si imela UZ? Jaz imam tudi ta teden pregled, ampak nimam pojma, če mi bo delala UZ. Upam, da ja. V trebuhu se mi zdi, da imam hobotnico, ker me včasih brca na več mestih hkrati, in to prav nič nežno. Moj me je včeraj zvečer med gledanjem teveja malo božal po trebuhu in je bil ves zaskrbljen, ker mi je tako delalo s trebuhom. Da ne govorimo o tem, da mi detece ne dovoli spati na desnem boku. Že par dni sanjarim o tem, kako bom v porodnišnici spala na trebuhu user posted image

Drugače pa je pri meni v službi norišnica, da bom enkrat samo sebe srečala. Po svoje je dobro, ker mi čas hitreje mineva, sem pa tudi že precej izčrpana in bi mi pasal kak dan oddiha.

Danes sem imela eno noro željo - zaluštalo se mi je gumi medvedkov. Ne sprašujte, tega nisem jedla že sto let! Dragi mi je seveda ustregel in mi jih prinesel iz trgovine, jaz pa sem požrla dva 100-gramska paketka!! No, seveda me zdaj vse tišči user posted image Prav mi je, požeruhinja.

Tudi jaz občudujem mamice z več otroki. Poznam dve s štirimi, pa sta veliko bolj skulirani kot nekateri, ki imajo (imamo user posted image ) samo enega. Ampak za to moraš biti poseben človek. Kapo dol :)

Lepo se imejte, pa pišite še kaj. Vas je tako fajn brat!

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1370
   RE: Majčice 2013
18.3.2013 17:49:31   
drejka89
Pozdravljene nosečke...
Po dolgem času se oglašam tudi jaz, čeprav mi ne uide noben post na forumu, saj ga redno spremljam preko mobitela.
Midve z mojo štručko v trebuhu sve v soboto zakorakale v 30. teden. Še največ 10. in se bomo že cartali. Komaj čakam.
Na zadnjem pregledu (5.3.) mi je ginekologinja rekla sicer, da se mi materični vrat krajša in naj si kupim nosečniški pas, da nebo preveč pritiska navzdol, tako da me je kar prestrašila, ampak smo vredu. Tudi skrbi me več ne, saj vem, da če se moja punčka odloči priti kaj prej ni več prevelike nevarnosti za preživetje, samo vseeno naj še raje malo bo na toplem, vsaj dokler je zunaj še takšno gnilo vreme user posted image .
Spanje je še vedno malo problematično sploh zvečer, ko ne gre in ne gre zaspat. No sem zadnje čase v tistih poznih urah na Bolhi in preglejujem nove oglase z otroškimi stvarmi. Se najde vsega in svašta. Spim večinoma na levem boku, se pa ponoči večkrat zbudim, ko se moram za nekaj časa obrnit na hrbet, da se levi bok odmravljinči. Baje je itak najbolje spati na levem boku. Če spiš na desnem lahko oviraš dotok kisika k otroku, če pa na hrbtu pa oviraš pretok krvi med svojimi nogami in ostalim telesom. Tako sem vsaj slišala, koliko je pa res pa ne vem.
Zadnji teden opažam tudi neko čudno premikanje v trebuhu. Občutka skoraj ne znam opisat. Mogoče kot, ko si na stolu za masažo in čutiš tiste masažne vibracije po hrbtu, sicer nežne, ampak meni to od znotraj v trebuhu dela. Sem že pomislila, če so morda to tisti lažni oz. Braxton-Hicksovi popadki. No nimam pojma. Občutek je pa res hecen. Sem mojemu rekla že, da imam občutek kot, kot da imam notri kašne mucke in se igrajo user posted image .
Naslednji pregled imam 2.4. ob 7ih in po dolgem času spet ultrazvok. Komaj čakam, da spet vidim moj zakladek, saj sem jo nazadnje na 3D pregledu. Verjetno bom mogla dat spet tudi kri za pregled toksosplazmoze in po možnosti še urin.
Kako pogosto pa imate preglede? Sem brala, da bi naj zdaj bili že na vsaka 2 tedna.
Naslednji teden moram iti uredit papirje na CSD, še prej se pa pozanimat, kaj vse rabim zdraven. Vem, da rabim kopijo materinske knjižice ostalo pa ne vem. Še priznanje očetovstva morava uredit prej. Bo še pestro.
Naslednji vikend pa Velika noč. Mmmmm bo fino. Pirhi, šunka, potica user posted image

Lep pozdrav

_____________________________

drejka89

(odgovor članu MojaV)
Neposredna povezava do sporočila: 1371
   RE: Majčice 2013
18.3.2013 17:50:03   
karinailena
Naj bi bilo zelo lepo vreme čez ta teden in da naj ne bi bilo več snega (upajmo, da res) ker tega snega sem se že ''najedla'' in ga imam za letos čisto dovolj :) . No do novembra seveda user posted image
Ti tedni mi pa letijo, kot nori saj sem polno zaposlena sama s sabo, dragim in šolo user posted image . Konec marca/začetek aprila začnem s prenjem in sušenjem cotik, vozička, kinderpeta, jajčke, podloge, stajice itd.
V aprilu naju še čaka kupovanje malenkosti, čeprav pleničke bova kupila ko se rodi, in flaške ter dude sva rekla, da če bo sploh rabila. Saj sem rekla, da če bom lahko dojila potem ne bo poznala ne dude ne flaške, vsaj ne skozi :) Upajmo, da bo tako. Tako, da aprila me čaka cela mama mia :) Imam tudi oddajo smeinarske za maturo, potem pa priprave za maturo, ki jo imam junija. Upam, da mi vse zlaufa, saj kot sem rekla saj imam olajšano in je v 2 delih. 2 del me pa čaka v koncu avgusta.
NatašaC vau, dobri ste :) Vse mamice, ki imate otroke (tudi če enega) ne vem kako vam uspeva. Jaz se že sama s tem trebuškom komaj lovim, kaj šele da bi mogla za koga zraven še skrbeti :)
MojaV Ja najina punca je že kr konkretna babnca user posted image . ja sem imela UZ, ampak sem ga mogla doplačati (40€ ) ker je bila to kontrola rasti ploda. Umm se mi je pa splačalo saj sva s dragim videla tamalo in dobila sem še slikico. Naslednjič mi bo tudi naredila UZ, ampak samo zato da vidiva ali se je obrnila in bo naravni porod, ali bo CR.
Heheheh, popolnoma razumem :)) Meni moja kr povzroča valovanje trebuha in moj kr začudeno pogleda, ko vidi kako mi skače trebuh sem in tja. Včasih dobim kako kr konkretno brco. Glede UZ-ja, jaz tudi upam, da ti bo naredila. odvisno je od G do G.
Uff jaz to tudi sanjam že par mesecov in upam, da bom imela to možnost.
Kdaj pa greš v porodniško?
heheheh user posted image , to se je meni zadnjič zgodilo s napolitankami. sem skoraj pol kile zmazala v hipu user posted image

Pazite nase in upajmo, da bo jutri res sonček posijal :))user posted image

(odgovor članu MojaV)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
   RE: Majčice 2013
18.3.2013 20:17:19   
Janejane
No, da se še jaz malo javim.

Danes smo vstopili v 33. teden. Trebuh je že precej velik in me na vsake toliko že kar pošteno ovira.
Tudi jaz že po eni strani komaj čakam na dan D.:)
Dosedaj mi je ginekologinja na vsakem pregledu naredila UZ, upam da bo tako tudi vnaprej...

Happy85: Zaenkrat nisem še razmišljala o nakupu "podstavka" za voziček. Malo navajamo, da čimveč sama hodi. Po moje bi jo ta podstavek samo razvadil.

Lepo bodite...

(odgovor članu karinailena)
Neposredna povezava do sporočila: 1373
   RE: Majčice 2013
19.3.2013 8:47:29   
Nastija
Zdravo punce,

spet sonček jeej, tisto včeraj nam je ga. Zima prišla rečt še adijo in zdaj lahko rastejo zvončki...

Mi gremo pa s Tijano danes prvo zvezdico k zobozdravnici narest, se tamala ful veseli, da bo imela zvezdico v uvtih in ne črvička...samo ne vem kako bo potem ko bo treba vrtat...pravi da hoče da gre oči z njo, otroc vejo da imajo pri starših potuho, sploh tamala pri očiju - mi je že takoj reku da če ne bo hotla in bo jokala da ne bo pustu da ji delajo, no pa sem ju oba prepričala da moramo bit starši zunaj tačas - samo me skrbi da ne bo oči vmes not pršu, ko bo slišu princeso jokat, hehe prav po filmsko razbil vrata :) Ko sva šle midve spoznat zobarco je jokala že ko se je bilo treba na stol vsest in dat slinček okrog vratu, jaz se nisem smela premaknit in potem je bil čisto navaden pregled...komplicira tam ko ni treba, potem se pa babici hvali kako ona ni čisto nič jokala :)

karinailena sta že naročila set za odvzem? Jaz ti lahko dam od Neocelice bom za popust 100 € (vsak evro prav pride) :)
Moram rečt da sem bila jaz z Neocelico zelo zadovoljna, pri tijani nisem rabila plačati nič drugega kot ta set, če bi slučajno kdaj rabila (upam da nikoli) ali pa če se po 20 letih odločimo za podaljšanje pa bom plačala cel znesek...celice razdelijo v dva vzorca in jih hranijo v dveh različnih državah (zaradi naravnih katastrof) res na vse pomislijo, pa še zelo osebni odnos imajo :)

Jaz bom pa cotke šele v sredini aprila oz. proti koncu začela prati (da se potem ne prašijo še en mesec), voziček mi je že tašča preprala in razkužila in vse kar paše zraven (je res pikolovska kar se tiče čistoče). V petek smo kupili nosni raspirator, ful uredu nežen, pa še pesmice poje. Sicer sva tijani rekla da je zanjo, (da ni vse za dojenčka)da ko bo nosek pihala (zna že sama, z robčki ampak po nekaj časa začne peči koža pod noskom, ker je razdražena) ne bo več peklo,prej smo imeli tistega za na sesalec, učinkovit ampak zelo malo uporabljen ker ga ne mara, (že kot dojenček ni nikoli hotela) čisto nič ne boli, nosek res dobro ščisti, ampak kaj ko je sesalec zelo glasen in je potem otrok čisto razdražen in joka in ji še trikrat več teče iz nosa...no ta ima zraven še take lepe melodije. Ga je takoj sprobala ko smo prišli domov, pa pravi mami naštimi mi uspavanko :) Res vreden 38 €, majo ga pa v babycentru.
Pa še prvi dve dudi smo izbrali oz. jih je starejša sestrica izbrala. Ful je bilo smešno ker se je hotela z bratcem posvetovat katera mu je bolj všeč, no nakoncu smo izbrali od Tomy-teepee (neki tacga) od 0-3 mesece. Jaz sem tudi pri tijani mislila da ne bomo rabili dude, ampak smo že v porodnišnici ugotovili da je super zadeva, ampak seveda čim manj...nehala pa jo je uporabljat ko je bila stara 1 leto (v vrtec je šla že brez), smo jo vrgli na lučko (to se je moja mami spomnila) in tamala sploh ni več težila :)
Drug mesec gremo pa ušesni termometer pa 2 male flaške 125ml kupit, tudi če dojiš je fino, ker vidiš koliko ml je otroček pojedel, lahko si ščrpaš in ga tudi očka nahrani po flaški pa ti kakšno uro spranja prihrani ponoči (samo ne smeš pretiravat s flaško, ker se zelo hitro razvadijo, ne rabijo toliko vlečt) aja al pa če slabo vleče v porodnišnici je tudi to fino imet sabo. tako da z mano gre za vsak slučaj in črpalka in flaška v porodnišnico. Aja pa če si črpaš mleko, ga lahko tudi zmrzneš (lahko da ti ga kmalu začne primankovat, pa ne rabiš potem umetnega dajat, samo svojega odmrzneš - 3 mesece je lahko v zmrzovalniku, dobijo pa se tudi posebne vrečke za hranjenje mleka) Več pa ko ga črpaš oz. kot ga otrok pije, več ga nastaja....

happy85 jaz se že zdaj zbujam na dve ure pa lulat hodim,organizem se sam pripravlja na to da bo treba ponoči vstajat...

drejka89 res je najbolje je spati na levem boku, kar pomaga tudi pri tem da se štručke postavijo z glavo navzdol, moj je že 14 dni tako postavljen, sem imela včeraj ponovno pregled (raste lepo) in še kar vztraja na glavi :) Ta občutek, ki ga imaš imamo pomojem zdaj že kar vse :) niso lažni popadki, tisti so bolj kot zvijanje v trebuhu, to je pa premikanje od malčka (nima več veliko prostora, samo te vseeno boža od znotraj in raziskuje stene maternice z rokicam, nogicam, včasih se ti pa fino "naguzi" v eno smer in te tam tišči :) Jaz ga potem kar malo premaknem z rokam. Jaz imam UZ preglede na 14 dni. V petek bo 32. teden user posted image . Jaz grem jutri ali pa v petek urejat stvari, si bom kar vse vloge kar ji je mogoče najti na straneh CSD-ja sprintala potem jih bom pa tam rešila tiste ki jih bom rabila, da kaj ne pozabim. Seboj pa mislim da moram prinesti samo materinsko knjižico.

Jaz pa zadnje čase pospešujem prodajo muslijev - Dr. Oetker, Vitalis , chocolate muesli....vsake dva dni grem po novo škatlo, no je pa vsaj zdravo, aja pa granatna jabolka mi tudi zelo pašejo, vsak dan enega skupaj s Tijano pojeva (so pa kar draga, v primerjavi z navadnimi, kg je 4 EUR, eden je pa pol kile težek :) ). Aja kar pa se podstavka za voziček tiče, sem videla v babycentru za 50 EUR...

No lepo se imejte

(odgovor članu Janejane)
Neposredna povezava do sporočila: 1374
   RE: Majčice 2013
20.3.2013 12:21:01   
Soncnica Sandra ***
Hej punce....

se opravičujem, ker "smetim" vašo temo, ampak če mogoče katero zanima...pospravljam omaro od hčere in prodam precej oblačil za deklico od št.56-110. Nekaj malega tudi za fantka v št.56, 62 in 68.
Glede na to, da imamo sedaj fantka, nam le ta ne pridejo prav.
Tudi sama imam doma dva majska hroščka :-)
Cene so simbolične...1, 2 ali 3 € za kos. Ob nakupu večjega števila se za ceno lahko dogovarjamo.
Pošljem po pošti na vaše stroške, ali pa možen osebni prevzem na Gorenjskem...Poljanska dolina

Oblačilca si lahko ogledate v mojem albumu:
http://www.mojalbum.com/sandrap

Hvala in lepo pričakovanje še naprej vam želim!


_____________________________

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Krvavitve med nosečnostjo – kdaj so nevarne?
Do krvavitev med nosečnostjo lahko pride zaradi različnih vzrokov, pri čemer so nekateri povsem nenevarni, drugi pa so r...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?