|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2014
31.1.2014 13:41:43   
Nina33
Oj!

Witch, s knjigami user posted image , takimi "klasičnimi" (beri: ne ravno branimi user posted image ).

Pri nas so drugemu pri krčih pomagale kapljice proti napenjanju Gorenjskih lekarn (s kumino). Za vsak slučaj pa sem jaz pila janežev čaj tudi (če je kaj zaleglo, ne vem, mi je pa dober za pit user posted image

Dspela, kaj novega?

_____________________________

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
   RE: Januar 2014
31.1.2014 14:41:34   
marusap
Mi se ok rihtamo. Danes sem se opogumila za prvi sprehod. Sem oba oblekla v kombinezone in vso dodatno opremo, naložila tamalga v voziček, za Lano pripravila buggy board, vse odvlekla ven in zagledala dež... user posted image Smo 10 minut sedeli pred hišo pod streho, potem sem pa sneg nakidala v veliko plastično posodo in ga nesla v dnevno, da se je Lana lahko igrala... Evo ti zimo. Bine ima včasih bolj, včasih manj zabasan nos. Mu ga redno čistimo in upam, da je to zadosten ukrep. Kašlja pa tudi že precej manj. user posted image Mi smo posteljico podložili s kovčki za orodje user posted image . Naš tudi malo poliva, sploh takrat ko ga ne pokrijem s tetra pleničko. Je pa grozno polulan in pokakan ponoči. Sem kupila večje pleničke pa vse teče mimo. Tako da ima zdej tamale in ga previjam 2x na noč. Je na 2,5 ure, ponoči še bolj pogosto. Se ne obremenjujem kaj dosti, kar naj je user posted image . Mu pa dajem Biogaja kapljice, ki naj bi uravnavale prebavo in krepile imunski sistem. Joj kako sem bila danes jezna. V skrinji sem imela cel predal svojega mleka in sem včeraj slabo skrinjo zaprla pa so šle vse zaloge user posted image .
Ne pozabite, da v baby centru danes zapade bonus na kartici, če ga imate še kaj. Jaz sem ga pravkar zapravila.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
   RE: Januar 2014
31.1.2014 14:48:38   
lily32
Samo še to glede pogostega hranjenja. Dojenčki imajo vsakih nekaj tednov tako imenovane intenzivne "poskoke v rasti", ko v nekaj dnevih precej povečajo količino popitega mleka, kar se pri dojenih pokaže tako, da bi bili radi skoraj nonstop "priklopljeni" in se dojijo skoraj vsako uro, pri tistih, ki se hranijo po steklenički pa tako, da pogosteje zahtevajo stekleničko. Ta obdobja so nekako okrog 4 in 7 tedna, nato pa pri dobrih 3 in dobrih 6 mesecih. To pogosto hranjenje traja nakaj dni, potem pa se stvar spet normalizira.

< Sporočilo je popravil lily32 -- 31.1.2014 14:50:19 >

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
   RE: Januar 2014
31.1.2014 16:10:05   
Dorotheia
Zdravo punce!

Mi se tudi že vredu rihtamo. Počasi bova tudi z mojim izurjena za našega malega. Še vedno sem (sploh jaz) malo štorasta, ampak je iz dneva v dan bolje. Handling mi res ne gre najbolj. Čeprav se trudim delati tako kot je patronažna pokazala in naj bi bilo prav.
Mleka imam odvisno od dneva - prejšnji dan sem ga imela prav veliko (skoraj vsak obrok je dobil moje mleko, mogoče čisto malo dodatka AM), danes pa spet bolj švoh. Ampak očitno pač ni vsak dan isto. Dojenje itak ni šans da steče (še). Mali še po flaški ful leno je in se z mojim res namučiva, da ga nahraniva. Čeprav pa opažam, da vsak dan malo hitreje je. To je očitno dober znak. Je pa mali res priden - ful malo joka, samo ko ima krče (ali če bi bil lačen, samo mu vedno dava jesti že takrat, ko slišiva, da godrnja in do joka sploh ne pride). Redi se tudi vredu (včeraj je bila patronažna na obisku in je tehtal že 3400g (ob rojstvu pa 3200g) - pa v nedeljo bo 2 tedna star). Je rekla, da super pridobiva težo. user posted image

Imamo pa zdaj en nov problem. In sicer mučijo nas krči. user posted image Čisto je bogi. Opažam, da se mu je poslabšalo odkar sem začela normalno jesti tablete za železo (sem jih opustila prve dni, pa so me potem kregali, da jih moram jesti, ker bom drugače dol padla, saj imam baje čisto premalo železa). No in takoj 1 dan po jemanju teh tablet malega konstantno zvija, še kaka ne več tako kot je prej. Očitno je to železo prešlo tudi nanj in ga zaprlo. Samo prdi in se napenja, kakat pa ne more. user posted image Dajeva mu kapljice Bio Gaia (od včeraj) + da sva danes poskusno samo na AM (jaz pa si medtem načrpano mleko shranjujem v hladilniku do jutri, da vidimo razliko) in je res razlika. Sicer ga še vedno napenja, a vidno manj. Ne joka se no. Skratka, jaz tako pazim pri hrani, ne jem skoraj nič od tega kar sem prej (veliko sadja in zelenjave - sveže, sladkarij, itd. itd.), se mi zdi, da sem samo še na polenti in kakem mlečnem gresu, pa mi je zdaj patronažna svetovala, da naj še mleko in mlečne izdelke poskusno ukinem. Pa saj mi ni problem, samo malega bo verjetno še vedno matralo, če je to železo, ki ga jaz moram jemati. Itak po moje prehaja to tudi vanj skozi moje mleko. Kajne?
Kak nasvet? Kaj lahko storim? Zaenkrat pijem donat, pa naredila si bom sladek kamiličin čaj in to pila (baje dojenčkom tudi pomaga, samo je on premali še, da bi njemu to dala za piti).
Še kaj, kar lahko pomaga?

Drugače sem pa dobro. Ful uživamo vsi 3 in je res lepo. Očitno so hormoni malo popustili. user posted image
Malo me skrbi že, kako bo, ko bo moj šel v službo nazaj, ampak do takrat imamo še več kot teden. Tako, da do takrat bomo pa še malo bolj navajeni eden na drugega. user posted image Upam samo, da se tega napenjanja in krčev rešimo.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
   RE: Januar 2014
31.1.2014 16:24:34   
magdalenica
So hecne tele patronažne sestre, ne? Našega je začelo napenjati točno pri 3t in sem vprašala patronažno sestro, katera hrana očitno (in ne le po ljudskih modrostih) vpliva na pojav krčev. Njen odgovor je bil - tisto, kar tudi nas napenja (npr. pasulj, kislo zelje, preveč začinjene jedi). Kolike se pojavijo neodvisno od hrane, imajo pa novorojenčki nezrelo črevesje in so prebavne motnje v prvih tednih del razvoja. Eni so pač bolj dovzetni, drugi manj.

In glej, glej ... Našega je dva dneva zares šraufalo, sploh popoldne in proti večeru. Rjovel je, se napenjal in spuščal viharje, jaz pa ravno tiste dni res nisem jedla ničesar kritičnega. Včeraj sem mu začela dajati Waya LGG kapljice ter jedla pomaranče in jabolka. Ha, danes sicer prdka, tuli pa ne.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
   RE: Januar 2014
31.1.2014 19:45:24   
dspela
nina, nič novega. Jutri grem spet na ctg.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
   RE: Januar 2014
1.2.2014 8:28:07   
witch
Naš bošček mali je ponoči spet bruhal in bruhal user posted image Ok, saj je normalno ampak se mi smili. Tudi meni ni prijetno bruhati. Ali je to bilo polivanje, ne vem. Prvi primer. Sva se nahranila ga obrnem naj podre kupčka in ko ga je podrl dobim takoj porcijo v dekolte. Drugič mi podre kupčka, ga držim še nekaj časa pokončno, se mu malo spahne in spet leti iz njega. Enkrat pa je imel mokro v posteljici, ko je bruhnil in nisem videla.

Sva pa imela bolj mirno noč. Prvič sva jedla po štirih urah, potem dve in pol, pa spet dve in pol, pa tri. Pa je že jutro. Imam občutek, da takrat ko bruha veliko prej zahteva hrano.

Midva se tudi skoraj vsak dan sprehajava. Pač tiste dni, ko nič ne pada iz neba user posted image

Jaz mu dajem vetrovne kapljice. Ko se mi zdi da ga napenja mu dam kapljico, dve pa je boljše.

Hrana meni je patronažna rekla da naj ne jem svežega sadja in zelenjave. Druga, prijateljica od mami, pa je rekla da čim več vitaminov, da se bom jaz boljše počutila in tudi otrok. Tak da jaz jem vse, samo sadje in zelenjavo ne v velikih količinah. Seveda fižola, zelja in tega kar mene napenja ne jem. Itak pa cel čas pijem komarčkov čaj.

Dorotheia glede kakanja. Jaz sem imela v glavi, da dojeni otroci več in lažje kakajo. Pa mi zadnjič ena reče da je ne. Da je imela njena hčerkica, polno dojena 16 mesecev težave s kakanjem. In opažam, da tudi naš malček, ko imam več melka težje kaka. Tako da je lahko to vzrok tudi pri tvojem. Jaz mu vsak dan dam kakšen požirek prekuhane vode. Če pa je res ful zaprt pa mu dam pocukrano vodo. Kamilice pa moraš samo na hitro popariti, če so predolgo v vodi ali jih vreš zapirajo. Pa lahko mu daš mičkeno pocukranega blagega kamiličnega čaja. Je pa normalno če dojenčki ne kakajo do 5 dni. Jaz našemu še nisem dajala pocukranih stvari, ampak se trudim da vsak dan kaka. Ker vem, da tudi meni ni prijetno ko 2 dni ne grem na veliko potrebo.

dspela evo pa bo februarček. Upam, da boš ostala z nami user posted image pa močno držim pesti da danes bo.



_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
   RE: Januar 2014
1.2.2014 11:45:26   
dspela
Sem spet prišla nazaj domov...ctg lep, nič popadkov...ponoven ctg jutri.

witch, seveda bom ostala z vami.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
   RE: Januar 2014
1.2.2014 12:23:23   
marusap
Našega fanta malo zvija, ampak ni prehudo (tudi po medicinski definiciji naj to ne bi bili pravi krči). Je pa čist neodvisno od moje prehrane. Jem vse (tudi zelje, sadje, čokolado, svinjino...). Opažam, da imajo dojenčki mamic, ki se strogo držijo "diete" enake težave s krčki kot moj. Tudi v porodnišnici so rekli, da lahko jemo popolnoma vse in da je to celo priporočljivo, ker tako otrok dobi vse potrebne vitamine, poleg tega pa še razvija okus.
Joj, Bine je pa skos pokakan. Tudi ena plenica ne ostane nepokakana user posted image . Pa itak se je največji žur pokakat takoj, ko mu pleničko zamenjam.

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
   RE: Januar 2014
1.2.2014 18:58:48   
Dorotheia
Puncem če bi katera imela Aptamil 1 (navaden) in je iz okolice Kranja, ji ga šenkam. Nam ne paše. Smo ga pa odprli 22.1. in je ok 3 tedne po odprtju. Tako, da če bi katera imela ali pozna koga, ji podarim.

Drugače pa naš danes čisto čudno je - ful malo poje in se zbuja pa skoraj na 1 uro.
Ampak smo pa vredu. user posted image Tudi malo manj krčev - mogoče pomagajo te bio gaia kapljice.

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
   RE: Januar 2014
2.2.2014 10:40:55   
vanca
Živjo po dolgem času!

Mi smo dobili novega člana user posted image Frana točno na rok 22.1.
Porod je bil ekspresen. Prvi popadki so me zbudili ob 3:30, bili so dokaj šibki. Ob 7h pa so postali konkretni, da niti kozarca mleka nisem več zmogla popit. Moj je imel še en sestanek in večjega je peljal v varstvo. ob 7:45 sem ga klicala, da je najbolje, da me pelje v P. Na srečo me je v Šempetru vratarica peljala z vozičkov v porodnišnico, da je šel mož preparkirat avto.Ob pregledu sem bila že popolnoma odprta in me niso več nič pripravljali. V porodni sigurno nisem bila več kot 25 min. Mož se je utegnil le še preobleči in ob 8:40 smo že slišali glasen jok fantiča.

Sem pa SA pozitivna in ker mi niso dali prej zdravila, samo bili 5 dni na antibiotiku in imel je zlatenico ravno na meji, tako da je bil najprej na blazini, ki ni pomagala in potem slab dan pod lučko.

Zdaj pa smo lepo doma, v treh dneh smo prišli nazaj na porodno težo in sploh ne vemo da ga imamo vse do 22h, do pride nejgov čas za žur.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
   RE: Januar 2014
2.2.2014 13:10:09   
dspela
Punce jaz sem ostala v P. Nekaj se pripravlja pa so me kar obdrzali ker bi bilo potrebno pocasi razmisljat o sprozitvi. Upam da se bo kmalu zacelo kaj resnega dogajat.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1862
   RE: Januar 2014
2.2.2014 13:26:40   
marusap
Imate elektriko? Mi smo bili celo noč brez in sem razmišljala kaj bi naredila, če ne bi dojila. Nimam šans pogret mleka, prekuhat vode... Pri nas vse dela na elektriko. user posted image Nas je kar fajn zeblo ponoči. Pol se je pa še mali pobruhal in ga je bilo treba preoblečt... Včeraj je prvič bruhal v loku in pobruhal svoj ležalnik, najino posteljo in steno. In v istem hipu je Lana polila vsebino kahlice v njeni sobi user posted image ... Ah otroci.

dspela, držim pesti!

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1863
   RE: Januar 2014
3.2.2014 9:06:18   
witch
vanca čestitke user posted image user posted image user posted image

dspela držim pesti, da bo tvoje naslednje sporočilo, evo pa smo dočakali user posted image

Mi elektriko hvala bogu imamo. Sva se pa tudi midva z mojim včeraj pogovarjala kaj bo če elektrika crkne in je par dni ni. Imamo doma peč na drva, a kaj ko pumpa dela na elektriko. Pri nas tudi vode ni če ni elektrike. Hvala bogu imamo vikend in gor navadno pečko na drva. Pa isto jo ima še babica v kuhinji. Tako da bi se prestavili ali na vikend ali k babici. Vodo pa upam, da bi v trgovini na zalogo še dobila.

marusap a kurite ponoči?

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu vanca)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
   RE: Januar 2014
3.2.2014 11:37:03   
Dorotheia
Mi tudi imamo elektriko. Imava pa še kamin na drva in v najslabšem primeru bi tam vodo za AM pogrela.

Witch, se ti količina mleka kaj povečuje? Pri meni je čisto odvisno, kak dan imam mleka res čisto dovolj (skoraj vsako črpanje za cel obrok), potem pa naslednjih par dni spet samo vsakič 40ml načrpam (iz obeh skupaj). user posted image No, saj bolje to kot nič. Upam samo, da mi ga ne bo zmanjkalo. Dojenje pa ni šans, naš mali noče sesat. Še po flaški tako leno je, da z mojim obolevava, ko ga hraniva. Pa zadnje par dni čisto čudno je. Najprej se zažene, pa spije ene 40ml in potem je tako zaspan, da vanj komaj spraviš še kakih 20ml. user posted image Jutri pride patronažna spet in me prav skrbi, kako bo kaj teža. Upam, da je pridobil dovolj. Sploh nimam občutka. Sem si na začetku pisala za vsak obrok, kdaj in koliko je pojedel, potem pa, ko je teža tako super naraščala nisem več pisala in sedaj sploh nimam občutka, ali poje dovolj. Je pa res, da se malo pogosteje zbuja, če manj poje. A vi še budite sami otročke za hranjenje? Midva imava približno naštudirano, kdaj naj bi se hranil, pa se povečini sam zbudi vedno, ko je lačen. Tako, da ga ubistvu ne rabimo buditi. Se mi pa zdi, da ga krčki malo manj dajejo. Očitno so tiste kapljice bio gaia pomagale oz. pomagajo. user posted image Zvija ga malo samo po vsakem hranjenju, ampak ni tako hudo, da bi jokal.

Naš mali je danes drugič bruhal po hranjenju. Mene itak takoj panika, čeprav vem, da dojenčki dosti polivajo. Naš ubistvu še ful malo. Verjetno sem narobe naredila, ker sem ga šla previjat po hranjenju (kupčke seveda vedno redno podiramo), ker je bil pokakan. Pa se ga je preveč premikalo ali kaj?
Drugače bruha (trkam) res ne in močno upam, da bo tako tudi ostalo. Zadnjič v prvo je isto bruhnil, ko sem ga šla previjat po hranjenju. Samo jaz pokakanega ne morem pustiti. Ali delam kaj narobe?

Pa dajte mi povedat ali tudi vaši dojenčki tako stegujejo rokice povsod? Pa v usta, pa povsod, ma povsod no. Včasih ga je prav težko nahranit, ker s tistimi rokicami tako opleta. Moj pravi, da je najin fantek prava diva, ker prav neverjetno, kako elegantno premika te rokice. user posted image

Drugače pa smo vredu. Malo moram še prijeme spilit. Se še vedno zdim štor sama sebi. Upam, da mali ne bo imel kakih posledic. Mi drugače vsi govorijo, da preveč kompliciram, samo meni res ni vseeno in bi rada prav delala z dojenčkom. Pa ga je včasih tako težko prijet, ker tako tišči nogice skupaj ali se zvija ali pa kaj tretjega. Sploh težko, ga je previjati, ko je živahen. Ne mara se previjati. user posted image

Kako ste drugače ostale?

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
   RE: Januar 2014
3.2.2014 15:08:56   
marusap
Za nami je še ena mrzla noč. Mi se grejemo na električne radiatorje in imamo drugače konstantno temperaturo 21 stopinj. No ponoči smo imeli 16 stopinj. Smo spali skupaj in se greli. Tudi čez dan smo več ali manj brez elektrike. Ko pride navijemo radiatorje in kalorifer ne full in naredimo savno, da pol zdrži vsaj kakšno uro. Nismo mi za tale ice age user posted image .
v Dm-u bodo od jutri naprej znižane baby love blazinice za joške in to-to krpice. Bo treba malo po nakupih, meni se že meša v stanovanju! Samo se mi tudi avta ne da spucat...

Bine je pa takoo priden dojenček user posted image . Ga včasih zbudim, ko Lana zaspi, da vsaj malo uživava sama. Drugače pa samo spi. Čisto nasprotje od Lane, ki je že od majhnega hiperaktivka user posted image . Sploh nikoli ne zajoka, nič se ne pritožuje. Celo dopoldne lahko uživa v ležalniku ali na igralni podlogi in se pogovarja z igračami.


(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
   RE: Januar 2014
3.2.2014 15:55:34   
Aeio
Živjo,

kako lepo, ko so eni otročki tako pridni in mirni. Naš deček pa veliko joka, ima krčke in čez dan res malo spi. Danes sem si komaj 10 minut izborila, da sem šla se umit in zrihtat. Zjutraj ni bilo mogoče. Mi bomo tudi že imeli en mesec, pa ne vem, ali naj ga že dajem v počivalnik? Nekaj sem brala, da ni dobro prezgodaj zaradi hrbtenice.

Je pa tako pri nas, da zaspi samo na rokah. Vsaj čez dan. Na podlogi zdrži tiho približno minutko.

Na tem bo pri nas še treba delat. Sicer je pa res lepo z dojenčkom. Komaj čakam, da se začne zavestno smejati, ko je tak srček, ko se smeje v spanju :)

Lepo se crtajte!

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
   RE: Januar 2014
3.2.2014 18:16:14   
dspela
Nič novega.

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
   RE: Januar 2014
4.2.2014 9:07:12   
witch
Dorotheia jaz si že več kot teden dni nisem črpala mleka. Ker ga ni in ni bilo več, potem pa slabo voljo zganjam in sem nehala črpati za nekaj časa. Pred vsakim obrokom mu najprej dam obe joški, potem pa AM. Tak da ne vem koliko ga je.
Jaz našega nikoli nisem budila za hranjenje. Isto mu zdaj dam stekleničko in ko neha piti, mu jo dam stran. Vidim da mu je dovolj. In če je popil samo 60 ml, drugič 90ml. NIkoli ne silim več. Sam ve koliko mu paše. Jaz isto nisem vedno enako lačna. Predvidevam pa da se redi zelo lepo. Beri čutim na rokah ko ga nosim user posted image
Glede previjanja. Ko se nahranita ga imej kakšno minutko dvignjenega. Pa ga potem previj. Meni se tudi vedno med hranjenjem pokaka. Pa seveda kakšno minuto, dve počakam, ker neha kakati pa se čez minuto še enkrat pokaka. Tak da malo počakam in ga potem previjam. Mi je mislim da samo enkrat bruhnil med previjanjem.
Tudi naš maha z rokicami levo in desno. Saj je pa to normalno. Boš videla iz tedna v teden bo drugače. pri enem mesecu je naš že kar fajn močen. Dvigne glavico ko je na trebuhu in tudi ko je na hrbtu. Rokice in nogice so veliko bolj močne. Prav je tako. MOra rasti in se razvijati.

marusap upam, da tale ice age čim prej mine. Ni lepo s tako mičkenim otročkom pa brez elektrike. Jaz trkam na les, da hvala bogu imamo elektriko in ne prehude zime. Vesela sem, da je Bine priden. No, naš fantič je pa po vaši Lani. Bolj hiperaktiven. Vedno se mora nekaj dogajati. Ni šans da leži pol ure na igralni podlogi, ali ležalniku, ali postelji. Par minutk gre, gleda okrog, vrti bučo, potme pa jok. Pa grem ga animiram, vrtin igrače, navijam muziko, tri minute je ok, pa jok. Naročje je pa zakon. Samo da se nosi. Meni pa bodo roke odpadle user posted image

Aeio naš fantič hvala bogu krčev nima, ampak je čisto tak kot ti opisuješ. Čez dan zaspi samo na rokah, spi itak zelo malo, non stop bi se nosil. Sem pa vesela da je ponoči druga zgodba. Da zaspi v posteljici in da pridno spi.

dspela držim pesti da bo čim prej.

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
   RE: Januar 2014
4.2.2014 13:58:56   
Dorotheia
Jaz sem spet tako vesela. user posted image Mi se lepo redimo. Danes je bila patronažna spet na obisku in smo malega tehtali in ima zdaj po 14dneh in 2 dneh že 3720g (ob odpustu iz porodnišnice jih je imel 3140g, ob rojstvu pa 3220g). Je patronažna pohvalila, da se super redi in tudi drugače vidno lepo napreduje. Je vedno bolj aktiven in močen. Moj malček glavico že zdaj dviga (že kak teden) in jo celo nekaj časa (par sekund) drži. Jaz ne vem, če je to normalno. user posted image Je rekla patronažna, da samo super. Ko mu kupček podiraš recimo na rami in njegova glavica počiva na rami (včasih jo kar dviga).
Mi smo ga od začetka morali zbijati za hranjenje in ga tudi siliti za hrano, ker se ful ni redil. Zdaj pa mislim, da to res ni več potrebno. Je malo že cel bucek postal. user posted image Ima že ful taka lička napihnjena, samo pomoje je to od AM, ker so bolj bajskasti po tej hrani baje. Ne vem no.
Za hranjenje ga zdaj res ne bomo več budili, pa tudi ne bom več tako dosledna, da poje res kolikor naj bi.
Kako vam ponoči kaj spijo oz. kako pogosto se zbujajo? Naš se kar sam zbuja okvirno na 3 ure. Bi bilo super, če ga bomo v mesecu zverzirali, da bo spal malo dlje v kosu ponoči. Bomo videli. Mene to nočno vstajanje čisto zdela in sem potem še cel dan čisto zanič. Ker vstanem, nahranim, previjem (jaz ga ponoči tudi previjam, ker ful lula - ali jih ve previjate ponoči?) in si potem še črpam, pa grem spat za manj kot dve urci in potem je treba že spet vstat. Mene to res zdeluje in sploh ne vem, kako bom dolgoročno prakticirala (sploh, ko bo moj v službi spet). Danes si ponoči sploh nisem črpala, ker sem bila tako fertik. Potem imam pa še slabo železo in sem še bolj zdelana. Pa še ščitnica me daje. In potem se itak počutim nesposobno, da kako ene lahko vse zmorejo, jaz pa cela zdelana. user posted image Ah ja, bo že.

Witch, katero AM uporabljaš?
Aja, pri previjanju pa po hranjenju itak vedno počakam vsaj par minut in ga malo dvignem, pa ne pomaga. Naš malo težje kaka, je rekla tudi patronažna, da verjetno res zaradi mojega jemanja železa. Je pa rekla, da je čisto dovolj, če enkrat na dan kaka (kar naš zaenkrat še - še vsak dan je kakal). Danes me je pokakal in polulal (2x). Naš res ful lula. user posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
   RE: Januar 2014
5.2.2014 13:41:41   
marusap
No sem ga prehitro pohvalila... danes je bil prava sitnoba user posted image . Sem si okrepila mišice, ker je bil cel dopoldan v naročju (uhh, šele zdaj vidim kako se je že zredil user posted image ). Malo so ga matrali krčki in sem mu šla kupit lekobeba vetrovne kapljice. Njam, njam, že Lana je bila "zasvojena" z njimi.
Glede uporabe počivalnika jaz nič ne kompliciram. Itak je v istem položaju kot v naročju - seveda pa predolga uporaba ni primerna. Kupila sem mu tudi bumbo stolček (to bomo še nekaj mesecev počakali), ker smo ga že imeli in bili zelo zadovoljni. Pomoje so te pripomočki čist ok, če jih uporabljaš po pameti in ne pretiravaš.
Končno imamo elektriko. Včeraj smo taborili pri prababici, ker ima peč na drva, danes smo pa že doma na toplem user posted image . Bine je spet/še kar prehlajen pa sploh ne vem kako naj mu pomagam. Nosek ne zgleda zamašen in tudi ven ne spravim kaj dosti, pri dihanju (ko je buden) se pa sliši kot da bi smrčal. Ko spi, diha ok... Pojma nimam - sliši se kot neka sluz nekje...Itak sem pa že skoraj diplomerala s tega dihanja. Danes ponoči se nam je na Angel soundu sprožil alarem, ker 15 sekund ni zaznal premika/vdiha in me je skoraj kap. Opažam pa, da ima full veliko teh dihalnih premorov, da nekaj časa ne vdihne. Vaši tudi? user posted image
Jutri bo star 1 mesec, juhu. Kako gre hitro čas! Je pa že zelo močen. Dela trebušnjake in pase kravice. Potem pa omaga in zaspi user posted image .
Dspela zdaj se pa verjetno že cartate, a ne?

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1871
   RE: Januar 2014
5.2.2014 21:25:06   
dspela
Živijo. Danes ob 11uri se je nama pridružil fantek Aljaž, težak 3420g in velik 51cm. Presrečna mami in ati!

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
   RE: Januar 2014
6.2.2014 8:57:56   
janaž
Hej cestitke Dspela, user posted image user posted image

A so ti sprožili? Koliko pa si bila cez rok?

Jaz sem imela rok včeraj pa mi nekaj grozijo, da če ne bo v enemu tednu, da bodo sprožili...

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
   RE: Januar 2014
6.2.2014 9:58:42   
witch
dspela čestitke za Aljaža user posted image user posted image pa sta ga le dočakala user posted image Lepo se cartajte.

marusap enako je z dihanjem pri našem. Ko spi se mi zdi da je ok. Drugače pa včasih prav težko diha. Kot da ima nekaj noter, kot da bi smrčal, včasih tako kot takrat ko odrasli ne pihnemo smrkljev ampak jih "vlečemo gor". Ne vem več kako naj čistim. Zdaj ko vidim da diha težje mu pucam z aspirtorjem, drugače ne. Pa nikoli nič ne potegnem ven. Tak da nisem več dovolj pametna.

Mi smo imeli pa že prvo posvetovalnico. Fantič je lepo zrasel, še lepše (beri preveč) se je zredil. Če pa je taka mala lakota. Drugače pa zelo lepo napreduje. Glavico se že kar fajn trudi držati pokonci. In mu kar nekaj časa uspeva.

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
   RE: Januar 2014
6.2.2014 11:28:35   
Dorotheia
dspela, čestitke za sinčka Aljaža!!! user posted image

Jaz sem danes končno dobila termin za prvo posvetovalnico, jih kličem že dva tedna, pa imajo tako gužvo, da kriza. Vse baje zasedeno. Očitno spet pravi baby boom. user posted image

Drugače smo vredu. Mali je na trenutke malo sitkan, sploh zvečer, ko je že tako utrujen in bi rad zaspal, pa ne gre. Pa mu z mojim dajeva dudko in je ok za nekaj časa, pa že skoraj zaspi in jo po nesreči pljune ven in spet joka. Kar naporno. Ampak ok.

Drugače pa od včeraj ful kaka spet. Vmes je bil par dni zaprt. Verjetno se pozna, ker jaz donat in magnezij pijem, je še njega odprlo. user posted image Včeraj je kakal v loku in sem se za las izognila, da nisem kakeca dobila vase, je letel na tla. user posted image Mi je bilo tako smešno, da sem se skoraj polulala od smeha. user posted image
Pa neverjetno kako tale naš fantič lula, redno mu menjam pleničke (tudi ponoči), pa so vedno tako težke od lulanja. user posted image Kakal je pa včeraj pomoje 4x, prej pa par dni samo 1x na dan.

Dajte povedat, a ste nohtke že kaj strigle malčkom? Meni patronažna ni upala pokazat, ker je rekla, da slabo vidi in da mu ne upa. Mi je razložila, kako naj. Pa me je malo strah. Ima pa ene že kar dolge in se vsak dan znova opraska. Bova danes z mojim poskusila.

Drugače pa naš tudi tako včasih diha kot da bi smrčal oz. imel nek cmok nekje. Pa sva mu s patronažno spucali nosek, ni bilo nič kaj v nosku. Je rekla, da nima zamašenega.

Dajte mi povedat, tiste, ki so vam partnerji že šli v službo - kako ste se znašle prve dni, ko ste bile same z dojenčkom? Ste uspele še kaj drugega zraven storiti (skuhati kaj, pospraviti itd.)? Moj gre v ponedeljek v službo in me malo skrbi.
Pa zdaj če je kdaj pokakal na ful in še mene, je pomagal podlogo zamenjati itd. Pa tudi drugače se je veliko ukvarjal z malim (hranil, previjal...) ali pa kaj skuhal, pospravil in sem bila jaz res razbremenjena.
Ampak bomo že nekako. Se bom že navadila.

Jutri pride spet patronažna in upam, da bo popek že ok, da se bomo lahko kopali. user posted image


Uživajte!

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?