|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: težave v zakonu
3.10.2013 15:14:38   
Vijoličarka
Možno se mi zdi, da ima on velike težave sam s sabo, a jih ne zna definirati niti sam sebi, kaj šele tebi. Ni zadovoljen z življenjem in kot se pogosto zgodi, težavo 'rešuje' tako, da si je izbral 'krivca' za njegovo slabo počutje in to si ti.

Mnogo lažje, kot reševati problem, je torej nekoga okriviti in si zgraditi nekakšno lažno predstavo, da če pa ti ne bi hodila v službo, bi bil doma 'red' in ne bi bilo nobenih težav.

Kje je torej resnica? Pritiski v zvezi s posli (biti 'na svojem' je vedno težko, v današnjih časih pa še težje)? Morda v sebi kuha mulo, ker se je treba toliko ukvarjati z otroci? Morda na vsak način hoče samsko življenje brez obveznosti, ti in otroci pa ga pri tem ovirate? Morda je ljubosumen, ker se mu zdi, da je tvoja skrb, vsa tvoja čustva, vse skoncentrirano na otroke, on je pa na stranskem tiru? Morda svoje nasilje vidi samo kot 'obrambo'?

Kakorkoli, način na kakršnega se je lotil 'reševati' svoje probleme je napačen in destruktiven in ne le, da ga ne bo pripeljal do rešitve in boljšega življenja, ampak ravno nasprotno, v še večje probleme in še večje nezadovoljstvo.

Če bi ti pustila službo, ne bi ničesar rešilo. Prvič že zaradi ekonomske situacije, saj je danes služba zlata vredna in pri dveh otrocih si enostavno ne moreta privoščiti, da vse stavita samo na enega konja. Vse skupaj bi samo še povečalo pritisk nanj, saj bi bil edini v družini, ki služi denar. Če bi ti ostala doma, bi imel samo še en izgovor več, da se znaša nad tabo. Verjetno bi zelo hitro našel vse mogoče hibe tvojega gospodinjstva, zraven bi ti pa še naprej metal, da si itak ekonomsko odvisna od njega in tudi nasilje bi se lahko stopnjevalo.

Če je le mogoče, mora najti srečo in lepe plati starševstva in življenja v družini, ne pa se skoncentrirati samo na obveznosti, ki mu gredo na živce. Mislim da se v resnici sploh ne zaveda, kaj bi v resnici pomenilo, če bi ti pustila službo. Najbrž sploh ne razmišlja o ekonomskem vidiku, on vidi samo to, da bi se rešil obveznosti v zvezi z otroci.

Če bi bil njegov posel dovolj zanesljiv in on dovolj iznajdljiv, da zasluži za dostojno življenje in če bi ti on predlagal takole: ' poglej, oba sva utrujena, za naju bi bilo bolje, če bi ti ostala doma in se posvetila otrokom in hiši' ter ti dal vedeti, da tvoje delo spoštuje, potem bi si na tvojem mestu upala. Ampak ker on zganja neko užaljenost, da ti ne opravljaš dovolj dobro 'svojega dela', to meni pomeni, da do tega nima nobenega spoštovanja, da v bistvu vsega sploh ni dobro premislil, on bi samo 'mamo' ali čim manj obveznosti. Kot kakšen trmast otrok.

Mogoče gre samo za fazo, in je vse skupaj še možno rešiti. Morda bi odpeljala otroke k babici in si vzela dan ali še bolje, vikend, samo za vaju in se odkrito pogovorila. Če bosta ugotovila, da sama nekako ne znata, potem se odločita za strokovno pomoč. Slednjo bosta sploh nujno rabila, če je zadeva z alkoholom že precej daleč.

Ponudi mu torej roko, a glavno delo bo moral opraviti sam.

Ampak če bo trmasto vztrajal, da je z njim vse v redu, da si vsega samo ti kriva, ker ni 'reda', ker mora on kdaj kaj storiti za družino, če on misli tako nadaljevati, potem si naredi načrt za pot k samostojnosti. Če se boš odločila za slednje, je najslabše, kar lahko storiš, da mu o tem pripoveduješ ali celo groziš. Samo napravi načrt in pojdi.

Kar se tiče posledic, ki bi jih ločitev utegnila imeti na otroke, bi ponovila besede Ericha Kastnerja iz knjige Dvojčici, nekako takole: ... ljudje pravijo, da živi na svetu veliko otrok, ki trpi zato, ker so se njihovi starši ločili... povejte jim, da jih lepo pozdravljam in da na tem svetu živi veliko otrok, ki trpijo zato, ker se njihovi starši NISO ločili...

Otroci veliko zaznajo in v okolju, kjer eden izmed staršev ustrahuje drugega, zelo trpijo ali, kar je še huje, povzamejo vzorec in sami postanejo ustrahovalci.



_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu pikapolonice)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: težave v zakonu
3.10.2013 15:24:01   
Vijoličarka
IZVIRNO SPOROČILO: pikapolonice

Glede alkohola pa tko, da sem mu jaz skoz govorila, da ga ne bom prenašala, če pije. Pa je bilo vedno, kaj vse je on spravil skupaj, kar je res, vendar to ni opravičilo. Pa, da je tudi takrat pil, ko sem ga spoznala, kar je tudi res, vendar ne vsak dan, ampak takrat, ko smo ga žural. sedaj sem mu enostavno nehala s tem, ker ne pridem s tem nikamor. Bolš, da sem tiho pa je, saj glede tega mir. 



Aha, torej je alkoholik. Koliko je kdo skupaj spravil, ni nobeno opravičilo za pitje in še manj za ustrahovanje kogarkoli, še posebej svoje žene.

In vedno bolj boš tiho, da bo 'mir', dokler ne bo najbolje, da si že zjutraj usta s selotejpom zalepiš. On vidi, da ima njegova metoda učinke, torej se je lepo drži še naprej.

Sploh pa mi gre ta 'skupaj spravil' na jetra. Ja, če imaš nekoga, ki ti je v oporo, ki poskrbi za miljon drobnih stvari... fuj in fej vsakemu, ki delo vrednoti samo v znesku, ki ga je s tem prislužil. Sploh pa je merilo uspeha to, koliko je človek srečen in zadovoljen v življenju, ne pa na kakšnem kupu sedi.

Ne vem, kaj boš storila, samo za božjo voljo, nikar ne pusti službe, ker potem boš kuhana in pečena, pa še otroci s tabo.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu pikapolonice)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: težave v zakonu
3.10.2013 15:26:31   
pikapolonice
Pritiski v poslu sigurno so, saj so tudi v službi. Vendar mož pravi, da to ni primerjave. Sej delno je verjetno res. Glede službe mi je že dolgo časa nazaj, ko ni imel še teh izpadov glede reda govoril, da naj pustim službo. Glede financ trenutno bi jih lahko. Vendar tudi jaz mislim, da bi zadevo samo poslabšalo, ker bi bila še večja "metla". Kmalu pa bi bil tudi očitek, da on vse preživlja. Sem sigurna. Tko, da to odpade. Čeprav sem včasih potihem tudi to razmišljala, ko je bilo stanje drugačno. 

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: težave v zakonu
3.10.2013 15:29:13   
LuLu
Dovolila si bom narediti tole...

http://www.ringaraja.net/forum/m_5838599/mpage_1/key_/tm.htm#5838599

http://www.ringaraja.net/forum/m_5980731/mpage_1/key_/tm.htm#5980731

(mogoče je še kaj, kar kaže na to, da je že skrajni čas, da nekaj ukreneš)

(odgovor članu pikapolonice)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: težave v zakonu
3.10.2013 15:56:46   
Vijoličarka
V luči informacij, ki jih je posredovala LuLu, vidim da ne gre za 'trenutno fazo', ampak da ste že vsi skupaj krepko zajadrali v to norijo.

Naredi načrt, odidi. Če se bo hotel zdraviti, potem se lahko odločiš, da mu boš pomagala, ampak nikakor ne hodi z otroci nazaj samo na podlagi obljube.

Tip je globoko v alkoholu in globoko v sebičnem samopomilovanju. Precej verjetno je, da si nikdar sploh ni želel družine. On hoče samo posel z veliko denarja, premoženje, da ga pokaže ter veliko časa za popivanje s prijatelji.

Z njim se pregovarjati nima smisla. Njemu je vse jasno: on je absolutno čudovit in njemu vse pripada, drugi so pa nori in butasti.

Poišči si strokovno pomoč sama, poišči si pravno pomoč. Ne beli si glave s tem, da morata otroka ostati v isti šoli in vrtcu, raje razmišljaj, kako boš preprečila, da bo kateri od njiju šel po očetovi poti, kar se, žal (pre)rado zgodi in kako boš preprečila oziroma omilila posledice življenja z očetom - alkoholikom.

Zdaj te je 'samo' odrinil. Naslednjič bo mahnil. In naslednjič še huje.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: težave v zakonu
4.10.2013 9:42:10   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: pikapolonice
... Sicer je rad šel v lokal in kaj spil, vendar ni bil težaven....Skoz mi govori, da je ta moja služba brezvezna, da naj jo pustim.

Prvo, službe se drži ker ti edina ohranja samostojnost.
Drugo, ni čarobne paličice oz. čarobnega nasveta. Vsaka tvoja odločitev ima posledice, tako tista da greš kot tista da ostaneš. Problem ni v tem da ni pospravljeno ali da je preveč pospravljeno. Problem je v vajinem odnosu, dodatno pa ga podpihuje alkohol in pivska družba.


IZVIRNO SPOROČILO: pikapolonice
Glede alkohola pa tko, ...Bolš, da sem tiho pa je, saj glede tega mir.

Če prav razumem njega moti tvoja služba zato, ker potem on ne more biti tako "frej". Nekako se mi zdi da bi morala za pot v eno smer porabiti 70 minut ali pa 90 minut, da bi počasi vedno več obveznosti prehajalo na njega. Npr. da moraš kakšen dan "potegniti v službi" kakšno uro. Mira ne bo če bo on več frej ampak če bo on bolj obremenjen. Ampak počasi, po malo, da ni preveč na enkrat, da ne opazi takoj.

Pogovor, pogovor, pogovor. Vidva se sploh več ne pogovarjata ampak samo govorita drug drugemu. Pogovor o občutkih, o čutenjih, strahu, pričakovanjih,... Bistveni je pogovor in čas za pogovor. Šele nato:
Kar pa se tiče pitja, vedno bolj moraš najedat, ne vedno manj. Pa tudi ne samo da mu v naprej zagroziš da ga boš prišla iskat v gostilno "k prjatlom" ampak da ko imaš vsega dovolj prideš z otroki in sedite tam dokler ne bo odšel domov. Veš, vse je v sprejemljivosti. Če si samo tiho sprejemaš. Če ti pitje in posedanje v gostilni ni sprejemljivo potem težiš in najedaš in se boriš. Če ga žena pride iskat v bife zlepa ne bo imel več mira pred zbadljivkami "prjatlov" in ne verjamem da bo zlepa pustil da se kaj takšnega ponovi.

Dokler on tebi najeda za "red" ima mir za "sprostitev". Skoraj sem prepričan, da ima on preveč mira "za sprostitev".

Pogovor, pogovor, pogovor. Vidva se sploh več ne pogovarjata ampak samo govorita drug drugemu. Pogovor o občutkih, o čutenjih, strahu, pričakovanjih,... Bistveni je pogovor in čas za pogovor.

2x piše zato ker na tem temelji vse.


(odgovor članu pikapolonice)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: težave v zakonu
4.10.2013 10:11:48   
ronja
Jaz pa mislim tako, da glede na to, da nima popoldan družbe otrok, da je prav, da je v podaljšanem bivanju pa še sam sama si želi tega.


Otrok si želi bit v pod. bivanju, tebi to ni problem, zakaj že bi moral prej domov? Zaradi očeta??? Do kdaj ga je pa treba poslušat? A tudi ko bo gimnazijo/poklicno šolo/faks izbriral? Postavi se zase in za svoje otroke, to ne gre nikamor!

In nima te kaj odrivat, pa če je 100x pijan!

Ali se boš razp*** do konca ali pa začni razmišljati o umiku. Ti in otroci stran od njega, lahko začasno, on pa obvezno na zdravljenje.
Počasi kažeš znake sprejemanja takega obnašanja, si premila do njegovih dejanj in besed. Tega si ne smeš dovoliti!!!
In mu jasno dati vedeti, da ti je dovolj. Naj se spremeni ali pa odideš.
Težko je zaigrati, da ti prekipi, moraš priti do točke, kjer ti bo res dovolj vsega. takrat se bo videlo v tvojem tonu glasa in obnašanju. Edino takrat te bo začel jemati resno.

Podpis.

Pojdi v jesenskih počitnicah za en teden stran, pogoj, da karkoli naprej sanjata v dvojini pa je, da gre na zdravljenje. Enostavno potegni črto. Do takrat imaš 3 tedne časa, da najdeš prostor, da narediš plan. Začni danes. Vem, da ne gre iz danes na jutri, fajn pa je, da si daš datum, sicer boš še leta in leta v tem zosu. Bit tiho je kratkoročna rešitev, da te ne poriva. Kaj pa boš naredila, ko otroci ne bojo tiho in bo porinil njih? če maš punčko: bi rada, da se do nje tako obnaša njen izbranec? Veš, kaj lahko največ narediš, da se to ne bo zgodilo? Da ji daš vedet, da vidi, da ji ni treba! Kako to dosežeš? Z zgledom. Če imaš fanta? Si želiš, da se tako obnaša do punc? Veš, kako malo izbiro bo imel? Ker punc, ki bi tole tolerirale, ej iz generacije v generacijo manj. Ne bo našel svoje ljubezni, če se bo tako obnašal. In bo vedno jezen na ves svet. To lahko preprečiš! pomisli na otroke, naj ti onadva data moč!

Da bi pustila službo, pa niti ne pomisli! To je trenutno tvoja avtonomnost in ti zagotavlja, da lahko geš maragari v najem, če se ne misli it zdravit. Če tisti špricer tako nujno potrebuje, potem ga potrebuje preveč.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pikapolonice)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: težave v zakonu
4.10.2013 10:29:33   
barbisonrisa
1. Zaradi otrok se ne ostaja v zakonu, ker bodo otroci še bolj nesrečni in bodo ponotranjili slab zgled nesrečnih staršev, morda tudi očetov alkoholizem in mamino neodločnost. 2. Za prepiranje in težave v zakonu sta vedno potrebna dva. Iz postov LuLu vidim, da ni problem samo v možu. 3. Nalijta si čistega vina in se pogovorita. Morda je v igri res kakšna druga ženska. Situacija me močno spominja na prijateljico, ki je tudi kar mižala in se raje umikala, pa ni težila zaradi pijače, pa ni težila zaradi vsakodnevnih izhodov s prijatelji (na koncu se je izkazalo, da je to bila ljubica), pa je še naprej kuhala in pospravljala in skrbela za dva otroka. No, na koncu je čez noč oznanil, da se seli ljubici in spakiral. 4. Glede hiše se ne sekiraj, ker gre po zakonu, ne glede na to, kdo je kaj kupil in ne glede na to, na koga je pisano, na polovico, ker sta pač že tako dolgo skupaj. Nobenih računov in nobenega dokazovanja se ne greš. 5. Odloči se že vendar ženska, tole očitno traja že celo večnost. Čudežne paličice, ki bi vse vrnila v leto nič, ko sta bila srečna in zaljubljena, pač ni. Temu se reče življenje in sprejemanje odgovornosti, tudi za neukrepanje. Verjamem, da je težko in da nisi prepričana, kaj bi bilo najbolj prav. Ampak, vztrajanje pri sedanjem stanju se očitno ni izkazalo za najboljše, če vsake toliko vprašaš, kaj naj narediš... Upam, da gordijski vozel kmalu presečeš.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?