|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Igrače prednosti, slabosti
13.5.2013 11:40:55   
fenni
Pozdravljeni starši!

Sem dijakinja in delam seminarsko na temo Prednosti in slabosti igrač.
Zanima me vaše mnenje, izkušnje o naslednjih igračah:

- Lego kocke
- Plišaste igrače
- Plastični avtomobilčki
- Barbike

Prosila bi, če lahko napišete nekaj prednosti, slabosti in tudi vaše mnenje šteje.

Hvala za pomoč!

F.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Igrače prednosti, slabosti
13.5.2013 11:49:32   
Mimona29
slabost pri lego kockah je definitivno, da boli kot hudič ko stopiš gor :D

(odgovor članu fenni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Igrače prednosti, slabosti
13.5.2013 11:52:01   
fenni
hehe ja to se strinjam. Zanima me pa predvsem slabosti in prednosti za otroke, njihov razvoj. :) Če obstaja kakšna knjiga o tem... mi tudi prav pride!

(odgovor članu Mimona29)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Igrače prednosti, slabosti
13.5.2013 11:59:04   
nyna84
Lego kocke
- odlična igrača, spodbuja domišljijo
- kar visoka cena
- v družinah z majhnim otrokom niso priporočljive (nevarnsot zadušitve)

Plišaste igrače
- super ninica (naša je imela enega za spanje)
- prepovedano za astmatike (ki jih je na žalost vedno več)

Plastični avtomobilčki
- tega pri nas ni, ker imamo same punce

Barbike
- moje punce se z njimi veliko igrajo, se igrata cele filme (poznata tudi barbi risanke, in sta igro povezali z risankami - domišljija dela na polno)
- veliko možnosti preoblačenja, friziranja, igre
- vedno slabša kvaliteta (vsako leto jih metamio proč, ker se odlomi noga v gležnju ali kolenu, odpade glava, oblačila se rada trgajo,...)
- tudi ni primerno tam, kjer je v družini tudi majhen otrok (nevarnost zadušitve npr. s čeveljčkom)


Upam, da sem kaj pomagala user posted image

< Sporočilo je popravil nyna84 -- 13.5.2013 12:00:32 >


_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu fenni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Igrače prednosti, slabosti
13.5.2013 13:08:24   
fenni
seveda! najlepša hvala!

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Igrače prednosti, slabosti
13.5.2013 13:34:09   
josephine27
Lego kocke

Prednost je, da so zelo vzdržljive ( se ne uničijo zlahka) in jih lahko uporabljaš na različne načine. Z njimi otroci razvijajo prostorsko predstavo. Slabo je, da so nekateri kosi majhni in če imaš različno stare otroke je lahko nevarno, da kaj pogoltne.

Plišaste igrače
So fajn za crtanje. Slabo je ,ker se hitro umažejo.

Avtomobilčki
Slabost je, da se hitro polomijo ( sicer malo odvisno od znamke). Niso primerni za mlajše od 3 let, ker lahko kak košček pojejo. Prednost pa kaj pa vem zame najbž to, da je v hitši potem zelo dolgo mir, ker sta mala dva nora nanjeuser posted image . Ko se igrata z avtomobilčki tudi veliko komunicirata in soedlujeta med sabo. Ker so majhni jih lahko daš v kak žep in nosiš s sabo tudi če greš kam s sabo.

Barbike pa nimam pojma, ker jih nimamo.

_____________________________



(odgovor članu fenni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Igrače prednosti, slabosti
13.5.2013 15:14:54   
Lukka
Pozdravljena!

Pri nas sicer imamo vse naštete vrste igrač, trenutno pa smo v fazi, kjer plišaste igrače in igrače iz cunj izdelujeva s hčerkico kar doma. Običajno se odločiva skupaj, izreževa figurico na papir potem pa procedura, da najdeva primerno blago (večkrat tudi "reciklirava" kakšne majčke stare in podobno) in potem izdelava punčko, žabico, fantka... Skratka, kar znava izrezat. Je poučno in vesel sem, da se nekako že nauči v začetku cenit igračko, ki jo namenoma izdelujeva več dni... Tako ve, da je potrebno igračko čuvati, ker se je ne da kar v enem dnevu nove dobiti.
Tu se mi zdi velika prednost. Je pa res, da jih moram pogosteje prati.

Lego kocke smo kupili lani, vendar se moja dve in pol letna polža z njimi nikoli ni želela igrati. Prednosti pri teh kockah skorajda ne vidim (mogoče bodo aktualnejše čez kako leto in bom lahko takrat povedal), slabosti pa - premalo aktualne, preveč za "pospravljat", kajti mojo žabo navajam, da čimveč pospravi oz. mi pomaga pospravit kar je njenih igrač in tako je že tekom tega pospravljanja nejevoljna. Poleg tega pa se "hitro" poizgubijo pod kavčem.

Barbike - slabosti - trde so, premajhne oblekice so, zato bodo verjetno aktualne kasneje.
prednosti - jaz osebno jih ne vidim. Zgolj to, da je en kup mini kiklic pa "kurbish" dodatkov, kar ne vem kaj bi otroku sploh koristilo, razen tega, da se že kot majhna nauči biti ultra afna.

Avtomobilčki - Ima dva avtomobilčka, ki jih uporabljamo zunaj na dvorišču. Prednost - kompaktna igrača brez majhnih delcev, težje polomljiva, hitro "oprana" igrača
slabosti - niso primerni za stanovanje in stanovanjske površine.

Lp Lukka

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Igrače prednosti, slabosti
13.5.2013 15:34:27   
kokosh
Barbike - slabosti - trde so, premajhne oblekice so, zato bodo verjetno aktualne kasneje.
prednosti - jaz osebno jih ne vidim. Zgolj to, da je en kup mini kiklic pa "kurbish" dodatkov, kar ne vem kaj bi otroku sploh koristilo, razen tega, da se že kot majhna nauči biti ultra afna.


Like, like, like! user posted image user posted image user posted image Ko grem mimo polic z dekliškimi igračami (bratz, winx, barbie in podobne čarovniške/ cipaste igrače), sem vesela, da imam fantka!

"Old fashion" punčke so fine zato, ker imajo dolge laske in se jih da do onemoglosti frizirati in preoblačiti v princeskasti fazi razvoja punčk :D Jaz sem sicer bolj za prijazne punčke z normalnim otroškim dekliškim telesom (ploh, pa malce bolj okrogla). Malce kasneje je lahko igra s punčkami zelo ustvarjalna - lahko oblikuješ oblekice iz krpic odvečnega blaga, jih šivaš, se naučiš kvačkati, da bo punčka dobila nov puloverček ...

Lego kocke - faaaajn so, čeprav gredo tudi v smer estetike grdega. Naš 16-mesečnik se zelo rad igra z njimi (lego primo), so super darilo, pašejo skupaj ne glede na leto proizvodnje, trpežne so. In ja, obupno neprijetno jih je pohoditi (sredi noči) in so begosumne (pod kavč).

Plišaste igrače - z njimi je precej sranje. Nabere se jih precej, ker večina misli, da je to prijazno darilo (vključno z bivšimi partnerji). Težko se jih je znebiti, celo v dobrodelnih organizacijah se jih otepajo.

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Igrače prednosti, slabosti
13.5.2013 16:24:09   
Najaa
1. Lego kocke, pri nas so terna. Najprej lego duplo, kmalu smo prešaltali na tamale lego iz katerih delata hiše, avione, avtočke... Najraje imata Lego Friends, ki so bolj "punčkaste" in se res zelo radi igrata z njimi.

2. Plišaste igrače je pa tako, da jih imamo čisto preveč ampak kadarkoli jih nabašem v vrečo, da bi jih odnesla, jih najdeta in so kakšne 3 dni aktualne. Z njimi se igrata šolo, vrtec, zdravnika... Potem ju pa spet mine in raje posežeta po dojenčkih.

3. Platični avtomobilčki - ker imam 2 punci, jih praktično nimamo. Slišim pa od kolegic, da imajo poln kufer te plastike in da namesto miljon malih se splača enega oreng.

4. Barbike, jah dve punčki imam in sploh tavečja jih zelo obrajta ampak ima obdobja. Nekaj časa se jih ne dotakne, potem pa nekaj dni ves čas.

(odgovor članu fenni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Igrače prednosti, slabosti
13.5.2013 16:50:16   
fenni
Najlepša hvala vsem za odgovore in pomoč!

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Igrače prednosti, slabosti
13.5.2013 17:34:30   
saragr
Odvisno od otroka in starostnega obdobja.
Lego kocke: katastrofa. Imamo jih polno sobo in so vsem popolnoma nezanimive. Punčkam fantkom vseh starosti. Zakaj ne vem, tako pač je pri nas. Pa še drage so, hudo predrage. Bile zanimive le par dni po tistem ko smo jih dobili, sedaj pa so zaprte v omari, ce kdaj slucajno se katera najde na tleh je zelo hitro posesana.
Plišaste igračke magnet za prah in spet nezanimive. Od vseh si otrok mogoce izbere eno ki mu je ljuba in se z njo carta, gra karkoli. Ampak do takrat ko si jo izbere se ti jih že nabere polna soba. In ne vem zakaj ljudje to tako radi nosijo kot darilo.
Barbike super stvar za učenje "frizerja". Pri nas so vse postrizene, gologlave in polomljene. Ampak dokler se jih otroci ne naveličajo so še kar aktualne.
Avtomobili pa so super, tako za fantke kot za puncke. Vecji za divjanje zunaj, manjsi za igranje notri. Najboljsi so klasicni brez daljinca, zaposlijo otroke za daljsi čas. Ampak res samo najbolj navadni avti. Vse ostalo kot je hot wheels in podobno je pa spet potrata denarja, saj reklame in tovrstne igrače v trgovini prav silijo otroke v to ,da hočejo vedno več. Samo ena proga in dva avta nista dovolj potrebno je potem še vse nadgraditi itd. In ko potrošiš do 200 eur za to, da je celotna avto hiša v sobi ,postane igrača nezanimiva.
Na trgu je danes vse preveč igrač, zato niti ni čudno, da so otroci "razvajeni", saj hočejo imeti vse. Najbolljse je se vedno žoga, ,loparji, ,pesek, kamenje, trava itd...
Da dodam se za otrokov razvoj: žal pri nas niti ena od omenjenih vrst igrač ni vzpodbudila kakršnega koli napredka domišljije, saj so se otroci z vsemi igračami igrali tako, kot so videli na TVju. Z barbiko so oponašali svoje mame, z avti so se zabijali, lego kocke zgradili kot je v načrtu. Mogoče le plišasta igračka ima neko prednost, saj spodbuja nežnost in cartanje in skrb. Zato sem rekla, da je najboljse se jim igrati s kamni in travo in peskom saj tam dejansko razvijajo svojo domisljijo, in delajo gradove, hise, jih rusijo, znova postavljajo. Z žogo in z loparji se naučijo lovljenja, ravnotežja, predvidevanja al kakorkoli da to opišem,ve se na kaj mislim.

< Sporočilo je popravil saragr -- 13.5.2013 17:41:14 >

(odgovor članu fenni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
16.5.2013 11:23:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu saragr)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Igrače prednosti, slabosti
16.5.2013 11:47:55   
ronja
Lego kocke:
+ spodbujajo matematično razmišljanje, domišljijo, če uporabljaš kup navadnih namesto že narejenih setov, kjer morajo samo navodilom sledit
+ vzdržljive, vsaj originalne so res neuničljive
+ ponujajo veliko različnih možnosti igre - od grajenja, seštevanja, tiskanja,...
- originalne so kar drage
- kreganje z otroki, ad jih pospravijo:D
- problem če maš zraven dojenčka - rešljiv tako, da se igrajo pač z duplo lego kockami, z navadnimi pa samo na mizi, kamor dojenček ne doseže (dokler še ne pleza).
Tamala je nora nanje, ne mine dan, ko se ne bi z njimi igrala. Tavelika se igra z njimi, ampak bolj zato, da se lahko igra s tamalo:D.

Plišaste igrače:
+ spodbujajo igro vlog in so lahko otrokove zaupnice
+ lahko pomagajo otroku ob ločitvi od staršev, ko gre v vrtec, nekam prespat itd...
- lahko postanejo leglo bakterij in pršic, če se jih ne da oprat (večinoma sicer vse vržem v stroj, ap če se to sme ali pa ne:D)
Punčke in domači pliškoti so nekak najbolj popularni, vendar podpis pod tole:
Plišaste igrače je pa tako, da jih imamo čisto preveč ampak kadarkoli jih nabašem v vrečo, da bi jih odnesla, jih najdeta in so kakšne 3 dni aktualne. Z njimi se igrata šolo, vrtec, zdravnika...

Kot da bi sama napisala!

Avtomobilčki:
še nimam izkušenj, punci jih nista šmirglali 5%, malemu so še kar všeč, samo zaenkrat se še ne sme igrat s tistimi malimi, ker vlači vse po ustih. Kar se plastike tiče, imam rajši druge materiale, najrajši les, avtomobilčki so pa tudi kakšni kovinski, recimo - več zdržijo in so navadno boljše narejeni. Ima pa on še precej rajši žoge, sploh pa kuhinjco in posode - to je zakon - za vse 3!

Barbike:
sta si želeli in dobili še preden bi to postala obsesija. Ne igrata se kaj dosti z njimi, vsake toliko se pa spomnita.
+ kasneje, ko so večji, lahko ustvarjajo svoje dodatke, šivajo oblekice zanje,... kar je kreativno
+ uporabne za razne messy stvari - ala torte, za kopanje v bani, zamrzneš jih lahko v blok ledu, itd... kamor ne moreš dat punčke iz blaga
- minus je to, da so vse oblekice zanje narejene ful na tesno, da jih še odrasel težko gor spravi (ne vem, zakaj se barbi tako ozko oblači) in potem pridejo tebi težit, da pomagaj:D.
- kot rečeno spet nevarnost zadušitve, samo igra na mizi, če maš dojenčka zraven
- trde so - ne morejo jih met za v posteljo recimo
- vsaj našima vedno uspe lase naredit v drede...

Nyna, polomljeno barbiko, ki ji je recimo ostal cel zgornji del, lahko uporabiš za krašenje torte, kjer je torta krinolina, v katerega zapičiš zg. del barbike - dobro zgleda, puncam je navadno všeč:).

Je pa zanimivo, kako imamo različne izkušenje, me vedno fascinira:). Pri nas tamala po moje še ene stvari ni zgradila po načrtu, ker ji gre na živce delat nekaj tako kot ji kdo reče, zgradi nam pa skoraj vsak dan nekaj - ko smo hodili več na oglede hiš, sta nam ves čas gradili našo novo hiškouser posted image . Srčkano! Vedno sta imeli posebej sobico, pa vrt je bil, pa garaža... vse, ko pravi arhitekti:). Malo me skrbi un živalski vrt, ker smo vedno meli en kup živali v tej hiši... Ampak pustimo jim domišljijo, a ne?user posted image
S punčkami se nista nikoli igrali kot sta videli na tv, včasih sta odigrali del kake zgodbice, pa še to sta navadno obrnili po svoje, velikokrat sta jih kup skup povezali, skoraj vedno pa so se našli še neki novi liki itd... ju je prav zanimivo poslušat včasih:).
Z avtomobilčki se pa sploh nista igrali.
Barbika je bila Pepelka, pa sta jo preoblačili iz cap v talepe obleke za na ples,.... Kaj pa vem, se mi zdi, ad se malih sploh ne da uničit - jim daš najbolj blesave igrače (barbike), pa bojo vseeno s svojo domišljijo naredili svaštauser posted image ... Zgleda imam srečo z otroki zaenkrat:).

zelo zelo popularna igra je tudi rostni dan, ko vedno zavijeta neko igračko v rutko in nam potem dasta, pa sezidata torto iz lego kock in moramo pihat svečke, recimo.

Knjigice pa so No.1 pri nas. Poleg tega, da spodbujajo domišljijo in širijo besedni zaklad, imajo še en fajn starnski učinek, da se otrok takrat malo umiri in so res praktične pred spanjem...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu fenni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?