|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
7.6.2013 20:45:45   
sover
Joj, dansas, kako si ti prijazna ... user posted image jaz bi hellokitty kr v alinejah nastreljala dejstva o zanositvi user posted image , ampak si ji ti že vse lepo povedala, tako da se ne bom javljala na ta post.

Girl79, čestitam za fantka!!! user posted image user posted image user posted image

No, jaz sem čisto mirno doma. popadkov ni (no, vsaj rednih ne. Sem pa tja se pojavi kakšen, ampak osamljeni primer), voda še ni odtekla, otrdevanja za izvoz. Moja princeska ima trenutno tak žur notri, da mene spet meče po kavču. Z nogico maha kot kakšen karateist in moram priznat, da ni prav nič prijetno. morda bo pa noč bolj pestra?

Kakorkoli že, srečno vsem na poti v Rim...

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3426
   RE: Junijke 2013
7.6.2013 21:14:09   
dvojčica6
pa ce ne bom jaz zdej kej prej rodila tut ne vem vec... tamali dve me tolk zmatrata, da nimam vec energije za nic!pa zelezo je blo spet porazno na pregledu tko da mi je zdej legofer predpisala...pa ne vem ce bo kaj bolje prijel...pri meni je bolj zgaga problem in mi to zelezo tolk dviguje, da groza...in itak antacidi zmanjsajo absorbcijo...sam pa se nisem odkrila nacina, kako ga vzet ne da bi me peklo za znoretuser posted image user posted image

skratka tecna sem, ker sem utrujena... pa zraven se psihicno na koncu, ker ne vem, ce bom zmogla se enga dojencka...moj pa cel skuliran...pa na sploh ga ne morem prenasat, ker njemu je normalno, da sama rihtam obe pa zraven se vsa gospodinjska delauser posted image se vracamo znova na iste tire in nimam volje se enkrat razlagat in tezit za vsako stvar...in pol je on spocit, js pa cela zmatrana user posted image ma smo zenske ena cudna bitja....

se opravicuvam, ker sem zamorila...vse v sklopu nosecniskega jamranja ane user posted image user posted image tut js mam drgac se celo zurko v trebuhu, otrdevanje tu pa tam, ko pretiravam seveda... a mislite, da je kaka nevarnost, da se dete pokaka, ce prevec tezko dvigujes? ta vecja ma 15 kg ziher...

sover... ti pa kar ne ubogas al kaj? user posted image smo te parkrat poslale pa kar na uhih sedis user posted image

ursonok...pa nam bos pol se malo bolj podrobno opisala tole dogajanje, me res zanima, kako je potekalo, kako je tvoj porodnicarja zaspilal itd..joj, bolnice pa ti ne zavidam...pa nocnega zuranja tut ne...doma bo bolje!

girl 79, super za porod...js odkar sem prebrala modrost rojevanja sem tolk jezna na uno babico k me je prerezala pri prvem porodu...tako da super, ce si jo brez tega odnesla...

uh, dovolj mate...lepo pocasi po vrsti, junij je se dolg...zamudnice pa itsk ne ubogate user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3427
   RE: Junijke 2013
7.6.2013 21:33:24   
drugičudež
Čestitke za junijske porode!

Joj, ursonok, jaz bi verjetno noge skupaj tiščala. Poroda v avtu si pa res ne želim. Mojega bi verjetno kap tam zraven. Čeprav pri prvem porodu je bil čisto mrtvohladen; za razliko od mene.

Fajn, da gresta že danes domov. Ko se jaz spomnim tistih 11 dni ob prvem porodu. Se mi zdi, da vse skupaj nisem spala 10 ur. Sprejeta v nedeljo popoldne. Prvič v življenju v bolnici. Zvečer nisem mogla zaspat. Komaj me zmanjka, pripeljejo cimro s popadki v 37. tednu, ki celo noč ni utihnila in je samo jamrala, kako bi prišla do cigaret. Zjutraj CTG, potem prva tableta za sprožanje, sledi CTG na 2 uri, čez 8 ur nova tableta, CTG na dve uri, ponoči pa na tri. Torek zjutraj tretja tableta (jaz še vedno čisto zaprta), CTG na dve uri, ob 12-ih odteče voda, me peljejo v porodno, kjer so me hoteli zavrniti, ker sem bila samo 1 prst odprta in skoraj brez popadkov. No, potem pridejo za mano vsi papirji - "aja, vas pa moramo zadržati". Do dveh hodim po hodniku, pride mož, mene na posteljo, priklopijo me na CTG, slabi popadki, nič odpiranja, potem pa umetni popadki (ne bom komentirala) in porod malo pred deseto zvečer. Ves čas na CTG-ju. Verjetno si lahko predstavljate, kako sovražim to napravo! Tri dni sem jo poslušala, totalno nenaspana, kot da bi mi kapljice na čelo spuščali. Mučenje!! Potem me odpeljejo na oddelek, mi hčerko pustijo v postelji, češ, da se mora greti pri meni. Itak, da spet nisem nič spala z dojenčkom na tisti ozki postelji. To je bila tretja noč nespanja. Najhujša, saj sem bila totalno utrujena od težkega poroda. Zjutraj vse krvavo, nisem imela več koščka kovtra, s katerim bi se pokrila. Dopoldne je itak stalno akcija, poleg tega mi je pediatrinja prišla povedat, da ima hčerka močen šum na srčku. Šok! In potem sem še 8 dni prebila v porodnišnici, na robu depresije, ker smo čakali na vrsto za UZ srčka - niso me hoteli spustiti domov. Težave z dojenjem, bala sem se jo pustiti jokati (zaradi srčka). Bila sem v troposteljni sobi, tako da dejansko skoraj nič nisem spala. Vsekakor si tokrat želim krajšega bivanja v porodnišnici. Še dobro, da je bilo vse osebje tako prijazno, drugače bi se mi zmešalo.

Zdaj imam pa občutek, da se je mala obrnila. Od včeraj me večkrat na dan močno tišči direktno na MV, brca me čisto na drugi strani, postala je veliko bolj živahna, kot da bi imela več prostora, zgaga me je začela peči - isto kot pri prvi hčerki, ki se obrnila v 39. tednu. No, v ponedeljek bomo videli, ali so to samo moje pobožne želje. Če je res, bom takoj v ponedeljek začela s homeopatijo in malinovim čajem. Drugače pa me naslednji teden čaka CR.

Utrjevanje bradavic - jaz sem jih tudi začela drgniti z brisačo. Prvič so mi namreč tako razpokale in krvavele, da tudi nastavki niso več pomagali. Ko so mi dali v porodnišnici črpalko, sem načrpala čisto krvavo mleko. Je bilo tako grozno videti tisto kri v flaški. Nisem smela pomisliti, da hčerka pije takšno mleko, se mi je kar želodec obračal. Ne vem, ali imam takšne bradavice ali kaj. Zdaj so čisto ploščate in mehke. Me že rahlo drgnjenje z brisačo zelo boli. Ko pomislim na tisti mali jeziček, ki je kot brusni papir user posted image Jooj, je bolelo, kot da bi mi možgane iz glave vlekli.

Evo - malo obujam spomine na prvi porod in si srčno želim, da bi šlo tokrat hitreje.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3428
   RE: Junijke 2013
8.6.2013 14:36:54   
dvojčica6
drugicudez brrr...grozna zgodba...nenaspanost, ctg--ji, vse sprozeno....upam da bo v drugo slo lepse!

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 3429
   RE: Junijke 2013
8.6.2013 14:50:49   
helga7
Živjo
nekaj zatišja je je tukaj, koliko vas je slo rodit?

Valery jaz grem v P Ljubljana in upam na boljši in predvsem hitrejši porod kot 3 leta nazaj, pa na kakšno prijaznejšo babicouser posted image ....

Srečno vsem, ki se pripravljate in čakate.

Mamicam pa lepo crkljanje.

lp

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3430
   RE: Junijke 2013
8.6.2013 19:22:20   
lina3
da se javim hitro. vceraj po 18 urah imela CR. Vse je ok. imamo Vala, tezkega 2450G.

(odgovor članu helga7)
Neposredna povezava do sporočila: 3431
   RE: Junijke 2013
8.6.2013 20:23:15   
dvojčica6
lina3 čestitkeuser posted image user posted image zgleda, da je bilo kar naporno, ne morem verjet, da so te kar 18 ur pustili..

(odgovor članu lina3)
Neposredna povezava do sporočila: 3432
   RE: Junijke 2013
8.6.2013 20:38:16   
dansas
Hej,

lina3: Čestitke user posted image ! A so ti potem le sprožili porod? Pa tud teža ni tako nizka, kot so ti napovedali. Lepo se crklajte.

dvojčica6: pride kak tak večer, ko si že itak sam kot user posted image , potem te pa še mož jezi... poznam, poznam user posted image Upam, da se je vzdušje razkadilo in je danes že OK user posted image .
Punc pa raje ne dviguj, še posebej če imaš namen prenosit user posted image - sicer je pri mali verjetno res bolj težko se držat reda, ampak večja bo pa že razumela, če ji razložiš, da mamica že dojenčka nosi user posted image - pri nas to deluje.

bivanje v porodnišnici: sem šla obakrat po treh dneh domov, pa se mi je tako vleklo... še posebej če ponoči rodiš, potem prvo noč ponavadi itak ne spiš, pa osebje pri nas ni čist nič obzirno - to je eno samo loputanje z vrati - od čistilke do zdravnice ... zjutraj pa se akcija začne še prej kot se kure zbudijo, pa obiski nonstop, če maš pa ekstra srečo, pa pristaneš v sobi kjer so tri postelje...

lep večer vsem in hitre in lepe porode vsem, ki ste v Rimu user posted image

papa

(odgovor članu lina3)
Neposredna povezava do sporočila: 3433
   RE: Junijke 2013
8.6.2013 20:43:40   
sover
Čestitke, lina! user posted image user posted image user posted image Nisem pa čist sigurna, da bi z veseljem prebrala tvojo porodno zgodbo, ker se mi zdi, da je blo hudo ... Sicerpa ni važno ... pomembno je, da sta z Valom OK. Vseeno nam le poročaj, kaj se je zgodilo.

Drugičudež - po mojem slabše ne more biti, kolikor berem. Prepričan sem, da bo tokrat čisto drugačna izkušnja zate, predvsem pa veliko lepša in brez skrbi.

Takole ... tudi odpadli čep pri nas še ni znanilec skorajšnjega poroda. Zaenkrat vse mirno in tiho, mikena brca, trebuh otrdeva, to je pa tudi vse. Danes sem 5. dan čez rok. Zdaj me ne skrbi več čakanje na začetek poroda, temveč to, da mi bodo hoteli porod sprožiti. Umeten začetek mi ne diši, ker se bojim, da sploh ne bo po meri mojega telesa in bo zaradi tega 100x bolj naporen. Rada bi spontan začetek kot prvič: najprej ščipalčki, odteče voda, potem konkretni popadki in akcija. Bomo videli, zavlačevala bom kolikor se bo dalo oz. dokler ne bo to težava za mojo pikico.

malo me skrbi moj mali fantek - zadnje dneve imamo težave s spanjem, ker je spet začel kašljati (teče mu iz nosa). Mislim, letošnje leto je res za znoret glede tega. Kr non stop se mu vleče tisti smrkelj. Tud fiziološke mu ne dajem, ker ni nobenega efekta. Po občutku bi rekla, da je še najbolj krivo vreme. Pri nas se do sedaj še ni tako otoplilo, da bi nosili kratke rokave. Potem pa nikoli ne vem, kako ga obleči, pa še popoldanske plohe imamo in je vse mokro in vlažno. Grrrrr! user posted image Tega mi res zdaj ni treba. Sploh ne vem, kaj bom naredila, če bo mikeni bolan.

Ne, ne bom pesimist - želim vam lep večer, ve pa meni držite pesti za ponedeljek.

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3434
   RE: Junijke 2013
8.6.2013 21:22:54   
ursika_ursi


user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image


3. 6.
sover, 31, 2user posted image , 1user posted image , 22.4. user posted image
 
7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image
Valery83, 29, Koper, user posted image

13. 6.
anush_86, 26, gorenjska, 1user posted image , 0user posted image

14. 6.
k93i, 20, okolica Mb user posted image

15. 6.
tana01, 32, Koper, 1user posted image , 0user posted image

17. 6. 
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image
dansas, 3user posted image , 2user posted image

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 18.4.

21. 6. 
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,

22. 6.
Anjuškaaa, 28, okolica Celja, 1user posted image , 0user posted image
vilincek, 2user posted image , 1user posted image
helga7, 33 let, 2user posted image , 1user posted image

23.6.
Tija01, okolica Mb, 1user posted image , 0user posted image
dvojčica6, 3user posted image , 2user posted image

24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

25.6.
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

28.6. 
Peeby, 28, 2user posted image , 0user posted image

30.6.
*sončka* , Kamnik, 24, 1user posted image , 0user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,


UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA


RODILE SO:


MAREC


- Plišek; 1.3.2013 (PDP 9.6.2013), NAJA, 650g, 33cm
- Natka28; 6.3.2013 (PDP ?), TAJ, 990g, 35cm

MAJ


- niinii; 11.5.2013 (PDP 4.6.2013), LILI, 3240g, 49cm
- mojci13; 15.5.2013 (PDP 1.6.2013), MIHA, 2880g, 49cm
- Storžica 81; 18.5.2013 (PDP 11.6.2013), NIKA in VITA
- Anon2012; 21.5.2013 (PDP 11.6.2013), MAKS in LARA
- malečka24; 21.5.2013 (PDP ?), LEJA, 3400g, 52cm
- pika89; 22.5.2013 (PDP 2.6.2013), JERNEJ, 3380g, 51cm
- ninika89; 24.5.2013 (PDP 2.6.2013), ŽAN
- Saša33; 25.5.2013 (PDP 1.6.2013), ADAM, 3104g, 51cm
- Zoja83; 25.5.2013 (PDP 11.6.2013), TADEJ, 3410g, 51cm
- majčica1508; 28.5.2013 (PDP 7.6.2013), JAN, 3040g, 51cm
- natalija28; 28.5.2013 (PDP 6.6.2013), BRINA, 3660g, 48cm
- športnica; 31.5.2013 (PDP ?)


JUNIJ

- girl79; 3.6.2013 (PDP 9.6.2013), FILIP, 3320g, 52cm
- ursonok; 6.6.2013 (PDP 1.6.2013), AURORA, 3660g
- lina3; 7.6.2013 (PDP 22.6.2013), VAL, 2450g




(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3435
   RE: Junijke 2013
9.6.2013 10:07:48   
sover
Tukaj sem: Karla. 55 cm, 4140 g, danes ob 5.38.

(odgovor članu balon_ček)
Neposredna povezava do sporočila: 3436
   RE: Junijke 2013
9.6.2013 10:12:12   
dansas
Ohoho,

sover, ČESTITKE user posted image user posted image user posted image .
To je pa orng baba. Upam, da ste v redu in seveda poročaj kako je šlo.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3437
   RE: Junijke 2013
9.6.2013 12:01:56   
lizika86
Pozdravljene, moje nesojene junijke!

Od vas sem se žal morala posloviti že decembra, ampak sem vas pa vseeno kar spremljala, sploh zadnje čase je pestro user posted image
Čestitam za vse že rojene otročke, super ste! user posted image

Želela sem vam pa sporočiti, da sem par dni nazaj tudi sama zopet zagledala user posted image . Ratalo je po 3 mesecih, prej sem imela pa še operacijo mini pregrade. Je pa zanimivo, da je ratalo ta mesec, ko sva zaradi spleta okoliščin v bistvu ravno spustila ovulacijo, ker je bila ravno ta mesec drugače, ampak je bilo zgleda vseeno uspešno user posted image Sem zelo vesela, me je pa malo strah, saj veste, zaradi preteklih dveh izkušenj...ampak v tretje gre rado, tako pravijo user posted image

Se mi je pa že drugič zgodilo, da sem plusek zagledala ravno v mesecu, v katerem bi drugače imela rok poroda. Mesec junij bi bil drugače bolj žalosten, poln nesrečnih spominov, ampak so se stvari obrnile. Tako sem postala februarka 2014 user posted image

Mislim na vas, držim pesti tudi še za tiste, ki vas najhuje, vendar najlepše še čaka! Ve pa stiskajte pestke zame, da nam tokrat uspe! user posted image Pozdravček vsem!

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3438
   RE: Junijke 2013
9.6.2013 12:30:15   
Saša33
Še od mene malo,


smo sredi kosila. Najprej je tamali visel na joškik ,potem Laro nafutrat. Zdej jo je mož dal spat. Lahko pojem v miru. In potem grem samo spat...

Naš dečko ima že 4 kg. Par noči je kar lepo jedel na 3-4h. Pop pa praktično visi vsako uro na joški, poj eokoli 70-100ml. Zaspi za pol ure in potem spet lakota. Sva probala s čajem, niti krči niso, laačen je.... Verjetno ker drugače zjutraj lahko poje tudi do 160ml. Dečki so res drugačni od punc. No danes se je komaj najedel ponoči. Spal je od 10h do 3h in potem od 3h do 5h z 10 min spanja vmes sesal kot ubrisan.:9

Čakam postlo po kosilu:9

Drugače pa : čestitam Sover, res kilaža prava. Pa vsem ostalim. Čakam porodne zgodbe, pa da še katera kaj napiše kako se imate z bebicam doma.

Ursonok: Upam, da okrevaš po turbo porodu in da so otroci milostni.

Se mi zdi, da pa čas tako hitro teče.---:;)

nič, lepo nedeljo

(odgovor članu lizika86)
Neposredna povezava do sporočila: 3439
   RE: Junijke 2013
9.6.2013 13:38:05   
sonce987
lizika čestitam za user posted image in res držim pesti, da bo tokrat vse bp....

ja sover, ne morem verjet, ob 21h še pišeš, da nič posebnega ne dogaja ob 5h že otroček. bravouser posted image user posted image user posted image

saša boga, pravi jedec...

letim, se slišimo jutri

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 3440
   RE: Junijke 2013
9.6.2013 15:01:57   
Lethe
Hey...

Lina3, čestitke, zdaj se pa spočij in boš kot nova user posted image Je drobižek, ampak na srečo večji, kot je bilo napovedano, kajne user posted image

Sover, čestitam! Wau, velika puncauser posted image Pa si bila pridna, si upoštevala moj drugi datum, ki sem ti ga določila user posted image

Jaz zdaj končno malo počivam. V petek sva imela neomejeno opravkov in dela včeraj je bil divji dan, skoz akcija, zvečer praznovanje kolegovega r.d. - od 20ih do 2h zjutraj. Potem pa vstala ob 8ih, sprehod, kavica z bivšimi sošolci, kosilo pri tašči...kmalu spet sprehod in potem piknik pri prijateljih. Jutri bom verjetno komaj živa user posted image

V petek sem imela pregled, urin ok, CTG očitno tudi, ker ni nič komentirala. Ponovitev naslednji ponedeljek. Menda še kontrolni UZ rasti.

Toliko na hitro. Lep preostanek nedelje vam želim.



< Sporočilo je popravil Lethe -- 9.6.2013 15:06:45 >

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3441
   RE: Junijke 2013
9.6.2013 19:24:06   
majčica1508
Soveruser posted image user posted image user posted image user posted image  za malo oziroma veliko princesko,pa hitro poročaj kako je bilo
Lina3....čestitke,pismo kaj so te tolk matrali 18h user posted image user posted image ,važno,da je bilo na koncu vse ok


Sovražim vikende,ker naše sta tako obupne se med seboj skozi neki ravsata,v tem smislu ne to je moje,to je moje,ne ni to je moje,moje,moje...user posted image Saj do malega sta obe zlate....
Dnevi letijo hitro,midva sva zunaj po cele dneve in oba uživava,naš se pridno redi,rad je,rad spi,mislim,da ga malce krčki dajejo....
Me pa tale vročina zmozga glede oblačenja....sploh nevem kako naj ga oblečem...kako gre to ostalim
jaz dam bodi z dolgimi rokavi,hlače z stopalčki,nogavičke,tenko jopico

kašljam,ko zmešana....še kakšna

srečno na pregledih in v porodnih sobah

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 3442
   RE: Junijke 2013
9.6.2013 22:21:24   
vilincek
Cestitke,

enim za ekspres porode, drugim za prestano matranje. 18 ur, pa sej ne morem verjet. Jaz sem imela privc 8 ur na polno, potem CR.

Sem ravno v sredo na PDC spet vse podozivljala. Je najprej kazalo, da bo vse v 3 urah mimo, potem se je ustavilo. No v sredo sem prezivela 5 ur v P in dolocili so mi rok za CR 26.06. Sem zmenjena, da poskusim naravno, ce bo trajalo 1 uro maksimalno.Sicer ima fantek ze 3170 g. Spet velikan.
V sredo smo tudi zaceli z beljenjem in v petek uspesno koncali. Smo se kr preselili V LJ za 3 dni. Potem pa je sel moz vceri pospravljat na cisto, jaz pa z Rokom in mamo v zivalski vrt. Pridemo nazaj do avta in ne vzge. Rok je bil ze cist koma, ker je bil cas za spat, pa vrocina nabijala. Nic drugega nam ni preostalo kot, da vzamemo taksi in se peljemo v stanovanje. Potem smo klicali vleko in zvecer je bil avto v delavnici. Pop je v zivalskem vrtu se taksna guzva, da niti zraven ne pride. Nato smo spakirali za domov in zvecer smo koncno doma. Kot zakleto je tudi moz zmenjen jutri za popravilio drugega avta, jaz pa G. Upam na dober nadomestni avto.Bomo pset imeli logisticni podvig.
Danes prala vse zivo in pospravljala, jutri nadaljujem.Potem pa je skrajni cas za pocivanje in umirjanje. Ce ne bo kriza.Ce me seveda ne prehiti. Lepo se cartajte!


(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3443
   RE: Junijke 2013
9.6.2013 22:22:52   
ursonok
Zdravo!

Evo mene user posted image

Najprej ena šokantna ugotovitev, ko sem prestopila vrata doma: naš Abel je gromozansko velik človek! Jaz sem do zdaj vedno mislila, da je majčken in srkčan in sploh, zdaj, ko pa držim v rokah Auroro, pa vidim, da ima ogromno glavo, roke, telo, noge, skratka - velikanski je!! user posted image user posted image

Sover user posted image
Čestitke, očitno te je tudi na hitro zvilo! Upam, da si jo odnesla kar se da dobro - pri taki velikanki! Jaz si ne predstavljam roditi še 500gr več, že zdaj sem čutila, da je bila veliko večja kot Abel, drugi del sem komaj iztisnila!
Upam, da sta obe dobro!

Lina,
ma ti si se pa namatrala user posted image Kje pa se je vse skupaj ustavilo? Seveda pa je najpomembneje, da sta ok!

Drugičudež
grozna porodna zgodba!! Raje takoj še enkrat v avtu rodim! user posted image

Tudi pri nas naporno - vikend, otroci doma ... Najhuje je pa nespanje user posted image

Porod
Kot že veste, smo rodili v avtu. Malo pred 23h dobila popadke, takoj na 2-3 minute, ampak nismo hoteli zganjati lažnega alarma. Nekako smo se spakirali, odtovorili otroke h kolegom, takrat se je pa začelo. Vedela sem, da se bližajo končni popadki, iztis. "Dirkala" sva, kolikor sva lahko čez center, kjer normalni avtomobili sploh ne smejo vozit (samo busi in taksiji), morala čakati na milijon rdečih semaforjih, ravno ko sva zavila proti porodnišnici, se ustvaila pred urgenco, sem začutila, da bi morala že iztisniti. Moj je letel noter, kričal, da mu žena rojeva, tam pa ženska na info vsa na izi - ja, pojdite tja vprašat, in pokaže nekam z roko. Moj začne težiti varnostniku, da gre zares, nakar se zmiga nek sanitarni delavec (v belem), cepljen proti hitrosti, počasi pripelje invalidski voziček in me hoče potegniti iz avta (vmes mi pa poteguje krilo dol, češ da ne morem z golo ritjo na voziček): Jaz tulim, da ne morem, da gre glava ven - in ko tip dojame (vidi?), da je to to, končno steče (!) po osebje. Pritekla je neka sestra - in smo rodili, v dveh potisih. V teh parih minutah se je okoli avta nabrala gruča ljudi, čisto šokirani so v tišini bulili (vsaj zaploskali nam bi lahko, a ne). No, potem panika, kriki "pokličite pediatra!", mene skupaj z otrokom na posteljo, na ginekološki oddelek, tja je priletel pediater, ko je otrok zajokal so se pa končno vsi sprostili in mi začeli čestitati itd itd.
Tamali so vzeli kri, na neke infekcije - ker se kao ni rodila v P, mene so poštimali (zašili - raptura druge stopnje), potem sva šli pa gor, na oddelek. Po 24h pa domov, vse ok.
V P je bila prava muka, ni se dalo spati. Sicer pa ok - cepljenje smo odklonili, nam sploh niso težili, otroka enkrat temeljito pregledajo, in če je vse ok, je to to. Na Poljskem vem, da so ga vsak dan dvakrat tehtali in ful težili s težo. Vprašajo te, ali boš dojil ali rabiš flašo (to mi je tudi všeč - ni nobene hude prisile). In vsakih 6 ur ti prinesejo protibolečinsko tableto - se mi jih je nabral zajeten kupček, čeprav sem jim vedno rekla, da ga ne rabim, ker me nič ne boli (če imaš CR, ti dajejo potem protibolečinske kar po infuziji user posted image . Ćisto so obsedeni s to bolečino. user posted image

Aja, pa ko so me prišli naslednji dan pregledati ginekologi, mi je ena rekla: ja, vi bi morali pa že v torek priti na sproženje, pa vas ni bilo. Zakaj pa ne? Sva se zlagala, da zaradi trebušne virozice. Se je ženska samo namuznila in dodala: zakaj ste pa rodili v avtu? Niste hoteli roditi v porodnišnici ali vam ni uspelo priti? user posted image Sva rekla, da to drugo, ampak nama pomoje niso verjeli. Tudi prav.

Glede poroda - pazite, kako ga vizualizirate!!! Jaz sem ga vedno, ampak vedno vizualizirala tako, da rodim v avtu ali na parkirišču. In semi je res to zgodilo! user posted image user posted image Zdaj vidim, kaj vse zmore naša glava ... Skraka, previdno.

Ritem...
... ni ga user posted image Saj vem, da je še prekmalu, a vseeno. Aurorc ves čas visi na joški, spi zelo malo, kratke odseke, če že, ponoči pa spoh ne user posted image Se dojimo, premetavamo, preoblačimo, napenja jo, prdi, potem se ful pokaka, noče več jesti, spati pa tudi ne. Tega se pri prvih dveh ne spomnim. POnoči sta se sicer zbujala za jest, a sta pojedla in zaspala, vsaj za par ur. Ta pa ni šans. Na srečo smo uspeli skombinirati tako, da sem vsak dan lahko skupaj z njo malo počivala - jo dojila v leže in dremala takrat, ko se je tudi ona odločila malo zamižati user posted image
Jutri gresta otroka v vrtec, moj ima dopust - sicer moramo letati po opravkih, birokracija itd., a vseeno, upam, da bomo dopoldne lahko kaj spali.

Počutje
Fizično
raztrganina boli ful manj kot pa epiziotomija pri Abelu. Edini problem je ta, da ne čutim popolnoma zadnjika, tj. da ne morem popolnoma zadrževati blata. Gre na bolje, kar pomeni, da ne kakam kar tako user posted image , a vseeno ni fin občutek. Baje naj bi se zadeva normalizirala.
Križ me boli, sploh če sem dolgo na nogah - kar sem, ker je pač treba še druge otroke štimati, pa skuhati, pa pomivati itd itd. Sva pač sama. Tudi presredek se zato počasneje celi. Bo treba pazit in si "izboriti" čas za počitek, da me ne bo kaj doletelo ...
Danes smo bili že na sprehodi, z ruto. Me je bolel križ in malo sem sopihala, a je pasalo. Po treh dneh med štirimi stenami ...
Se pa sprašujem - kako polog prenašajo ženske, ki ne telovadijo med nosečnostjo, ki samo ležijo (ali morajo ležati), ki imajo 100kg?! Jaz bi umrla!

Psihično
se mi zdi bolje kot po prvih porodih. Malo pojokcam, ampak nič hujšega. Na trenutke se kar ok počutim. Je pa res, da uporabljam homeopatijo, morda tudi to pomaga. Sicer je pa šele četrti dan po porodu, tako da je za hude zaključke še prekmalu.

Dojenje
sem opazila, da tokrat sploh nisem imela hudega "navala", ki se navadno zgodi med drugim in petim dnevom ... Pri prejšnjih dveh sem imela "kockaste" prsi, trde kot kamen, bolele in skelele so, mleko je lilo ... Zdaj pa nič, morda malo povečane, rahlo trde, drugega pa ne. Tudi blazinice za dojenje sem začela uporabljati šele danes, ko mi je prvič vse ven teklo. Tako da verjetno tudi to vpliva, da je psiha bolje (manj hormonov? user posted image )

Čišča
zadnja dva dni je močnješa - ko je tudi več mleka in je tamala skoz priklopljena. Pijem plahtico. Saša, koleko tega se lahko spije na dan? Meni je zadeva noro okusna, jaz bi jo komot eksnila par litrov! user posted image

Bratci in sestrice
otroka sta zelo lepo sprejela sestrico, nobenega ljubosumja - se vidi, da sta dva. Kot nekaj naravnega, aha, to je zdaj najina sestra. Edino Abel je na splošno precej "nerahločuten", kar meče se po njej itd. Je treba pazit!

KG
Sem se včeraj stehtala - še +5kg. Isto kot pri Abelu. Trebuh kot v 6. mesecu, nagravžno user posted image A nimaš kaj, bomo že. Ves čas nekaj jem. user posted image Jaz med dojenjem nikoli ne shujšam. MI hormoni v čisto drugo smer delujejo. user posted image

Kaj naj še rečem? Da se vam vse zahvaljujem za čestitke in lepe misli. Pa želim vam čim več prespanih noči. In lepih porodnih zgodb!

Aja, pa še to vam moram zaupati: niti malo, ampak res niti malo ne pogrešam nosečniškega trebuščka! Pravo olajšanje je biti brez!!! Dovolj so bili trije, spomini ne bodo zbledeli, to je pa vse, kar v zvezi z nosečnostjo še rabim, hehe.

PS
Aurora že kakšni dve urici spi! Driska. Če bi bilo vse tako, kot je treba, bi se zdaj zbudila, podojila in zaspala nazaj. A jaz se bojim, da bo spet isto, kot prejšnje dni ... žur do jutranjih ur user posted image

DRžite se,
srečno!

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3444
   RE: Junijke 2013
9.6.2013 22:38:29   
Anjuškaaa
Helow..

lina in sover čestitke obema user posted image user posted image user posted image user posted image sover ti si pa bla zlo hitra pa orenk punčko maš user posted image

lizika čestitam user posted image in so srečo za naprej pa čuvaj user posted image

Js sem pa cel vikend "žurala" user posted image 3 dni meli piknik in se s kolegi zlo zabavali in nasmejali. Smo bli na enem vikendu in me ni bilo doma. Drugače sem pa še vedno v enem kosu in se nič ne dogaja razen občasnega otrdevanja. Jutri zjutraj grem v P na odstranitev šiva cerklaže in ostanem tam nekaj časa na opazovanju. Ne vem koliko sem znotraj odprta in lahko se porod kar hitro začne po odstranitvi. Če se ne bo nič dogajalo grem pa kar domov čakat user posted image

saša in majčica..vidve pa imata prave jedce..madona kaj me še čaka user posted image
majčica če se bojiš, da ga preveč ali premalo oblečeš ga pa potipaj po nogicah ko ga preoblačiš in tudi rokicah pa vidiš, če je hladen ali vroč..kar po svojem občutku. Ja sej vem malo je čudno zaradi tega vremena saj je enkrat mrzlo drugič vroče user posted image

lepo se imejte in še vam pišem user posted image

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3445
   RE: Junijke 2013
9.6.2013 23:00:25   
Anjuškaaa
ooo Ursonok...tvoj post sem pa prav pogrešala in lepo si opisala svojo porodno zgodbo..vidiš kam te je trma pripeljala, da se je tako končalo. Glede vizualizacije pa hvala in si bom skos govorila, da meni pa bo šlo hitro in čim manj boleče..pa seveda v P user posted image
Važno, da je vse ok in mogoče bo mala se umirila čez nekaj časa in bo več spala.
Meni je še vsaka rekla, da raztrganina manj boli kot pa epiz. zato pa se raje rztrgam kot pa da me režejo.
Plahtico pa lahko popiješ 1 liter na dan..tako sem slišala oz prebrala.

Oglasi se še kaj in veliko prijetnih trenutkov ti želim z Auroro user posted image

(odgovor članu Anjuškaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3446
   RE: Junijke 2013
10.6.2013 11:29:16   
ursika_ursi
Punce, čestitke vsem novopečenim mamicam, vidim, da imate nekatere prave korenjakeuser posted image user posted image user posted image
JAz sem imela že nekaj čsa mir pred tem cvetnim prahom, danes sem oa spet čisto mrtva in solzna in smrkava in kihava, eh... Pa dlani in prsti mi umirajouser posted image Baje naj bi mali pritiskal na nek živec in sem ful neuporabna s temi rokami. Zdaj samo še čakam kdaj bo zjutraj vse na miru, ker jih takrat res komaj spravim v pogon. To noč je na novo umrl še palec na levi roki, cela groza.

V soboto sva bila cel dan na pikniku, je mel njegov bratranec roj dan in sva prišla ob 13h, odšla ob 1:30 naslednji dan/jutrouser posted image user posted image Vprašanje kdaj bo naslednjič takšna uživancija. Se počasi približujem PDP in si mislim ''Joooj, jutri bi pa šla ful rodit'', ko pa pride jutri pa si rečem ''Joooj, ne še zdaj.''user posted image user posted image Sem rekla, da počakam do srede, pol pa akcijauser posted image user posted image Pa da vidimo, če bo kaj pomagalouser posted image Tudi homeopatijo pridno papcam in upam, da bo kaj hasnilo, ko pride do akcijeuser posted image
Uuuu, ja, imamo banjico, čistro navadno sva na koncu vzela, tista zložljiva mi vseeno deluje ful majčkena, bo pač pospravljena v banji, ko ne bo v uporabi, ni panike. Posteljnino pa še vedno čakam, ja... Morem mami poklicat, če že ve kdaj bi jo naj dobili, ker bi rada prej še oprala vse stvari, ta teden pa je super vreme napovedano in se zna zunaj hitro posušit.

Sem imela danes neke čudno glupe sanje, da ste me sabotirale, ker sem si kao zmislila da sem noseča in sem pol vsem pamet delila kaj in kako je trebauser posted image user posted image Mislim kako možgani sploh pridejo na takšno idejo, đizs....




user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image

 
7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image
Valery83, 29, Koper, user posted image

13. 6.
anush_86, 26, gorenjska, 1user posted image , 0user posted image

14. 6.
k93i, 20, okolica Mb user posted image

15. 6.
tana01, 32, Koper, 1user posted image , 0user posted image

17. 6. 
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image
dansas, 3user posted image , 2user posted image

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 18.4.

21. 6. 
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,

22. 6.
Anjuškaaa, 28, okolica Celja, 1user posted image , 0user posted image
vilincek, 2user posted image , 1user posted image
helga7, 33 let, 2user posted image , 1user posted image

23.6.
Tija01, okolica Mb, 1user posted image , 0user posted image
dvojčica6, 3user posted image , 2user posted image

24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

25.6.
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

28.6. 
Peeby, 28, 2user posted image , 0user posted image

30.6.
*sončka* , Kamnik, 24, 1user posted image , 0user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,


UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA


RODILE SO:


MAREC


- Plišek; 1.3.2013 (PDP 9.6.2013), NAJA, 650g, 33cm
- Natka28; 6.3.2013 (PDP ?), TAJ, 990g, 35cm

MAJ


- niinii; 11.5.2013 (PDP 4.6.2013), LILI, 3240g, 49cm
- mojci13; 15.5.2013 (PDP 1.6.2013), MIHA, 2880g, 49cm
- Storžica 81; 18.5.2013 (PDP 11.6.2013), NIKA in VITA
- Anon2012; 21.5.2013 (PDP 11.6.2013), MAKS in LARA
- malečka24; 21.5.2013 (PDP ?), LEJA, 3400g, 52cm
- pika89; 22.5.2013 (PDP 2.6.2013), JERNEJ, 3380g, 51cm
- ninika89; 24.5.2013 (PDP 2.6.2013), ŽAN
- Saša33; 25.5.2013 (PDP 1.6.2013), ADAM, 3104g, 51cm
- Zoja83; 25.5.2013 (PDP 11.6.2013), TADEJ, 3410g, 51cm
- majčica1508; 28.5.2013 (PDP 7.6.2013), JAN, 3040g, 51cm
- natalija28; 28.5.2013 (PDP 6.6.2013), BRINA, 3660g, 48cm
- športnica; 31.5.2013 (PDP ?)


JUNIJ

- girl79; 3.6.2013 (PDP 9.6.2013), FILIP, 3320g, 52cm
- ursonok; 6.6.2013 (PDP 1.6.2013), AURORA, 3660g
- lina3; 7.6.2013 (PDP 22.6.2013), VAL, 2450g
- sover; 9.6.2013 (PDP 3.6.2013), KARLA, 4140g, 55cm




(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3447
   RE: Junijke 2013
10.6.2013 14:33:52   
Soncek_
Živjo junijke :)
Js imam pa eno vprašanje: sama sem julijka in sm vas kar pogosto brala, tudi ko ste govorile o homeopatiji... Pa sem mislila, da ima mj homeopat to zdravilo, ki vam ga je pošiljala ursonok za odpiranje mat. vratu. Pa me zanima, če je kateri, ki je že rodila, ostal in če ga je pripravljena prodat?

Hvala in lp :)

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3448
   RE: Junijke 2013
10.6.2013 14:43:29   
andreja_p
Sover čestitam,to pa je lepa teža tvoje princeske. Lepo cartanje, pa javi se kaj ko boš pri močeh.
Moj datum se tudi kar hitro bliža in počasi začenjam dojemati,da gre za res in da bo vsak čas akcija. Ampak nekaj vas je,ki ste še pred mano,tako da ne bom prehitevala,upam, da moja mala tudi ne. Je pa vseeno da pride kak dan prej kot pozneje.
Vikend je monil pri meni dokaj hitro,smo imeli skupno kosilo pri svakinji malo sprehoda naokoli in tako je vse hitreje minilo.
Počutje za enkrat še o.k., razen otrdevanja trebuha in bolečine v križu.
Lep sončen pozdravček

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3449
   RE: Junijke 2013
10.6.2013 15:41:18   
anasara12
Živjo,

evo, še malo glasu od mene..Danes je moj PDP, ampak kakor kaže, bomo šli čez rok. Še vse mirno, nobenih znakov, CTG dopoldne nič pokazal.
Zdaj pa baje pogostejše kontrole ..
Cel dan pa smsi in klici, če sem že v Puser posted image .
Uf, upam, da začne čimprej kaj dogajati, zdej mam mal že dost in komaj čakam, da dobim svojega sončka ven in svoje telo nazajuser posted image

Vsem, ki se že cartate čestitke, ostale souser posted image pa srečno, naš mesec je tukajuser posted image

lp

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?