|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cista plexus choroideus pri plodu
13.3.2014 12:17:39   
Anonimen
Spoštovane !
Včeraj sem imela pregled pri 21 tednu ginekolog je ugotovil 2 cisti vsaka na eni polovički plodove glavice oz možganov. Vse ostalo je bilo b.p. sedaj me grozno skrbi kako bo naprej. Dobila sem napotnico za podrobnejši UZ v ljubljanski porodnišnici. Brala sem že ogromno o tem na forumih pa vendarle me je zelo strah kaj in kako bo. Bojim se najslabšega. Tega otročka si močno želimo . Prosim če ima katera kakšno izkušnjo o tem sledečem če mi sporoči ! HVALA
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cista plexus choroideus pri plodu
13.3.2014 13:21:03   
janaž
Živjo, sicer nisem imela istega primera kot ti, pri nas so videli povečan ventrikelj v glavici, kar naj bi nakazovalo na kromosomske napake (podobno kot pri tebi).
V ljubljano sem hodila na dodatne morfološke preglede (na 3 tedne), ponudili so mi amniocintezo, s katero bi potrdili ali ovrgli kromosomsko napako, vendar je nisem izkoristila, ker je bilo vse ostalo pri punčki ok. Odločila sem se pač, da splava ne bom delala, razen če bi bilo čisto nezdružljivo z življenjem. No pri nas se je izkazalo, da je bil velik preplah za nič.

Sedaj je punčka stara 1 mesec in popolnoma zdrava. :))))


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: cista plexus choroideus pri plodu
13.3.2014 14:10:43   
juniorka
Mojemu so komaj po porodu odkrili ciste v mozganih, ker mu je glava zelo zrastla v prvem mesecu. Je bilo pa v gibalnem obmocju. No, po 6 mesecih so mi rekli, da je zdrav, ciste so pa lahko od dolgega poroda ali cesarkoli... Koliko sem se jaz takrat presekiala...
No, zdaj imamo brihtnga 6letnika, ki mu ne disi nogomet, veselo pa kolesari in vse ostalo je brez problema.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: cista plexus choroideus pri plodu
13.3.2014 14:50:05   
Anonimen
upam da bo z našim bitjecem tudi dokaj v redu do konca nosečnosti in po porodu da bo le živ in zrav , zdej se bom do 24.3. sekirala dan in noč kaj bo ,sej druzga mi nepreostane kot da se zjočem in upam da bo vse v najlepšem redu samo kaj pa če nebo to vprašanje me kar naprej spremlja, hvala za vaše izkušnje malce lažje mi pa je k tole prebiram da se na koncu vse uredi hvala vam

(odgovor članu juniorka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: cista plexus choroideus pri plodu
13.3.2014 16:45:33   
barchy81
naš mali je imel na morfologiji cisto horoidnega pleksusa, po rojstvu je imel še en uz, na katerem je bila še vedno prisotna, to je pa tudi vse, danes je čisto normalen 5-letnik. te ciste velikokrat do rojstva izginejo, lahko pa tudi ne, večinoma pa nič ne pomenijo. na podrobnejši morfologiji bodo pogledali, kako je z drugimi organi, če so ti vredu, sama cista ni nič hudega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: cista plexus choroideus pri plodu
13.3.2014 17:00:53   
Pikaba
Mislim, da v kolikor je vse ostalo bp, ne rabis skrbet. Moja dva sta oba imela vsak po eno cisto horoidnega pleteza, pa sta popolnoma zdrava. Pri prvem te ciste potem na kontroli rasti ni vec bilo, pri drugem potem nisem sla na dodaten pregled. Sedaj pa so mi pravtako ugotovili tokrat dve cisti, sem bila pri dr. Pusenjaku, ki je takrat vse dobro pregledal in ze v prvi nosecnosti mi je rekel,da te ciste same po sebi nisi nevarne, da so v delu, kjer je tekocina in nimajo nobenega vliva na delovanje mozganov pa ce izginejo ali pa ne. Tako da se tokrat ne obremenjujem s tem, no seveda se tega ne da cisto odmisliti, samo pac poskusam ne misliti na to. Upam da te je moja izkusnja vsaj malo pomirila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: cista plexus choroideus pri plodu
13.3.2014 19:40:48   
Anonimen
Punce res upam da se vse uredi in šeenkrat hvala
Bom poskusla mislt na dober razplet in da res nebodo našli še kaj drugega
naj nam bo tokrat usojen dojenček kajti lansko leto smo že doživeli tragedijo odmrtje ploda

(odgovor članu Pikaba)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?