|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
13.2.2017 11:15:55   
bucka*
Zivjo!

Glede poste bo najbrz res s strajkanjem povezano, tudi jaz cakam dva paketa, oba z zamudo user posted image

Tudi pri nas so borbe z moškim, no, ponoči ga itak ni, ampak imam srečo, ker otroci spijo. Podnevi pa ponavadi kakor njemu paše... če je pri volji pomaga, če ni, pa pusti vse pri miru, jst pa skačem ko norec in vse strežem. Tko da sm zadnjič, kot pravi Dansas, rekla če lahko prosim pripravi mizo, ker sem mela en kup stvari na štedilniku, tik pred tem, da bodo zavrele oziroma se zažgale, pa še malo sem mogla previt. Pa je pozijal, kot da sem nevemkaj rekla :) no, ampak od takrat pa vedno pomaga, da je kosilo čim prej na mizi :)

Pia, logično je, da v prvih mesecih mami tudi na misel ne pride, da bi razmišljala o še enem otroku. To pride potem kasneje. Moški pa ja, meni je tudi moj kmalu po rojstvu prvega začel najedat z drugim :) še večji šok mi je zdej, ko že za tretjega navija, jaz pa že zdaj ne vem, kje se me glava drži! Pa tudi nisem nikoli računala na tretjega, zaradi prostora, financ in utrujenosti... Tko da ja, sem tudi sama tik pred tem, da začnem stvari metat naokrog :)

Ribica**, kako da ne uvajaš zelenjave?

Pikica4, kako se imaš ti? s punčko zdaj vse ok? Upam da bom marca dala sinkota v vrtec in bom dopoldne frej. Glede na to, da bo prijetneje za sprehode, bi se tudi midve lahko kdaj dobile na ksnem sprehodu...

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 401
   RE: Oktobrčki 2016
13.2.2017 13:00:34   
pikica 4
zivjo.

malinca ogromno sem prebrala na forumih, na kulinariki so sladice , se kar da narediti veliko stvari. ne še obupat z dojenjem. nisem vedela, da samo pol dajo za mleko sem mislila da vse plačajo, bolje kot pa nič. nogice in rokice opazuje že približno 1 teden.

pia približno enako je pri meni prve dni ko nisem toliko jedla sem čutila, da ni toliko mleko, ampak se, da kar pošteno najest, jaz od kosila še celo popoldne jem. hvala, da si mi malo razložila.

dansas vse pohvale možu meni kašice ni naredil pri nobenem.

jaz otroka še vedno kopam le z vodo.

sva bili spet pri pediatru zaradi driske, ker po dieti ni bolje. dieto moram peljati naprej pa merkati, da zopet ne dehidrira, danes mi je naredil še posvetovalnico za ostalo mi jo je cepil, za rota pa ni upal. smo pa pri 3,5 mesecih veliki 62 in težki 6250 kg. je bilo kar napeto te dni, ampak dokler je mala živahna je vredu. gh ji pa zaradi težav ne smem uvajati do 4,5 meseca potem pa se meniva naprej.

se ji je pa ratalo in trebuha prevalati na hrbet, ampak mislim, da samo naključno, ker ni več ponovila.

ja možje ja, pri prejšnjih dveh ko sem bila res skurjena, mi je rekel, da je pač zato porodniška, ampak sem bila res zmatrana. sem vesela, da tretja spi. mi je pa rekel pediater, da ni nujno da bo pri pol leta tudi.

imam že klicuser posted image




(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 402
   RE: Oktobrčki 2016
13.2.2017 13:37:31   
bucka*
Joj pikica4, meni je isto rekel :-) sej si placana zato, da skrbis za otroke! :-) pri prvem sem bla tiho, zdaj pa odgovorim: za enega ja, ne pa za oba, tko da kr pomagej prosim! :-)
Jst tud upam, da ostane tako pridna pri spanju... se pa spomnim da je prvi kasneje imel obdobja, ko me je "preizkusal" ponoci, pa se nisem dala :-) par noci sem reskirala, vztrajala da mora nazaj zaspat, pa je blo spet mir :-) pri tko mejhnem pa nimas kaj... najbolj od srece odvisno kako bodo spali...

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 403
   RE: Oktobrčki 2016
13.2.2017 15:06:30   
Ribica **
Pupa88, sem se sredi noči spomnila, da nisem odpisala glede zbujanja z jokom. Tudi moja se včasih tako zbudi, ponavadi čez dan, zadnjič enkrat pa ponoči. Nimam pojma zakaj, ni pa pogosto.

Zakaj sem začela z riževo kašico - kosmiče sem ji po eno žličko tako že dala 2x ali 3x v moje mleko, AM je pa tudi že pila. Pa ker štrajka pri AM po flaši, sem rekla, da probam še s kašico. Nekaj malega je le šlo dol, kaj veliko pa ne. Ampak očitno dovolj, ker je danes kar lepo spala. Sem pa ugotovila še, da četudi zaspi po 5-10 min na eni strani, da jo moram podojit tudi na drugi, da se fajn najé in potem (bejž no) dlje spi. Pa pomaga tudi, da ne gledam na uro, koliko je ura spet in ne vem, koliko časa sem spala, sem potem takoj bolj naspana. user posted image Za pravo GH v obliki zelenjave bom pa počakala še kak teden do dva, da bo 4,5 m stara. Nekako se mi ne mudi z uvajanjem, bi pa rada kaj spala, pa tudi ne jé še nekaj lepo po žlički, precej ven pljuva. Lahko da je bila današnja noč seveda tudi naključje.

Sicer imam pa zdajle prav malo pavze, spi že tri ure v vozku - sva bili v trgovini, kosilo sem skuhala, pojedla lepo v miru ... ta večji kdo ve, kam se je zgubil, še ni našel poti domov iz šole user posted image Saj malo se mi sanja, da je neke tekme in zapisnikarstvo omenjal prejšnji teden, ampak še včeraj je rekel, da ne ve, če ne bo že prej doma, ker da je ena učiteljica zbolela. Tako da grem zdajle še malo knjigo brat, čeprav imam občutek, da se bo zbudila ravno ko se bom ulegla. user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 404
   RE: Oktobrčki 2016
13.2.2017 15:09:33   
Ribica **
Aja, kar se moža tiče se jaz sicer nič kaj ne pritožujem, si lepo deliva delo. Nočem niti napisat, da mi pomaga, ker skrb za gospodinjstvo v osnovi pač ni samo moja naloga. Oba hodiva v službo, oba skrbiva za gospodinjstvo. Samo včasih ga moram kaj opomnit ali prosit. Za malo pa itak poskrbi, včasih sam od sebe, včasih mu jaz rečem. Zadnjič, ko sem šla smučat, sta se imela tako fajn, da je rekel, če grem lahko še kdaj kam, da bo on z njo doma. Dopoldne je res fletna in pridna. Sem ravno včeraj razmišljala, da mora prit kak dan, ko je bolj sitna, da dobi več pozornosti, čez vikend je bila skoraj eno uro na igralni podlogi, midva sva pa kuhala in pospravljala.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 405
   RE: Oktobrčki 2016
13.2.2017 16:56:00   
Pupa88
Ribica: hehe, ja tudi meni pomaga ce ne gledam na uro ponoci ali pa da, ko se nazaj ulezem ne razmisljam, da bom cez dve uri spet pokonci user posted image

Kar se tice moza se tudi jaz ne smem pritozevat kej prevec. Naceloma si vse zadolzitve deliva, ko sem bila noseca je celo ciscenje hise prevzel. Drugace je ponoci ko je treba ustat, ker itak ji on ne more dat jest, kot pravi, tako da je brezzveze da se zbuja user posted image . Sva pa bila zmenjena, da jaz vstajam ponoci, on pa je v akciji ko so krci. Tko da sem jaz takrat samo od dalec poslusala, no zdej je to obdobje mimo tako da morem najdet nekaj kar bo samo on pocel... user posted image

Pri nas je tudi dopoldan ful pridna, tako da ce se zaigra pod lokom jo jaz kar pustim, edino potem ko imam ze slabo vest ker je tam sama, se ulezem zraven na airex.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 406
   RE: Oktobrčki 2016
13.2.2017 17:53:17   
pikica 4
Pri nas se nisem 100% prevzela vsa opravila, in so mi v veliko pomoc moji trije fantje si razdelijo opravila. Kosila sem pa ze zacela nazaj kuhati. On skuha kar je nemu vsec meso in prilogouser posted image , jaz pa rada vse jem. Druge pomoci pa nimam.

Kako jo stusirate pod tusem, s tistim nastavkom?


(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 407
   RE: Oktobrčki 2016
13.2.2017 20:06:23   
Pia*
Ah moj talent od desca je spal ko top mala pa vrescala. Zjutraj mi je rekel, da on nje preprosto ne slisi ( mi ni jasno niti preprosto niti da ne slisi) ter, da se ne more z mano telepatsko pokonektat. E to mi je rekel!!
Sicer jaz mojemu res ne tezim vsaj do sedaj mu nisem, ker vem da ima sluzbo in da ga celi dan ni. Ampak prejsni teden je imel frajer dopust tako, da bi kamot lahko mal zmigal rit se ponoci.

Za vikend jo popazi in gre z njo ampak to ne pomeni zame pocitek ( tako kot on misle). Namrec stanovanje se ne pospravi samo od sebe, kosilo nam pa tudi ne pade iz lufta.
Ne morem pa imeti stanovanje v razsulu in iti spat.

Ah ja danes ponoci je stal zraven mene kot pribit! No to me je se bolj zivciral. Tko da mogoce je bolje ce spi. :).

Moj kuha ne oz. Ce bi on kuhal bi jedl bolones omako in spagete pa magar celi mesec skupaj. Tako, da kuhanje je v moji domeni.

Pospravljanje pa pravi, da itak nisem normalna, da bi moral biti moj sanski poklic cistilka sam,da bi me vsak nagnal, ker bi mu parket znucala.

Nam pa zobek raste:( vceraj ponoci sva ugotovila in jo prav mucijo.
Moj je bral, da lahko tudi 14dni traja da pride ven.

Kaksne izkusnje imate ve kaj??

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 408
   RE: Oktobrčki 2016
13.2.2017 20:21:02   
nastja1
hehe berem ko se jezite zard vaših partnerjev.. jaz sem mojemu sm enkrt omenla da sem brala na internetu da ženske pripravijo obrok za ponoči in da se mož stane pa nahrani otroka, da mamica pa spi. pa me je pogledu ko da sm nora user posted image je reku da kdu je mama, jz al on. in sva zaključla user posted image moj tudi nikoli ne sliši ko teo joka. pa se še tako lahko dere, on ne sliši. user posted image sej jaz itak vrjetno nebi mogla spat če bi on jokal.

oo pia že zobek? to pa lepo user posted image upam da je nebo preveč mantralo.

joj mi imamo pa že 2 noči grozne. user posted image tako lepo zaspi, pol pa čez 10min pa začne tako grozno jokat pa se zvijat.. da ga pomirim samo z nosenjem.. in obvezno zbujanje na vsako uro in pol.. od 6h dalje pa sploh več ne spi user posted image

upam da boste danes vsi lepo spali. nočka user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 409
   RE: Oktobrčki 2016
13.2.2017 21:09:18   
dansas
Pri nas so pa noci boljse v tem smislu,da od 4ih do 7ih,ko se dokoncno zbudi,lahko po novem tudi jaz mal oci zaprem. Prej se je v trm casu non stop zbujal,zdaj pa tudi malo bolj trdno takrat spi. Seveda to se ne pomeni, da se preostalo noc n krat ne zbudi.. ampak je pa lepo,da se mi je noc malo podaljsala.

Jaz ponoci,ko se zbudim (bolje receno,ko me zbudi)user posted image ,vedno pogledam na uro. Kako naj sicer vem,ce sem spala 15 min ali 2 uri? Sem isto zalimana obakrat user posted image . Ni pa seveda nujno,da se spomnim koliko je bila ura,ko sem pogledala nanjo user posted image

Pia ti svojemu kar povej,da rabis pomoc,ker si trenutno od nespanja cist zmatrana. Sigurno bo kmalu bolje,ampak trenutno je pac taka situacija,da se mora vec vkljucit. Sej,ko si rodila in si bla cist gotova od poroda se je tudi vec vkljuceval v gospodinjstvo in skrbel za tamalo. .. Jaz sem naredila napako pri prvi,ko mu nisem hotela "naprtit"se svojega dela opravkov (sva imela razdelano kdo kaj dela),ceprav sem bila ful utrujena od nespanja. Posledicno sem bila tecna,nervozna in stalno potiho jezna na njega. Nisem mogla razumet,kako ne vidi,sa sem skurjena.Hja,mozakarji naceloma ne znajo brat med vrsticami-jim je treba stvari direktno povedati user posted image

Nas se je danes prekotslil iz hrbta na trebuh.... tako Ribica,cez 2 tedna se bo pa se E okrog obracala user posted image
Nastja,si za izlet v Nm v sredo? Se bom jutri pozanimala kdaj je tisti baby handling tecaj in ti sporocim. Mogoce se pa se vidiva.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 410
   RE: Oktobrčki 2016
13.2.2017 21:51:53   
Ribica **

IZVIRNO SPOROČILO: dansas

Nas se je danes prekotslil iz hrbta na trebuh.... tako Ribica,cez 2 tedna se bo pa se E okrog obracala user posted image



Ooo, hvala za tole user posted image Mi je glih danes mož poznavalsko rekel, da zdaj bi se pa že mogla iz trebuha na hrbet prekotalit pri pasenju kravc in da jo moram več na trebuh polagat. Pa še številne druge ugotovitve, recimo redijo se po 20 g na dan, dojeni dojenčki se več zbujajo itd itd. Jaz se ful izogibam podobne literature, da me pač nič ne more obremenjevat. Sem rekla, da naj mi sploh ne govori. Jaz sem bila pa tačas s tavečjim v trgovini, sva morala it kupit srajce z dolgimi rokavi, ker on bi rad lep v šolo hodil in so mu vse premajhne. Skor bi še hlače na rob kupila, pa mu niso bile prav. user posted image Ampak je bilo pa napooorno, ker skoz nekaj pametuje in jezika nazaj. user posted image

Haha, Pia, tistemu s parketom sem se prav nasmejala. user posted image Mene tudi utesnjuje vse doma, mi gre na živce, če ni pospravljeno, hkrati pa ko mala zaspi, moram pa jaz tudi malo počivat in pobluzit na internetu. No, načeloma med njenim spancem pojem zajtrk, se oblečem, počešem ipd, spraznim pomivalca in take reči. Pa novice na forumih preberem, jasno. O menjavi porodniške je pa tudi že imel ideje, ja, da naj grem pa jaz v službo, če mi je vse odveč. Ampak take težke besede padajo samo, ko sva (ali eden je eden od naju) utrujena/sitna/živčna ...

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 411
   RE: Oktobrčki 2016
13.2.2017 22:09:08   
rumena1
Pozdravljene punce!

Javla se še ena mamica, ki vas bere že, kar nekaj časa. Malo prej, kot smo šle rodit sem vas našla. Doma imam dojenčico, ki je stara točno danes 4. mesece. Prav danes se ji je uspelo prevaliti s hrbta na trebuh. Na previjalni seveda, da si malo rit posonči. Doma imamo tudi starejšega brata, ki bo maja star 5 let. Ima jo seveda strašno rad. Trenutno je revca prehlajena, kašlja in je ostala čisto brez glasu. No, tega je bratec zelo vesel. Z veseljem vas berem in se smejem z vami. Upam, da me sprejmete. Imam danes navdih, da se končno lotim nečesa novega. Uspelo mi je. Spat pa se mi ne mudi, ker itak nč ne spimo že 14 dni skor nč. Sem se prav navadla na nespanje. Mogoče pa je zaradi kave. Sem danes dve spila, da sem se pretokla čez danuser posted image . Lepo noč vam želim.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 412
   RE: Oktobrčki 2016
13.2.2017 22:49:13   
bucka*
Dobrodošla rumena! user posted image

Sicer sem tudi sama kasneje pridružena, pa se že skoraj počutim kot del ekipe :) tudi sama sem danes na kavi, ker je moj frej in naj bi večer preživela skupaj (ker ga drugače ne morva), pa revež utrujeni že od osmih zvečer spi user posted image
tko da sem spet otroke sama rihtala za spat, ampak nič hudega, sem pa moč kave izkoristila za pospravljanje kuhinje, za cunje itd... sej dela je dosti :)

jst sm se glede deljenja opravil zafrknila na začetku. mi je blo fajn skrbet za stanovanje. Potem so naju razni majstri izigrali, finančno olupili, tko da sva jih nagnala in ostala sama v nedokončanem, šalabajzersko izdelanem stanovanju. In takrat je padla odločitev, da bova preostalo naredila sama. Letvice po sobah, zračnik v kopalnici, nekaj za zabetonirat, kuhinja za vgradit, omare in ostalo pohištvo za sestavit... no, pri tem sva se soočala z raznoraznimi izzivi (majhen otrok pod nogami, skos bolan, ker je bil prvič v vrtcu, še moj staknil hude norice, ker jih kot otrok ni prebolel... potem pa vlaga v stanovanju, vedno nove napake, ki so bla posledica n*a*t*e*g*u*n*o*v...) no in tako je ostalo pri tem, da je on šravbal, štemal, montiral, popravljal, jaz pa kuhala, pospravljala, cunje prala in likala...
Kuhinjo je dokončal šele pred kratkim, ko je bi na očetovskem za tamalo... in če sem želela, da je kuhinjo delal, sem mogla jst skrbet za oba, drugače on ni mogel delat... lahko bi mu pa težačila, pa bi on kuhal in pospravljal in otroka merkal, pa bi še vedno kuhala v zasilnem "čošku" :) tko da se morava oba prilagajat... jst sm že tok navajena vse sama, da je postalo že kar samoumevno, tko da potem, ko sm že dost utrujena, začnem težačit in tudi on dojame...

Ribica**, včasih je s fantom še bolj naporno kupovat oblačila kot s punco... imam 10 let mlajšega brata in mami še danes pojamra, kako težko je blo z njim kupovat karkoli... jst sm bla veliko manj zahtevna in izbirčna :)

Pia*, čestitke za prvi zobek med oktobrčki! :) zobki so prvemu hodili ven po en teden, obvezno jih je spremljala vročina in rdeča ritka. Jst si tud nekako želim, da bi se čimprej pojavili, ker potem, ko si že v službi, je veliko bolj naporno :)

naj bo mirna nočka punce!

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 413
   RE: Oktobrčki 2016
14.2.2017 6:31:06   
Malinca07
Dobro jutro :) joj, ko berem vase poste glede partnerjev vidim, da mam res sreco! Cez noc je hranjenje tamale prevzel moj, sedaj ko je na flaski, cez dan mi pa tud veliko pomaga. Prav tako pri gospodinjskih opravilih. V soboto npr sem dopopdan sla s tamalo na sprehod on pa je pospravil stanovanje. Popoldan je sel on ven z njo jaz pa sem likala user posted image tud kosilo kdaj skuha on - vcasih se boljse kot jaz user posted image

Upam, da ste imele mirno noc. Nase so se spet dokaj normalizirale..zaspi ob 8h, 2x ponoci se zbudi, ob 6h pa smo pokonci. Takrat ko je najlepse spat se tamala zbudi, polna energije z nasmeskom - mimogrede, prejsnji teden se je zacela naglas smejati user posted image

Pia* bravo za zobeka, upam da vam bo cim manj problemov povzrocal. Jaz se jih kar bojim. Moja je zelo obcutljiva (zmoti jo, ko ji merim vrocino v useseku user posted image )

Se je odlocla, da se ji ne da vec polezavat, je treba vstat..lep dan punce :)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 414
   RE: Oktobrčki 2016
14.2.2017 10:01:40   
Pia*
Rumena dobrodosla med nami :)

Ja zobek. Sem prav sokirana. Sem mislila, da bo to tam okol 6meseca in ne ze sedaj ko bo 5. Meni je to prehitro.
Ima pa mal bolj topel cel in rdeca licka.
Noci pa bolj ko ne neprespane. Spi ce je pri meni v narocju.

Uf sibam alarm napisem kasneje se kaj.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 415
   RE: Oktobrčki 2016
14.2.2017 10:37:04   
Pupa88
Rumena1 dobrodosla.

Uff Pia ze zobki, jst jo imam tudi na sumu da bodo kmalu. Si skozi drgne in grize, je bila danes ful vesela novega grizala, ki se ga lahko da v hladilnik pa potem se hladi ko se ga zveci. Bomo videli kako bo, zaeenkrat ni se nic, samo drgnjenje dlesni user posted image user posted image user posted image

Ke dobro, smeh na glas..mi ta mejnik se cakamo nestrpno, me je ze prejsnji mesec v posvetovalnici sprasevala ce se kaj na glas smeji. Pa se nic, sicer se ful smeji in odpira usta kot da bi hotela kaj povedati, pa je zeeenkrat samo slika brez zvoka user posted image

Obrnemo pa se tudi se ne, se sicer nekaj matra ampak je potem kar hitro huda ker ji ne uspe...tako da ne vem, sem kr malo neucakana zgleda, sem pricakovala da bo to do 4M ze osvojila...hmm???

Kako pa kaj vasi glavo drzijo? Mi jo sicer delno ze sami drzimo, vendar tudi to se ni to user posted image ....ne vem kaksen dan sem kar malo zaskrbljena, njeni bratranci in sestricne so to ze vse obvladali do 4.meseca.

Lep koncnooooo sooooooncen dan vsem....user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 416
   RE: Oktobrčki 2016
14.2.2017 10:45:20   
pikica 4
pia jaz pri mojih dveh za noben zobek nisem vedela, da raste samo pokukali so ven. vidim, da smo imeli srečo. želim, vam da čimprej pokuka na plano. je pa res kakor pravi dansas, če ti ne bo pomagal pri opravilih bo več krega ker si preprosto preutrujena. jaz sem tudi že slišala ko sem kaj prosila za pospravt, da njega to ne moti, da naj sama pospravim če mene. kaj naj potem. glede parketauser posted image , poznam.

glede obračanja mi je pediater rekel, da to pride v naslednjih mesecih, odvisno od otroka. naši je ratalo po pomoti, trudi se pa nič ne, da bi še kdaj ratalo.

hej rumena1, dobrodošla, jaz sem tudi naknadno prišla. pa so super punce, nič niso posebej napisale, da jih motimo ta nove, upam, da ne. s kjere regije prihajaš? tudi deklica.

eh bučka pri nas je enako, kakor, da bi sebe brala. tako pač gre, če pa bi čakala, da je vse zrihtano jaz še vedno ne bi imela otrok. pa bo že. se splača kaj sam narediti, ker so majstri kar dragi.

ribica za najstnika je pa težje kupovati, že na vhodu v trgovino mi reče, da mu nič ni všeč. pa zmeraj potem najde kaj po njegovem okusu. mi je pa že všeč s starejšim hoditi po nakupu, ker mi pove, če kaj probam brez dlake na jeziku, da mi ne pašeuser posted image . pri vas so srajce aktualne gotovo je v takem krogu, da takle nosijo, pri nas so čimbolj nore kavbojke in pulovrji s kapuco norih baru, ampak večinoma pa jih vidim kar v teh razvlečenih trenerkah, jaz mu ne pustim je že dovolj star da se malo uredi.

malinca naša se je včeraj naglas zasmejala pa me ni bilo zraven, starejši jo je ogovarjal in se ji pačil mi je bilo žal. super moža imaš.

po ceplenju je bila včeraj sitna, je cmergljala malo. je od 22 pa do 7 spala, pojedla, sedaj ob 11 jo moram zbuditi, če se ne bo sama, je zmatrana, se je tako jokala včeraj.




(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 417
   RE: Oktobrčki 2016
14.2.2017 10:46:47   
pikica 4
pupa88 vsak otrok je zase eni prej drugi kasneje. pri nas glavo že drži.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 418
   RE: Oktobrčki 2016
14.2.2017 12:09:30   
dansas
Nase starejse dve sta bili kot kopija do nekje enega leta, so se vsi razvojni mejniki pojavili ob istem času. Medtem ko tamala je pa bila v vsem malo kasnejša kot sestrice. Na sreco je tretja in se nisem prevec obremenjevala. Na koncu je ravno tako vse obvladala, samo malo kasneje je prišla do tega. Se dobro,da jih nisem z nečaki primerjala- ti so s petimi meseci že sedeli ob opori,s pol leta pa puzali in se dvigovali na nogice v posteljici!! Ekstremno hitro. Smo si pač različni,važno je le,da na koncu vse obvladajo.

Zobje so se tudi pri nas kar pojavili,mogoče je edino tamala imela kakšno prejokano noč zaradi njih. So pa vse dobile svoj prvi zobek pri 6m. Pri 5m Pia, se mi ne zdi tako zgodaj. Škoda samo,ker jo matra. Kolegica je imela za vsak sinov zob 2 tedna neprespanih noči:1 teden preden je ven pokukal in še 1 teden ob izraščanjuuser posted image

Rumena,le pridruzi se nam. Samo res,kr prevladujejo deklice tukaj na forumu.
Iz kje pa si?

Ribica,jaz sem vedno z zanimanjem brala,ko si opisovala odnos svojega moža do tvoje nosečnosti , do poroda in do tamale,sedaj ko je z vami. Moj se namreč nikoli ni pogovarjal z otročkom v trebuhu,ali pa me božal po trebuhu,tudi rodit je šel nerad z mano,sedaj pa ne vem kater čudež bi se mogel zgoditi,da bi mi rekel,da bi bil rad večkrat sam s tamalim...user posted image Sej se nic ne pritožujem čez mojega, samo se mi zdi pa lepo,da so eni moški tako zainteresirani za svoje mladičke user posted image Sej mogoče je boljše,da se moj ne vtika v moje materinske "skrbi", ker potem hitro zvem, da ne pristavljam prav in da imam spenjeno mleko user posted image user posted image Pri čvekanju v nosečnosti, sem pri eni skupinici nosečk zasledila,da se jim je pridružil očka,ki je hotel čvekati o ženini nosečnosti... Sem imela mešane občutke. Ne vem ali mi je bilo to izredno simpatično ali preveč nadležno.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 419
   RE: Oktobrčki 2016
14.2.2017 12:54:25   
pikica 4
Dansas enako je pri meni, pri nobenem ni bil ljubec in me bozal po trebuscku. Zadnje dva sem rodila sama. Tretjo je videl sele naslednji dan. Pa mi je vcasih hudo, pa se ne smem obremenjevati. Ja pac tak karakter smo si razlicni. Sem pa imela sreco da je bil pri zadnji vedno kdo z menoj in smo malo poklepetali, da nisem bila visto pozabljena.

Kaj kuhate danes?

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 420
   RE: Oktobrčki 2016
14.2.2017 18:28:45   
Ribica **
Pikica, jaz sem kuhala sendviče, ker sem smučala. user posted image tokrat z bratrancem, oba nepoškodovana, mala je bila pa z očkom, sta imela športni dan. Sicer pa smo jedli zadnje dni krompirjev golaž s hrenovko + mafine, špinačno juho s krompirjem in rižev narastek, take debele špagete z omako iz korenja, bučk, rdeče paprike, paradižnika in piščanca, za jutri se mi pa ne sanja, ker ta večji jé pri babici, midve imava pa dejt s pupo88. user posted image

Pol sem sicer pozabila, ker ste toliko napisale. Upam, da mi rata.

Rumena1, dobrodošla!

Glava - jo drži že dolgo, že od začetka je ful močna kar se tega tiče, tako da ji ne "podlagamo" glave pri dvigovanju že precej časa.

Oblačenje tavečjega - mislim, da edini tak v šolo hodi, razen za kake prireditve. Če sklepam po razredni sliki, kjer so vsi na izi, naš model pa v srajci s kravato user posted image No saj, raje imam srajce kot trenutno modo, v Zari sva videla včeraj trenirko na rob na moškem oddelku user posted image kot kake nobel hlače klasične, samo da trenirka material. Mora pa v šolo že od začetka hodit v kavbojkah/hlačah, trenirke samo za športni dan. Pa se rad zrihta, umazanost, smrad ipd ga pa ne ganeta.

Se je pa prej skotalila iz trebuha na hrbet. user posted image Zdaj ali je bilo to naključje ali ne bomo pa še videli. Je pa očka zadovoljen, če ne drugega, hehe.

Na glas se smeji in vriska tudi že nekaj časa, ampak kdaj je bilo prvič, se pa ne spomnim.

Kar sem pozabila, pa kasneje pokomentiram. Ta mali računalnik ni več zanimiv.

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 14.2.2017 18:30:16 >

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 421
   RE: Oktobrčki 2016
14.2.2017 18:45:15   
bucka*
Moj prvi je bil tud extrem... 2,5 meseca se je obracal v vse smeri, pri pol leta se je dvignil v posteljici in z 10m je shodil, s tem da je ze prej veliko predivjal ob opori. Se je drzal za steno in kr lavfal user posted image ampak tak pac je, ma se danes polno energije in je noro gibcen in spreten.

Moj dragi se je tud veliko pogovarjal s trebuhom, bozal in komentiral kaksno zivljenje caka dojencka pri mamici in atiju :-) pri obeh je bil tud zraven pri porodu, sploh ni bilo debate o tem, a bo a ne. Malo me je edino skrbelo zdaj drugic, da bo spet ponoci, k je mel on siht, no, pa je pridna punca prisla popoldne :-) drugac je zlo nezen in ljubec, tudi tamalo rad crklja in nosi okrog, s tavecjim se pa itak ze bolj divje igramo, to pa tud atiju bolj pase.

Edino kar ne prideva skupaj, so ta presneta opravila... pa ne samo zato, ker moram vse sama, ampak zato, ker pride domov in gleda okrog... kaj je pa to? Kdo je pa to tukej pustil? Je redoljub in bo rad imel vse poslihtano, ampak bi se najbrz moglo kar samo poslihtat :-) jst pa itak bezljam za otroci in potem pac stvari ostanejo tam, kjer sem jih pustila :-) zato potem konflikti... ker mam obcutek da mi nima pravice ocitat nereda, glede na to, da sem sama z obema, pa se s sabo :-) ta del je najtezji :-)

Glede moskega, ki bi cvekal o zenini nosecnosti... ne vem ce nisem nekaj celo brala, ampak ja, je dost kr neki... je pa pozorno od njega, ker v bistvu samo skozi zenske oci lahko vidi, kaj se res dogaja z zenskami :-) bi mu pa lahko tudi ona povedala, pa bi blo :-)

No, da ga pohvalim, mojega namrec... je ponoci pospravil kuhinjo, zjutraj mi je naredil sendvic in mi podaril muffin srcek, ki ga bova pa zvecer pojedla. Potem je bil plan, da gremo v Jasno na sprehod po njegovem zobarju, pa nam je sinko zaspal v avtu, pa smo ga kar pustili spati, tko da ni blo nc od sprehoda in sonca :-) smo sli pa v trgovino in je on ostal pri tamalih v avtu, da sem (prvic po porodu pomoje) v miru nakupila kar rabim. Tko da sem bla takoj mal boljs volje in bolj sproscena.
Pikica4, danes so bli spageti bolognese na hitro, ker smo pozno prisli domov, vceraj sem se malo bolj potrudila in naredila svinjski kare v omaki, pa kruhove cmoke zraven, je blo njami :-) jutri bo pa najbrz jesprenj- na njegovo zeljo, jst nisem glih ljubitelj....

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 422
   RE: Oktobrčki 2016
14.2.2017 18:54:15   
bucka*
Aja, se razvoj... o obracanju ne duha, ne sluha,. Dviguje ritko in se z nogami odriva, to je pa to. Glava je kr mocna, ampak vseeno vcasih se omahne, tko da nisem se cist 100%, jo raje drzim. Zasmejala se je pa prvic na glas ene par dni nazaj, ko sem jo s tetra plenico brisala po vratu, pa jo je ocitno zgeckalo user posted image
Danes pa spet, ko sm se jst nekej smejala, se je zacela smejat se ona in pol sva se smejali kot dve prismuknjenki :-)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 423
   RE: Oktobrčki 2016
14.2.2017 21:42:31   
nastja1
oh napisala cel roman, pa je napisalo da je seja potekla in vse zbrisalo.. user posted image pa poskusimo še 1x.. user posted image

dansas šele zdej sem vidla tvoj post. škoda, bom pa poskusila na naslednji termin priti. ti si šla?

rumena1 pozdravljena. o potem sta naša razlike samo 2 dni. mi smo bili v nedeljo 4 mesce user posted image o bogica, upam da se čim prej pozdravite in da boste imeli danes kaj boljšo noč user posted image

pikica jaz več nevem kaj kuhat resno... v kratkem je bil segedin, pa danes mehiška tortilije, jutri bom vrjetno šunko v testu... ma vsako jutro pol dopoldneva razmišljam kaj bi danes kuhala...user posted image lahko da kira še kako idejo.. user posted image

joj mi imamo tudi doma kar razdeljena opravila. kuham, peglam, pospravljam, kurim centralno, po možnosti še sekam trske za kurjavo.. grr včasih tudi meni poskoči pritisk, ampak sm raje tiho user posted image vem da on hodi v službo, ampak ponoči mož lepo spi, ko se jz vsako uro in pol zbujam.. ampak ok, bomo dali tudi to čez user posted image

naš mali se že pol dneva samo smeje pa neki gunča ko da bi se pogovarjal. ob 3h ko se je zbudil za jest ko sem ga dala na posteljo, se je s tako svetlobno hitrostjo obrnil iz hrbta na trebuh da nisem mogla vrjet user posted image tudi z držanjem glavice nima problemov, kar dolgo jo drži pokoncu user posted image

punce ste kaj lepega dobile za valentinovo? jaz sem rožo in novo frizuro ( je že skrajni čas za obisk frizerja se morm čim prej naročit ) user posted image

lepo spite in čim manj zbujanja ponoči user posted image

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 424
   RE: Oktobrčki 2016
14.2.2017 22:13:58   
Pupa88
Pikica: dobra tema to kuhanje ja...jaz sem na istem kot Nastja1...pol dopoldneva si belim glavo kaj bom kuhala..pa nimam ideje...jedla bi pa karkoli...itak...pol pa tamla zacne sitnarit ravno takrat ko se jaz lotim kuhanja tako da potem jem, en dan torteline s sirom, drugi dan pa riz z isto omako ker za kaj drugega nimam ideje...user posted image

Sem srecna ko grem na obisk k mojim, mi potem mama vedno pripravi kaj na pol narejenega za v skrinjo...in potem to skombiniram...tako sva danes jedla pasto z kalamari v omaki...kaj bom jutri pa nimam pojma. Odvisno od dolzine sprehoda s Ribico user posted image

Ha Valentinovo..moj moz ni prav za te datume pa praznike, tako da je pricakovano pozabil. Mu je bilo pa potem hudo ko je videl, da sva mu z tamalo pripravili paketek... cokoladno pivo in lindt cokoladico...jutri mogoce dobim kaksno skesano rozico, ce ne bo spet pozabil user posted image




(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?