|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2017
3.9.2016 19:00:50   
mava1975
Poglej na abc ginekologije Pušenjak piše o tem koliko jih lahko vzameš

(odgovor članu Pitaja)
Neposredna povezava do sporočila: 526
   RE: Aprilčki 2017
3.9.2016 23:46:13   
Ribica **
Punce, ki morate na prekinitev nosečnosti - toplo priporočam abrazijo in ne tabletke, čeprav so zdravniki bolj naklonjeni slednji. Jaz je nisem želela in je tudi niso forsirali potem - s čiščenjem je konec v enem dnevu (oz. v 20 minutah), narkoza je kratka, boli bistveno manj kot tabletke, kjer se velikokrat "paca" in je na koncu prav tako potrebno čiščenje. user posted image Veliko sem brala o tem po spletu (kjer so tako v 95 % samo slabe izkušnje, ker tiste z dobrimi jih redko napišejo), ampak sem potem v živo od več žensk, ki so to dale skozi, slišala enako.

(odgovor članu Pitaja)
Neposredna povezava do sporočila: 527
   RE: Aprilčki 2017
4.9.2016 0:24:22   
Veronique
Sicer sama ne spadam v temo noseck, ampak med tiste, ki se cakamo. Za sabo imam dve neuspeli nosecnosti, od tega eno prekinitev s tabletko. Sem ena izmed tistih, ki je vse potekalo kot mora, po ucbeniku skoraj. Vse se je scistilo, abrazija ni bila potrebna. Sama sem izbrala tabletko, ker ni moznosti poskodovanja maternice med ciscenjem (ce se pojavijo brazgotine je so mozne tezave pri kasnejsi zanositvi). Ce pa tabletka ni uspesna je pa vseeno potrebna, ampak sem menila, da je vredno poskusiti.
Ne zelim vsiljevati svojega mnenja, le delim svojo izkusnjo. Vsi so bili ekstra prijazni z mano, da je vse potekalo cim lepse, kljub situaciji.
Seveda se vsaka odloci zase, pretehta pluse in minuse obojega in se nato odloci. Ni prave in napacne odlocitve tu, vsaka ve kaj je zanjo bolj primerno.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 528
   RE: Aprilčki 2017
4.9.2016 3:09:33   
mava1975
Se strinjam z Ribico 3 x šla skozi to. Hotela sem, da je čim prej konec in vedno izbrala abrazijo čeprav so mi lani na vsak način hoteli vsiliti tabletko. Izbira je naša/ vaša. Vedno je bilo narejeno strokovno, nobenih poškodb...časi so se spremenili in v bistvu gre za sesanje maternice in ne več strganje. Vse dobro vam želim 💔

(odgovor članu Veronique)
Neposredna povezava do sporočila: 529
   RE: Aprilčki 2017
4.9.2016 10:19:19   
Ribica **
Veronique, res je, pri abraziji obstaja verjetnost poškodbe, ampak pri meni so ekstra pazili, ker je bila to prva nosečnost in je bila abrazija opravljena zelo strokovno, nobenih brazgotin. Res pa je, da imam jaz zelo nizek prag bolečine in da mi to "skupinsko" jemanje tabletke res ne ustreza. So mi pa dali pred abrazijo tabletko za mehčanje materničnega vratu, da je bilo manj "na silo". Vse bp.

(odgovor članu mava1975)
Neposredna povezava do sporočila: 530
   RE: Aprilčki 2017
5.9.2016 20:28:08   
RH82
Meni so maternico cistili po porodu, ker so odkrili, da se sama ni scistila oz. so bili prisotni delcki posteljice. Je to podobno kot abrazija? Po spominu ni bilo hudo, bolj neprijetno, ne vem pa, ali je slo za sesanje ali strganje.

Kako ste ostale s pocutjem? Meni slabost se drzi, ampak le se zvecer, tako da grem zgodaj spat, ce se le da. Sicer pa cakam nuhalno in krvne izvide cez pribl. 3 tedne.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 531
   RE: Aprilčki 2017
5.9.2016 22:19:27   
bubbli
Jest sem bla dans mal prisiljena povedat delodajalcu, ker me je stisnila slabost in nism mogla nadaljevat dela. Reakcija kot sm jo pricakovala. Konc koncev je pa pomembno da bo z bebo vse ok!

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 532
   RE: Aprilčki 2017
6.9.2016 9:17:24   
RH82
Upam, da je bila reakcija pozitivna. Pri meni v sluzbi vejo vsi. Zaradi narave dela sem povedala takoj po dopustu, da me ne gledajo cudno, ko se izogibam dolocenim stvarem. Mi ni prijetno, da dolocena dela opravlja kdo namesto mene, ce ni resnega razloga.

(odgovor članu bubbli)
Neposredna povezava do sporočila: 533
   RE: Aprilčki 2017
6.9.2016 9:42:12   
Pitaja
Upam da je bil odziv pozitiven :)

Pri meni le 1 sodelavka ve, ostali ne. Ceprav vem da bodo full veseli :) Povem jim po NS, ce ne bo treba slucajno ze prej....

Vrat je sedaj kul, tko da jutri grem delat. Tablete pa sem samo 3 vzela. Ostalo sem se z domaco lekarno mazala...

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 534
   RE: Aprilčki 2017
6.9.2016 14:14:25   
lola85 RR
Meni je bilo zdaj 2 dni malo boljše pa sem se očitno prehitro veselila..
Trenutno umiram in molim boga, da ne bi kakšna stranka prišla, ker če zdele odprem usta, pomoje takoj bruham..
Včeraj sem bila na urgenci zaradi izcedka in je na srečo vse ok. Srček že bijeuser posted image Sem pa dobila neke svečke za uravnavanje kislosti nožnice, ker se kaže neko vnetje. Očitno tudi ta nosečnost ne bo minila brez tega.
Danes sem se naročila na NS, že komaj čakam, ampak se bom še konkretno načakala.
Med vikendom smo imeli družinski piknik in sem doma ene pol ure izbirala tapravo majčko, na koncu sem vzela tuniko, ker se že vidi trebušček.
Smo si pa na dopustu nafilali baterije, res smo uživali, edino prekratko je bilouser posted image

(odgovor članu Pitaja)
Neposredna povezava do sporočila: 535
   RE: Aprilčki 2017
6.9.2016 17:19:48   
Caitlin
Jaz sem bila tudi prehitro vesela, da ni slabosti. Ta vikend mi je blo full slabo preko celega dneva. Zdaj ko je pa služba, pa v službi itak nimam časa mislit na slabost (delam v vrtcu in uvajamo najmlajše). Se pa slabost potem zvečer spet vrne. user posted image
V službi ve samo šefica, in je zaenkrat od čisto vseh edina (sem ji povedala zato, ker sem z včerajšnjim dnem podaljšala pogodbo.) Odziv je bil kar ok, bo pa verjetno malo smotano zato, ker pride ena maja s porodniške, jaz pa marca grem na porodniško, in bo ravno za ta 2 meseca verjetno rabila še koga novega. Pa bodo že nekako, upam samo, da drugače ne bo prenaporno in bom zmogla biti v službi do konca.
Drugače pa komaj čakam jutri! Greva na pregled, da vidimo kako in kaj. V petek pa potem poveva najini hčerki user posted image , nato pa še njegovim in našim domačim. Pa v soboto najbolšemu kolegu, potem pa nekaj časa nimava namena povedati še ostalim.
Ali še katera vse voha kot kakšen lovski pes? Meni je to grozno! Že v prvi nosečnosti mi je bilo. Sploh na travnikih je zdajle ena taka trava, ki mi noro smrdi. In da se potem še pes povalja po njen - fuj, se mi zdi da cela hiše smrdi! In odprem hladilnik in mi vseeee zasmrdi ven! Moj pa pravi da sploh ni nobenega vonja v hladilniku. Bom šla na policijo, če me sprejmejo za psa vohljačauser posted image

(odgovor članu lola85 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 536
   RE: Aprilčki 2017
6.9.2016 18:03:38   
RH82
Ja, tole z vohanjem je pri meni tudi problem. Zavoham se prevec, se posebej kaksne bolj zoprne vonjave. Nazadnje me je zvilo, ko je nas 2-letnik v avtu sezul superge in 'osvezil' zrak z vonjem prepotenih nogic.
Tole s sluzbami je res problem z nadomescanji. Kot da lahko tocno planiras, kdaj te ne bo. Se mi zdi, da bi morali biti nadrejeni malo bolj naklonjeni temu. Si pa mislim, da je problem bolj v kadrovskih enotah, ko je treba iskati menjave.

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 537
   RE: Aprilčki 2017
6.9.2016 20:30:30   
bubbli
Odziv ni bil ravno pozitiven, ampak se zaradi tega ne smem sekirat.
Lola85 super da si slisala srcka.
Caitlin ti imas pa lep poklic, vendar zelo naporen, sploh v visoki nosecnosti :-)

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 538
   RE: Aprilčki 2017
7.9.2016 6:49:05   
narcisa 1
Ja zna bit kr zanimivo, ko se pove delodajalcu. Ceprav js morm rect, da mam sreco. Poslovodja je bila zelo vesela in me je objela, ceprav smo si na vi. Vodja oddelka pa ravno tako. Sej bom delala dokler bom lahko, pol bojo pa ze nasle kako zamenjavo. :) je za pricakovati te porodniske. :) js slabosti ravno nimam. Samo zaprta sem in tak tezko grem na wc. Pa zadnja dva dni mam obcutek kakor, da nekaj ni vredu. Ceprav ne krvavim, samo ne vem...koda nebi bila vec noseca. :( upam, da se motim in da je vse ok. Ceprav lani se mi je isto zgodilo. Vse je bilo ok, samo ta obcutek je prisel in cez par dni sem zacela krvavetu. Upam, da se zgodba ne ponovi.

(odgovor članu bubbli)
Neposredna povezava do sporočila: 539
   RE: Aprilčki 2017
7.9.2016 12:35:13   
Cvetličnica
Jaz sem tud na novo, rok imam konec aprila. Sem v 7. tednu, drugič noseča. Prvič skoraj nič slabosti, zdaj pa katastrofa. Bruham večkrat na dan, vse mi obupno smrdi...zelo bom vesela, ko bo tole mimo.user posted image

(odgovor članu bubbli)
Neposredna povezava do sporočila: 540
   RE: Aprilčki 2017
7.9.2016 13:00:21   
Cherish
Se tudi jaz oglasim, rok imam konec aprila, doma imam že dve navihanki, tako da časa za počitek ravno ni veliko :) Nama je uspelo v prvem poskusu, kar ne morem verjeti, sem pa takoj čutila, da sem noseča. Enako je bilo tudi prej. Prejšnji teden me je napadla slabost, je bil obupen teden, sicer brez bruhanja, cmok v grlu pa skozi cel dan, je bilo res mučno. Se mi zdi, da mi malo pomaga zdaj, ko grickam palčke še preden zjutraj vstanem iz postelje. Pa cel dan nekaj zvečim. Bo že bolje. Drugi teden prvi pregled, že komaj čakam. Nisva pa še nikomur povedala, bom probala čim dalje za sebe držati. Se mi še nič ne pozna, upam še kak mesec da ostane tako. Vsem želim, da nam ti tedni slabosti čim prej minejo!

(odgovor članu Cvetličnica)
Neposredna povezava do sporočila: 541
   RE: Aprilčki 2017
8.9.2016 3:56:01   
Nikky1886
Zivjo! Ze nekaj casa vas berem a se nekako nisem vkljucila ker se cakam plodek:( gestacijska vrecka je vidna, plodka pa se ni bilo..glede na zadnjo menstruacijo bi morala na lregledu biti noseca 8 tednov, gv je ustrezala 5t in je za plodek prehitro. Ali se je nosecnost zaceackasneje ali pa ustavila.. Ne vemo.. Ker je bila moja prva menstruacija po porodu je mozna kasnejsa zanositev.. Imam pa te dva otrocka eden 1 leto in ena 6 let😀😀pridruzila bi se vam na fb ce je skupina skrita. Glede na to da je ne najdem vec, mislim da je😀Me lahko dodate? Oz na koga se obrnem da me doda? Hvala! Pozdravcek vsem sonoseckam!

(odgovor članu Cherish)
Neposredna povezava do sporočila: 542
   RE: Aprilčki 2017
8.9.2016 15:27:36   
Caitlin
No, jaz pa ne vem, ali bom ostala z vami ali pa se selim k majčicam.
Sem bila včeraj pri G in po UZ pravi, da tole je pa še precej na začetku. Sem mislila da sem 8. teden, vendar sem šele 6. Se je pa vseeno videl srček user posted image Očitno sem res kasneje zanosila.
Drugače je pa tale moj ginekolog res car! Ful se rad poheca, je vprašal če sva že končala z morjem za letos, pa sva rekla, da letos je bil kar London. In potem je gledal na tist okrogel koledarček in pogledala kdaj okvirno bom imela rok (okoli 1. maja) in potem vpraša: kdaj sta bila v londonu? Da vidimo, če sta kakšen spominček si prinesla s sabo user posted image Očitno nama je res uspelo prav na poročnem potovanju user posted image
Mi je pa še vedno grozno slabo zvečer. Pa je mali škrat velik šele 0,5 cm, pa že take preglavice povzroča. Groza!
Aja, sem pa vprašala ginekologa, če lahko enkrat na UZ pripeljem še hčerko, in je rekel, da brez problema. user posted image
bubbli: ja, fajn poklic je vzgojiteljica, naporen pa tudi. Čeprav kdo reče: ah, sej otroci se samo igrajo, pa potem 2 uri spijo ... ni vse tako rožnato no. Ampak meni je super. Tudi malčki vedno manj jokajo, še malo pa se bomo super imeli. user posted image

(odgovor članu Nikky1886)
Neposredna povezava do sporočila: 543
   RE: Aprilčki 2017
9.9.2016 8:21:43   
narcisa 1
Heeej :) js sm pa vceraj sla na pregled sicer izredno, ampak je bilo lepo vidite kako miga z rokicam in se ze premika. Ooo sem bla ful ful vesela. Prov poseben obcutek je. :) kmalu imam pa tudi redni pregled tako, da ze kumaj cakam. :)
Ka pa vozicke ze kej gledate? :)

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 544
   RE: Aprilčki 2017
9.9.2016 11:04:22   
.Nina.
Hej punce,

še ena aprilčica tukaj :) PDP 7.4.

Imate že kakšno Facebook skupino mogoče?

Uživajte in upam, da vam ni tako slabo kot meni..

Nina

(odgovor članu Storžek3)
Neposredna povezava do sporočila: 545
   RE: Aprilčki 2017
9.9.2016 13:17:14   
.Nina.
Hej, bi me lahko dodala v Facebook skupino? Vas ne najdem. Sem že v avgustovkah 2015 in smo res luštna skupinca, zato bi si ful želela še v aprilčice prit :) user posted image

(odgovor članu Storžek3)
Neposredna povezava do sporočila: 546
   RE: Aprilčki 2017
9.9.2016 20:51:24   
bubbli
Me zanima, ce je katera od vas sla na samoplacniski uz, ker je imela obcutem da je kaj narobe? Meni je parkrat blo malo slabo, 1x vec, drugace pa zadnje dni nic... nimam napetih prsi, me ne napenja, na wc grem normalno, prej sem bila zaprta, lulat me ne vec ponoci.

Do nuhalne je se 2 tedna, jaz pa imam obcutek kot da nisem vec noseca. Verjetno panicarim brezveze pa vseeno, je katera sla na uz ko je imela tak obcutek (verjetno bodo na vprasanje lazje odgovorile, tiste ki to za vas ni prva nosecnost)

(odgovor članu .Nina.)
Neposredna povezava do sporočila: 547
   RE: Aprilčki 2017
9.9.2016 22:29:16   
narcisa 1
Js sm se isto pocutla, koda nebi vec bla noseca. Vsi znaki so kr naenkrat izginili. Samo sem sla na pregled in je bilo vse vredu. Sm se pomirila. Stema, da res ni bilo samoplacnisko. Pomoje se samo hormon malo umiri in smo takoj panicne. Pomoje ni nic narobe, vrjetno si ze v enem 10tednu in se vse umirja.

(odgovor članu bubbli)
Neposredna povezava do sporočila: 548
   RE: Aprilčki 2017
9.9.2016 22:47:21   
RH82
Ce se prav spomnem, nivo hormonov, ki so ''krivi'' za slabosti in slabo pocutje, pada s tedni in naj bi izvenel nekje pri treh mesecih. Pri meni je v prvo ze bilo tako, da je slabost izginila cez noc. Mi je bilo slabo sicer samo pri vecernem umivanju zob. Tokrat je najhujse ze mimo (pri 8ih tednih je bil vrhunec slabosti in bruhanja). Pocutim se boljse, dopoldne slabosti ni, je samo se popoldne in zvecer. Pa se popoldne ni vec vsak dan. Upam, da kmalu minejo te tezave, sem zdaj 10 tednov. Meni se zdi normalno, da znski izginejo pocasi ali hitro, ce te pa res skrbi, je pa za pomiritev res najboljse iti do G na posvet.

Sicer sem danes dobila zelezove tablete, ker sem slabokrvna. Imam sicer boljso kri kot pri prvem, ko sem dobila tablete sele nekje po 24. tednu. Sem pa na sreco dobila take za pogoltnit in ne za zvecit. Vedno bolj opazam razlike med starim in novo G, kjer so prijazni in vljudni ves cas.

NS imam cez dobra 2 tedna. Me je presenetilo, koliko sem ze stara, ker mi jo krije zavarovalnica. Sploh se ne pocutim tako staro.

(odgovor članu narcisa 1)
Neposredna povezava do sporočila: 549
   RE: Aprilčki 2017
9.9.2016 22:58:16   
bubbli
Res je, zdaj sem v 11.tednu.
Hvala, sta me malo pomirili. Ce pa bo obcutek se vztrajal se bom pa odlocila za pregled.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?