|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
11.10.2017 13:33:39   
rumena1
Pia super da si spomnila. Imam še jaz en super duper simpl recept

http://zenska.hudo.com/recepti/sladice/kako-brez-jajc-mleka-in-masla-speci-bozansko-cokoladno-torto-video/

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
   RE: Oktobrčki 2016
11.10.2017 21:14:53   
Ribica **
Joj, se mi kar smilite te z dietnimi tortami, kot prvo so bolj zakomplicirane za pripravo, pa še vse sestavine cena x2. Moji torti sta bili takile, sem vse sama naredila, tudi okraske:

user posted image

user posted image

Bela je bila smetana + višnje + kakavov biskvit, čokoladna pa z lešnikovo kremo od ferrero torte od 220 stopinj poševno (Urška je včasih klepetala na RR user posted image ).

Saj, tule tipkam, namesto da bi šla šivat ali likat, samo se mi še večerje ne ljubi vzet. user posted image E. spi že od 19:30 dalje, tale vrtec jo čisto zmatra. Pupa88, pri nas je večina otrok v skupini še vedno dojenih, midve se dojiva samo zvečer in ponoči, zjutraj pa samo, če se zbudi prezgodaj kot npr. danes, ko je ob 6:30 prilezla k meni, ob 7:45 sva jo mogla pa budit. Sicer je pa ok v vrtcu, ne joka, razen če ji kaj ni prav, menda ima močno voljo, kar ugotavljam tudi sama že zadnji mesec. Če bo trmasta po meni, potem ajoj ... user posted image Jutri še ne bo spala, bodo poskusili v petek.

Rumena1, bere se kr stresno. Evo, midve sva pa pred enim letom prišli iz porodnišnice. user posted image Taka velika punca se mi že zdi, čisto prehitro raste! Super za voziček.

Bučka, saj bo, prvi teden je grozen, zdaj gre počasi na bolje. user posted image Sicer so možgani še zakrneli, prav ne moreš verjet, ampak zdaj vidim, da je res nekaj na baby brain. Sem počasnejša, 3x preverim, če sem res prav naredila, ker nisem sigurna vase. Trenutno je moj moto saj bo, pa mi to nikoli ni bilo všeč. Ampak jaz sem pač človek reda in organiziranosti in me take stvari malce mečejo iz tira. Uživaj še zadnji mesec kolikor se da in skušaj odmislit, kaj te čaka, čeprav je težko.

Pia, preveri, kako je v vaši občini z upoštevanjem kredita, MOL ga upošteva do vključno 6. razreda, ampak kot kaže, sem se veselila za kratek čas, ker je treba javit vsako spremembo in mi bodo zdaj plačo upoštevali. user posted image Pa gredo vse ugodnosti ... nihče pa ne upošteva, da smo imeli v zadnjem letu precej manj dohodka, čisto nikjer se mi ne pozna, razen v denarnici, da je manj. Sem razočarana (spet) nad to državo in krivičnim računanjem socialnih transferjev - računajo tako, da so oni na boljšem.

Nastja, kako trebušček? Kdaj imaš morfologijo? Pa kot pravijo punce - izpreži malo, ne smeš biti sama za vse, ne glede na to, kako službo ima tvoj. On je v službi 12 ur, ti pa 24 s Teom, pa še noseča. Ni vredno. user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
   RE: Oktobrčki 2016
11.10.2017 23:10:53   
bucka*
uuu Ribica, lepi torti si naredila, kot vedno user posted image se vidi da si perfekcionistka, vse, kar narediš je dodelano :) glede reda in organiziranosti me pa spominjaš na mojega, on mora tudi vse imet popredalčkano, drugače je nemiren. Sva imela kar težave, da sva našla neko zlato sredino, ker jaz sem pa bolj na hojladri :) zdaj se srečujeva nekje na pol poti, jaz v njegovo življenje vnašam spontanost in preprostost, on pa v moje življenje nekaj reda in strukture user posted image

jaz še vedno ne vem, kako bomo praznovali... problem je, ker je na moji strani toliko teh ožjih članov, s katerimi vedno skupaj praznujemo, da nas je že v štartu najmanj 15. manj sploh ne gre :)

Rumena, super za marelo, tale moon je res super fajn. pa še zimska vreča, mi jo že uporabljamo, ker v našem toplotnem pase že kar zahladi. tudi žabice že nosimo, predvsem zato, da nismo takoj bosonogi :)

tud jst morm likat, pa se mi ne da. kar brskam nekaj po netu... ampak bo treba, samo se ne bo :)

lahko noč punce, naspite se user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
   RE: Oktobrčki 2016
12.10.2017 11:13:35   
pikica 4
user posted image user posted image user posted image NASTJA IN PUPA VSE NAJBOLJŠE VAJINIMA MALIMA ZAKLADOMAuser posted image user posted image user posted image

res je šlo leto hitro okoli.

ribica fajne torte, pa kje najdeš čas za vse, men moja skos po men pleza pa sitnar. nekaj časa nazaj si napisal da se igra s punčko in prestavlja vozek, katera je primerna za to starost?

rumena dobro da sta ujela porodnišnico, saj ne moreš vedeti, dohtarji pravjo ne hitet, ampak vsak naslednji porod naj bi bil hitrejši. moj je bil 40 minut. super. super, da ti je uspelo kupiti marelo, jaz jo še vedno nimam še vedno se s tem mučim. gledam enako marela, samo je v našem koncu ni, v lj so pa se mi ne da do tja. mogoče če me zanese pot kot je tvojega. a se fajn pelje. bučka jo pohvali. ja tele copatke, moj so tko užulle. da je mela se dva dni črto okol gležnja. pa kr naenkrat, ne vem. tak da sem ji kupila sedaj copate v BC, so bolj mehke, niso pa tolk luštne. važn, da so ji te udobne.

bučka no fajn da si takle aneks podpisala, se bosta sprot menila. imata pa žalostno obnašanje.eh, pa kaj boš. skos en uho notri pa skos tadrugega ćimprej venuser posted image . ja sem probala tale enojni spanec ojoj že 3 dni imam uničene, bo mogla dvakrat hodit. zvečer je tolk zmatrana da od tega ne zaspi, sem jo mogla nosit.

pia pri nas tudi vrtec sofinancira občine glede na % otroškega dodatka. nč bat ne bo tko grozn.

sem dobila anketo za vrtec ali jo dam 2.11. ali 1.12. pa sem se odločila po pogovoru z mojmu, mi je dejal, da jo on ne bo merkal nič, in glede na to da mi je tamalo merkal samo ko sem šla k dohtarju in celo dvakrat k frizerju, da jo dam 2.11.. enostavno potrebujem odklop, ker se mi bo.... je seveda še odvisno od števila prijavljenih, če jih bo već decembra bo šla pa decembra. bom pa šla delat za 4 ure tako da jo bom prej jemala ven. ni mi fajn ker je še tako majhna, ampak sem izžeta.

tudi sama se pripravljam na naše skromno praznovanje, kupila sem ji kuhinjo https://nakup.pikapolonica.com/igrace/igranje-vlog/kuhinje-in-pripomocki/smoby-kuhinja-french-touch/3112003032163112006 fanta sta se super zaigrala ko sta jo imela. torto bom gotovo naročila. moja ne bi bila tako lepa kot od ribice.

imam težave s pranjem zob pri mali, ne odpre ust in je napor.

sem pa že ves mesec po malem žalostna da je tako hitro odrasla in da se cez 5 dni isteče moja zadnja porodniška.

nastja kako je s trebuščkom, sedaj se že vidi ane? samo še 4 mesece pa boste pestval. super da spi v svoji sobi. saj jaz sem približno enako naredila s postlami kot ti, starejšega v veliko, da je bil prostor za malega samo da je bil moj star 2 leti. a si že imela morfologijo, mogoče sem spregledala.

želim vam lep dan.user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
   RE: Oktobrčki 2016
12.10.2017 13:26:48   
Pia*
Hvala za informacije.
Mene iskreno posteno skrbi koliko nam bodo naracunali. Ampak bomo ze malo stisnili. Ko bo Pia vecja bom itak delala 8urni delovni cas. Sedaj pa tudi, ce bi si zelela ne morem. Mojega pred 18h ni domov. Pomoci nimava skoraj nic. Tako, da je voznja vsa na meni.
Me pa skrbi zelo!! Doma ostala pa ne bi. Ker rabim tudi jaz malo razvedrila ( pa ceprav je to sluzba). Pia pa druzbo vrstnikov.

Sem sprintala polo. Bog 12 strani ima :(.
Moram pa ponovno odati za otroske in ponovno javit vse kar je moj zasluzil v tujini + mojo at. Porodnisko. Vse morava sporociti. Zato me tudi skrbi!

Punce jaz tudi gledam marele! Katero od moon imate? Jaz sem nasega prav sita!! Stalno neko sestavljanje in raztavljanje....

Nastja in Pupa vse najboljse. Lepo praznujte!!

Ribica cudovito si naredila. Svaka ti cast! Mi smo jo narocili pa ni izgledala tako lepo kot tvoja.

Rumena. Hvala za recept. Sem sla vceraj, ko je Pia zaspala peci. Pa mi je vaga kazala eror. Tako, da pecem danes :), ko imam nove baterije.



(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
   RE: Oktobrčki 2016
12.10.2017 14:07:16   
nastja1
živijo punce. ojoj nikakor prit do računalnika... ko pa že začnem pisat al mi seja poteče, al crkne baterija na računalniku, al dobim obiske. ah kaj čem govorit.. user posted image

bucka super da so ti dali tak aneks, kot si želela user posted image čim manj takšnih občutkov, pa si kdaj vzet čas zase in za počitek (sej ne da si jaz vzemem.. zato vem približno kako ti je user posted image )

rumena1 ojoj tudi naš je bil tako siten ko sta zgornja 2 prebijala dlesen user posted image

pia jaz tudi samo s fiziološko čistim. naš je bil tudi zdej 4 dni prehlajen. groza nič nismo spali. no jz nisem, mož je user posted image pri nas mislim da je najdražji vrtec.. polna cena jasli je 460e, jaz bi pa plačevala 43% polne cene ker smo 6 PR. skoraj 200e user posted image naš je sam edino z roko kak pečen krompirček, sadje sam prime pa gize.. pa kak jogurt ko se prime na žličko... počasi gre user posted image

ribica se opravičujem za zamudo. seveda obema vse naj naj z E user posted image super da je žur uspel. jaz tudi cel dan razmišljam kako je bilo pred enim letom in upam da bo tako tudi čez 5 mesecev (edino kaj gre lahko mali hitreje kot 15 ur user posted image ) user posted image oo tortice so ti pa super uspele user posted image

morfologijo imam naslednji petek. že komaj čakam. uh trebušček... raste sm že kot balonček user posted image ampak imam še vedno -1kg user posted image slabosti in bruhanje se nadeljujejo, bolečine v križu tudi.. user posted image
uh ribica ko bi bil vsej moj takega mišljenja.. on pravi da sej sem cele dane duma, kaj čem pa drugega delat.. ah ja.. tako da včasih kar komaj čakam da pridejo moji starši ali tašča na obisk da vsej kavo v miru spijem user posted image

naš mali pa že kar veselo hodi iz kuhinje v dnevno sobo in po hodniku eno 6m sam prehodi user posted image jaz sem pa včeraj do 11h pekla mini tortice za denašnje obiske, zvečer pečem potratno potico za v soboto ko je žur, jutri pa z mami pečeva dvonadstropno torto... skus nekaj. je pa danes naš mali tako lepo pihnil svečko da škoda ko nisem snemala user posted image nič, zdej pa šibam peglat, pospravljat, potem že pridejo obiski user posted image
lep dan punce.

aja pupa vse naj naj tudi vama!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
   RE: Oktobrčki 2016
12.10.2017 17:40:57   
Malinca07
Zdravo,

najprej vse najboljse malim sonckom Nastje, Pupe in Ribice! :) Eno leto je ze okrog. Se bo treba prestavit v temo malcki :))
Ribica, super lepe torte, res obvladas.

Dansas, super, da se je mali S tak lepo navadil na vrtec, Ribica ti pa javi kako bo s spanjem jutri. Drzim pesti, da bo lepo zaspala. Midve zacnema pa v ponedeljek.

Bravo T za hojo! :) Tud nasa ze pridno raca okoli po stanovanju, kratke razdalje seveda :) Sprehodi pri nas zgledajo pa zdej tako, da ona, namesto da se pela v vozicku ga lepo tisi pred sabo (seveda ji ga se tud js drzim) :)
Posrecena je!

Nastja, super za trebuscek, je lepo ne, spet ti obcutki, pa brcike! Upam, da se bo na morfologiji ze videl spol ;)

Vrtec, tud pri nas je tako, da delno financira obcina. Polna cena je malo manj kot 400€. Se pa cakam na izracun. Koker sma s fantom racunala naju bo prisel okoli 250€ :/

Pikica, moja se tud 2x spi cez dan, dopoldan ob 11h za nekje uro in pol, potem pa se okoli pol 5h za magicnih 30 minut. Drugemu spancu se zelo upira, ampak ce ne spi, je ob 6h ze sitna, kar je pa malo prehitro za nocno spanje. Zaspi pa zvecer in cez dan sama. Ja Dansas a ne, moja pikica, s katero mislim, da sma imele res najvecje borbe za spat, se je obrnala za 180° :)

Joj, vreme nam pa sluzi, kaj? Midve sma po cele dneve zunaj, je treba maksimalno izkoristit zadnje skupne dopoldneve in lepe soncne dni.
Je pa tole vreme kar mal smotano kar se tice oblacenja, vcasih sploh ne vem kok jo naj oblecem.
Aha, da ne pozabim...ste kupilr ze kake ceveljcke? Moja zaenkrat tud zuni hodi kar v ciciban copatih :) sem mal brala, 1x svetujejo trde cevlje z oblikovanim podplatom, drugic bolj mehke z ravnim podplatom (s tem mislim na notranjost cevlje, eni majo lok, drugi kar ravno dno).

Nic, sibamo se malo ven. Punce, lep preostanek dneva in mirno noc.


(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
   RE: Oktobrčki 2016
12.10.2017 17:59:16   
Ribica **
Teo in mala pupa vse najboljše!!! 🎂🎂

No, bič ne bo s spanjem v vrtcu. Včeraj zvečer je zakuhala na 38,3 ob polnočnem dojenju, tako da sva danes doma. Še pes je zbolel in gre vse narobe. Pol dneva sem bila jaz doma in delala od doma, ko je spala, pol sva se pa z možem zamenjala. Jutri bova storila enako, edino psa je moja mami vzela, ga je oči peljal k veterinarju z mojo kartico, počas ga bom začela za vzdrževanega družinskega člana prijavljat na csdju. :(

Čevlje smo mi kupili superfit, nimajo loka (ciciban ima), ker nekaj rabi za v vrtec za ven, četudi še ne hodi. Ima pa superfit manjše št. Kot Ciciban, pa še všeč mi niso cicibanovi. Cena je itak za oboje 55€. 😏 so mi pa imeli ful lepe v baby centru za 50€, pa jih nisem vzela, ker so imeli samo 20, nama so pa v cicibanu zmerili 19..če bi vedela. :) ampak so ti zdaj tudi lepi, sta jih teti kupili za RD, pa je en strošek manj. Zdaj pa čakam še na akcijo avtosedežev v baby centru, ga še nismo kupili. Samo so vsi tako grdi, ti ki jih gledava. A res ne morejo kaj lepšega narest? Maxi cosi je imel včasih tolk lepe pisane prevleke, z rožicami za punčke, zdaj so pa prav grdi. Cybex mi pa blago ne zgleda fajn, roemerjev se pa ne obrača v obe smeri. Lupinca ji je sicer še prav.

Bravo Teo in Ela za korake! Moja hodi z lesenim vozičkom po stanovanju, pa se jezi, ker se vsake tri korake nekam zadane. Pri mojih starših pa uživa, ker imajo veliko stanovanje in dolg hodnik in lahko hodi gor in dol. Sem se včas hecala, da še plazit ne bo znala, ker nima kje.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
   RE: Oktobrčki 2016
12.10.2017 18:54:49   
rumena1
Nastja in Pupa vse najboljšeuser posted image . Mi praznujemo jutri. Smo danes celo popoldne lumpali zunaj na sončku in igralih. Krasen dan smo imeli.

Jaz5 sem za zunaj kupila zaenkrat kar ene tople copate z gumijastim podplatom, bomo videli kako se jih bo navadila. Ob opori hodi zelo rada, drugače je pa zelo previdna, se ji nič kaj ne mudi.

Mi bomo pa proznovanje vseeno naredili vse naenkrat. So me prepričali z argumenti katerim nisem mogla oporekat. Tastu je padu kar mrak na oči, ko je slišal, da bomo cel vikend imeli goste. To je bila pika na iuser posted image . Ampak se veselim, komaj čakam praznovanje, čeprav bo ene 30 ljudi in dokler ni kosila konec je ena norišnica pri nas.

Šibam, deklič je lačen, fantek pa tudi

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
   RE: Oktobrčki 2016
13.10.2017 15:42:26   
pikica 4
Spet se mi je zbrisalo tale mobitel. Pa se mi ne da se enkrat pisat bom kasneje.

Vse najboljse rumeni in njeni mali vitiuser posted image user posted image fajn praznujte danes in v soboto.

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
   RE: Oktobrčki 2016
14.10.2017 8:24:35   
bucka*
Zivjo!
Bucka cisto zatajila, vse naj naj vsem trem slavljencem!!! Pa mamicam tudi, ker so zgurale prvo leto :-)

Vceraj sem imela malo v varstvu, da bom pospravljala, me je pa tako nenormalno bolela glava, da nisem nic uspela zrihtat, pa se sitna sem bla, ker je sel spet dan v nic :-(

Ribica kako ste vi??

Ceveljcke imam se od fantka ene Migi (mislim da jih ne delajo vec) st. 18, jih je fantek dobil in nikoli obul, ker so mu bile premajhne ze ko je shodil, pa ene Superfit st. 20. Nekaj bo ze ponosila. Itak zunaj se vedno ni na tleh, je ze premraz, pa se vse gre v usta in pol jo nocem sploh na tla dajat :-/ ne vem pa kaj bo pozimi, ko bo mraz :-/ kaj naj ji kupim za na nogice :-/

Nasa postaja vedno bolj pogumna, vedno vec stoji, ali pa se drzi samo z eno roko, ampak samo toliko, da je zihr. Ob postelji in svoji posteljici ze hitro siba :-) ne upa se pa spustit, gre raje na tla :-)

Moram it, otrocka sta lacna, smo ze nekaj casa pokonci.

Aja, se to, vceraj je bil prvi dan, ko se nisva dojile user posted image zjutraj sem jo direkt zrihtala in na teren zjutraj, ko sem jo prisla iskat, sva pozabili, potem smo jedli kosilo/vecerjo, zvecer jo pa dam na josko in ugotovim, da je ze 24h, odkar je bla nazadnje gor :-( se bolj zgrozena sem bla, ko sem vidla, da sploh ni krize z mlekom, ga ni blo ful. Ponavadi se dojiva vsaj 3x, ampak pogosto kar hitro neha, potem se pa pogovarja in heca, pit pa noce vec. No ja, kakor bo zelela. Ce bodo bolni bodo itak vec na joski, drugace bo pa konec najbrz... uf, to bi bla zalostna :-)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
   RE: Oktobrčki 2016
14.10.2017 22:28:59   
Ribica **
Vse najboljše Viti z enodnevno zamudo! user posted image

Mi smo slabo, mala kuha že tretji dan oz. že četrto noč, včeraj smo bili pri pediatru, naj bi bil močan prehlad in v ponedeljek mora še enkrat dat urin (veselica), danes je bila dopoldne tako slabo, noč je bila pa čista katastrofa, da sva imela namen it k dežurnemu, še osip se ji je spustil po ličkih pod očmi. Pa je potem vročina po brufenu spet padla (calpol je sploh ne zbije, niti kopanje) in ni več zrastla čez 38,5°C, je bila razpoložena celo popoldne, se igrala ipd. Malo ji iz nosa teče, ampak nič omembe vrednega, v vrtcu so vsi smrkavi. Cele tri dni je zdržala. user posted image Ravnokar se je spet zbudila, cel večer se zbuja, je bila čisto premočena. Spi pa tako, da se me oklepa okrog vratu, drži za obraz ali se kako drugače tišči k meni, jaz sem cela polomljena.

Ah, sem bila prav slabe volje dopoldne. Smo sicer spali do 10.30, ker je bila noč divja (15 min joka, otepanja, zvijanja, odrivanja ... ), ampak ni to to. Zunaj pa taki lepi dnevi. user posted image

Bučka, midve se zdaj spet malce več dojiva, mislim pa, da se danes ponoči nisva, se ne spomnim. user posted image Ampak čez dan niti ne pogreša, ponoči je pa hudič, če ni mleka. Jaz ga imam sicer še dovolj, pretežno le na eni strani in me tišči, če se dolgo ne dojiva.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
   RE: Oktobrčki 2016
15.10.2017 11:04:26   
dansas
Drage Nastja, Pupa in Rumena: VSE NAJBOLJŠE VAM IN VAŠIM SONČKOM! user posted image user posted image user posted image
Upam, da vam bodo praznovanja čim manj stresno minila in, da se boste uspele tudi kaj spočiti ...

Jaz imam pa tako natrpan dan, da sem lahko srečna, če se mi rata usesti in kavo spiti v miru. Skos nekaj. Ampak ok, gre kolikor pač gre, zato, da bo vse poštimano, se ne mislim raztrgat. Pa še tamali je takooo siten zadnje čase. Malce je vroč in ko že mislim, da bo zakuhal, se temperatura spet poštima, stalno ima neke driskice... Včeraj pa ugotovim, da mu vse 4 štirke ven rinejo! Pa komaj so mu dvojke ven pogledale. Gre pa pri njemu na vse ali nič: tudi enke in dvojke so mu vse narnkrat ven izraščale. Tako da z eno malo tečkico pod nogami pa res ne morem ničpametnega narediti. In potem pride moja mami na obisk in mi reče: joj, kaj imaš še vedno reže na balkonu, bi jih pa lahko že enkrat stran vrgla!!! JOoj kako ne je razp... user posted image Par dni nazaj mi je v stanovanju šla s prstom čez omaro in komentirala koliko prahu imam. user posted image Mene zna moja mami tako hitro razjarit (še hitreje kot mož ;)
Mah ne vem, kako so lahko ljudje tako obsojajoči. Pa kaj zdaj, če imam prah in ovele rože, saj jih imam jaz. Imam pa tudi 4 otroke, s katerimi sem po večini sama cele dneve. Čez vikende, ko bi pa kaj lahko naredila, gre pa moj ven delat in spet ostanem z delom in tamalimi. Kot, da ni dovolj, da že sama vidim stvari, ki jih imam za naredit, me more še moja mama opozorit user posted image Pa tako malokrat ji rečem ra varstvo, če ji, ji pa itak za to, da kaj lahko naredim po hiši, ne zase.

Mi je zagrenila včerajšnji večer in še noč, ker sem bila spet več budna kot speča in sem vmes razmišljala o tem, kako je lahko kdo tak, da pride na obisk in ti kaže na napake. In zakaj sem jaz taka, da me je to prizadelo. (Verjetno bi bilo boljše, če to ne bi bila moja mami, ampak kdorkoli drug.)

Evo, me že cuka za rokav in samo mami, mami, mami od vseh strani... Zvečer sem pa preveč crknjena, da bi se vsedla za računalnik in pisala. Jaz imam pa še toliko za pokomentirat. Upam, da mi danes rata...


(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
   RE: Oktobrčki 2016
15.10.2017 12:25:38   
Pia*
Zdravo punce.

Pri nas je tudi noro. Pia mi je iz petka na soboto ponoci zakuhala. Sem upala, da bo samo prehlad in nos. Pa ucitno ne! Vcerej vrocina. Potem cez dan kul. Popoldan je spet zakuhala. Sva jo zvecer skopala in je bilo ponoci brez vrocine.
Nam tudi zobje nagajajo pri nas tudi hodita po 2 zoba ven. Trenutno zgornji dvojki. Ena je ze pogledala ven druga bo vsak cas prebodla. Skratka noci so nore!! Ze celi vikend izmenicno dezurava. Da sva vsaj kolikor toliko naspana. Imava calgel pa recmo, da malo oblazi in vsaj ponoci zaspi za kaksno uro nazaj.

Dansas mene moja tako spravi na obrate, da se lahko stropa drzim.
Skratka mi2 imava borbe, ko se jaz najavim, da priden na gorenjsko. No od tistega dneva naprej pa samo: kdaj prides! Tocna ura, kaj bos jedla za zajtrk, kaj za kosilo, kaj bo moj jedel, kaj bo Pia jedla. Kje pripravi za pio igralni kot. Da ji povem v ponedeljek da za vikend pridemo sem v sredo ze na poti do hudega zivcnega zloma, ker ce mi ne napise 1000x eno in isto me pa poklice. Vcasih ne mine, da bi sploh sla.
Vem pa, da tudi mojo moti. Sploh ker ne cistim redno nove hise. Ampak cemu naj cistim okna, ce se po hisi dela.

Jaz ji recem, ce te kaj moti pa pocisti jaz nimam casa. Jaz sem za vse sama (moja mami ni bila nikoli).

Rumena in Vita vsenajlepse!!

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
   RE: Oktobrčki 2016
15.10.2017 22:50:31   
bucka*
Ojla!

Ribica, I feel you. Upam da se hitro zrihtate, vsi bolancki in da bo tega cim manj cez zimo! Ribica, a pes je ok?? Ko to mine, upam da si uspes vsaj malo odpocit.

Dansas, joj kolikokrat mislim nate, sploh kadar se borim z kupom cunj, ki se kar ne zmanjsa user posted image in dostikrat pomislim... jao, vesela bodi, dansas ima 4! user posted image slaba tolazba zate, saj vem :-) glede mam in drugih oseb , ki nam uspejo dvignit pritisk je pa vedno tako... ponavadi sem tudi sama nazadnje nase jezna, zakaj sem se sploh pustila sprovocirat. Ce nam je kdaj odpuscen raztur v stanovanju, je to zdaj. Ja valda bom sla raje z njima ven, kot da se notri nekaj matram z njima pod nogami! In tudi nic hudega ni, ce takrat ko spijo, pocivamo se me.
Je treba izkoristit te dragocene trenutke, samk enkrat so tako majhni, pa se to niso vec!!! Bom pol sesalc nazigala, k mulc ne bo vstal do 11h dopoldne :-)

Aja, glede izrascanja zobkov je pa tako, da sem jaz mojemu sinku vcasih kar dala sirup ali pa svecko proti bolecinam, da smo vsaj ponoci spali. Naj tega ne bi pocel, ampak ce je res hudo (4 naenkrat!), pa mislim da naredis vec koristi kot skode :-)

Glede bolezni pa mogoce kje dobit kaksne smrekove vrsicke domace, da se odpornost krepi, ali pa kar malo medu vsak dan (zdaj lahko ze probamo). Soseda mi skos prodaja Imunoglukan kako da je fajn, ga celo zimo futra mladicem, ampak za tisto kemijo jaz nisem. Pa po ovinkih ne dojame, bom mogla enkrat direkt povedat :-)

Zaenkrat toliko, mirno nocko zelim vsem, predvsem bolanckom, da bi bili to noc ze bolje!!!

user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1390
   RE: Oktobrčki 2016
16.10.2017 10:00:16   
dansas
Bučka tvoja želja glede mirne noči ni prišla do božjih ušes user posted image S je bil cel vikend rahlo vroč, ponoči je pa orng zakuhal. Sem se že mislila vstat in mu dat svečko, pa sva oba nazaj zaspala. Zjutraj sem najprej opravila vse klice : vrtec/služba/zdravnik ampak sedaj ni ne sluha ne duha o kaki vročini ali bolezni user posted image Če je bilo to že to, takoj podpišem...
Mislim, da bodo te štirice kar še nekaj časa delale težave. Zdaj so v fazi, ko je dlesen čisto napeta in rdeča in se vidi le ena bela pikica. Glede na to, kako so mu ostali zobje izraščali, bo še najmanj 2 meseca preden bodo zunaj user posted image user posted image

Imam pa vsaj čas da (še za nazaj) pokomentiram. Kup cunj (štirje 9kg stroji opravih cunj) bo že počakal. Sicer pa itak nima smisla, da jih zlagam dokler je S buden, ker mi vse zloženo frči naokrog user posted image user posted image

Pupa, brez dojenja v vrtcu brez problema zaspi, v domačem okolju in v moji bližini pa verjetno ne bi bilo tako lahko. Saj se navadijo, da v vrtcu ni tako kot doma, da je to drugo okolje. V vrtcu pač mame in zize ni, in tako morajo tudi brez dojenja zaspati. Mi je sodelavka rekla, da njen sin(2,5 let) v vrtcu brez težav zaspi, doma mora pa vedno dobit knjigico, vodo, lulanje, objemčke,... skratka nategovanje, da zaspi.

Pia, v vrtcu jih seveda hranijo, če jih ne bi, bi S stradal, ker sam ne zna nič jesti, razen kakega kosa kruha ali sadja, ki ga sam drži. Kako zgleda hranjenje, me pa ne vprašaj, ker mi je to še vedno ZF user posted image Jaz včasih komaj enega nahranim, tam jih ima pa ena najmanj 4 čez.

bučka, sem se naglas smejala, ko sem brala tvojo prigodo v trgovini s copatki. Sem si v živo predstavljala prodajalko, kako je zmedena od tvojih vprašanj in teorije o mordi kravi user posted image user posted image

nastja, v drugo (in tretje) ( in četrto ;) gre lažje. (O porodu govorim, seveda.) Sem prepričana, da bo tudi pri tebi tako.
Joj, koliko ti pečeš in kuhaš. Reva boga - tebi je slabo, pa toliko kuhaš zraven :(
Brce si že kaj čutila?

rumena, tale tvoja porodna zgodba se pa zelo adrenalinsko sliši user posted image Važno je, da se je lepo izšlo.

ribica, kake krasne torte! Prečudovite, kot zmeraj!
Zakaj pa ne vzameš bolniške? Bi ti v službi težili? Upam, da ste že bolje user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil dansas -- 16.10.2017 10:04:13 >

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1391
   RE: Oktobrčki 2016
16.10.2017 19:56:09   
Pia*
Punce a recemo kaksno na temo trma.

Skratka moja Pia je pravi strokovnjak o trmarjenju.

Rada bi vasa mnenja kako vi odreagirate.

Npr. Pri nas je zadnji teden noro ( malo je kriv tudi prehlad in zobki). Kadar recem ne ali jo odstranim od predmetov/stvari, ki so zanjo nevarne. Preide v jok z mesanico dretja. Kdaj so solze, kdaj jih ni.
Zadnji teden je skos hujse. Ce kaj ne dovolim ali ne dobi kar si zazeli dretje.
Zacela sem z metodo ignoriranja. Ne grem stran od nje ampak pocnem kaj drugega. Vcasih je to vzgalo in je nehala ter se zamotila z igraco ali cim drugim. In sva sli lepo naprej kot, da nic ni.
No sedaj ne gre vec tako. Ampak dretje, do meje da hlasta za zrakom nikakor je ne morem pomiriti.
Npr. Pred spanjem ji delam za jesti, ker ni dobila takoj (se je se hladilo) v grozen jok s solzami. Se sedaj, ko te spi slisim kako zahlasta z zrakom.

In seveda mi je hudo. Pocutim se trapasto/neumno skratka kot, da mi vzgoja glatko polzi iz rok.
Sprasujem se kako postopat? Kaj narediti? Namrec smatram, da delam nekaj narobe.

Kako pri vas to resujete?kaksen nasvet?

Ah ja.... grem v posteljo malo pred tv in kar spat. Je bil tezek dan.

Itak, ko prite ati je pa bog. Mami pa zadnja briga na tem planetu.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
   RE: Oktobrčki 2016
16.10.2017 23:16:11   
nastja1
živijo punce. hvala vsem za voščilo. user posted image

malinca07 hehe naš je tudi tako od začetka da je rinil voziček.. potem pa kar hitro shodijo user posted image oh ja je zelo lepo ko so spet te občutki nosečnosti user posted image jaz tudi že komaj čakam petek da viidmo kaj bomo imeli user posted image naš ima toliko superg in nevem kaj ampak je v vseh tako štorast, edino v brodikah (ko sem jih najprej kupila za po hiši) pa šiba vni user posted image

ribica ojoj a zakuhale ste user posted image uu vi še v lupinici user posted image mi smo že od junija v stolčku user posted image

dansas ojoj potem ga mantrajo zobki user posted image nap je bil tudi tako siten ko sta oba zgornja skupaj ven rinla. uu grr te naše mame.. user posted image ti pa res tako familijo laufaš da res ne rabiš še takšnih očitkov user posted image sm res, namesto da bi kaj pomagala ti očita.. ni lepo user posted image super da ste sedaj ok. jaa sedaj že kak teden čutim rahle brcike, ampak vedno bolj. sem to tako pogrešala user posted image

pia ojoj vem kako vam je.. jaz sem bila tudi cel teden pokonci zard teh zobkov user posted image hehe ojoj potem hočejo imeti tvoji cel urnik kdaj pa kako user posted image ojoj ja take prigode so tudi pri nas.. preoblečem ga edino če mu dam na telefonu neko grozno risanko.. neve, če jo je katera videla, bom dala.. ampak ko to gleda je mir.. je pa tud taka trma da groza. nam je dns na sistematkem rekla da je to za 1letnike normalno, da kažejo tako svojo voljo user posted image

podatki za tabelico pri 1letu. 11.800g, 82cm. je kar pogledla dvakrat če je prav zvagala pa izmerila user posted image

mene pa take neke težave dajejo da komaj čakam petek pregled da vprašam če je to vse normalno.. najprej me je samo začelo v enem delu križa zelo bolet.. sedaj se mi pa je razširilo na desno nogo, in to tako boli eno 2 ure da nemorem niti sedet, niti ležat, niti stat.. ko da mi nekdo nabija po kosteh. user posted image včasih me tudi ponoči začne bolet, da tudi če mi uspe kaj zaspat zaradi T, mi pa ta bolečina ne da spat. grozno kar solze mi grejo kako boli user posted image user posted image

punce mirno noč.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
   RE: Oktobrčki 2016
16.10.2017 23:38:40   
Ribica **
Zna bit išias nastja, poguglsj. Mene je tudi en čas bolelo v nosečnosti, samo ne tako močno.

Evo, podlegla še jaz, tako da definitivno bolniška. E. E pa čisto pikasta že dva dni, pike so se pojavile, ko je vročina padla, samo je včeraj zvečer spet nazaj prišla, danes je bila spet boga. Kri kaže na virozo.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1394
   RE: Oktobrčki 2016
17.10.2017 10:56:23   
pikica 4
ojla,

nastja mene je tako bolelo proti koncu nosečnosti, ker je bila že tako nizko in mi je nekam pritiskala. upam da tebi mine. imate pa fjst fanta, ampak če sta vidva velika majhen ne more biti ane. v petek pa le poročaj.

pia trma tako kot opisuješ, pri meni gre do skrajnosti, ko ne pokapiram kaj hoče, pa na koncu ugotovim. sporočajo kaj hočejo. in to hočejo za vsako cenouser posted image . da o spanju in previjanju ne bi... nasveta nimam pravega. samo enkrat mi je do sedaj potegnila živc, da sem šla preč in jo pustila, pa je prišla za mano vsa objokana in obsmrkala. in kaj je bila fora: banano sem ji speštala notr pa na pol narezala borovnice. ker ona ponavad borovnice posebej je sama jih je hotla tud sedaj. in ko se je umirila sem jo dala nazaj v stol, in mi je mingrede s prstkom ko sem ji žlico v usta nesla dol borovnico vzela, no pa mi je potegnil kje sm ga kiksnla, sm bla sam akriva. ampak to je še vse nedolžno ko malo zrastejo bo prava trma. čisto nič ne delaš narobe. saj če smo odrasli nekaj narobe, smo tudi slabše raspoloženi.

ribica maš prou teli stoli sedaj se grozne barve, se spomnim tistega maksicosi z rošcami so ga imeli pri sosedi. ne vem sedaj so pa tako grdi. tudi cunje sem gledala v hm pri nas, sem kar fantovske trenerke kupila so ble take fajn. joj me je strah vrtca, sedaj vsaj večinoma ponoči spi. ko bo šla pa vem da ne bo zdržala enega tedna. zakaj so se ji pa pikice pojavile, od vročine?

eh, spet nekja prišlo vmes potem nadaljujem če mi uspe.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
   RE: Oktobrčki 2016
17.10.2017 21:33:55   
nastja1
ribica res sm malo poguglala.. ja pa mam res take simptome pa bolečine kot je ta išias. user posted image bom vidla kaj mi bo G rekla v petek.. ojoj a kr virozico imate user posted image upam da se čim prej pozdravite.

pikica uh jz imam še kar nekaj časa da bom blizu konca, vsej upam. user posted image hehe sm se smejlaa tvojemu postu. pri nas je tudi nekak isto. groza te naše male trme user posted image

aha včeri sm pozabla link prilepit te grozne risanke, ko bi lahko 1 uro gledal in se smejal. user posted image
https://www.youtube.com/watch?v=am9495u1KYU

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1396
   RE: Oktobrčki 2016
18.10.2017 10:05:31   
dansas
Pa sem spet za en teden doma; S ima vneta ušesa, tako da sva že od ponedeljka doma, tamala je pa včeraj zbolela in imam kar dva bolančka doma. Tamala ima blažjo obliko trebušne gripe, ampak je včeraj moj tako paniko naredil, da sem šla vseeno z njo k zdravniku. Zadnje čase se namreč ponoči zbudi in hoče iti lulat in je žejna in ker so pred kratkim pri njegovi 4 letni sestrični odkrili sladkorno, tudi on v vsaki žeji in lakoti vidi znake sladkorne. Potem sem pa še jaz malo poguglala in so znaki sladkorne tudi bolečine v trebuhu in bruhanje (kot tudi pri trebušni virozi ;) in sva že šibali k zdravnici z diagnozo. Seveda se mi je samo smejala in toliko, da ni rekla, če sem na glavo padla... user posted image Saj jaz sem skozi vedela, da nima sladkorne, samo, ko je zraven mene paniko delal, so še mene zagrabili pomisliki.

Ribica, vidve ste kaj bolje?

Joj, Nastja, upam da so te bolečine prehodne narave in da izginejo, čim bo otroček malo večji. Mene je namreč tudi tiščalo in bolelo v križu (samo to ni bil išias) dokler je bil otroček še majhen, ko pa mu je glava malo zrastla, tako da se je pritisk glave malo oblažil, pa ni več bolelo.

Pia, tudi naš lump ima take navale trme/ihte, da kar pogledam. Pa to se kar dere na vso moč, se meče vznak in zelo jasno pokaže, da mu kaj ne paše. Si lahko misliš kako se tako dretje ponoči prileže user posted image Danes ponoči sem živce izgubila in zakričala na njega (je bilo treba zakričat, ker če bi mu z mirnim glasom začela govorit, me itak ne bi slišal user posted image ) in mu povedala, da če že mora, naj se vsaj normalno joka, ne pa dere na ves glas! user posted image Pa me je začuda ubogal in čisto utihnil. Sej mi je jasno, da me ni ubogal, ampak mogoče ga je moje kričanje presenetilo (ja, tudi drugi znamo kričat user posted image ).
Nisem hotela povedat, da je pa recept za trmo kričanje na otroka. Samo hočem reči, da vsi napake delamo in vsakemu kdaj pisker poči... To ne pomeni, da si kje falila , ampak da si le mama, ki težko otroško tmo prenaša (kot verjetno vsi na tem svetu user posted image )

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
   RE: Oktobrčki 2016
18.10.2017 11:51:02   
bucka*
Ahhh, punce moje in vasi bolancki, posiljam vam objem, da bi se kmalu pobrali nazaj na noge user posted image

Pia, dajmo rect kaj o trmi :-) he he :-) vcasih bi te kar obiskala, potrepljala po ramenih in ti rekla: dihaj punca :-)
Kot je rekla pikica, to so sele nedolzni zacetki :-)
Kot prvo moras vedet, da tega ne pocne zato, da bi te jezila, seveda pa te jezi.
Kot drugo, ostajaj mirna in odlocna (ne kot dansas user posted image )
Tudi nasa se trma, dere, mece v tla, ni da ni. Jst mam vec variant za preusmeritev pozornosti, potem ko noce nehat jokat. Ena je, da jokam se jaz. Vsakic, ko zajame sapo da se bo zadrla, jo oponasam. To jo tako zmede da neha in se ponavadi zacne smejat :-)
Druga varianta je, da ji tapkam z roko cez usta, da se slisi kot indijanec :-) tudi to jo preusmeri iz smeha v jok. Ce sem pa fejt huda nanjo, jo pa pustim hlastat za zrakom dokler pac zdrzim. Ko se mi zasmili, jo pa vzamem k sebi in potolazim.
Vazno je samo, da ne doseze tistega, kar si ji prepovedala :-) pri tem vztrajaj, pa bo.
Kje si sfalila kot mama se bos pa najbrz (kot vse me) sprasevala skozi vsa obdobja njenega odrascanja :-)
Morm sibat, princeska je odspala prvo rundo :-) smo spali pri starih starsih in ji ponoci nekaj ni pasalo :-)

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1398
   RE: Oktobrčki 2016
18.10.2017 12:29:05   
Ribica **
Še ena z otrokom z močno voljo. Baje. 😂 ampak zaenkrat skušam jaz biti bolj trmasta od nje. Včeraj je 5-10 min se drla, ker ni dobila nečesa, kar si je zamislila. Kaj je to bilo pa nimam pojma. Sposobna se je dret po pet minut, ko ji vzamem zobno ščetko, s katero bi ona naokrog hodila in jo grizla, potem je pa cela slinasta in za preoblečt. En čas pustim, da se dere, če se hoče pocrkljat, jo pocrkljam, ampak največkrat zraven brca, me odriva, se spreminja v puding in meče proti tlom oz iz naročja. Ni da ni. Če je sreča mila, ostanem mirna, včasih povzdignem glas, da bi me slišala, efekta itak ni. Najbolj me moti med previjanjem, tam jo pa moram na trdo prijet, da jo sploh umijem in nazaj dam plenico. Precej naporno obdobje je z veliko joka in sitnobe in upam, da je to samo posledica bolezni. Ker če bo takole sitna ves čas, potem gorje meni.

Midve sva bolje, mala samo smrka, jaz tudi v potokih, ne vem, kaj čem z vrtcem, naj bo doma še ta teden ali ne. Še z urinom se zezam že dva dni, včeri ni lulala, je zaspala z mano ob 17h za dve uri, danes je šlo vse mimo, sem šla po nove vrečke. Bo popoldne veselica. Je pa dobila sirup za železo, ga ima premalo, koliko premalo pa ne vem. Sva bili zunaj prej, sva bili v lekarni kn trgovini, je krasno sonce in čisto je oživela, ko sva srečali otroke. Ji manjka družba. Je pa sitna v vozičku, hoče biti na tleh in sama raziskovat, pa sem sitna mama in ji ne pustim. :))

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
   RE: Oktobrčki 2016
18.10.2017 21:33:40   
rumena1
Plus ena z bolančkomuser posted image . Lije ji iz nosa pa malo topla je. Srota komaj se doji, dude ne more imeti. Danes je spala samo 40 min čez dan. Sploh ne vem kaj ji je bilo. Se je zgleda čisto prečula. Nimam pojma kakšna noč je pred namauser posted image

Trma, trma...naša se tudi meče, najraje nazaj, ko je v ihti. Takrat, da se ne poskoduje jo dam ležat na tla na hrbet, v hrošča rečemuser posted image , da se zdere oz ima dovolj in se sama pobere. Včasih neha jokat, včasih pa ne. samo je sinko lump, mu gre na živce, ko se dere in gre hitro k njej ji da roke, da se dvigne. Mala pa potem zmagoslavno gleda. Sta se takole že nekajkrat zarotila proti meniuser posted image

Hvala za čestitke. Sobotno praznovanje je uspelo, samo moja torta ni bla najboljša (sem ga neki pri biskvitu posvirala ko sem prirejala količine za večji pekač). Na srečo je veliko ljudi odšlo pred torto pa sem nisem sekirala. Je bla za pojestuser posted image . Mulci so uživali na polno mala pa opazovala in se crkljala pri vseh v naročju. Smo se imele s setrama in sestrično prav fajn. babe na kupu. Smo se nasmejale, kot že dolgo ne. Se menimo za en babji vikend, že doooolgo, samo ko imamo skos otroke (smo rodile 6 otrok v 6 letih, vse skupoaj, da se razume). Je dala tamala pobudo, da se dobimo pri njima, ko gre njen na službeno pot. samo midve se cele noči dojiva, meni to ni, da bi okol hodila, mala pa doma jokala. So me tako okregale, kaj toliko kompliciramuser posted image user posted image . No mogoče se čez dva meseca že kaj umiri. Greva pa konec meseca na koncert v lj (darilo za rd) in me tudi malo skrbi, kako bo punči zaspala pri babici in kolikokrat se ji bo zbudila. Ah tašča je faca ona me kr pomiri, da jo bo dala pa v voziček če ne bo mogla zaspat al se bota pa pač igraleuser posted image

Grem počivat me glava boli in sem že nekaj dni čisto brez energije, kar naprej sem utrujena. Bom še drugič kaj pokomentirala.

Pozdravite se vsi bolančki in mirno noč vsem.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?