|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski škratki 2014
2.3.2015 16:06:48   
Prvicmama
No, me tepe ker ne preverim, kaj objavljam. Ta zob na koncu je odveč:)

(odgovor članu Prvicmama)
Neposredna povezava do sporočila: 426
   RE: Junijski škratki 2014
3.3.2015 19:47:30   
neznanka89
Živjo punce.

Da sporočim malo podatkov. Sva imela včeraj posvetovalnico. Veliki smo 73 in težki 8500. Sva pa stara 3 dni majn kot 9 mesecev. Najprej Ga je zdravnica posedla in seveda naš mali še ne sedi samostojno. Je začela takoj z razvojno, pa da bi že mogel sedeti, pa nisem na to nič komentirala. Ko je pa v nadaljnem pregledu videla, da že kobaca in da se vstane ob opori, pa kar ni mogla verjeti, kako je napredoval, tako, da je po njenih besedah, gibalno rahlo pred vrstniki. Sedenje pa ga ne interesira toliko, da bi se potrudil in sam sedel. Je bolj zanimivo, če se lahko premika. user posted image

Tako, da sem sedaj čisto pomirjena in končno uživam 100 na uro. Je pa bil 3 cepljen in je dobil vročino. Upam, da je jutri več nebo.
Se pa res ne splača sekirat, ker se v enem tednu pri takih malih lahko vse spreme

Greste kaj na morje letos? Ste že rezervirali kaj? Midva se kar ne moreva odločit, kam bi šla. Gremo ziher na hrvaško obalo, nekje v srednjo dalmacijo, v kateri kraj bi pa šla, pa se ne moreva zmenit, tako, da s predlogi na plano user posted image .

Drugače pa res komaj čakam na to pomlad, da bo vsaj oblačenje malo lažje.

Uživajte s sončki.

(odgovor članu Prvicmama)
Neposredna povezava do sporočila: 427
   RE: Junijski škratki 2014
10.3.2015 20:56:14   
bauko
Živjo punce,

so tudi vaši dojenčki v "mami" fazi? user posted image Moja gre čisto povsod za mano, če sem pri miru se mi pa okrog nog mota kot kakšen maček. user posted image

Sicer pa ima nekaj dni pred 9m 9,84 kg in 74 cm. In nobenega zobka user posted image

Preizkusili sva tricikel in je super! Malo za popestritev. user posted image

Na morje gremo mi v Poreč v kemp.

A katera mogoče kupuje (ali pa že ima doma) prikolico za kolo?

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 428
   RE: Junijski škratki 2014
11.3.2015 11:44:51   
condfa8h
pozdravljene mamice!

Tudi midva sva imela pregled, je dolg 77cm in 10600g. Se mi je pred kratkim začel na kolena dvigat, ob vsem kar lahko prime, tako, da imam kar živahno. V posteljici se pa dvigne na nogice. Tako, da jaz sem kar zadovoljna, ko ga imam pod nogami (razen takrat, ko mi hlače dol vleče :)), vsaj vem kaj naklepa. Je taki divjak, da nimam pet minut miru :). Če ga pa imam, pa mi je dolgčas :))


Kako ste ve s hranjenjem? Meni poje izredno malo, tam nekje 50g, in pol čez tri ali pa štiri ure spet. Mleko dobi še 2x na dan, pa če se zbudi ponoči (po 6,7 urah spanja), sem probala mu dat vodo pa se je pol čez eno uro spet lakota zbudila. Kaj kruh že dajete? Jaz mu dajem skuto, običajno s sadjem. Naslednji bo jogurt, pol pa počasi kruh. Kakšne začimbe uporabljate? Jaz mam baziliko, majaron in timijan. Kako pa ste s koščki? Meni jih zadnje čase kar izbruhne, pravijo, da je to zaradi hipotonosti...

Tricikla še nisem poskusila, moram pogledat, kaj imamo pri babici, upam, da je še tolko ok, da ga ne bo treba kupovat....Ti otroci so tak strošek... Se mi zdi, da skos nekaj rabi.

Na morje pa gremo mi za prviga maja, upam, da ne pride kaj vmes. Gremo pa v mobilne hišice v Istro. Poleti pa v šotor, čeprav bi vseeno bilo fino hladilnik imet. Če ve katera za kake lušne apartmaje, v kakem borovem gozdičku bom vesela informacije.

Grem, že bedi :)

Lepo se imejte!

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 429
   RE: Junijski škratki 2014
12.3.2015 22:07:40   
bauko
Hoj punce!

condfa8h,

si me prav spomnila na začimbe, sem kar malo pozabila, da bi jih lahko malo več dodajala. Do sedaj jih skoraj da nisem...
Kruh ji vsake toliko dam, ampak ne pretiravam. Jogurta zaenkrat ni marala, bom pa še poizkusila. Skute pa še nisem preizkusila.
S koščki pa je odvisno kaj je. Banano npr lepo sama odgrizne, zgrize oz prežveči in pogoltne. Če pa ji recimo namočim ovsene kosmiče in jih zmešam z neko sadno kašico se pa dela da se davi. user posted image Tako da je odvisno od tega, koliko ji je všeč tisti košček user posted image

Moja pije mleko samo še zjutraj in tik pred spanjem, vse ostalo je GH.

Sem se pa vdala in ji končno tudi jaz pričela ponujat hrano ne samo po žlički, ampak ji dam koščke na mizico od stolčka za hranjenje in ji pustim, da packa, mečka, daje v usta...
Od začetka me je bilo groza packarije, preoblačenja in pucanja, ampak če ji ne pustim, se bo bolj težko sama naučila jest user posted image

Glede stvari za otroka je pa tako, da lahko pokupiš skoraj vse, ali pa skoraj nič user posted image Mi imamo to srečo, da obleke in razne tricikle ipd vse dobimo na posodo. Kadar pa kaj sama kupujem, pa ene 16x premislim...še najbolj smešno mi je pa to, ko se na koncu še najrajši igra z neodprtim paketom plenic, hehe user posted image ....no, razen knjigic. Te pa zelo zelo rada lista in preučuje in te vem, da bom kupovala še naprej.

Gibalno se ta trenutek pri nas dogaja na polno - v 14 dneh je že ogromna razlika. Zdaj vstaja ob opori in se z vsakim dnem lepše oz bolj kontrolirano spusti nazaj dol. Začela je plesat oz migat na muziko, kar mi je še posebej všeč. Po novem kadar se želi dotaknit stvari, ki je visoko gor, mi jo pokaže s kazalcem. Če jo vprašam, kdo je to (in pokažem račko), reče ga-ga, ali pa če jo vprašam, kako dela račka, reče ga-ga. In ko vprašam, kako dela krava, zamuka user posted image Bolj potiho, ampak zamuka. Pri kužatu oponaša pasje dihanje, za avto naredi brrrrr z ustnicami...skoraj vsak dan je ena nova stvar. user posted image Aja, pa velikokrat govori ne, ne, ne in zraven odkimava. Ponavadi takrat, ko jo kaj kregam ali ji dopovedujem, da ne sme. user posted image

Imava pa kar nekaj težav s kožo. P je rekla, da ima blag AD in nama je dala eno blazno mastno negovalno kremo. Nagravžno (vsaj meni), ampak k sreči pomaga.

Zdi se mi, da se je spet začela faza zobkov. Spet si praska dlesni in obsedeno grize stvari in včasih zraven joka. Tole sporočilo pišem že več kot pol ure, ker se je vmes že parkrat zbudila. Zdaj sem ji pa namazala tisti gel in je mir. ...no ja, bomo videli, če bo tokrat res kaj ven pokukalo. user posted image


condfa8h, midva si že nekaj let ogledujeva mini hladilnik za v kemp...in mislim, da bo letos končno skrajni čas za nakup. Malo pogooglaj, ful je enih možnosti - lahko je na plin, elektriko, lahko ga priklopiš v avtu...najmanjši so veliki kot hladilna torba.

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 430
   RE: Junijski škratki 2014
14.3.2015 21:23:18   
mala dama
Pozdravljene mamice...

sem kar malo zanemarila ta forum user posted image .. Vidim, da že vsi lepo napredujete. Mi imamo 69,5 cm in 8870 g. Je pa naša punca stara 9 mesecev in par dni. Nič se še ne postavlja na kolena in nič se še ne dviguje. Ona najraje sedi, ampak zleze po celem stanovanju..ne me vprašat kako ji to uspe, ampak ji.. Tudi na trebuhu noče pretirano biti..večni problem. Sedi že od petega meseca in pol in za trebuh se sploh ne zanima..no, vseeno je vsaj malo boljše kot je bilo. Zdaj se steguje na rokice, ko je na trebuhu in drsa nazaj user posted image . Zlata moja pikica user posted image user posted image user posted image user posted image . Sem se kar malo ustrašila, da kaj zaostaja, pa mi je pediatrinja rekla, da dela vse kar je za njeno starost zahtevano. Glede drugega razvoja (ne gibalnega) pa celo prehiteva. Zna pokazati kako se ploska, zna potrkati po vratih, s kazalcem pokaže ko jo vprašamo npr.kje je kuža,... Tudi ponavlja rada...Prava babnica !!

Glede hrane pa jaz še vedno malo kompliciram...ne vem...čez dva meseca bi morala v vrtec (ampak bo šla šele septembra, ker jo bo do takrat čuvala moja mama) in tam imajo jedilnik, kot vsi ostali starejši otroci. Redko kakšno stvar imajo drugačno. Zdej pa ne vem ali sem jaz neumna ali kaj je...do enega leta je kao prehrana prilagojena, brez sladkorja, soli, kravjega mleka, močnih začimb..potem pa iz danes na jutri, ko gre v vrtec mora jesti vse. Pa ne mi rečt, da je to ok !!! ahh..jo bom morala počasi začeti navajati na "navadno" hrano, kot jo jemo mi, da ji ne bo v vrtcu skurilo želodca, ko bo začela naenkrat jest vse od kraja user posted image .
Jaz ji veliko stvari še pasiram..npr.banano. Se bojim, da ji ne bi zaletelo. Ji pa včasih dam ta baby piškot in ga prav lepo sama poje..ga ne ugrizne prevelik kos, ampak ga cuza. Na koščke ji zrežem meso, zelenjavo pa pasiram oz.pretlačim z vilicami. Je pa res, da nimamo še nobenega zobka !! Kakšno meso jim pa vi dajete ? Jaz najrajši purana in teletino. Kuham v vodi..kaj ve ste jim že kaj pražile oz.pekle meso ?

Kako pa kaj spanje ?? Naša frajla se še vedno zbudi 2x na noč..in potem jo naprej uspavam edino na prsih. Je prav huda, če ugotovi, da jo bom samo malo zibala user posted image . Zadnje dni jo poskušam malo odvajati od večernega dojenja in se trudimo, da bi nam zaspala v rokah..ker sama v postelji NI ŠANSE !! smo poizkusili in se je drla, da je zbudila še sosede user posted image . Nekako nam uspeva to v rokah, ampak preden trdno zaspi, se zbudi najmanj 2-3x. Jooooj to uspavanje je cela umetnost pri nas user posted image !!!

Na morje gremo tudi mi v kamp. Nekam v Istro..še ne vemo kam. Komaj čakam, da zamenjam malo okolje.

Ta porodniška gre tako hitro, da si ne smem niti zamisliti, da se mi izteče čez dobra dva meseca....GRROOOOZZA !!!

Punce uživajte na sončku ..bomo vse lepo zagorele še preden bo poletje ..ampak samo v obraz,, kot kakšni zidarji..obraz črn, telo belo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!

zdaj sem pa toliko napisala, za vse nazaj....

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 431
   RE: Junijski škratki 2014
15.3.2015 15:27:14   
Alyonka
Živjo, punce, tudi pri nas se mali lepo razvija, že začenja kobacati, ko pa se utrudi, pa po starem popuza in hitro pride povsod. Je kar naporno potem, če nočeš, da ravno povsod vtakne glavico. Tudi na nogice se je začel že postavljati, na kavču pa tudi že na blazini. Sprva se je tako na prstke postavil, zdaj pa tudi že na celo stopalce. Že daje bravo-bravo (zaploska) in živjo ter pa-pa. Pokaže pa še ne.
Dojiva se še vedno veliko, tudi (žal:) ponoči. Spimo slabo, ker se mi zdi, da ima spet pordele dlesni in so na poti novi zobki. Sedaj je tudi prehlajen in kašlja, upam, da pri tem ostane, minula noč je bila pasja, računam, da nam tudi to noč ne bo prizanešeno. Sem se že razveselila sončnih dni, a je še vedno zima, pa ta beden veter.
Ima dober apetit za gosto hrano, tako da kar precej moram kuhat, ker mi ne je nič kupljenih kašic (še vedno ne!).

Morje sem tudi jaz začela gledat. Vam zavidam, da greste v kemp, jaz obožujem kampiranje, mož ga pa skoraj sovražiuser posted image user posted image ... in tako gremo bolj na komot, v apartma. Na Hrvaško, lokacijo pa še izbiram. OD kempov, ko smo bili še trije, so mi fajn v Baški, na Krku, čeprav na obali ni sence, pa Lošinj - Čikat (tu pa je senca), Cres (Slatina) ima tudi dovolj sence.

Ena je govorila o vrtcih. Seveda tako majhni še niso za v vrtec, so premajhni za neko skupinsko dinamiko, da o prehrani ne govorim. A kaj čemo - na hitro in na hard grejo v ta kaotični svetuser posted image
PRi nas sicer še ne bo šel v vrtec. Si pa mislim, da je treba začet jih kar na vso hrano navajat, pa saj če ni nobenih težav s kožo, pri enem letu res lahko že vse jejo. Jaz mu meso še vedno kuham (dajem teletino, zajčka in piščanca), ne upam še
dat pečenega mesa.

Lepe dni vsem.

(odgovor članu mala dama)
Neposredna povezava do sporočila: 432
   RE: Junijski škratki 2014
17.3.2015 8:58:07   
condfa8h
Mamice pozdravljene,

lahko ste super srečne, da imate babice blizu, da vam bodo čuvale malčke. Jaz nimam pojma kam ga bom dala, ko bo treba v službo. Žal mi ga je dat v privat vrtec za dva meseca, ko se bo privadil, pa če bomo dobili, pa v navaden vrtec. DRuga opcija pa je, da ga peljem k babici, pa se jaz vozim tja, skupaj bova ravno urco ali dve preden bo šel spat :(. So me pa že iz službe klicali in vprašali kdaj pridem delat???
Bom dala vlogo za podaljšanje, čeprav vsi dvomimo, da bom dobila.

DRugače pa sem gledala, kaj bi "naj" moj malček že vse delal. In sem se precej zasekirala. Potem pa sem ugotovila, da je edino važno to, da je malček zdrav. Tako, da se s tem ne mislim več obremenjevat!

Glede hladilnika pa ga imam, vendar ne vem kam ga bom dala, če bomo spolh šli na morje, ker močno dvomim, da bom sploh pred decembrom dobila dopust... Sem razmišljala, da bi menjala službo, vendar dokler se malček ne navadi na vrtec, mislim, da nima smisla. Bo prevelik stres.

Lepo se imejte, se grem zdaj žogat :)

(odgovor članu Alyonka)
Neposredna povezava do sporočila: 433
   RE: Junijski škratki 2014
17.3.2015 10:29:35   
Alyonka
condfa8h, mi nimamo babic blizu, sva oba priseljena v Lj, in je to zelo naporno za družino z majhnimi otroki. Pri prvi meni niso podaljašli pogodbe in sem tako ostala doma, brez službe, obenem zanjo nismo dobili vrtca. In je, hvala bogu, šla v vrtec kasneje. Zdaj pri drugem, ki je junijski, pa tudi ne bom šla delat še takoj, ker je moj poklic "vezan na sezono" in se junija začnejo dopusti oz. je malo dela. Kasneje bom pa delala polovičko, saj imamo to pravico, če imaš dva otroka, imaš to pravico do otrokovega 6. leta staristi. Bomo videli, kako nam bo finančno zneslo. Tako nameravam iskati zasebno varstvo občasno, neko gospo oz. nekoga, ki čuva. Mogoče tudi kaj z babicami urediti, ker pridejo pomagat, a tudi le občasno.

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 434
   RE: Junijski škratki 2014
17.3.2015 11:15:41   
condfa8h
Alyonka pozdravljena, je težko, ja. Sem občutila že prve dneve po porodu, ko bi bilo super, da ti nekdo skuha kosilo,... Bomo že, samo pogumno :). Jaz tudi razmišljam o polovički, vsaj dokler ne dobimo vrtca. Mislim, da mi do trejtjega leta pripada ta opcija. Sicer si želimo večje stanovanje, ampak za par mesecev mislim, da bi moralo iti. Je pa moje delo takšno, da se sezona začne ravno, ko se jaz vrnem v službo user posted image
Varstvo, kjer bi sprejeli malčka od 7.ih do 16.30, bi stalo 300 eur mesečno...

(odgovor članu Alyonka)
Neposredna povezava do sporočila: 435
   RE: Junijski škratki 2014
18.3.2015 8:10:42   
Prvicmama
Oh ja, babice... to bi marsikaj rešilo ja. Ampak naše sta obe še v službi. Pa moja mami tudi še kar daleč stran, tako da itak ne bi prišlo v poštev. Bi bilo pa super za vsaj prve pol leta do eno leto, sicer so tako majhni, ko morajo v vrtec. Jaz sem se že pred časom vrgla v iskanje in našla sicer polno oglasov, ampak v oglas res lahko napišeš kar koli. Verjela bi izključno priporočilu, kar nekomu iz oglasa res ne morem dat svojega otroka. Prijateljice/sodelavke imajo svoje otroke večinoma v vrtcih, že od malega. Tudi mi žal ne bomo imeli druge izbire. No vrtca junija ne bomo dobili, to je jasno, upam pa na jesen.
Kar se tiče pa cene, me je pa tudi skoraj kap, ampak po drugi strani ceneje verjetno res ne more biti, če pomisliš koliko otrok dejansko lahko paziš, da jih moraš nahranit, jim zagotovit primeren prostor, igrače.... pa bit še plačan od tega. Glede na to kar sem videla je 300 eur še poceni. Mi bomo dali za javni vrtec več pa imava zelo povprečene plače. Začneš razmišljat, če se sploh splača hodit v službo zaradi tistih par dinarčkov, ki ti potem še ostanejo.
4 urni delavnik v moji službi žal ne pride v poštev - saj bi mi omogočili, ker zakon to določa, ampak bi si skrajno zakomplicirala življenje - bi bilo boljše kar pustiti vse skupaj.
Ena je pisala o podaljšanju porodniške - kak razlog pa boste navedle ... nisem o tem sploh razmišljala še do sedaj, ker vem da je blazno težko prit do tega - je treba met kar tehten razlog baje. Pravzaprav sem zelo srečna, da tega tehtnega razloga nimam. Bi si pa vseeno želela biti še doma s svojo pikico.

Uživajte s svojimi sončki, dokler smo še doma :)

(odgovor članu Prvicmama)
Neposredna povezava do sporočila: 436
   RE: Junijski škratki 2014
20.3.2015 18:39:16   
neznanka89
Hej bejbeuser posted image

Da se jaz malo komentiram. Glede vrtca se jaz ze tudi sekiram ja. Me je tudi groza, da bom mogla otroka nekje pustiti. Jaz le najbolje vem, kda je lacem, zaspan, ga kaj boli... po drugi strani pa verjamem, da ce jih je ze toliko to prestalo, bo pa nas tudi. Mi je pa ze par mamic reklo, da je bolje, da zacne taki majhen z vrtcem, ker se prej navadijo, kot pa 3 ali 4letniki. Poznam celo primer, ko so mogli 4 letno puncko po 5mesecih izpisati iz vrtca, ker se enostavno ni navadila in ji je zacelo vplivat na psiho, njen 1,5 letni bratec pa je jokal, ce je slucajno ostal doma.

Glede podaljsanja, pa je tako, da nocem podaljsanja, ker ce bi ga, bi to pomenilo, da je z otrokom nekaj narobe. Podaljsano imam edino 3 tedne, ker sem pac prej rodila. Pa en mesec bom se doma, da skoristim stari dopust, tako, da bo mali star 13mesecev, ko bo zacel z vrtcem.

Drugace nic kaj novega. Preboleli smo eno grozno virozo z drisko. Aja, pa mali se je naucil sedeti user posted image .

Pa uzivamo v vedno lepsem vremenu.
Zanima pa me, koliko se kaj spijo vasi soncki cez dan. Nas vstane nekje ob 7 in ima prvi spanec ob 10, nato pa gre spat se okrog 4. Spi pa obakrat nekje eno uro.

Uzivajte v pomladi.

(odgovor članu Prvicmama)
Neposredna povezava do sporočila: 437
   RE: Junijski škratki 2014
20.3.2015 18:53:26   
Alyonka
Neznanka89, seveda je težje uvajati 3-, 4-letnike ... saj ima že 2-letnik zelo močno voljo in bo jasno pokazal, da mu vrtec ni ok. In je že 2-letnika težje uvajat kot enga 11-mesečnega, ki je kot gobica. Vprašajte kakšno vzgojitelčjico, kako ji je delat v jaslih. Najbolj naravno je, da je tok star otrok pri mami, ne pa v nekem visljenem socializacijskem procesu. Ne me razumet narobe, mi je za vsakega malčka bedno, da gre v vrtec, prav tako si mislim, kak stres je za mamo. A v takem svetu živimo, in pač preživimo.
Prijateljčki ga zanimajo šele pri 3, lahko tudi že prej, a to ni druženje, kot poteka pri 4, 5, 6 letih.
Dojenčki pa kar obupajo na nek način.

NAš fantek spi 2-krat ali 3-krat, zjutraj se zbudi ob 7h in zaspi ob 10h, pa potem okrog 13h. Odvisno, koliko časa spi v času tega opoldanskega spanca, če dolgo, ne gre potem pop. spat, ali pa tudi, kakor kdaj, kakor ga prime. Včasih tudi še okrog 17h zaspi.

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 438
   RE: Junijski škratki 2014
20.3.2015 21:00:14   
neznanka89
Alyonka, mi je povsem jasno to ja, ampak z necim se pac moram tolazit. Bi bila presrecna, ce bi lahko bila z njim, do vstopa v solo in bi ga takrat ko bi si zazelel druzbe peljala na obisk k prijateljcku in bi bilo to to, ampak moramo od necesa ziveti nazalost. Nimam pa v blizini nikogar od bliznjih, ki bi popazil nanj,ko sva midva v sluzbi., tako,da sva midva tudi ena izmed tistih, ki boma otroka kar "vrgla" v kruti svet.
Bo ze.

(odgovor članu Alyonka)
Neposredna povezava do sporočila: 439
   RE: Junijski škratki 2014
20.3.2015 21:33:02   
bauko
Se mi zdi, da se na čisto vsakem forumu malo pred iztekom porodniške mamice razpišejo(mo) na to temo. user posted image

Vsak se znajde po svoje, kakor najboljše ve in zna, ni pa luštno kar naenkrat ločit se od tako majhnega otročka...Vsekakor pa mislim, da smo dostikrat mame veliko bolj prestrašene in panične, kot pa otroci. user posted image Če se samo spomnim, kakšna sem bila, ko sem jo prvič pustila pri tašči za pol dneva user posted image Rajši sploh ne razmišljam o vrtcu, ker se samo obremenjujem. Potem pa še dilema, a naj sploh iščem službo ali ne...in ko potegnem črto ugotovim, da otrok samo od moje ljubezni in skupnega preživetega časa pač ne bo sit in oblečen, partnerjeva plača je pa enostavno prenizka za nas tri. Tako da sem že začela pošiljat prošnje. user posted image
Pred 15. mesecem starosti oz septembrom pa itak sploh ne bomo dobili vrtca, tako da mi je glede starosti tamale vsaj malo lažje pri srcu. Vmesni čas bomo nekako pokombinirali...lahko da bom itak jaz še vedno doma, če ne pa z babicami - tanajbližja, ki ima čas, je samo pol ure vožnje stran...

neznanka89, moja spi enako kot tvoj, le tisti taprvi spanec je kakšno uro kasneje.

Sicer pa pri nas ni nič kaj bistveno novega, razen da mi je začelo pošteno mleka zmanjkovat. Komaj sfuramo dan, oz danes sem ji gres naredila z AM. Ampak glede na to, da sem zdržala tako dolgo s tem črpanjem, se čisto nič ne sekiram. Ko ga bo zmanjkalo, ga bo pa pač zmanjkalo user posted image

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 440
   RE: Junijski škratki 2014
20.3.2015 21:38:49   
mala dama
jaz vam iz prve roke povem, da tako majhnim otrokom ni hudega v jaslih. Je huje staršem... Moj starejši sin je šel v jasli, ko je imel 11.mesecev. Jaz sem se veliko ukvarjala z njim, ampak nikoli ne moreš otroka naučiti doma stvari, katere jih naučijo v vrtcu. No, težko jih naučiš...npr.deliti stvari, počakati pri kosilu, ker ni edini, zaspati sam v postelji... Saj ne da ga doma nočeš naučiti, ampak so okoliščine take, da ga ne naučiš. S kom naj deli stvari, če je edinec ? Kako naj čaka pri kosilu, če je 4-članska družina in dobi kosilo najkasneje 2 minuti za tistim, ki ga dobi prvi ?
Saj vem, da bom jokala, ko bo naša punca šla v vrtec, tako kot sem jokala pri prvem...ampak v sebi vem, da ji tam ne bo hudega...


Spimo pa tako kot ostali...okrog 10ih, nato okrog 13h in po potrebi še okrog 16-ih. Spimo pa po pol urice naenkrat.

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 441
   RE: Junijski škratki 2014
26.3.2015 9:51:09   
helimaša
Ojla!
zdej se pa res že dolg nism nč oglasila....skoz kej.....viroze....angine.....sicer tamauček je sam virozo staknu.....tko da je blo kr okej.....zdej mu spet iz nosa teče....jao.....sesalec mu je na prst padu....je mel longeto....in jst sm ga mela štiri dni skoz v naročju....sm mislna da se mi bo zmešal.....
prejšnji teden sva mela sistematiko.....72cm in 8370.....baje čist po šolsko....jemo več ali manj že vse.....je orng požeruhast.....dojim še vedno.....je pa včeraj SHODIL.....tko da bo zdej še bolj pestro kot je bilo....že par dni prej se je spustil pa naredil kakšen korakec.....včeraj se je pa spustil in kar odkorakal....je bil ful vesel....ful je vriskal in ploskal....mu je blo zlo zabavnouser posted image user posted image
glede vrtca je pa pr nas vedno problem ker je prezaseden.....mi ga bomo skor zihr dobil....ker mamo tri otroke in je to tok več točk.....edino malo bo problem od junija do septembra....takrat se bomo mal pokombiniral.....v primeru da ne dobimo vrtca pa bom že takrat iskala privat varstvo.....
baukouser posted image user posted image da si tolk dolg cajta črpala mleko.....ne poznam nobene ki bi se res tako dolgo trudla za svojega pikija.....poznam zlo velik primerov ko so mamice rekle....jah noče vlečt....črpat se mi pa ne da....bom rajš am nardila.....al pa....nimam več mleka tud če si ga črpam.....tko da res bravo.....
glede morja še nič ne vem....morm it mal v službo povprašat če so že kej razporede delal.....morm najprej pogledat kdaj sm lahko na dopustu....potem pa bom kej rezervirala.....
nč na kratko je zdej to to.....grem hitr še neki pojest dokler mi spi.....
lepo se mejte v tem turobnem dnevu.....

(odgovor članu mala dama)
Neposredna povezava do sporočila: 442
   RE: Junijski škratki 2014
26.3.2015 11:05:50   
condfa8h
Helimaša, čestitke za prve korake!!!
Bauko tebi pa čestitke za črpanje, vem kako naporno je to.

Pri nas nič novega, še ne kobaca, se dviga na nogice, z glavico zadane vsak rob, steno, nogo od mize,... ni da ni. Je pa že dva dni bolj jokav, mu raste šesti zobek, mislim, da je ponoči pogledal ven, tak, da upam, da bo bolje. Naš mali zelo kašlja, baje je to lahko tudi od zob.

Ena je spraševala za razlog za podaljšanje, mali je bil prezgodaj rojen, potem pa sva imela še nekaj težav, sedaj je malo hipoton, kar je tudi razlog za težave pri hranjenju, na srečo ni nič tako zelo hudega, glede na težave, ki jih je imel smo lahko srečni da ga imamo.

je pa tako velik...kar težko je vrjet, da je bil nedolgo nazaj še v mojem trebuhu :)

ali že katera otročku obuva čeveljčke ali copatke?

ste lepo praznovale materinski dan??

lepo se imejte!

(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 443
   RE: Junijski škratki 2014
27.3.2015 18:01:24   
neznanka89
condfa8h neverjetno kako sta si najina primera podobna user posted image . Obe imama sina, rojenega en mesec prezgodaj, z diagnozo hipotonija, s tem, da je naš zaradi hipotonije pridelal še hipertonijo ramenskega obroča.

helimaša Čestitke za korakce. Je res napreden otrok. Pa vsaka čast Bauko za vstrajnost pri črpanju. Jaz sem po 3 dnevih črpanja pridelala mastitis user posted image . Hvala bogu sva se potem naprej dojila, ko sem nehala z antibiotiki. Je res kar grozno to. Ampak za pikico se vse da, če je volja in ostalo vse ok.

Jaz mu obujem copatke, ker imamo v kuhinji in na hodniku ploščice, ki so zelo mrzle in je seveda večino časa tam in na nogicah. Me skrbi, da bi ga zeblo. Pa za ven mu nataknem ene take luškane copatke.

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 444
   RE: Junijski škratki 2014
29.3.2015 17:02:24   
condfa8h
Neznanka89, to sem pa opazla :)...ne vem kako si ti sprejela to, ampak mene to kar malo "daje", samo vidim, kako ti nedonosencki lovijo ostale otrocke in me to napolni z optimizmom!! Upam, da ti svojega nisi imela na EINT, moj je bil zaradi bolezni in iz tega izvirajo vsi moji strahovi in traume. Ce ne bi bilo tega, bi bilacisto druga mama...

Dosti zalosti... grem malcku oprat tobogan, da se bo toboganckal po dnevni sobi :)

Lepo se imejte z vasimi malcki!!!

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 445
   RE: Junijski škratki 2014
29.3.2015 21:08:36   
neznanka89
Na sreco moj soncek po porodu ni imel nobenih tezav in sva sla ze 4 dan lahko domov, sedaj pa od 6 meseca vec ne zaostaja za vrstniki. Je pa res, da nisem tako sproscena, kot so ostale mamice in sem pozorna na vsako najmanjso stvarco. Mene je bilo najbolj strah mozganskih krvavitev, ker je imel na glavici veliki hematom. Mislim, da bom zares cisto mirna,sele, ko bo hodil in zacel govoriti prve besede.

Nedonosencki so borci. Bo tudi tvoj soncek kot bi mignil dohitel sovrstnike, ce sploh kaj zaostaja, glede na to, da so sedaj mejniki kar raztegnjeni cez par mesecev. Glavno, da so zdravi ti nasi mali soncki.

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 446
   RE: Junijski škratki 2014
30.3.2015 22:44:44   
bauko
helimaša user posted image tvojemu malčku, je pa res brzinski! Zdaj je pa res še bolj pestro, a? user posted image

Hvala punce za vse pohvalne besede. Res je naporno to črpanje, ampak itak ga bo kmalu konec. user posted image

Glede čevljev: ZA na tricikel ali za v nahrbtnik ji obujem zimske čeveljčke, za v voziček ima tiste debele nogavičke, ki imajo usnjen podplat in so kot balerinke (zaenkrat imamo še vedno zimsko vrečo zaradi tega butastega vetra). Doma je samo v žabicah ali pa v copatkih. Ampak moram kupit nove copatke, ker v teh zdaj precej švica, kljub temu, da so usnjeni user posted image Tiste "balerinke" se ji pa kar naprej sezuvajo...
Ko bo zunaj topleje in ko bo zunaj več na nogah, pa bo imela takšne z mehkim podplatom (pediped). Poleti bo pa čimveč bosa...

Težave s kožo so se še poslabšale - zdaj ima poleg blagega AD še dodatno neke pikice po trebuščku in prsnem košu, ki so se zgleda pojavile zaradi neke hrane, pa ne vem katere, kar me spravlja ob živce. user posted image K sreči jo zgleda nič ne srbi in nima kakšnih drugih znakov (da bi jo kaj dušilo ali kaj podobnega, ali pa driska, ipd). Sem pa sama tudi alergik in vem, kako so lahko zoprne te alergije na hrano...

Mi je pa zanimivo to, ko vsi priporočajo, da se zajtrk ukine nazadnje. Naši je za tisto mleko zjutraj dokaj vseeno - ko jaz jem, vedno pride fehtat. Zvečer bi se pa prodala za tisto flašo. Ponavadi je že v pižami in z dudo v ustih in ko zagleda flašo, duda v trenutku leti v loku iz ust in če čez eno sekundo nima flaše v ustih, je drama user posted image

Sicer pa sem malo v dilemi, kaj naj ji še dam za jest za večerjo, ker ji vse z AM ne paše glih (kar joka, medtem ko je), mojega mleka pa nimam več dovolj, da bi ji z njim lahko delala kašice in kuhala gres. Zob pa tudi še vedno nima, tako da potem ostane bolj mali nabor hrane...ali pa jaz nimam dovolj domišljije. Kr neki, komaj čakam, da bo dovolj velika za med, jajca, kravje mleko...

Gibalno ni nič kaj posebno novega, razen korakov ob opori in vedno lepših počepov gor in dol.

Razume pa že kar precej - zadnjič se je nekaj obešala po meni in sem ji rekla, da naj gre po knjigo "Z vlakom naokrog" in je res šla in s police dol potegnila točno to knjigico. Sem mislila, da je naključje, pa je naslednji dan ponovila. Najbolj sem pa vesela, da je dojela, kaj pomeni "boža, boža". Ker tisto ščipanje, praskanje in cukanje ni ravno prijetno. Čeprav ko pade not, mi ni pomoči. Danes sem jo nesla štupo ramo in sem bila čez minuto v glavo kot Diana Ross, kljub temu, da imam ravne lase user posted image

Tale naša je prava divjakinja! Prejle smo si sposodili in stestirali sedež za kolo in je ves čas poskakovala notri, kot da jaha konja. user posted image Enako počne v nahrbtniku. S triciklom pa itak bolj kot je divje, bolj ji je všeč. Pri kopanju se po novem pokrivam z brisačo, ko sedim ob banji, pa moram vseeno vsaj majico preoblečt. user posted image

...ne morem verjet, da je že pomlad in potem tik tak in bomo pihali prve svečke...

LP vsem

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 447
   RE: Junijski škratki 2014
31.3.2015 21:56:12   
tamala13
Hejla,

hitro gre čas :) Še malo pa bo konec porodniške, ne morem verjet. Za kak dan si jo bom še podaljšala z dopustom, kaj več pa ne bo šlo.
Hrana: končno je zalaufalo hranjenje z GH, občasno prideva čez dan brez dojenja, samo še zjutraj in zvečer pa ponoči.. Ah, ne vem. Bi tudi to najraje ukinila, ker so bile že cele prespane noči. Čestitke za črpanje, jaz sem nekaj časa govorila, zdaj bom pa res, pa sem ostala pri nečrpanju... Nimam električne, una ročna je pa muka.. Zvečer ji dajem riževo/ovseno mleko za v kašice, ker sumimo da ima alergijo na kravje mleko. Itak jo pa ponavadi še podojim čez. Od mesa ima rada piščanca in zajca, dala sem tudi purana, teletino in govedino.
Počitnice: sigurno na morje, kam pa še ne vem. Za vrtec gre pa do septembra v privat varstvo, potem pa vrtec, upam, da dobimo.

Uživajte, upam, da vreme ne pokvari preveč prihodnjih dni!

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 448
   RE: Junijski škratki 2014
18.4.2015 23:03:24   
mala dama
punce kje steeee ??? user posted image

že dolgo se nobena ni oglasila...

Kako ste kaj ? Mi uživamo na sončku, čeprav je bila danes bolj zima kot poletje user posted image . Naša punca ima rokice že prav rjave od sončka, na hitro izgleda, kot da je umazana.
Hodimo še ne, dvigujemo se tudi še ne..bo kadar bo. Včasih sem sicer malo v skrbeh, ampak v razvojni ambulanti nam je rekla, da ni panike. Da sicer gibalno malce zaostaja, ni pa nič hujšega.
Čebljamo pa kot veliki !! Vse kar hoče imeti pokaže s prstom in kriči "to-to" ali pa "na-na", ker ji mi rečemo "na", ko ji kaj damo. Strašno je radovedna ta naša čebela. Vse bi imela, vse bi pretikala in vse bi dala v usta. En dan si je v trenutku vtaknila pest zemlje v usta.

Punce kaj jim dajete za večerjo ? mene ta večerja spravlja ob pamet. Nimam več idej. Kaj hrenovko je katera že dala ?

lepo se imejte in užiiiiiivvvaaaajte še malo...tik tak bojo naši škratki dopolnili eno leto in ne bojo več DOJENČKI user posted image ..

(odgovor članu tamala13)
Neposredna povezava do sporočila: 449
   RE: Junijski škratki 2014
19.4.2015 16:58:54   
condfa8h
mamice pozdravljene!

jaz se nameravam vsak dan oglasit, pa enostavno ni časa :)

mali je tako živahen, da sploh ne morem ničesar naredit, zdaj je dobil stajico, da lahko vsaj posodo umijem in se oblečem za ven. je pa kar jezen ko je notri.

ob opori se že veso sprehaja in mislim, da se bo kar hitro spusti in odkorakal. je pa zelo pogumen in radoveden, tako, da ga je treba ves čas pazit.

za tricikel še ni, se kar nagiba in bi padel ven :)

je skoraj vse, čeprav zelo malo. ima še dva obroka iz stekleničke, jutranjega, ker ob 5-ih zjutraj se meni ne da nič drugega pripravljat in večernega pred spanjem, drugače ne vem kako bi zaspal.

ena se je spraševala zakaj naj bi za večerjo dobili gh namesto stekleničke...vrjetno zato, ker jim mleko počasi ne bo več zadostovalo, da bi prespali celo noč. po drugi strani pa mislim, da bi moral bit zajtrk najbolj bogat obrok dneva, po dolgi noči. ne vem. mi bomo še kar nekaj časa tako, kot dosedaj.

dobili smo vrtec, česar smo zelo veseli! no, zelo lepo bi bilo, če bi lahko še ostala skupaj, ampak naši ptički morajo poletet iz gnezdeca.

šibam na sončka, je res škoda teh krasnih dni, da bi jih preživeli notri.

lepo se imejte in izkoristite proste trenutke!

(odgovor članu mala dama)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?