|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 11:47:44   
Kerensa
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Sicer je pri pedofilih problem, da lahko naredijo veliko škode tudi brez genitalij, vendar kastracija ubije spolni nagon, ki je pri njih narobe usmerjen in to bi vsekakor rešilo precej problemov.

Meni se zdi (morda celo večji od nagona) problem to, da imajo ti izmečki dokazano nekakšno nevronsko napako v možganih (ti boš ti, Ronja, kot biologinja, bolje vedela) in posledično jih ne usmerja samo nagon (geni ali pa polna jajca, kakor kdo želi), ampak tudi izkrivljeno razmišljanje. Lahko ti njemu vzameš takorekoč celoten nagon, ko ga kastriraš, ampak možgani so si že predtem zapomnili, kako je užival, dokler je jajca še imel. Zakaj potem ne bi na različne, morda celo še hujše načine, poskušal ta užitek dobiti nazaj?

Ne vem, če si zasledila v medijih, ampak lani poleti je skupina fantov (sicer ni šlo za pedofilijo, za izkrivljene izmečke pa definitivno) na HRV obali neko gospodično posilila. Pa ne samo s k****m, ampak zatem še z ročnim mikserjem!

_____________________________

I am not what happened to me.

I am what I choose to become.

I lost my mind, but I found my soul.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 826
   [Brisano sporočilo]
28.5.2014 11:49:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu patrino)
  Neposredna povezava do sporočila: 827
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 12:00:05   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
- je storilcu žal in se opraviči - če bi bilo pedofilu res iskreno zelo žal, da je to naredil in bi si želel popravit napako, bi verjetno sam privolil v katstracijo. Če si predstavljam, da v nevemkakšnem stanju naredim nekaj tako groznega, bi bila verjetno takoj za, da naredijo nekaj, da ne bom tega nikoli več mogla naredit! To se mi zdi, da bi naredil vsak človek, ki hoče RES popravit škodo.


ja sej, to je največji problem. NJIM se ne zdi narobe zlorabit, zato so to tud naredili in the first place. ker če bi to jemal kot narobno, bi se itak ustavil preden bi zlorabil. ker to zahteva kar dosti planiranja in ni ekratna stvar (kot enga mal okol kepe flocknit, ko te en znervira in ti poči).

Seveda pa obstaja problem krivih ovadb in zato bi bila pri prisiljeni kastraciji previdna. Ker moraš bit res 100%, da je ta človek to naredil.


seveda, se čist strinjam. to ni šala.

In tu lahko precej naredijo verniki: da verjamejo, da izločijo tiste mamke, ki pričajo proti otrokom, da ne hodijo na pridige in ne dajo otrok krstit k obsojenemu župniku itd... Kot je dala Frodica primer iz Afrike, zakaj so se gospodje odločili, da pa ne bo več limba. Ker so izgubljali maso vernikov.


no ja, hvalabogu, da ničkrivi nekrščeni dojenčki zdaj lahko grejo v nebesa. Jezus bi bil po moje really pissed (kot takrat, ko je une mize pometal po templju, ko so v božji hiši trgovali z denarjem) - on je bil krščen šele pri triintridesetih..

Da v preteklosti takšnih reakcij ni bilo, vendar se tudi mi verniki, Cerkev spreminjamo na boljše.

In k temu pozivamo:). Samo k temu. Verjamem, da to že delate, ker se pedofilijo manj skriva, kot se jo je. Vendar mislim, da bi stvari lahko šle še precej hitreje.

jaz tudi upam, da bo bolje. in da ne bo pedofilija čez 100-200 let normalna (kot je bil omenjen primer homoseksualcev). iskreno upam.

Mislim, da če bi moja spolnost nekomu tako škodovala, se ji vsekakor raši odpovem, pa čeprav imam rada seks.


enako. ni variante da bi.

V naravi pedofilije skoraj ni, ker je enostavno klani in tropi ne tolerirajo in praviloma kadar en član tropa dela grozote drugim, ga enostavno ali preženejo ali ubijejo.


sej sem že prej rekla, kokrkoli so zaporniki bed guy-i in se natepavajo v dupe, ko so not, pedote not ubijajo - no tolerance. to je dober znak da gre čez sprejemljivo izpirjenost al kako naj to poimenujem; deviacija čez neko normalno etično-moralno črto, če še zaporniki tega ne tolerirajo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 828
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 12:03:27   
ronja
Vsekakor imajo "pokvarjene" možgane, narobe delujejo in super bi bilo, če bi se dalo to pozdravit, vendar zaenkrat še niso našli načina (vsaj kolikor vem, bom zeloooo vesela, če se motim). Dejstvo je, da je velika večina pedofilov imela grozno otroštvo in zato bi vse te lahko preprečili, če bi otroke obvarovali. Nekaj ljudi bo vedno psihotov, ker se pač taki rodijo, vendar po moje to ni večina pedofilov, ampak samo mali delež, pa tudi normalni starši bi verjetno kmalu opazili, da se otrok nekam čudno obnaša. Včasih se da tem otrokom tudi pomagat, včasih je za vedenje kriv tumor, poškodba možgan, itd... in se vedenje spremeni, ko tumor izrežejo.

Izkrivljeno mišljenje ostane, vendar je motivacija za taka dejanja manjša, če ni nagona, zato to pomaga (sploh če se človek zavestno odloči, da bi se rad spremenil in zato tudi privoli v kastracijo - taki primeri obstajajo, nekaterim je res žal).

Pri samem posilstvu - penetraciji s čimerkoli kamorkoli (večina posilstev niti ni vaginalnih) proti volji drugega - pa gre za moč, dominanco in podrejenost drugega bitja, spolni nagon tu sploh ni glavni. Je pa vseeno res, da je testosteron povezan tako s spolnim vedenjem kot z agresijo in se zato taka dejanja omilijo, če se človeku umetno zmanjša proizvodnja testosterona.

Še boljše bi bilo, če bi jim lahko pozdravili možgane. Ker večina ljudi, ki delajo grozote, je verjetno bolnih.

Vendar pa me je vseeno strah rezultatov tiste raziskave, kjer je več kot 50% normalnih (moških) študentov iz normalnih, uglednih univerz v zda odgovorilo, da bi posilili dekle/žensko, če bi vedeli, da jih ne bodo nikoli dobili, oz. ne bo zato nobene kazni, sankcij ali obsojanja okolice. To se mi zdi grozno in še kar ne morem pogoltnit. Ker jih nazaj drži očitno samo represija zakona, kar se mi zdi absurdno. kot bi rekla frodica, sem živela v svojem milnem mehurčku, kjer fantje ne bi želeli spat z mano, če sama tega ne bi želela in mislila, da so taki vsi oz. vsaj velika večina. Vsekakor da jih je več kot polovica...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 829
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 12:07:06   
Kerensa
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Vendar pa me je vseeno strah rezultatov tiste raziskave, kjer je več kot 50% normalnih (moških) študentov iz normalnih, uglednih univerz v zda odgovorilo, da bi posilili dekle/žensko, če bi vedeli, da jih ne bodo nikoli dobili, oz. ne bo zato nobene kazni, sankcij ali obsojanja okolice.

Malce nerelevantna raziskava, po mojem mnenju. Kajti spolna fantazija (sploh, če ni ravno družbeno sprejemljivo dejanje) je eno, dejanska praksa pa drugo.

Tako, kakor je eno to, da si prejle napisala, da bi se ti odrekla seksu, če bi vedela, da lahko s tem nekomu škoduješ. Tako ti razmišljaš danes, zdaj, s trenutnimi možgani. Ko/če bi bila pa na mestu npr. pedofila, pa na kaj takšnega ne bi niti pomislila. Fučkalo bi se ti.



_____________________________

I am not what happened to me.

I am what I choose to become.

I lost my mind, but I found my soul.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 830
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 12:07:24   
liliana
Je v včerajšnjem uvodniku One prikazano, da tudi stroka.....raznorazni državni storkovni izvedenci, ki ugotavljajo pedofilijo pri otrocih.....morajo še marsikaj narediti na tem področju......da je na področju ugotavljanja pedofilije marsikaj zgrešenega......ker meni je po tistem prispevku kar slabo postalo.......

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 831
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 12:09:30   
Kerensa
To je bil članek od Nike Vistoropski, ja. Iste novinarke, ki je napisala prvi članek o Džovani Rodič. Sem brala.

In garantiram, da takšni "strokovni" delavci pri meni ne bi dobro prišli skozi. Če bi že res zatajil celoten sistem, pa zagotovo za 100€ ne bi zatajili mladi gospodiči, ki te nekje počakajo in ti določeno stvar malce bolj "na trdo" povedo. user posted image

_____________________________

I am not what happened to me.

I am what I choose to become.

I lost my mind, but I found my soul.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 832
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 12:22:57   
ronja
Malce nerelevantna raziskava, po mojem mnenju. Kajti spolna fantazija (sploh, če ni ravno družbeno sprejemljivo dejanje) je eno, dejanska praksa pa drugo.

nene, ni šlo za spolno fantazijo. V fantaziji dela folk svašta reči, ki jih v reali nikoli ne bi, si jih tudi ne želijo. Vprašanje je bilo, ali bi realno posilili žensko, če bi vedeli, da tega ne bo nihče zvedel. Upanje sicer ostaja, da so mogoče samo fantazirali in to prenesli v odgovore...

Lili, bom prebrala. Problem je, če se potem vse označi za nadlegovanje, ker je normalno, da imamo telesne stike z otroki in da slikamo svoje otroke in ne bi rada živela v državi, kjer bi bilo vse to prepovedano. Vendar je velika razlika v tem, kako se otrok počuti. Otroci čutijo, kadar je dotik "drugačen", tudi če je navidez isti. In pedofi tudi čuti - čisto drugače se počuti, ko poboža dete kot kadar dete pobožava midve. To je pa težko dokazat. In potem je zelo odvisno od tega, na kakšno socialno delavko naleti otrok. Nekatere vedo, da se dogaja nekaj neprimernega, pa ne ukrepajo, ker se v vasi vsi poznajo in "nočejo met težav, mešat dreka,..." Ok, samo potem hudiča ne rini v tak poklic! Druge pa vidijo zlorabo tudi tam, kjer je ni, ker ji pač gospod ni simpatičen, pa čeprav policija ovrže vse sume itd...

Vendar je problem v tem, da se pedofili navadno ne ustavijo samo pri teh "normalnih" dotikih in da ima pedofil v povprečju v svojem življenju prek 20 žrtev, če sem si prav zapomnila.
Chezana, se ti ne zdi to že številka, ki bi bila vredna "osebne pravice" storilca? Prek 20 mladih otroških življenj...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 833
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 12:30:00   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
Meni se zdi (morda celo večji od nagona) problem to, da imajo ti izmečki dokazano nekakšno nevronsko napako v možganih (ti boš ti, Ronja, kot biologinja, bolje vedela) in posledično jih ne usmerja samo nagon (geni ali pa polna jajca, kakor kdo želi), ampak tudi izkrivljeno razmišljanje. Lahko ti njemu vzameš takorekoč celoten nagon, ko ga kastriraš, ampak možgani so si že predtem zapomnili, kako je užival, dokler je jajca še imel. Zakaj potem ne bi na različne, morda celo še hujše načine, poskušal ta užitek dobiti nazaj?


jaz bi jih odstranila iz družbe. mislim, spuščat nazaj bi bilo neumno. recimo se naredi kaka specializirana ustanova in dokler ni nekih konkretnih rezultatov, nema izpusta? kaj pa vem..
moje osebno mnenje - če delaš tako hudo škodo na podmladku, da ne morš okol prosto hodit..

Ne vem, če si zasledila v medijih, ampak lani poleti je skupina fantov (sicer ni šlo za pedofilijo, za izkrivljene izmečke pa definitivno) na HRV obali neko gospodično posilila. Pa ne samo s k****m, ampak zatem še z ročnim mikserjem!


ja, to so pa izpirjeni moški. sej se spomniš une boge indijke - še huje. user posted image

imo je v primerih zlorabe s predmeti tudi sadizem v igri. mora uživat v mučenju, ker kdo bi lahko take počel, ne da bi prej bruhal? še eni ki bi jih bilo treba zapret za lajf, oz. dokler se ne najde učinkovitega zdravila imo..

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 834
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 12:32:51   
Kerensa
Pa ne, da se ustvari lokacija, kjer bi ti izmečki prestajali doživljenjski zapor. Mučilnico naj postavijo!

Aja, saj res... mi živimo v civiliziranem svetu, kjer imajo tudi obsojenci (ne glede na dejanje) svoje pravice.

Mater, bi mu jaz dala pravico po k***u!

_____________________________

I am not what happened to me.

I am what I choose to become.

I lost my mind, but I found my soul.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 835
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 13:21:41   
chezAnA
Sem še enkrat na hitro skočila sem in bom še bolj na hitro ogovorila, ker vidim, da se št. postov veča in bo do zvečer spet tako, da bom govorila izven konteksta oz. dodajala polena na ogenj, ki je že pojemal
O kastraciji... Točno to sem hotela povedati, da ne bo ne vem kako velike koristi. Ker pedofilije ne znamo pozdraviti, je potrebno preprečiti. Civilni zakoni so na tem področju dejansko tisto, kar je nespoštljivo in perverzno, nekaj let na svobodi, pogojno... Bi bilo za smejat, če ne bi bilo tako žalostno. Ampak to je stvar civilne družbe, Cerkev ima pa potem še svoje sankcije. Kot sem rekla, za tista dva duhovnike, ki ju poznam, so poskrbeli, da nimata več stika z otroki, umaknila sta ju z javnega delovanja, še vedno pa je to premalo in kolikor sem videla včeraj na netu, se bo tu še zelo spremenilo. Ker papež tu ni za hece. In prav je tako.
Človekove pravice. Ronja, že samo življenje enega otroka je dovolj in preveč in bi moralo biti dovolj za hujše sankcije, tako civilne kot cerkvene. Ampak izbrali smo demokracijo in živimo v takem sistemu in za svojimi odločitvami moramo stati tudi takrat, ko ni najbolj prijetno. Storilec je pravno nedolžen, dokler mu ni dokazana krivda. In ima svoje pravice, ki jih je potrebno spoštovati. Ko mu krivdo dokažejo, pa dobi kazen, ki je predpisana. Zakaj je to samo nekaj let pogojne kazni, pa ne vem. Če pa k temu dodaš še zavedanje, da je večina pedofilov v otroštvu dejansko bilo (neslišanih) žrtev, mislim, da je prav, da ima tudi on svoje pravice in se ga avtomatično ne obsodi na obešanje za nekatere dele telesa.
mateyka, morda sem se narobe izrazila in sva se razumeli narobe. Tudi jaz upam, da ne bo nikoli (več, spomni se stare Grčije) sprejemljivo imeti spolnih odnosov z otrokom. Ampak ena taka odredba vsenavprek na podlagi ene usmerjenosti ne bo izkoreninila obnašanja ljudi, treba je poiskati drug način, to sem hotela povedati. In kot sem zgoraj napisala, tudi jaz ne verjamem, da bi kastracija poskrbela, da pedofili ne bi več zlorabljali otrok. Iznajdljivost je včasih tudi slaba

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 836
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 13:35:38   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

stoji človek z resničnimi problemi, nimaš opravičila biti tako grd,



Spomni se na to, ko te bo prijelo žalit in pisat nizke ter namigovat vse mogoče žaljivo o otrocih, službi, partnerjih in nasploh življenju posameznic in posameznikov tu na RR user posted image .
In potem napiši vse tisto v enem normalnem, vljudnem tonu, pa bomo imeli zanimivo in konstruktivno debato, kljub različnim videnjem iste stvari. take debate so fajn.

Ankica- sem ti že povedala, da bova imeli me dve zelo težko takšno konstruktivno debato, če boš ti meni kar naprej nabijala s temi tvojimi litanijami o žaljenju, s katerimi si jaz ne strinjam. In zato, sori- vse dokler ne boš prebrala tudi postov, ki s podobnimi zadevami, ki jih očitaš meni- letijo name- najine debate ne bo. žal. Ker meni pa take debate , kjer jih ves čas dobivam po glavi v maziljenem vatiranem tonu, ki je očitno tebi všeč- niso fajn.



Direktno in ostro debato se ima lahko tudi brez žaljenja.



Seveda Ankica- zato ponavljam, da začni najprej pri sebi. Kajti, dokler boš tole tumbala le meni, sama pa bila lepo naprej žaljiva do mene ( in ne sprenevedaj se prosim, kar imam drugače kar debelo kožo), medve ne bova konstruktivno debatirali. Ostro in direktno pa zagotovo.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 837
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 14:54:17   
ronja
Storilec je pravno nedolžen, dokler mu ni dokazana krivda. In ima svoje pravice, ki jih je potrebno spoštovati. Ko mu krivdo dokažejo, pa dobi kazen, ki je predpisana.

Seveda ne moreš za jajca obesit vsakega, ki ga nekdo obtoži ali osumi! To bi bilo potem prej ali slej orodje izsiljevanja!

Ne obstaja magična formula, en ukrep, ki bi preprečil pedofilijo. Kar pa ne pomeni, da so vsi ukrepi brezveze, ker pač ne izkoreninijo celega problema. Obstaja pa mnogo malih ukrepov, ki bi vsak mogoče prispevali en mičken delček in skupaj bi že nekaj naneslo. Tudi če bi vsi ukrepi skupaj obvarovali samo enega samega otroka, mislim, da bi se splačalo!

- ljudem bi bila v takih primerih na voljo prostovoljna kastracija in če verjamem vam, da ste kristjani res taki, da popravite in naredite svojo pokoro, to pomeni, da bi se vsak pedofilski župnik odločil zanjo in bil dober zgled ostalim pedofilom. To bi bila namreč najbolj logična pokora in kateri dobri človek ne bi hotel preprečit, da naredi še kakšno grozodejstvo? Cerkev pa bi lahko tako pokoro seveda pričakovala (beri: če bi jo obsojeni župnik zavrnil, ne bi več mogel svetovat drugim, če se pa še sam ne drži pokore;)
- ukinjen celibat bi imel posreden vpliv, ker bi se tako za ta poklic odločili tudi čisto normalni ljudje (v vseh pogledih, torej taki, ki se ne bi radi odpovedali spolnosti, družini itd) in bi se zmanjšal delež ljudi, ki bežijo v ta poklic iz napačnih razlogov
- obsojeni pedofili v cerkvi ne bi več imeli stika z otroki in če bi jih cerkev samo prestavila v drugo škofijo, verniki pač ne bi hodili tja. Ok, par starih mam bi hodilo, ampak te bojo prej ali slej izumrle;) in cerkev bi se gotovo prej ali slej odzvala.
- strokovna pomoč pedofilom, ki NOČEJO zagrešit takega dejanja: da jih strokovnjaki naučijo tehnik, kako bi lahko pozornost preusmerili, kako bi se zadovoljili s fantazijami in pustili otroke pri miru. Mogoče anonimna svetovalnica ali kaj takega.
- stroge kazni za pedofilska dejanja (po dokazani krivdi) - ne vem, če je problem v zakonu, saj ta predvideva tudi višje kazni, vendar jih iz meni neznanih razlogov zelo redko dosodijo...
- hitrejši pravni postopki, (kar moramo vsi zahtevat - kako točno se pritisne na sodišča, da začnejo hitreje delat prednostne zadeve, ne vem, se pa priporočam za ideje), ki jih cerkev ne bi upočasnjevala, kadar bi šlo za njene osumljence (kar lahko verniki zahtevate)
- zavedanje, da sum na kaznivo dejanje še ni enako kaznivemu dejanju (s tem bi se zmanjšal pritisk na po krivem osumljene in tako bi ljudje tudi večkrat prijavili sum, ker s tem ne bi nujno uničili življenja človeku, za katerega niso 100% prepričani, da je res naredil kaj slabega - zdaj je to namreč velik problem - ljudje nočejo prijavit, dokler sami niso ziher (naloga, da to preveri je od policije, ne od učiteljice, recimo) in zato se velikokrat te stvari zataušajo, ker enostavno ljudje ne upajo prijavit, če niso res 100% ziher (pa še takrat ne vedno). Malo bi se s tem zmanjšale tudi manipulacije, ki jih trenutno sicer ni veliko, se pa ob strožjih kaznih lahko povečajo. To lahko naredimo sami, ne rabimo nikogar.
- ne metanje vsega v en koš (zloraba in slikanje oblečenih otrok ni isto, čeprav je motiv lahko isti) - to naredimo sami v glavah, na forumih, v medijih... Ni težko. Pedofil, ki se zelo trudi, da ne naredi nič slabega, se drži stran od otrok, ker ve, da jim je nevaren,... je zame spoštovanja vreden, čeprav je pedofil, verjetno ga ni človeka na tem svetu, ki bi si prostovoljno izbral to nagnjenje... Vendar je razlika, kaj narediš z njim.

Evo, to so predlogi. Vsak zase noben ne bo rešil tega problema, sploh ne družinske pedofilije (tam bi bilo potrebno usposabljanje šolskih delavcev, če mene vprašaš, ker oni lahko najprej vidijo, da je nekaj narobe). Bi pa gotovo vse to rešilo par dušic. In meni se zdi to dovolj, da bi bilo vredno poskusit.

< Sporočilo je popravil ronja -- 28.5.2014 14:56:36 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 838
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 14:55:34   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Kajti, dokler boš tole tumbala le meni, sama pa bila lepo naprej žaljiva do mene..


kje to? kaj ti je pa rekla?

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 839
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 15:50:38   
Izabelina

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

To je bil članek od Nike Vistoropski, ja. Iste novinarke, ki je napisala prvi članek o Džovani Rodič. Sem brala.



mene pa zanima epilog te zgodbe...una tema o iskanju na RR se je končala v precej čudnih okoliščinah...

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 840
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 15:52:32   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Storilec je pravno nedolžen, dokler mu ni dokazana krivda. In ima svoje pravice, ki jih je potrebno spoštovati. Ko mu krivdo dokažejo, pa dobi kazen, ki je predpisana.

Seveda ne moreš za jajca obesit vsakega, ki ga nekdo obtoži ali osumi! To bi bilo potem prej ali slej orodje izsiljevanja!

Ne obstaja magična formula, en ukrep, ki bi preprečil pedofilijo. Kar pa ne pomeni, da so vsi ukrepi brezveze, ker pač ne izkoreninijo celega problema. Obstaja pa mnogo malih ukrepov, ki bi vsak mogoče prispevali en mičken delček in skupaj bi že nekaj naneslo. Tudi če bi vsi ukrepi skupaj obvarovali samo enega samega otroka, mislim, da bi se splačalo!

- ljudem bi bila v takih primerih na voljo prostovoljna kastracija in če verjamem vam, da ste kristjani res taki, da popravite in naredite svojo pokoro, to pomeni, da bi se vsak pedofilski župnik odločil zanjo in bil dober zgled ostalim pedofilom. To bi bila namreč najbolj logična pokora in kateri dobri človek ne bi hotel preprečit, da naredi še kakšno grozodejstvo? Cerkev pa bi lahko tako pokoro seveda pričakovala (beri: če bi jo obsojeni župnik zavrnil, ne bi več mogel svetovat drugim, če se pa še sam ne drži pokore;)
- ukinjen celibat bi imel posreden vpliv, ker bi se tako za ta poklic odločili tudi čisto normalni ljudje (v vseh pogledih, torej taki, ki se ne bi radi odpovedali spolnosti, družini itd) in bi se zmanjšal delež ljudi, ki bežijo v ta poklic iz napačnih razlogov
- obsojeni pedofili v cerkvi ne bi več imeli stika z otroki in če bi jih cerkev samo prestavila v drugo škofijo, verniki pač ne bi hodili tja. Ok, par starih mam bi hodilo, ampak te bojo prej ali slej izumrle;) in cerkev bi se gotovo prej ali slej odzvala.
- strokovna pomoč pedofilom, ki NOČEJO zagrešit takega dejanja: da jih strokovnjaki naučijo tehnik, kako bi lahko pozornost preusmerili, kako bi se zadovoljili s fantazijami in pustili otroke pri miru. Mogoče anonimna svetovalnica ali kaj takega.
- stroge kazni za pedofilska dejanja (po dokazani krivdi) - ne vem, če je problem v zakonu, saj ta predvideva tudi višje kazni, vendar jih iz meni neznanih razlogov zelo redko dosodijo...
- hitrejši pravni postopki, (kar moramo vsi zahtevat - kako točno se pritisne na sodišča, da začnejo hitreje delat prednostne zadeve, ne vem, se pa priporočam za ideje), ki jih cerkev ne bi upočasnjevala, kadar bi šlo za njene osumljence (kar lahko verniki zahtevate)
- zavedanje, da sum na kaznivo dejanje še ni enako kaznivemu dejanju (s tem bi se zmanjšal pritisk na po krivem osumljene in tako bi ljudje tudi večkrat prijavili sum, ker s tem ne bi nujno uničili življenja človeku, za katerega niso 100% prepričani, da je res naredil kaj slabega - zdaj je to namreč velik problem - ljudje nočejo prijavit, dokler sami niso ziher (naloga, da to preveri je od policije, ne od učiteljice, recimo) in zato se velikokrat te stvari zataušajo, ker enostavno ljudje ne upajo prijavit, če niso res 100% ziher (pa še takrat ne vedno). Malo bi se s tem zmanjšale tudi manipulacije, ki jih trenutno sicer ni veliko, se pa ob strožjih kaznih lahko povečajo. To lahko naredimo sami, ne rabimo nikogar.
- ne metanje vsega v en koš (zloraba in slikanje oblečenih otrok ni isto, čeprav je motiv lahko isti) - to naredimo sami v glavah, na forumih, v medijih... Ni težko. Pedofil, ki se zelo trudi, da ne naredi nič slabega, se drži stran od otrok, ker ve, da jim je nevaren,... je zame spoštovanja vreden, čeprav je pedofil, verjetno ga ni človeka na tem svetu, ki bi si prostovoljno izbral to nagnjenje... Vendar je razlika, kaj narediš z njim.

Evo, to so predlogi. Vsak zase noben ne bo rešil tega problema, sploh ne družinske pedofilije (tam bi bilo potrebno usposabljanje šolskih delavcev, če mene vprašaš, ker oni lahko najprej vidijo, da je nekaj narobe). Bi pa gotovo vse to rešilo par dušic. In meni se zdi to dovolj, da bi bilo vredno poskusit.

Iz tvojih ust oz. izpod tvojih prstov v božja ušesa ter ušesa vseh ostalih. Samo Ronja- tole napisat je takoo lahko veš in v bistvu to ni nič novega in je bilo vse to že kar nekajkrat napisano/ rečeno . Dejanja, dejanja so pa druga stvar.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 841
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 19:00:52   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA

In nikjer ni dokazano, da boš težavo pedofilije rešila s kastracijo. Niso to take enostavne reči, ki bi se odločale na čveku na RR.


Med ostalim, čevk na RR ustvarja javno mnenje, ki zna biti eden kljucnih dejavnikov pri tem kakos e dolocena zadeva v praksi resuje in koliksna je toleranca do dolocenih pojavov. Ja, marsikaj se zacne odlocati na FB, RR, Twitu itn.... , ki ponudijo "nacin dihanja" ...

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 842
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 19:04:24   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA
Da pa čisto nobenih sankcij ni bilo, pa tudi ni res. Poznam (osebno, precej dobro) dva duhovnika, ki sta bila pravno obsojena, oba sta zdaj svojo kazen že prestala in sta zdaj v službi, kjer nimata nobenih stikov z otroki.


Cerkvena ali posvetna kazen za dejanje pedofilije?



_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 843
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 19:05:23   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA
Pljunemo v vsakega, ki je grešil? Mu odrežemo jajca? Ne vem, bo pomagalo?


če že sprašuješ - ja, imo to zna pomagt pri pedofilih.



http://www.rtvslo.si/svet/makedonija-je-uzakonila-kemicno-kastracijo-pedofilov/329214



_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 844
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 19:14:20   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Če si predstavljam, da v nevemkakšnem stanju naredim nekaj tako groznega, bi bila verjetno takoj za, da naredijo nekaj, da ne bom tega nikoli več mogla naredit! To se mi zdi, da bi naredil vsak človek, ki hoče RES popravit škodo. Seveda pa obstaja problem krivih ovadb in zato bi bila pri prisiljeni kastraciji previdna. Ker moraš bit res 100%, da je ta človek to naredil.


Zal je velik del tezave v dejstvu, da pedofili ne zastopijo, uvidijo, razumejo... da je njihovo dejanje napacno, da ima dolgorocne posledice po zrtev, da izziva traume... ali jih za to ni briga. Navsezadnje skoraj vse zrtve opisujejo jok in porsnje, da se z dejanjem ne nadakljuje vendar to pedofila ne gane - zato tudi pride do zlorabljanja. Otrok je zgolj instument s katerim se pride do zeljenega zadovoljstva, potesenja....

Da v preteklosti takšnih reakcij ni bilo, vendar se tudi mi verniki, Cerkev spreminjamo na boljše.

In k temu pozivamo:). Samo k temu. Verjamem, da to že delate, ker se pedofilijo manj skriva, kot se jo je. Vendar mislim, da bi stvari lahko šle še precej hitreje.


S tem se pa popolnoma strinjam. Veliko hitrejse in veliko transparentnejse. Ta pocasnost je plasc, ki zakriva in prikriva pedofile. Cerkev ni in ne sme biti nedotakljiva ko zlorablja. verska svoboda - ja, vsekakor vendar nikakor ne svoboda in avtonimija, ko se gre o zlorabah otrok.


< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 28.5.2014 19:28:16 >


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 845
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 19:19:02   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

imo je v primerih zlorabe s predmeti tudi sadizem v igri. mora uživat v mučenju, ker kdo bi lahko take počel, ne da bi prej bruhal? še eni ki bi jih bilo treba zapret za lajf, oz. dokler se ne najde učinkovitega zdravila imo..


Podpisem.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 846
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 19:19:40   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Pa ne, da se ustvari lokacija, kjer bi ti izmečki prestajali doživljenjski zapor. Mučilnico naj postavijo!

Aja, saj res... mi živimo v civiliziranem svetu, kjer imajo tudi obsojenci (ne glede na dejanje) svoje pravice.

Mater, bi mu jaz dala pravico po k***u!



Prisilno delo - da izplaca svjo hrano in namestitev, vse ostalo pa za otroke.

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 28.5.2014 19:28:58 >


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 847
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 19:31:24   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Iz tvojih ust oz. izpod tvojih prstov v božja ušesa ter ušesa vseh ostalih. Samo Ronja- tole napisat je takoo lahko veš in v bistvu to ni nič novega in je bilo vse to že kar nekajkrat napisano/ rečeno . Dejanja, dejanja so pa druga stvar.


Dejanja so, da bozja usesa se nic niso naredila, cerkveni dostojanstveniki pa temu zvesto sledijo.
Pedofilija ni nov pojav in se ni sele sedaj razkril.... koliko let, desetletij ... se caka na "bozja usesa"...
Kjer je volja je pot, kjer volje ni je na vrsto izgovor kako je tezko....

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 848
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 19:55:38   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: patrino

sama pa bila lepo naprej žaljiva do mene


Ankica nikdar in nikoli ni bila do nikogar žaljiva. Malce bolj ostra pa samo do tistega, ki si je to zaslužil.

< Sporočilo je popravil daddy -- 28.5.2014 19:56:24 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 849
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
28.5.2014 20:15:01   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

sama pa bila lepo naprej žaljiva do mene


Ankica nikdar in nikoli ni bila do nikogar žaljiva. Malce bolj ostra pa samo do tistega, ki si je to zaslužil.

Kot prvo- Daddy- moj komentar je veljal izključno Anici.
Kot drugo pa- ker si se ravno nepovabljeno vštulil, lahko rečem tudi to- mnenje kdo je žaljiv in kdo si zasluži kakšno krepko je stvar vsakega posameznika. Tvoje mnenje je tako -moje drugačno. Moje mnenje je tudi, da si ti nevzdržno pritlehen in vedno enim in istim nekam lezeš. Toda tudi s tem se ne boš verjetno strinjal in boš rekel, da te žalim. Jaz bom rekla, da govorim le resnico.. Kaj češ. Ravno zato pa je fino, da na forumih pač tiste, ki ti ne potegnejo malo preskočiš.Čar virtuale. Mirne duše se ga lahko poslužiš in debatiraš le s tistimi, ki po tvoje niso žaljivi in držijo s tabouser posted image .

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?