|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2015
10.1.2015 21:15:32   
zvezdica_1
zoja

dianatal gel je za lažji prehod porodne poti, ker zmanjša trenje.. naj bi se zmanjšala verjetnost raztrganja oz. potrebe po prerezu presredka-ni pa garancija... glede na reklame naj bi tudi skrajšal čas poroda za 30%-čeprav tole se mi zdi za lase privlečeno....pred leti so ga prodajali tudi v SLO, zdaj ga je moč dobiti samo v tujini (jaz sem ga naročla iz nemčije, skupaj z dostavo pride okoli 105€)user posted image



(odgovor članu ZojaEma)
Neposredna povezava do sporočila: 401
   RE: Februarke 2015
11.1.2015 8:31:25   
rakica82
Naty dobrodošla. Tudi jaz imam tako kot ti doma že dve punčki, ena so drug teden stara 3 leta in pol ,druga je bila konec novembra dve, ne vemo pa kaj bo tokrat, ker ne sprašujeva. Bi si pa mož želel fantka, to vemuser posted image

Boš imela zdej res majhno razliko, glede vozička pa ne vem, če imaš manjšo doma bi ti voziček za dvojčke prišel prav, da greš lahko vsaj na sprehod z obema. Med mojima je 16 mesecev, sem imela obe pa je tavelika pač moral vse prehodit sama. So bili zato sprehodi, k osmo bile same bolj kratki.

Zojeama jaz imam racmanke vse v enem ja, meni so v redu, vidim pa da se jim že malo pozna, da niso več nove, bodo pa preživele še tretjega otroka. Jaz ti priporočam izposojo kompleta pa vidiš kaj ti najbolj ustreza, sestrična od mojega se je odločila za klasične, mi za vse v enem, vsak po svoje. Pa zraven si obvezno kupi tiste podloge za enkratno uporabo, ki jih daš notri, polulane opereš, pokakane v školjko, pa tiste, ki so na roli nujno, en tistih v škatli.

Glede poroda pa jaz sem obakrat prišla v porodnišnico par dni pred PDPjem ,ker mi je odtekla voda, odprta 2 oz 3 cm in z nekaj malega popadki, obakrat potem ni šlo nikamor, oziroma prepočasi in sem dobila umetne popadke. Obakrat sem prežievla brez protibolečinskih zadev, nisem bila nič šivana,...v drugo sem bila res konkretno zmartana, ker je trajalo, mala pač ni hotla venuser posted image . ampak se da, poslušat babico, koncentirat se na telo in končni rezultat.

moje mnenje o epiduralni je pač tako, da to vpliva tudi na otroka, ker je takrat še vedno v tebi in vse kar prejmeš ti dobi tudi otrok.


_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 402
   RE: Februarke 2015
11.1.2015 16:40:53   
ZojaEma
Hvala _zvezdica za informacijo! Jaz sem si začela masirati presredek kar z karitejevim maslom ali mandljevim oljem. Naj bi pomagalo, da se presredek bolje raztegne med porodom. No, bomo vidlei kako bo to pomagalo. Imam pa namen iti na akupunkturo, ki pa pomaga pri hitrejšem odpiranju. Lahko grem v 36 tednu, kar je čez en teden. Joooj, kako čas bežiuser posted image .

rakica82, imam namen narediti tako, kot si napisala, da si bom izposodila racmanke in videla katere mi odgovarjajo. Če bo pa kaj ugodnega na bolhi, bom pa kupila. Seveda ne velikih zalog, ker ne vem kaj mi bo odgovarjalo. Za enkrat imam pleničke za enkratno uporabo iz Mullerja, ki so bolj EKO - firme Molltex. Jih nameravam uporabljati tudi ponoči, tako kot si ti zapisala.

Katte super, da se je tudi tvoje dete obrnilo na glavouser posted image . Sem že mislila, kakšno smolo bomo imele februarke z lego naših otrok. No, hvala bogu temu ni takouser posted image !

Punce, ki ste že rodile - a so se vam vaši user posted image zelo umirili pred porodom? Moja je tako aktivna, sploh ne vem od kje ima toliko prostora.

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 403
   RE: Februarke 2015
11.1.2015 17:29:09   
rakica82
Masiranje presredka naj bi pomagalo ja, čeprav ni dokazov za to. Dosti bolj šteje to koliko imaš pač raztegljivo tkivo in ali lepo sodeluješ z babico, ki ti pove kdaj potiskaj. Vam povem da se da tudi pri velikem otroku z veliko glavico odnest brez raztrganin. Škodit pa masaža ne more, jaz prvi čsem drugič se mi zdi da ne. Razlike ni bilo.

Zojaema to je najlažja pot ja, jaz sem potem tudi dokupovala soprti, nekaj smo jig dobili ta darilo, sva rekla naj raje to kupijo kot nekaj kar ne rabimo.


moja prva ni bila ravno hudo aktiven otrok v nosečnosti, seveda je bilo zunaj drugačeuser posted image , brcala je malo in zelo nežno do konca. druga je brcala tudi med popadki, praktično do iztisa sem jo čutila. ta zdej je pa sloh nenormalno aktiven, skoz mi trebuh skačeuser posted image





_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu ZojaEma)
Neposredna povezava do sporočila: 404
   RE: Februarke 2015
11.1.2015 17:52:19   
zvezdica_1
zoja_ presredek si masiram z oljem od welede-mislim da je violične barve škatla... ne vem, če bo pomagalo, škodlo verjetno ne bo. samo kaj, ko bi se dalo v bolj enostavno pozo spravit...user posted image itak je pomembna masaža, ne mazivo.

drugače pa so tudi naju sorodniki zasuli s praktičnimi darili-so povprašali, kaj naj kupijo, in sva to tudi dobila. sicer res, da ni presenečenja, ampak sma dejansko dobila točno tiste stvari, ki sva jih hotela. ker ko gledam, kakšno navlako vse prodajajo v trgovinah, me mine. lahko pa, da bom moški del po porodu pošiljala ravno po to navlako...user posted image samo se mi ob današnjem odpiralnem času trgovin zdi neumno zapravljat vnaprej za stvari, katere se mi zdaj ne zdijo potrebne. tistih par uric v nedeljo, ko je zaprto, pa bom tudi preživela brez.

plenice bodo pri nas kar pamperske. sem pač "lenoba" in se mi ne da ukvarjat s pralnimi. sicer bi naj zaradi vpojnosti "pampersk" po mnenju nekaterih otroka kasneje odvadil od pleničk, ampak sma raje izbrala malo več najinega udobja

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 405
   RE: Februarke 2015
12.1.2015 8:08:02   
ZojaEma
Po moje tudi ne more škoditi, če si ga masiraš. Pa če pomaga ali ne user posted image . Se vsaj malo psihično pripravljaš na poroduser posted image .

Naju pa sorodniki in prijatelji nič kaj ne sprašuejejo, kaj potrebujeva, hihi. Bi mi bilo res najbolje da bi dobila še kake pralne pleničke al pa bon pri racmanu. Ker te navlake je res lahko preveč!

A ste že vse na porodniški? Jaz si jo grem ta teden rihtati, ker sem želela, da se mi šteje še decembrska plača. S porodniško pa začnem 22.1, ker mi je ginekologinja v materinsko zapisala datum glede na velikost ploda v 8 tednu, takrat je bila pa naša micena in je bil rok 19.2. Amapk mi paše, da grem čim kasneje v porodniško, da bom potem dlje doma s tamalo. Očetovstvo pa je partner že priznaluser posted image .

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 406
   RE: Februarke 2015
12.1.2015 11:08:03   
rozca1
Jaz sem si tudi nabavila tale Weleda olje, pa za probat je..zgubit nimam kaj. Samo si še ne predstavljam, kako bo ta masaža presredka izgledala pa kako se bom to "naštimala", da steklo kolikor toliko normalno.
Sama delam tudi raznorazno vaje (raztezne in za lažji porod) - namreč verjamem v to (zaenkrat še user posted image pa bomo videli.
Me pa tu pa tam že malce panika zgrabi kako bo, ali bom pravočasno prišla v porodnišnico, na koliko min ko bodo popadki -moramo od doma ipd...
Ampak po drugi strani pa komaj, komaj čakam družbo moje male bibe user posted image user posted image

Za porodniško sem pa že nesla papirje, saj sem v Bolniški in sem želela čimprej oddati..tako da sedaj samo čakam..odločbo in bebota :)

< Sporočilo je popravil rozca1 -- 12.1.2015 11:10:03 >

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 407
   RE: Februarke 2015
12.1.2015 12:18:32   
naty985
Jaz sem na porodniški od 9.1. Sem pa papirje za porodniško že v začetku decembra uredila. Pa vse papirje ki jih je porebno po porodu uredit imam pripravljene, tako da samo dojenčkove podatke noter napišem in jih mož odnese na socialno ali občino. :) Jaz presredka nisem masirala, bila sem 2x prerezana. 3 ali 4 dni prav fajn boli. Skoraj nič ne moreš sedet. :)

< Sporočilo je popravil naty985 -- 12.1.2015 12:19:33 >

(odgovor članu rozca1)
Neposredna povezava do sporočila: 408
   RE: Februarke 2015
12.1.2015 12:21:00   
rozca1
Nati985 to imaš verjetno pripravljene papirje za očetov dopust ali še moram imeti kaj drugega?

Ja baje, da boli če si prerezana..nam je priporočila v Materinski, da si v tem primeru kupimo tisti obroč, ki ga imajo otroci za plavanje. Baje malce olajša vse skupaj.
No sama srčno upam, da mi tega ne bo treba izkusit..tega se mi zdi, se bolj bojim kot samega poroda.

(odgovor članu naty985)
Neposredna povezava do sporočila: 409
   RE: Februarke 2015
12.1.2015 13:38:39   
naty985
Po porodu je potrebno dati za očetovski dopust, za enkratno pomoč ob rojstvu - včasih je bil to paket, za otroški dodatek, ter na občino, ki da nekaj denarja za vsakega novoroječka.

Boljše je pa, da te prerežejo, kot pa da se pretgaš. Prva hčerka je bila mala in tudi obseg glavce je imela majhe. Imela je 2600g, 46cm in obseg glavce 31cm. Pa je bila rojena 11 dni pred rokom. Pa sem potrebovala epizotomijo. Druga je bila 6 dni čez rok, imela je 3700 g, 51 cm in 35cm glavco. Pa je malo manjkala da ne bi potrebovala epizotomije, ampak sem se začela trgati in so me prerezale. Kako bo sedaj bomo videli. Važno je, da tiste prve dni čim več ležis in ne obremenjuješ presredka.

(odgovor članu rozca1)
Neposredna povezava do sporočila: 410
   RE: Februarke 2015
12.1.2015 13:41:16   
rozca1
No to za na občino nisem vedela, da si upravičen. Je to isti obrazec k za socialno - ker tam mi je namreč že povedala, da vsakdo ni upravičen do tega, glede na dohodek baje to izplačujejo.

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 411
   RE: Februarke 2015
12.1.2015 13:54:24   
naty985
V vsaki občini je drugače. Obrazec s jaz dobila na njihovi spletni strani. Vsaka občina da drugi znesek. Nasa občina da 100€, nekatere dajo več nekatere nič. Daš lahko za vsakega otroka po rojstvu, ne gledajo na dohodek. To se gleda pri tistem paketu od države- zdaj je samo denar, okrog 280€ . Pri tem gledajo plačo, mislim da je meja 60% povprečne plače na osebo.

(odgovor članu rozca1)
Neposredna povezava do sporočila: 412
   RE: Februarke 2015
12.1.2015 18:29:10   
zvezdica_1
cenzus za pomoč ob rojstvu otroka s strani države je enak kot tisti za otroške doklade-dohodki preteklega leta (glede na to, da še nimamo uradnih potrdil se zna zgodit, da celo predpreteklega, torej 2013) in vso premoženje na dan oddaje vloge oz. rojstva otroka (torej če imaš kaj na računu, prej dvigni-kolikor vem, se vsa denarna sredstva na računu nad 1.000€ štejejo kot prihranek-pač smola, če dobiš isti dan plačo...). vso premoženje in prihranki se pomnožijo s 3,5% in prištejejo kot fiktivni prihodek..enako nepremičnine, večje od 40m2 za vsakega družinskega člana (če imaš še kako nerezidenčno nepremičnino, se avtomatično šteje kot fiktivni prihodek), avto po eurotaxu nad 8.000€,... pa še so cvetke... tak da midva ne dobima nič.sicer sem vlogo dala, ampak so mi na CSD že povedli, da ne bo šlo skozi...sma očitno prebogata al pa prepoštena..user posted image

aja, pa pozneje se pri vrtcu pozanimajte, ker ene občine stanovanjski kredit pri izračunu cene vrtca upoštevajo kot odhodek. to so mi celo povedli na CSD...

(odgovor članu naty985)
Neposredna povezava do sporočila: 413
   RE: Februarke 2015
12.1.2015 20:20:16   
rakica82
jaz še nisem na porodniški, začne si mi 30.1, papirje mam že doma ma še nisem nesla, bom čim kasneje.

Pri nas da občina nekje okoli 200 evrov, vsaj upam ,da do februarja ne bodo ukinili tega. Otroške dodatke imava, tako da dobiva tudi pomoč države ob rojstvu in letos tudi dodatek za veliko družino, bomo padli v to kategorijouser posted image

naty si imela pa smolo, majhne glavice pa raztrgana.

Moej punce so imele obseg glavice 37 cm pa sem jo odnesla brezuser posted image , sem bla obakrat res vesela, ker je blo potem okrevanje res mala malica.

_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 414
   RE: Februarke 2015
13.1.2015 8:57:52   
ZojaEma
Hvala za informacije, jaz se tudi moram pozanimati, kako je v naši občini. Mislim, da tudi dobiš 200e, nisem pa sigurna!

Jaz sem tudi že slišala, da so punce rodile otročke z velikimi glavcami, brez raztrganin. Hmmm, čudna je ta narava.

Na test za streptokok B boste šle? Jaz imam bris naslednji teden.


(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 415
   RE: Februarke 2015
13.1.2015 11:17:15   
Katte
Jaz sem bila pri sinu rezana, bolelo ni niti rezanje niti šivanje, sedela sem tudi lahko normalno.
Jaz sem že skoraj 5 tednov na dopustu, porodniško začnem tudi z 22.1. Ja, dobro je, da je čim prej otrok, da si lahko čim več časa potem z njim.
Jaz sem na csd uredila. Kje pa urejaš doklade? Mi za prvega nismo imeli šans, zdaj no pa po mojem šlo. Pa olajšavo moramo še urediti. Sovražim birokracijo.
Za bris se nisem odločila niti prvič niti zdaj.

< Sporočilo je popravil Katte -- 13.1.2015 11:18:32 >


_____________________________

Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013).
First loss in May 2014, at 6+2 wks.
Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015.
2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks.
3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks.
Still hoping.

(odgovor članu ZojaEma)
Neposredna povezava do sporočila: 416
   RE: Februarke 2015
13.1.2015 12:23:18   
naty985
Jaz sem ravno prišla s pregleda. Bris pri nas vzame rutinsko in ni potrebno nič plačati. Imela sem CTG, ki še nič ne kaže. Vse je Ok. Naš korenjak ima že okrog 3kg. Me je kar malo strah do kje bomo prišli s težo. Kontrolo imam čez 1 teden.

Za otroške doklade urejaš na centru za socialno delo. :)

(odgovor članu Katte)
Neposredna povezava do sporočila: 417
   RE: Februarke 2015
13.1.2015 12:56:27   
rozca1
V katerem tednu se lahko dogovoriš za bris Streptokok?

Koliko dolgo ste pa čakale na papirje/odločbo za porodniško iz CSD-ja?


(odgovor članu naty985)
Neposredna povezava do sporočila: 418
   RE: Februarke 2015
13.1.2015 14:16:31   
naty985
Jaz sem papirje za porodniško dobila v enem tednu. Za streptokok pa vzamejo bris tam okrog 35, 36 ali 37 tedna. Meni je vzela danes bris, pa sem 36 t in 4 dni.

(odgovor članu rozca1)
Neposredna povezava do sporočila: 419
   RE: Februarke 2015
13.1.2015 14:26:50   
rozca1
Aha, torej še imam čas..pa še pregled imam takrat, pa ji lahko mimogrede omenim.


naty985 hvala ti!! user posted image

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 420
   RE: Februarke 2015
15.1.2015 8:15:04   
naty985
Punce, ali obstaja tudi na Facebooku kakšna skupina februark 20015? Sem iskala pa mi nič ne najde.

Jaz sem že tako utrujena in imam že dovolj tega trebuha, da bi kar danes šla rodit. :) Pa še ponoči mi ta velika punca skače po glavi. Spi v svoji sobi, ampak se zbudi tudi do 10x in me kliče, vpije, dokler ne pridem v sobo. Če ne grem začne še bolj glasno, tako da zbudi še ta mlajšo. Danes sem šla 6x. Sem že kor zombi. :) Kako ste kaj druge punce? Imate že vse pripravljeno (za doma, porodnišnico?).

(odgovor članu rozca1)
Neposredna povezava do sporočila: 421
   RE: Februarke 2015
15.1.2015 9:02:16   
ZojaEma
naty985 obstaja FB skupina februark 2015, sam te mora ena dodati, ker je zaprta skupina. Večina, ki nas tukaj še čveka ni na FB strani. Poglej poste za nazaj, kateri se moraš javiti, da te dodajo v skupino. Jaz res ne vem!

Jaz sem zaenkrat še super, čeprav imam ogromnega bušija, sama sem pa sicer bolj suhe postave. Zredila sem se že za 16kg, pa ne vem kje so, hihi. Spim kot top, kar s pridom izkoriščam. Nimam doma še nikogar, ki bi me budil, bo pa s februarjem vse drugačeuser posted image . Mi pa paše čim več preležati, sedeti mi je najtežje. Še hodim raje. V ponedeljek sem bila še zadnjič v hribih z bušijem, zdaj se moram malo umiriti.

Jaz še nimam vsega pripravljenega za porodnišnico. Oblekce za tamalo itak imam, hihi. Zase pa še ne v celoti. Ne mislim nekaj komplicirati, ker ene stvari tako dobiš v porodnišnici.

(odgovor članu naty985)
Neposredna povezava do sporočila: 422
   RE: Februarke 2015
15.1.2015 10:52:43   
rakica82
Jaz sem s pregleda,vse ok, dete ima nekje 2200g, trebuh je večji kot pri obeh prejšnjih nosečnostih, plodovnice je kotpravi ginekologinja prej več kot premalo zato imam tudi tako napet trebuhuser posted image . zredila sem se že 12 kg, kar je več kot v obeh prejšnjih nosečnostihuser posted image

naslednjič imam čez 3 tedne

naty te čisto razumem, mene trebuh tudi ful ovira, slabo spim, leži mtežko, mči me zgaga,...nasrečo vsaj mali dve trenutno dobro spita, prideta z vrtca čisto zmartane, tavelia kseveda čez dan skoraj nikoli ne spi tako da hodita spat ob pol osmih zvečer.

naša večja je imela tak oobdobje zbujanja lani avgusta, ene 14 dni, sem vstajala nonstop, potem sem pa imela dosti ,sem ji lepo razložila da je zunaj noč, da vsi spimo, da je mami utrujena in gre spat in da ne bo nazaj hodila. drla se je ko jesihar res, na srečo tamala spi kot top, ampak je pomagalo. vsaj upamuser posted image

pripravljeno nimam še čisto nič, ampak res nič, še dude ne. sem bla prej v dm pa mi nobena ni bla všeč, ker hočem od mam pa nevtralna more bit. cunje še čakajo na pranje, postelja še ni fraj,...

za porodnišnico pa itak rabiš samo osebno kozmetiko, mogoče kakšen paket vložkov, če si več dni notri, nogavice pa kaj za brat. drugega jz niikoli nisem rabila, je pa res da v kranju dobiš jest tudi če zamudiš kosilo ti ga tudi ob teh pripeljejo, po večerji okorg devetih vedno pridejo vprašat če si lačna in zaot nisem rabila kakšnih prigrizkov in takih stvari. razen za moža v porodni sobi, ko je trajalo in je bil lačenuser posted image

_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu ZojaEma)
Neposredna povezava do sporočila: 423
   RE: Februarke 2015
15.1.2015 11:33:38   
rozca1
No tudi sama še nimam vsega...ša moram nabavit dudo, banjico, pa zase vložke/ščetko ipd.

Pa vse cunje preprati in prelikati..sem pa zelo utrujena zadnje tri dni. Ponoči tako že nekaj mesecev ne spim, zaspim proti jutru in potem celo dopoldne skoraj prespim.

Skuham kosilo, operem cunje, posesam, malo pospravim, pa sem utrujena kot da bi nevem kaj delala. Imam prednost pred tistimi, ki doma še nimajo kakšnega malega "nagajivčka". Mi tako paše potem k se uležem in imam sama svoj mir..

Se pa redno mažem z olje (bušija+presredek) in pa nekaj vaj se trudim dokaj redno izvajat, če mi bodo kaj olajšale porod.

Gor sem dobila do sedaj +9, sem pa drugače med suhicami in se počutim ogrooomnaaaa kot tale -> user posted image (p.s. poskočna/gibčna nisem več tako) user posted image

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 424
   RE: Februarke 2015
16.1.2015 9:00:35   
naty985
Jaz sem pridobila do sedaj 6 kg. Imam tudi nosečniško sladkorno, tako da malo pazim kaj jem. Bom pa po vsej verjetnosti šla prej na pregled v porodnišnico in ne bom čakala do PDPja. Me je kar malo strah, če je res tako velik, čeprav bo to moj 3tji porod. Jaz imam obe punci doma, ne hodita v vrtec, ker sem tudi jaz doma - brezposelna, je lažje tako.

Imam že vse pripravljeno. Za v porodnišnico imam pa pripravljeno kozmetiko, vložke, blazinice za dojke, modrc za dojenje, nogavice, če bi me zeblo, lanolin za boleče dojke. Križanke in nekaj za brat, ker je pri nas že 14 dni prepoved obiskov. Pa za dojenčka imam nogavičke, rokavičke, dudo. Stvari za domov pa bo potem mož prinesel. :)

(odgovor članu rozca1)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?