|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Novo: Epiduralna analgezija
16.1.2012 9:09:43   
Ajra RR
Drage nosečnice, preberite si najnovejše informacije  o lajšanju obporodnih bolečin z epiduralno analgezijo.
Članek boste našle tukaj: http://www.ringaraja.net/clanek/lajsanje-porodnih-bolecin-z-epiduralno-analgezijo_5031.html

Če imate vprašanje, povezano z EA, ga lahko zastavite v tej temi in poskušali bomo najti odgovor nanj.

V to temo lahko pišete tudi o vaši izkušnji z EA.

_____________________________

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
16.1.2012 15:53:26   
mini86
pri prvi nosečnosti sem upala da bom rodila z ultivo..potem so jo malo pred porodom ukinili, in potem sem se odločila za EA, vendar mi je bilo rečeno da imam več možnosti če rodim dopoldne..

no in ko se je vse skupaj začelo-js vsa vesela, pa mi rečejo ja gospa praznik jeuser posted image user posted image user posted image
govorim pa za ljubljansko porodnišnico

no in me zanima kdaj se bo premaknilo kaj v tej smeri?


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
18.1.2012 6:43:21   
čenča84
Dobro jutro drage nosečke in tiste, ki ste to bile v preteklosti :)
Mene pa zanima, ali je katera od vas, ki ste EA imele, dejansko doživela stranske učinke, ki so bili dokazani, da so bili zaradi EA (npr. vakuumski porod, hromost - trajna, prizadetost hrbtenjače... blagi stranski učinki kot so glavobol ali nekajurna omrtvičenost nog mi niso tako pomembni, ker itak kmalu izginejo). Zanima me zato, ker me kmalu čaka porod in se zelo zelo nagibam k EA za lajšanje porodnih bolečin. Do sedaj sem o teh "hudih" stranskih učinkih, ki lahko za celo življenje zaznamujejo tebe in otroka slišala pretežno le od raznih zagovornic "naravnega poroda" -  mimogrede za naravni porod sama štejem le porod, ki je čisto brez protibolečinskih sredstev (tako, kot je bilo 100 let nazaj), porodi, kjer so mamice nafilane z raznimi protibolečinskimi sredstvi, po katerih so včasih tako zadete, da se poroda niti ne spomnijo dobro, zame ni naraven porod in pač je moje mnenje, da je droga še bolj škodljiva za otročička - ki niti najmanj ne vedo, kako porod z EA sploh poteka, ampak so slišale od ene, ki je imela prijateljico... ali pa prebrale v kakšnem članku (vemo pa, da je potrebno tudi ti. strokovne članke brati s kritičnimi očmi, saj nihče, tudi strokovnjak, članka ne more napisati čisto objektivno, ker ima vsak človek svoja stališča, mnenja, tudi predsodke, katere skuša zagovarjati). Do sedaj o kakšnem konkretnem primeru zapleta pri mamice, ki je vzela EA, žal, še nisem prebrala. Seveda dopuščam možnost, da se tudi to zgodi (tudi npr. pri operaciji slepiča lahko pacient umre), zato bi bila zelo vesela vsakršne povratne informacije poteka poroda mamic, ki so se odločile za EA, še posebej, če je pri tem prišlo tudi do kakih neljubih dogodkov.
Hvala vam in čim lepše porodne zgodbe vam želim!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
20.1.2012 12:45:48   
Anonimen
Živjo.
Pred skoraj 4 leti sem rodila in dobila EA v Kranju in pomoje je res to, da moraš imeti srečo za tako lajšanje bolečin... Dobila sem jo namreč ob 6.30 uri zjutraj, ko je pač bila na voljo anestezistka. Nisem imela nikakšnih stranskih učinkov, tudi dojenček ne. Je pa res, da sem poslušala od med. osebja razno razne pripombe, ko sem po šestih urah popadkov že ne vem kolikokrat prosila za EA in pa zato, ker niso naklonjeni uporabi EA (občutek sem imela, da imajo potem preveč dela z porodnico, več nadzora, bolj se lahko zavleče...). Bila sem sicer že pred porodom v porodnišnici na razgovoru za EA. Itak so jo pred koncem poroda odklopili in potem čutiš vse, prej je pa taaak balzam, sploh po večurnih popadkih.
Sedaj imam rok čez slab mesec in se bom prav tako odločila za EA in samo "molim" lahko, da jo bom dobila - mož je rekel, da sicer ne gre z mano v porodno....user posted image . Ne razumem zakaj iz tega delajo tak kraval - nekatere so se pač odločile roditi naravno, nekatere pa pač plačamo za EA (takrat je bila 175 eur) in podpišemo, da smo si same krive, če bi šlo kaj narobe. Upam tudi, da bo osebje imelo takrat boljši dan, kot pred 4 leti.....

Zanima me samo, če je bila katera sedaj v Kranju na ogledu porodnišnice in predstavitvi oblik lajšanja porodne bolečine?

(odgovor članu čenča84)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
20.1.2012 22:11:42   
ilanaaa10
jaz pa sem slišala, da je lani dr.Bosiljeva govorila, da bo z letošnjim letom torej 2012 EA navoljo na Ptuju 24 ur pa me zanima če se je katera kaj o tem pozanimala in če je to res?
žalostno da je medicinsko osebje še vedno tako negativno nastrojeno nad mamicami, ki pa si želijo kakršnokoli obliko lajšanja bolečin, dočim v tujini glede tega sploh ni vprašanje in je 'čudna' celo tista ki se želi delati pogumno in roditi naravno user posted image

_____________________________

moja pikica vedno boš v mojem srčku!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
26.1.2012 11:07:04   
biba_leze*
V prvo sem imela EA in tudi sedaj se bom odločila zanjo. Po umetnih popadkih je to pravi balzam. Nič nisem čutila odkar je prijela, pa v bistvu do konca. Še otročka nisem čutila ko je prišel, sem ubistvu pritiskala na slepo, tako kot mi je narekovala babica. Meni so jo dali ob 8. 30, ob 16. sem pa rodila, ene dve uri pred samim porodom so mi jo na mojo željo dodali, ker sem rekla da me boli kolk in da je najbrž popustilo, ubistvu sem bila pa že skoraj popolnoma odprta in pripravljena na akcijo. Se ne pritožujem, z obema je bilo ok, rodila sem brez vakuma in rezanja, le še dve uri potem ko so mi jo odklopli nisem 100% čutila nog, ampak se je vse kmalu poštimalo. Naslednji dan sem bla kot rožica, medtem ko so moje sostanovalke v sobi hodile vse polomljene, razen ubodna rana me je malo bolela če sem se naslonila na hrbet. Priporočam. Vsekakor je vredna 180 evr, kolikor zanjo zaračunajo v Postojni. 

(odgovor članu ilanaaa10)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
26.1.2012 11:18:54   
nina166
čenča84 jaz sem ena tistih, ki sem imela po EA stranske učinke, sicer na srečo ne resnih, vendar pa zelo neprijetne. Naslednji dan po porodu so se mi začeli hudi glavoboli, ki so trajali en teden. Glava me je tako zelo bolela, da me še zdaj zmrazi ko se spomnim na to. Najlažje sem ležala in imela oči zaprte, jedla skoraj nisem, ker sem komaj sedela za mizo. Ko je moj prišel na obisk, mi je prinesel kaj v posteljo, da sem se malo najedla. Pa še sin je dobil na porodu neke bakterije in ga ni bilo ob meni. Sem ga mogla hodit dojit, kar pa je blo spet zelo mučno. Komaj sem sploh prišla do njega, komaj sem sedela na stolu, ker sem mislila, da mi bo glavo razneslo, tako da nama dojenje sploh ni steklo, ker se jaz enostavno nisem mogla zadosti potrudit. To je trajalo približno en teden, potem pa je bilo vredu. Mi je pa zelo žal tistega tedna, ker se skoraj nisem mogla posvetit sinu in namesto da bi uživala prve dni materinstva, sem se ukvarjala samo s svojimi glavoboli. Drugič se seveda za EA nisem odločila, porod je bil sicer kratek in po porodu sem čisto normalno funkcionirala..čisto drugače kot prvič. Zdaj sem noseča tretjič in niti ne razmišljam, da bi vzela EA.

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
28.1.2012 10:02:01   
čenča84
Hvala, nina, za tvojo izkušnjo. Glede hudih glavobolov sem že slišala, da se lahko pripetijo, žal. Menda je povezano s tem, če ti anestiziolog EA ne namesti pravilno. V kateri porodnišnici pa si takrat rodila? Imajo veliko porodov z EA? Verjamem, da te je ta izkušnja odvrnila od tega, da bi EA ponovno vzela... če bi se meni osebno to pripetilo, bi po vsej verjetnosti storila enako... Vendar zaenkrat pa, glede na to, da je odstotek takih zapletov zelo majhen, sem to tveganje še vedno pripravljena sprejeti.
Želim ti čim bolj hiter in čim manj boleč poroduser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
29.1.2012 20:56:30   
Mam1
Porod so mi sprožili, tako, da svojih popadkov do takrat nisem imela. Imela sem jih le kakšno urico po predrtju mehurja, potem pa sem dobila EA. No tista urica sploh ni bila prijetna in sem komaj čakala anastezista. Ko je EA prijela je bilo konec vseh bolečin. Čutila nisem popolnoma nič. Lahko bi kar zaspala. Ker se porod ni nikamor premaknil - imela prešibke popadke, so mi po kakšnih 8 urah v porodni dali še umetne. Še dobro, da obstaja CTG. Da sem VIDELA kdaj imam popadke, ker čutila še vedno nisem popolnoma nič. No in je prišla faza iztisa. Odprta do konca, babica in ginekolog sta mi govorila kdaj naj pritiskam. No seveda nisem popolnoma nič čutila. Tudi nenormalno pritiskanje po trebuhu ni nič pomagalo. In se je začela največja mora. Otroček je bil v glavični vstavi - obrnjen v napačno smer. Z vakumom (grozna naprava!) ga je ginekolog večkrat poskusil obrniti a brez uspeha. Po kar nekaj poskusih so se končno odločili za CR.
Otroček se v pravo smer ni obrnil zaradi EA. Na srečo se je vse končalo srečno. Lahko, da se ne bi..
Popadki res noro bolijo, samo se splača potrpeti tistih nekaj ur. Poleg tega sem čutila mravljince v nogah še 14 dni. Otroček je bil od vseh anastezij in pomirjeval čisti zaspanček. Potem pa problemi z dojenjem zaradi zaspanosti itd.
EA ne priporočam!



(odgovor članu čenča84)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
9.2.2012 11:57:38   
Jasminacv
Pozdravljene!

Mene pa zanima če ta injekcija ki ti jo dajo v hrbtenico kaj boli ali ti prej omrtvijo predel kamor pičijo?

Hvala.

(odgovor članu Mam1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
9.2.2012 20:09:53   
ilanaaa10
evo danes smo ravno v sklopu šole za starše imeli predavanje o EA. razlagala je super doktorca anasteziologije in je rekla da ob bolečini ki jo čutiš pri popadkih je potem ta vstavitev epiduralnega kanala prav smešna. da ne bi smela bolet. čutiš samo majhen vbod ko te zaskeli. je rekla da pravijo, da je vstvaljanje IV kanala bol boleče.
vbodno mesto se razkuži, ostalo ko gre igla globje pa tak ne čutiš..

_____________________________

moja pikica vedno boš v mojem srčku!!!

(odgovor članu Jasminacv)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
25.2.2012 14:15:25   
svecka
Pozdravljene,
ali je imela katera epiduralno pri tem pa je bil otrok z ritko naprej? Ne vem ali je priporočljivo imeti epiduralno pri medenični vstavi otroka? Ves čas sem bila prepričana, da grem epiduralno, sedaj pa so rekli, da otrok ni obrnjen z glavo naprej in kar ne vem ali naj sedaj grem epiduralno ali ne.

(odgovor članu ilanaaa10)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
4.3.2012 19:28:23   
honey
Jaz sem prvega sina rodila z EA, pri drugem pa je bila splošna narkoza - oba poroda s CR. Pri prvem sem po 4 urah popadkov (na 48 ur podlage) dobila EA in moram reči, da sem mislila, da sem prišla v nebesa. Dobesedno user posted image Potem porod vseeno ni napredoval in so me odpeljali na CR, kjer sem bila prisebna, kolikor sem pač lahko bila po 48 urah nespanja in moram reči, da nisem imela nobenih stranskih učinkov. To je bilo v porodnišnici Postojna. Drugega pa sem rodila s CR konec leta 2010 v Ljubljani in sicer pod splošno narkozo. Adijo pamet user posted image Pri prvem sploh nisem vedela, da sem rodila, tukaj sem mislila, da bom pa še enkrat rodila. Nisem se smela niti premaknit, tako me je bolelo prvi dan. Mislim, da si po EA še nekaj ur delno omrtvičena, zato gredo tiste najhujše bolečine mimo. Ko pa splošna spusti, čutiš vse. Tako da sem zdaj, ko sem noseča v 3., že zdaj, ko sem še na začetku, odločena, da grem v Postojno na CR z EA. Definitivno. Je pa v PO tako, da imajo na voljo anestezista 24 ur, tako da ni problem dobiti EA, pa ni važno, ali si čez dan ali ponoči. Pa tudi usposobljeni so za to maksimalno in jaz nisem niti čutila, ko mi je zapičil iglo. Olajšanje pa je bilo nepopisno user posted image

_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu svecka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
22.3.2012 14:52:36   
Momtobe
Jaz sem dobila EA in eno uro kasneje že rodila. Očitno pri meni ni zavleklo poroda - nasprotno, me je očitno tako sprostilo, da sem bila takoj povsem odprta in pripravljena na porod. Žal je šlo tako hitro, da mi je EA držala ravno ene dva popadka, potem pa je bilo že enako hudo, ampak mi dodatne doze niso več dali, ker je bilo treba že potiskat in so se bali, da ne bom dovolj čutila.
Bi se pa tudi v drugo odločila zanjo, če bo le na voljo.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
26.3.2012 13:08:12   
Anonimen
EA je velikokrat vzrok vakumskega poroda, sama sem si je želala pa je nism dobla tko da sm rodila čisto naravno. stranka moja mi je rekla da je zaradi vakuma glavica dlje časa bolj vesolska ;) pa tudi proti koncu se je baje smejala pa nikakor ji ni uspelo pritisnit ko je biu čas ;)

(odgovor članu ilanaaa10)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
28.3.2012 11:04:53   
Momtobe
Tako je, če dajo prevelik odmerek verjetno. Jaz sem še kako čutila popadke na koncu. Po moje so meni dali premali odmerek :).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
31.3.2012 12:59:42   
hana82
živjo,
jaz sem ena od srečnic, ki jo je dobila. Sama vem, da zelo slabo prenašam bolečino in sploh ni bilo vprašanje ali jo bi vzela ali ne. Sam vbod igle me ni bolel, je pa neprijeten. Meni je celo dvakrat morala popravljati oz ponovit, ker sem imela menda preveč nosečniških "oblog". Ta del je bil zoprn, a je takojšnji učinek vse odtehtal. Potem sem se sprostila in na hitro odprla. V porodnišnico sem kot prvorodka prišla ob pol polnoči,ob dveh sem dobila EA, ob štirih sem rodila.
Popadkov nisem čutila, sem pa prav lepo čutila kdaj je bil čas za iztis, ker zelo čutiš pritisk navzdol, tudi z načinom pritiskanja nisem imela težav. Tudi stranskih učinkov ni bilo.
Drugega poroda me je veliko bolj strah,saj ne vem ali mi bo EA na voljo. Si jo pa zelo želim.
Jaz NE reklamiram EA,vsaka naj se sama odloči in pretehta kaj ji je pomembno in kaj so plusi in minusi.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
6.6.2012 9:54:03   
amii
Sem 2. noseča in ne vem kako se naj odločim. 1. sem rodila z EA in bilo popolnoma enako kot pri eni od predhodnic. Porod se je ustavil in otrok ostal v glavični vstavi. Kar smo doživljali 3 ure, ko so poskušali otroka spraviti na svet...... Takrat so mi rekli da to ni zaplet od EA, ampak ko berem da se to dogaja kar veliko porodnicam, ki prejmejo EA. Ne vem no. Me je strah tega poroda.
Se zaenkrat bolj nagibam k naravnemu. Vem pa, kako je ko začnejo ta pravi popadki - takrat ti je EA kot božji dar user posted image .
Ne vem in ne vem, vem le, da če ni potrebno, se za carski rez zagotovo ne bi nikoli odločila.

_____________________________

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu hana82)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
19.6.2012 21:49:00   
ava_sa
moja izkušnja je pa takšna: rodila brez EA s samo umetnimi popadki, ki so trajali le 4 ure. to je bilo očitno prehitro in presilno za moje telo in za iztis več nisem imela moči. popadkov in tiščanja več nisem čutila. porod se je ustavil medeničnem dnu in potreben je bil vakuum. (delno zaradi moje utrujenosti, krvavitev in nepravilnega spuščanja otroka).
se velikokrat vprašam, če bi bilo drugače, če bi imela EA, če bi bila za iztis bolj pri moči...

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
20.6.2012 9:04:09   
Inigo
hej

js sm tut mela EA. in sicer leta 2008 v SG. ker je porod tako hitro potekal, mi je u bistvu prijela šele po porodu user posted image ampak bi se ponovno odločila za njo. že zato ker imam zelo nizek bolečinski prag... po porodu so me še šivali in super, da je EA takrat še držala, ker nisem nič čutila, tako da sem bila zelo zadovoljna. edino ena noga mi je omrtvela in je "prišla k sebi" nekaj ur po porodu. nič drastičnega...

v prodni nisem doživela nobenega zgražanja ali česarkoli, tako da sem tudi v tem smislu zadovoljna. januarja grem ponovno v SG! user posted image

(odgovor članu ava_sa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
18.7.2012 18:34:39   
Tangerina
Pozdravljene,
pred nekaj dnevi mi je od sorodnice prišlo na uho, da EA ne bom mogla dobiti, ker imam tattoo na trtici, češ da zaradi snovi v barvi, ali nekja podobnega, saj EA iz tega razloga tudi sama ni dobila... Jaz sem za to slišala prvič, zato me zanima, ali katera ve, če ta zadeva res drži??

Hvala za vsak odogovor in lp! user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
20.7.2012 16:10:07   
bamoocham
Ne ne  drži. Sem rodila pred 5 mesecev nazaj v Slovenj Gradcu in sem vzela EA, zelo priporočam :)
Sama nimam tatuja, ampak sem bila na predavanju in je anesteziologinja lepo razložila, da tudi tiste, ki imajo tatuje na križu oz. na tistem predelu, lahko dobijo EA. To ne predstavlja nobene ovire. LP

(odgovor članu Tangerina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
20.7.2012 16:20:49   
Tangerina

IZVIRNO SPOROČILO: bamoocham

Ne ne  drži. Sem rodila pred 5 mesecev nazaj v Slovenj Gradcu in sem vzela EA, zelo priporočam :)
Sama nimam tatuja, ampak sem bila na predavanju in je anesteziologinja lepo razložila, da tudi tiste, ki imajo tatuje na križu oz. na tistem predelu, lahko dobijo EA. To ne predstavlja nobene ovire. LP

Super, hvala na odgovoru!
Sorodnici so namreč to navedli v porodnišnici kot razlog da ne more imeti EA... zgleda da se jim le ni dalo se dodatno ukvarjat z njo...user posted image

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
5.11.2012 21:10:53   
sover
Rodila pred enim letom v PO z EA. Pametna odločitev. Takoj, ko mi je odtekla voda, so se namreč začeli "konjski" popadki, ki so bili zelooo naporni. Ob šestih popoldne se je začelo, ob devetih sem dobila EA. Vboda se sploh ne spomnim, mi je pa v spominu zelo dobro ostalo olajšanje, ko je EA prijela. Jaz sem čutila popadke oz. kako grem spodaj narazen, vendar brez bolečine. Sva se z možem smejala in hecala. Ko je blo treba pritisnit za iztis, sta mi pomagala babica in zdravnik, ki sta se obesila na trebuh. Čisto mimogrede sem povila velikega sina (4200, 56, OG 37,5) BREZ šiva. Babica mi je povedala, da je k temu pripomogla prav EA, saj mi je vmes povedala, kdaj naj neham pritiskat, da poravna glavico. Porod je bil končan v petih urah in pol. Stranskih učinkov nisem imela, sem si pa zelo hitro opomogla od poroda. Sedaj pričakujemo drugega in bom spet vzela EA.

(odgovor članu Tangerina)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Novo: Epiduralna analgezija
8.4.2013 12:21:26   
Arwenko
Rodila z EA, nič ni zavirala poroda, lepo je napredoval, tudiumetnih popadkov nisem čutila. Mene je še vedno bolelo, čutila sem vsak popadek, samo pač ne tak fejst več, tudi čutila sem kdaj in kako potisnit, vse sme imela pod kontrolo. Če ne čisto nič več, je EA premočna. Tudi kasneje nisem imela nobenih posledic, upam, da jo tudi sedaj v drugo dobim.

(odgovor članu yunq123)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?