|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali poje preveč?
18.10.2005 10:23:24   
Suzi*
Ojla!

Naš user posted image  je star 7,5 m. Gosto hrano uvajava od 6m in pridno poje vse kar mu dam. Tukaj pa nastane problem. Pojedel bi namreč ful veliko. Vsaj meni se zdi.user posted image  Za obrok poje 1,5 do 2 dcl hrane (sadne za en obrokin zelenjavne kašice z mesom za drug obrok), potem se pa skoraj vedno hoče še podojit (joka ko mu neham dajati hrano in se zariva vame) in kar veliko še pri meni poje. Poleg tega ga še zjutraj, popoldne in zvečer samo podojim. Torej ima 5 obrokov na dan, ponoči pa ne papa več. Spije pa tudi kakšenega pol do dcl tekočine na dan.

Zanima pa me:
- koliko kaj vaši otročki količinsko pojedo pri enem obroku in kolikokrat na dan?
- ali ste otročkom pri enem obroku dale za jesti kolikor so hoteli, pa čeprav je bilo to več kot 2 dcl?
- ali je to dovolj kot mu dam goste hrane pri enem obroku?
- ali naj ga takoj po obroku še kar podojim dokler bo hotel? Ali naj počakam (mu ne dam zize) in ga podojim nekje med dvema obrokoma goste hrane?
- kako ste ve sploh opustile dojenje pri določenem obroku???

Možno da boste mnoge rekle, da kompliciram in naj bom vesela, če rad je, ampak malo me pa skrbi da mu dajem preveč in da mu ne bom s tem raztegnila želodček. user posted image

Hvala za vaša mnenja! user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali poje preveč?
18.10.2005 11:21:28   
total
Otrok naj bi pojel en jogortov lonček hrane,tako da mislim da tvoj ne poje preveč,mi še več pojemo.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali poje preveč?
18.10.2005 11:22:31   
pia1
oj!
tud jest mam enake probleme!
nas falot je star 9 mesecev. dojiva se se zjutraj in zvecer. cez dan sva nehala zato, ker postopoma sam ni vec hotel.
drugac pa vedno ko zmanjka hrane zacne jokat. jaz sem nekje prebrala, da naj bi pojedel 100 ml + toliko kolkor ima mesecev in po tem sem se ravnala, no ja kaksnih 10 ml gor al pa dol. seveda sem mu poskusila dati tud full vec pa je se zmeri jokal, tko, da ocitno mu je okus ful vsec pa zato joka, saj se mu vedno podre kar obilen kup. ja tko da mu dam za dop. malico okrog 200-220 ml sadne kasice, za kosilo ne merim, tko mal juhice, mal mesa krompirja, riza ipd, okrog 18.30 mu naredim kaksno kasico iz cca. 160-180 ml vode ali mleka, ob 20.00 pa se se podojiva. popije pa ene 3 dcl soka iz sadja in caja.
drugac pa jest midslim, ce ni prav hudo debel (to ti pove tudi pediater) mislim, da ni panike, da bi prevec pojedel

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali poje preveč?
18.10.2005 12:18:45   
BARBARA R.
Tudi naša Kristina je pojedla nekaj takega. Sedaj mi pa že dva meseca štrajka in smo zopet na začetku. Komaj da ji potiščim za 4 mesečnega otrokauser posted image .............Naj otrok je, če ima apetit. Le pozorna bodi kakšno hrano mu pripravljaš.
 
    user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali poje preveč?
18.10.2005 12:19:10   
Anonimen
Moj pikec je star 8,5 meseca in gosto hrano sem začela uvajati pri 6. mesecih. Vsa hrana mu je zelo všeč in veliko poje. Za kosilo vedno poln krožnik, za malico najmanj 200 ml sadne kašice. Pa kaj naj, če pa mu paše. Res pa je, da je začel zavračati večerni obrok (flaška s kašico), ker očitno čez dan poje preveč. Ravnokar mu kuham teletino v zel. omaki in kruhov cmok. Spet bo pojedel cel krožnik. Pa naj, če mu paše. Kaj pa tisti otroci, ki nočejo jesti?? Tisto je šele hudo. No, bomo videli naslednji teden v posvetovalnici, kaj bo rekla pediatrinja. Trenutno je imel pri 8 mesecih 9100 g in velik 74 cm. Menda ne preveč, ne?user posted image

(odgovor članu pia1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali poje preveč?
18.10.2005 12:22:28   
BARBARA R.
Kristina je imela pri 8.-h mesecih 72.5 cm in 8.140 g.
 
  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali poje preveč?
18.10.2005 12:33:05   
eva1
Mi smo začeli z uvajanjem hrane pri 4.5 mesecih! Poje že od vsega začetka od 150-300ml! zelenjavo ima ful rad in poje vedno okoli 300ml! Imava 4-5 gostih obrokov...dojenje pa zvečer po večerji(recimo večerja ob 19h, dojenje pred spanjem ob 20h) in zjutraj, pa včasih za uspavanje popoldan! jaz mu dam kolkor hoče na obrok, dojim pa ga po obrokih ne!
moj je imel pri 6 mesecih 8kg, pa velik 72 cm...niti najmanj pa ni debel! Kako sem ukinila dojenje po obroku-že hitro po uvajanju goste hrane, je veliko pojedel in mu nisem več dala dojke!

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?