|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
8.9.2013 22:08:06   
trnuljčica
Camino79 želim ti hitro ,odrešitev, ter zdravegauser posted image . Sicer sama z nostalgijo razmišljam o nosečnosti, ampak zadnji mesec, sploh tedni, so pa res težki, če imaš težave.
Beti me veseli, da se vam je tako lepo izteklo.
Mi se selimo, ko gre mali v šolo. Torej drugo leto. Še precej je neznank v enačbi, a menda pogum velja...
Mali je očitno tudi drugače malce podoben tvojemu prvemu, saj je čisto slučajno prišel v kontakt s plezanjem in je zdaj čisto in. Le da tukaj nimamo možnosti priti zraven, ker je menda stalno vse zasedeno - večnost vnaprej. Zdaj ga vodimo občasno v adrenalinski park. Drugo leto, če ga bo še držalo navdušenje, pa je menda veliko možnosti (po selitvi). Hodi na telovadbo. Sicer gre kar v pravo smer.
Nena naša mala gre jutri po dolgem času v vrtec in upam, da bo izid podoben vašemu. Začetek bo sigurno enak. Menda bo tudi v drugi skupini...Upam na najboljše. Mi je pa hudo.
Naša januarčica: Mala je precej drugačna od bratca. Z občasnimi prebliski lumpavosti, da opaziš, da sta si v sorodu. user posted image Me pa vedno znova vsak dan opozori, kako je lahko z otrokom lahko (al pa težko).

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 8.9.2013 22:10:18 >

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4276
   RE: Januarčki 2012
9.9.2013 9:44:44   
kokosh
Lepo slišati spodbudne novice od ostalih Januarčic 2012 user posted image

Pri nas gre. Nosečnost k sreči (zaenkrat) poteka precej mimogrede in spet bo prehitro minila (tudi tokrat bi podvojila 2. tromesečje, ker mi je enostavno fino biti noseča). Bomo pa s tem dojenčkom menda zaključili načrtovana povečanja družine (o nenačrtovanih pa pri 28. letih ne upam nič obljubit, ima narava še 20 let časa, da me lahko kaj naheca). Zagotovo pa bo tretje dete papirnato in je v načrtu, da se naprinta na dan do odhoda na porodniško.

Mali je priden fantiček in včasih si z MM samo občudujoče prikimava, da je res fletno imeti otroke user posted image Čedalje pogosteje sam (pravočasno) odkoraka v kopalnico in po tihem še upam, da bi se do novega leta znebili plenic. Malce mi gre na živce, ker je len glede samostojnega prehranjevanja. Mora biti res res sestradan, da se loti sam. Sicer pa čaka in komentira, po svoje seveda. Včasih razmišljam, če bi ga bilo treba motivacijsko stradati :D

Govori veliko, razumljivo pove pa bolj malo in še to se spreminja iz tedna v teden (ta teden je hit poimenovanje fantovskega okrasja user posted image ). Zob ima 16 in jih z veseljem umiva user posted image Samo še 5ice manjkajo. Trmari občasno, do ležanja na pločniku pa k sreči (še) nismo prišli. Bolj nevarno je iti v trgovinah na napačen oddelek (npr. plastične hišice in tobogani v bauhausu ali tovornjaki v igračarnah). Si je treba vzeti čas, da pogleda in da nazaj na svoje mesto user posted image

beti1 - super, da ste se lepo vklopili v novo okolje. Meni je življenje v Lj tudi čedalje bolj omejujoče in z malim čedalje pogosteje zbeživa na domače podeželje, kjer se fant tudi po 2-3h samostojno zamoti zunaj na vrtu, traktorji so pa sploh user posted image Noro, kako vpliva Y kromosom.

trnuljčica - o ja, po lumpastih prebliskih prepoznaš otroka, da je res tvoj (oz. od pravega očeta :D).

camino79 - želim ti prijazen skok v 2. krog materinstva. Poročaj o dogajanju :)user posted image

< Sporočilo je popravil kokosh -- 9.9.2013 9:53:54 >

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4277
   RE: Januarčki 2012
9.9.2013 17:34:26   
ronja
beti, čestitke! Mora bit pa kar nor občutek po 30 letih študija končno bit "sam svoj gospodar"user posted image . Meni še malo manjka do konca študija, ker moram uradno vse od začetka...

camino, želim ti čim manj tegob v zadnjih tednih, lep porod in zdravo dete, pa seveda veliko energije ob dveh malih:).

trnjulčica, Ronja je tudi na plezanje mahnjena!

kokoš, uživaj nosečnosti še zame, meni je bil to daleč najbolj grozen čas življenja! Vseh 5x, ubitač, luštno je bilo prve pol ure (vemo, zakaj;)) in zadnjih 5 minut, ko dobiš že dete ven. Vmes pa užas in nimam čisto nobene nostalgije za user posted image . Dojenčki - to pa je drugo, to bi se dalo zmenit, ampak brez tistega prej;). In čestitam za papirnato dete, moje še ni naprintano, je prišlo nekaj stvari vmes, ki so - nemogoče je mogoče - še pomembnejše... Počasi rihtam eno po eno in upam, da se vse na koncu uredi kot se mora. Sicer pa se papirnato dete ne more rodit letos že zaradi papriologije oz. postopkov, kar sem vedela že spomladi - zato pa sem bila tako potrta takrat... Zdaj sem se že sprijaznila, da kar bo, pač bo, trudila se bom po svojih najboljših močeh, to je pa tudi vse, kar lahko naredim, ostalo ni več od mene odvisno... Drži mi pesti in čestitke tebi!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4278
   RE: Januarčki 2012
10.9.2013 9:46:32   
kokosh
ronja, predvidevam, da greš še enkrat čez birokratsko kolesje s predlogom teme ... user posted image Tisto je res mukotrpno in se kar vleče preko vseh komisij. Za čestitke meni je pa še močno prezgodaj. Papirnati malček se piše in ima cilj biti spisan in oddan v pregled do novega leta, ostalo pa sledi po povratku s P (ali še malce kasneje), odvisno od takrat pomembnih rokov.

Pozdrav vsem :)


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4279
   RE: Januarčki 2012
10.9.2013 17:24:59   
ronja
Ne samo tema, cel vpis, vse od a do ž še 1x... No, kakorkoli, samo da bi na koncu vse šlo skozi in to čim prej...
Za čestitke meni je pa še močno prezgodaj. Papirnati malček se piše in ima cilj biti spisan in oddan v pregled do novega leta, ostalo pa sledi po povratku s P (ali še malce kasneje), odvisno od takrat pomembnih rokov.

Zelo pameten sistem, da imaš že napisano, preden greš na p. Mene so vedno bolniške prehiteleuser posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 4280
   RE: Januarčki 2012
11.9.2013 10:17:02   
beti 1
Camino: lahko da sem že prepozna a vseeno ti želim enako kot ostale uspešen zaključek nosečnosti, umirjeno dete in veliko energije za ukvarjanje z obemi sončki.

Nosečnost: tudi jaz je pravzaprav ne pogrešam, mi je bilo preveč slabo, pa preveč izmozgana sem bila zadnjič.

Ronja, Kokosh: uspešno reševanje birokracije in ustvarjanje papirnatega user posted image .

Trnuljčica, Ronja: naš je šel v plezanje šele v 2.r OŠ. Na našem klubu so imeli tudi plezalne urice za vrtčevske otroke, ampak je tudi v Ljubljani za tako majhne kar problem dobiti in je gužva. Starejši kot so manj jih je (otrok), ponudbe pa več. Drugače pa ob upoštevanju pravil zelo varen in zdrav šport. Naša najmlajša tudi kaže željo po doseganju nedosegljivih višav z lastnimi silami seveda.

lp

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4281
   RE: Januarčki 2012
18.9.2013 10:38:52   
Matkurja
Punce, kako so kaj vaši otročki ponoči pokriti? Naš je oblečen v pižamo s kratkimi hlačnicami in rokavi, pa ga zvečer pokrijem samo s prevleko od kovtrčka in si kar dol vleče, tudi v spanju ga moti in se takoj obrne tako, da ima pokrivalo pod seboj. V spalni vreči je tudi ves objkan, ko se zbudi. Tudi če ga dam v pižamo z dolgimi rokavi ne vem, če bo zadovoljen.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4282
   RE: Januarčki 2012
18.9.2013 13:50:18   
kokosh
Matkurja, naš ima po novem tudi neke probleme s spalno vrečo. Spi pa itak tako nemirno, da je vedno odkrit, pa če ga še tako skrbno pokrijem. Notri nimamo več prav toplo (smo že na jesensko-zimskih 18-20°C), zato ima gospodič že zimsko pižamo iz pliša in dolgimi rokavi/ hlačnicami. Razmišljam pa že o uvedbi nogavic in puloverja za spat, ker je zjutraj precej hladen.

No, pa kljub temu noče vstat user posted image Obrne na trebuh z ritko navzgor in se odkimavajoč hihita, da ne bo še vstal user posted image Le po komu je to prevzel user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4283
   RE: Januarčki 2012
18.9.2013 21:46:34   
trnuljčica
Matkurja mi smo še relativno sveži z dopusta in še pod šokom 15 stopinjske razlike.user posted image Tam je bila oblečena v kratko pižamo, brez pokrivanja, pri odprtem oknu, sopara.Tu pa zmrzalica. Posledično je 5 dan že smrkala. Sedaj je že boljša.
Trenutno jo oblečem jo v pižamo z dolgimi rokavi. Pred enim tednom s tanko- poletno spalno vrečo (res tanki sloj). Ta teden pa že nekoliko debelejšo spalno vrečo (bombažno- prehodno- ni zimska!). Pri nas je ponoči kar mrzlo.
Ko bo vreme slabše, bom šla na zmsko pižamo plus to prehodno vrećo. Nato pa še flis pižamo in zimsko spalno vrečo ( pozimi). Je pa temperaturno zelo občutljiva. Takoj se spoti, če ji je vroče in lahko dnevno spremenim taktiko nočnega oblačenja. Če zgrešim pa je čisto prezebla. Pokrivanja ne pusti.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 4284
   RE: Januarčki 2012
19.9.2013 8:24:16   
n€na
Dobro jutro.

Da se na hitro malo javim.

Pri nas je zelo pestro in življenje počasi navajamo na tirnice, ki so nam speljane za to šolsko leto.

Gašper je vsaki dan bolj priden in vedno več razume. Pa tudi govoriti je začel več. Je kot prava papiga in spužva, ki vpija znanje starejše sestrice. Vse kar naredi ona mora ponoviti tudi mali user posted image

Zala si je zaželela, da bi letos hodila na plesne vaje in na plavanje..meni je to preveč, ampak smo ji omogočili in če ne bo zmogla vsega se bo lahko sama odločila kaj ji je boljše. Je pa to za nas kar naporno, saj ima poseldično vsaki dan nekaj. Prost ji ostane edino petek in vikend.

Gašperja zvečer oblečem v tanko pižamico in ko se shladi ga pokrijem še z odejico in tako ostane skozi celo noč. Če mu je vroče se pa odkrije.

Lep danuser posted image


< Sporočilo je popravil n€na -- 19.9.2013 8:25:08 >

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4285
   RE: Januarčki 2012
19.9.2013 11:17:57   
tacanja
Mamice, ki uporabljate kasetne koše za plenice... na spletni strani www.binbee.eu lahko naročite bistveno cenejšo alternativo kasetam za te koše. Prihranile boste 70% ali več, poleg tega pa je polnilo BinBee bolj ekološko od kaset.
Imajo pa tudi FB stran in sicer https://www.facebook.com/pages/Binbee/592045404139770?fref=ts
Jaz sem pri njih že naročila in naj povem da sem zelo zadovoljna. Za začetek sem naročila samo polnilo, potem pa še tulec, da še lažje napolnim kaseto.
Malo si poglejte, se res prihrani user posted image

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 4286
   RE: Januarčki 2012
21.9.2013 8:02:19   
n€na
ojla user posted image

Če nimate ideje kam ta vikend na izlet se pridite malo posladkat na sladko Istro user posted image

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 4287
   RE: Januarčki 2012
25.9.2013 18:08:57   
Matkurja
Sm šele danes vidla na FB, da je naša Dina rodila punčko pred 10 dnevi. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 4288
   RE: Januarčki 2012
27.9.2013 8:30:12   
n€na
čestitke Dini user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in veliko cartanja za novo članicouser posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4289
   RE: Januarčki 2012
2.10.2013 13:28:59   
Matkurja
Evo, Šerlok spet tukaj. Vidim, da bo tudi Petrai spet zibala. Saj je bla ona tudi naša a ne?

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 4290
   RE: Januarčki 2012
2.10.2013 14:35:49   
kokosh
Watson je mimogrede opazil, da je tudi Pathra med aprilčicami 2014 user posted image

Po mojih opažanjih se obeta pravi baby boom. V naši zakonski skupini pričakujemo user posted image kar v 4 parih od 5 (3x januarja, 1x marca). V skupini mamic, kamor greva z našim user posted image vsake tolk časa pogledat, pa je v pričakovanju 7 mamic od 10 aktivnih članic (vse z rokom od konca novembra do konca februarja). V Leclercu je pa itak vsaka druga stranka ženskega spola user posted image . Noro user posted image

Javorji pred našim blokom so se aprila šibili pod cvetjem, zato me ne čudi, da smo bili tudi (bodoči) starši takrat tako pridni user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4291
   RE: Januarčki 2012
29.10.2013 13:02:59   
Matkurja
Moram malo tole našo temo gor dvignit. Kako ste kaj januarke in januarčki?
Jaz komaj še diham pa je uradno še en mesec do konca. No, ampak včeraj mi je G. rekel, da bo treba kar precej prej naredit CR, ker ima detece že 3250g (pri teh tednih naj bi bilo 2700g). No, 8.11. imam CTG pol se pa kar za datum odločiva.

Evo, sam tolk. Lepo se imejte pa kaj napište, da bom imela kaj za čitat.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 4292
   RE: Januarčki 2012
29.10.2013 13:44:33   
kokosh
Hehe :) Jaz tudi hodim kukat sem, pa se kar nič ne dogaja. Pogrešam dobro virtualno družbo (ja, fajn sogovornice ste bile nabrane tukaj).

Jaz sem ok, nosečnost zaenkrat prenašam za nekje 20% slabše kot prvo (trebuh mi boleče otrdeva, če prehitro hodim in podobne stvari, trebuh imam večji ...). Do konca imam še 2 meseca oz. še en mesec do začetka porodniške. Sicer pa ni posebnosti, zdaj se začenja 32. teden.

Obstoječi mulči je menda priden, ima pa napade trme in preveč energije za nosečo mamo in očeta, ki iz službe prihaja kot cunja. Dan poteka normalno, če ima dopoldne in popoldne vsaj eno uro aktivnega sprehoda. Potem pridno je, spi, se igra z umirjenimi stvarmi, sicer pa prekipeva od nagajivosti. Precej svojeglav karakter je.

Še bolj me jezi, da noče sam jest. No, saj nekajkrat nese v usta in premeša hrano, ampak količinsko pa ni mogoče računat na do, da bi se sam najedel. Že tako ima obdobja, ko zelo malo je in je treba biti v preži, da mu v usta vsaj kaj namečeš, preden se upre.

Že od spomladi se afnamo z odvajanjem od plenic in smo zdaj na eni "nesreči" dnevno (in posledično porabi 1 plenica/ dan). Ponoči je suh, razen če se zvečer preveč ne napije (npr. danes se je, potem pa je ob 6h klical atija, ki pa je bil še preveč zaspan, da bi dojel željo po kahli). Cilj je do novega leta opustiti kupovanje tavelkih plenic, sva pa z možem že precej vesela, da nama ni več treba menjati posračkanih plenic.

Matkurja, kako pa to, da bi ti že kar sprožili porod? Uz meritve imajo itak precejšnjo napako user posted image

< Sporočilo je popravil kokosh -- 29.10.2013 13:46:50 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4293
   RE: Januarčki 2012
29.10.2013 14:12:30   
Matkurja
Meni se tudi zdi, da smo ble dobra družba.

Jaz se pa počutim 80% slabše kto v prvo. V prvo bi lahkorekla, da nisem vedela, da sem noseča, zdaj pa obup. Boleče medenične kosti, otrdevanje, menstrualne bolečine. Sin hoče polno ukvarjanja z njim... Hvala bogu, da je dopodlne v varstvu, če ne ne bi niti skuhala.

Je pa naš mulo grozno rad, samo zraste pa nikamor. Je en tak majhen piki poki. Par dni nazaj se je prvič polulal v kahlico, kupčka mu pa še ni ratalo naredit. Jah, bo že.

Glede poroda pa... sem imela prvič tudi carski in je zdaj kao hitro po prvem. Saj jaz grozno navijam za naravni porod, ampak če bi čakali predolgo, obstaja možnost, da se maternica po šivu pretrga in izkrvavim. Tako da sem se že sprijaznila... Razen če me preseneti v dveh tednih samo do sebe.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 4294
   RE: Januarčki 2012
29.10.2013 15:05:07   
kokosh
Joj, to pa res ni nič obetavno user posted image Upam, da se ti čimboljše izide s porodom in da v najlepšem scenariju mali pohiti, ti pa se izogneš še enemu CR. Boš šla pa v Po, ne?

Naš ne je veliko in ko ima dovolj, ga nobeno nategovanje ne gane. Mišičast špaget je (slabih 12 kg in 95 cm). Isto je pri govoru. Ima svoje približke besedišča, ampak ničesar noče ponoviti za ostalimi. Potem pa čakaš z njim v trgovini v vrsti za kruh, ko s prstom pokaže na vitrino s tortami in vzklikne "Tujta!" user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4295
   RE: Januarčki 2012
30.10.2013 10:26:57   
Matkurja
Ja v Postojno grem. Imam tam osebnega G, ki je porodničar in bo on naredu CR.

Ej, kake razlike. Naš pa res ful poje, ima pa dobrih 10 kg in še ne 80cm. Tako da hlače nosi št.80, ene je imel celo 74. Govori pa ful. Vsako besedo ponovi. Je res, da so nekatere samo njegove, ampak jaz jih razumem. Ve povedat tudi kako je ime vse družinskim članom. Ma prov prisrčen je. Zdaj ga ful navajamo na dojenčka in včeraj smo imeli en obisk, pa je reku, da ta igračka je pa za... in povedal v bistvu spol dojenčka. Še dobro, da uni ni zastopu, hehe.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 4296
   RE: Januarčki 2012
30.10.2013 18:30:15   
trnuljčica
Večkrat pridem sem pokukat, ampak me nato mrtvilo odžene. Očitno bi vse morale nekaj napisati vsakič, ko pokukamo sem :-))

Kokosh in Matkurja želim vama lep ostanek nosečnosti, ter lepo porodno izkušnjo in zdravegauser posted image .

Z zdravjem se trenutno ne bom hvalila, ker sem bila verjetno danes najbolj bolan osebek v moji službi. Jutri bo boljše.
Sicer pa otroka rasteta, čas beži, imamo se super...
Naša mala je velik jedec. Ima pa neka obdobja, ko recimo striktno ne je določene hrane, potem pa se to spremeni. Sem pa opazila, da je to ponavadi v času, ko ji izrašča nov zobek. Nosi 86 št, pa menda ima okoli 12 kg.
Pozdrav vsem.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4297
   RE: Januarčki 2012
31.10.2013 19:57:10   
trnuljčica
Kokosh vem, da si mi to pred letom napisala, a sedaj razmišljam o hiši za punčke( leseni) pa ne najdem tistih dveh nemških firm, ki si jih priporočila. Bila bi ti res hvaležna za imeni. Hvalaaaa!user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4298
   RE: Januarčki 2012
5.11.2013 14:14:19   
kokosh
Zagotovo ima lesene hiške za punčke Selecta: /) (potem pa še čuuudo opreme za hiško, pa pajacke), za tisto drugo firmo moram pa poiskati fotografije iz tiste igračarne :) Goki pa ima tudi luštne.

Prihajajo kompanjoni, ki obdarujejo (pa še januarski rojstni dnevi), ne :D Naš falot je svoje letošnje rojstnodnevno darilo že dobil predčasno (lesena delovna miza za male mojstre).


< Sporočilo je popravil kokosh -- 5.11.2013 14:18:13 >

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4299
   RE: Januarčki 2012
5.11.2013 20:35:34   
Matkurja
Kokoška, tole pa mene zanima. Delovnamiza za fantiče namreč. Daj kaj več še o tem.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 4300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Dragi, danes si pa vzamem prost dan!
Kar me je danes fasciniralo, je bil izraz na obrazu mojega dragega moža, ko sem mu rekla, da si bom vzela prost dan. 




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?