|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
20.2.2017 12:19:49   
dansas
Sem imela včeraj polno enga materiala napisanega, pa je seja potekla user posted image user posted image Mhmnrmnja user posted image

Tabelca, saj res... Že en mesec hočem vnesti/popraviti podatke, pa pozabim. Če ima še katera kaj za vnesti, lahko sporoči, pa bom vse skupaj vnesla, da ne bo polno tabel na strani. Nove mamice, lahko poveste še imena mladičkov, razen če jih pač niste namirno povedale. Rumena, tebe pa sploh še nimamo na seznamu.


Ribica, bi bil pa tale Jan lahko kaj bolj obziren do mladih mamic, mu ne bi bilo treba zamujat... Kaj ne ve,da nekatere dojimo?! user posted image

Jaz sem že začela uvajati večerjo. Fant tako lepo kosilo poje, da sem rekla, bom probala pa še z večerjo, da vidim, le bo kaj bolje spal. Sem mu dala polento in podušen jabolček. Je lepo jedel, samo si mu nisem upala dati preveč, da ga ne bi potem trebušček matral ponoči in bi bil ravno nasproten učinek od spanja user posted image . Ampak ga ni nič zvijalo in je namesto budnice ob polnoči, spal do 1h. Sem mu včeraj povečala dozo za večerjo in dodala še banano in je fant spal do 2h. Očitno je bil lačen fant! Bomo videli kako bo danes, ali je bilo to le naključje.
Je pa včeraj dobil prvič govedino s krompirjen, predvčerajšnjim pa orado. Ne kompliciram preveč, skuham krompir, koren in mogoče še kakšno zelenjavo, zraven dam pa tisto meso, ki ga imajo naši za kosilo. Je bila tista kašica z govedino take čudne drekaste barve. Je tamala prišla pogledat kaj ima Svit za kosilo in je rekla, da je to agabno user posted image user posted image . Sej res te kašice zgledajo kot da jih je že nekdo pojedel in prebavil user posted image user posted image
Sem danes že razmišljala o zajtrku, pa imam kar malo slabo vest. Punce pri tej starosti sploh še z GH niso začele, tale bi imel pa že kar 3 obroke na dan?! Ampak mislim, da če bi mu ponudila, da bi vse pojedel user posted image . Očitno so fantje drugačni

Včeraj sem mogla it jaz s psom zjutraj na sprehod, ker so vse punce še vedno bolne in je bil moj sam s tremi bolančki in enim tečkotom (včeraj S res ni bil razpoložen). Pridem nazaj in kaj vidim: tamali, ki sicer dudo obdrži v ustih celi 2 sekundi, je imel dudo navezano na elastiko in zahaklano okrog glave user posted image . Jo je na vso moč probal ven vršt, pa mu ni ratalo, ker mu jo je elastika obdržala v ustih. Moška inovativnost, nimaš kaj. Jokal pa le ni in v stolčku je tudi ostal...user posted image

Oblačenje- sem prav vesela, da sem se lahko na puncah izživljala s kiklicami, lepimi majčkami, kitkami, špangicami,... Fantje imajo tako nezanimiva in dolgočasna oblačila. Modro, zeleno in rjavo. Sploh ni nekih lepih fantovskih cotk.


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 451
   RE: Oktobrčki 2016
20.2.2017 14:44:37   
bucka*
Joj dansas, tebi se pa pogosto zgodi, da seja potece... le od cesa je to odvisno? Meni niti na telefonu, niti na racunalniku nic ne steka... ha ha ha, je rekla da je kosilo agabnouser posted image jaz sem ravno zadnjic razmisljala, da ko bodo enkrat kasice, da bom najbrz mogla za oba delat (sploh sadne), da ne bo zamere user posted image vi imate pa pestro res, sploh moz je zelo inovativen :-)
Tabelica: Ema, (38/4)

Pri nas vse po starem, dnevi se odvijajo glede na sinovo razpolozenje... odstevam do vrtca! :-)
Puncka je pridna, dopoldne se vedno kot da je ni, razen ce jo kakec matra. Popoldne sta bolj nemirna, ko ati pride se med nami odvija borba za pozornost :-)
Zacela je dvigovat nogice cez, da se bo obrnila. Malo juser posted image i se manjka. Zadnjic je ze skorej uspelo, potem pa je mimo glave prisla njena roka in jo je premotila user posted image je bla smesna user posted image

Pia, a ti pa kr gorenjka?user posted image nisem vedela user posted image a ti je kej smotano, k mas druzino in prijatelje tako dalec? Jst sm 45km od svojega "rodnega" kraja, pa mi je cudno... sem bla iz vasi, kjer smo se vsi poznali, tu pa poznam sele dva ali tri sosede. Tiste, ki jih pac ob lepem vremenu vidim zunaj.

Pikica, kako si ti? Ste ok?

Malinca, mi mislim da bomo cebelice :-) upam da bo vreme ok, da gremo na parado :-)

Imejte se punce!

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 452
   RE: Oktobrčki 2016
20.2.2017 15:50:01   
pikica 4
ribica ste pa pridni da se že prekotalite, naša je šele sedaj nogice v luft začela dajat pa da se na bok prevala. berem, da vama je sprehod uspel.

bučka za sprehod bi šla z veseljem, ne vem pa kako bi se ujele casovno, imava kar malo vožnje. a počakava še kakšen mesec. prejšnji post sem spregledala, oprosti. uf, imate še sneg pri nas je že vse kopno. meni tudi zaspi okoli 21 do 22 ampak jo zjutraj okrog 7 vedno zbudim, ker imam že vse napeto. ričet ali ga mala dobro prenese? pri nas smo še na 3 za pleničke, 4 bi ji bila prevelika. imamo pa težave s tole prebavo sem malo znervirana, kljub dieti ni bolje. danes sem dobila izvide so pa tudi negativni. moram odmisliti. me je kar strah pleničko odpret. dodatek za doječe matere iz dm a je to čaj, tablete?

rumena1 pri nas so tudi bili zdravi ta sezona je pa porazna, ampak nam je uspelo sedaj sta zdrava tudi ne smrkata več.

ribica jaz jo poleg zabic, trenerkic, bodi dolg rokav, tenk pulovr, napravim za ven še v toplo jopico kombinezon in kapo. v košari pa imam še zimsko vrečo in tisto pregrinjalo, da ne piha v voziček, pa ni nikoli preznojena.

dansas super, da rad je gh. kaj ste že vse probali? jaz sem še tako na frej, potem pa bo potrebno še kašico dodatno skuhati.

maškare joj sem ravno včeraj gledala, kdaj je pust. moramo ta teden po kostume je že v soboto. vsako leto gremo na pustni sprevod. otroci uživajo.

pia si kaj dosti na gorenjskem?

ZA TEBELO trije meseci in pol 6250kg, 62 cm, Neža

sem bila danes na daljšem sprehodu, sem šla iz male vasi v večjo na sok je mož prišel za mano pa sem pretiravala že čutim.


(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 453
   RE: Oktobrčki 2016
20.2.2017 16:47:38   
Pia*
uf evo imam par minutk časa, da plačam položnice (očitno mi samo takrat uspe priti do računalnika), moj je pa z malo zunaj.

super partnerje imate ene, da tako lepo skrbijo za vas in vas s kuharijo razvajajo.
Moj ni niti mal talenta, če pa kaj dela v kuhinji pa dobim živčni zlom, ko pogledam kaj je naredil iz kuhinje.user posted image . včasih se sprašujem ali se moraš za tako razdejanje prav potruditi, da izgleda tako.

S Pio uvajava GH. To je katastrofa. Ven pluva, se pači, dobesedno jo strese, ko poskusi.
Za 1x smo poskusili krompir. Da je bil manj gost sem dodala svoje mleko. Ampak ne, 2x še odpre usta potem pa jih zabetonira.
Upam, da bo kaj boljše. Jutri ji bom poskusila skuhati še bučko zraven. Bomo videli.
Moj je danes prišel z izjavo, da se je mogoče mleko sesirilo in ii je zanič. (minilo je pa 2 minuti od črpanja do zaužitja). Jaz ne vem od kot mu take ideje. Na koncu jo je hotel on hraniti, ker bolje žlico drži, itak je Pia začela se dreti in smo zaključili z GH.
Potem mi je pa rekel, "daj pojdi vprašat na forum kako njihovi jedo, če sva mi2 kaj zafrknila ali najina res ne odpre ust za GH.user posted image


Pupa88 Pia glavo že sama drži. (itak firbec babji nič ne sme zamuditi)user posted image

Pikica 4. To ste imeli pravi luksus, da za zobke niste nič vedeli. Pri nas je bilo slabih 14dni brez spanja. No sej še danes nismo na zeleni veji zaradi alergij in jo prav pošteno srbi tako, da se ponoči crklava in nanašava obkladke.



valentinovo mi2 ne praznujeva. letos sva pa sploh pozabila, šele naslednji dan sva šla v trgovino pa vse v srčkih in rožah no in je mojemu kapnilo, da je valentinovo. Jaz itak berem, ko en psihopat sestavine na izdelkih in sploh ne gledam okoli.

Bucka wauuuu 12 ur. Moja jih toliko naklepa v enem tednu. Bravo!!! Sem vama kar malo fouš. ampak vam privoščim.
Ja mi je kar težko, sploh mami bi kdaj resnično potrebovala. Sicer se trudimo, da se vidimo na 14dni. Pa sedaj, ko se bo pri hiši zaštartalo bo večkrat prišla (UPAM). Mi pa zelo manjka. Tudi brat, prijatelji. Sicer se vidimo, slišimo ampak čisto drugače kot pa je bilo, ko sem živela na Gorenjskem. Tukaj pa enako kot ti par sosedov, ki jih srečaš med vozičkanjem.

Dansas jaz te prav čutim kako ti je že skoraj 5 mesecev (no za razliko zadnje dni), ko skoraj nič nisi spala.

Ribica** tudi jaz sem talent v tem, da mi otrok dobesedno zakuha. Včasih jo oblečem tako, da mi je moj zadnjič rekel da ga je sram it okoli, ker vsak pogleda v voziček in je Pia ko en Eskim v vozku. No sedaj, ko je doma prepustim to njemu,
Danes je zunaj z njim jo je on oblekle in ima oblečeno pajkice+bodi+nogavičke, iz pliša pajacek+ zimska vreča, ki pa ne ve vem ali je samo čez nogice zapeta ali jo je čist zapel. Je pa res, da njemu nikoli ni zakuhala. jaz vlačim, če milijon dekic s katerimi bi pol vasi pokrila.
Najine princeske pa vidim po tabeli, da se kar tam,tam redita in rasteta. Proti fantom sta res piški mali.

Rumena jaz sem bolj frik glede cunj in jo oblačim v stilu, moj jo obleče kot klovna. Včasih se vprašam, če sploh še kakšna barva obstaja, ki je najin otrok nima na sebi. Ampak takrat vedno slišim, da samo kompliciran in da naj se mal sprostim.user posted image (potem pa diham mal bolj globoko in jo zakrijem z dekicouser posted image

Malinca07 mi če ne bomo nič delali pri hiši in če bomo imeli čas iti na parado bo Pia kuža.


Pia se tudi že obrne iz trebuščka na hrbet ali obratno. Ampak za take akrobatske podvige moramo biti dobre volje. noge pa dviguje tako, da ne vem če jih ne bo en dan pojedla.

Sedaj pa šibam slišim, da v spodnjem nadstropju nekaj ropotauser posted image

Lep sončen pozdrav!

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 454
   RE: Oktobrčki 2016
20.2.2017 17:24:15   
bucka*
Pia, glede GH kar potrpezljiva ostani, pa bo. Mozno tudi, da krompirja ne mara, bos videla jutri, kaj bo z bucko. Jst sm tud mislila da bo krompir super, ko ima tako nevtralen okus, pa je tud zmerej moglo nekej zraven bit, da je rad pojedel... vidva samo mirna ostanita in vsak dan ponujajta... ni misljeno da se takoj nasiti, vzemi bolj kot igro. Se mora spoznat z zlicko, z okusom, veliko tega je... niso vsi naravni talenti kot svit :-) nas fantek je bil tud ful priden jedec se spomnim, kdove kaj bo s puncko :-)
Pozabila sem zadnjic da bi ti napisala... mi smo na dlesni dajali Calgel ko je bolel zobek in je bil dalec najbolj pomirjajoc od vseh gelov!

Pikica4, ja sej sem mislila tam nekje konec marca/zacetek aprila... moram biti brez fantka, drugace ne bo nic od sprehoda, niti od cvekanja :-) mi pa ni problem pridt dol, sej se itak precej vozim v tiste konce...

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 455
   RE: Oktobrčki 2016
20.2.2017 17:59:35   
Ribica **
Da se končno usedem malo za računalnik, se mi zdi, da sem že tri dni leteča. V soboto sem bila itak taka kot bi imela mačka (od litra vode). Res bi bil lahko bolj obziren tale Jan, se strinjam, dansas. user posted image

Tale z dudo in elastiko je super user posted image Jaz sem se pred porodom hecala, da ji bom dudo z duct tapom zalepila, če bo treba. No, ni bilo te bojazni, jih ima rada.

Pia, točno moje misli si povzela s tole GH ... E že en čas, ko jemo, zraven cmoka in kot da bi požirala, pa sem rekla ok, ji bom za vikend začela uvajat, pa je mož rekel, da še ne, da počakajmo (sem skor okrog padla, ker pri sinu je začel takoj pri 4m, res pa je bil na AM). Pa sem spet prestavila za en teden. No, danes sem ji pa skuhala krompir, pa ga je bilo tako malo, da se mi ni zdelo smiselno s paličnim pasirat in sem samo pretlačila - zgleda je mini mini košček prišel v usta, ker se je skoraj zadavila. user posted image Potem sem pa kar še malo mojega mleka zraven stisnila, da ni bilo tako gosto. Tako da mogoče je pojedla dve žlički, pa še to vprašanje, ker si je zraven še roke tlačila in tako dalje. Bom poskusila še vsak dan po malo, bo šlo očitno bolj počasi.

Res je, sem tudi jaz gledala, da sta Pia in Erin tam-tam. Čeprav naša ima polna lička in orng špehek po stegnih. Lase pa itak vsak dan daljše, ji skoz piham dol s čela, da mu ne gredo na oči.

Dobro, nisem jaz tista ki preveč oblači otroka, juhu! user posted image Jaz sem jo danes imela v bodiju z dolgimi in navadni majčki, pa bombažnih žabicah s stopalci, čez pa pajacka medvedka (podloženi), ne prav bundo. Čez pa bombažno dekco, ko sva šli od doma, pa s flis dekco. Ampak se mi je do BTC-ja že lepo skuhala, sem jo imela potem odkrito, dokler ni pihalo. Jaz se tako skoz slačim in oblačim in odkrivam in pokrivam tamalo. Se je pa drla ko zverina potem, ko se je naspala za pol ure (zdaj ima tele power nape, ki jih obožujem user posted image ), tako da sem ji v košari podložila dekco, da je sedela na pol in ven gledala. Jutri greva s športnim delom ven, čeprav mi je groooza košaro pospravit. Ampak ima ravno še 5 cm lufta pri glavi, pri nogah tako nič več. Čisto prehitro ratejo tile naši škratki!

Aha, še pust - mož bo lisica, tamala bo ovčka ali zajec, ji moram še zašit, jaz bom najbrž ovca, kar si tudi še moram zašit, ta velik bo pa pastir, da nas bo imel pod kontrolo. Pes bo pa pes. user posted image Mi se vsako leto vsi našemimo, ponavadi jaz šivam, razen lisico za mojega smo kupili v Primarku, kar na ženskem oddelku pajaca user posted image

Ziher sem še kaj pozabila, sem vas pa vse prebrala na telefonu, med sprehodom, uspavanjem, dojenjem ipd ... Aja, dansas, kdaj si začela ti S uvajat, da je že pri mesu? Sploh nisem vedela, da gre to tako hitro. user posted image Joj, v soboto bo imel že pet mesecev, noro!

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 456
   RE: Oktobrčki 2016
20.2.2017 18:43:04   
pikica 4
pia vem ja moj je ima tudi talent za pospravljanje kuhinjuser posted image . jaz komaj čakam uvajanje ko se tako pačijo pa trese jihuser posted image , vsak dan po malem, na začetku je več vzunaj kot notri, ampak osvojijo žličko. ne ne more se mleko tako hitro sesiriti. to so super začetki, kasneje se jih bosta spominjala s smehom. jaz se tudi spomnim, da je ena krema za na dlesen pri izraščanju zobk, ampak sem pozabila ime. v lekarni se jo dobi brez recepta.

rumena prvega sem oblačila v vse kompletke, barvno usklajeno, drugega sem malo manj časa imela in je bil napravljen, pri tretjem pa mi je za doma prav vse eno, ko kam greva je pa lepa.

bučka super zmenjeno konec marca bo že lepo vreme.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 457
   RE: Oktobrčki 2016
20.2.2017 19:59:34   
dansas
bučka, neki mi res telefon nagaja, sej ni RR kriv. Samo ko se ti vse zbriše, ti je vseeno zakaj.
Sm res bučka... vi imate še sneg? Ja kje pa ste doma? Na Kredarici?user posted image
In ni čudno, da ti promoviraš uvajanje z bučko user posted image Čudno, da ni Ribica z ribo začelauser posted image

Mogoče sem vas res malo preveč z uvajanjem GH zamorila - ker gre S tako dobro... Samo mi je čisto jasno, da je to bolj izjema, da tako sprejme hrano. Sem imela pri tazadnji take borbe, da sem sedaj čist navdušena. Poje vse kar mu dam in z minimalnimi izgubami user posted image Pri puncah (vseh) pa je bilo po hranjenju vse v radiju 2 m zaznamovano s kašico user posted image user posted image

Šef pravi, da je treba spat...

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 458
   RE: Oktobrčki 2016
20.2.2017 22:55:51   
Ribica **
Ma ne, dansas, meni je super, da pišeš o GH in predvsem to, da si tako zgodaj začela pri dojenemu dojenčku. Tako da še kar piši. Saj meni je tudi ok, da tamala še ne jé, ker pomeni, da bo dlje dojena. Ampak ko mi pa cmoka in požira zraven (o tem, koliko se slini, ne bi), ko jaz jem, bi ji pa najraje malo dala. Tako da lepo počasi. Ampak saj, jutri bo stara 4,5 meseca, tako da je čisto ok. Riževih kosmičev ji pa nič več ne dajem, pa je čez vikend že kar lepo spala, v nedeljo spet 5 ur v kosu, sem že hotela napisat, da smo očitno nazaj na starem ritmu, pa je bila današnja noč juhu. Kar nekaj je jokala v spanju, ko je že pojedla in celo podrla kupček, kar ponoči ne počneva. Pa s psom imamo veselico, ker ima gastritis spet.

Ribe pa jaz ne bom dajala za jest mojemu otroku, ker jih ne maram, mi smrdijo in se mi malce gnusijo, tako da to sem že v naprej povedala, da bo jedla pri babicah. user posted image V našem stanovanju ne pustim kuhati kaj tako smrdljivega, ker je spalnica del dnevne sobe in nima okna in se ne da temeljito prezračit (niti temeljito zapret). Kadar pa nam v kopalnico po zračniku prismrdijo kake ribe od sosedov, se pa skoraj zjokam. Psu sem jih sicer že skuhala, neke fileje, samo pes pač vse požre, otroku pa ne bi dajala kaj tako nepreverjenega, pa še nekaj blazno zdravi že niso tile vitki somi zmrznjeni.

No saj, spet sem tu, namesto da bi si glavo oprala in šla spat, glede na to, da mala spi že od 20.30.

Aja, v Zgornjesavski dolini je pa še precej sneženo, do Gozd Martuljka ziher, za nižje se pa ne spomnim. Preverjeno prejšnji teden, ko sem šla smučat na Trbiž. user posted image

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 20.2.2017 22:57:01 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 459
   RE: Oktobrčki 2016
21.2.2017 8:35:06   
nastja1
živijo punce. kako ste kaj danes spali? ribica tako je tudi pri nam že 2 noči. komaj mi zaspi, potem se pa začne neki zvijat in jokat... groza, danes nismo celo noč spali user posted image se pa čez dan tako naglas smeji pa piska da mislim da bojo včasih vsa stekla popokala user posted image

o dansas to pa super da ti tako je GH. jaz mu bom tudi začela počasi uvajat pa bomo videli kako bo. upam da bo tako priden jedec kot tvoj user posted image
a si ti šla na tist baby handling?
haha sm se nasmejala ko si napisala kako se je znašel z dudo user posted image user posted image

uh ko gledam tabelico.. mislim da je moj Teo najtežji? user posted image sicer imamo jutri pregled oz cepljenje in vaganje, ampak ko sem ga doma vagala je imel 8kg. je bil pa že pred skoraj 2 tedni star 4 mesce user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 460
   RE: Oktobrčki 2016
21.2.2017 9:11:01   
Ribica **
Nastja1, naša današnja noč je bila katastrofa, nisem spala niti dve uri v kosu, ob 4h zjutraj sem twix jedla, ker sem bila skoz lačna, ker je kar naprej jedla mala. Če ni jedla, je jokala, se zvijala, premetavala ... Zaspala ravno za 5 min in spet od začetka. Ob 6:20 je po 5min spancu spet vriskala. Kar na jok mi gre. Ob osmih sem jo uspela nazaj uspavat, spet z dojenjem, pa je spala lih pol ure. :(

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 461
   RE: Oktobrčki 2016
21.2.2017 9:16:19   
Malinca07
Ojoj, naporna noc Ribica..upam, da bo cez dan kaj vec spala, da si bos lahka malo spocila.
Nasa noc je bila kar ok, sma bile pa ze ob 6.30 pokonci :)
Danes imama slikanje kolkov...
Se za tabelo...Ela (38/2)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 462
   RE: Oktobrčki 2016
21.2.2017 9:33:14   
nastja1
ribica čisto isto pri nas. nevem kaj je to user posted image ko že mislim da je trdno zaspal, se je začel zvijat in jokat. pa sem mu dala waya lgg kapljice, pa ni nič pomagalo. sem ga imela kar pri sebi v postelji, ampak tudi to ni pomagalo da bi več kot pol ure v kosu spal. upam da bo današnja noč kaj bolja. user posted image

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 463
   RE: Oktobrčki 2016
21.2.2017 9:38:17   
bucka*
Jutro!
Dansas, ti si bila pa dobre volje vceraj, se vidi da je sine malo boljse spal :-) seveda bom promovirala bucko, kaj pa drugega! :-)

No, da razcistimo tole s snegom... pri nas ga sicer ni vec, je pa blizu :-) tko da, kot pravi ribica, prejsnji teden sva se sankala v gozd martuljku, sva bila edina, ce to kaj pove user posted image , stric ga je pa vsake toliko peljala sankat kar v planico. Ceprav je tudi rekel, da je ze mehek sneg. Opcija bi bla tud KG smucisce, samo jst se ne maram guzvat, pa tud vozicka samga puscat :-)

Kar se tice GH, sem jaz delala od zacetka do konca po navodilih pediatrinje. Vedno tlacila, nikoli pasirala in uvajala po eno ali najvec dve zelenjavi na teden. Mesa nisem dajala tako hitro.

Pikica4, cisto nobenih tezav nima puncka, ne glede na to, kaj jem. Imamo sreco ocitno :-)

Nastja! Kaksnega velikana imas! Moj sin ima pri treh letih komaj 12kg! :-) je pa zivc, ni pri miru pol minute... puncka je pa bolj cveka... tudi pri nas se vcasih tko na glas smeji, da se potem vsi zacnemo smejat :-) zej jo tudi bratec malo bolj opazi in ji prigovarja, ona se mu pa nasmiha :-) meni pa kr srce zaigra od vsega lepega :-)

Ribica, zal mi je za tvojo slabo noc. Najboljs da cez dan malo probas zaspat.
Pri nas so noci kar ok, vcasih kaj jamra, ampak nic takega, kar duda ne bi resila v roku ene 15min...

Glede oblacenja so otroci razlicni, prav tako kot mi. Je pa res, da nas skrbi da jih bo zeblo, ampak tista zascita za cez kosaro oziroma vreca sta skoraj neprebojni in nasi pajacka ne smem vec dat (pa je pri nas precej bolj mrzlo se). Od tu naprej se mora vsaka po svoje znajdt :-)
Zelim vam lep dan, spet je soncek! :-) superca :-)

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 464
   RE: Oktobrčki 2016
21.2.2017 11:04:59   
Pia*
Ooo ribica kot, da bi mojo noc brala. Samo twixa ni bilo na zalost. Ampak sem napolno caj za dojenje pila!
Spala je po par minut samo in izkljucno na meni. Pa 100x dudo vn in notri pa roka ni vredu, jo nos srbi....skratka danes, ce bi bil pust bi lahko brez kakrsne koli maske bila zombi!

Me je pa moj presenetil, ko sva ostali mi je naredil smuti predno je sel v sluzbo. Bog pa sem mislila, da sploh blanderja ne zna uporabljati.
Najprej sem tasco iskala po hisi.
Skratka veckrat moram na pultu imeti banane, ki pocasi ratujejo prezrele. user posted image . Med nosecnostjo sem zivela od smutijev. Namesto vode sem vedno dala mleko, ker mi je boljsi okus. Po dieti sem to nehala delati, ker ko sem probala rizevo mleko me je prerukalo. Danes mi ga je moj dal zraven in mi je prav zal, da nisem prej vsaj poskusila, ker je bilo odlicno.
Evo pa imam eno jed vec na spisku.

Sedaj grem pa malo pocivat, ker mi oci dol vlece.

Mi danes nimamo soncka je oblacno vreme ampak po kosilu bova sibali ven. Danes imava bucko za kosilo. In drzim pesti, da nama bo slo kaj lazje v usta.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 465
   RE: Oktobrčki 2016
21.2.2017 11:41:28   
pikica 4
dansas res je za fantke ni veliko izbire oblačil. jaz bom sedaj prišla na svoj računuser posted image . za včeraj si nas pa malo nasmejalauser posted image

bučka verjamem, da si utrujena in odštevaš dneve do vrtca mali imajo toliko energije.

pia evo jaz tudi ravno položnice plačane. sploh ne najdem časa, če pa že zaspi se pa reje uležem.

ribica ravno zaradi tega smradu sem nehala peči ribe, ampak se jo mož, on jih ima rad, spomnil, da bi jih bilo pa fajn zunaj pečt, in sedaj tudi pozimi on zakuri plinski gorilnik in speče ribe. na vsaki strani pusti slabih 20 min in je. jaz jih tudi rada pojem, še posebej orade saj ni toliko kosti. jih pa hodimo tudi loviti na ribnik, ampak ne na zalogo za eno južno.

nastja za enkrat spimo super. joj upam, da se v prihodnjih dneh odpočiješ. to pa je jedec priden že 8 kg, meni je že moja težka pa ima 6 kg.

ribica mogoče imate tudi zobke, ko je tako nemirna.

bučka imate srečo, da je nič ne moti kar koli poješ. jaz sem tudi vedno samo mečkala, ker naj bi s paličnim mešalnikom primešali še zrak v hrano in bi lahko to otroka pač zvijalo. ima katera izkušnje? se vidi da ste višje, pri nas je vse zabasano oblačno, ne vem če bom šla na sprehod.

vsem se že na glas smejijo, moja pa ko se smeji čisto potiho nekaj zraven doda, cvili pa tudi še ne. mogoče je bolj mirna. komaj čakam glasen smeh ko se še vidi da je iskren do solz. pri nas se smeje samo starejšemu, mlajši je bol navihan in ji ne zna potiho prigovarjat kljub temu da se trudi. ga skos hacamo zaradi tega.

pia vsak dan bo lažje s hrano. riževo mleko ja, sem se ga navadila ne morem ga pa še vedno pit čistega, vedno dodam vodo.


(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 466
   RE: Oktobrčki 2016
21.2.2017 12:00:53   
bucka*
Da se takoj popravim: tudi pri nas je oblacno. Ocitno je bil soncek samo tistih 15min :-) tko da bomo tudi mi danes bolj na izi in ne bomo hodili ven. Smo bli zej vsak dan, pa se bolj jaz zmatram kot tamal :-)
Glede pasiranja ne vem, jaz sem vedno tlacila, zato da se navadi teksture.
Aja, glede dodatka... kupila sem v dmu A-Z MAMA, je za nosecnice in dojece matere, ceprov se ne cutim kaj boljsega razpolozenja, bom pa danes pojedla tretjo tableto :-)

Drugace smo pa tudi mi koncno postali lastniki novega (rabljenega) Forda Cmax Grand, 7 sedezev in seveda pripadajocega leasinga :-)
Malo me skrbi, kako bomo, ampak z dvema starima cliotoma, pa oba samo tri vrata... nam ni kazalo drugega, kot da kupimo nekaj vecjega :-)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 467
   RE: Oktobrčki 2016
21.2.2017 13:57:27   
dansas

user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)


25.9.
dansas
: SVIT (39+1)
od rojstvu : 3710 g, 52 cm, 36 cm
½ meseca: 4430 g
1. mesec: 5190 g, 56 cm, 38 cm
1½ meseca: 5700 g
2. mesec: 6075 g, 60 cm, 39,5 cm
3. mesec: 6900 g, 66 cm, 41 cm
4. mesec: 7170 g, 66 cm

29.9.
Pia* : PIA(40+0)
ob rojstvu: 3050 g, 51 cm
1. mesec: 3390 g, 54 cm
2. mesec: 4290 g, 57cm
3. mesec: 4790 g

05.10.
Suziiika : ALEXIS ()
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm

07.10.
Ribica ** : ERIN (39+0)
ob rojstvu: 3520 g, 50 cm, 35 cm
½ meseca: 3660 g
1. mesec: 4150 g, 53,5 cm
2. mesec: 4820 g, 57 cm
3. mesec: 5450 g, 60,5 cm
4. mesec: 5940 g, 63 cm

12.10.
nastja1
: TEO ()
od rojstvu : 3360 g, 51 cm
1. mesec: 4800 g, 54 cm
2. mesec: 6100 g, 60 cm
3. mesec: 7200 g, 64,5 cm

12.10.
Pupa88 : DEKLICA ()
ob rojstvu: 2710 g, 48 cm
1.mesec: 3490 g, 51 cm
2.mesec: 4390 g, 58 cm
3.mesec: 4930 g, 61 cm

28.10.
pikica4 : NEŽA (37+4)
ob rojstvu: 2990 g, 49 cm
2. mesec: 5300 g, 58 cm
3½ meseci: 6250 g, 62 cm

30.10.
Malinca07 : ELA (38+2)
ob rojstvu: 3500 g, 52 cm
1. mesec: 4260 g, 54,5 cm
2. mesec: 5290 g, 58 cm
3. mesec: 5930 g, 61 cm

4.11.
bucka* : EMA (38+4)
ob rojstvu: 3090 g, 52 cm, 35,5 cm
2. mesec: 4950 g, 59 cm, 37 cm
3. mesec: 5700 g, 60 cm, 39 cm




(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 468
   RE: Oktobrčki 2016
21.2.2017 16:30:43   
Ribica **
Sem vedela, da sem nekaj pozabila - dansas, v Baby centru imajo od Cool cluba (neka Poljska znamka, od lani jo prodajajo) tako zelo lepe stvari za fantke, da bi ji že skoraj kdaj kaj fantovskega kupila. Za punčke je hitro lahko kičasto ali pa kakih divjih barv. Pa še drago ni v BC. Bi mi lahko že dali kake bone, ker jih tako promoviram! user posted image Tudi včeraj, ko sem šla po bodije s kratkimi za ponoči, so mi bili fantovski bolj všeč kot punčkasti (divja roza, skoraj flurescentno oranžna ipd.).

Sicer sem pa jaz danes dala dol košaro in namontirala športni del. Včeraj sem jo nosila del poti iz BTC-ja, pa potem je sedela na pol v košari, da je ven videla, pa ni pametno ne eno, ne drugo. Še vedno jo imam čisto v ležečem položaju, razen zdaj, ko smo bili skupaj zunaj, sem jo malo dvignila. Res pa je tudi, da je košara pri mutsyju kar majhna in da je z glavo že en čas bila pod streho, kadar je bila zložena, pa še ti pajaci in vse. Moram reči, da mi je športni del še vedno čuden in grd, takole v ležečem položaju, v sedečem je kar lep, košara mi je bistveno lepša. First world problems. user posted image Očitno nikoli ne bom prebolela bugabooja user posted image

Bucka*, mi ga tudi imamo, samo da pet sedežev. Meni so drsna vrata ključnega pomena, prostorsko bi bilo pa fino, če bi imeli še kaj večjega. Pasji boks zaseda pol prtljažnika. Je pa meni fini za vozit, fajn. Edino kar me moti je, da se ne da airbaga spredaj izklopit, ampak je treba vgradit stikalo za izklop airbaga, kar stane 150 €. user posted image Pa družinski avto. Tako da mi tamalo skoz zadaj vozimo, nisva dala (še?) tega vgradit.

Lepa imena imajo vaše pupe, Ela je bila pri nama v ožjem izboru, pa sem se ob petih zjutraj v porodni odločila, da bo Erin. user posted image Neža mi je pa tudi zelo všeč, pa možu ni. Pa bi bilo lepo, ker je bila moja prababica Neža. user posted image

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 21.2.2017 16:31:42 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 469
   RE: Oktobrčki 2016
21.2.2017 16:56:39   
Pupa88
Zivijo vsem,

Evo da se se jaz oglasim. Zadnjih par dni je tudi pri nas pestro. Huda lakota na uro in pol, cez dan in cez noc, tako da vec kot dve uri v kosu nisem spala. Tolko je vlekla, kot da mi je hotela duso ven spit user posted image . Sem se zacela ze sekirat, da pa mogoce nimam dovolj mleka. Sem sla po AM, ji ponudila po flasi in po zlicki in ga je tako ven pljuvala da je blo kr veselje. Prav refleks za bruhanje se ji je "prizgal" ko ga je dobila kapljico v usta user posted image . Tako da sem obupala zaeenkrat. Zdej se pa nacejam z vodo in cajem pa bomo videli kako bo. Zaeenkrat se nic ne pritozuje, z gosto hrano pa se nisem zacela. Jutri imamo posvetovalnico pa bomo videli kako bo in kako naprej.

Ribica: ze na sportnem vozicku...kul user posted image . Mi imamo se nekaj prostora, sedet ali pa se dvigovat pa itak se ne poskusa.

Pikica4: tudi mi se ne smejimo naglas. Zgleda bo bolj tihe sorte, kej glasno pove samo ce je na volji pa se to ponavado ociju, mene ma zgleda tudi brez zvoka dovolj.

Jaz mam pa rada ribe in morsko, na sploh vse kar je z morjem povezano. user posted image Me na dom spominja, tako da sigurno 2x na mesec jemo ribe, me nic kej vonj ne moti.



(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 470
   RE: Oktobrčki 2016
21.2.2017 22:07:28   
dansas
Minulo noc sva tudi midva spala bolj slabo kljub večerji (avokado+ banana+jabolko). (Gremo lahko kar za skupinsko mama zombi masko user posted image ) Sem ga verjetno pregrela, ker mu je kar oddahnilo, ko sem mu odpela spalko, ko sem ga previjala. Ampak napram moževi, sem imela jaz super noč. So 2 od 3 punc bruhale in driskale. Pol noci ena in pol druga user posted image .

Jaz sem pa koncno svojega cliota prodala, nastja, je sel v tvoje konce, v Semic.Bucka, vi pa lahko zdaj brez skrbi tudi še en par dvojčkov "pridelate" pa ne bo problema s prostorom v avtu.

Ribe imamo mi vsi radi. Ce je le možno, jih imamo 1x na teden. Ampak orado ali brancina, ne neke zmrznjene fileje, ki so puncam sicer ful dobri, ampak jaz nisem glih navdusena nad njihovo kvaliteto. Pece jih pa moz zunaj, ker notri res vse zasmradijo.

Nastja, nisem sla na tisti baby handling, ker je ravno takrat imela moja št. 2 rojstni dan, jaz pa nisem uspela prejšnji dan speci torte, tako da sem jo pekla na njen rd in nisem imela casa it se na tecaj. Jaz z razliko od vas vseh nimam toliko energije kot ve. Ve ste tako produktivne: kuhate, pospravljate, sivate, smucate, hodite na koncerte,... Jaz pa komaj eno tortico spečem. No, je bila pa vsaj dobra. Tamala me se vedno vsak večer vpraša, ce bom jutri spet tortico skuhala?

< Sporočilo je popravil dansas -- 21.2.2017 22:11:41 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 471
   RE: Oktobrčki 2016
21.2.2017 22:16:22   
bucka*
Dansas, drugace to nasteto pocne samo ribica (smuca, siva in hodi na koncerte), ostale samo kuhamo in pospravljamo, pa se to jamramo zravn user posted image user posted image
Ne hvala, zame nic vec otrok. V avtu bo sedaj dovolj prostora ja, v stanovanju pa niti ne, drugace bova nazadnje se midva na pogradu pristala user posted image user posted image
Ah ja... sem bila kaznovana, ker se tako baham, da mala nima krckov... celo popoldne je bla sitna, jo je zvijalo user posted image odkar se je rodila, ni bilo tako... in potem je moj poznavalsko ugotovil, da je to najbrz od cesna (je videl olupke na pultu), ker njemu tudi cesen ne pase. Pa sm mu rekla, da je ze veckrat jedel cesen zadnje dni, samo da ne ve, ker ni videl olupkov. Jao, ti desci...
Lahko nocko punce, naj bo mirna!!!

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 472
   RE: Oktobrčki 2016
21.2.2017 22:50:11   
Ribica **
Hehe, saj mogoče bi bilo bolj koristno, da bi tudi jaz manj vseh naštetih stvari počela, ampak ne morem bit na miru in TVja tudi ne gledam. 😀

Bom pa ta teden skoz v tortah, ker imam RD, tako da dve bosta ziher nastale. Recimo tudi toliko praznovanj si ne bi rabila nakopat na glavo, a ne.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 473
   RE: Oktobrčki 2016
22.2.2017 10:32:11   
pikica 4
živjo,

bučka smo imeli včeraj popoldne sonce sem se navozičkala. uf velik avto, želim, da vam dobro služi. mi moramo tudi do junija menjati njegov avto je že bogi. že pridno na kraj dajeva eno leto. no, menjati morava njegovega, ampak bo on dobil mojega jaz pa novejšegauser posted image , se že veselim. bova pa enekega kupila kot ga imava xara picaso, 5 nas je ampak zaenkrat nam prostorsko odgovarja. joj bučka, upam da so krčki minili, a si novo jed probala?

ribica ste pa pohiteli s športnim, naša ima še dovolj prostora, ampak mi jamra v košari, ker ne vidi ven, sem ji igračko pripela, da se malo ziblje, pa ne vem če je kaj bol. ime erin sem sem prvič slišala ko sem prišla v sobo iz porodne, je cimra tako poimenovala svojo deklico. lep ime. sem imela sama v mislih drugačno ime Petja, ampak moj ni bil za to.

pupa vedno ko je lačna jo pristavljaj tako se tvori več mleka, dovolj počivaj, pij in jej. probaj odmisliti skrbi in ne premišljuj ali imaš dovolj mleka, vse vpliva. če bi ga bilo pa res premalo boš pa videla po pleničkah, ne bojo polulane. mogoče ima poskok v rasti. kaj so rekli v posvetovalnici?

dansa kljub eni noči mislim da je mož bolj prespan. pa vsi imamo cliote doma, pri bučki tudi.

samo ribica ima toliko energije jaz večinoma samo skuham, pospravim tako tako, večinoma popoldne ko imam malo v naročju s prstom kažem kaj je za nareditiuser posted image , sej vejo da ne bo vedno tako, me ubogajo.

ribica jaz se z veseljem uležem in pogledam malo tv, smo si različni.

pri nas se jasni, super.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 474
   RE: Oktobrčki 2016
22.2.2017 10:35:37   
pikica 4
user posted image user posted image bučka zarečenega kruha se največ pojeuser posted image user posted image

sama tudi nisem hotela več otrok...pa sedaj je

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?