|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: bivši partner in psihično nasilje
23.8.2013 11:58:43   
LuLu
pikpoka zakaj pa ne zahtevaš stikov pod nadzorom? Zahtevaš...

jaz mislim, da sistem je ok, imajo dobre zakone, ampak pri posameznikih, ki jih izvajajo lahko pride do nesoglasij. Bolj bodi vztrajna, preberi si zakone... v času stikov se oče nima kaj dreti na tebe ali otroke. Komot lahko stiki odpadejo ali pa so pod nadzorom. To lahko dosežeš. Če ne pri eni soc. delavki, pa pri drugi, ali psihologinji na CSD ali vodji na CSD ali pa direktorju CSD. Do konca idi. Zakoni te ščitijo in seveda predvsem otroke.

(odgovor članu pikpoka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: bivši partner in psihično nasilje
23.8.2013 12:26:36   
pikpoka
LuLu sistem se zdi dober dokler nisi sam v njem user posted image  Morda bi se res morala obrnit na drugo socialno delavko, ker recimo ta zdajšnja vse ve o primeru, ima polno zapisanih stvari, sproti sem jo obveščala pa ni nikoli sama ničesar predlagala...recimo kot so stiki pod nadzorom in podobno. Sam sem tam težila, da bi rada, da ga povabijo na razgovor, da je še kdo drug prisoten pa smo bili tam tri ure pa ničesar rešili. Edino kar je bilo v moj + je bilo to, da sta obe socialni videli kakšen bedak je in da njegove izjave niso zrele, ampak kaj naj si s tem pomagam. Problem je tudi v tem, da se on obnaša tako kot da je skrbnik otroka, se vtika v popolnoma vse stvari, od vrtca do dejavnosti, ki jih otrok obiskuje. Povsod naletim na presenečenja, povsod se vtika in naroča ljudem, da morajo njega (in ne mene) obveščati o spremembah recimo na interesnih dejavnosti, čeprav otroka tja sploh ne vozi. In vsi mu prav vse verjamejo, ker je odličen manipulator.

Najhuje je to ker si nemočen. In če res ne težiš in vztrajaš, ničesar ne dosežeš. Ampak sem se v tem času ogromno naučila, tudi na sebi, tudi sistem se kar dodobra spoznala in postala bolj samozavestna kot sem bila na začetku te kalvarije. Navsezadnje moram bit močna in samozavestna zaradi otroka, ki je najpomembnejši pri tej zgodbi.

< Sporočilo je popravil pikpoka -- 23.8.2013 12:37:12 >

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: bivši partner in psihično nasilje
23.8.2013 12:37:00   
LuLu
Ti in otrok sta najpomembnejša user posted image

Če pomaga to, da hodiš okoli s papirjem, da si ti skrbnica in da se tebe obvešča, njemu pa ne da nobenih podatkov? Moralo bi...
Koga bodo vabili na CSD ne moreš vplivati, lahko pa vztrajaš pri nadzoru na stikih. Četudi soc. delavka ni sama predlagala. Ti zdaj za to veš in vztrajaj. Razlog za nadzor? Neprimerno obnašanje očeta vpričo otrok. To je dovolj.

(odgovor članu pikpoka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: bivši partner in psihično nasilje
28.8.2013 14:02:05   
marley
pozdravljeni. najprej, Pikpoka...res imava zelo podobno situacijo. Upam, da se obema zadeve umirijo...
V ponedeljek sem imela izvensodno poravnavo v društvu upokojencev Medvode. S t.i. izvedencem, ki sem sprva mislila , da je hišnik , saj je imel v ustih ogromen bombon, smo se dobili za veliko leseno mizo, pokrito s plastičnim prtom, poleg je bila kuhinja. Za trenutek nisem vedela, ali sem v kakšni domačiji, pri njemu doma, ali so me z okrajnega sodišča dejansko poslali sem. Uglavnem, takoj je začel, da sva tukaj, da podpiševa poravnanvo, saj bo to obema koristilo, potem pa čimprej zaključimo.Čeprav sem ga predhodno poklicala in mu povedala, da z moje stvari poravnave ne bo, ker se je bivši zopet agresivno obnašal. Nakar ga je poslal ven, jaz sem povedala za kaj gre, on pa da me je najverjetneje napumpala kakšna prijateljica, ko pa sem mu po 15tih minutah omenila, da tudi alimentacije ne dobivam, saj na to vedno pozabim, ker mi je na prvem mestu mir in ne denar, je rakel, da bo najbrž kar to razlog, da nočem podpisati.še en šok, kdo se ukvarja z mojim primerom, zopet oseba, ki se mu mudi, ki si ni prebral niti stavka dokumentacije najinega primera in še nekdo, ki želi samo , da se podpiše in primer postane ad acta, nihče pa se ne vpraša kakšne posledice ob takem odnosu nosi otrok. nato sem odšla ven, bivši je vstopil, po 3 minutah pa sem dobila klice enega za drugim in sms, da še ni prepozno in naj se vrnem. sklepam, da mu je gospod svetoval, naj me poskuša pe enkrat prepričati.
danes sem imela sodišče za stike. pri sodnici sem povedala, da se s predlogom ne strinjam več, saj so se zadeve poslabšale, s seboj sem imela tudi vso dokumentacijo oz. spise za nasilje v družini, napisala oporne točke, kako vse to vpliva na otroka,vendar je rekla, da jo čaka naslednji primer in, da naj vložim nov predlog oz. naj se toživa. bivši si je takoj na začetku vzel 5 minut govora in natrosil laži, da mu otroka ne dajem, da je vse vikende z menoj, u bistvu, pa je rolanje muzike med vikendom njegov edini prihodek in me je na začetku poletja sam prosil, da naj bo med vikendi z menoj, kar sem se seveda strinjala in sina vozila na morje. nato je vprašal, kako sedaj s stiki, pa mu je rekla, da glede na to , da nisva podpisala, stiki ne držijo prav tako otrok še nima dodeljenega skrbnika in sva enakopravna. ko je to dojel, čeprav je to v bistvu držalo ves čas, saj stvar še ni pravnomočna, je po sodišču odvihral v vrtec in hotel odpeljati malega, čeprav je bila ura šele 9.45 zjutraj. sam pa mi je zagrozil, da mi ga bo sedaj jemal vsak dan....ko je pri vzgojiteljicah najavil, da ga bo predčasno dvignil, so mu te svetovale, saj niso vedele za kaj gre, naj pride malo kasneje, ko zaključijo s programom , pred vrtcem pa je nato srečal mojega partnerja. zopet se je zgodil klik, bivši se mu je šel celo opravičiti za neprimerno vedenje in žaljivke zadnjič in moj partner ga je malo diplomatsko umiril, češ naj pusti otroka v vrtcu in naj pride ponj v četrek, kot sva bila do sedaj dogovorjena. nato sem prišla še jaz in je bil bivši bistveno bolj umirjen kot prej, rekel je celo , da bi rad da se umiriva in nekaj projeciral, češ da jaz vedno nekaj nagajam...prav tako pa je rekel, da se hoče na tak način, da nagaja maščevati meni. še partner sam je rekel, da je vidno, da z njim nekaj ni uredu.
toliko o temu, kaj sem vse ta teden uredila...čisto nič.
naslednji teden grem k odvetnici, zaprosila bom za pro bono, sama pa bom še zadnje eure dala za psihiatrinjo, ki se ukvarja z pacienti in svojci pacientov z MOM, da mi svetuje kako naj od sedaj naprej reagiram, kako naj se postavim zase, saj ti ljudje živijo v svojem svetu,delujejo na sprožilce, so tempirane bombe, vsi ostali smo krivi za njihovo trpljenje in zato se nam hočejo maščevati.


(odgovor članu pikpoka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: bivši partner in psihično nasilje
28.8.2013 14:10:17   
LuLu
Daj vlogo za BPP in naj se ti po hitrem postopku otrok dodeli in določijo stiki ter preživnina.

(odgovor članu marley)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?